Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo kesällä

Jos suunnittelet kesämatkaa Lontooseen, tutustu näihin 10 asiaan, joita voit tehdä lomalla ja viettää hauskaa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Lontoo kesällä

Näkymä Lontoon silmään | ©Nikita Khandelwal

Lontoon kaltaisessa kaupungissa on kesäisin paljon muuta hienoa tekemistä kuin tyypilliset nähtävyydet.

Retkiä, musiikkia, ulkoilmaelokuvaa, tanssia, laivamatkoja... ja tämä on vain pieni esimakua siitä, mitä kaikkea Lontoossa voi tehdä, loput kerron teille alla!

1. Tutustu Lontoon keskustaan opastetulla kierroksella

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Hyödyntämällä Lontoon hyvää kesäsäätä, jos olet yksi niistä matkailijoista, jotka rakastavat eksyä kaupungin kaduille ja tutkia sitä tuuma kerrallaan, suosittelen sinua ottamaan opastetun kierroksen keskustan läpi ja löytämään kaikki tämän kauniin kaupungin sydämeen kätketyt nurkat ja salaisuudet.

Kierroksen aikana sinua seuraa opas, joka kertoo sinulle paljon tarinoita ja anekdootteja kaupungista, joita et ehkä tiedä, ja voit valita kävely-, bussi- tai pyöräkierroksen (tämä vaihtoehto on aina hauskempi!) tutustuaksesi Lontoon keskustaan ja nähdäksesi monumentteja, kuten:

 • Pyhän Paavalin katedraali
 • Lontoon torni
 • Big Ben ja Westminsterin palatsi
 • Westminsterin luostari
 • Buckinghamin palatsi
 • St. James's Park 5 Trafalgarin aukio Buckinghamin palatsi St. James's Park St. James's Park
 • Trafalgar Square
 • Covent Garden
 • Tower Bridge
 • Ja paljon muuta...

Lontoon keskustan opastetun kierroksen päätteeksi olet oppinut paljon uusia asioita, ottanut paljon kuvia sosiaaliseen mediaan ja ennen kaikkea viettänyt hauskaa.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

2. Purjehdi Thamesilla illallisristeilyllä

Illallisesta nauttiminen Thames-joen illallisristeilyllä| ©viator.com
Illallisesta nauttiminen Thames-joen illallisristeilyllä| ©viator.com

Lontoon kesäyöt ovat ihania. Jos haluatte viettää romanttisen ja erilaisen illan lomanne aikana, suosittelen, että menette jokirannalle nauttimaan illallisristeilystä Thamesilla.

Siitä tulee yksi matkanne kauneimmista muistoista! Tilaisuus mennä illalliselle hieman hienommin pukeutuneena ja hyvin omaperäisessä ympäristössä, kuten tyylikkäässä veneessä, juhlistamaan jotain erityistä.

Kun risteilet Thamesia pitkin, voit katsella kannelta auringonlaskua ja katsella kaupungin värikkäitä valoja, jotka syttyvät hitaasti, kun siemailet lasillisen samppanjaa.

Jokiuoman varrella olevat muistomerkit loistavat erityisellä tavalla ja näyttävät vieläkin upeammilta kuin päivällä - se on maaginen hetki! Äläkä ole huolissasi siitä, kuinka paljon Thamesin risteily maksaa, sillä monet niistä ovat edullisia.

Varaa Thames-joen risteily

3. Tutustu Buckinghamin palatsin sisätiloihin

Buckinghamin palatsin ruokasalissa| ©Neil Thompson
Buckinghamin palatsin ruokasalissa| ©Neil Thompson

Useimmilla Lontoossa vierailevilla matkailijoilla on yleensä matkamuistona valokuva, jossa näkyy Buckinghamin palatsin julkisivu ja taustalla kuningattaren vartiosto, mutta joka kesä, kun palatsin portit avataan yleisölle, muutamat onnekkaat pääsevät kävelemään niiden läpi ja näkemään sisätilat, kun kuningatar Elisabet II on lähtenyt lomalle.

Kesällä Buckinghamin palatsiin pääsee sisään vain muutaman viikon ajan vuodessa (heinäkuun lopun ja syyskuun alun välillä), joten kysyntä on erittäin suurta ja liput myydään loppuun silmänräpäyksessä, koska mahdollisuuksia on niin vähän.

Jos haluat kävellä Buckinghamin palatsin käytävillä etkä halua jäädä paitsi, suosittelen varaamaan liput hyvissä ajoin etukäteen netistä.

Mitä näet?

Kierroksen aikana et näe kuninkaallisen perheen yksityishuoneita, mutta näet "valtiolliset huoneet", huoneet, joissa kuningatar ottaa vastaan vieraita virallisissa tilaisuuksissa ja joissa hän pitää julkisia audienssitilaisuuksiaan, ja se on aivan mahtavaa!

