Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo talvella

Talvella Lontooseen matkustamisessa on monia etuja: hinnat ovat halvempia, turisteja on vähemmän, ja vaikka Lontoossa on hyvin kylmä, on erityisiä päivämääriä, kuten joulu.

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

Lontoo talvella

Joulukuusi Lontoossa | ©Fas Khan

Talvikaudella Lontoossa on vuoden kylmintä aikaa, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa matkaasi. Sen lisäksi, että on satoja suunnitelmia paeta huonoa säätä, näinä kuukausina on vähemmän turisteja ja sinulla on mahdollisuus nauttia kaupungista mukavammin. Lisäksi hinnat ovat halvempia kuin muina vuodenaikoina. Paitsi jouluna, jolloin kaupunki on täynnä vierailijoita ja hinnat ovat kalliimpia. Vastineeksi saat kuitenkin nauttia todella maagisesta kaupungista. Tässä ovat parhaat suunnitelmat talvimatkaa varten.

Jos etsit muita vaihtoehtoja, lue postaus Mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, josta löydät parhaat ehdotukset mihin vuodenaikaan tahansa.

1. Vieraile kaupungin suosituimmissa joulukuusissa

Trafalgar Squaren joulukuusi| ©Magnus D
Trafalgar Squaren joulukuusi| ©Magnus D

Marraskuun lopun ja joulukuun alun välisenä aikana joulumieli valtaa Lontoon kaupungin. Kadut alkavat koristella ja valot loistaa, markkinat avaavat ovensa, ja yksi parhaista asioista on käydä katsomassa Trafalgar Squaren vaikuttavaa puuta. Yli 20 metriä korkea kuusi kätkee sisäänsä hyvin erikoisen historian, sillä vuodesta 1947 lähtien Norja on joka vuosi lähettänyt kuusen Isolle-Britannialle kiitokseksi sen tuesta toisessa maailmansodassa.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

2. Tutustu Southbank Winter Festivaliin

Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead
Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead

Toinen olennainen ehdotus marras- ja joulukuun aikana on Southbank Centre Winter Festivalin kiertely. Thamesin rannalla on ruokakojuja, joissa voit nauttia herkullista ruokaa, käsityökioskeja, jotka häikäisevät sinut, ja puisia majoja, joissa voit suojautua kylmältä. Tarjolla on myös lumiohjelmia ja juhlallisia esityksiä - loistavaa koko perheelle!

Matkustajien neuvoja

Joulu on todella maagista aikaa matkustaa Lontooseen. Varmista, että vierailet tähän aikaan vuodesta ja häikäistyt valoista, katselet joulukuusia, käyt luistelemassa ja nautit herkullisesta kuumasta kaakaosta Winter Wonderlandissa - jokaiselle löytyy jotakin!

3. Jouluvalot häikäisevät

Kävely Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders
Kävely Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders

Joulun aikaan Lontoo täyttyy valosta ja väreistä, kun tuhannet hehkulamput koristavat sen pääkatuja, nähtävyyksiä ja kauppoja. Jouluvalot sytytetään yleensä marraskuun puolivälissä, joten jos vierailet kaupungissa joulukuussa, voit nauttia tästä valo- ja värinäytelmästä. Oxford Street, Carnaby Street, Regent Street, Covent Garden ja Trafalgar Square ovat kaikki pakollisia kohteita Lontoon jouluvalokierroksella.

Varaa teebussi Lontoossa

4. Uppoudu elokuvan jouluun luistimilla

Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man
Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man

Jos etsit parasta kuvaa joulukorttiisi, älä epäröi ottaa kuvaa itsestäsi luistelemassa jäällä. Marraskuun puolivälistä lähtien Lontoon Cityyn on pystytetty useita jäähalleja.

  • Somerset House on Lontoon suosituin jäähalli, ja se sijaitsee uusklassisen palatsin pihalla Thamesin rannalla suuren joulukuusen vieressä. Voit myös nauttia joulumusiikista luistellessasi, ja siellä on myös joulugalleria.
  • Natural History Museum: South Kensingtonin kaupunginosassa Natural History Museumin sisäänkäynnin vieressä sijaitsee yksi luistelijoiden suosimista luisteluradoista. Tässä tapauksessa joulukuusi on jäähallin keskellä. Lisäksi on kota, jossa on tarjolla kuumaa kaakaota ja jossa voit syödä välipalaa ennen istuntoa tai sen jälkeen.
  • Hampton Courtin palatsi: Lontoon laitamilla sijaitseva palatsi on toinen ihanteellinen paikka luistelukilpailulle. Se sijaitsee tämän palatsin vieressä Thamesin rannalla.

