Mitä tehdä Lontoossa 4 päivässä

Vaikka neljä päivää ei riitä Lontoon kaltaisen kaupungin kaikkien nähtävyyksien katsomiseen, se voi riittää tärkeimpien nähtävyyksien katsomiseen. Tätä varten on tärkeää suunnitella matkat hyvin ja hyödyntää aika mahdollisimman hyvin.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 4 päivässä

Millennium Bridge, Lontoo | ©Anthony Delanoix

Olen sisällyttänyt tähän neljän päivän matkasuunnitelmaan Lontoon merkittävimmät nähtävyydet, vaikka tiedän, että myös muita erittäin mielenkiintoisia paikkoja on jätettävä pois. Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, Lontoon torni ja Pyhän Paavalin katedraali nousevat esiin jokaisen vierailun peruskohteina, vaikka Britannian pääkaupungissa on myös joitakin maailman mielenkiintoisimpia museoita, katumarkkinoita ja historian täyttämiä katuja.

1. päivä: Kierros Lontoon keskustassa

Lontoon vartijat| ©R Spegel
Lontoon vartijat| ©R Spegel

Ensimmäiselle Lontoon kierrokselle olen valinnut kaupungin keskustan tunnusomaisimmat paikat. Vaikka etäisyydet saattavat tuntua lyhyiltä, suosittelen, että varaudut kävelemään pitkään, varsinkin jos päätät vierailla museossa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä ensin kiertoajelun Lontoossa, jotta saat käsityksen paikoista ja voit tehdä alustavaa kiertoajelua.

Kaartin vaihto Buckinghamin palatsissa

Mikään ei ole tyypillisempää Lontoon-matkan aloittamista kuin kuuluisan vartijavaihdon seuraaminen Buckinghamin palatsissa. Tämä palatsi on luonnollisesti nähtävyys myös itsessään, mutta jos olet alueella kello 11 aamupäivällä, sinun ei kannata jättää väliin vartijanvaihdon seremoniaa.

Tämän ensimmäisen pysähdyksen jälkeen voit kävellä kauniin St James's Parkin poikki Whitehalliin ja jatkaa matkaa Westminsterin katedraaliin.

Varaa liput nähdäksesi vartijanvaihdon Lontoossa

Westminsterin katedraali

Vaikka Westminsterin katedraali ei ole yhtä kuuluisa kuin läheinen samanniminen luostari, se on lyhyen pysähdyksen arvoinen. Se on Englannin ja Walesin tärkein katolinen kirkko, ja se rakennettiin sillä ehdolla, että sen sisätilat eivät muistuttaisi luostaria.

Täällä näet kuuluisan Pyhän Edvardin tornin sekä Pyhän sakramentin kappelin. Jos olet fani, sinua saattaa kiinnostaa tietää, että se on maailman ainoa katedraali, jossa lauletaan päivittäin messuja.

.

Westminster Abbey

Westminster Abbey| ©Zaymuel
Westminster Abbey| ©Zaymuel

Yksi Lontoon pakollisista nähtävyyksistä on Westminster Abbey. Täydelliseen vierailuun kannattaa varata noin kaksi tuntia, ja sisään pääsee London Passilla tai ostamalla liput Westminster Abbeyyn etukäteen.

Westminster Abbey on Britannian pääkaupungin vanhin kirkko. Se on anglikaaninen goottilainen kirkko, vaikka se onkin katedraalin kokoinen. Täällä järjestetään maan kuninkaiden kruunajaiset ja hautajaiset.

Lisäksi sisällä on Britannian historian merkkihenkilöiden, kuten Isaac Newtonin, Charles Dickensin, Charles Darwinin ja Geoffrey Chaucerin, hautoja. Samoin tänne on haudattu Englannin kuninkaiden jäännöksiä

.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Big Ben

Seuraava kohde Westminster Abbeyn läheisyydessä on yksi kaupungin ikoneista: Big Ben. Vaikka parlamenttitalon kellotornin 14 tonnin painoinen kello on itse asiassa nimeltään Big Ben, nimeä käytetään viittaamaan koko torniin.

Tämä torni on uusgoottilaistyylinen, ja sen rakentaminen valmistui vuonna 1858. Se on 106 metriä korkea, ja se selviytyi toisen maailmansodan saksalaisista pommituksista ja on nykyään yksi maan tärkeimmistä symboleista.

Opastettu kierros Lontoossa

Kaikkien edellä mainittujen vierailujen jälkeen saattaa olla paras aika varata jokin Lontoon monista opastetuista kierroksista. Sen lisäksi, että voit tutustua joihinkin nähtävyyksiin, jotka ovat saattaneet jäädä näkemättä, se auttaa sinua myös ymmärtämään, mitä olet nähnyt tähän mennessä, ja antaa sinulle tietoa siitä, mitä aiot vierailla seuraavina päivinä.

Tarjolla olevien kierrosten valikoima on todella vaikuttava. Voit valita kävely-, pyöräily-, bussi- tai laivamatkan, päivä- tai yökierroksen ja haluamasi teeman.

.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Trafalgar Square ja Piccadilly Circus -aukio

Trafalgar Squaren ja Piccadilly Circuksen tunnelma on aina vaikuttava, mutta ehkäpä molemmat paikat ovat parhaimmillaan yöllä.

Aloita Trafalgar Square -aukiolta ja näe neljä leijonaa ja amiraali Nelsonin patsas. Reitin loppuosa on miellyttävä kävelyretki Piccadilly Circuksen, Piccadilly Streetin (jossa sijaitsee maailman suurin kirjakauppa ja Ritz-hotelli) ja Burlinton Arcaden, kauniin perinteisten kauppojen gallerian, läpi.

Etsitkö tapaa liikkua Lontoon keskustassa nopeasti ja mukavasti? Suosittelen ehdottomasti City Sightseeing Lontoon kiertoajelubussia- tulet pitämään siitä!

Varaa paikka Lontoon kiertoajelubussista

2. päivä: Kävele puistoissa ja ostoskaduilla

Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris
Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris

Melko täyteen ahdetun ensimmäisen päivän jälkeen kierros, jota ehdotan toiselle päivälle, on hieman rennompi. Ja osa siitä tapahtuu joissakin Lontoon vaikuttavimmista puistoista, kuten Hyde Parkissa.

Hyde Park

Päivän aloittaminen lyhyellä kävelyllä Hyde Parkin läpi sen upeaan järveen asti tekee loppupäivästä rennomman.

Tämä puisto on kaupungin vanhin, ja siellä on järjestetty monia konsertteja ja mielenosoituksia, eikä pidä unohtaa, että se oli yksi niistä paikoista, joissa muinaiset kaksintaistelijat päättivät ratkaista erimielisyytensä. Sen poluilla kävelyn lisäksi voit myös vuokrata soutuveneen, jolla voit kiertää Serpentineä, puiston keskusjärveä. Siinä elää monenlaista vesieläimistöä.

Jos vierailet Lontoossa kesällä, kannattaa tutustua puistossa järjestettäviin tapahtumiin, jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin niistä.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin

Speaker's Corner ja Oxford Street

Vielä Hyde Parkin sisällä, matkalla Marble Archiin, ohitat tunnetun Speaker's Cornerin. Täällä kuka tahansa voi pitää puheen, eikä puheita ole rajoitettu. Toisen maailmansodan aikana se oli itse asiassa ainoa paikka kaupungissa, jossa jotkut ihmiset puolustivat saksalaisia.

Kun pääset Marble Archille, voit kävellä pitkin Lontoon kuuluisimpia ostoskatuja, nimittäin Oxford Streetiä ja Regent Streetiä.

Oxford Streetillä voit nähdä joitakin kauppoja, joista on tullut kaupungin symboleja:

  • Historiallinen Selfridge's-tavaratalo.
  • Marks & Spencer.
  • House of Fraser.
  • St Christopher's Place, pieni aukio, joka on hieman piilossa ja siksi vähän tunnettu.

Tällä alueella voit pysähtyä lounaalle tai kahville, sillä tarjolla on monia kahviloita ja ravintoloita.

.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Regent Street, Carnaby Street ja Soho

Kävely Regent Streetillä Lontoossa| ©aurélien
Kävely Regent Streetillä Lontoossa| ©aurélien

Kävely jatkuu Oxford Circukseen asti, josta käännyt oikealle Regent Streetille, joka on yksi kaupungin kuuluisimmista kaduista. Siellä sijaitsee esimerkiksi maailman suurin lelukauppa Hamleys.

