Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Näkymiä The Shardista Lontoossa

London Eye on todellinen katseenvangitsija, mutta The Shardista avautuvat näkymät ovat vieläkin upeammat, sillä se on Yhdistyneen kuningaskunnan korkein rakennus. Katso, mitä kaikkea The View -näkymästä voi nähdä!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Näkymiä The Shardista Lontoossa

Shard Lontoossa | © Daria Shevtsova

Vuonna 2012 avattu The Shard -pilvenpiirtäjä on muuttanut Lontoon taivaanrantaa ikuisesti. Sen observatorio, The View, on paikka, josta avautuvat henkeäsalpaavat 360º panoraamanäkymät kaupunkiin.

Tässä postauksessa annan sinulle pienen esimakua kaikesta siitä, mitä näet tämän kokemuksen aikana, mutta mikään ei vedä vertoja Lontoon näkemiselle yli 300 metrin korkeudesta. Sinun on nähtävä se itse!

1. Thames-joki

Näkymä Lontooseen The Shardista Thames-joen yli| ©Darko M.
Näkymä Lontooseen The Shardista Thames-joen yli| ©Darko M.

Modernin pilvenpiirtäjän The Shardin observatoriosta avautuu yksi upeimmista näkymistä Thames-joelle, joka on yksi Euroopan pisimmistä joista 346 kilometrin pituudellaan.

Se kulkee Lontoon sydämen halki ja on siksi yksi sen ikonisimmista maamerkeistä. Siitä voi nauttia monella tavalla, maalla, merellä ja ilmassa.

Olipa kyse sitten lintuperspektiivistä The View -näkymästä samppanjalasillisen äärellä tai pitkästä kävelystä sen rannoilla ja Lontoon Towerin, Tower Bridgen ja London Eye -näköalapaikan kaltaisten muistomerkkien löytämisestä.

Voit myös tehdä laivamatkan, jos päätät lähteä risteilylle Thamesilla. Suosittelen lämpimästi tätä suunnitelmaa, koska se antaa sinulle ainutlaatuisen näkökulman Britannian pääkaupunkiin sekä korkeuksista.

Ja jos risteily on yöllä, saat maagisen ja romanttisen kokemuksen laivan kannella nauttien värivaloilla valaistujen Lontoon rakennusten näkymistä.

Varaa Thames-joen risteily

2. Tornin silta

Tower Bridge Shardilta nähtynä| ©american_rugbier
Tower Bridge Shardilta nähtynä| ©american_rugbier

Tower Bridge on yksi Lontoon symboleista, jonka näet The Shardin observatoriosta, etkä voi olla ottamatta siitä kuvaa, kun astut jälleen maahan.

Kauniin viktoriaanisen tyylinsä ja Temmes-joen taustan vuoksi Tower Bridge on nykyään yksi Lontoon kuvatuimmista nähtävyyksistä, vaikka sitä ei alun perin rakennettu koristetarkoituksiin vaan puhtaasti käytännön syistä - yhdistämään joen kaksi puolta kaupungin kasvaessa itään.

Kun olet käynyt The View -näkymässä, voit käydä lounaalla Shardin lähellä tai tutustua Lontoon Towerin sisätiloihin, jotka näkyvät myös sieltä ylhäältä.

Varaa liput The Shardiin

3. Lontoon Tower

Lontoon torni Shardilta| ©duncanh
Lontoon torni Shardilta| ©duncanh

Toinen suosituimmista nähtävyyksistä, jonka voit nähdä The View -näkymästä, on Tower of London, muinainen linnoitus, joka on ollut pystyssä lähes vuosituhannen ajan ja nähnyt tärkeitä vaiheita maan historiassa.

Vaikka olisit Lontoossa vain kaksi tai kolme päivää, se on pakko nähdä, ja siellä on niin paljon nähtävää! Kruununjalokivistä ja keskiaikaisesta palatsista kompleksiin kuuluviin valleihin ja torneihin, vain muutamia asioita mainitakseni - jopa variksia!

