Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 salaista paikkaa Lontoossa

Haluaisitko tutustua joihinkin Lontoon salaisiin paikkoihin, jotka jäävät usein useimmilta turisteilta huomaamatta? Laita kamerasi valmiiksi, sillä ne eivät jätä sinua välinpitämättömäksi!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

10 salaista paikkaa Lontoossa

Shardin pilvenpiirtäjä, Lontoo | ©Dimitry Anikin

Jos olet nähnyt Britannian pääkaupungin tunnusomaisimmat monumentit ja haluat löytää omaperäisiä paikkoja, joita ei yleensä mainita kaupungin matkaoppaissa, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tässä postauksessa on 10 Lontoon salaista paikkaa, jotka yllättävät sinut ja joilla on paljon charmia.

1. Pikku Venetsia

Kevät Pikku-Venetsiassa| ©Matthias v.d. Elbe
Kevät Pikku-Venetsiassa| ©Matthias v.d. Elbe

Little Venice on yksi niistä Lontoon salaisista paikoista, joita ei voi jättää väliin lomalla. Tämä paikka sijaitsee Maida Valen kaupunginosassa Camdenin lähellä Regent's Parkissa, ja se on vähän tunnettu rauhallisuuden keidas, jossa voit viettää aikaa (erityisesti keväällä Lontoossa ja kesällä Lontoossa) kaukana kaupungin kiireestä, kun haluat irrottautua kiireestä.

Pikku-Venetsia sijaitsee kauniissa luonnonympäristössä, jossa puiden reunustamat mukulakivikadut ovat täynnä georgianistyylisiä kanavanvarren mökkejä. Tämä on aina ollut hyvin boheemi paikka, jonne taiteilijat ovat paenneet hakemaan inspiraatiota.

Tämän Lontoon salaisen helmen kanaaleista voi nauttia parhaiten kävellen. Regent's Canal ja Grand Union Canal -kanavien risteyksessä on pieni laituri, jota reunustavat värikkäät ja epätavallisen näköiset veneet, joista osa on kahviloita, joissa voit nauttia rennosta ilmapiiristä, ja osa on paikallisten asuinalueita. Matkan varrella saat upeita valokuvia.

 • Osoite: Maida Ave, Lontoo W2 1ST, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla Paddingtonin asema (Bakerloo-, Circle-, District- ja Hammersmith & City -linjat) ja Warwick Avenuen asema (Bakerloo-linja).

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

2. Camden Passage

Kävely Camden Passagessa| ©Edward
Kävely Camden Passagessa| ©Edward

Toinen Lontoon salaisista paikoista, joissa kannattaa vierailla loman aikana, on Islingtonin kaupunginosassa sijaitseva Camden Passage. Tällä 1700-luvun kävelykadulla on lukuisia viehättäviä antiikkiliikkeitä ja kahviloita, joissa voit poiketa joko ostamaan erityisen matkamuiston tai vain rentoutua kupin teetä nauttimassa näin viehättävässä paikassa.

Mutta jos rakastat kirpputoreja, sinun on mentävä Camden Passageen keskiviikkoisin tai lauantaisin, sillä vuodesta 1960 lähtien täällä on järjestetty Camden Passagen antiikkimarkkinat. Täältä löydät kaikenlaisia koriste-esineitä, koruja, kirjoja, vaatteita ja vintage-huonekaluja.

Camden Passage on katu, jolla turistit vierailevat harvoin, joten jos etsit jotain omaperäistä tekemistä Lontoossa, älä epäröi vierailla siellä, sillä vietät hyvin viihdyttävää aikaa paikassa, jossa aika näyttää pysähtyneen.

 • Osoite: 1 Camden Psge, London N1 8EA
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Angelin asema, pohjoinen linja.

Varaa yksityinen kierros Lontoossa

3. Leadenhall Market

Leadenhall Market| ©Simon Rae
Leadenhall Market| ©Simon Rae

Ei kaukana Tower of Londonista on Leadenhall Market, toinen Lontoon salaisista paikoista, jotka ovat tuttuja , jos olet Harry Potter -saagan fani, mutta jos et ole, se ei ehkä ole vielä tutkaasi, ja se on kaunis paikka, johon kannattaa ehdottomasti tutustua matkasi aikana.

Se on yksi Britannian pääkaupungin vanhimmista markkinoista, joka on peräisin 1300-luvulta. Se tuhoutui täysin vuoden 1666 suuressa tulipalossa, ja uusi rakennettiin ja sen ulkonäköä muutettiin 1800-luvulla, jolloin syntyi tämä kaunis viktoriaanisen tyylin mukainen teräs- ja lasirakenteinen tori, jossa voit vierailla nykyään.

Se on itse asiassa toiminut lukuisten elokuvien, kuten "Lara Croft: Tomb Raider", "The Imaginarium of Doctor Parnassus" ja "Harry Potter and the Philosopher's Stone", näyttämönä.

