Parhaat Leeds Castles kiertueet Lontoosta

Jos haluat kokea Englannin maaseudun kauneuden, matka Leedsin linnaan on yksi parhaista vaihtoehdoista. Katso kaikki vaihtoehdot

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

4 minuuttia luettu

Parhaat Leeds Castles kiertueet Lontoosta

Leedsin linna | ©Andrew

Osallistuminen yhdelle Leedsin linnakierroksista on erinomainen suunnitelma, jos etsit Lontoossa tekemistä, joka ylittää tyypillisen kaupunkikierroksen.

Itse asiassa se on listattu yhdeksi Yhdistyneen kuningaskunnan parhaista retkikohteista sen maisemien monipuolisuuden vuoksi, joka voidaan myös kattaa yhdellä lyhyellä matkalla. Kutsun sinut jatkamaan lukemista tähän koosteeseen vaihtoehdoista, jotka olen laatinut sinulle, ja valitsemaan niistä sen, joka sopii parhaiten kiinnostuksen kohteisiisi.

Tutustu Leedsin linnaan, Canterburyyn ja Doveriin

Ilmakuva Leedsin linnasta| ©John Fielding
Ilmakuva Leedsin linnasta| ©John Fielding

Aivan Maidstonen ulkopuolella Kentin kreivikunnassa, Lontoon eteläpuolella, sijaitsee Leedsin linna, yksi Englannin maaseudun ikonisimmista linnoista; vaikka sen maine ei johdu niinkään sen arkkitehtonisesta majesteettisuudesta vaan siitä, että Lord Conway, kuuluisa 1600-luvun sotilas ja valtiomies, kuvaili sitä maailman kauneimmaksi linnaksi.

Jos varaat matkan Leedsiin, joka vie sinut tälle linnalle, joka on rakennettu 20 hehtaarin puutarhoille kahdelle sydämenmuotoiselle saarelle, pääset nauttimaan myös kahdesta muusta pakollisesta nähtävyydestä tässä Etelä-Englannin osassa:

 • Canterbury on keskiaikainen kaupunki, jonka arkkitehtoninen identiteetti antaa sille kuvan kuin ajassa pysähtyneenä ja joka on kansainvälisesti tunnettu katedraalinsa majesteettisuudesta.
 • Doverin kalliot, ikoniset valkoiset kalkkikivimuodostelmat, jotka ovat ikimuistoisista ajoista lähtien olleet kunniallinen portti Etelä-Englannissa.

Tämä on sopiva suunnitelma, kun mietit , mitä tehdä ja nähdä Lontoossa lasten kanssa. Dover on nimittäin rauhallinen, viihdettä täynnä oleva kohde, joka antaa koko perheelle mahdollisuuden nauttia maaseudusta ja samalla olla kaukana Lontoon kaltaiselle suurkaupungille tyypillisestä kaupunkihälinästä. Mikä parasta, Leedsin linna on edelleen tärkeä osa matkasuunnittelua.

.

Kiinnostavat tiedot

 • Hinta: alkaen 124 euroa per henkilö.
 • Kesto: Leedsin linnaan suuntautuvan kiertomatkan, joka sisältää nämä kaksi muuta pysähdyspaikkaa matkasuunnitelmassaan, kesto on noin 10 tuntia.
 • Ehdot: Matkaan sisältyy kaikki kuljetukset ilmastoidussa ajoneuvossa ja ammattitaitoisen oppaan saattamana.
 • Edut: Monet yritykset tarjoavat ilmaisen peruutuksen varauksestasi, kunhan peruutat sen hyvissä ajoin etukäteen.

Varaa matka Leedsiin, Canterburyyn ja Doveriin

Yhdistä Leedsin linnakierros ja matka Thames-jokea pitkin

Laivamatka| ©Karen Roe
Laivamatka| ©Karen Roe

Laivamatka on hauska suunnitelma, eikö olekin? No, tiedoksesi, voit varata Leedsin, Canterburyn, Doverin ja Greenwichin retken risteilyyn Thamesilla. Tämä antaa paljon viihdyttävämmän käänteen kokemukseen, joka on suunnattu lähinnä historialliseen oppimiseen ja kulttuurin rikastuttamiseen. Lyhyesti sanottuna kyseessä on yleensä kuljetus mukavassa ja ylellisessä bussissa, joka pysähtyy Leedsin linnalla, yksityisoppaineen ja kaikkineen.

Siihen sisältyy myös vierailu Canterburyyn katsomaan sen upeaa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa katedraalia ja käynti Doverin kallioiden näköalapaikoilla nauttimassa yhdestä Brittein saarten todellisen kauneuden erikoisimmista maisemista.

Suuri ero tässä vaihtoehdossa alkaa paluumatkalla kaupunkiin, sillä sen sijaan, että bussi suuntaisi lähtöpisteeseen Lontoon historiallisessa sydämessä, se poikkeaa Greenwichin satamaan. Siellä, kuuluisalla Greenwichin rantakadulla, nouset veneeseen, joka vie sinut Tower Bridgen korkeudelle, jolloin voit nähdä joen näkökulmasta suuren osan Lontoon itärannan historiallisista rakennuksista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Kesto: Retki kestää noin 11 tuntia.
 • Ehdot: Sisältää kuljetuksen ja oppaan sekä sisäänpääsyn Leedsin linnaan ja Thames-joen risteilylle.
 • Hinnat: alkaen 123 euroa.
 • Edut: Leedsin linnakierrokset Lontoosta, joihin sisältyy Thamesin risteily, ovat kustannustehokas yhdistelmä useita hauskoja aktiviteetteja yhdessä paketissa. Samalla se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Lontoossa elokuussa, sillä se on turvallinen pakopaikka kuumuudesta.

