Wicked-musikaali Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää showsta

Jos suunnitelmissasi on käydä Broadwaylla, yksi parhaista musikaaleista on Wicked. Se on kiehtova tarina, joka johdattaa sinut Ozin velhon maahan sen alkulähteille. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta et jää paitsi tästä ihanasta ja suositusta musikaalista.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

6 minuuttia luettu

Wicked-musikaali Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää showsta

Kohtaus elokuvasta Wicked | ©Broadway

Vuonna 2003 ensi-iltansa saanutta Wickediä pidetään jo nyt legendana ja yhtenä historian parhaista musikaaleista ja tietenkin Broadwayn parhaista musikaaleista. Se perustuu Gregory Maguiren romaaniin "Wicked: Memoirs of a Witch" (Paha noita: noitien muistelmat) ja on esiosa kuuluisalle tarinalle "Wizard of Oz".

Tämä musikaali on täydellinen taideteos. Tarina ei ole vain mukaansatempaava, vaan laulut ovat mukaansatempaavia, puvut ovat upeita ja lavastus on sanaton - Wicked lumoaa sinut heti esiripun avauduttua!

Näin saat liput Wickediin Broadwaylla

Wicked-liput| ©Phill Gold
Wicked-liput| ©Phill Gold

Paras (ja melkein ainoa) tapa hankkia liput Wickediin on hankkia liput ennakkoon netistä. Jos odotat lippujen ostamista lippukassalta, on rehellisesti sanottuna vaikea saada paikkaa, saati sitten hyvää paikkaa.

Wicked on yksi Ison Omenan katsotuimmista musikaaleista, jonka lipputulot ovat ennätyksiä. Ja vaikka sitä esitetään 8 kertaa viikossa ja Broadwayn suurimmassa teatterissa, lippujen hankkimista ei voi jättää improvisaation varaan. Sinun tarvitsee vain kävellä New Yorkin metrossa nähdäksesi, että se on täynnä julisteita, joissa mainostetaan Wickediä yhtenä tärkeimmistä musikaaleista, jotka on nähtävä Isossa Omenassa, ja tämä vuosien jälkeen.

Jos suunnittelet jo, mitä haluat nähdä ja tehdä New Yorkissa, etkä halua jättää väliin tilaisuutta nähdä tätä musikaalia, suosittelen, että varmistat liput ennakkoon verkossa.

Osta liput Wickedin katsomiseen Broadwaylla

Kuinka paljon liput Wickediin Broadwaylla maksavat?

Lippumainos, josta voit ostaa lippuja musikaaliin| ©Mack Male
Lippumainos, josta voit ostaa lippuja musikaaliin| ©Mack Male

Jos haluat ostaa lippuja Wickedin katsomiseen, halvimmat liput ovat noin 100 punnasta ylöspäin. Riippuen tietysti paikasta, voit odottaa maksavasi kalliimmista 150-230 euroa. Joka tapauksessa haluan sinun pitävän mielessäsi, että nämä ovat tavanomaisia hintoja, joita voit löytää mistä tahansa Broadway-musikaalista, mutta kokemus on sen arvoinen.

Arvioidut hinnat paikkakunnan mukaan

Jotta pysyt kärryillä, Gershwin-teatteri on jaettu seuraaviin vyöhykkeisiin ja likimääräisiin hintaluokkiin:

  • Orkesteri: tämä on kuin katsomo, alue, jossa ovat parhaat paikat (myös premium-paikat) | 130 € - 250 €.
  • Orkesteristadion: 110 € - 130 €.
  • Etummainen välikerros | 130 € - 150 €.
  • Keskimmäinen välikerros 100-120 €.
  • Takimmainen välikerros | 100 € - 120 €.

Hyödyllistä tietoa:

Alaikäisille ja eläkeläisille ei ole alennettuja hintoja. Opiskelijalippuja on saatavilla noin 60 €:n hintaan, mutta ne voi ostaa lippukassasta vain asianmukaisia asiakirjoja vastaan, ja ne ovat saatavilla saatavuuden mukaan eivätkä kelpaa kaikkiin esityksiin.

Muihin suosittuihin Broadway-musikaaleihin, kuten Hamiltoniin tai Leijonakuninkaaseen, verrattuna Wicked on varsin kohtuuhintainen. Jos siis haluat hemmotella itseäsi ja nauttia Broadwaysta parhaimmillaan, Wicked on hyvä vaihtoehto, kun valitset hyvän paikan.

Ceci's Travellerin vinkki

Gershwin Theatre on yksi Broadwayn suurimmista teattereista. Jos et siis halua käyttää paljon rahaa eturivin lippuihin, suosittelen etsimään paikan keskeltä Mezzanine-osastolta, jolloin sinulla on taattu näkyvyys esitykseen edulliseen hintaan.

