Lontoo heinäkuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Lontoon vierailu heinäkuussa on unohtumaton. Pääset todistamaan tapahtumia, jotka tapahtuvat vain tässä kuussa: London Pride, Swan Upping, BBC Proms... Ota selvää, mitä tehdä näinä päivinä.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Lontoo heinäkuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Tower Bridge, Lontoo | ©David Monaghan

Olet toiminut fiksusti ja valinnut kuukauden, jolloin lämpötila on jo lämpimämpi, ja tämän pienen eleen ansiosta sinulla on enemmän mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta, sillä tämäntyyppiset tapahtumat alkavat hyödyntää kesää.

Heinäkuussa kaupungissa on enemmän vilskettä kuin kylmempinä vuodenaikoina, mutta tämä ei ole ongelma, kun on kyse liikkumisesta kaupungilla, vierailuista muistomerkkeihin tai festivaaleille osallistumisesta ja niin edelleen. Lista suunnitelmista on pitkä, lue eteenpäin ja pidä mielessä ne ehdotukset, jotka vetoavat sinuun eniten. Go for it!

1. Nauti romanttisesta illasta Thames-joen risteilyllä

Risteily ja Thames| ©Alfonso
Risteily ja Thames| ©Alfonso

Heinäkuu on ihanteellinen vuodenaika varata Thamesin risteily illallisineen ja elävän musiikin kera, sillä lämpötilat ovat ihanteelliset. Ei ole niin kylmää kuin muina vuodenaikoina, ja voitte nauttia täysin siemauksin tästä romanttisesta ehdotuksesta, astua ulos terassille ja ihailla näkymiä.

Ja illan aikana, joka alkaa Thamesin rantakadulla Westminsterissä, voitte nauttia herkullisen gourmet-illallisen, jossa on jopa viisi ruokalajia ja jonka parina on hieno viini. Eikä elävästä musiikista ja viihteestä tietenkään ole puutetta. Unohtumaton ilta kumppanin, ystävien ja perheen kanssa, jota et voi jättää väliin, jos matkustat Lontooseen heinäkuussa.

Vinkki: älä unohda kameraa, sillä voit saada upeita kuvia ikonisista maamerkeistä, kuten Big Benistä, London Eye:sta, Westminsterin palatsista ja Lontoon tornista.

.

Varaa Thamesin risteily

2. Älä missaa parhaita näkymiä London Eye -näköalapaikalta

London Eye| ©Martie Swart
London Eye| ©Martie Swart

Kun puhutaan näkymistä ja parhaiden valokuvien saamisesta, toinen ihanteellinen ehdotus heinäkuussa on mennä ylös London Eye -näköalapaikalle, sillä se on yksi vuoden vähiten pilvisistä kuukausista, ja saat parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin.

Thames-joen rannalla sijaitsevan ikonisen Lontoon maailmanpyörän avulla voit nähdä lukuisia nähtävyyksiä, kuten Big Benin, Westminster Abbeyn ja Buckinghamin palatsin, yhdestä sen 32 kapselista käsin noin 30 minuutin mittaisen elämyksen aikana.

Lisäksi voit lipun kanssa nauttia 4D-elämyksestä, joka on mykkä lyhytelokuva London Eye -näköalapaikan luomisesta.

.

Varaa lippusi London Eye -matkalle

3. Lähde matkalle Stonhegeen

Stonhege| ©Joseph Olar
Stonhege| ©Joseph Olar

Ja suosikkiehdotukseni heinäkuulle on matka Stonehengeen, jossa näet kivikehän, joka on Euroopan suosituin megaliittiraunio.

Varasin ilmaisen retken, joka kesti 6,5 tuntia ja sisälsi sisäänpääsyn vierailijakeskukseen, bussikuljetuksen Stonehengeen ja takaisin Lontoosta ja jopa mahdollisuuden varata tyypillisen menun tutustuakseni paikalliseen ruokakulttuuriin, joskin jälkimmäinen on vapaaehtoista.

Lisäksi minulle annettiin ääniopas, jonka avulla opin kaikki yksityiskohdat tästä arkeologisesta paikasta omaan tahtiin. Ensimmäinen muistomerkki on peräisin peräti vuodelta 3100 eKr.

.

Varaa matkasi Stonehengeen

4. Tutustu Lontoon puistoihin pyöräretkellä

Puisto Lontoossa| ©dese
Puisto Lontoossa| ©dese

Ja tietenkin ihanteellinen ehdotus heinäkuulle Britannian pääkaupungissa on varata pyöräretki Lontoon puistoihin, joka on hauskin tapa nauttia kaikesta kaupungin tärkeimpien viheralueiden loistosta, kuten esim:

 • Kensington Gardens.
 • Hyde Park.
 • Green Park.
 • St. James Park.

Kierroksella, joka on tarkoitettu enintään 16 hengen ryhmille, sinua seuraa paikallinen opas, joka näyttää sinulle erilaisia nähtävyyksiä, kuten Big Benin, Churchillin sotahuoneet, parlamenttitalot, Trafalgar Square ja Westminster Abbey.

Muista myös, että voit pitää taukoja matkan varrella. Olin aluksi huolissani tästä, koska matkan varrella on niin paljon valokuvauskohteita.

.

Varaa pyöräretki puistoihin

5. Koe Pride-festivaali Lontoossa

Pride-festivaali| ©Adam Crowe
Pride-festivaali| ©Adam Crowe

Verraton tapahtuma heinäkuussa on Pride-festivaali, joka on yksi maailman vaikuttavimmista ja massiivisimmista LGBT+-festivaaleista.

Lontoon Pride-festivaalilla on lukuisia suunnitelmia ja aktiviteetteja jokaiseen makuun ja yleisöön, ja se huipentuu suureen kulkueeseen, joka alkaa Regent Streetiltä ja kulkee koko Lontoon keskustan halki Trafalgar Squareen asti.

Lontoossa on myös lukuisia klubeja ja baareja, jotka järjestävät hyvin suunniteltuja bileitä, joita et halua missata. Tutustu tapahtumakalenteriin, äläkä jätä tätä tärkeää juhlapäivää väliin.

6. Nauti BBC:n konsertista Royal Albert Hallissa

Royal Albert Hall| ©Diliff
Royal Albert Hall| ©Diliff

Sana Proms tulee entisaikoina, jolloin ihmiset kävelivät pitkin kävelykatua ja kuuntelivat samalla klassista musiikkia. BBC järjestää nämä konsertit Royal Albert Hallissa yleensä joka vuosi heinäkuusta alkaen, ja ohjelma on hyvin runsas.

BBC järjestää joka vuosi ohjelmiston täynnä klassisen musiikin konsertteja, joissa on vierailevia kapellimestareita ja muusikoita; musiikin ystävät tapaavat siellä.

Oletko sinä yksi heistä? No, et voi jättää väliin yhtäkään konserttia, vaikka se olisikin vain yksi niistä.

Varaa vierailu Royal Albert Halliin

7. Liity Dunwich Dynamoon

Dunwich Dynamon osallistujat| ©Peter Burgess
Dunwich Dynamon osallistujat| ©Peter Burgess

Dunwich Dynamo on pyöräilykilpailu, joka järjestetään yleensä heinäkuun lopussa ja jossa ajetaan 180 kilometriä Suffolkin rannikolle. Kyseessä on iltakilpailu, joka alkaa Hackney Parkista. Lähtö tapahtuu kello 20.00 ja maaliin saavutaan aamunkoitteessa.

Jos pidät pyöristä ja uskot kaipaavasi pyöräilyä, voit lähteä mukaan tai voit vain katsella osallistujien näyttävää starttia... mainitsinko muuten, että kuka tahansa voi ajaa? Olen kutsunut sitä kisaksi, mutta järjestäjät eivät jaa kisalappuja, eivätkä kirjaa aikoja tai muuta vastaavaa. Kyse on puhtaasta rakkaudesta pyöräilyyn ja hauskanpidosta.

Radan pituus on ylivoimainen kenelle tahansa, mutta voit pyöräillä niin pitkälle kuin haluat. Kyseessä ei ole varsinainen urheilutapahtuma, vaan pikemminkin tapa päästä lähemmäs liikennemuotoa, johon britit ovat hyvin ihastuneita, niinkin paljon, että jos etsit opastettua kierrosta Lontoossa, huomaat, että osa vaihtoehdoista on suoraan pyörällä.

Hyödyllistä tietoa

 • Lähtöpaikka: Pub on the Park, Martello Street, Hackney.
 • Laita pyörä valmiiksi ennen kilpailua.
 • Ota mukaan ylimääräinen vaatekerta.
 • Juo runsaasti vettä.
 • Ota mukaan varaparistot, sisärenkaat ja laastarit.

Varaa pyöräretki puistoihin

8. Kierrä Hampton Courtin palatsin kukkanäyttely

Juhlapuutarha ja Hampton Courtin palatsi| ©Amanda Slater
Juhlapuutarha ja Hampton Courtin palatsi| ©Amanda Slater

Muutaman päivän edestakaisen kävelyn jälkeen olet varmasti kiitollinen, kun voit viettää päivän tällaisessa paikassa. Tässä tapahtumassa on kyse kukkien kauneudesta ja tuoksusta nauttimisesta. Näyttelyn läpi kulkeminen on kokemus, joka vie sinut mukanaan, kukkien tuoksu ympäröi sinua, ja ellet ole allerginen, nautit niin paljon luonnosta ympärilläsi.

Nämä messut järjestetään yleensä heinäkuun alussa, keskellä kevättä, ja ne ovat maailman suurimmat kukkamessut, ja voit valita, haluatko tehdä erilaisia asioita. Näytän sinulle heti:

 • Puutarhat kaikille: Kävele Hampton Courtin palatsia ympäröivissä ihanissa puutarhoissa. Voit nauttia erilaisista tyyleistä, kuten näyttelypuutarhasta, Global Impact Gardenista ja Get Started Gardenista, jossa ammattipuutarhurit saavat ideoita uutta kautta varten.
 • Kukkateltta: vieraile teltassa, jossa on esillä asiantuntevia taimitarhoja, jaa epäilyksesi ja kysymyksesi huippuasiantuntijoiden kanssa, ja viet varmasti kotiin kauniin kukan kotiisi.
 • Johtavien asiantuntijoiden luennot, esittelyt ja työpajat: Näissä luennoissa voit laajentaa tietämystäsi kukista; tarjolla on myös luentoja terveydestä, ruoasta, käsityöstä, hyvinvoinnista, puutarhanhoidosta ja luovuudesta.
 • Ruusufestivaali: anna kauneimpien ruusujen värien ja tuoksujen viedä sinut mukanaan, tutustu uusiin lajikkeisiin ja nauti. Kun väsyttää, voit juoda kupin teetä Rose Afternoon Tea Gardenissa.

Jos etsit lisää luontoa, suosittelen tätä artikkelia Lontoon parhaista puistoista.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey.
 • Koirat eivät ole sallittuja, paitsi henkilökohtaiset avustajakoirat.

9. Tutustu brittiläiseen kulttuuriin Royal Swan Uppingissa.

Ihmiset Royal Swan Uppingissa| ©Diliff
Ihmiset Royal Swan Uppingissa| ©Diliff

Tämä saattaa vaikuttaa hyvin omituiselta ehdotukselta, mutta minusta se on mielenkiintoinen. Tämän aktiviteetin avulla pääset näkemään, miten tärkeä merkitys Ison-Britannian kuninkaallisella perheellä on joskus arkisemmissakin asioissa.

Tämä tapahtuma on järjestetty joka heinäkuu jo vuosia, ja se on joutsenten laskenta ja The Queen's Swan Wardenin, jonka tavoitteena on joutsenen suojelu, varmistus siitä, että kaikki on kunnossa.

On mukavaa nähdä, kuinka kuninkaalliset joutsenenlaskijat, jotka ovat pukeutuneet Hänen Majesteettinsa kuningattaren tulipunaiseen univormuun, purjehtivat perinteisissä soutuveneissä. Myös lapsilla on tärkeä rooli, he katselevat, kyselevät ja auttavat tehtävässä. Se on erilaista, mutta uteliasta puuhaa, joka herättää paljon jännitystä, koska kuningatar saapuu paikalle jonain päivänä. Oletko sinä valmis katsomaan joutsenia?

10. Ilmoittaudu mukaan British Summer Time Hyde Park -festivaaliin.

British Summer Time -tapahtumassa| ©Getty Images
British Summer Time -tapahtumassa| ©Getty Images

Palaan taas ajatukseen festivaaleille menemisestä... kesällä nauttii todella paljon ulkoilmasta, ja voitte kertoa minulle, missä se on parempaa heinäkuun keskellä! Tämä ei ole vain yhden musiikkityylin festivaali, British Summer Time -festivaalilla voit nauttia erilaisista kansainvälisesti tunnetuista artisteista.

Ensi vuodeksi heillä on erittäin monipuolinen ja voimakas kokoonpano, löydät varmasti jotain, mikä kiinnostaa sinua.

Puistomaisessa ympäristössä voit syödä ja juoda, istua ruohikolla musiikkia kuunnellessasi, ja kokea festivaalin rennommalla tavalla. Se on sinusta kiinni, miten haluat arkistoida kokemuksen aivojesi sisään.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Hyde Park, Bayswater.
 • Liput: alkaen 95 puntaa.
 • Tapahtumapaikan kapasiteetti: 150 000 ihmistä.
 • Erityislava vammaisille.

11. Osallistu Wimbledonin tennismestaruuskilpailuihin

Wimbledonissa| ©Samuel Carroll
Wimbledonissa| ©Samuel Carroll

Haluatko tehdä jotain todella ainutlaatuista? Juhli tämän kansainvälisen tennismestaruuskilpailun vuosittaista painosta. Tulevaisuudessa voit ylpeänä sanoa: "Olin paikalla", ja muistat suosikkitennispelaajiesi ottelut, joissa he kamppailivat mestaruudesta.

Tämä turnaus järjestetään heinäkuun alussa, ja se on yksi neljästä Grand Slam -turnauksesta, ja se on myös maailman arvostetuin ja vanhin turnaus.

Samaan aikaan tämän turnauksen kanssa järjestetään juniori- ja senioriturnauksia, joten voit seurata myös amatöörien otteluita.

12. Pidä hauskaa lapsena nukketeatteriproomussa Nukketeatteriproomussa

Nukketeatteriproomun ulkopuolella| ©SoledadZarate
Nukketeatteriproomun ulkopuolella| ©SoledadZarate

Jos matkustat lasten kanssa Lontooseen, sinun on vietävä heidät katsomaan tätä nukketeatteria, joka sijaitsee muunnetussa proomussa. Paikkoja on viisikymmentä, joten liput on todennäköisesti hankittava etukäteen.

Esitykset: ne on tarkoitettu lapsille ja aikuisille, joten kaikilla on hauskaa ja teillä on yhteyksiä perheenä. Heinäkuussa tämä proomu on Richmond-upon-Thamesissa.

