Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat opastetut retket Menorcalla

Tutustu pakollisiin reitteihin hillityllä, mutta ei kuitenkaan syrjäisellä Menorcalla.

Andressa García

Andressa García

9 minuuttia luettu

Parhaat opastetut retket Menorcalla

Menorca | ©Nicolas Vigier

Ibizan ja Mallorcan naapurissa sijaitseva Menorca on osa paratiisimaisia Baleaarisaaria, joka sijaitsee Välimerellä. Se on espanjalainen helmi, joka tarjoaa niin paikallisille kuin vierailijoillekin mitä kauneimpia nähtävyyksiä ja vilkkaita aktiviteetteja.

Kuten arvata saattaa, saarella on runsaasti retkiä ja opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia jokaiseen makuun. Menorcalla on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että lomastasi tulee unohtumaton kokemus, halusitpa sitten seikkailla tai katsella nähtävyyksiä rauhassa.

1. Historiallinen kierros Ciutadellassa

Ciutadella| ©Pablo Fernández
Ciutadella| ©Pablo Fernández

Ciutadellassa vierailu on ehdoton käyntikohde , jos menet Menorcalle. Yksi parhaista tavoista tutustua Ciutadellaan on osallistua opastetulle kierrokselle alueella. Se on palkitseva ja rikastuttava kokemus kulttuurista ja arkkitehtuurista.

Jos matkasi tavoitteena on tutustua ja arvostaa Menorcan nähtävyyksiä, tulet epäilemättä rakastamaan kaikkea sitä, mitä Ciutadellalla on tarj ottavanaan.

Kierroksella pääset tutustumaan historialliseen keskustaan, kaupungin katedraaliin ja kaariaukioihin, jotka ovat matkailullisesti ja kulttuurisesti erittäin kiinnostavia.

Lisäksi nämä kierrokset kulkevat yleensä myös pääaukion, Salortin palatsin ja Menorcan hiippakuntamuseon kautta. Pysähdykset tehdään yleensä Ciutadellan symbolisilla paikoilla, kuten Sant Agustin luostarissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Keskimäärin voit käyttää 6-50 euroa per henkilö. Saatat joutua käyttämään enemmän rahaa retkiin, jotka eivät sisällä pääsymaksuja ikonisiin nähtävyyksiin.
 • Kesto: Ciutadellan ja tärkeimpien nähtävyyksien kiertämiseen voi käyttää kahdesta kolmeen tuntia.
 • Kuljetusvälineet: Kierrokset, jotka tarjoavat opastetun kierroksen koko paikassa, sisältävät kuljetuksen. Henkilömäärästä riippuen ajoneuvon tyyppi voi vaihdella, se voi olla henkilöauto tai bussi.
 • Tämän retken edut: Voit oppia saaren historiasta ja nauttia sen rikkaasta kulttuurisesta ja uskonnollisesta olemuksesta.
 • Kierroksen haitat: Monet tällä alueella tarjotuista kierroksista eivät sisällä pääsylippuja tunnetuimpiin paikkoihin, joten sinun on ostettava ne itse.

2. Kierros Binissuèsin luonnonmuseossa

Binissuèsin luonnonmuseo| ©Bud Hirsch
Binissuèsin luonnonmuseo| ©Bud Hirsch

Binissuèsin luonnonmuseo, jossa on yli 8 000 lajia, lupaa mielenkiintoisen ja asiantuntevan kierroksen. Kierroksen aikana voit tutustua museon jokaiseen osastoon, joka on jaettu eläintieteeseen, malakologiaan, geologiaan, mykologiaan ja kasvitieteeseen.

Museon lukuisista lajeista erottuvat 350 saarella kotoperäistä sienilajia sekä harvinaisten ja jättiläismäisten hyönteisten kokoelma.

Osana vierailuasi voit tehdä mielenkiintoisen kierroksen Binissuès-museossa, jossa voit oppia omakohtaisesti, millaista elämä maaseudulla oli saaren menneisyydessä. Talon oppaat ja talonmiehet toivottavat sinut tervetulleeksi aikakauden puvuissa, jotta he voivat selittää yksityiskohtaisesti, miten maata työstettiin noina kaukaisina vuosina.

Tämä paikka sijaitsee vanhassa maalaistalossa, joka on muutettu museoksi. Sisällä voit arvostaa jokaista yksityiskohtaa, joka määrittelee talon loiston aikakauden.