Mitä odottaa Wicked Broadwaylla

Broadway-musikaalin avajaiset| ©Alan Light
Broadway-musikaalin avajaiset| ©Alan Light

Wicked on musikaali, joka vetoaa kaikkiin yleisöihin. Se kertoo tarinan kahdesta noitaoppilaasta, jotka ovat hyvin erilaisia keskenään. Elphaba, vihreäihoinen, temperamenttinen ja älykäs, mutta hylkiö, joka etsii paikkaansa maailmassa. Ja Glindasta, silmiinpistävästä blondista, karismaattisesta ja ennen kaikkea hyvin suositusta.

Tarinassa keskitytään erilaisuuteen, joka ehdollistaa heitä niin paljon ja johtaa heidät samalla kauniiseen ja veljelliseen ystävyyteen. Tapahtumasarja tekee kuitenkin toisesta lännen pahan noidan (Elphaba) ja toisesta hyvän noidan (Glinda).

On totta, että tarina on mukaansatempaava, mutta totuus on, että se ei olisi mitään ilman näyttämöä, joka luo uudelleen upean Ozin maailman, ja upeasti suunniteltuja ja valmistettuja pukuja. Niin, niin... ja entäpä sitten musiikki ja näyttelijöiden äänet, jotka saavat sinut kananlihalle ja saavat sinut laulamaan lauluja vielä pitkään sen jälkeen.

Wicked on musikaali, joka on teemansa veroinen, sillä se on puhdasta taikaa. Sen ansiosta se voitti kolme Tony-palkintoa, seitsemän Drama Desk -palkintoa ja peräti Grammyn parhaasta musikaaliteatterialbumista vuonna 2003 tuotetusta albumista.

Mietitkö vielä, mitä odottaa Wickediltä - puhdasta jännitystä!

Osta liput Wickedin Broadwaylle

Wicked Broadwaylla -esitysajat ja esitysajat

Wickedin esityskartta Oz| ©Gloria Bell
Wickedin esityskartta Oz| ©Gloria Bell

Wickedissä on 8 esitystä viikossa, mutta huomaa, että yhtenä päivänä viikossa ei ole esitystä (hyvin ansaittu tauko näyttelijöille!). Tarkista, että se ei osu samaan aikaan, kun haluat mennä. Broadwaylla vapaapäivät ovat yleensä maanantaisin, mutta viikosta riippuen se voi olla myös jokin muu päivä.

Myös esitysten kellonajat riippuvat päivästä, ja ne voivat olla:

  • 14:00
  • 15:00
  • 19:00
  • 20:00

Joinakin päivinä on kaksi esitystä päivässä, toisina vain yksi esitys.

Kuinka pitkä esitys on?

Musikaali kestää 2 tuntia 45 minuuttia ja siinä on 15 minuutin tauko. Huomaathan, että kun esitys on alkanut, teatteriin ei saa mennä sisään. Ovet avataan 45 minuuttia ennen esitystä, ja yleisöä pyydetään saapumaan paikalle 15 minuuttia aikaisemmin.

Osta liput Wickediin Broadwaylla

Missä teatterissa Wicked Broadwaylla esitetään?

Gershwin-teatterin merkki Broadwaylla| ©BroadwayTour
Gershwin-teatterin merkki Broadwaylla| ©BroadwayTour

Wickedia esitetään Gershwin Theatrerissa, joka sijaitsee osoitteessa 222 West 51st Street, New York City.

Tämä teatteri on 1933-paikkainen, ja se on Broadwayn suurin istumapaikkakapasiteetin teatteri, ja se on esittänyt Wickedia yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 lähtien.

Miten pääsen Gershwin Theatreen?

Pääset sinne metrolla linjoilla 1 ja 2 tai linjoilla A, C ja E (50 St. Station), ja olet noin 2 minuutin päässä teatterista. Voit myös kävellä Times Squarelta, jonne on vain 5 minuutin matka.

.

Voinko nähdä Wickedin Broadwaylla lasten kanssa ja sopiiko se lapsille?

Odottamassa esitystä| ©Todd Baker
Odottamassa esitystä| ©Todd Baker

Suositeltava ikä Wickedin katsomiseen on 8-vuotiaista alkaen ja tietenkin lipun kanssa. Itse asiassa teatteriin ei päästetä alle 5-vuotiaita lapsia. Jos muistat Ozin velho -elokuvan, tämä saattaa tuntua oudolta, mutta muista, että musikaalin päähenkilö on Paha noita, ja tämä sekä teatterin äänitehosteet saattavat pelottaa perheen pienimpiä.

