Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Chicago-musikaali Broadwaylla: kaikki tiedot esityksestä

Tämä klassikko, joka vie sinut takaisin 20-luvulle jazzin tahdissa, juhlii neljännesvuosisataa Ison Omenan ikonina. Viritä korvasi... Ja ole vaikuttunut!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

5 minuuttia luettu

Chicago-musikaali Broadwaylla: kaikki tiedot esityksestä

Ambassador-teatterin esityskyltti | ©Broadway Tour

Broadway-musikaali Chicago on toiseksi pisimpään teattereissa pyörinyt esitys Ison Omenan teatterikierroksella, toiseksi pisimpään elävän aavemaisen ruumiin The Phantom of the Opera jälkeen. Nyt tämä show juhlii 25-vuotisjuhlaansa jazzin tahdissa!

Sen lisäksi, että tämä New Yorkin musikaali on yksi pisimpään esitetyistä show'ista, se voi 25-vuotiaana ylpeillä sillä, että se on palkituimpien show'iden listalla, sillä se on saanut 6 Tony-palkintoa, joita pidetään teatterin Oscarina. Melkein mitään!

Jos olet varma, ettet halua missata yhtä kaikkien aikojen parhaista esityksistä, kerron tässä artikkelissa, miten saat liput musikaaliin Chicago Broadwaylla. Huomio!

Jazzin rytmissä

Chicago - The Musical Liput

Hanki parhaat liput Chicago Broadwaylle

Tutustu tähän New Yorkin klassikkoon, äläkä menetä lippuja. Tämän musikaalin näyttävä koreografia jättää sinut sanattomaksi.

Aikuisemmalle yleisölle suunnattu musikaali Chicago on klassikko parhaiden Broadway-esitysten joukossa. Sen yli 25 vuotta kestänyt näyttämöllä olo on osoitus sen laadukkaasta lavastuksesta, hienosta esitystavasta ja taiteilijoista koostuvasta näyttelijäkaartista, joka saa sinut värähtelemään istuimellasi. Varaa lippusi nyt nähdäksesi Chicagon ja nauti parhaista jazz-sävelmistä aivan kuin olisit siirtynyt New Yorkin Roaring Twenties -aikakaudelle.

Suositellaan, jos... et halua jättää väliin kokemusta näkemästä kriitikoiden ja yleisön ylistämää musikaalia, josta löydät Broadwayn luultavasti parhaan koreografian ja parhaan musiikin.


Kuinka paljon liput Broadwayn musikaaliin Chicago maksavat?

Chicago The Musicalin avajaiset| ©Karen & Drew Attanasio
Chicago The Musicalin avajaiset| ©Karen & Drew Attanasio

Kaikista musikaaleista on kova kysyntä, mutta Chicagon show'n kohdalla se on vielä korkeampi. Päivä toisensa jälkeen se on loppuunmyyty, ja lippuja on vaikea saada edes kaksi kuukautta etukäteen. Lippujen minimihinta on noin 75 euroa ja maksimihinta 500 euroa.

Yksi kalleimmista ajankohdista on epäilemättä joulu, esimerkiksi 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta (uudenvuodenpäivä) halvimmat liput maksavat 130 euroa, mikä on lähes 50 euroa normaalia enemmän. New Yorkin joulusta ja sen valoista nauttiminen on kuitenkin jokaisen matkailijan ehdoton valinta. Tässä on ehdoton opas kaupungissa liikkumiseen vuoden taianomaisimpana aikana.

Paras vaihtoehto: osta liput netistä ja etukäteen

Oman kokemukseni perusteella suosittelen ostamaan liput netistä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta lompakkosi ei kärsi. Ihannetapauksessa kaksi tai kolme kuukautta etukäteen. Varatessasi liput netistä voit myös valita itsellesi mieluisimman paikan ilman valtavaa jonoa takanasi ja monissa tapauksissa halvemmalla kuin lipunmyyntipisteessä, sillä ikkunassa ei tarjota erityisiä alennuksia.

.

Varaa lippusi musikaaliin nyt

Näin saat halpoja (mutta riskialttiita) lippuja

Sisällä Ambassador-teatterissa esitystä katsomassa| ©Wilson Loo Kok Wee
Sisällä Ambassador-teatterissa esitystä katsomassa| ©Wilson Loo Kok Wee

Broadway-teatterit tarjoavat vaihtoehtoisia tapoja saada lippusi halvalla. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin melko epävarmoja, ja todennäköisesti menetät lippusi. Tässä on kaksi yleisimmin käytettyä menetelmää:

Vaihtoehto 1: hanki lippusi Broadwayn arvonnassa

Arpajaiset: kyllä, luit oikein, ARPAJAISET. Näyttämöt järjestävät eräänlaisen virtuaalibingon, jossa arvotaan lippuja samalle päivälle alennettuun hintaan. Toiminta on helppoa: täytät lomakkeen, ja jos sinut on valittu, sinulla on 60 minuuttia aikaa maksaa lippusi. Pahinta on se, että et voi suunnitella mitään, etkä saa tietää vasta viime hetkellä, oletko ollut yksi onnekkaista.

