Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kuinka Vierailla Wembley-stadionilla

Wembley Stadiumilla on paljon tarjottavaa: historiaa, urheiluaarteita, upeaa arkkitehtuuria ja paljon muuta. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi tästä jalkapallotemppelistä.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Kuinka Vierailla Wembley-stadionilla

Wembley Stadium | ©zorni69

Wembley Stadium on lontoolainen urheilukenttä, joka rakennettiin vuonna 1923. Sen tiloja on käytetty tärkeiden otteluiden isännöintiin , ei ainoastaan jalkapallon, vaan myös rugbyn, nyrkkeilyn, amerikkalaisen jalkapallon ja muiden urheilulajien lisäksi. Vuodesta 1986 lähtien se on itse asiassa ollut näyttämönä muun muassa sellaisille musiikkilegendoille kuin Queen, Michael Jackson, Madonna ja The Killers.

Jos et tiedä , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa kaupungissa oleskelusi aikana ja olet jalkapallon ystävä, vierailu Wembley Stadiumilla on loistava vaihtoehto. Voit kiertää tätä ikonista paikkaa sisältä katsomassa muun muassa kenttää ja museonäyttelyitä, ulkoa ja ihailla sen julkisivua ja ympäristöä, ja voit jopa osallistua FA Cupin loppuotteluun. Lue lisää.

1. Tutustu Wembley Stadiumiin parhaimmillaan osallistumalla FA Cupin loppuotteluun

Wembley Stadiumin sisäpuoli| ©Mostlybytrain
Wembley Stadiumin sisäpuoli| ©Mostlybytrain

Wembley Stadium on ollut FA Cupin loppuotteluiden pitopaikka vuodesta 1923 lähtien. Kyseessä on legendaarinen vuosittainen englantilainen jalkapallokilpailu, jota pidetään yhtenä urheilumaailman pisimpään käynnissä olleista turnauksista.

Voit nauttia odotetusta ottelusta, jos matkustat Lontooseen toukokuussa (viimeisellä viikolla) tai jos olet Lontoossa kesäkuussa (ensimmäisellä viikolla). Loppuottelu järjestetään yleensä näiden kuukausien aikana 14 pudotuspelikierroksen jälkeen.

FA Cupin loppuottelun aikana näet todellisen titaanien taistelun Wembley Stadiumin kentällä. Kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on yksitoista pelaajaa, antaa kaikkensa hallitakseen palloa 90 minuutin ajan ja tehdäkseen mahdollisimman monta maalia vastustajan maaliin.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Lipun hinta FA Cupin loppuotteluun on alkaen 575 euroa per henkilö. Lippuja voi ostaa Wembley Stadiumin virallisen verkkosivuston kautta.
 • Kesto: Ottelu kestää yleensä noin 1 tunti ja 30 minuuttia. Muista, että vaikka peliaika on 90 minuuttia jaettuna kahteen 45 minuutin puoliaikaan, pelaajilla on 15 minuutin tauko. Lisäksi tuohon aikaan voidaan lisätä ylimääräistä peliaikaa ja, miksei, jännittäviä rangaistuspotkuja.
 • Edut: Sen lisäksi, että näet Wembley-stadionin värähtelevän legendaarisesta FA Cup -finaalista. Voit myös nauttia istuimeltasi upeista panoraamakuvista stadionin sisätiloihin, kun nautit vilkkaasta juhlatunnelmasta.

2. Lähde kierrokselle nähdäksesi Wembley Stadiumin sisätilat sisältä käsin

Stadionin ulkopuolella| ©diamond geezer
Stadionin ulkopuolella| ©diamond geezer

Wembley-stadionin sisätiloihin tutustuminen on pakollinen kokemus, joka kannattaa sisällyttää Lontoon nähtävyyksien ja tekemisten ohjelmaan päivän tai useamman päivän aikana, etenkin jos olet jalkapallosta innostunut. Voit oppia tämän tärkeän urheilupaikan historiasta, kuulla anekdootteja ja ihmetellä sen loistoa.

Se on opastettu kierros, jonka avulla voit tutustua Yhdistyneen kuningaskunnan suurimman stadionin kaikkiin nurkkiin ja kolkkiin. Näet myös joukon näyttelyesineitä, joissa on joitakin vuosien varrella säilyneitä piilotettuja aarteita, jotka saattavat olla yksi Lontoon parhaista jalkapalloaiheisista museoista.

