Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Leeds Castles kiertueet Lontoosta

Vierailu Englannin pääkaupungissa on erittäin hauskaa, koska viihdettä löytyy niin maaseudulta kuin kaupungistakin. Retket Lontoosta Leedsin linnaan kuuluvat niihin asioihin, joita et voi jättää väliin, jos olet kiinnostunut kokemaan Englannin maaseudun kauneuden.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

Parhaat Leeds Castles kiertueet Lontoosta

Leedsin linna | ©Andrew

Leedsin linnakierrokset ovat loistava suunnitelma, jos etsit Lontoossa nähtävää ja koettavaa tyypillisen kaupunkikierroksen ulkopuolelta. Itse asiassa se on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan parhaista retkistä, koska siellä on niin monenlaisia maisemia, jotka voi kokea yhdellä lyhyellä matkalla.

Pyydän sinua jatkamaan halutessasi tämän laatimani vaihtoehtojen koosteen lukemista, jotta voit varata pakettimatkan omien kiinnostuksenkohteidesi perusteella.

1. Canterburyn ja Doverin retket Leedsin linnaan

Leedsin linnan alueen näkymä| ©John Fielding
Leedsin linnan alueen näkymä| ©John Fielding

Maidstonen ulkopuolella, Kentin kreivikunnassa Lontoon eteläpuolella, sijaitsee Leedsin linna. Monille asiantuntijoille se on yksi Englannin maaseudun ikonisimmista linnoista, vaikka sen maine ei johdu niinkään sen arkkitehtonisesta majesteettisuudesta vaan siitä, että lordi Conway, kuuluisa 1600-luvun sotilas ja valtiomies, kuvaili sitä kerran maailman kauneimmaksi linnaksi.

Kierrokset, jotka vievät sinut tähän linnaan, joka on rakennettu 20 hehtaarin puutarhoille kahdelle sydämenmuotoiselle saarelle, sisältävät yleensä myös kaksi muuta pakollista pysähdyspaikkaa Etelä-Englannissa.

Canterbury on keskiaikainen kaupunki, jonka arkkitehtoninen identiteetti saa sen näyttämään kuin se olisi jähmettynyt aikaan, ja se on kansainvälisesti tunnettu katedraalinsa mahtavuudesta. Kierroksen tällä pysähdyspaikalla pidetään yleensä tauko, jolloin nautitaan tyypillinen englantilainen ateria, kuten Fish and Chips tai herkulliset valkoiset pavut.

Canterburyn historialliseen keskustaan tutustuminen on toinen osa tätä pysähdyspaikkaa, joka päättyy ennen kuin jatkamme matkaa Doverin kallioille, ikonisille valkoisille kalkkikivimuodostelmille, jotka ovat ikimuistoisista ajoista lähtien olleet Etelä-Englannin kunnianarvoisa sisäänkäynti ja jotka ovat muodostaneet osan visuaalisesta mielikuvasta siitä, mitä odotat ajatellessasi kaunista brittiläistä rantaa.

Tämän kiertomatkan järjestys antaa sinulle syvemmän ja etuoikeutetumman näkökulman kauneuteen, joka on ominaista Lontoon metropolialueen eteläpuolella sijaitsevalle maaseudulle.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

-Hinta**:** Voit saada tällaisen kiertueen lipuilla, jotka maksavat noin 108 euroa aikuiselta, ja 5 ja 10 prosentin alennukset eläkeläisille ja 3-16-vuotiaille lapsille. Vauvat ovat mukana kierroksella maksutta.

 • Kesto: Nämä kierrokset lähtevät yleensä aamulla Lontoon keskustasta, kuten Tower Bridgeltä, ja palaavat lähtöpaikkaan myöhään iltapäivällä. Kierros Leedsin linnaan, joka sisältää tämän ja muita pysähdyksiä, kestää noin 10 tuntia.
 • Olosuhteet: koko matkan ajan siirrytään bussilla, jolla ei ole mitään kadehtimista Lontoon parhaille kiertoajelubusseille. Vierailu Leedsin linnaan on yleensä yksityinen kiertoajelu koko kyseisessä ajoneuvossa matkustavalle ryhmälle. Kielen osalta on olemassa joitakin englanninkielisiä paketteja, mutta useimmiten päivittäin lähtevät paketit ovat englanninkielisiä. Ateriat eivät sisälly hintaan, mutta matkustajat voivat tuoda mukanaan omia välipaloja.
 • Edut: Monet yritykset tarjoavat ilmaisen peruutuksen varauksestasi, kunhan peruutat sen hyvissä ajoin etukäteen. Oppaat ovat yleensä erittäin hyviä tutustumaan matkailijoihin, eikä tällaiselle kierrokselle vaadittavaa vähimmäisosallistujamäärää yleensä liioitella. Lippujen vähimmäismäärä varausta kohti on lähes aina enintään 6 kappaletta.

Varaa matka Leedsin linnaan, Doveriin ja Canterburyyn

2. Retki Doveriin ja opastetut kävelyretket Leedsin linnassa

Dover| ©Juan Stratford
Dover| ©Juan Stratford

Kun vierailet Lontoossa, on luonnollista, että sinua kiinnostaa päästä kaupungin laitamille katsomaan itse, miten maaseutuelämä Englannin maaseudulla toimii. Tässä yhteydessä Dover on suosikkikohde sen kallioiden kauneuden ja ihmisten mystiikan vuoksi.

Doverista ja Doveriin matkustaminen luksusbussilla Kentin tämän osan ikonisiin nähtävyyksiin on puolestaan erinomainen tapa optimoida aikaa ja säästää rahaa näkemällä useita nähtävyyksiä samaan aikaan.

Canterburyn katedraali, Doverin kalliot lähempää, Doverin kaupunkikierros ja opastettu kierros Leedsin linnassa ja sen alueella ovat joitakin tämäntyyppisen paketin tarjoamia aktiviteetteja.

Tämä on sopiva suunnitelma, kun mietit , mitä tehdä ja nähdä Lontoossa lasten kanssa. Dover on rauhallinen ja viihdettä täynnä oleva kohde, joka tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden nauttia maaseudusta ja samalla olla kauk ana Lontoon kaltaiselle suurkaupungille tyypillisestä kaupunkihälinästä. Mikä parasta, Leedsin linna on edelleen tärkeä osa kiertueen suunnittelua.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Kesto: Samanlainen kuin tyypillinen kiertoajelu, joka lähtee Lontoosta ja palaa samana päivänä, tämä vaihtoehto kestää yleensä kokonaisen päivän, kun otetaan huomioon aika, joka voi kulua kullakin pysähdyspaikalla. Lähtö ajoittuu lähes aina aamuyön tunteihin, esimerkiksi kello 9.00, ja saapuminen Lontooseen on arviolta kello 16.00 tai 17.00 jälkeen.
 • Ehdot: Joissakin vaihtoehdoissa on usein mahdollisuus varata paikka bussissa tietyksi ajaksi maksamatta heti. Ryhmää kohti ei tarvitse varata vähimmäismäärää, sillä bussi on riittävän suuri jopa 50 henkilölle. Matka on lähes aina varattava 24 tuntia etukäteen, ja se maksaa yleensä yli 100 euroa per henkilö.
 • Edut: Tällaisen kiertomatkan bussi on niin mukava, että se on tietyllä tavalla hyvä tapa tutustua Etelä-Lontoon laitamille ja ladata samalla akkuja muita, vaativampia aktiviteetteja varten. Esimerkiksi Lontoon parhaille pyöräretkille osallistuminen voi olla hyvä idea tällaisen tauon jälkeen.

Varaa matka Canterburyyn ja Doveriin Lontoosta

3. Opastetut kierrokset Leedsin linnaan ja laivamatkat Thames-joella

Venematka| ©Karen Roe
Venematka| ©Karen Roe

Veneajelu on hauska suunnitelma, eikö olekin? Monet Lontoosta lähtevät opastetut kierrokset Leedsin linnaan sisällyttävät ne usein suunnitelmiinsa. Tämä antaa paljon viihdyttävämmän käänteen kokemukselle, joka on ensisijaisesti suunnattu historialliseen oppimiseen ja kulttuurin rikastuttamiseen.

Lyhyesti sanottuna kyseessä on yleensä kuljetus mukavassa ja ylellisessä bussissa, joka pysähtyy Leedsin linnassa, yksityisoppaineen ja kaikkineen.

Kuten useimmilla retkillä tähän kohteeseen, myös kuljetus Canterburyyn katsomaan upeaa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa katedraalia sisältyy hintaan. Tätä seuraa lähes aina käynti Doverin kallioiden näköalapaikoilla, jotka antavat vierailijoille yhden erikoisimmista välähdyksistä Brittein saarten todellisesta kauneudesta.

Suuri ero tässä vaihtoehdossa alkaa paluumatkalla kaupunkiin: sen sijaan, että bussi palaisi lähtöpaikkaan Lontoon historialliseen sydämeen, se kääntyy kohti Greenwichin satamaa, joka sijaitsee pari kilometriä itään Thames-joen varrella.

Siellä, kuuluisalla Greenwichin rantakadulla, nouset veneeseen, joka vie sinut Tower Bridge -sillan korkeudelle, jolloin voit nähdä joen näkökulmasta monia Lontoon itärannan historiallisia rakennuksia.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Kesto: Kierros, johon sisältyy laivamatka takaisin kaupungin keskustaan, kestää yleensä hieman kauemmin kuin kierrokset, joihin sisältyy pelkkä maakuljetus. Kierros voi siis kestää noin 11 tuntia, kun otetaan huomioon aika, joka kuluu bussista veneeseen siirtymiseen.
 • Olosuhteet: Näillä ominaisuuksilla varustettuun matkapakettiin kuuluu yleensä opas, joka selittää matkustajille kaikkien vierailukohteiden historialliset yksityiskohdat. Se voi sisältää myös sisäänpääsyn katedraaliin ja opastetun kierroksen Leedsin linnaan. Useimmiten ne eivät vaadi varauksen hyväksymiseksi vähimmäismäärää. Voit luottaa siihen, että veneen mukavuus ja turvallisuus ovat verrattavissa parhaimpiin Thamesin risteilyihin.
 • 180 / henkilö, kun otetaan huomioon, että kaksi eri liikennemuotoa yhdistetään
 • Edut: Leedsin linnamatkat Lontoosta, joihin sisältyy paluumatka kaupunkiin Thamesin laivalla, ovat kustannustehokas yhdistelmä useita hauskoja aktiviteetteja yhdessä paketissa. Se on myös yksi Lontoon parhaista asioista elokuussa, sillä se on turvallinen pakopaikka kuumuudesta ja antaa sinulle mahdollisuuden nauttia joesta ainoana aikana vuodesta, jolloin se ei ole liian kylmä.

Varaa matkasi Leedsin linnaan, Doveriin ja Canterburyyn

4. Yksityiset luksusautokuljetukset Lontoosta Leedsin linnaan ja Doverin linnaan

Vaunut Leedsin linnassa| ©Lars Plougmann
Vaunut Leedsin linnassa| ©Lars Plougmann

Intiimimpi ja eksklusiivisempi kokemus on myös varteenotettava vaihtoehto, kun olet kiinnostunut varaamaan matkan Leedsin linnaan lontoolaisesta hotellistasi. Tämä on saatavilla yksityisillä kuljetuksilla, jotka vievät sinut Leedsin linnaan ja Doverin linnaan ylellisellä autolla, joka on varattu vain sinulle ja seuralaisillesi, ja palauttavat sinut sitten majapaikkaasi kaupungissa.

Luksus on todellakin yksi tämän kokemuksen ominaispiirteistä, kun otetaan huomioon, että historiallinen paikka, jossa vierailet, oli aikoinaan kahden keskiaikaisen kuningattaren yksityisasunto, ennen kuin siitä tuli Englannin rikkaiden ja vaikutusvaltaisten todellinen turvapaikka.

Matka alkaa aina noutamisella hotellin ovelta, ja riippuen siitä, kuinka lähellä hotelli on esimerkiksi Buckinghamin palatsia, kuljettaja todennäköisesti pysähtyy, jotta voit ottaa valokuvan kaikessa rauhassa.

Kuljetus linnaan on huomattavan mukava ja mukava rikkaiden ja kuuluisien tyyliin. Ajoneuvot ovat yleensä vähintään Mersuja, joissa on ilmastointi istuimissa ja wifi auton matkustamossa.

Yksityinen opas, joka kertoo linnan historiallisista yksityiskohdista, sisältyy siirtomaksuun, samoin kuin toinen opas, joka voi auttaa sinua kävelemään osan Doverin kallioilla kulkevista kävelyreiteistä.

Joustavuuden vuoksi asiakas voi yleensä itse päättää , missä muussa Kentin kaupungissa hän matkan aikana vierailee. Totuus on, että kyseessä on hyvin monipuolinen alue, jossa ei ole välttämätöntä vierailla Canterburyn katedraalissa, koska tiedetään, että on muitakin paikkoja, kuten Maidstonen kaupunki, joka on paljon lähempänä reitin päähenkilönä olevaa linnaa.

Tämä on hyvä suunnitelma nähdä tai tehdä Lontoossa seitsemän päivän vierailun aikana, sillä se voi toimia ylellisenä päivän mittaisena viihdykkeenä ja samalla tutustua paljon enemmän Etelä-Englannin maisemiin.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Kesto: Yksityinen luksusautokierros Kentin kreivikunnassa matkatoimistojen tarjoamissa olosuhteissa kestää yleensä 10-12 tuntia. Kannattaa muistaa, että koska kyseessä on kahden tai neljän hengen yksityispalvelu, kaikki on yleensä paljon enemmän räätälöity sinun vaatimuksiasi ja tarpeitasi varten. Ainakin verrattuna suunnitteluun 50 muun ihmisen kanssa kiertuebussissa.
 • Hinnat: tämäntyyppisten yksityisten ja ylellisten kuljetusten hinnat saattavat tuntua kohtuuttomilta, mutta sinun on otettava huomioon, että 500 tai 600 euroa on määrä kuljetusta kohti eikä henkilöä kohti. Toisin sanoen, jos jaat maksamasi summan 3 tai 4 matkustajan kesken, se on lopulta vain hieman kalliimpi kuin mitä voit käyttää bussimatkoihin.
 • Edut: Koska reitti mukautuu sinulle sopivaksi, voit nauttia paljon enemmän luonnosta, joka on tyypillistä Kentin kreivikunnalle. Jos haluat nähdä lisää puita ja villieläimiä, voit aina käydä seuraavana päivänä joissakin Lontoon parhaista puistoista.

Miksi on parempi varata kiertoajelu kuin lähteä omatoimisesti Lontoosta Leedsin linnaan?

Leedsin linna| ©Christine Wagner
Leedsin linna| ©Christine Wagner

Kiertomatkojen, kuten niiden, jotka olen koonnut sinulle tähän luetteloon, tärkein etu on se, että koko kiertomatkan rakenne on ennalta suunniteltu, ja tiedetään, kuinka kauan kukin paikka kestää, jotta ajat ovat oikeat etkä myöhästy mistään kohteesta.

Taloudelliset säästöt ovat toinen ratkaiseva tekijä, sillä julkisen liikenteen uskotaan olevan parempi vaihtoehto päästä kaikkiin näihin kohteisiin omilla taloudellisilla ehdoilla. Todellisuudessa on kuitenkin mahdotonta päästä niin moneen paikkaan yhden päivän aikana, jos käytät vain bussilinjoja, sillä niiden aikataulut eivät välttämättä sovi tarpeisiisi.

Lisäksi siirtomaksu sisältää jo pääsyn esimerkiksi linnaan, puhumattakaan ryhmän yksityisestä oppaasta sekä bussissa että vierailukohteissa. Sinun on maksettava siitä erikseen, jos päätät tehdä kierroksen yksin.

Siksi monet asiantuntijat pitävät yksityisiä tai yhteisiä retkiä Leedsin linnaan usein Lontoon parhaiden retkien joukossa, koska ne ovat taloudellisesti edullisia. Samoin kuin näiden pakettimatkojen erinomainen aikataulutus.

Milloin on paras aika vuodesta tehdä matka kohteeseen Leedsin linna Lontoosta?

Leedsin kadut| ©Tim Green
Leedsin kadut| ©Tim Green

Leedsin linnassaei ole tiettyä vuodenaikaa, sillä se on nähtävyys, jossa vierailee ympäri vuoden.

Jos asiaa tarkastellaan toisesta näkökulmasta, matkailijoiden määrä ja sää valitsemanasi ajankohtana voivat vaikuttaa siihen, miten hyvin nautit tästä matkasta.

Jos nautit kuumuudesta, kannattaa lähteä sinne loppukeväästä, sillä silloin ei ole niin paljon kävijöitä kesäkauden korkean sesongin vuoksi. Sama pätee kylmyyteen, sillä syksyn puoliväli on vähäturistinen sesonki verrattuna alkutalveen, joka on täynnä joulujuhlia.

Kannattaa myös muistaa, että Etelä-Englannissa on pilvinen ja sateinen sää suurimman osan vuodesta. Siksi on suositeltavaa ottaa mukaan vedenpitävät kengät ja saappaat, jotta voit olla mukavasti mukana kiertomatkan maaseutukävelyosuuksilla.