Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 asiaa, joita et voi jättää väliin Lontoossa Towerilla

Jos suunnittelet vierailua Tower of Londoniin, tutustu kaikkiin niihin asioihin, joita voit nähdä kierroksella!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

10 asiaa, joita et voi jättää väliin Lontoossa Towerilla

Lontoon Tower, näkymä Thames-joelta katsottuna | ©Gavin Allanwood

Thames-joen rannalla sijaitseva Tower of London on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, koska sen historia ja kaikki täällä tapahtuneet tapahtumat ovat täynnä juonittelua ja pelkoa.

Se on epäilemättä yksi Lontoon pakollisista nähtävyyksistä matkasi aikana. Se on myös ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1988.

Jos haluat tietää kaiken, mitä voit nähdä Lontoon Towerissa, suosittelen sinua lukemaan tämän viestin ja tarkistaa hinnat lippuja Tower of London ostaa ne verkossa mahdollisimman pian, koska kysyntä on erittäin suuri ja ne myydään loppuun hyvin nopeasti. Muista myös lukea tämä postaus siitä, missä syödä Lontoon Towerin lähellä, jos vierailun kauhut eivät pilaa ruokahaluasi....

1. Kruununjalokivet

Kruununjalokivet Lontoon Towerissa| ©Christopher Carr
Kruununjalokivet Lontoon Towerissa| ©Christopher Carr

Vierailun aikana Tower of Londonissa sinulla on mahdollisuus nähdä Britannian monarkian kruununjalokivet, upeat hopeaesineet, jotka olet luultavasti nähnyt lehdissä lukemattomia kertoja, mutta täällä sinulla on mahdollisuus nähdä ne henkilökohtaisesti osana upeaa kokoelmaa, joka symboloi kokonaisen kansakunnan valtaa ja kulttuuria.

Englannin kuningatar Elisabet II:n julkisissa esiintymisissään yleensä käyttämien korujen lisäksi voit nähdä myös arvomerkkejä, kruunuja, miekkoja, valtikkaa ja muita arvokkaita esineitä, joita käytetään erilaisissa tapahtumissa ja seremonioissa.

Joitakin hämmästyttävimpiä kruununjalokivien joukosta erottuvia kappaleita ovat:

  • Pyhän Edvardin kruunu: Tämä on kuninkaallisen kokoelman tärkein kappale, jota käytetään monarkkien kruunaamiseen Westminster Abbeyssa.
  • Imperial Crown of State: Tämä kruunu valmistettiin kuningatar Victorian kruunajaisia varten, ja sitä käytetään Britannian parlamentin avajaisseremoniassa.
  • Kyyhkysen valtikka ja ristin valtikka: Monarkin hallussa kruunajaisissaan.
  • Tarjonnan jalokivin koristeltu miekka: Se luotiin Yrjö IV:n kruunajaisia varten, ja sitä käytetään myös kuninkaiden kruunajaisseremoniassa.

Mielenkiintoista kruununjalokivinäyttelyssä on se, että voit oppia kunkin kruununjalokiven symboliikasta ja siitä, miten niitä käytetään erilaisissa seremonioissa, joihin kuninkaalliset osallistuvat. Katso tarkkaan, sillä näet pieniä kylttejä, jotka kertovat, mitkä kruununjalokivet ovat yhä käytössä!

Kuninkaallinen kaarti vartioi kaikkia näitä kappaleita tiukasti jalokivitalossa, mutta kerran eversti Thomas Blood yritti varastaa ne! Saat tietää tämän epätavallisen tarinan lopun vasta, kun ostat liput Lontoon Toweriin.

Varaa liput Lontoon Toweriin

2. Valkoinen torni

Valkoinen torni Lontoon Towerissa| ©longplay
Valkoinen torni Lontoon Towerissa| ©longplay

Valkoinen torni on Lontoon ikoninen maamerkki, joka on seisonut lähes vuosituhannen ajan, mikä on paljon sanottu! Se sijaitsee Inner Ward in keskellä, ja se on toiminut vuosien varrella kuninkaallisena asuinpaikkana, vankilana ja asevarastona. Se on saanut nimensä sen rakentamisessa käytetystä valkoisesta kivestä, joka antaa sille sen kauniin kiiltävän ulkonäön.

Valkoisen tornin sisällä on kaksi erittäin mielenkiintoista paikkaa:

  • Kuninkaiden linja: yksi maailman ensimmäisistä näyttelyistä. Se on peräisin 1600-luvulta, jolloin kuningas Kaarle II esitteli tämän asekokoelman yleisölle mainostaakseen juuri perustettua monarkiaansa Englannin vallankumouksen jälkeen.
  • Pyhän Johanneksen kappeli Sijaitsee Valkoisen tornin ensimmäisessä kerroksessa. Se rakennettiin 1100-luvun lopulla kuninkaallisen perheen käyttöön, kun he asuivat linnoituksessa. Se on kaunis esimerkki normannien kirkkoarkkitehtuurista.