5. Kävele läpi talven ihmemaa Hyde Parkissa

Kävely talven ihmemaassa| ©MrT HK
Kävely talven ihmemaassa| ©MrT HK

Lontoon sydämessä Hyde Parkissa sijaitseva Winter Wonderland on marraskuun puolivälissä alkava ja tammikuun ensimmäisiin päiviin asti kestävä festivaali, jolla juhlitaan joulua monenlaisilla viihdeaktiviteeteilla, nähtävyyksillä ja gastronomisilla ehdotuksilla. Älä epäröi mennä aamulla pienten lasten kanssa nauttimaan herkullisesta kuumasta kaakaosta tai nauttimaan glögiä kumppanisi tai ystäväsi kanssa samalla kun nautitte yhdestä monista ohjelmallisista esityksistä.

6. Nauti musikaalista "Pähkinänsärkijä"

Pähkinänsärkijä| ©Carolina Patiño
Pähkinänsärkijä| ©Carolina Patiño

Talvella Lontoon teatterit aloittavat kauden jouluaiheisilla komedioilla, musikaaleilla ja baleteilla. Yksi klassikoista, joka toistuu joka vuosi, on "Pähkinänsärkijä", koko perheelle suunnattu musiikkiesitys, joka kertoo tarinan pikkutytöstä jouluaattona. Sitä esittävät Royal Ballet ja English National Ballet. Jos päätät mennä, suosittelen, että ostat lippusi etukäteen.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

7. Vieraile Harry Potter Studios Parkissa

Harry Potter Park Studios Lontoossa| ©Karen Roe
Harry Potter Park Studios Lontoossa| ©Karen Roe

Ihanteellinen ehdotus tähän aikaan vuodesta on vierailla Harry Potter Studios Parkissa, josta löydät kaikki elokuvien alkuperäiset esineet ja lavasteet: muun muassa Platform 9¾, Tylypahkan suuri ruokasali, Diagon Alley, opettajan toimisto tai Kielletty metsä. Unohtumaton kokemus, jos olet J.K. Rowlingin saagan fani. Jos haluat lisätietoja siitä, mistä ja miten lippuja voi ostaa, lue artikkelit Harry Potter London Studio Park -liput ja lippujen hinnat.

Harry Potter Studios Park sijaitsee aivan Lontoon ulkopuolella. Vieraile postauksessa miten sinne pääsee, niin sinulla ei ole epäilyksiä siitä, miten sinne pääsee.

Osta liput Harry Potter Parkiin

8. Pakene kylmää jossakin kaupungin museoista

Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard
Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard

Mikä olisikaan parempi tapa paeta kylmyyttä kuin hakeutua johonkin kaupungin uskomattomista museoista. Se on edullinen suunnitelma, joka on saatavilla lähes koko päivän ajan ja jokaiseen makuun. Tässä on muutamia vaihtoehtoja:

  • British Museum: Lontoon-matkan ehdoton kohde. Sen 1800-luvun puolivälissä käyttöön otettu kokoelma sisältää esineitä kaikista kulttuureista ja historian ajanjaksoilta. Kohokohtiin kuuluvat muun muassa Rosettan kivi ja Ateenan Parthenonin veistokset ja friisit.
  • The National Gallery: Se sijaitsee Trafalgar Squarella, ja sen kokoelmaan kuuluu yli kaksituhatta maalausta, muun muassa Van Goghin, Tizianin, Velázquezin ja Rembrandin teoksia.
  • Luonnonhistoriallinen museo: 1800-luvun lopulla avattu museo on yksi Lontoon upeimmista museoista, ja sen kokoelmiin kuuluu kasvitieteen, hyönteistieteen, paleontologian, mineralogian ja eläintieteen aloja.
  • Tate Modern: Tässä museossa on yksi maailman merkittävimmistä nykytaiteen kokoelmista, jossa on Edvard Munchin, Andy Warholin, Salvador Dalín ja Pablo Picasson teoksia. Lisäksi rakennus on todellinen ihme.
  • Sherlock Holmes -museo: Sir Arthur Conan Doylen faneille on tietenkin pakko käydä täällä. Kävijät voivat nähdä etsivän eri tapauksiin liittyviä esineitä sekä laajan kokoelman viktoriaaniselle aikakaudelle tyypillisiä huonekaluja ja esineitä.

Jos etsit lisätietoja, älä epäröi lukea postausta 10 parasta museota Lontoossa.

