Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Stonehengeen Lontoosta?

Stonehengen vaikuttavaan megaliittiseen muistomerkkiin on Lontoosta käsin melko kätevä päästä eri liikennevaihtoehtojen ansiosta.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

6 minuuttia luettu

Miten päästä Stonehengeen Lontoosta?

Stonehenge pilvinen | © Samuel Wölfl

Stonehengen katsominen Lontoossa olisi jokaisen matkailijan listan kärjessä. Lontoon-matkalla on toki paljon nähtävää ja koettavaa, mutta tämä esihistoriallinen monumentti täyttää kaikki vaatimukset, jotta se on pakko nähdä ja nauttia sen huokuvasta salaperäisyydestä ja hengellisyydestä.

Stonehenge on vain kahden tunnin matkan päässä pääkaupungista, lähellä Salisburyä. Pääset sinne ja voit nauttia sen ihmeistä joko yksityisautolla, junalla, bussilla tai kätevimmin jollakin järjestetyistä kiertomatkoista, joita voit vuokrata Lontoosta. Monissa jälkimmäisissä voit myös vierailla muissa mielenkiintoisissa paikoissa muistomerkin lähellä.

1-Paras tapa päästä sinne: järjestetty kiertomatka

Auringonnousu kesäpäivänseisauksen aikaan Stonehengessä| ©Mike Norton
Auringonnousu kesäpäivänseisauksen aikaan Stonehengessä| ©Mike Norton

Vaikka omatoimisella matkalla on joitakin etuja, kun haluat nähdä kaiken Stonehengessä näht ävän (lähinnä aikaa, jonka voit viettää muistomerkillä), matkailijoille on helpoin vaihtoehto varata järjestetty matka Lontoosta Stonehengeen.

Ensinnäkin kiertomatkalla on taattu kuljetus suurten linja-autojen muodossa, mikä on tärkeää, kun otetaan huomioon, että Lontoosta ei ole suoraa julkista liikenneyhteyttä Stonehengeen.

Järjestettyjen kierrosten toinen suuri etu on, että voit unohtaa lippujen varaamisen tai aukioloajat.

Toisaalta monilla Stonehenge-matkoilla käytetään päivä vierailemaan joissakin Stonehengen lähellä sijaitsevissa nähtävyyksissä, kuten Salisburyssa, Oxfordissa, Windsorissa tai Bathissa. Kaikki tämä tekee näistä matkoista parhaan vaihtoehdon niiden keskuudessa, jotka lähtevät Lontoosta ja haluavat tutustua osaan Etelä-Englantia mukavasti ja ilman huolia.

Varaa matka Stonehengeen Lontoosta käsin

Stonehengen kiertoajelu sisäänpääsymaksuineen

Voit varata ensimmäisenä retken, joka vie sinut vain Stonehengeen. Vaikka siellä ei yleensä ole opasta, se on yksi parhaista vaihtoehdoista, jos haluat tutustua muistomerkkiin ilman vaivaa.

Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan, samoin kuin ilmainen ääniopas, joka on erittäin hyödyllinen saadaksesi tietoa jokaisesta vierailukohteesta. Näillä retkillä on myös mahdollisuus vuokrata ateria.

 • Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se antaa sinulle mahdollisuuden tutustua koko kompleksiin omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lippujen varaamisesta etukäteen. Varaamalla sen voit kävellä ympäriinsä omaan tahtiisi ja vangita täydellisesti kaikki Stonehengen tarjoamat tuntemukset.
 • Suositellaan, jos sinulla ei ole liikaa aikaa muita nähtävyyksiä sisältävälle pidemmälle kierrokselle, mutta et halua jättää väliin Stonehengen viehätystä.

Retki Stonehengeen Windsorin linnan ja Bathin kanssa

Windsorin linnassa| ©Kevin Hutchinson
Windsorin linnassa| ©Kevin Hutchinson

Loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat nähdä alueen muita nähtävyyksiä pidemmällä matkalla, on yhdistää Stonehenge Bathin ihanaan kaupunkiin ja Windsorin linnaan.