Varaa liput Lontoon Toweriin

3. Linnoitus

Tower of London ja linnoitus| ©Hilarmont
Tower of London ja linnoitus| ©Hilarmont

Kuningas Vilhelm Valloittaja rakennutti Tower of Londonin 10. vuosisadalla suojellakseen Lontoota ja vartioidakseen laivaliikennettä Thames-joella. Sen maine linnoituksena on säilynyt ennallaan, sillä sitä piiritettiin useita kertoja, mutta sitä ei koskaan vallattu.

Vierailun aikana voit tutustua Tower of Londonin linnoituspuoleen, tutkia sen valloittamatonta puolustusta ja kuvitella, millaista oli olla sotilas, jonka tehtävänä oli puolustaa tätä tärkeää linnoitusta.

Itse asiassa sanoisin melkein, ettei sinun tarvitse kuvitella sitä lainkaan, sillä Tower of London on edelleen toimiva linnoitus, jota suojelee suuri sotilasjoukko.

Älä ylläty, jos näet sotilaita vartioimassa kuningattaren taloa tai jalokivitaloa. Saatat jopa törmätä kuuluisiin Beefeatereihin, jotka ovat vartioineet tätä paikkaa suurella innolla Tudorien ajoista lähtien.

Varaa liput Lontoon Toweriin

4. Keskiaikainen palatsi

Keskiaikaisen palatsin huoneistojen sisäpuolella| ©Virtu
Keskiaikaisen palatsin huoneistojen sisäpuolella| ©Virtu

Lontoon Towerissa vieraillessasi pääset kahden englantilaisen kuninkaan, Henrik III:n ja Edward I: n, kammioihin. He laajensivat 1200-luvulla linnoituksen puolustusta ja rakensivat sisälle uuden ylellisen palatsin.

Tämä keskiaikainen palatsi koostuu Wakefield Towerista, St Thomas Towerista ja Lanthorn Towerista. Sisällä voit nähdä upeita jäljitelmiä huoneista, joissa monarkit asuivat vierailujensa aikana.

Esimerkiksi St Thomas's Towerissa voit nähdä kuningas Edward I:n makuuhuoneen ja pienen kappelin. Suosittelen kuitenkin avaamaan silmäsi auki Lanthornin tornissa, jossa on hyvin erikoinen kokoelma harvinaisia esineitä keskiajalta.

5. Vihreä torni

Lontoon torni Vihreä torni| ©dhcomet
Lontoon torni Vihreä torni| ©dhcomet

Tower of London toimi kuninkaallisena asuinpaikkana ja linnoituksena, mutta sitä käytettiin myös vankilana ja telinetelineenä maanpetoksesta tai muista rikoksista tuomittujen teloittamista varten.

Tämä on yksi vierailun hyytävimmistä osista, sillä kierroksen aikana voit seurata siellä kuolemaan tuomittujen jalanjälkiä.

Kuolema Vihreässä tornissa (joka sijaitsi Valkoisen tornin länsipuolella) oli "etuoikeus", joka oli varattu korkeassa asemassa oleville tai niille, joilla oli suuri kansan tuki ja joita ei voitu teloittaa väkijoukkojen edessä.

Täällä menehtyivät muun muassa Anne Boleyn ja Catherine Howard (molemmat Englannin kuningas Henrik VIII:n vaimoja) tai kuningatar Jane Grey, joka istui valtaistuimella vain 9 päivää. Nykyään Tower Greenillä on veistos niiden muistoksi, jotka tuomittiin kuolemaan valtion määräyksestä.

.

6. Kuningattaren talo

Kuningattaren talo Lontoon Towerissa| ©Michael-C
Kuningattaren talo Lontoon Towerissa| ©Michael-C

Tower Greenin toisella puolella on The Queen's House, puolipuurakenteinen mökki, joka tunnetaan siitä, että siellä kuningatar Anne Boleyn vietti viimeiset päivänsä ennen teloitusta.

Saatat kuitenkin yllättyä kuullessasi, että Guy Fawkesin oikeudenkäynti käytiin täällä. Katolinen vallankumouksellinen, joka osallistui vuoden 1605 ruutisalaliittoon, jonka tarkoituksena oli tappaa kuningas Jaakko I, joka kieltäytyi myöntämästä jonkinasteista uskonnollista suvaitsevaisuutta kuningaskunnan katolilaisille.