Kierros stadionin sisällä

Kun olet Wembley-stadionilla, stadionin isäntä johdattaa sinut ympäri mahtavaa kenttää , josta avautuu laaja näkymä katsomon istumapaikoille. Sinulla on mahdollisuus istua yhdellä vaihtopenkillä ja kävellä pelaajien tunnelin läpi. Vierailet myös presidentin aitiossa, pukuhuoneessa ja lehdistöhuoneessa.

Muutaman minuutin ajan voit tuntea itsesi maajoukkueen pelaajaksi tai valmentajaksi. Tästä kokemuksesta nauttivat sekä sinä että pienimmät lapsesi, joten se on ihanteellinen, jos matkustat Lontooseen lasten kanssa.

Vieraile museoalueella

Tällä kierroksella pääset myös museoalueelle. Siellä näet näyttelyesineitä, joissa on useita jalkapallon helmiä: muistolaatta vuoden 48 olympialaisista, pokaaleja, vuoden 66 MM-kisojen poikkipalkki, Englannin maajoukkueen ja joidenkin kaupungin joukkueiden pelipaidat. Näet myös valokuvakronologian ja joitakin stadionin historiaa kuvaavia esineitä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämä kierros Wembley-stadionille on saatavilla alkaen 27 punnasta henkilöä kohden, ja lippuja voi ostaa Wembley-stadionin virallisilta verkkosivuilta.
 • Kesto: Opastettu kierros kestää noin puolitoista tuntia.
 • Edut: Voit tutustua ammattitaitoisen oppaan avustuksella kaikkeen, mitä Wembley Stadiumin sisäpuolella on tarjottavanaan.
 • Haitat: Stadionilla ei hyväksytä käteistä, joten sinun on varauduttava varotoimiin.

Varaa vierailu Lontoon parhaisiin museoihin

Lähde Wembley Stadium -kierrokselle ilmaiseksi London Passilla

Wembley Stadium -kierros on toinen kohokohta Lontoon parhaan turistikortin tarjoamien 31 kohteen joukossa. Tämä on erittäin kätevä vaihtoehto kaupungissa oleskelusi aikana, jonka avulla voit säästää aikaa ja rahaa (jopa 35 % lipun kokonaisarvosta).

Ostaaksesi tämän matkailijakortin sinun on mentävä London Passin viralliselle verkkosivustolle ja valittava haluamasi tila 3, 4, 5 tai 7 nähtävyyden passin välillä, jotka on valittu 31 kohteen luettelosta, joista Wembley Stadium erottuu. Sitten sinun on suoritettava maksu sähköisesti ja saat välittömästi QR-koodin.

Kun saavut Wembley Stadiumille, sinun on vain mentävä suoraan lipputoimiston alueelle ja skannattava QR-koodi. Sinun ei tarvitse jonottaa tai maksaa ylimääräistä, jotta pääset nauttimaan kierroksesta stadionin sisällä ja digitaalisesta oppaasta.

 • Hinta: Wembley Stadium -kierroksen vaihtoehtojensa joukossa sisältävän päivälipun hinta alkaa 84 eurosta (aikuiset) ja 54 eurosta (alle 15-vuotiaat lapset). Tarjolla on myös muita yli kahden päivän passeja, jotka voit tarkistaa ostohetkellä.
 • Edut: Lontoo-passilla säästät paitsi aikaa ja rahaa, saat myös jopa 15 prosentin alennuksen tuotteista, jotka haluat ostaa stadionin myymälässä käydessäsi.

Hanki paras Lontoon turistikortti

3. Kierrä Wembley-stadionin ulkopuoli ja tutustu sen historiaan London Contrasts -kierroksella

Wembleyn stadion| ©Mark Lee
Wembleyn stadion| ©Mark Lee

Loman aikana sinulla on mahdollisuus nauttia Lontoon parhaista kierroksista ja retkistä, joista yksi on London Contrasts Tour. Voit tutustua useisiin ohittamattomiin kohteisiin paikallisen oppaan seurassa, joka kertoo kunkin kohteen historiasta.

Kyseessä on henkilökohtainen kävelykokemus, mikä tarkoittaa, että reitti on sinun määrittelemäsi. Sinulla on mahdollisuus päättää, missä nimenomaisissa paikoissa haluat vierailla. Tällaisia ovat muun muassa ikoninen Wembley-stadion upeine arkkitehtuurinsa ja mielenkiintoisen urheiluhistoriansa kanssa, Borough Market, Westminster Abbey, Soho ja London Eye.

Wembley-stadionin osalta matkustat oppaan kanssa metrolla, sillä se on hieman kaukana kaupungin keskustasta. Perillä kävelet sen julkisivun eteen, jonka kruunaa valtava kaari (134 metriä korkea ja halkaisijaltaan seitsemän metriä). Voit ottaa uskomattomia valokuvia ja kuulla useita anekdootteja sen rakentamisesta ja jalkapallohistoriasta, jotka kannattaa ehdottomasti kuunnella.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Henkilökohtaisen kierroksen hinta, jolla pääset tutustumaan Wembley-stadionin ulkoseiniin ja muihin kaupungin tärkeisiin kohtiin, alkaa 56 €/henkilö.
 • Kesto: Opastettu toiminta kestää yleensä kahdesta kuuteen tuntia.
 • Hyvät puolet: Hämmästyt Wembley Stadiumin arkkitehtonisesta kauneudesta ja saat selville mielenkiintoisia faktoja sen historiasta.
 • Haitat: Jos haluat päästä Wembley Stadiumin tai jonkin muun vierailukohteen sisälle, sinun on maksettava erillinen sisäänpääsymaksu.

Varaa liput kohteeseen Westminster Abbey

4. Wembley Stadiumin näkymä lintuperspektiivistä helikopterikierroksella

Helikopterinäkymä| ©ciukes
Helikopterinäkymä| ©ciukes

Wembley Stadiumin näkymä lintuperspektiivistä on ainutlaatuinen kokemus, joka tarjoaa sinulle etuoikeutetun panoraamanäkymän tähän merkittävään urheilupaikkaan ja Lontoon hienoimpiin maamerkkeihin. Jos sinulla on siis mahdollisuus, älä epäröi sisällyttää tätä aktiviteettia matkasuunnitelmaasi.

Seikkailu alkaa helikopterikentältä Lontoon Battersean kaupunginosassa, aivan Thames-joen rannalla. Siellä lentäjä opettaa sinulle helikopterilla lentämisen perusturvallisuussäännöt, minkä jälkeen nouset kyytiin ja aloitat lennon kaupungin yllä.

Lontoon taivaanrannan kierroksen aikana näet muun muassa ** London Eye -näköalapaikan, Tower Bridgen ja parlamenttitalon** sekä muita keskusta-alueen kohteita. Vähitellen lähestyt Wembley-stadionia, joka erottuu muista Norman Fosterin suunnitteleman monumentaalisen rakenteensa ansiosta.

Näköala, jonka saat kentälle, joka sulautuu katsomon punaisiin istuimiin, hämmästyttää sinua. Lisäksi et voi olla huomaamatta silmiinpistävää 134 metriä korkeaa kaarta, joka kruunaa tämän 105 x 68 metrin kokoisen urheilupaikan.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Helikopterikierroksen hinta alkaa yleensä 150 €/henkilö.
 • Kesto: Helikopterikokemus Lontoon kaupungin yllä kestää noin 20 minuuttia.
 • Hyödyt: Saat etuoikeutetun näkymän korkealta Wemberly-stadionin ja muiden Lontoon nähtävyyksien yläpuolelta.

Varaa lippusi Lontoon parhaisiin nähtävyyksiin

5. Vieraile ulkona pääsemällä sinne omin päin

Pois stadionin ulkopuolelta| ©Simon
Pois stadionin ulkopuolelta| ©Simon

Jos ajattelit tutustua Lontooseen kaupunginosa kerrallaan omin päin, kaupungin koillisosassa sijaitseva Wembley on ehdoton vierailukohde. Voit vierailla sen historiallisen stadionin ulkopuolella ilmaiseksi ja tutustua ympäröivään alueeseen.

Stadionin ulkopuoli

Aivan Wembley Stadiumin ulkopuolella Lontoossa HA9 0WS, Iso-Britannia, löydät Englannin jalkapalloilija Bobby Mooren ikonisen patsaan aivan sisäänkäynnin ulkopuolella. Ihmettelet myös stadionin julkisivua ja monumentaalista kaarta, joka kohoaa stadionin katon yläpuolelle.

Itse asiassa tämä maisema muuttuu vielä lumoavammaksi auringonlaskun jälkeen rakennuksen värillisen valaistusjärjestelmän ansiosta. Se on varmasti ihanteellinen paikka, joka kannattaa sisällyttää osaksi öistä Lontoon maisemakierrosta.

Näin pääset Wembley Stadiumille omin päin

Stadionille pääset useilla julkisilla liikennevälineillä, sillä se sijaitsee hieman kaukana Lontoon keskustasta.

 • Metro: nouse Jubilee- ja Metropolitan-linjoille Wembley Parkin asemalta. Matka kestää noin 35 minuuttia ja maksaa noin 5 euroa.
 • Juna: King's Cross St Pancrasin asemalta Wembley Park Stadiumin asemalle, matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa keskimäärin 8 €.
 • Bussi: Bussi 18, 83, 92 ja 224 Paddingtonin asemalta Wembleyn asemalle. Matka kestää noin 46 minuuttia ja maksaa 2 €.

Stadionin ympäristössä

Jos haluat ottaa kaiken irti ajastasi Lontoon Wembleyn alueella, voit nauttia myös muista nähtävyyksistä. Niitä ovat esimerkiksi mm:

 • Play Park, noin kuuden minuutin päässä stadionilta. Tämä on vilkas lasten leikkipuisto, jossa on paljon pelejä.
 • London Designer Outlet -ostoskeskus, jossa voit syödä, juoda ja tehdä ostoksia. Tämä on enintään kahdeksan minuutin kävelymatkan päässä Pacific Crestin suuntaan.

Kokeile Wembley Stadiumin ruoka- ja juomatarjontaa

Ruoka stadionin sisällä| ©Bruce J Biege
Ruoka stadionin sisällä| ©Bruce J Biege

Vieraillessasi Wembley Stadiumilla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, jos sinulla on nälkä, sillä stadionin alueella on useita ravintoloita, baareja ja kioskeja, jotka kaikki tarjoavat laajan valikoiman ruokaa ja juomaa. Kaikissa on tarjolla laaja valikoima ruokaa ja juomaa.

Kun olet stadionin sisällä, sinulla on vapaa pääsy Bar 1965:een ja Gold Bar Westiin, joissa tarjoillaan olutta, cocktaileja ja välipaloja. Stadionilla on myös tynnyribaareja ja Bottle Bars - pikabaareja, joissa tarjoillaan pullotettua olutta, kuumia ja kylmiä juomia, virvoitusjuomia, käsityöläismakeisia ja paljon muuta.

Wembley Stadiumin ravintoloista ja ruokakioskeista voit syödä muun muassa vuodesta 2013 lähtien perinteisesti toimineessa Wicks Manor Sausagesissa, maistella brittiläisiä hampurilaisia ranskalaisilla ja lisukkeilla Burger & Chipsistä. Itse asiassa, kun valinnanvaraa on niin paljon, voisit tehdä oman nopean ruokakierroksesi.

.

Varaa yksi parhaista ruokakierroksistamme

Käytännön tietoa Wembley Stadiumilla vierailua varten

Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
 • Osoite ja ajo-ohjeet: Stadion sijaitsee Wembleyssä, HA9 0WS Lontoossa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Voit päästä sinne useilla julkisilla liikennevälineillä (juna, metro ja bussi). Voit matkustaa myös taksilla, Uberilla tai yksityisautolla.
 • Pääsy turistibussilla: Lontoon parhaiden turistibussien reitillä ei valitettavasti ole pysäkkejä Wembley Stadiumin lähellä.
 • Aukioloajat: Stadion on avoinna päivittäin klo 9.30-18. Stadionille pääsee kuitenkin vain kierroksen kautta, joka on avoinna klo 10-16. Viimeinen sisäänpääsy on noin tuntia ennen kierroksen sulkemisaikaa.
 • Lippujen hinnat: Liput stadionkierrokselle maksavat noin 24 euroa aikuiselta, noin 17 euroa lapselta, noin 65 euroa perheille ja ilmaiseksi alle 5-vuotiaille lapsille.
 • Miten ostaa lippuja kierrokselle, otteluihin ja konsertteihin: Lippuja voi ostaa stadionin lipunmyynnistä tai verkossa stadionin verkkosivuilta.