Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Amsterdamin kanavan risteilyjen hinnat

Paras tapa tutustua Amsterdamiin on sen kanaalien kautta, ja siksi jätän sinulle kaikki tarvittavat tiedot Amsterdamin vesillä liikennöivien risteilyjen hinnoista.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

3 minuuttia luettu

Amsterdamin kanavan risteilyjen hinnat

Amsterdamin kanavat | ©Chait Goli

Amsterdam on Venetsiaa lukuun ottamatta kanaalikaupunki par excellence. Nämä kanavat ovat kaupungin valtimoita, ja niitä pitkin risteileminen on paras tapa nähdä Amsterdamin nähtävyyksiä. Erilaiset risteilyt kulkevat sen yli 160 kanavan läpi ja antavat meille mahdollisuuden kokea aidoimman Amsterdamin kokemuksen.

Tässä ovat näiden risteilyjen hinnat ja vaihtoehdot sekä kaikki tarvittavat tiedot.

Kuinka paljon kanaaliristeily Amsterdamissa maksaa?

Amsterdamin kanava| ©Patrick Finnegan
Amsterdamin kanava| ©Patrick Finnegan

Amsterdamin kanaaliristeilyjen hinta vaihtelee matkan ja varattujen lisävarusteiden mukaan. Perusvaihtoehto maksaa 14 euroa, ja sen jälkeen hinnat nousevat reitin pituudesta ja muista tekijöistä riippuen. Tästä linkistä näet, mitkä ovat parhaat risteilyt Amsterdamissa, ja hinnat on esitetty alla:

Yöristeilyt ovat erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto kaupungissa, joka muuttuu yöllä. Tässä on siis kaikki tiedot Amsterdamin parhaista yöristeilyistä.

Mitä Amsterdamin kanaaliristeilyihin sisältyy?

Peruskanavaristeilyt tehdään puoliavoimilla veneillä, joihin mahtuu noin 70 henkilöä. Peruskierros kestää 1 tunnin, ja se kulkee pääkanaalien yli, joiden rannoilla on joitakin Amsterdamin kuuluisimpia maamerkkejä, kuten Anne Frankin talomuseo, Van Goghin museo tai Rijksmuseumin mahtava julkisivu.

Kaikkiin risteilyihin sisältyy ääniopas lähes kaikilla kielillä, jossa selitetään kanavia, kaupungin historiaa ja matkan varrella nähtäviä nähtävyyksiä. Joillakin iltaristeilyillä illallinen voi sisältyä lisämaksuna laivalla nautittavaan illalliseen. Pienille ryhmille voidaan järjestää myös yksityisiä risteilyjä ja avoin baari.

.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

Amsterdamin kanaaliristeilyjen lippujen hinnat lapsille

Amsterdamin kanavaristeilyt lapsille| ©John Menard
Amsterdamin kanavaristeilyt lapsille| ©John Menard

Risteilyjen perushinta on 14 euroa, mutta lapset saavat tietenkin alennusta. 4-12-vuotiaat lapset maksavat 8 euroa, ja alle 4-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Jos matkustat vauvojen kanssa, huomaa, että vaikka sisäänpääsy on ilmainen, joihinkin veneisiin ei pääse lastenvaunuilla. Näissä tapauksissa voit kuitenkin jättää ne laiturille, ja yhtiön henkilökunta säilyttää ne matkan loppuun asti. Useimmat risteilyalukset ovat kuitenkin valmiita ottamaan lastenrattaat, vaikka niitä jouduttaisiin pitämään vanhempien sylissä.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

Amsterdamin kanaaliristeilyt I Amsterdam -kortilla

Kultainen tunti kanavilla| ©mgphotography.uk
Kultainen tunti kanavilla| ©mgphotography.uk

Monet kanaaliristeilyt sisältyvät I Amsterdam -korttiin. Kortin ostaminen oikeuttaa esimerkiksi rajoittamattomaan julkisen liikenteen käyttöön, museolippuihin ja ilmaisiin kanavaristeilyihin.

Sen voi ostaa verkosta tai Amsterdamin eri paikoista, kuten päärautatieasemalta tai matkailutoimistoista. Sen voi ostaa yhdeksi tai useammaksi päiväksi, ja se maksaa 65 euroa 24 tunnilta.