Voit nauttia audiovisuaalisesta näytöstä, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti talon omistajien elämästä sukupolvelta toiselle. Se on ainutlaatuinen ja tyydyttävä kokemus.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinnat voivat vaihdella vuodenajan ja museokäynnin tyypin mukaan. Museo tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja eri hinnoilla, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Yleensä hinnat vaihtelevat 18-60 euron välillä.
 • Kesto: Maalaistalon, kartanon ja tiedemuseon täydellinen kiertoajelu kestää noin 3 tuntia. Aikaa voidaan pidentää, jos vierailet myös maatilalla ja paikan päällä olevassa kansatieteellisessä kokoelmassa.
 • Kuljetusvälineet: Museokierros tehdään kävellen, jolloin voit ottaa valokuvia kaikissa haluamissasi paikoissa ja nähdä läheltä kaikki yksityiskohdat tästä ohittamattomasta vierailusta.
 • Museokierroksen edut: Opit mitä kummallisimmista eläinlajeista ja pääset matkalle ajassa taaksepäin ja saat tietää, millaista elämä Menorcalla oli menneisyydessä.
 • Kiertomatkan haitat: Monet tarjotuista kiertomatkoista eivät sisällä kuljetuspalvelua. Tämä kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille, jotka tarvitsevat pyörätuolia.

Varaa vierailusi Binissuès Natural Museumiin

3. Kävele tai aja Mahónin ympäri

Mahónin kaduilla| ©mark bartlett
Mahónin kaduilla| ©mark bartlett

Mahónin satamalla on ollut merkittävä vaikutus Menorcan ja Baleaarien saariston elämään jo antiikin ajoista lähtien. Se on ollut saapumis- ja lähtöpaikka eri sukupolvien valloittajille ja seikkailijoille.

Nykyään se on erinomainen paikka aloittaa veneretki Mahónista tai jopa kiertää paikkaa. Mahonin kävelykierros vie sinut aikamatkalle.

Kaupunki- ja satamakierros herättää kiinnostuksesi oppia lisää saaresta ja antaa sinulle myös mahdollisuuden nauttia upeista merinäköaloista.

Jos olet taiteen ystävä, et voi jättää väliin Teatro Principalia, joka on yksi mantereen vanhimmista teattereista ja yhä toiminnassa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Tämän opastetun kierroksen hinta voi vaihdella kunkin osallistujan iän mukaan. Lapset ja eläkeläiset maksavat lipusta yleensä vähemmän, kun taas aikuiset maksavat korkeamman hinnan. Hinta per henkilö voi vaihdella 20 ja 50 euron välillä. Usean hengen ryhmille hinta voi nousta 160 tai 200 euroon, riippuen henkilöiden lukumäärästä.
 • Kesto: Koko Mahónin kaupungin kiertäminen voi viedä aikaa. Jos varaat nopean kierroksen tärkeimpiin paikkoihin ja ilman monia pysähdyksiä, koko kierros voi kestää puolitoista-kaksi tuntia. Jos vuokraat kattavamman kierroksen, voit tutustua kaupunkiin neljässä tai kuudessa tunnissa.
 • Kuljetusvälineet: Varatun retken tyypistä riippuen voit tehdä retken kävellen tai autolla. Suosittelen erityisesti kävelykierroksen varaamista, jotta voitte nauttia omakohtaisesti kaikista Mahónin tarjoamista vastakohdista. Voit myös kiertää satamaa purjeveneellä.
 • Mahónin kiertomatkan edut: Sen avulla voit tutustua Espanjan ja Euroopan tunnetuimpiin paikkoihin ja muistomerkkeihin samalla kun nautit kaupunkia ympäröivistä maisemista.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Jos päätät kulkea reitin kävellen, voi olla haittaa, jos väsyt ennen reitin loppua. Kyse ei ole siitä, että kävely olisi raskasta, mutta ennen kuin lähdet liikkeelle, sinun on oltava tietoinen siitä, että olet pitkällä kävelymatkalla.

4. Vierailu Hort Sant Patricin viinitilalla

Hort Sant Patrici Winery| ©Javier Ortega Figueiral
Hort Sant Patrici Winery| ©Javier Ortega Figueiral

Jos haluat rauhallisen vierailun ja poikkeuksellisen viininmaistelun Menorcalla, Hort Sant Patricin viinitila on ihanteellinen valinta.

Se on tila, jolla on yli satavuotinen historia ja jossa tuotetaan korkealaatuisia viinejä ja juustoja.

