Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Radio City Christmas Spectacular 2023: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää joulushowsta

Broadway esittelee yhden sen upeimmista esityksistä joulun aikaan. Tämä on erityinen tilaisuus jakaa joulun ilo koko perheen kanssa.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Radio City Christmas Spectacular 2023: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää joulushowsta

Show alkaa Radio Cityn joulusirkuksessa (Radio City Christmas Spectacular) | ©V. Rao Dumpeti

Radio City Christmas Spectacular, jonka pääosassa on Radio City Rockettes, on yksi New Yorkin joulusesongin odotetuimmista esityksistä. Se on ihana ja todella suosittu show, joka herättää joulumielen yhdessä maailman taianomaisimmista kaupungeista. Show'ta on esitetty Radio City Music Hallissa vuodesta 1932 lähtien, ja sen on nähnyt jo yli 75 miljoonaa katsojaa.

Jos jokainen haaveilee newyorkilaisesta joulusta, tämä show on pakko nähdä, jotta voit kokea perinteen kaikessa loistossaan. Älä missaa tilaisuutta hankkia lippuja ja nauttia Radio City Christmas Spectacular -show'sta, joka on tarjolla vain juhlakauden aikana.

Näin saat liput Radio City Christmas Spectaculariin Broadwaylla

Osa Radio City Christmas Spectacularin esityksestä| ©Ralph Daily
Osa Radio City Christmas Spectacularin esityksestä| ©Ralph Daily

Epäilemättä paras tapa hankkia liput Broadwayn Christmas Spectaculariin on hankkia liput netistä. Näin saat parhaat paikat, jotta voit nauttia esityksestä paremmin. Lisäksi netissä hinnat ovat yleensä halvempia, joskus jopa huomattavin alennuksin. Ja aina on parempi hankkia liput ennakkoon, jotta et ole vaarassa jäädä paitsi niinkin upeasta esityksestä kuin Radio City Christmas Spectacular.

Nykyään lippujen ostaminen verkosta on erittäin turvallista, eikä sinun tarvitse odottaa pitkissä jonoissa tai tuhlata aikaa. Matka New Yorkiin Broadwayn lippuineen voidaan järjestää mukavasti kotoa käsin muutamassa minuutissa.

Osta lippuja musikaaliin Radio City Christmas

Kuinka paljon liput Broadwayn Radio City Christmas Spectacular -musikaaliin maksavat?

Elävä syntymä, joka esitettiin Radio Cityn ensimmäisessä joulushow'ssa.| ©Ralph Daily
Elävä syntymä, joka esitettiin Radio Cityn ensimmäisessä joulushow'ssa.| ©Ralph Daily

Liput Radio City Christmas Spectaculariin saa noin 88 eurosta alkaen. Tämä riippuu tietysti vuodenajasta ja siitä, kuinka pitkälle etukäteen hankit liput. Esimerkiksi joulun aikaan tämän Broadway-musikaalin liput voivat nousta yli 130 euroon.

Hinta riippuu paikkojen sijainnista

Toinen tärkeä seikka on paikkojen sijainti. Edellä mainitut hinnat koskevat halvimpia lippuja. Mutta jos etsit parhaita paikkoja, hinnat nousevat. Tässä on joitakin esimerkkejä hinnoista sijainnin mukaan:

 • Lähellä orkesteria (paras sijainti): noin 500-800 euroa.
 • Keskimmäinen sijainti: noin 130-400 euroa.
 • Takimmainen sijainti: 80-150 euroa.

Vuodenajan lisäksi on otettava huomioon viikonpäivä. Maanantaisin tai keskiviikkoisin liput halpenevat ja viikonloppuisin nousevat.

Miten valita parhaat paikat

Parhaiden paikkojen valitsemiseksi on tärkeää ostaa lippu etukäteen. Mitä kauemmin se kestää, sitä vaikeampaa on saada haluamasi aika ja paikka. Radio City Music Hallin kaltaisessa suuressa ja arvokkaassa teatterissa halvimpien ja kalleimpien lippujen välillä on suuri ero. Istumapaikka lähellä orkesteria antaa epäilemättä täyden elämyksen.