Yhdistetyt lippujen hinnat risteilyn ja Amsterdamin nähtävyyksien kanssa

Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi
Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi

Perusristeilyn lisäksi yksi suosituimmista vaihtoehdoista on varata risteily yhdessä lippujen kanssa joihinkin Amsterdamin tärkeimpiin museoihin ja nähtävyyksiin. Vaihtoehdot ja hinnat ovat:

Näissä samoissa paikoissa tai niiden läheisyydessä on laitureita, joista risteilyt lähtevät ja joihin risteilyt saapuvat, joten voit vierailla niissä kanavakierroksen jälkeen.

Amsterdamin kanaaliristeilyjä tarjoavat yritykset

Kanavan vene| ©RGS-IBG
Kanavan vene| ©RGS-IBG

Kanavilla toimii useita yhtiöitä, jotka tarjoavat erilaisia risteilypalveluja. Tärkeimmät niistä ovat:

  • Canal Bus: sillä on 19 laituria, jotka sijaitsevat museoiden ja turistikohteiden lähellä.
  • Holland International: erikoistunut illallisristeilyihin.
  • Blue Boat: Tarjoaa perusristeilyjä ja järjestää tapahtumia aluksella.
  • Reederij Kooij: Yhtiö, joka tekee risteilyjä 30 minuutin välein.
  • Rederij Plas: Tarjoaa useita lähtöjä 20 minuutin välein ja ruuhka-aikoina jopa 15 minuutin välein.
  • Lovers: Yksi vanhimmista yrityksistä, jolla on laajin palveluvalikoima.

Periaatteessa kaikki näiden yhtiöiden risteilyt tarjoavat samoja matkoja samankaltaiseen hintaan. Eroa on aikatauluissa ja lähtötiheydessä sekä erikseen tilattavissa lisävarusteissa. Näiden yhtiöiden tärkeimmät nousupaikat ovat keskusasemalla, Leidsepleinillä, Anne Frankin talolla ja Amsterdamin tärkeimmissä museoissa.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

Onko Amsterdamissa ilmaisia kanaaliristeilyjä?

Kanavaveneet| ©Erik Cleves Kristensen
Kanavaveneet| ©Erik Cleves Kristensen

Valitettavasti ei. Hollantilaisen kaupungin kanavilla saattoi ennen tehdä ilmaisen risteilyn. Tämän vaihtoehdon mahdollisti voittoa tavoittelematon järjestö The Btes St. Nicolaas Club. Tämä vapaaehtoisryhmä oli omistautunut vanhojen pienveneiden kunnostamiselle, sillä ne mahdollistavat myös pienemmillä kanavilla liikkumisen, joihin risteilyalukset eivät pääse. He tekivät tätä epäitsekkäästi kävijöiden vinkkien ansiosta, kunnes ne kiellettiin vuonna 2014.

Sen jälkeen on ollut mahdollista tehdä vain turistiristeilyjä, ja vaikka risteilyjä ei voi tehdä ilmaiseksi, kanavilla on paljon tarjouksia ja erittäin kannattavia vaihtoehtoja.

Miten säästää rahaa kanaaliristeilyyn Amsterdamissa?

Amsterdamin kanava yöllä| ©Irene Steeves
Amsterdamin kanava yöllä| ©Irene Steeves

Amsterdamin kanaaliristeilyjen lipuissa voi säästää monin tavoin. Paras tapa on ostaa liput etukäteen ja verkosta. Näin voit löytää erikoistarjouksia, ja sen suuri etu on myös se, että säästyt lippujen jonottamiselta satamassa.

Toinen vaihtoehto on ostaa paketti, joka sisältää pääsyn museoon. Näissä paketeissa voit säästää muutaman euron, sillä molemmat liput ovat erikseen kalliimpia.

Lopuksi on vielä I Amsterdam -kortti. Tämän kortin ostamalla pääset ilmaiseksi 1 tunnin mittaisille perusristeilykierroksille. Siihen sisältyy myös muita etuja, kuten ilmainen sisäänpääsy museoihin, pääsy julkisiin liikennevälineisiin jne. Yksilöllisestä tilanteestasi riippuen tämän kortin hankkiminen voi olla kannattavaa tai ei.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa