Näkymiä London Eye -maailmanpyörästä

Lontoo on kaupunki, joka on täynnä nähtävyyksiä, ja sinulla on mahdollisuus nähdä monet niistä korkealta. Miten? London Eye -näköalapaikalta avautuvat panoraamanäkymät, ja kun nouset ylös, näet selvästi monia rakennuksia ja pääkaupungin joen.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Näkymiä London Eye -maailmanpyörästä

Aurinkoinen iltapäivä London Eye:ssa | © John Cameron

Lontoon kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu näköalapaikka London Eye tai Millennium Wheel. Se otettiin käyttöön vuonna 2000, ja se oli useiden vuosien ajan maailman suurin maailmanpyörä.

Vaikka se ei enää olekaan suurin, miljoonat ihmiset käyvät siellä joka vuosi, sillä ostamalla lipun London Eye -näköpyörään pääsee sen lasikoppeihin ja näkee Thames-joen, Lontoon horisontin ja koko kaupungin tunnusomaisimmat alueet. Seuraavassa kerrotaan, mitä tästä upeasta maailmanpyörästä voi nähdä.

Thames-joki on ensimmäinen asia, joka pistää silmään

Näkymä Thames-joelle London Eye -pyöräilypyörästä käsin| ©Cristian Ungureanu
Näkymä Thames-joelle London Eye -pyöräilypyörästä käsin| ©Cristian Ungureanu

Kun pyörä alkaa pyöriä, näet ensimmäisenä suuren Thames-joen, Englannin tärkeimmän joen. Ja kun olet pyörän huipulla, voit nähdä jopa 40 metrin päähän, jos päivä on kirkas. Hyödynnä tätä panoraamanäkymää ja muista tarkkailla joitakin niistä yli 90 luonnonvaraisesta lintulajista, joiden elinympäristönä Thames on, tai miten erilaiset veneet liikkuvat joella. Jos haluat tietää lisää Thamesin risteilyistä, suosittelen lukemaan tämän postauksen.

Niin, ja voit myös hankkia lippuja, joissa yhdistyvät Lontoon silmällä ajelu, Thames-joen risteily ja kiertoajelubussilippu. Tällä vaihtoehdolla voit tutustua Lontooseen maalla, vedessä ja ilmassa rahaa säästäen ja erittäin mukavasti. Hienoa!

Varaa liput London Eye -risteilyyn ja Big Bus -bussilla matkustamiseen

Älä unohda käydä katsomassa Westminsterin siltaa!

Näkymä Westminster Bridgelle London Eye -aluksesta käsin| ©Stig Nygaard
Näkymä Westminster Bridgelle London Eye -aluksesta käsin| ©Stig Nygaard

Tämä silta on yksi Englannin vanhimmista ja tunnetuimmista silloista, ja se sijaitsee hyvin lähellä Millennium Wheel -pyörää, joten se on yksi ensimmäisistä asioista, jotka näet, kun alat kohota maailmanpyörässä. Westminster Bridge rakennettiin vuonna 1862, se on 353 metriä pitkä ja siinä on 7 rautakaarta, ja London Eye -pyörästä siitä on erinomainen näkymä.

Mutta jos haluat myös tietää enemmän sen historiasta ja merkityksestä, suosittelen varaamaan Westminsterin kierroksen ja liput London Eye -näköalapaikalle. Näin kun nouset pyörän kyytiin, tiedät paitsi mitä katselet, myös sen historian ja kuriositeetit.

Varaa kierros Westminsterissä ja liput London Eye -maailmanpyörään

Westminsterin palatsi ylhäältä

Westminsterin palatsi Lontoon silmästä| ©João Trindade
Westminsterin palatsi Lontoon silmästä| ©João Trindade

Westminsterin palatsi sijaitsee aivan Westminsterin sillan ja Thames-joen tuntumassa. Kun kohoat Lontoon silmällä, näet tämän viktoriaanisen goottilaisen rakennuksen vaikuttavan rakenteen, joka oli vuosia Britannian kuninkaallisten asuinpaikka. Vuonna 1834 tulipalossa tuhoutunut palatsi on nykyään Britannian parlamentin toimipaikka, joten se tunnetaan myös nimellä Houses of Parliament.

Palatsin vieressä on Westminster Abbey, jonka voit myös nähdä sisältä. Tässä postauksessa on kaikki tiedot, joita tarvitset käydessäsi Abbeyssa, yhdessä tai ilman palatsia.

Toinen vaihtoehto on ostaa yhdistetty lippu, joka sisältää pääsyn London Eye -näköalapaikalle ja Westminsterin kierroksen, mikä on vaihtoehto, jolla on monia etuja:

 • Voit kiertää Lontoon keskustan tärkeimmät monumentit, kuten itse Westminster Abbey, mutta myös muun muassa Big Benin tai Trafalgar Squaren.
 • Ammattitaitoinen opas kertoo sinulle kaikki näiden symbolisten paikkojen salaisuudet.
 • Kierroksella on pieni ryhmä, joten voit kysyä kaikki mahdolliset kysymyksesi.
 • Kun nouset maailmanpyörän kyytiin, tiedät tarkalleen, minne katsoa, ja opit näkemiesi monumenttien historiasta ja kuriositeeteista.