Miksien suosittele tätä vaihtoehtoa: on todennäköisempää, että voitat EuroMillionsissa kuin että saat yhden näistä lipuista. Kannattaa muistaa, että tuhannet ihmiset hakevat niitä joka päivä, ja paikat, joita yleensä jää jäljelle, ovat paikkoja, joiden näkyvyys on heikentynyt. Älä pelaa uhkapeliä!

Vaihtoehto 2: Katso Chicagossa vain seisomapaikkoja

Tämä vaihtoehto vie voiton. Jos sinua ei haittaa seistä lähes 3 tuntia ja kestää esitystä stoisesti, tämä vaihtoehto on sinua varten. Miten saat tällaisen "seisomapaikkalipun"? Chicago-musikaali tarjoaa tätä vaihtoehtoa lippukassalla kaksi tuntia ennen esityksen alkua. Ei sovi lumbagoihmisille!

Miksi en suosittele tätä vaihtoehtoa: koska päädyt uupuneeksi ja on todella epämukavaa seistä niin monta tuntia. Sitä paitsi Chicagon kaltaisissa ruuhkaisissa esityksissä on käytännössä mahdotonta saada istumapaikkaa. Odotat siis tuntikausia jonossa turhaan.

Varaa lippusi Chicagoon nyt

Missä teatterissa Chicago esitetään Broadwaylla?

Ambassador-teatteri| ©Yusuke Kawasaki
Ambassador-teatteri| ©Yusuke Kawasaki

Tämä klassikko esitetään Ambassador-teatterissa, joka on yksi Broadwayn vanhimmista teattereista, jolla on satavuotinen historia (se avattiin vuonna 1921) ja joka on listattu New Yorkin maamerkiksi.

Tämä kahden vuosikymmenen ajan elokuvateatterina ja televisiostudiona toiminut teatteri on yksi Broadwayn pienimmistä teattereista, sillä sen paikkakapasiteetti on noin 1 100. Etu? Se on yksi tilavimmista paikkojen välissä.

Sijainti: Ambassador-teatteri sijaitsee osoitteessa 219 West 49th Street, Broadwayn ja 8th Avenuen välissä.

.

Chicago on Broadwayn esitysajat

Kohtaus musikaalista Chicago| ©Andrew James
Kohtaus musikaalista Chicago| ©Andrew James
  • Maanantai: 14:30 ja 19:00
  • Tiistai: 20.00
  • Keskiviikko: 20 h
  • Torstai: 20.00
  • Perjantai: 20.00
  • Lauantai: 14:30 ja 20:00
  • Sunnuntai: 14:30 ja 20:00

Menestyksensä ja yleisön suuren vastaanoton ansiosta Chicago on yksi niistä musikaaleista, joita esitetään viikossa eniten koko Broadwayllä. Kaikkiaan esitetään 10 esitystä, joiden kesto on 2 tuntia ja 30 minuuttia, mukaan lukien 15 minuutin tauko.

Varaa liput musikaaliin nyt

Mitä odottaa Chicago Broadwaylla

Musikaalin näyttelijäkaarti| ©Andrew James
Musikaalin näyttelijäkaarti| ©Andrew James

Kokemus on taitolaji, ja Chicago-musikaalin näyttelijät ja henkilökunta tietävät sen. Siksi nämä ammattilaiset ovat vuosikymmenien ajan viimeistelleet show'ta, jotta siitä tulisi New Yorkin must-see.

Se on sähköistävä tarina ahneudesta, murhasta ja showbisneksestä. Jos olet nähnyt vuoden 2002 elokuvan, jonka pääosissa nähdään Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones ja Richard Gere, sinulla on melko hyvä käsitys siitä, mistä puhun: uskomaton live-koreografia, paljon jazzia ja huolella tehty lavastus, kaikki maustettuna hittibiiseillä, kuten "All That Jazz" ja "Razzle Dazzle". Se saa sinut kananlihalle!

Muotokuva 1920-luvun amerikkalaisesta yhteiskunnasta

1920-luvun myrskyisään aikaan sijoittuva Chicago-musikaali kertoo Roxie Hartista, kotiäidistä ja yökerhotanssijasta, joka murhaa rakastajansa tämän uhattua jättää hänet.