Tämä on epäilemättä täydellinen kokemus, joka on täydellinen makuelämys ja jota et voi jättää väliin Menorcan vierailullasi. Kartano avaa ovensa, jotta voit nauttia erityisestä viinin ja juuston maistelusta. Siellä on myös yksityinen museo ja matkamuistomyymälä. Jos haluat pääruoan, paikka tarjoaa myös ravintolapalvelun.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinta voi vaihdella vierailun tyypin mukaan, joko ryhmä- tai yksilöllisen vierailun mukaan. Hinnat voivat myös muuttua riippuen siitä, käytkö sesonkiaikaan vai hiljaisella kaudella. Varaukset on tehtävä etukäteen, jotta varmistetaan parhaat hinnat ja saatavuus.
 • Kesto: Riippuu siitä, jäättekö vain viinitilakierrokselle ja maistiaisiin vai myös syömään hyvän aterian, kierros voi kestää kahdesta kolmeen tuntia.
 • Kuljetusvälineet: Viinitilalle pääsee autolla. Jotkin matkat tarjoavat noutoa hotellilta, jossa majoitut, kun taas toiset eivät sisällä tätä palvelua. Kartanon ja viinitilan sisällä kierros tehdään kävellen.
 • Viinitilavierailun edut: Vierailun aikana voit maistella korkealaatuisen minorcalaisen gastronomian ainutlaatuisia makuja. Voit oppia omakohtaisesti juustojen ja viinien valmistusprosessista.
 • Vierailun haitat: Sinun on otettava huomioon, mihin aikaan vuodesta vierailet. Hinta vaihtelee sesongin ja henkilömäärän mukaan.

5. Juustonmaistelu Subaidan juustotehtaalla

Subaidan juustotehdas| ©TRAVEL2BALEARES
Subaidan juustotehdas| ©TRAVEL2BALEARES

Miten olisi kaksinkertainen juusto- ja viininmaistelu? Menorcalla tämä on yksi ihanteellisimmista aktiviteeteista. Tästä syystä ei ole yllättävää, että sinulla on useampi kuin yksi vaihtoehto maistaa saaren herkkuja.

Subaidan juustola on valmistanut juustoja ja esittänyt viinejä kolmen sukupolven ajan.

Tämän kierroksen ja maistelun aikana sinulla on mahdollisuus maistella valko-, rosé- ja punaviinejä. Juustojen osalta maistiaisiin kuuluu 2 kuukautta puolikypsytettyä, 6 kuukautta kypsytettyä ja 12 kuukautta kypsytettyä juustoa.

Ennen maistiaisia voit kiertää koko tilan ja tutustua tuotantoprosessiin. Tämä on epäilemättä kokemus, joka sinun on ehdottomasti koettava vieraillessasi Menorcalla.

Kierroksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinnan vaihtelu riippuu osallistujien määrästä ja kierroksen kattavuudesta. Kierroksen hinta voi olla noin 20 euroa.
 • Kesto: Kierroksen kesto voi olla jopa 3 tuntia, kun kiertelet koko paikan läpi maatilalta viinin ja juuston maisteluun.
 • Kuljetusvälineet: Kierrokset juustotehtaalle eivät sisällä kuljetusta. Jos haluat tehdä tämän retken, sinun on löydettävä keino päästä kohteeseen. Tilojen sisällä kierros tehdään kävellen.
 • Kierroksen edut: Maistat yhtä alueen parhaista viineistä ja juustoista. Voit nähdä koko tuotantoprosessin viinitarhoilla ja juustotehtaissa.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Suurin haittapuoli, jonka kohtaat vieraillessasi tässä paikassa, on kuljetus. Sinun on päästävä sinne omatoimisesti aloittaaksesi kierroksen.

6. Arkeologinen kierros Son Catlarin arkeologisella alueella

Son Catlarin arkeologinen alue| ©Jaime Jover
Son Catlarin arkeologinen alue| ©Jaime Jover

Son Catlarin alue on yksi Talayotic-kulttuurin jalokivistä. Vierailu näissä muistomerkeissä antaa sinulle ainutlaatuisen ja rikastuttavan arkeologisen ja historiallisen kokemuksen. Näissä paikoissa kerrotaan , miten ihmiset elivät rautakaudella tällä alueella.

Son Catlarissa vieraillessasi pääset muun muassa katsomaan 900 metriä pitkää muuria, joka ulottuu koko kompleksin ympärille.