Tämä kokopäiväretki järjestetään täysin varustetussa linja-autossa. Voit vierailla Britannian kuninkaallisen perheen asuinpaikan, Windsorin linnan, nimetyillä alueilla oppaan kanssa, joka selittää sinulle kaikki sen salaisuudet.

Mukana ovat myös liput Stonehengeen, jotta voit kävellä esi-isiemme pystyttämien kalliorakenteiden ympärillä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Stonehenge-kierros pysähtyy kauniiseen Bathin kaupunkiin, jossa voit nähdä roomalaiset kylpylät ja kuljeskella kaduilla.

 • Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se on loistava tapa vierailla koko päivän ajan kolmessa alueen tärkeimmässä nähtävyydessä mukavasti ja huolettomasti. Bathista on myös tapana tulla yksi kaikkien matkailijoiden suosikkikaupungeista.
 • Suositellaan, jos haluat käydä kolmessa tärkeässä nähtävyydessä saman päivän aikana, sillä omatoiminen vierailu olisi lähes mahdotonta tuossa ajassa.

Varaa Stonehengen, Windsorin ja Bathin retki

Stonehengen ja Bathin kiertoajelu pääsylipuineen

Keskimmäinen vaihtoehto näiden kahden välillä on kiertomatka Stonehengeen ja Bathin kaupunkiin, johon sisältyvät kaikki sisäänpääsymaksut.

Tällä retkellä voit viettää aamun Stonehengessä ja tutustua sen megaliittiseen kivikehään. Iltapäivällä on puolestaan aikaa kierrellä Bathissa ja ihmetellä sen Pulteney-sillan tai Royal Crescentin kauneutta.

 • Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se tarjoaa enemmän aikaa Bathin kaupungissa, mikä yhdessä Stonehengen vierailun kanssa voi tehdä tästä päivästä yhden koko Englannin matkan parhaista.
 • Suositellaan, jos olet kiinnostunut maailman kuuluisimmasta megaliittimuistomerkistä ja sen kaupungin historiasta, joka on saanut nimensä muinaisista roomalaisista kylpylöistä ja kylpylöistä.

Windsorin, Oxfordin ja Stonehengen retki

Yksi tämän kierroksen mielenkiintoisimmista puolista on mahdollisuus kävellä Stonehengen sisäpiirin ympäri, mikä ei yleensä ole sallittua.

Lisäksi tämän aktiviteetin varanneet voivat myös nähdä Windsorin linnan, mutta valitusta vaihtoehdosta riippuen sisäänpääsy linnaan ei välttämättä sisälly hintaan. Lopuksi osallistujat saapuvat kuuluisaan Oxfordin kaupunkiin, jossa he voivat kuljeskella historian täyttämillä kaduilla ja historiallisen yliopiston rakennuksissa.

 • Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: epäilemättä mahdollisuus päästä lähelle megaliittisen monumentin sisäistä kivikehää sekä Oxfordin vierailu.
 • Suositellaan, jos haluat hyödyntää aikasi ja vierailla kolmessa maan tärkeimmässä nähtävyydessä yhden päivän aikana.

Varaa matkasi Oxfordiin, Stonehengeen ja Windsoriin

2-Miten sinne pääsee lentäen

Lentomatkustaminen| ©Nikita Grishin
Lentomatkustaminen| ©Nikita Grishin

Lentokone on edelleen nopein tapa päästä Lontooseen ja sieltä Stonehengeen. Englannin pääkaupungissa on kuusi lentokenttää: Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted, Southend ja City, ja sinne on paljon lentoja Espanjasta.

Koska Lontoossa on paljon monumentteja, kaupunki on yksi matkailijoiden suosikkikohteista, mikä näkyy muun muassa suorina lentoina monista Espanjan kaupungeista, kuten Madridista, Barcelonasta, Malagasta, Bilbaosta, Valenciasta ja Teneriffalta.

Yksi huomioon otettava seikka on se, että lukuun ottamatta Heathrow'ta, josta on suora bussikuljetus Salisburyyn tai Amesburyyn Stonehengeen, jos saavut jollekin muulle lentoasemalle, sinun on ensin löydettävä keino päästä Lontooseen. Tässä on tietoa Gatwickin, Lutonin ja Stanstedin lentoasemilta sekä Heathrow'n lentoasemalta läh tevistä reiteistä, jos tarvitset niitä.

