Rooman Piazza Campo di Fiori: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ennen vierailuasi

Roomassa vieraillessasi ei kannata unohtaa suosittua Piazza Campo dei Fiori -aukiota, joka on täynnä turisteja ja paikallista charmia. Sen päivä- ja yöajan nähtävyydet ovat hieman erilaisia, mutta tunnelma on aina vilkas ja tekemistä riittää - kokeile!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Rooman Piazza Campo di Fiori: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ennen vierailuasi

Kuuluisa Piazza Campo dei Fiori | © Circum Navigation

Italian pääkaupunki on kuuluisa suihkulähteiden, patsaiden ja muistomerkkien täyttämistä aukioista, joiden taustalla on kaunista arkkitehtuuria ja paljon historiaa. Rooman Piazza Campo dei Fiori kuuluu Rooman suosituimpiin aukioihin sekä menneisyytensä että nykyisten mielenkiintoisten piirteidensä ansiosta.

Jos vierailet siellä, tapaat paljon paikallisia ja turisteja, varsinkin kun sen markkinat ovat avoinna päivällä. Aukiolla ja sen viereisillä kaduilla kävellessäsi voit löytää merkittäviä taideteoksia ja erinomaisia paikkoja. Täällä voit viettää laatuaikaa ja/tai maistella italialaista ruokaa. Jotta tiedät, mihin niistä kannattaa mennä, kun olet tehnyt matkasi, tässä on muutamia suosituksia.

Nauti kävelyretkestä sen vilkkailla ja monipuolisilla markkinoilla

Markkinatorista nauttiminen| ©Mike Kire
Markkinatorista nauttiminen| ©Mike Kire

Rooman Piazza Campo dei Fiori -aukion merkittävin nähtävyys on epäilemättä sen vilkas markkinatori. Tämä on keskeisin ja suurin pääkaupungin ulkoilmamarkkinoista. Täältä löydät kaikenlaisia tuoretuotteita, kuten hedelmiä, juustoja, lihaa, vihanneksia ja muita korkealaatuisia elintarvikkeita.

Joissakin tapauksissa he antavat jopa ilmaisia näytteitä maisteltavaksi. Löydät myös erilaisia esineitä, joita voit ostaa matkamuistoiksi kotiin vietäväksi, kun palaat. Markkinoille on luonnollisesti vapaa pääsy, ja voit vierailla siellä viikon jokaisena päivänä.

Suurin osa kojuista on avoinna kello **7:00-14:**00. Vaikka on kojuja, jotka jatkavat toimintaansa myöhempäänkin asti, koko markkinat sulkeutuvat klo 16.00 ja 17.00 välisenä aikana. Jos haluat saada parhaan kokemuksen, suosittelen menemään noin klo 9:00 aamulla ja kävelemään ympäriinsä.

Varaa gastronominen kierros Campo dei Forissa

Katso Giordano Brunon muistomerkki

Giordano Brunon muistomerkki| ©Wikimedia
Giordano Brunon muistomerkki| ©Wikimedia

Giordano Brunon muistomerkki on yksi niistä asioista, jotka herättävät huomiota Rooman Piazza Campo dei Fiorilla. Sen ympärillä on useita paikkoja, joissa voit nauttia elämän iloista. Tämä vaikuttava veistos on kuitenkin muistutus siellä tapahtuneista synkistä tapahtumista.

Tämän aukiolla sijaitsevan patsaan tarina kiehtoo sinua sen välittämällä opetuksella. Giordano oli kosmologi ja matemaatikko, joka vastusti tiettyjä dogmeja. Esimerkiksi erään katolisen dogmin mukaan maapallo oli maailmankaikkeuden keskus.