Suosittelen, että varaatte kesälomallanne Lontoossa yhden päivän, jolloin voitte tehdä jotain tyypillisesti "brittiläistä", kuten käydä Buckinghamin palatsissa, katsella vartiovuoron vaihtumista ja nauttia iltapäiväteetä. Postauksessa Miten nähdä vartijavuoron vaihto ja Buckinghamin palatsi kerron sinulle kaiken tästä kokemuksesta yksityiskohtaisesti.

4. Nauti parhaasta ulkoilmaelokuvasta

Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema
Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema

Kun sää on kaunis, lontoolaiset käyttävät jokaisen hetken hyväkseen ulkoiluun. Ja kesäillat sopivat täydellisesti elokuvan katsomiseen tähtien alla ja popcornin syömiseen, eikö totta?

 • The Luna Cinema (heinä- ja elokuussa): Järjestää elokuvaistuntoja eri puolilla Lontoota ja näyttää elokuvia jokaiseen makuun: romanttisia komedioita, musikaaleja, blokbustereita ja paljon muuta.
 • Film4 Summer at Somerset House (elokuu): Somerset Housen sisäaukiosta tulee "ulkoilmaelokuvateatteri", jossa esitetään ensi-iltaelokuvia ja klassikoita - joskus näytöksissä on myös erikoisvieraita!
 • Lisää London Free Festival (syyskuu): Tower Bridge -sillan vieressä sijaitsevassa ulkoilma-amfiteatterissa The Scoopissa voit nauttia elokuvien parhaista klassikoista ja menestyselokuvista ilmaiseksi.

5. Katso kesäpäivänseisausta Stonehengessä

Auringonseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle
Auringonseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle

Ota kaikki irti Lontoossa vietetystä lomastasi tekemällä retki kaupungin laitamille ja tutustumalla hämmästyttäviin nähtävyyksiin, kuten Stonehengeen, joka on Euroopan kuuluisin esihistoriallinen monumentti.

Tämä vuodenaika on täydellinen aika vierailla, sillä kesäpäivänseisauksen aikaan Stonehengessä vierailee druidiryhmiä ja ainutlaatuinen yleisö, jotka suorittavat maagisia rituaaleja Maan ja Auringon yhdistymisen kunniaksi. Se on hyvin erikoinen tapahtuma!

Vaikka voit vierailla tässä megaliitissa omin päin, kun otetaan huomioon, miten vaikea sinne on päästä julkisilla liikennevälineillä ja miten kaukana se on Lontoosta (130 kilometriä), suosittelen eniten järjestettyä opastettua bussikierrosta Stonehengeen.

Varaa lippusi kuitenkin verkossa ja mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen varmistaaksesi paikkasi, sillä kesäpäivänseisauksen kaltaisiin erityistilaisuuksiin liput myydään loppuun hyvin nopeasti. Postauksessa Retket Stonehengeen Lontoosta kerron tarkemmin tästä jännittävästä seikkailusta.

Varaa matka Stonehengeen

6. Katsele auringonlaskua katolla Lontoossa

Culpeperin kattotasanteella -| ©Kate C
Culpeperin kattotasanteella -| ©Kate C

Kun olet viettänyt intensiivisen päivän nähtävyyksien katselussa, kävelyssä ja nähtävyyksien katselussa, sinun on pidettävä taukoa, ja kesällä se on erittäin tärkeää, kun helle on päällä.

Lontoon katot ovat pieniä keitaita korkealla kaupungin yläpuolella, joissa voit paeta Lontoon katujen vilinää ja hengähtää ja nauttia virkistävän juoman samalla kun katselet auringonlaskua ja Britannian pääkaupungin horisontissa näkyvää taivaanrantaa. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, eikö vain?

Monet kaupungin katoista ovat avoinna vain kesäkaudella, joten ennen kuin suuntaat jollekin niistä, suosittelen tarkistamaan niiden verkkosivut varmistaaksesi, etteivät ne ole suljettu.

Joitakin Lontoon siisteimpiä kattoja ovat:

 • The Culpeper (Whitechapel): 40 Commercial St, London E1 6LP, UK
 • The Vista Bar (Trafalgar Square): 2 Spring Gardens Trafalgar Square London SW1A 2T
 • Golden Bee (Shoreditch): Singer St, London EC1V 9DD, UK
 • Aviary (Shoreditch): 22-25 Finsbury Square, London, EC2A 1DX.

7. Koe West Endin musikaalien taika

Tina Tuner -musikaali West Endissä| ©Broadway
Tina Tuner -musikaali West Endissä| ©Broadway

Elokuvateattereiden lisäksi Lontoossa voi kesällä nauttia myös West Endin musikaaleista.