Välttääkseen epätoivoisesti tuomion hän huijaa yleisöä, tiedotusvälineitä ja sellikaveriaan Velma Kellyä palkkaamalla Chicagon taitavimman rikosasianajajan, joka muuttaa hänen ilkeän rikoksensa sensaatiootsikoiden lumivyöryksi.

Näytelmä perustuu toimittaja Maurine Dallasin vuonna 1926 julkaisemaan näytelmään, joka perustuu todellisiin rikoksiin, joista hän uutisoi Chicago Tribune -lehdelle, joten se perustuu tositapahtumiin.

Nurian matkavinkki

Jos olet kesällä New Yorkissa, älä jätä väliin ilmaista "Broadway in Bryant Park" -tapahtumaa, jossa Broadwayn suosituimmat musikaalit nähdään puistossa. Herättää ruokahalusi!

Voinko nähdä Chicagon Broadwaylla lasten kanssa?

Näytä esityksen aikana| ©Karen & Drew Attanasio
Näytä esityksen aikana| ©Karen & Drew Attanasio

Chicagoa suositellaan lähinnä aikuisyleisölle. On olemassa muitakin musikaaleja, kuten Aladdin tai Leijonakuningas, jotka on suunniteltu kaikille yleisöille, ja sekä lapset että aikuiset nauttivat niistä yhtä paljon.

Itse asiassa näiden esitysten katsominen perheenä on loistava suunnitelma. Tässä on pieni opas aktiviteeteista, joita voit tehdä lasten kanssa New Yorkissa.

Tiesitkö, että Chicago oli ensimmäinen musikaali, johon alaikäisiltä kiellettiin pääsy? Sen ensi-illassa syntyi valtava skandaali, kun Yhdysvaltojen puritaaninen yhteiskunta suuttui, koska tansseja pidettiin liian aistillisina ja provosoivina tuohon aikaan nähden. Nykyään sitä suositellaan 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

.

Varaa lippusi musikaaliin nyt

Missä syödä ja juoda sen jälkeen, kun olet nähnyt Chicagon Broadwaylla?

Hard Rock Cafe Time Squarella New Yorkissa| ©Heath Cajandig
Hard Rock Cafe Time Squarella New Yorkissa| ©Heath Cajandig

Jos esitys on herättänyt ruokahalun, suosittelen lataamaan akkuja New Yorkin parhaalla pikaruoalla: amerikkalaisilla hampurilaisilla. Loppujen lopuksi olet lomalla, jolloin on aika lopettaa kalorien laskeminen. Suosikkipaikkani Broadwaylla on Hard Rock Café. Kerron sinulle miksi.

Täällä on runsaasti musiikkihelmiä legendoista, kuten The Beatlesista, rockin kuninkaasta Elvis Preysleristä ja nykyajan tähdistä, kuten Madonnasta. Se on kuin rock and roll -museo!

Luettelo parhaista Broadway-musikaaleista

New Amsterdan Theatre Broadwaylla, jossa esitetään Aladdin.| ©Ajay Suresh
New Amsterdan Theatre Broadwaylla, jossa esitetään Aladdin.| ©Ajay Suresh

Jos Chicago-musikaalin katsomisen jälkeen mietit jo, mitä seuraavaksi, tässä on lista 10 parhaasta Broadway-musikaalista kaudella 2021-2022 New Yorkissa. Tutustu niihin!

Vertaa parhaita Broadway-musikaaleja

Usein kysytyt kysymykset

Teatterista löytyy muun muassa seuraavia asioita| ©Pixabay
Teatterista löytyy muun muassa seuraavia asioita| ©Pixabay

Voinko ostaa teatterista juomia tai ruokaa?

Kyllä! Teatterin jokaisessa kerroksessa on kojuja, joissa myydään vettä, virvoitusjuomia, alkoholijuomia ja jopa välipaloja. Voit myös varata juomia väliajalla ennen esityksen alkua. Huomaathan kuitenkin, että katsomoon saa tuoda vain pullotettua vettä.

Mitä minun pitäisi pukea teatteriin?

Vuosia sitten protokollaan kuului, että yleisön tuli pukeutua teatteriin tyylikkäästi. Nykyään se ei ole vaatimus, eikä katsomossa ole virallista pukukoodia. Voit pukeutua rennosti.

Voinko ostaa matkamuistoja Chicago-musikaalista?

Kyllä! Teatterin sisällä on myymälä, josta voit ostaa Chicago-t-paitoja ja matkamuistoja, esityksen äänitteen ja monia muita hauskoja esineitä.

Millainen lämpötila teatterin sisällä on?

Teatteri on ilmastoitu, joten suosittelen ottamaan kesällä mukaan takin ja talvella pukeutumaan kerroksittain kuin sipuli - parempi ylipukeutua kuin alipukeutua! Näin pääset varmasti oikeuksiinsa.

.