Se sanoi, että kaikki muu pyöri sen ympärillä, minkä Bruno torjui sanomalla, ettei keskusta ole olemassa. Tämän vuoksi hänet vangittiin, asetettiin syytteeseen ja tapettiin siellä, missä hänen patsaansa nykyään seisoo. Näin ollen tämä muistomerkki edustaa tai muistuttaa oikeudesta vapaaseen sortoon ja ilmaisunvapauteen, ja tämä selitetään sinulle kaikilla Rooman kiertomatkoilla, joiden matkasuunnitelmaan tämä aukio sisältyy.

Varaa kierros Rooman suihkulähteille ja aukioille

Vietä laatuaikaa kahvilassa

Kahvin valmistelu| ©Chevanon Photography
Kahvin valmistelu| ©Chevanon Photography

Italialaishenkisessä kahvilassa juominen on rauhallinen mutta miellyttävä tapa viettää aikaa. Ennen torikierrosta tai ympäröivillä kaduilla kiertelyä tai sen jälkeen voit piipahtaa kahvilassa. Täällä on useita vaihtoehtoja, jotka toimivat turvapaikkana, jossa voit pitää taukoa kiireisen aukiokierroksen jälkeen.

On suositeltavaa, että valitset jonkin niistä paikoista, joissa on terassi, jotta voit olla ulkona. Näin näet Rooman Piazza Campo dei Fiori -aukion hyvin, etkä menetä mitään tapahtumia. Alueella on kaksi erittäin suosittua paikkaa, jotka kannattaa valita, kun menet sinne:

  • Taba Café: Se on aivan toria vastapäätä, ja sen rock 'n' roll -tunnelma on huippuluokkaa, erittäin viihtyisä. Heillä on terassi, ystävällinen henkilökunta ja ne **ovat avoinna kello 8:00-14:**00. Voit tilata käsityöolutta, cappuccinoa, cocktailia, macchiatoa tai mitä tahansa muuta juomaa.
  • Roma Beer Company: Aukion toisella puolella sijaitseva ravintola on edullisempi ja sen terassi on siisti. Tarjolla on erilaisia kahveja, juomia, välipaloja ja jopa ruokaa hyvällä palvelulla. **Aukioloajat ovat klo 10:00-15:**00.

Ota kuva kauniilla Campo de' Fiori -suihkulähteellä

Campo de' Fiorin suihkulähde| ©Wikimedia
Campo de' Fiorin suihkulähde| ©Wikimedia

Fontana di campo de' Fiorin alueella tekemäsi muistot ovat varmasti arvokkaita. Tätä varten on hyvä ottaa kamera mukaan ja ottaa kuvia itsestäsi tässä kauniissa paikassa. Sen vetovoima on niin suuri, että monet ulkomaiset turistit vierailevat siellä ja ihailevat sitä, sillä se on yksi Rooman tärkeimmistä suihkulähteistä.

Alkuperäinen rakennettiin vuonna 1590, ja sen ainutlaatuinen tyyli johtuu siitä, että siinä on altaan muoto. Nykyinen on kopio taiteilija Giacomo Della Portan tuolloin suunnittelemasta kopiosta. Se on edelleen säilyttänyt viehättävät yksityiskohtansa ja sijaitsee aukion länsipuolella.

.

Katso elokuva Cinema Farnesen elokuvateatterissa

Sisäänkäynti elokuvateatteriin| ©Dugong Films
Sisäänkäynti elokuvateatteriin| ©Dugong Films

Elokuvateatteri Farnese tarjoaa laadukasta elokuvaohjelmaa, jossa on opetuksellisia ja opettavaisia elokuvia. Voit valita nähtävyyksiä helposti heidän verkkosivuiltaan. Siellä järjestetään myös erinomaisia elokuvafestivaaleja eri kielillä.

Elokuvat ovat saatavilla alkuperäisillä kielillä. Suosittelen sinne menemistä, koska esitettävän materiaalin valikoima on yleensä erinomainen. Voit nähdä lähinnä klassikkoelokuvia, jotka herättävät muistoja mielenkiintoisista aikakausista.