Et ehkä ole kovin innostunut teatterista, mutta voin vakuuttaa, että vaikuttava lavastus ja eloisat musiikkinumerot upottavat sinut muutamaksi tunniksi leukoja hivelevään fantasiamaailmaan.

Lontoon West Endin musikaalien taika on ehdottomasti yksi niistä kokemuksista, jotka sinun on ehdottomasti koettava Lontoossa ollessasi. Varsinkin jos matkustat perheen kanssa, lapsilla on varmasti hauskaa kaiken sen musiikin, värien ja valojen keskellä!

Jos aiot sisällyttää musikaalin Lontoon-suunnitelmiisi, suosittelen ostamaan liput netistä ja mahdollisimman paljon etukäteen ennen matkaa, sillä on esityksiä, joilla on erittäin suuri kysyntä, West Endin teatterit täyttyvät yleensä hyvin nopeasti ja lippukassat ripustavat "loppuunmyyty"-kyltin heti.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

8. Piknikretki St James's Parkissa

Piknik St James's Parkissa| ©Wellington Roger
Piknik St James's Parkissa| ©Wellington Roger

Keskeinen, viihtyisä ja intiimi. Nämä adjektiivit kuvaavat parhaiten James's Parkia, joka on kaupungin kuninkaallisista puistoista vanhin ja sijaitsee aivan Buckinghamin palatsin lähellä.

Se on ihana paikka piknikille aurinkoisena päivänä Lontoossa, koska kasvillisuus on hyvin hoidettu ja näkymät tekojärven rannalta ovat kauniit. Se ei myöskään kuulu pääkaupungin suosituimpiin puistoihin, joten James's Parkin maalaismaista tunnelmaa ei yleensä häiritse suuret, vilkkaat väkijoukot.

Voit maata pehmeällä nurmikolla ja kuunnella lintujen laulua tai lukea kirjaa samalla kun nautit auringosta. Ja jos matkustat Lontooseen perheen kanssa, lapset rakastavat sitä, että heillä on vapaata aikaa leikkiä, juosta ja hyppiä.

9. Hanki saappaat jalkaan Taste Of London -ruokafestivaaleilla

Taste of London -ruokafestivaaleilla| ©Gary Bembridge
Taste of London -ruokafestivaaleilla| ©Gary Bembridge

Kesäkuun aikana Regent's Parkissa järjestetään Taste Of London -festivaali, joka kokoaa yhteen kaupungin arvostetuimmat kokit yllättämään ruoan ystävät kulinaristisella tarjonnallaan.

Tapahtuma ei ole ilmainen, mutta sisäänpääsymaksu on sen arvoinen, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden maistaa monia ruokia, joita tarjotaan sinne kerätyissä ruokakojuissa, jotka kuuluvat hyvin tunnettuihin ravintoloihin, kuten "Burger&Lobster", "Bao", "Lina Stores" tai "Sagardi", monien muiden muassa. Lisäksi voit nähdä, miten ruoka valmistetaan, osallistua työpajoihin, viininmaisteluihin ja jopa ostaa elintarvikkeita matkamuistoiksi.

Taste Of London -festivaalille osallistuminen kesäloman aikana on kuin suoraan paratiisiin ruokahullulle! Ja jos lähtiessäsi kaipaat lisää, voit aina lähteä Lontoon kaduilla kiertävälle ruokakierrokselle, jossa voit löytää pieniä kulinaarisia helmiä, jotka tekevät matkastasi Britannian pääkaupunkiin entistäkin nautinnollisemman.

Varaa Lontoon ruokakierros

10. Tanssi Notting Hillin karnevaaleilla

Nothing Hillin karnevaaleista nauttiminen| ©David Sedlecký
Nothing Hillin karnevaaleista nauttiminen| ©David Sedlecký

Notting Hillin kaupunginosan kaduilla vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna karibialaisia rytmejä, jotka muistuttavat hieman Rio de Janeiron tai Teneriffan kuuluisia karnevaaleja. Jos olet juhlatuulella... nyt on sinun vuorosi!

Tällä festivaalilla juhlitaan Karibian kulttuuria tyylillä, ja siellä on vaikuttava paraati vaunuja ja tanssijoita, jotka ovat pukeutuneet höyheniin ja paljetteihin ja tanssivat parhaan karibialaisen musiikin tahtiin.

Seuraa vaunuja, kun ne kulkevat Notting Hillin halki, ja grooveile samalla paraatin eksoottisten sävelten tahtiin, tai viipyile jossakin jamaikalaisella jerk-kanalla ja muutamalla oluella - sinulla on varmasti hauskaa ja otat upeita kuvia täynnä värejä ja hyvää tunnelmaa!