Jos ostat liput netistä, voit tarkistaa, mitkä paikat ovat parhaita haluamallesi päivälle. Kahden lipun ostaminen vierekkäisille paikoille on tietysti helpompaa kuin neljän lipun ostaminen. Siksi mitä enemmän lippuja ostat, sitä nopeammin ne kannattaa ostaa, jos haluat parhaan paikan.

.

Osta lippuja Radio Cityn joulumusikaaliin

Mitä odottaa Radio City Christmas Spectacular -musikaalissa Broadwaylla?

Toinen osa esitystä| ©vishpool
Toinen osa esitystä| ©vishpool

Radio City Christmas Spectacular on show, josta on tullut New Yorkin jouluklassikko. Show'n vetäjät, Rockettes, ovat teatteriryhmä, joka on esittänyt tätä musikaalia jo lähes vuosisadan ajan. Hauskuus ja laatu ovat siis taattuja.

Show'n keskeinen teema on tietenkin joulu. Radio City Christmas Spectacular tarjoaa mukaansatempaavan visuaalisen ilon, kun lavalla on yli 140 esiintyjää. Vuorovaikutteinen kokemus, johon kuuluu lennokkeja, jättinäyttöjä ja häikäisevä valaistus, on myös kohokohta. Mukana on myös elävä orkesteri, ainutlaatuinen lavastus ja henkeäsalpaavat puvut.

Esitys kestää noin 90 minuuttia puhdasta tanssia, laulua ja huumoria, jota on vaikea unohtaa. Kyseessä on klassinen show, joka on täydellinen jouluelämys koko perheelle.

Varaa opastettu kierros Radio Cityyn New Yorkissa

Radio City Christmas Spectacularin esitysajat Broadwaylla

Radio City Hallin aulassa| ©Diana
Radio City Hallin aulassa| ©Diana

Radio City Christmas Spectacularin katseluaikoja on yleensä kaksi: iltapäivä ja ilta. Lippuja on saatavilla klo 14 ja 20, joskus pienin vaihteluin. On myös päiviä, jolloin lisätään muita aikoja, mutta aina tuossa vaihteluvälissä.

Päivien osalta musikaali esitetään maanantaista maanantaihin eli joka päivä edellä mainittuina aikoina. Lippujen ostamisessa on kuitenkin pidettävä kiirettä, sillä ne myydään nopeasti loppuun. Musikaalin laadun vuoksi liput myydään lukuisista esityksistä huolimatta helposti loppuun. Kannattaa siis pitää kiirettä.

Osta liput Radio City Christmas -musikaaliin

Missä teatterissa Radio City Christmas Spectacularia esitetään Broadwaylla ja mikä on osoite?

Radio City Music Hallin julkisivu| ©Ed Schipul
Radio City Music Hallin julkisivu| ©Ed Schipul

Kuten näytelmän nimestä käy ilmi, teatteri, jossa esitys esitetään, on Radio City Music Hall. Se sijaitsee osoitteessa 1260 Sixth Avenue, joka tunnetaan myös nimellä Avenue of the Americas. Paikka sijaitsee Manhattanin sydämessä New Yorkissa. Ja se on virallinen koti Rockettesille, joka on show'sta vastaava musikaaliryhmä.

Yksi Radio City Music Hallin merkittävimmistä piirteistä on sen laaja auditorio, joka on yksi maailman suurimmista. Näytelmien lisäksi siellä järjestetään merkittäviä tapahtumia, kuten Grammy Awards, Tony Awards ja MTV Video Music Awards.

Jos haluat täydentää kokemusta, voit varata opastetun kierroksen Radio Cityn lavalle, tutustua tiloihin, kulissien takaisiin nurkkiin ja jopa tavata yhden Rockettesin henkilökohtaisesti.

Miten pääset Radio City Music Halliin

Toinen esiin nostettava seikka on se, miten helppoa teatteriin on päästä, mikä ei ole mikään pieni saavutus New Yorkin kaltaisessa kaupungissa. Radio Cityyn pääsee bussilla, metrolla, uberilla tai Central Parkin läpi kävellen:

 • Bussilla: Kaupungin keskustasta kulkee useita busseja, kuten M7, M104 ja M20, jotka kaikki maksavat noin 5 euroa.

 • Uberilla: Keskustasta Radio City Hallille pääsee noin 20 eurolla.