Osta liput Madame Tussauds -museoon

9. Tutustu Westminster Abbeyyn

Westminster Abbeyn ulkotilat| ©Alex Dawson
Westminster Abbeyn ulkotilat| ©Alex Dawson

Westminster Abbey on ehdoton nähtävyys Lontoon-matkallasi. Historiallisessa keskustassa sijaitseva kirkko on kautta historian tunnettu "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on ollut kruunajaisten paikka vuodesta 1066 lähtien ja sitä on käytetty monarkkien panteonina.

Westminster Abbey on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 9.30-15.30, paitsi keskiviikkona, jolloin aukioloaikoja pidennetään kello 18.00 asti.

Osta lippuja Westminster Abbey

10. Matkusta ajassa taaksepäin Lontoon Towerissa

Kaukaa katsottuna Tower of London| ©Federico Lo Forte
Kaukaa katsottuna Tower of London| ©Federico Lo Forte

Lontoon Tower sijaitsee kaupungin keskustassa Thames-joen pohjoisrannalla, ja se on yksi matkasi pakollisista nähtävyyksistä. Tämä historiallinen linna rakennettiin vuonna 1066, ja siinä on yli seitsemän rakennusta. Kierros kestää arviolta noin kolme tuntia, ja on erittäin suositeltavaa hankkia ääniopas, jotta voit tutustua sen kehityshistoriaan.

Osta lippuja Lontoon Toweriin

Lontoon talvilämpötilat

Lunta Lontoossa| ©Peter Toporowski
Lunta Lontoossa| ©Peter Toporowski

Talvikaudella Lontoossa on erittäin alhaiset lämpötilat, jotka vaihtelevat 2-8ºC:n välillä. Maaliskuun alussa lämpötilat alkavat nousta ja voivat nousta 11ºC:een (52ºF). Sään ei silti pitäisi olla liian suuri este, sillä kaupungissa on satoja tapoja paeta kylmää. Saatat jopa olla onnekas ja nähdä kaupungin lumen peittämänä, mikä tekee siitä todella uskomattoman postikortin.

Lontoon talven kävijämäärät

Ihmiset kävelevät Lontoossa| ©Herry Lawford
Ihmiset kävelevät Lontoossa| ©Herry Lawford

Talvella Lontoossa on yhtä vilkasta kuin muinakin vuodenaikoina, sillä se on yksi maailman viidestä suosituimmasta kaupungista, ja siellä vierailee vuosittain lähes 20 miljoonaa ihmistä. Tammi- ja helmikuussa matkailijoita on kuitenkin vähemmän, kun taas joulu on yksi vuoden vilkkaimmista ajankohdista.

Lontoon hinnat talvella

Tarkista hinnat| ©Peter Olexa
Tarkista hinnat| ©Peter Olexa

Talvella Lontoossa hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, missä kuussa vierailet. Esimerkiksi joulun aikaan hinnat ovat yleensä hieman korkeammat, kun taas tammi- ja helmikuussa hinnat ovat vuoden halvimmat sekä lentojen että hotellien ja retkien osalta.

Mitä pakata mukaan, jos matkustat Lontooseen talvella?

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Timur Weber
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Timur Weber

Jos matkasi Lontooseen ajoittuu talvikaudelle, sinun kannattaa pukeutua hyvin, hyvin hyvin, sillä lämpötilat ovat hyvin kylmiä, 0-8ºC. Suosittelen, että otatte mukaan untuvatakin, mieluiten vedenpitävän, jos sataa tai lunta sataa tai jos haluatte vain suojautua tälle kaupungille tyypilliseltä kosteudelta. Älä myöskään epäröi pakata mukavia, vedenpitäviä jalkineita, äläkä unohda lämpimiä T-paitoja ja legginsejä, villapaitoja ja useita talvipuseroita.

Lontoon talvilomat talvikaudella

Uudenvuodenaaton ilotulitus| ©Tony Hisgett
Uudenvuodenaaton ilotulitus| ©Tony Hisgett

Talvella Lontoon pääkaupungissa on useita yleisiä vapaapäiviä: tavanomaiset 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta, jotka osuvat yksiin joulun ja uudenvuodenpäivän kanssa, sekä 26. joulukuuta, jota vietetään Boxing Day -päivänä. Näinä päivinä tärkeimpien nähtävyyksien aukioloaikoja on lyhennetty ja liikennepalvelut saattavat tarjota minimipalveluja, joten älä epäröi tarkistaa aikatauluja!