Lontooseen liikennöivistä lentoyhtiöistä voidaan todeta, että halpalentoyhtiöt ovat viime vuosina saaneet suuren markkinaosuuden. Lisäksi on muita, joilla on perinteisempi hinnoittelupolitiikka. Tärkeimpiä niistä ovat seuraavat:

Joaquín Matkavinkki

Muista, että Yhdistyneen kuningaskunnan Euroopan unionista eroamisen jälkeen maahan matkustamista koskevat vaatimukset ovat muuttuneet, ja tämä on otettava huomioon matkaa valmistellessasi.

3-Miten sinne pääsee autolla

Matkustaminen autolla| ©Peter Fazekas
Matkustaminen autolla| ©Peter Fazekas

Ellet ole päättänyt matkustaa autolla Englannin kanaalin yli, on todennäköistä, että jos haluat käyttää yksityistä liikennettä, sinun on vuokrattava auto Lontoossa.

Onneksi niille, jotka haluavat tämän vaihtoehdon, Britannian pääkaupungissa on lukuisia autovuokraamoja. Vuodenajasta, autotyypistä ja yhtiöstä riippuen tarjouksia voi löytää noin 40 eurosta alkaen, mutta hinta voi helposti nousta yli 140 euroon.

Toisin kuin muilla aloilla (vaikka sinun kannattaa tarkistaa säännöllisesti, onko laki muuttunut), Brexit ei ole muuttanut maassa ajamista koskevia vaatimuksia. Tarvitset siis vain espanjalaisen ajokortin voidaksesi ajaa Espanjassa. Älä unohda, että sinulta kysytään myös passi ennen auton varaamista.

Toinen lakisääteinen vaatimus, joka sinun on syytä huomioida, on se, että autonvuokrauksen alaikäraja Yhdistyneessä kuningaskunnassa on 21 vuotta. Jos taas olet alle 25-vuotias, sinun on maksettava erityinen nuoren kuljettajan maksu.

Matka kestää noin 1 tunti ja 30 minuuttia, ja kun olet lähtenyt Lontoosta lounaaseen, sinun on seurattava opasteita Salisbury/Andover. Salisburyyn saavuttuasi tie on hyvin opastettu muistomerkille.

Tässä on pieni luettelo tärkeimmistä autovuokraamoista, joiden avulla pääset Lontoosta Stonehengeen. Muista, että ilmoittamani hinnat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat tarjouksista, auton tyypistä tai jopa varauspäivästä:

 • Sixtin autoja saa noin 75 eurosta alkaen, ja sillä on noutopisteitä lentoasemilla ja joissakin paikoissa kaupungissa.
 • Europcar noin 100 eurosta alkaen, noutopisteet lentoasemilla.
 • Hertzin hinnat ovat samanlaiset kuin Europcarin, ja voit noutaa auton sekä lentoasemilta että joistakin toimipisteistä kaupungissa.
 • Easirent alkaen 65 €, noutopisteet sekä lentokentillä että muualla kaupungissa.

Kun auto on hankittu, matka Lontoosta ei ole liian vaikea, kunhan tottuu ajamaan tien vasemmalla puolella, minkä vuoksi monet ihmiset valitsevat järjestetyt matkat Lontoosta.

Varaa Stonehengen retki Lontoosta

4-Miten sinne pääsee bussilla

National Express -bussi| ©BusBud
National Express -bussi| ©BusBud

Halvin tapa päästä kohteeseen Stonehenge Lontoosta on bussi. Matkasta vastaa National Express -yhtiö, joka lähtee sekä Victorian asemalta että Heathrow'n lentoasemalta. Ennakkovarausta suositellaan.

Tämä bussi vie sinut noin kahdessa tunnissa joko Salisburyyn tai Amesburyyn, valintasi mukaan. Amesbury on vain vajaan kilometrin päässä Stonehengestä, jonne pääsee kävellen, taksilla tai julkisilla busseilla.

Toisaalta, jos olet päättänyt saapua Salisburyyn, paras tapa päästä Stonehengeen sen jälkeen on ottaa toinen bussi nimeltä The Stonehenge Tour Bus.