Jos siis ajattelit tuoda pienen lapsen mukanasi, ota tämä tieto huomioon, jotta et jää yllättymään saapuessasi. Mutta ei hätää, New Yorkissa on paljon muutakin tekemistä lasten kanssa.

Osta liput Wickedin katsomiseen Broadwaylla

Minkä tasoista englantia tarvitsen nähdäkseni Wickedin Broadwaylla?

Wicked-mainonta Time Squarella| ©Glen Scarborough
Wicked-mainonta Time Squarella| ©Glen Scarborough

Wicked esitetään kokonaan englanniksi. Voit kuitenkin vuokrata espanjankielisiä äänioppaita suoraan teatterin lipunmyynnistä 9 eurolla.

Huomaa, että tämä ääniopaspalvelu ei käännä musikaalia tarkasti, vaan opastaa sinua juonen läpi esityksen fraaseilla ja huomioilla. Rehellisesti sanottuna se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Musikaalista voi nauttia täydellisesti, ymmärtää juonen ja seurata laulujen taikaa kielestä riippumatta.

.

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Museon sisällä oleva matkamuistomyymälä, jossa on esitykseen liittyviä esineitä.| ©Alan Light
Museon sisällä oleva matkamuistomyymälä, jossa on esitykseen liittyviä esineitä.| ©Alan Light

Wickedin kohdalla ei ole tarpeen käyttää erityistä pukeutumista, kun osallistuu näytökseen. Vain jotain mukavaa ja tilaisuuteen sopivaa. Jos menet kesällä, suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan jotain lämmintä, sillä ilmastointi ja ilmanvaihto ovat täydellä teholla.

Varoitus! Jos vierailusi New Yorkissa osuu samaan aikaan tämän musikaalin erikoisnäytöksen kanssa, saatat löytää pukuun pukeutuneita ihmisiä, jotka tulevat katsomaan esitystä, joten tule mukaan ja ole osa toimintaa!

Osta liput Wickedin Broadwaylle

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki?

McDonald's Broadwaylla| ©Rob Young
McDonald's Broadwaylla| ©Rob Young

Jos olet menossa johonkin iltapäivän esitykseen (klo 14:00 tai 15:00), sinulla ei ole ongelmia syödä lounasta, välipalaa, naposteltavaa tai illallista joko ennen tai jälkeen esityksen.

Mutta jos esitysaikasi on klo **19:00 tai 20:**00, voi olla vaikeampaa löytää paikkaa, jossa voit syödä teatterista lähdettyäsi. Useimmat ravintolat ovat auki klo 21:00, 22:00 tai 23:00 asti.

Anyway, it's New York City, baby! Jos sinulla on aikaa ja vaellat vähän ympäriinsä, löydät varmasti jonkin avoimen paikan. Itse asiassa, ja koska ei voisi olla toisin Isossa Omenassa, teatterin edessä on McDonald's, joka on auki puoleen yöhön asti. Onko vielä kysyttävää? Tässä on artikkeli aiheesta Missä syödä New Yorkissa, josta on varmasti hyötyä.

Miksi suosittelemme tätä musikaalia?

Mainos Wicked the Untold Story of the Witches of Oz (Wicked - kertomaton tarina Ozin noidista) -musikaalista| ©Broadway
Mainos Wicked the Untold Story of the Witches of Oz (Wicked - kertomaton tarina Ozin noidista) -musikaalista| ©Broadway

Jos olet tullut näin pitkälle, se johtuu siitä, että olet lukenut kaiken siitä, mitä Wickedillä on tarjota show'na. Se on koko perheen musikaali, jonka tarinaan voi rakastua ja jonka tuotanto ja näyttelijäkaarti kunnioittavat Broadwayn taidetta ja suuruutta.

Se, että se on yksi maailman katsotuimmista musikaaleista, kertoo kaiken. Wicked on taidetta, se on taikaa, se on työtä ja se on tunnetta. New York Times kutsuu sitä "vuosikymmenen määritteleväksi musikaaliksi". Suosittelen siis varmistamaan paikkasi tähän lumoavaan kokemukseen.

Osta liput Wickediin Broadwaylla

Muita samankaltaisia musikaaleja, joista saatat olla kiinnostunut

Sisäänkäynti Majestic-teatteriin, jossa Oopperan kummitus esitetään.| ©Sergio Calleja
Sisäänkäynti Majestic-teatteriin, jossa Oopperan kummitus esitetään.| ©Sergio Calleja

Jos olet koukussa katsomaan musikaaleja Broadwaylla, tässä on muutama suositus: