Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta ulkokattoa New Yorkissa

New Yorkiin tullaan nauttimaan, ja pitkän nähtävyyksien katselua, kiertelyä ja kävelyä sisältävän päivän jälkeen on pakko jatkaa nähtävyyksien ja valojen ihailua cocktailia siemaillen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuuttia luettu

10 parasta ulkokattoa New Yorkissa

Manhattanin yönäkymät | ©Hellotickets

New Yorkin horisontin katselu auringonlaskun aikaan drinkki kädessä ja hyvässä seurassa on hetki, jota et unohda matkaltasi. Pidätkö ajatuksesta? Älä jätä väliin New Yorkin 10 parasta kattoa, joilla voit tuntea kaupungin jalkojesi juuressa. Tämä on epäilemättä yksi niistä asioista, jotka sinun on tehtävä New Yorkissa.

Tutustu myös New Yorkin parhaita ruokapaikkoja koskevaan oppaaseemme, jotta saat cocktailisi korkeuksissa valmiiksi hyvällä ruokalistalla, joka tyydyttää ruokahalusi.

1. Katto 93

Näkymät Manhattanille katolta 93| ©Rooftop 93
Näkymät Manhattanille katolta 93| ©Rooftop 93

Auringon hiipumisen seuraaminen, kun tuhannet hehkulamput syttyvät hitaasti valaisemaan New Yorkin yötä, on yksi parhaista kokemuksistani **Rooftop 93:**lla, joka sijaitsee Wyndham Garden Chinatown -hotellissa Manhattanin sydämessä.

Tämä on yksi suosikkikattoni New Yorkissa, koska sieltä on lähes 360º näköala kaupunkiin. Se pyörii rakennuksen kahden ylimmän kerroksen ympärillä: ensimmäinen kerros on lasitettu ympäri vuoden, mikä on täydellistä, jos ulkona on viileää, ja hämärät valot sisällä luovat intiimin tunnelman. Ensimmäinen kerros on avoinna, ja sen maalaismainen tyyli sopii erinomaisesti loputtomilta tuntuviin kesäaamuihin.

Rooftop 93:n happy hourin aikana, klo 17.00-20.00, oluet ovat 7 dollaria ja cocktailit 12 dollaria Bogo 50%. Toisin sanoen, jos tilaat yhden cocktailin, saat toisen ilman lisämaksua (Bogo = buy one get one). Jos haluat syödä jotain sen jälkeen, tutustu tähän oppaaseen Chinatownin parhaista ruokapaikoista.

Käytännön tietoja

 • Missä se on? : Wyndham Garden Chinatown, 93 Bowery - 18th floor, New York, NY 10002.
 • Aukioloajat: sunnuntaista torstaihin kello 17.00-12.00; perjantaisin ja lauantaisin kello 17.00-2.00.

Varaa kierros Sohossa, Little Italiassa ja Chinatownissa

2. Berry Park

Berry Park Terrace| ©Brownstoner Pages
Berry Park Terrace| ©Brownstoner Pages

Williamsburginhipsterikatto. Jos etsit rentoa paikkaa, jossa voit viettää mukavan illan ystävien kanssa, katselittepa sitten jalkapallo-ottelua tai nautitte upeista näkymistä kaupunkiin, rakastat Berry Parkia.

Se sijaitsee aivan McCarren Parkin vieressä Brooklynissa, ja vaikka se sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, Manhattanin horisontti näyttää upealta. Valtava katto on osittain katettu ja ilmastoitu, joten se on avoinna ympäri vuoden. Kun sää on kaunis, ulkoilmaterassi on loistava paikka drinkille ja tanssimaan tai DJ-settiin perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Pidän Berry Parkin katt oterassista, koska tunnelma on vilkas ja rento samaan aikaan. Siellä on myös hyvä belgialainen olutvalikoima, ja ruoassa on saksalaisia ja amerikkalaisia vaikutteita. Välipalaksi BLT-voileipä tai Bratwurst & Fries ovat herkullisia, vaikka heillä on myös erityinen brunssivalikko viikonloppuisin kello 12-15, jos haluat tehdä jotain erilaista. Tässä on myös opas Brooklynin parhaista ruokapaikoista.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? 4 Berry St Brooklyn, NY 11249
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin kello 17.00-2.00; perjantaisin kello 16.00-4.00; lauantaisin kello 12.00-4.00; sunnuntaisin kello 12.00-2.00.

Varaa kiertoajelu Williamsburgissa Brooklynissa

3. 230 viides

Terassi 230 5th| ©230 5th
Terassi 230 5th| ©230 5th

Aivan Fifth Avenuen varrella sijaitseva 230 Fifth on yksi New Yorkin glamourisimmista katoista, ja se on saanut nimensä juuri sijaintinsa vuoksi osoitteessa 230 5th Avenue. Heti sisään astuessasi panoraamaterassi vetää sinua puoleensa kuin magneetti, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Big Appleen.

Se on upea paikka. Ulkona sillä on kaupungin suurin kattopuutarha, jossa voit nauttia virkistävän cocktailin palmujen ja kynttilöiden ympäröimänä Empire State Buildingin edessä ja nauttia tyypillisestä modernin New Yorkin ilmapiiristä.

Sisällä on suuri lasitettu oleskelutila, joka on täydellinen silloin, kun lämpötila on vielä viileä. Jos et kuitenkaan halua luopua terassista, voit talvella ja toukokuuhun asti varata paikan jostakin iglusta, jotta voit pysyä lämpimämpänä ja nauttia Manhattanin näkymistä. Lisäksi yöllä voit nauttia kauniista valoshow'sta, joka lisää hetken taikaa.

Suosittelen menemään 230 Fifth Streetille iltahämärässä, jotta näette upean Empire State Buildingin valaistuna edessänne kaikessa loistossaan - se on ihmeellinen! Aamulla käymisessä on kuitenkin myös oma viehätyksensä, sillä tämän kattorakennuksen puutarha on kaunis hedelmätarha. Viikonloppuisin tarjolla on brunssia kello 10-16, mikä on hyvä, jos olet New Yorkissa perheen kanssa.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? : 230 Fifth Avenue, New York, NY 10001.
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 14.00-02.00; perjantaisin klo 16.00-04.00; lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-02.00.

4. Rikkinäinen ravistin

The Broken Shaker Terrace| ©NY Eater
The Broken Shaker Terrace| ©NY Eater

Monet New Yorkin katot näyttävät yökerhoilta, mutta näin ei ole Broken Shakerissa, joka sijaitsee Freehand New York -hotellin terassilla. Trooppisen ja rennon tunnelmansa ansiosta tästä korihuonekaluilla ja ruukkukasveilla sisustetusta baarista on tullut yksi suosikkipaikoistani aperitiivin ja herkullisen cocktailin nauttimiseksi New Yorkin iltoina.

Broken Shaker sijaitsee tämän Flatiron District -hotellin 18. kerroksessa. Jos etsit drinkkiä laadukkaalla terassilla, tämä paikka on vierailun arvoinen. Tämän baarin tekee ainutlaatuiseksi se, että se ei tunnu niinkään hienostokattohuoneistolta, vaan tunnelma on kuin juhlissa ystävän ranta-asunnossa, jonne sinut on kutsuttu.

Sisään astuessasi on suuri sisätila, jossa on runsaasti pöytiä, sekä suuri kietoutuva terassi, jossa voit myös istua ja tilata jotain syötävää samalla kun katselet maisemia, kuten maukasta kanapannua tai katkaraputacoa. Cocktailit ovat herkullisia, ja ne on valmistettu tuoreista hedelmistä, aromaattisista yrteistä ja eksoottisista ainesosista, mikä antaa niille ainutlaatuisen tunnelman.

Jos haluat mennä Broken Shakeriin, suosittelen saapumaan ajoissa, koska paikka on hyvin suosittu ja joskus muodostuu jonoja. Hyvä asia on se, että odotus tällä katolla on sen arvoista.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? : 23 Lexington Avenue, New York, NY 10010
 • Aukioloajat: Avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 15.00-23.00.

5. Westlight NYC

Westlight NYC:n terassi| ©TripAdvisor
Westlight NYC:n terassi| ©TripAdvisor

Yksi viimeisimmistä löydöistäni on Westlight NYC: upeaa taustamusiikkia, maukkaita cocktaileja ja henkeäsalpaavat panoraamanäkymät Manhattanille ja East Riverille - olet alueen korkeimmalla katolla! Toipumiseen ei ole mitään parempaa kuin tilata jotain ruokalistalta naposteltavaksi - miten olisi ranskalaiset chipotle-aioliin tai rapeat kalmarit? Nautit kuin lapsi!

Lapsista puheen ollen, jos matkustat New Yorkiin perheesi kanssa, tulet rakastamaan tätä kattokatosta, sillä lapset saavat mennä sinne joka päivä klo 18.00 asti. Se on loistava paikka piipahtaa Williamsburgin kaupunginosaan tutustumisen jälkeen.

Se sijaitsee Brooklynissa sijaitsevan tyylikkään The William Vale -hotellin 22. kerroksessa. Jos haluat ohittaa jonon sisäänkäynnillä, suosittelen varaamaan pöydän, sillä monet newyorkilaiset tulevat tänne töiden jälkeen nauttimaan cocktaileja ystävien kanssa rentoutuen ja katsellen auringonlaskua Manhattanin yllä.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? : Löydät sen osoitteesta 111 N. 12th St / 22. kerros.
 • Aukioloajat: maanantai - perjantai klo 17.00 - 22.00; lauantai ja sunnuntai klo 13.00 - 22.00.

6. Etsintä

Katse ylös -terassi| ©Look Up
Katse ylös -terassi| ©Look Up

Pidän tässä katossa sen yksinkertaisuudesta, sillä se muistuttaa minua kerrostalon yhteistä aluetta, jossa haluaisi hengailla viinilasillisen äärellä.

Lookup on paikka, jossa ei ole mitään tekosyitä, ja jossa käyvät paikalliset, eivät niinkään turistit. Ehkäpä juuri siinä on sen viehätys. Siellä ja sen alkuperäinen cocktaileja kannuissa, josta tämä baari on kuuluisa. Se on hyvä vaihtoehto jakaa se ystävien kanssa, jos matkustat New Yorkiin ryhmässä ja haluat kokeilla eri lajikkeita. Seuraa niitä muutamalla annoksella heidän ainutlaatuista popcorniaan - se on herkullista!

Yksi Lookupin eduista on sen sijainti: se sijaitsee Kixby-hotellin katolla, ja lähellä on Bryant Park, Empire State Building, Macy's-tavaratalo ja Madison Square Garden. Poikkea käymään, kun sää on kaunis, ja nauti tähdistä kesäyönä - et unohda sitä!

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se sijaitsee? osoitteessa 45 w 35th steet, new york, NY 10001.
 • Aukioloajat: maanantaista perjantaihin klo 16.00-23.00; viikonloppuisin klo 12.00-23.00.

7. Harrietin katto

Harriet Rooftop| ©Time Out
Harriet Rooftop| ©Time Out

Ylenpalttinen, moderni ja tyylikäs Harriet's Rooftop on Brooklyn Bridge -hotellin terassi DUMBOn kaupunginosassa. Tämän kattokatoksen tunnelma on yksi New Yorkin vilkkaimmista, ja näkymät ovat yksinkertaisesti unohtumattomat.

Sen suurelta ulkoilmakatolta näet Lower Manhattanin, Brooklynin sillan, joen ja jopa Vapaudenpatsaan, joka näyttää täältä katsottuna pieneltä matkamuistolta, jonka saattaisit löytää mistä tahansa Times Squaren tai Chinatownin lahjatavarakaupasta. Sisäisestä loungesta avautuvat näkymät ovat myös upeat, etenkin kun haluat nauttia New Yorkista yöllä, kun lämpötila on vielä viileä.

Vaikka Harriet's Rooftopin cocktailit eivät ole halpoja, sillä ne maksavat noin 18 dollaria, ne ovat kokeilemisen arvoisia, sillä ne ovat käsintehtyjä ja herkullisia. New Yorkin nähtävyyksien katseleminen näin siististä paikasta ilman lasia kädessäsi, jolla kohottaa maljan seuralaisesi kanssa, merkitsisi kokemuksen jäämistä vaillinaiseksi. Tarjolla on myös maukkaita välipaloja.