Varaa matka Leedsiin, Canterburyyn, Doveriin ja Greenwichiin

Koe luksusautoilu Leedsin linnaan

Leedsin linnan vaunukierros| ©Lars Plougmann
Leedsin linnan vaunukierros| ©Lars Plougmann

Jos etsit intiimimpää ja eksklusiivisempaa kokemusta, myös tämä on toteutettavissa. Se on ulottuvillasi yksityisillä kuljetuksilla, jotka vievät sinut Leedsin linnaan ja Doverin linnaan eksklusiivisella luksusautolla. Matka alkaa aina noutamisella hotellisi ovelta, ja riippuen hotellisi läheisyydestä Buckinghamin palatsin kaltaiseen paikkaan, autonkuljettaja tekee todennäköisesti pysähdyksen.

Kuljetus linnaan on luonteeltaan huomattavan mukava ja kätevä rikkaiden ja kuuluisien parhaaseen tyyliin. Yksityinen opas kertoo linnan historiallisista yksityiskohdista ja Doverin kallioilla kulkevien kävelyreittien osuudesta.

Joustavuuden vuoksi asiakkaan päätettäväksi jätetään yleensä , missä muussa Kentin kreivikunnan kaupungissa hän matkan aikana vierailee. Totuus on, että kyseessä on hyvin monipuolinen alue, jossa ei ole välttämätöntä vierailla Canterburyn katedraalissa, kun tiedetään, että matkareitillä on muitakin paikkoja, kuten Maidstonen kaupunki, joka on paljon lähempänä linnaa. Se on loistava paikka nähdä tai tehdä Lontoossa seitsemän päivän vierailun aikana.

Yksityiskohdat

 • Kesto: 10-12 tuntia.
 • Hinnat: Tämäntyyppisten yksityisten ja ylellisten kuljetusten hinnat saattavat tuntua kohtuuttomilta, mutta sinun on arvostettava sitä, että 500 tai 600 euroa on per kuljetus eikä per henkilö.
 • Edut: Koska reitti räätälöidään juuri sinulle sopivaksi, voit nauttia paljon enemmän Kentin luonnonkauneudesta.

Varaa kiertomatka Leedsiin, Canterburyyn ja Doveriin

Miksi kiertoajelun varaaminen on parempi vaihtoehto kuin mennä Leedsin linnaan omin päin?

Leedsin linna| ©Christine Wagner
Leedsin linna| ©Christine Wagner

Yksityiset tai jaetut matkat Leedsin linnaan kuuluvat monien asiantuntijoiden mielestä usein taloudellisesti edullisimpien retkien joukkoon Lontoosta käsin. Samoin kuin näiden pakettimatkojen erinomainen ajallinen suunnittelu. Matkan tärkeimmät edut ovat:

 • Koko matkan rakenne on etukäteen suunniteltu, ja tiedetään, kuinka kauan kuhunkin paikkaan on kulunut aikaa, jotta kellonajat osuvat kohdalleen etkä saavu mihinkään kohteeseen myöhässä.
 • Taloudelliset säästöt ovat toinen ratkaiseva tekijä, sillä uskotaan, että julkinen liikenne voi olla parempi vaihtoehto tutustua kaikkiin näihin kohteisiin omilla taloudellisilla ehdoilla. Todellisuudessa on kuitenkin mahdotonta päästä niin moneen paikkaan yhden päivän aikana, jos käytät vain bussilinjoja, sillä niiden aikataulut eivät välttämättä vastaa tarpeitasi.
 • Pääsy kohteisiin, kuten linnaan, sisältyy jo siirtomaksuun, puhumattakaan ryhmän yksityisestä oppaasta sekä bussissa että vierailukohteissa. Sinun on maksettava näistä erikseen, jos päätät suorittaa kiertoajelun yksin.

Varaa matka Leedsiin, Canterburyyn, Doveriin ja Greenwichiin

Milloin on paras aika vuodesta tehdä matka kohteeseen Leedsin linna?

Leedsin kadut| ©Tim Green
Leedsin kadut| ©Tim Green

Leedsin linnassa vierailulleei ole tiettyä vuodenaikaa, sillä se on matkailunähtävyys, joka toivottaa vierailijat tervetulleiksi ympäri vuoden. Jos asiaa tarkastellaan toisesta näkökulmasta, se, mikä voi vaikuttaa siihen, miten paljon turisteja on ja millainen sää on silloin, kun valitset vierailun ajankohdan. Siitä huolimatta se on yksi ehdotuksista, jotka kannattaa tehdä Lontoon-matkallasi

. Jos nautit lämmöstä, kannattaa lähteä sinne loppukeväästä, sillä tuolloin ei ole niin paljon kävijöitä korkean kesäkauden vuoksi. Sama pätee kylmään, sillä syksyn puoliväli on vähäturistista sesonkiaikaa verrattuna alkutalveen, joka on täynnä joulujuhlia.

Kannattaa myös muistaa, että Etelä-Englannissa on pilvinen ja sateinen sää suurimman osan vuodesta. Siksi on suositeltavaa ottaa mukaan vedenpitävät vaatteet ja saappaat, jotta matkan maaseutukävelyosuudet sujuvat mukavasti.

Varaa matka Leedsiin, Canterburyyn ja Doveriin