Suurin ongelma tässä tavassa päästä Stonehengeen on se, että vuoroväli on melko pieni, joten saadaksesi vierailustasi kaiken irti, sinun on luultavasti nukuttava Salisburyssa. Vaikka tämä ei ole huono vaihtoehto, ne, jotka haluavat säästää aikaa, voivat varata matkan, joka sisältää suoran kuljetuksen ja sisäänpääsyn.

5-Miten sinne pääsee junalla

Juna Lontoossa| ©VivirElTren.es
Juna Lontoossa| ©VivirElTren.es

Kuten busseilla, Lontoon ja Stonehengen välillä ei ole suoraa yhteyttä. Muistomerkkiä lähin pysäkki on Salisburyssa, joten sinun on mentävä Salisburyyn ja otettava sitten Stonehenge Tour -bussi.

Lontoon ja Salisburyn väliset junat lähtevät Waterloon asemalta (josta on hyvät yhteydet Lontoon Northern-, Bakerloo-, Jubilee-, City- ja Waterloon metrolinjoille ). Vuorotiheys on melko suuri, ja niitä lähtee lähes joka tunti.

Tämä tiheys on yksi junan eduista bussin sijaan. Koska viimeinen Lontoon-juna lähtee melko myöhään, voit kävellä Salisburyssa ja käydä katedraalissa melkein yhtä mukavasti kuin päiväretkellä.

Joaquin Matkavinkki

Jos olet menossa ryhmänä, kannattaa ehkä ottaa taksi Salisburystä Stonehengeen.

6. Vertailemme eri vaihtoehtoja Stonehengen vierailulle Lontoosta käsin

 • Retket
 • 65-100 € sisältäen sisäänpääsymaksut ja useita kierroksia.
 • Edut: Kuljetus sisältyy hintaan, sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan ja useita eri vaihtoehtoja.
 • Haitat: Vähemmän aikaa Stonehengessä vierailemiseen.
 • Lentolippu
 • Riippuu sesongista ja siitä, kuinka paljon etukäteen varaat.
 • Edut: Nopea saapuminen Lontooseen.
 • Haitat: Sinun on ensin matkustettava Lontooseen, eikä se sisällä lopullista kuljetusta eikä lippuja.
 • Auto
 • Vuokraus alkaen noin 30 € + polttoaine + sisäänpääsymaksut.
 • Edut: Enemmän vapautta nähtävyyksien katselussa.
 • Haitat: Vasemmalla ajaminen ja vähemmän miellyttävä kuljettajan kannalta.
 • Bussi
 • Noin 10 puntaa + metroasemalle + liput.
 • Edut: Usein halvin vaihtoehto
 • Haitat: Harvoin, erityisesti palatessa Lontooseen illalla.
 • Juna
 • Noin 30 € yhteen suuntaan + liput + kuljetus Salisburystä Stonehengeen.
 • Edut: Se on mukava ja siinä on riittävä taajuus
 • Haitat: Se ulottuu vain Salisburyyn asti, ja lippujen ostaminen Waterloossa on hankalaa.

Mutta kannattaako Stonehengeen todella lähteä Lontoosta?

Stonehengessä| ©Mario Sánchez Prada
Stonehengessä| ©Mario Sánchez Prada

Tähän kysymykseen vastaaminen on lähes mahdotonta, koska se riippuu hyvin paljon kunkin henkilön henkilökohtaisesta mausta. Jos kuitenkin epäröit, voit aina ottaa huomioon joitakin yksityiskohtia, joiden avulla voit arvioida niitä, erityisesti aikaa, jonka aiot viettää pääkaupungissa.

Lontoo on kaupunki, jossa tuskin tulee tylsää. Britannian pääkaupungissa on paljon nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joiden parissa voi viettää useita päiviä vähällä vapaa-ajalla. Jos aiot viipyä Lontoossa yli kolme päivää, yksi järjestetyistä retkistä Stonehengeen voi olla hyvä idea, varsinkin jos yhdistät sen johonkin muuhun paikkaan.

Varaa Stonehengen retki Lontoosta