 • New Yorkin metrolla: A-, C- ja E-linjat 24 Streetin asemalle vievät suoraan Broadwaylle.

 • Kävellen: Jos olet keskustassa, sinne on noin 40-50 minuutin kävelymatka.

.

Varaa opastettu kierros Radio Cityyn New Yorkissa

Voinko nähdä Radio City Christmas Spectacularin Broadwaylla lasten kanssa ja onko se lapsille sopiva?

Perhe nauttii Radio Cityn jouluspektaakkelista.| ©nmpack78
Perhe nauttii Radio Cityn jouluspektaakkelista.| ©nmpack78

Radio City Christmas Spectacular Broadwaylla on show, joka on suunniteltu koko perheen nautittavaksi. Lapset eivät ainoastaan voi nähdä esitystä, vaan se on myös suunniteltu heitä varten. Se on musikaali, jota he eivät epäilemättä koskaan unohda mahtipontisen lavastuksen vuoksi.

Siitä tulee täydellinen päivä, joka on jokaisen käytetyn euron arvoinen. Pienimmätkin lapset jäävät sanattomiksi näyttämön edessä. Se on upea esitys, josta tulee unohtumaton ja palkitseva joululahja täysillä; ehdottomasti yksi niistä asioista, joita kannattaa tehdä lasten kanssa New Yorkissa.

Osta liput Radio Cityn joulumusikaaliin

Minkä tasoista englannin kielen taitoa tarvitsen nähdäkseni Radio City Christmas Spectacularin Broadwaylla?

Sisällä Radio City Music Hall| ©Erik Drost
Sisällä Radio City Music Hall| ©Erik Drost

Et tarvitse korkeaa englannin kielen taitoa nauttiaksesi Radio City Christmas Spectacularista. Itse asiassa voisi sanoa, että sinun ei tarvitse edes osata englantia. Laulut lauletaan toki englanniksi, mutta musikaalin merkittävin puoli on sen lavastus.

Se on näytelmä, jonka esittää yksi New Yorkin legendaarisimmista musikaaliryhmistä. Siksi pääpaino ei ole dialogissa tai juonessa. Kyseessä ei ole Shakespeare-näytelmä vaan koko perheen musikaali, jossa tanssit ja lavasteet ovat pääosassa.

Jos vielä epäilet tämän näytelmän luonnetta, voit katsoa tämän videon, jossa näet Radio City Christmas Spectacularin tanssit ja joitakin lauluja.

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Pähkinänsärkijä-musikaalin kohtaus| ©Ralph Daily
Pähkinänsärkijä-musikaalin kohtaus| ©Ralph Daily

Nykyään Broadway-esityksissä ei ole erityistä pukukoodia. Voit osallistua esitykseen rennossa tai muodollisessa asussa, riippuen pitkälti henkilökohtaisesta maustasi. Ja myös aikataulusta riippuen.

Jos kyseessä on iltaisin pidettävä esitys, sopivin pukukoodi olisi rento.Illalla pidettäviin esityksiin sopii ehkä paremmin muodollinen pukeutuminen. Varsinkin jos aiot nauttia illallisen New Yorkissa esityksen jälkeen.

Pitäisikö minun syödä ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki lähialueella?

Sisäänkäynti Top of the Rockin Rainbow Roomiin.| ©Travis Wise
Sisäänkäynti Top of the Rockin Rainbow Roomiin.| ©Travis Wise

On ehdottomasti hyvä idea syödä illallinen ennen tai jälkeen Radio City Spectacular Broadwaylla. Tai lounasta, jos kyseessä on matinee-esitys. Itse asiassa aikataulut on suunniteltu niin, että voit nauttia lounaan tai illallisen monissa ravintoloissa, joita löytyy tältä New Yorkin alueelta.

Tässä on lyhyt luettelo joistakin niistä ja niiden osoitteet:

 • Del Frisco's Grille (50 Rockefeller Plz).

 • Tri Tip Grill (30 Rockefeller Plz)

 • Limani (45 Rockefeller Plz).

 • Hama Japanese Cuisine (11 W 51st St Lower Level).

 • Rainbow Room (30 Rockefeller Plz 65. kerros)

 • 21 Club (21 W 52nd St)

Mitä muita aktiviteetteja voin tehdä Broadwayn lähellä?