Jos kiertelet Lontoon Cityssä, suosittelen sinua käymään Leadenhall Marketissa. Siellä on paljon kauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja, ja ravintoloita, joissa voit pitää tauon ja nauttia tunnelmasta.

 • Osoite: Gracechurch Street, London, EC3V 1LT
 • Miten sinne pääsee: Metrolla Bankin asema, Central, Northern ja Waterloo & City Line.

Varaa Lontoon ruokakierros

4. Lewishamin mikrokirjasto

Vierailu Lewishamin mikrokirjastossa| ©Seb Handley.
Vierailu Lewishamin mikrokirjastossa| ©Seb Handley.

Koska kaikilla on ollut matkapuhelin kädessään, kadun puhelinkopit ovat jääneet menneisyyteen, vaikka Lontoon kaltaisissa kaupungeissa ne ovatkin Big Benin tai Tower Bridgen kaltaisia kulttuuri-ikoneita.

Niiden huononemisen estämiseksi monet näistä punaisista koppeista on muutettu defibrillaattoreiksi, mainostauluiksi ja jopa kioskeiksi. Kaakkois-Lontoossa on kuitenkin yksi, joka on muutettu kaupungin pienimmäksi kirjastoksi.

Sen nimi on Lewisham Micro Library, ja se sijaitsee Tyrwhitt Roadin ja Lewisham Wayn risteyksessä. Se sai alkunsa naapureiden välisestä kirjojen vaihtoa koskevasta aloitteesta, ja nykyään läheisessä pubissa toimii jopa kirjakerho (The Phone Box Book Club).

Jos etsit omaperäistä valokuvakierrosta Britannian pääkaupungissa, älä unohda lisätä tätä Lontoon salaista paikkaa listallesi.

 • Osoite: : Lewisham Way, London SE8 4DL, UK
 • Miten sinne pääsee: Junalla, Brockleyn asema.

5. Kioton puutarha

Kioton puutarhassa| ©Daniel Cupples
Kioton puutarhassa| ©Daniel Cupples

Britannian pääkaupungin kuuluisimpia puistoja, kuten Hyde Parkia, Regent's Parkia tai St. James's Parkia, vastapäätä on joitakin salaisia, turistien silmiltä piilossa olevia paikkoja Lontoossa, joissa on todellisia aarteita löydettävänä.

Tällainen on Holland Park, joka sijaitsee hyvin lähellä Kensingtonin palatsia ja on luultavasti yksi tuntemattomimmista mutta myös yksi kauneimmista sen alkuperäisen maisemoinnin vuoksi. Sisällä on kaunis japanilaistyylinen puutarha, joka herättää kaikki aistisi: Kyoto Garden.

Japanilaiset maisemasuunnittelijat suunnittelivat sen 1900-luvulla Yhdistyneen kuningaskunnan Japan Society of the United Kingdomin satavuotisjuhlavuoden kunniaksi, ja kun kävelet sen kasvillisuuden läpi, tunnet kuin olisit siirtynyt Japaniin tämän upean veden, kivilyhtyjen ja erilaisten kasvien ja kukkien yhdistelmän ansiosta.

Suosittelen vierailua Kioton puutarhassa syksyllä Lontoossa, jolloin se on kauneimmillaan luonnon väriräjähdyksineen.

 • Osoite: Holland Park Ave, London W11 4UA, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Holland Parkin asema, Central line.

6. Neasdenin temppeli

Neasdenin temppelin ulkopuolella| ©Commons
Neasdenin temppelin ulkopuolella| ©Commons

Jos ajatus tutustua muihin kulttuureihin poistumatta Lontoosta kiinnostaa, toinen Lontoon salaisista vierailukohteista on Neasdenin temppeli, joka on Britannian ensimmäinen hindutemppeli.

Se sijaitsee Luoteis-Lontoossa, lähellä Wembley-stadionia, ja sen suuren koon lisäksi se on merkittävä siksi, että se on rakennettu käyttäen perinteisiä tekniikoita ja materiaaleja, joita käytettäisiin Intiassa.

Neasdenin temppeli on jaettu useisiin alueisiin, joissa voit vierailla: pyhäkköön, kulttuurikeskukseen ja hindulaisuutta käsittelevään pysyvään näyttelyyn. Jälkimmäinen on maksullinen, mutta muualle pyhäkköön on vapaa pääsy.

Jos haluatte käydä siellä, suosittelen menemään sinne aikaisin aamulla, sillä keskipäivällä on jumalanpalvelus. Avoinna päivittäin klo 9-18.

 • Osoite: Pramukh Swami Rd, Neasden, Lontoo NW10 8HW, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Neasdenin asema, Jubilee line.

7. Neal's Yard

Neal's Yardin seinät| ©Elisa.rolle
Neal's Yardin seinät| ©Elisa.rolle

Lähellä Covent Garden Squarea on Neal's Yard, yksi Lontoon valokuvauksellisesti viehättävimmistä salaisista paikoista, jota koristavat lukuisat kukat ja kasvit sekä värikkäästi maalatut rakennusten ja kauppojen julkisivut.