Vierailun aikana kuulet selityksen arkeologisista tutkimuksista ja tuloksista, joihin asiantuntijat ovat ajan mittaan päässeet.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Aikuiset maksavat sisäänpääsystä ja opastetusta kierroksesta noin 16-20 euroa. 11-17-vuotiaat lapset maksavat noin 8 euroa. Alle 10-vuotiaat lapset voivat osallistua kierrokselle maksutta.
 • Kesto: Koko kierros kestää noin 2 tuntia. Kun opastettu kierros on ohi, voit viipyä alueella niin kauan kuin haluat.
 • Kuljetusvälineet: Kierros alkaa aivan kohteen sisäänkäynnin luota, joten kierrokset eivät yleensä sisällä kuljetusta. Jos tulet autolla, voit pysäköidä paikan sisäänkäynnille ja nauttia sitten kävelystä.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Se on rauhallinen, lyhyt kävelymatka, ja opit paljon asioita, joita et ehkä tiennytkään.
 • Kierroksen haitat: Kuljetus ei sisälly hintaan. Kannattaa myös muistaa, että näihin retkiin ei yleensä sisälly ruokaa. Kierros ei sovellu pyörätuolin käyttäjille. Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja paikan hoidon säilyttämiseksi.

7. Purjehdus Menorcan ympäri purjeveneellä

Menorca purjeveneellä| ©JordiGi
Menorca purjeveneellä| ©JordiGi

On mahdotonta puhua saaresta puhumatta paratiisimaisista merinäköaloista ja Menorcan purjehdusretkistä. Jos matkustat Menorcalle, et voi jättää väliin purjehdusretkeä. Minun mielestäni ei ole mitään parempaa kuin tutustua koko kaupunkiin purjeveneellä.

Tämän matkan aikana pääset tutustumaan Menorcan salaisimpiin ja maagisimpiin paikkoihin. Se on kokemus, jonka voi kokea kolmessa tunnissa, puolessa päivässä tai koko päivän aikana. Valitsemastasi matkatyypistä riippuen voit vierailla useammassa tai harvemmassa kohteessa ympäri saarta.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinta voi vaihdella sen mukaan, kuinka paljon aikaa haluat käyttää tähän toimintaan. Tarjouksia löytyy 50-160 euroa per henkilö.
 • Kesto: Lyhin kierros voi kestää noin kolme tuntia. Tarjolla on myös puoli- ja kokopäiväretkiä Menorcan saaren ympäri.
 • Kuljetusvälineet: Sinun on päästävä rannikolle itse, ja sieltä lähdet purjeveneellä.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Olet yhteydessä hauskanpitoon, mereen ja seikkailuihin. Se on loistava tilaisuus nauttia perheesi kanssa tai tavata kumppanisi.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Se ei ole vaihtoehto ihmisille, jotka pelkäävät merta tai äärimmäisiä seikkailuja. Lemmikit eivät ole sallittuja, eikä se sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaa purjehdusmatka

8. Jeeppisafari maaseudulla

Jeep Safari Menorca| ©ryan carter
Jeep Safari Menorca| ©ryan carter

Etsitkö seikkailua ja haluat päästää vapaan henkesi ulos? Silloin tämä on sinun kiertueesi. Tämä kokemus tarjoaa sinulle ainutlaatuisen ja toistamattoman ajelun saaren kauneimpien maaseutumaisemien halki. Pääset tutustumaan vaikeakulkuisiin polkuihin, joille pääsee vain maastoajoneuvoilla. Kierros tapahtuu klassisilla Land Rover -ajoneuvoilla.

Tällä Menorcan jeeppisafarilla pääset nauttimaan uskomattomista näkymistä ja näkemään saaren villieläimet läheltä. Kierros sisältää oppaan ja ajoneuvon kuljettajan.

Parasta tällä retkellä on se, että sinulla on mahdollisuus nauttia auringonlaskusta saarella etuoikeutetuilla näkymillä.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Kierroksen hinta vaihtelee 100 ja 130 euron välillä. Vaihtelu riippuu siitä, kuinka kauan kokemus kestää ja mitä se sisältää.
 • Kesto: Löydät puoli- tai kokopäiväretkiä seikkailunhalusi mukaan.
 • Kuljetusvälineet: Kierros tehdään maastoon erikoistuneilla 4x4-ajoneuvoilla.
 • Retken edut: Saat ainutlaatuisen ulkoilmaseikkailukokemuksen. Ryhmät ovat melko pieniä. Sinun ei tarvitse olla fyysisesti hyvässä kunnossa osallistuaksesi seikkailuun.
 • Kierroksen haitat: Alle 5-vuotiaat lapset eivät ole sallittuja. Ei sovellu raskaana oleville naisille tai pyörätuolin käyttäjille. Ruoka ja virvokkeet eivät sisälly hintaan.