Varaa Westminsterin kierros ja sisäänpääsy London Eye -maailmanpyörään

Yksi maailman kuuluisimmista kellotorneista

Big Ben Westminsterin palatsin vieressä London Eye -näköalapaikalta katsottuna| ©TheeErin
Big Ben Westminsterin palatsin vieressä London Eye -näköalapaikalta katsottuna| ©TheeErin

Aivan Westminsterin palatsin vieressä seisoo Big Ben, yksi Lontoon kaupungin ja koko Englannin tunnetuimmista symboleista. Tämä suuri torni on 106 metriä korkea, ja sen jokaiselle sivulle on asennettu suuret, halkaisijaltaan 7 metriä olevat kellot. Tämän rakennelman sisällä on myös kello, joka painaa noin 14 tonnia.

Millennium Wheel -pyörän hytistä näet Big Benin ja tiedät kaupungin tarkan kellonajan, mikä on jälleen yksi syy lähteä suurelle Lontoon maailmanpyörälle. Jos haluat kaikki tiedot London Eye -maailmanpyörästä käsilläsi, tästä postauksesta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Varaa liput Lontoon silmään

Näe yksi Lontoon ikonisimmista maamerkeistä

Näkymä Lontoon silmästä, taustalla St Paulin katedraali,| ©budget trave
Näkymä Lontoon silmästä, taustalla St Paulin katedraali,| ©budget trave

St Paul's Churchyardilla sijaitseva St Paul's Cathedral rakennettiin vuosina 1087-1314, ja se tuhoutui Lontoon suuressa tulipalossa vuonna 1666. Se rakennettiin myöhemmin uudelleen, ja sen kupoli on kaupungin ikoni.

Maailmanpyörästä näet suuren kupolin ylhäältä, mutta jos varaat myös lipun London Eye -vuoroon, johon sisältyy Lontoon kiertoajelu, voit ottaa kaiken irti noususta, koska olet jo käynyt St Paulin katedraalissa:

 • Vierailit St Paulin katedraalissa sisältä käsin.
 • Katsonut vahdin vaihtumista Buckinghamin palatsissa.
 • Olet käynyt Tower of Londonissa.
 • Ollut risteilyllä Thamesilla.
 • Tuntenut Greenwichin.

Varannut kierroksen Lontoossa ja sisäänpääsyn London Eye -näköalapaikalle

Saanut erinomaisen näkymän moderniin rakennukseen

Näkymä London Eye The Shardista| ©Ștefan Jurcă
Näkymä London Eye The Shardista| ©Ștefan Jurcă

Kun olet kiivennyt tarpeeksi korkealle, näet yhden kaupungin moderneimmista rakennuksista. The Shardin näköalatasanne avattiin vuonna 2012, ja se on sittemmin jättänyt jälkensä kaupunkiin innovatiivisella muotoilullaan. Rakennuksen korkeus on vaikuttava 310 metriä, ja sen 87 kerroksessa on ravintoloita, asuntoja, näköalatasanne ja hotelli.

The Shardia peittää noin 11 000 lasiruutua, joten sellaisina päivinä, jolloin aurinko paistaa voimakkaimmin, et ehkä pysty ihailemaan sitä yksityiskohtaisesti. Ei hätää, voit silti nähdä sen teräväkärkisen muodon Lontoon kaupunkikuvassa.

Varaa liput Lontoon silmään

Ihaile kaupungin rahoitusaluetta

Kaupunki London Eye -näköalapaikalta| ©Timo Newton-Syms
Kaupunki London Eye -näköalapaikalta| ©Timo Newton-Syms

London Eye -näköalapaikalta nähtävyyksiin kuuluu Lontoon finanssialue, joka tunnetaan paremmin nimellä The City. Kolmekymmentä prosenttia Lontoon tärkeimpiin kuuluvassa kaupunginosassa sijaitsevista rakennuksista on rakennettu viime vuosina, joten Millennium Wheel -pyörästä käsin näet modernit rakennukset, joista monet on päällystetty lasilla.

The Cityn ikonisimpiin rakennuksiin kuuluvat Gherkin Building, Lloyd's of London, Leadenhall Building ja Tower 42. Mielenkiintoista on, että finanssialueen futuristisen näköisten rakennusten vastakohtana ovat muinaiset elementit, kuten kirkot, roomalainen amfiteatteri ja Smithfieldin markkinat.

Varaa pikalippuja London Eyeen

Walkie Talkien muotoinen rakennus

Fenchurch Building Lontoon silmästä| ©my.travels
Fenchurch Building Lontoon silmästä| ©my.travels

Rafael Viñolyn suunnitteleman Fenchurch Buildingin erikoinen muoto on se, että sen korkeuden kasvaessa sen rakenne levenee, minkä vuoksi monet lontoolaiset ja turistit kutsuvat sitä "Walkie Talkieksi". Vaikka sen erikoinen muoto ei näy London Eye -näköalapaikalta, se on helppo erottaa muista rakennuksista, koska sen muoto saa sen heijastamaan enemmän auringonvaloa.