Tämä yhtiö esittää näytelmiä, jotka perustuvat perinteisiin lastentarinoihin, kuten Aisopoksen satuihin; myös Shakespearen näytelmät löytävät paikkansa nukkejen joukosta, samoin kuin Federico García Lorcan näytelmät. Jos olet enemmän avantgardisti, olet onnekas, sillä myös julkaistujen kirjailijoiden nykyteoksia esitetään. Juokse ja kysy lapsiltasi, pitävätkö he suunnitelmasta, luulen tietäväni vastauksen!

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Little Venice, Blomfield Road (vastapäätä 35).
 • Kyseessä on sisätiloissa sijaitseva proomu, joten jos sataa, se ei ole ongelma.
 • Miten sinne pääsee: Warwick Avenue Bakerloo -metrolinja.

13. Rentoudu Neal's Yardin kesäisessä valossa.

Vierailu Neal's Yardissa| ©DavidSandoz
Vierailu Neal's Yardissa| ©DavidSandoz

Jos olet päättänyt matkustaa Lontooseen heinäkuussa ja haluat aloittaa päivän kunnolla aidolla englantilaisella aamiaisella, suuntaa rauhalliseen Neal's Yardiin. Värikkäiden pienten talojen ja rehevän vehreyden ansiosta heinäkuinen päivä saa ainutlaatuisen alun.

Sen perusti 1970-luvulla Nicholas Saunders, kirjailija, joka kannatti vaihtoehtoista elämäntapaa ja terveellistä ruokavaliota. Hän aloitti ostamalla varastorakennuksen, jossa hän myi tuotteita, ja nykyään se on erilainen kaupunki.

Se on yksi kaupungin harvoista jäljellä olevista hippikortteleista. Täältä löydät pieniä kauppoja, jotka myyvät luonnonlääkkeitä ja käsitöitä.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä. Covent Garden.
 • Miten sinne pääsee: Northern Line -linjan pysäkki Leicester Square. Piccadilly Line -linjan pysäkki Leicester Square tai Covent Garden.

Heinäkuun sää Lontoossa

Kesä Lontoossa| ©MJ Tangonan
Kesä Lontoossa| ©MJ Tangonan

Kuten huomaat, Lontoossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Ja olet onnekas, sillä kuten alussa sanoin, heinäkuussa lämpötila nousee hieman ja sinulla on erittäin mukavat oltavat; korkeimmat lämpötilat ovat 21º ja matalimmat 13º. Jos lähdet Lontooseen kesällä, sateet eivät ole yhtä rankkoja kuin jos lähdet Lontooseen talvella, joten on helpompi viettää päivä ulkona nauttien.

Suosittelen, että tarkistat aina sääennusteen luotettavilta verkkosivustoilta, jotta voit pakata matkalaukkusi ennusteiden mukaan.

Varaa kiertomatka Lontooseen

Tarkista mukaan otettavat asiakirjat

Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich

Muista, että henkilöllisyystodistus ei enää riitä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapumiseen, vaan sinun on nyt käytettävä passia, ja voit oleskella maassa enintään kuusi kuukautta, jos olet lähdössä lomalle.

Muiden mahdollisesti tarvitsemiesi asiakirjojen osalta tutustu aina virallisiin verkkosivuihin, joista löydät luotettavimmat tiedot.

Varaa yksityinen kiertoajelu Lontoossa

Valuutanvaihto

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Raha kannattaa vaihtaa kohdemaassa. Vaihda pieni summa lentokentällä, ei paljon. Maksa kortilla, ja kun olet kaupungissa, voit mennä rahanvaihtopisteeseen. Ne ovat keskittyneet asemille tai turistikohteisiin.

Paras vaihtoehto on aina käyttää pankkikorttia kaikkeen mahdolliseen, mutta ota selvää provisioista, jotta parannuskeino ei ole tautia pahempi.

Lontoo on aina hyvä vaihtoehto nauttia muista kulttuureista, uskomattomista puistoista, vieraanvaraisista ihmisistä ja perheestäsi tai ystävistäsi. Hyvää matkaa!

Varaa Harry Potter -kierros