7. Verinen torni

Verinen torni| ©John Prior
Verinen torni| ©John Prior

Sen nimi antaa sinulle vihjeen siitä, että tämä oli yksi Lontoon Towerin vähiten suositeltavista paikoista.

Sitä kutsutaan veriseksi torniksi, koska se liittyy lapsena syntyneen kuningas Edward V:n ja hänen nuoremman veljensä Richardin katoamiseen ja oletettuun kuolemaan vuonna 1483. Molemmat vangittiin tänne setänsä, tulevan kuninkaan Rikhard III: n määräyksestä, ja jonkin aikaa myöhemmin he katosivat salaperäisesti jättäen Rikhardille selkeän tien valtaistuimelle.

Toinen kuuluisimmista Bloody Towerin vangeista oli Sir Walter Raleigh, Englannin kuningattaren Elisabet I:n suosikkipurjehtija, joka hyökkäsi Espanjan valtakuntaa vastaan ennen sen romahdusta. Täällä näet hänen sellinsä sellaisena kuin se oli hänen useiden vankilatuomioidensa aikana ennen hänen teloitustaan maanpetoksesta.

8. Lontoon Towerin kidutusnäyttely

Kidutusvälineet| ©Rudolf Schuba
Kidutusvälineet| ©Rudolf Schuba

Toinen Lontoon Towerissa vierailun synkimmistä osista Bloody Towerin tai Green Towerin ohella on Lower Wakefield Towerissa sijaitseva kidutusnäyttely.

1500- ja 1600-luvun välisenä aikana Englannissa vallitsi äärimmäinen uskonnollinen ja poliittinen kuohunta, joka johti lukuisiin teloituksiin ja kidutuksiin.

On todisteita siitä, että lähes 50 ihmistä kidutettiin fyysisesti ja henkisesti Lontoon Towerissa katolisen uskonnon harjoittamisen vuoksi, jotta heidät pakotettaisiin tunnustamaan tekojaan tai kertomaan toisista ennen kuin heidät vietiin teloitustelineelle.

Tässä näyttelyssä voit nähdä joitakin Towerissa käytettyjä kidutuksen elementtejä, kuten käsiraudat, kidutushyllyn tai karmean puristusmenetelmän, jota kutsuttiin nimellä "haaskatytär".

Isabelin matkailijan vinkki

Tämä näyttely on hiuksia raastava, joten jos vierailet Lontoon Towerissa lasten kanssa tai olet herkkäihoinen ihminen, on parasta välttää sitä, jotta et näe painajaisia.

9. Varikset Lontoon tornissa

Korppi Lontoon Towerissa| ©Kasturi Roy
Korppi Lontoon Towerissa| ©Kasturi Roy

Tiesitkö, että kuningas Kaarle II:n ajoista lähtien on liikkunut legenda, jonka mukaan jos nämä varikset katoaisivat Towerista, se romahtaisi ja koko kuningaskunta sen mukana?

Englantilaiset suhtautuvat tähän taikauskoon hyvin vakavasti ja pitävät huolen siitä, että Tower of Londonin puutarhassa liikkuu aina vähintään seitsemän korppia. He kuitenkin myös ryhtyvät lisätoimiin leikkaamalla lintujen siivet, jotta ne eivät pääse harhailemaan.

Joka tapauksessa Tower of Londonin variksista huolehtii ja niitä ruokkii hyvin korppimestari, ja viime aikoina täällä on jopa syntynyt useita variksenpoikasia osana Tower of Londonin kasvatusohjelmaa.

10. Lontoon Towerin petojen talo

Veistokset Beast Housen edustajana| ©ARK
Veistokset Beast Housen edustajana| ©ARK

Tiesitkö, että Lontoon Towerissa oli aikoinaan eläintarha? Ne olivat siellä 1200-luvulta 1800-luvulle asti, jolloin ne siirrettiin Regent's Parkin eläintarhaan.

Menagerian tehtävänä ei ollut ainoastaan viihdyttää kuninkaallista perhettä ja heidän vieraitaan katselemalla eksoottisia eläimiä (siellä oli jopa jääkarhu!), vaan myös vartioida itse Lontoon tornia. Siksi eläimet sijoitettiin strategisiin paikkoihin keskimmäisen tornin ja vallihaudan läheisyyteen.

Vielä nykyäänkin voi nähdä veistoksia, jotka kuvaavat näitä villieläimiä (joista kuuluisat "Beefeaterit" olivat vastuussa) ja niiden käyttämiä tiloja.

Varaa liput Lontoon Toweriin