Fenchurchin sisällä on Sky Garden-kasvitieteellinen puutarha. Rakennuksessa on myös ravintoloita, baari ja kahvila. Kun nautit London Eye -näköalasta avautuvista näkymistä, älä unohda käydä katsomassa Walkie Talkien muotoista rakennusta.

Varaa liput Lontoon silmään

Vuonna 2000 käyttöön otettu rakennus

Näkymä Millennium Bridgelle| ©Brian Chow
Näkymä Millennium Bridgelle| ©Brian Chow

Lontoon silmän tavoin myös viimeisin Thames-joen yli rakennettu silta avattiin vuosituhannen vaihteessa, ja siksi se tunnetaan nimellä Millennium Bridge. Se on 325 metriä pitkä jalankulku- ja riippusilta.

Koska silta sijaitsee lähellä Millennium Wheel -pyörää, sinulla on mahdollisuus nähdä Millennium Bridge sillan myös silloin, kun päivä ei ole kirkas.

.

Varaa pikalippuja London Eye -maailmanpyörään

Kuninkaallisen perheen residenssi

Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Chris Yunker
Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Chris Yunker

Lontoon silmästä avautuu panoraamanäkymä 135 metrin korkeudessa, ja sieltä näet myös Buckinghamin palatsin. Vuonna 1703 rakennettu ja uusklassisesti muotoiltu palatsi, jonka korkeuksista voit myös ihailla sen lähellä sijaitsevia viheralueita.

Ja kuten jo aiemmin kerroin, jos ostat lipun London Eyeen yhdistettynä Lontoon kiertoajeluun, ennen kuin nouset isoon pyörään, olet jo nähnyt kuningas Kaarle III:n asunnon ja jopa ihaillut vartiovuoron vaihtumista.

.

Varaa Lontoon kiertoajelu ja lippu London Eyeen

Lontoon silmän kopit

London Eye -kopin sisällä| ©Viator.com
London Eye -kopin sisällä| ©Viator.com

Kysymys, jonka useimmat Millennium Wheel -pyörän ensikertalaiset kysyvät itseltään: Mitä odottaa? Millaisia kopit ovat? On selvää, että ne ovat turvallisia, mutta sen lisäksi jokainen suunnittelun osa-alue edistää optimaalista kokemusta jokaiselle ylös nousevalle henkilölle.

Kabiinit ovat ilmastoituja, ja niihin mahtuu jopa 25 henkeä, ja ne ovat riittävän tilavia, jotta voit liikkua ja nauttia näkymistä täysillä. Jos haluat mieluummin pysyä istumassa, istuimia on saatavilla, ja siellä on myös kosketusnäyttöjä, jotka kertovat rakennuksista, jotka voit nähdä London Eye -näköalasta.

Varaa pikalippuja London Eyeen

Voiko London Eyeen mennä yöllä?

Lontoon silmän sisällä yöllä| ©echoftourthree
Lontoon silmän sisällä yöllä| ©echoftourthree

Suurimman osan vuodesta London Eye sulkeutuu klo 18:00, mutta Lontoon kesäisin London Eye:n aukioloaikojen mukaan pyörään voi mennä auringon laskettua eli klo 10:00-20:30.

Yöllä valaistut rakennukset ovat seuraavat:

 • The Shard: Kun pimeä tulee, pilvenpiirtäjä valaistaan, ja yksi London Eye -näköalasta yöllä avautuvissa näkymissä parhaiten erottuvista asioista on tämän rakennuksen kärki, sillä se on sen rakenteen valaistuin osa.
 • The Houses of Parliament: Palatsin ympärillä on valoja, jotka valaisevat sen julkisivua ja mahdollistavat sen näkymisen ylhäältä päin.
 • Big Ben: Parlamenttitalon tavoin tornirakenne on valaistu yöllä, mutta ei pelkästään sitä. Kaikki kellon sivut on valaistu, mikä auttaa lähellä olevia ihmisiä ja London Eye -näköalapaikalle kiipeäviä näkemään kellonajan selvästi.
 • St Paul's Cathedralin kupoli: vaikka sen valaistus ei ole yhtä erinomainen kuin edellisten rakennusten, kupoli on silti mahdollista nähdä, jos ajat Lontoon maailmanpyörällä yöllä.
 • Waterloon silta: Toinen Thames-joen ylittävä silta, joka on lähellä London Eyea, on Waterloon silta. Tämäkin on valaistu yöllä, ja sen voi nähdä, kun menee London Eye -koppiin.

Edellä mainitut rakennukset eivät ole ainoita, jotka erottuvat Lontoon yömaisemassa. London Eye on yksi pääkaupungin kirkkaimmista paikoista, joten jos menet ylös yöllä, ei ole harvinaista, että pyörä on valaistu, yleensä punaisella.

Varaa liput London Eyeen