Se on tunnettu alue lontoolaisten keskuudessa, mutta ei niinkään turistien keskuudessa, joten se on ehdoton vierailukohde, jos haluat tutustua kaupungin siihen puoleen, joka ei näy tyypillisissä opaskirjoissa, ja saat upeita kuvia Instagramiin!

Neal's Yard on täynnä kahviloita ja kauppoja, jotka ovat erikoistuneet terveelliseen ruokaan ja luonnonkosmetiikkaan. Erittäin omaperäinen paikka kahvitauon pitämiseen tai erityisen matkamuiston hankkimiseen.

 • Osoite: Neal's Yard
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Covent Gardenin asema, Piccadilly-linja.

8. Pyhän Dunstanin kirkko

Pyhän Dunstanin kirkon ulkoasu| ©Elisa.rolle
Pyhän Dunstanin kirkon ulkoasu| ©Elisa.rolle

St Dunstan's Church sijaitsee Lontoon sillan ja Towerin puolivälissä, ja se on yksi Lontoon viehättävimmistä salaisista paikoista, joihin kannattaa tutustua lomasi aikana.

Yli 900 vuotta vanha kirkko rakennettiin saksilaisaikana, ja se on kokenut monia muutoksia historiansa aikana. Vuoden 1666 suuri tulipalo tuhosi sen, ja se rakennettiin uudelleen useaan otteeseen, kunnes natsien pommitukset tuhosivat sen lähes kokonaan ja anglikaaninen kirkko päätti olla rakentamatta sitä uudelleen, jolloin se jäi raunioituneeseen tilaan.

1960-luvulla St Dunstan's Church in jäännökset päätettiin muuttaa bukolisen näköiseksi julkiseksi puutarhaksi, jossa voi ottaa kauniita valokuvia.

 • Osoite: St Dunstan's Hill, Lontoo EC3R 5DD, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Tower Hillin tai Monumentin asemat, Circle ja District Line.

9. The Shard

The Shard auringonlaskun aikaan| ©Fred Moon
The Shard auringonlaskun aikaan| ©Fred Moon

Vaikka London Eye -näköalapaikalta avautuvat näkymät ovat luultavasti kaupungin suosituimmat, vaikuttavimmat näkymät avautuvat itse asiassa The Shardista, pilvenpiirtäjästä, joka jää usein turisteilta huomaamatta ja jonka observatorio The View on melkein yksi niistä Lontoon salaisista paikoista, jotka kiehtovat meitä niin paljon.

Mutta mikä tekee Shardin liput niin houkutteleviksi kaikille Lontoossa vieraileville? Pääasiassa se on Yhdistyneen kuningaskunnan korkein rakennus, jonka siluetti on muuttanut Lontoon horisonttia, unohtamatta sitäkään, että sen näköalatasanteelta voi nauttia henkeäsalpaavista 360º panoraamanäkymistä kaupungin keskustaan.

Sieltä on mahdollisuus nähdä useita Lontoon nähtävyyksiä, kuten Tower Bridge, Shakespearen Globe-teatteri, Big Ben ja Westminsterin palatsi, Lontoon torni tai London Eye.

 • Osoite: 32 London Bridge St, Lontoo SE1 9SG, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, London Bridge -asema, Northern- ja Jubilee-linjat.

Varaa liput The Shardiin

10. Sherlock Holmes Lontoon kierros

Vierailu Sherlock Holmes Pubissa| ©Vazbo
Vierailu Sherlock Holmes Pubissa| ©Vazbo

Toinen tapa tutustua Lontoon salaisiin paikkoihin on Sherlock Holmes -reitti, joka vie sinut suositun etsivän jalanjäljissä, jonka tarina liittyy Britannian pääkaupunkiin!

Voit tehdä tämän kierroksen yksin tai liittyä opastetulle kierrokselle Lontoon kaduilla, jossa näytetään paikkoja, jotka inspiroivat kirjailija Arthur Conan Doylea, paikkoja, jotka esiintyvät romaaneissa, ja joitakin paikkoja, jotka esiintyvät eri elokuva- ja televisiosovituksissa.

Suosittelen tätä viimeistä vaihtoehtoa, opastettua kierrosta, koska jos lähdet paikallisen oppaan kanssa, sinulla on aina parempi käsitys siitä, mitä näet, ja hän myös kertoo sinulle paljon mielenkiintoisia faktoja hahmosta ja kirjailijasta, joita et ehkä tiedä.

Ah! Äläkä unohda vierailla Sherlock Holmes Pubissa, joka on välttämätön paikka etsivästä kertovalla reitilläsi, jos olet Arthur Conan Doylen kirjojen ystävä.

 • Osoite: Sherlock Holmes Pub. 10 Northumberland St, Lontoo WC2N 5DB, Yhdistynyt kuningaskunta
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Charing Crossin asema, Bakerloo- ja Northern-linjat.