Harriet's Rooftop on avoinna joka päivä, mutta maaginen hetki on juuri auringonlaskun aikaan, kun aurinko laskee ja kaupunki muuttuu valoshow'ksi. Tämä hetki on jotain hyvin erityistä etukäteen, joten ei ole yllättävää, että tämä katto on hyvin täynnä. Jos voit tehdä varauksen, sitä parempi - säästyt jonoilta!

Käytännön tietoa

 • Missä se on? : 60 Furman St, Brooklyn Heights, NY 11201, USA
 • Aukioloajat: Avoinna maanantaista perjantaihin klo 17.00-12.00 ja viikonloppuisin klo 14.00-12.00.

8. Sky Room

Sky Roomin terassi| ©Revelr.com
Sky Roomin terassi| ©Revelr.com

Toivottavasti et pelkää korkeita paikkoja, sillä tämä on yksi niistä katoista, jotka koettelevat huimausta -Sky Room on koko New Yorkin korkein katto!

Tämä baari sijaitsee Fairfield Inn and Suites -hotellin 33. ja 34. kerroksessa lähellä Times Squarea Manhattanin Midtownissa. Täältä avautuvat upeat näkymät Midtowniin, Hudson-joelle, Times Squarelle ja Empire State Buildingiin.

Sky Roomin erikoisuus on, että katolla on viisi erillistä sisä- ja ulkotilaa: North Terrace, South Terrace, Balcony Cube, Times Square Lounge ja Candlelight Lounge. Katolla on hauska kävellä, koska näkymät ovat erilaiset jokaiselta tasolta.

Esimerkiksi 33. kerroksessa on pohjoinen terassi, joka on avoinna ympäri vuoden, koska se on lasitettu. Toisaalta 34. kerroksessa on eteläinen terassi, jossa on monia viihtyisiä alueita rentoutumiseen ja rentoutumiseen.

Jos sinulla on tilaisuus, suosittelen menemään Sky Roomiin arkipäivänä klo 17-19, kun siellä on Happy Hour - cocktailit ja lasi viiniä maksavat vain 7 dollaria ja oluet vain 5 dollaria! Se on täydellinen tapa nauttia newyorkilaisista illoista eri tavalla: upeat näkymät, hyvää seuraa ja myöhään illalla bileet alkavat live-dj:n esityksen myötä. Tietenkin, jotta pääset tälle katolle, sinun on oltava hyvin pukeutunut ja sinulla on oltava passi mukanasi.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? 330 W 40th St, New York, NY 10018
 • Aukioloajat: torstaisin klo 17.00-2.00; perjantaisin ja lauantaisin klo 17.00-4.00.

9. Kapseli 39

Pod 39:n terassi| ©Pod39
Pod 39:n terassi| ©Pod39

Yksi kauneimmista näkemistäni New Yorkin katoista on Murray Hillissä sijaitsevan Pod 39 -hotellin katolla. Se on suosittu murattipäällysteisten tiilikaariensa, hehkuvien jousivalojensa ja kaakelipöytiensä ansiosta, jotka luovat upean kylätoritunnelman tälle pienelle terassille, jolta on näkymät Empire State Buildingille ja Chrysler Buildingille.

Hotellin aulassa on ympärivuotisesti avoinna meksikolaisvaikutteinen ravintola Empellón Al Pastor, ja kattoterassi on avoinna kesäkaudella. Suosittelen, että menet Pod 39:ään auringonlaskun aikaan nauttimaan illasta virkistävän kannullisen Margaritaa, joka on herkullinen agavea sisältävä käsityöläiscocktail, ja nauttimaan tacoista.

Tällä katolla on eloisa ja nuorekas tunnelma, erityisesti töiden jälkeen, joten jos voit, suosittelen menemään hieman ennen kuin alueen toimistot sulkeutuvat, jotta sinun ei tarvitse jonottaa pöydän saamiseksi.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? 145 E 39th St, New York
 • Aukioloajat: maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja sunnuntaina klo 12-23; torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 12-13.

10. Rooftop Reds

Rooftop Reds| ©NYC Go
Rooftop Reds| ©NYC Go

Tämä on yksi suurimmista kattolöydöistäni New Yorkissa. Täydellinen paikka nauttia Brooklynin horisonttiin avautuvista näkymistä ja New Yorkin miellyttävistä lämpötiloista viinitarhojen keskellä.

Katolla viinitarhojen keskellä? Aivan oikein, luit oikein. Rooftop Redsillä on oma viinitarha, joka on istutettu suuriin, korkeisiin, pitkänomaisiin istutusastioihin. Ei ole yllättävää, että viini on täällä tärkein juoma, mutta jos et ole jumalten nektarin ystävä, tarjolla on myös erinomainen olutvalikoima.

Tämä katto sijaitsee Brooklynin laivastotelakalla, joka oli yksi Amerikan aktiivisimmista telakoista toisen maailmansodan aikana. Vuonna 2014 tämä alue julistettiin historialliseksi alueeksi, ja sen jälkeen monet nuoret yrittäjät ovat sijoittuneet tänne ja antaneet sille uuden elämän.

Rooftop Reds on paikka, jossa voi tavata ystäviä ja hengailla drinkkien äärellä. Istu sitten tekonurmella, pöydissä tai makaamalla jossakin terassilla olevista erittäin mukavista riippumatoista. Idyllinen paikka, jossa voit irrottautua ja nauttia Ison Omenan näkymistä omaperäisellä tavalla. Varaukset ovat tarpeen.

Käytännön tietoa

 • Missä se sijaitsee? 299 Sands St, Building 275, Brooklyn, NY 11205
 • Aukioloajat: perjantai 16.00-21.00; lauantai ja sunnuntai 12.00-20.00.

Vinkkejä New Yorkin katoilla vierailuun

Tärkeintä on saapua paikalle, istua pöytään ja tilata suosikkidrinkkisi nauttiaksesi panoraamanäkymistä miltä tahansa New Yorkin katolta. Mutta jotta kokemuksesi olisi mahdollisimman täydellinen, tässä on muutamia vinkkejä vierailua varten:

 • Ota passi tai henkilötodistus mukaan, sillä sitä kysytään sisäänpääsyn yhteydessä, sillä alle 21-vuotiaita ei päästetä sisään.
 • Joillakin katoilla sallitaan kuitenkin alaikäisten pääsy aikuisen seurassa tiettyinä aikoina.
 • Lähes kaikilla katoilla on Happy Hour. Jos aiot mennä useisiin, kannattaa tehdä se happy hourin aikana, jotta säästät hieman rahaa.
 • Vähimmäisjuomaraha on 15 % hyvästä palvelusta. Kun palvelu oli hyvää, keskiarvo on 18 prosenttia, kun taas jos palvelu oli erinomaista, jäljelle jää 20 prosenttia tai enemmän. Cocktaileista on tapana ** antaa 1 dollarin tippi juomaa kohti**.
 • Yritä käydä eri katoilla New Yorkin eri alueilla: näkökulmat ovat monipuolisempia ja yllätyt kaupungin eri puolista.
 • New Yorkin katoilla käymiseen ei ole erityistä pukeutumissääntöä, sillä jokaisessa paikassa on oma tunnelmansa. Yleisin etiketti on kuitenkin smart casual tai casual. Ja yleensä enemmän smart-casual-tapahtumaa illan edetessä. Vältä urheiluvaatteita, flip-floppeja, shortseja, hattuja ja tankkitoppeja.

12. Muita näkemisen arvoisia New Yorkin nähtävyyksiä

Jos haluat nähdä New Yorkin ylhäältä käsin ja nauttia cocktailin tai brunssin juuri mainitsemillamme katoilla, voit kiivetä johonkin sen monista observatorioista ja saada parhaat näkymät kaupunkiin. Midtownin suosituimpia ovat Top of the Rock ja legendaarinen Empire State Building. Jos haluat mieluummin näkymät eteläiselle Manhattanille, suosittelen One World Observatorya, ja jos haluat vierailla kaupungin uusimmissa nähtävyyksissä etkä pelkää huimausta, kokeile The Edgeä.