Regent Streetiltä saavut Carnaby Streetille, josta alkaa Lontoon Soho. Tämä alue on epäilemättä yksi pääkaupungin trendikkäimmistä alueista, ja siellä sijaitsevat tärkeimmät teatterit, osa parhaista kaupoista sekä satoja baareja ja ravintoloita.

Jos sinulla on aikaa, kannattaa myös kierrellä hetki viereisessä Chinatownissa ennen kuin suuntaat Leicester Squarelle, jossa kaupungin elokuvien ensi-illat yleensä järjestetään.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Covent Garden

Kävelyä jatkaessasi tulet aukiolle, joka on täynnä taikaa vanhojen omenamarkkinoidensa ja katutaiteilijoidensa ansiosta: Covent Garden.

Jos matkustat lasten kanssa, tällä aukiolla on museo, josta he yleensä pitävät: Lontoon liikennemuseo.

Jos olet musikaalien ystävä, tämä on täydellinen alue nähdä yksi Lontoon parhaista musikaaleista.

Varaa liput Lontoon musikaaleihin

3. päivä: Vieraile Lontoon Towerissa, St Paulin katedraalissa ja Lontoon museoissa

Lontoon torni| ©BigStock
Lontoon torni| ©BigStock

Kun matkustat uuteen kaupunkiin, tarvitset yleensä pari päivää tutustuaksesi siihen ja oppiaksesi esimerkiksi, miten Lontoon metrolla pääsee parhaiten tai mitä tehdä yöllä Lontoossa.

Näiden etukäteistietojen avulla kolmannen päivän kiertoajelu on ehkä kiertoajeluista kattavin, ja se sisältää vierailuja esimerkiksi Tower of Londoniin ja St Paulin katedraaliin.

Lontoon torni

Aloitat päivän ylittämällä Tower of Londonin sillan, joka on yksi kaupungin kuvatuimmista nähtävyyksistä.

Sillan toisella puolella on Tower of London, linnoitus, joka pitää sisällään kauhistuttavia tarinoita. Ensinnäkin tämä torni oli yli 900 vuoden ajan vankila, johon vangittiin kaikki kruunun loukkaamisesta syytetyt. Jotkut kuolivat siellä kidutuksen tai huonojen vankilaolojen vuoksi, kun taas toiset teloitettiin, mutta ei ennen kidutusta.

Voit ostaa lippuja Tower of Londoniin ja ihailla kruununjalokivinäyttelyä. Siellä on myös kappeli, joitakin kuninkaallisen perheen käyttämiä huoneita ja Valkoinen torni, joka on kompleksin tunnetuin osa.

Osta lippu Lontoon Toweriin

St Paulin katedraali

St Paulin katedraali on 110 metriä korkea, ja sen mittasuhteet tekevät siitä maailman toiseksi suurimman katedraalin, jonka ohittaa vain Rooman Pietarinkirkko. Tämä temppeli on todistanut lukuisia historiallisia tapahtumia, kuten Winston Churchillin hautajaiset tai Lady Di:n ja prinssi Charlesin häät.

Katedraali on pohjakaavaltaan ristinmuotoinen, ja se erottuu edukseen upeilla koristeluillaan. Tämä on erityisen silmiinpistävää katoissa, jotka on peitetty freskoilla. Sisällä kannattaa kiivetä kupoliin ja vierailla kryptassa.

Jotta vierailusta saisi kaiken irti, on ehdottomasti ostettava lippu St Paul's Cathedraliin, joka sisältää multimediaoppaan ilman lisämaksua.

Osta lippu St Paulin katedraaliin

Tate Modern

Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe
Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe

Sillan toisessa päässä on Tate Modern, joka on nykytaiteen ystäville ehdoton nähtävyys. Pelkästään museorakennus on vierailun arvoinen, sillä se oli ennen Banksiden voimalaitos.

Museossa, johon on vapaa pääsy, voit ihailla muun muassa **Picasson, Warholin, Salvador Dalín ja Monet'**n kaltaisten tunnettujen taiteilijoiden teoksia.

Kun jatkat matkaa Natural History Museumiin, voit tehdä pienen kiertotien katsellaksesi näkymiä The Shardista, upeasta pilvenpiirtäjästä, jonka sisällä on vaikuttava näköalatasanne. Vierailu The Shardin näköalatasanteella on myös ehdoton käyntikohde.

Osta lippu The Shardin näköalatasanteelle

Luonnonhistoriallinen museo

Päivän viimeiseksi vierailuksi suosittelen valitsemaan jonkin niistä museoista, joissa et ole vielä käynyt. Mielenkiintoisimpia ovat mm:

Varaa lippusi Madame Tussauds -museoon

Lontoon yökierros

Jos haluat päättää päivän ja ottaa kaiken irti ajasta, voi olla paras aika lähteä yökierrokselle Lontooseen ja nähdä monumentit valaistuina.

Varaa yökierros Lontoossa

4. päivä: Ihmettele Harry Potter -studioilla

Vieraile Dursleyn talokierroksella| ©Bill Bartlett
Vieraile Dursleyn talokierroksella| ©Bill Bartlett

Matkan viimeisenä päivänä, kun väsymys on jo ehtinyt iskeä, on ehkä paras aika tehdä pari leppoisaa vierailua ja käydä lopuksi katsomassa kuuluisaa Harrod's-tavarataloa.

Harry Potter -studiot

Yksi viime vuosien nopeimmin kasvaneista aktiviteeteista on liittynyt Harry Potter -kirjoihin ja -elokuviin.

Kirjoissa esiintyvien Harry Potter -paikkojen kiertokäyntien lisäksi monet eivät voi vastustaa kiusausta viettää aamupäivä Harry Potter -puistossa

. Harry Potter -studioihin pääseminen selviää tästä artikkelista ja lippujen hankkiminen Harry Potter -studioihin tästä artikkelista. Kun kaikki nämä tiedot on saatu, sinun ei tarvitse enää muuta kuin suunnata katsomaan elokuvien lavasteita ja lavasteita sekä päähenkilöiden käyttämiä pukuja ja joitakin elokuvissa esiintyneitä maagisia esineitä. Vierailun aikana sinua odottaa myös muutama yllätys.

.

Osta lippu Harry Potter Parkiin

London Eye

Kun olet viettänyt suurimman osan päivästä Harry Potter -studioissa vierailemalla, palaa Westminsterin sillalle ja suuntaa London Eye -maailmanpyörälle (Millennium Wheel), joka on näyttävä 135 metriä korkea maailmanpyörä. Matkalla näiden kahden välillä suosittelen pysähtymään sillalla ja ottamaan valokuvan molemmista Lontoon ikoneista.

Suosittelen varaamaan liput London Eyeen etukäteen, sillä jonot ovat loputtomat. London Eye on 32 lasista hyttiä, joista kukin painaa 10 tonnia. Kapasiteetti on 25 henkilöä. Pyörän pyöriminen on melko hidasta ja kestää noin 30 minuuttia.

Huomaa, ettei ole väliä, jos on yö, sillä London Eye on avoinna myös yöllä. Näihin aikoihin näkymät kaupunkiin ovat, jos mahdollista, vieläkin upeammat.

Illalliseksi voit valita joistakin London Eye -silmän ympärillä sijaitsevista ravintoloista tai vielä parempi, että otat kulinaarisen kierroksen Lontoossa ja hyvästelet kaupungin sen ansaitsemalla tavalla.

.

Osta lippusi London Eyeen

Käytä kiertoajelubussia, jotta pääset kätevämmin liikkumaan ympäriinsä

Lontoon kiertoajelubussi| ©Hellotickets
Lontoon kiertoajelubussi| ©Hellotickets

Yksi vaihtoehdoista, joita sinulla on, kun vierailet monissa Lontoon nähtävyyksissä, on käyttää Lontoon kiertoajelubussia. Ison-Britannian pääkaupungissa on useita eri tyyppejä, mutta suosittelen valitsemaan sellaisen, johon voi nousta ja josta voi poistua missä haluaa ja jonka lippu on voimassa riittävän pitkään.

.

Varaa paikka Lontoon kiertoajelubussista

Harkitse Lontoon turistikortin hankkimista

Lontoo-passi| ©ba7raini
Lontoo-passi| ©ba7raini

Kuten hyvin tiedetään, Lontoo ei ole varsinaisesti tunnettu halpakaupunki. Yksi parhaista tavoista säästää rahaa on ostaa turistikortti, joka säästää myös aikaa jonoissa.

Ennen kuin päätät valita kortin, voit tutustua tähän artikkeliin, jossa kerrotaan parhaista Lontoon turistikorteista, niiden ominaisuuksista ja siitä, mitä ne sisältävät.

.

Osta Lontoon turistikortti