Varaa jeeppisafari saaren ympäri

9. Kajakkikierros sukellusluolissa

Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel
Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel

Melonta on ehdoton valinta Menorcalle. Menorcalla ei pääse sukeltamaan luoliin, mutta hyvän kajakkikierroksen avulla voit tutustua niihin. Tällä alueella sukeltamalla pääset arvostamaan merieläimistöä ennennäkemättömällä tavalla.

Yksi parhaista kokemuksista, joita saat tällä matkalla, on sukelluskaste.
Merensuojelualueen asiantuntijat ovat mukana kierroksella, ja he selittävät yksityiskohtaisesti sisällä olevien lajien ominaispiirteitä ja luolien kaikkia yksityiskohtia. Tämä tarkoittaa, että se on paitsi uskomaton seikkailukokemus, myös opettavainen.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Sukellusluoliin tutustumiseen on saatavilla erilaisia paketteja. Pariskuntien paketit vaihtelevat 150 eurosta 300 euroon. Henkilökohtainen hinta vaihtelee 40-60 euron välillä henkilöä kohden.
 • Kesto: Tämä retki voi kestää kolmesta tunnista koko päivään. Voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon riippuen siitä, kuinka paljon aikaa haluat käyttää siihen.
 • Kuljetus: Rannikolta luoliin ja takaisin on taattu vesikuljetus. Sinun on päästävä lähtöpisteeseen itse.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Koet päivän ajan vesiseikkailun ja opit merieläimistöstä alueen asiantuntijoilta.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Sinun on maksettava omat ruokasi. Ei sovellu raskaana oleville tai liikuntarajoitteisille.

Varaa sukelluskaste Menorcalta

10. Näkymä Menorcan auringonlaskuihin mereltä käsin

Auringonlasku Menorcalla| ©Nicolas Vigier
Auringonlasku Menorcalla| ©Nicolas Vigier

Yksi häikäisevimmistä näytelmistä, joita Menorcalla voi nähdä, ovat sen auringonlaskut. On eri asia nähdä se saaren epäsäännöllisimmästä maastosta kuin nauttia siitä veneellä.

Tämä taianomainen kokemus vie sinut matkalle saaren rannikkoa pitkin auringon laskiessa. Sen lisäksi, että voit nauttia kauniista näköaloista, voit myös nauttia herkullisia tapaksia ja virkistäviä juomia.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämä aktiviteetti maksaa henkilöä kohden yleensä noin 50-60 euroa. Vaihtelu riippuu venetyypistä.
 • Kesto: Tämä retki voi kestää kahdesta ja puolesta tunnista kolmeen tuntiin veneen lähtöajasta riippuen.
 • Kuljetusvälineet: Sinun on saavuttava itse rannikolle, josta retki lähtee. Kierros tehdään veneellä, purje- tai moottoriveneellä.
 • Kierroksen edut: Saat virvokkeita kierroksen aikana. Voit uida hieman, kun vene pysähtyy snorklausta ja sukellusta varten.
 • Kierroksen haitat: Ryhmäkierrokset on rajoitettu enintään 10-11 henkilöön.

Opastetun kierroksen edut verrattuna omatoimiseen vierailuun Menorcalla

 • Opastettu kierros
 • Opit tuntemaan paikan todellisen olemuksen ja sen historian.
 • Voit vierailla useammassa paikassa lyhyemmässä ajassa
 • Minimoi epämiellyttävien yllätysten riski.
 • Yksin
 • Vierailet paikoissa puolivillaisesti etkä tutustu niiden historiaan.
 • Käyt vähemmän paikoissa ja tuhlaat aikaasi
 • Sinulla voi olla huonoja kokemuksia tiedon puutteen vuoksi.

Vinkkejä opastettua kierrosta varten Menorcalla

Matkatavaroiden valmistelu| ©Marissa Grootes
Matkatavaroiden valmistelu| ©Marissa Grootes
 • Käytä mukavia kenkiä.
 • Käytä hattuja pitämään aurinko poissa kasvoiltasi.
 • Pidä aina mukanasi vesipullo.
 • Vältä liian monen tavaran kantamista käsissäsi, monipuolista matkatavaroitasi.
 • Kiinnitä erityistä huomiota oppaan ohjeisiin.