Tulet hämmästymään kuullessasi monia karmeita tarinoita, jotka ovat tapahtuneet täällä, joten varaudu vierailuun Tower of Londonissa, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi!

Varaa lippu Lontoon Towerin kiertoajelulle

4. Lontoon silta

Lontoon silta The Shardilta| ©Matt Brown
Lontoon silta The Shardilta| ©Matt Brown

Toinen The Shardin huipulta nähtävistä silloista on London Bridge, joka sekoitetaan usein Tower Bridgeen sen läheisyyden vuoksi. Ne eivät kuitenkaan näytä yhtään samalta ulkonäöltään tai pitkäikäisyydeltään.

London Bridge on paljon ankarampi silta, jolla on vanhempi historia. Roomalaiset rakensivat sen tässä vaiheessa 1. vuosisadalla jKr., mutta sitä on vuosien varrella muutettu ja korjattu paljon, joten sen alkuperäinen muoto ei ole säilynyt.

Englannin kuningatar Elisabet II vihki 1970-luvulla käyttöön The View -näkymästä tänään näkyvän tornin, joka rakennettiin John Mowlemin suunnitelman mukaan.

Varaa liput The Shardiin

5. Shakespearen Globe-teatteri

Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso
Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso

Jos katsot Shardin observatoriosta länteen, näet vilauksen Shakespearen Globe-teatterista, jonka tunnistaa sen pyöreästä, valkoisesta muodosta, joka erottuu kaupungin harmaista rakennuksista.

Tämä teatteri ei ole alkuperäinen teatteri, jossa William Shakespeare esitti useita mestariteoksistaan, vaan sen kopio, joka tehtiin 1900-luvulla taiteilija Sam Wanamakerin ansiosta, joka keräsi varoja sen jälleenrakentamiseen.

Nykyään siellä esitetään näytelmiä toukokuusta lokakuuhun, kuten alkuperäisessä teatterissa. Jos matkanne ajoittuu kevääseen Lontoossa, kesään Lontoossa tai syksyyn Lontoossa, suosittelen, että harkitsette mahdollisuutta sisällyttää siihen teatteri-illan Shakespearen Globe-teatterissa ja nauttia tästä taiteesta sellaisena kuin se tehtiin 1500- ja 1600-luvuilla. Se on maaginen tunne!

6. Big Ben

Big Ben nähtynä Shardilta auringonlaskun aikaan| ©MK Feeney
Big Ben nähtynä Shardilta auringonlaskun aikaan| ©MK Feeney

Yksi Lontoon suurista symboleista, jonka voit nähdä myös The View -näkymästä, on Big Ben, parlamenttitalon valtava kello.

Sevihittiin käyttöön 1800 -luvulla, ja sille on aina ollut ominaista täsmällisyys, jopa äärimmäisissä tapahtumissa, kuten pommituksissa, joista kaupunki kärsi toisessa maailmansodassa, tai äärimmäisissä sääolosuhteissa, joista kaupunki toisinaan kärsii.

Vaikka ulkomaiset turistit eivät saa käydä sisällä, voit aina ottaa matkamuistokuvan sen kanssa.

7. Westminsterin palatsi

Westminsterin palatsi| ©João Trindade
Westminsterin palatsi| ©João Trindade

Parlamenttitalo tunnetaan myös nimellä Houses of Parliament, ja se on yksi Lontoon kauneimmista rakennuksista, jonka näet myös The Shard -pilvenpiirtäjän näköalapaikalta.

1800-luvun alkupuoliskolla tuhoisa tulipalo tuhosi palatsin, joka oli toiminut parlamenttina ja kuninkaallisena asuintalona 1500-luvulta lähtien, ja alkuperäisestä rakennuksesta säilyi vain muutama osa, kuten Pyhän Tapanin kappelin luostarit ja krypta, Westminster Hall ja jalokivitorni.