Erään Dyker Heightsin kaupunginosan talon valaistus| ©Hellotickets
Erään Dyker Heightsin kaupunginosan talon valaistus| ©Hellotickets

New York on yksi maailman kulttuurisesti ja matkailullisesti aktiivisimmista kaupungeista. Siksi vaihtoehtoja on paljon ja erilaisia. Radio City Christmas Spectacularista tai jostain muusta musikaalista nauttimisen jälkeisenä päivänä haluat luultavasti jatkaa vierailujesi laatua. Tässä muutamia omaperäisiä asioita, joita New Yorkissa voi tehdä.

Broadwaylla on yli 40 teatteria, jotka esittävät kaikenlaisia näytelmiä. Alueella ei ole kyse vain suuren budjetin esityksistä ja kalliista lipuista. Tarjolla on myös lukuisia Off-Broadway-näytelmiä, pienempiä tuotantoja, joissa on vähemmän istumapaikkoja.

Jos menet katsomaan Racio Cityn joulun, se johtuu siitä, että rakastat joulun aikaa. Joulu on tietysti yksi parhaista ajankohdista vierailla New Yorkissa, ja se antaa aihetta kauniisiin aktiviteetteihin. Se on, kuten sanotaan, vuoden ihaninta aikaa, ja Isosta omenasta löydät erikoisia koristeita ja kaikenlaisia jouluvaloja. Sen lisäksi tietysti Rockefeller Centerin kuuluisa joulukuusi. New Yorkissa on myös useita joulukyliä, kuten Dyker Heights. Äläkä unohda retkeä jäähalleille.

.

Miksi suosittelemme tätä musikaalia?

Joulupukki on myös osa Radio City Hall Show'ta.| ©Ralph Daily
Joulupukki on myös osa Radio City Hall Show'ta.| ©Ralph Daily

Broadwaylla esitetty Radio City Christmas Spectacular on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista musikaaleista, joita New Yorkista löytyy. Se on ainutlaatuinen koko perheen show, joka kuvaa taianomaista aikaa vuodesta. Sen esittää yksi Amerikan arvostetuimmista musikaaliryhmistä.

Toisaalta Radio City Hall -teatteri on spektaakkeli itsessään. Se on historiallinen paikka, joka on jo itsessään sisäänpääsymaksun arvoinen. Musikaalilla on lisäksi erinomaiset arvostelut erikoislehdissä, jotka ovat vuosien mittaan vain lisääntyneet.

Esitys on jouluperinne, jonka koreografia on häikäisevä ja taiteellinen laatu vastaa Broadwayn parhaita esityksiä.

Osta liput Radio City Christmas -musikaaliin

Muut samankaltaiset musikaalit, joista saatat olla kiinnostunut

Oopperan kummitus Majestic-teatterissa| ©Yolky
Oopperan kummitus Majestic-teatterissa| ©Yolky

Radio City Christmas Spectacularin lisäksi Broadwaylla on monia muitakin mielenkiintoisia musikaaleja. Jos jäit kaipaamaan lisää tai jos et saa lippuja, ei hätää. Koko perheelle suunnattujen esitysten valikoima on New Yorkissa uskomattoman laaja.

Jo pelkkä kierros Broadwaylla tarjoaa niin paljon vaihtoehtoja, että saattaa pyörryttää. Ei hätää. Suosittelen, että annat mahdollisuuden Mrs. Doubtfire -musikaalille, joka on tunnettuun elokuvaan perustuva perheystävällinen musikaali. Esitys esitetään Stephen Sondheimin teatterissa, lähellä Radio Cityä.

On myös erittäin suositeltavaa, että hankit liput Leijonakuningas-klassikkoon, joka on yksi viime aikojen ylistetyimmistä musikaaleista. Muita klassisia Broadway-musikaaleja ovat Chicago, Oopperan kummitus ja Hamilton.

Broadway on kokonainen maailma New Yorkin kosmoksen sisällä. Vaihtoehtoja on lähes loputtomasti, minkä vuoksi on tärkeää suunnitella vierailut etukäteen. Näin voit ottaa kaiken irti yhdestä unohtumattomimmista matkoistasi.

Liput Broadway-musikaaleihin