Nykyinen Westminsterin palatsi valmistui 1800-luvun puolivälissä kauniiseen viktoriaaniseen goottilaiseen tyyliin. Suosittelen, että käytte Westminster Abbeyn vierailun hyväksenne yhteisellä opastetulla kierroksella, sillä se on arkkitehtuurin ihme, ja voitte ottaa upeita valokuvia.

Varaa liput The Shardiin

8. Lontoon silmä

Näkymä Lontoon silmään The Shardilta| ©Abi Skipp
Näkymä Lontoon silmään The Shardilta| ©Abi Skipp

The Viewn ohella paras paikka nähdä Lontoon horisontti ylhäältä on London Eye.

The Shard -pilvenpiirtäjästä sinulla on kuitenkin mahdollisuus nauttia upeasta näkymästä suosittuun maailmanpyörään, jollaista et ole koskaan ennen nähnyt.

Jos et kuitenkaan pelkää huimausta ja olet jännityksen ystävä, et voi lähteä kaupungista ilman London Eye -näköalalla ajamista, sillä se täydentää näkymääsi Lontoosta ylhäältä päin - puhumattakaan upeiden valokuvien ottamisesta!

Ja jos sen jälkeen, kun olet nähnyt Lontoon The View -näköalapaikan korkeuksista, haluat täydentää kokemuksen ja nähdä Britannian pääkaupungin horisontin joen varrelta, tutustu postitse London Eye ja Thamesin risteily, sillä se on täydellinen yhdistelmä, jolla voit nauttia tästä kaupunginosasta täysillä.

Varaa liput The Shardiin

9. HMS Belfast

The Shardia etsimässä| ©Martin Pettitt
The Shardia etsimässä| ©Martin Pettitt

Näkymästä näet myös Thames-joen rannalle ankkuroituneen HMS Belfastin, Britannian kuninkaallisen laivaston museoaluksen, joka oli aikoinaan hävittäjäalus, joka osallistui lukuisiin merivoimien operaatioihin toisen maailmansodan ja Korean sodan aikana.

HMS Belfastin näkeminen ulkopuolelta on vaikuttavaa, mutta jos sinulla on aikaa laskeuduttuasi The Shard -pilvenpiirtäjästä, suosittelen vierailemaan siellä, koska on uskomatonta nähdä tällainen alus sisältä.

Kierroksen aikana voit tutustua erilaisiin näyttelyesineisiin, jotka kertovat, millaista elämä merellä oli, mutta kaikkein viihdyttävintä on vierailu joihinkin laivan tiloihin, joissa merimiehet ja sotilaat viettivät suurimman osan ajastaan: muun muassa merimiesten ja kapteenin hytit, sairastupa, keittiö, ruuma ja valvomo.

10. Tate Modern -museo

Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe
Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe

Toinen nähtävyyksistä, jotka voit nähdä The View -näkymästä, on Tate Modern -museo Lontoossa eli Britannian modernin taiteen kansallismuseo.

Tunnistat sen helposti, koska se sijaitsee hyvin erikoisessa rakennuksessa, Bankside Power Stationissa. Useiden uudistusten jälkeen se avattiin vuonna 2000 modernin taiteen galleriana, ja totuus on, että alkuperäinen rakenne vastaa hyvin museon teemaa.

Sisällä on yksi maailman täydellisimmistä nykytaiteen pysyvistä kokoelmista, jossa on teoksia muun muassa Salvador Dalín, Pablo Picasson, Andy Warholin ja Edvard Munchin kaltaisilta tunnetuilta taiteilijoilta. Museossa järjestetään myös nykytaiteen vaihtuvia näyttelyitä, joiden tarkoituksena on esitellä nuorten taiteilijoiden kykyjä.

Jos pidät tämäntyyppisestä taiteesta, suosittelen, että varaat matkasi aikana aikaa Tate Modern -museon vierailuun.

Kokoelmat ovat ihmeellisiä, ja mikä parasta, museoon on yleensä vapaa pääsy. Yleensä tilapäisnäyttelyihin pääsee vain lipulla, mutta se on sen arvoista.

Varaa liput The Shardiin