Se on myös erittäin viihtyisä paikka, jossa on riittävästi tilaa, melko tyylikäs ja kaunis. Heidän istuimissaan voit istua mukavasti, ja sieltä on erinomainen näkyvyys valkokankaalle. Jopa liput kertovat, mitä saat, kun niissä lukee "Nauti siitä".

Pidä hauskaa baarissa hyvien juomien äärellä

Juomista nauttiminen| ©Tembela Bohle
Juomista nauttiminen| ©Tembela Bohle

Haluatko tietää, miten viettää iltaa Rooman Piazza Campo dei Fiorilla? Paras tapa tehdä se on viettää aikaa viihdyttävässä baarissa hyvien juomien äärellä. Vakuutan teille, että juominen Italian pääkaupungissa ei ole sama asia kuin muualla.

Sitä paitsi, jos haluat kokea , millaista on Rooman mahtava yöelämä, ei ole täydellisempää paikkaa kuin tämä. Itse asiassa tämä ala on kuuluisa monenlaisista baareista ja pubeista, jotka tarjoavat useita luovia alkoholijuomia. Täällä voit maistella eksoottisia juomia, jotka valmistetaan mieleiseksesi. Olennainen pysähdyspaikka Rooman yökierroksella.

Oli miten oli, varmista, että jokin näistä paikoista on listallasi:

  • The Drunken Ship: Hinnat eivät ole liian korkeat, tarjolla on erilaisia oluita, hyvää musiikkia ja yleensä paljon väkeä. Hymyilevä ja avulias henkilökunta kohtelee sinua hyvin, halutessasi myös ulkona olevissa pienissä pöydissä. Jos olet opiskelija, saat myös alennusta.
  • Gastone A Kampo: Mukava baarimikko, joka osaa sekoittaa hyviä drinkkejä hauskassa ilmapiirissä. Muu henkilökunta on yhtä mukavaa, joten siellä on ilo olla. Lisäksi näköalat ovat lyömättömät, kiitos ulkoistuimien.

Varaa yöllinen Segway-kierros Roomassa

Kävele ympäröivillä kaduilla

Lunta Campo dei Fiorissa| ©Nino Guarnacci
Lunta Campo dei Fiorissa| ©Nino Guarnacci

Rooman Piazza Campo dei Fiori -aukiota ympäröi useita kauniita katuja. Jos käytät aikaa niiden läpi kulkemiseen, voit rentoutua, nähdä mielenkiintoisia maisemia ja ostaa tavaroita. Tämä johtuu siitä, että piazzan ympärillä on useita kauppoja.

Siksi niiden läpi kulkeminen on vastaus kysymykseen, mitä Roomassa kannattaa nähdä ja tehdä. Nämä kadut ovat täynnä historiaa, ja niiden nimet kuvaavat sitä, mitä näillä kaduilla on tehty. Joitakin esimerkkejä ovat seuraavat:

-Key Makers - Via dei Chiavari -Coffer Makers - Via dei Baullari -Hat Makers - Via dei Cappellari -Crossbow Makers - Via dei Balestrari -Crossbow Makers - Via dei Balestrari.

Herkuttele makunystyröitäsi aidolla italialaisella gelatolla

Kauan eläköön gelato| ©Rahul Pandit
Kauan eläköön gelato| ©Rahul Pandit

Piazza Campo de' Fiori on osa Rooman parhaiden aukioiden etuoikeutettua luetteloa, ja sen lähellä on useita kiinnostavia paikkoja. Näiden joukossa on joitakin Rooman parhaita gelato-kauppoja, joissa on ihana olla** ja tilata suosikkimakusi tai sellainen, jota et ole koskaan ennen kokeillut.

Jos matkustat Italian pääkaupunkiin kuumana kesänä, gelaton syöminen on virkistävää ja ihanaa. Itse asiassa, jos olet kuten minä, vaikka menisit kylminä päivinä, himoitset gelatoa. Tyydytä tällaisen herkun himo Rooman Piazza Campo dei Fiorilla osoitteessa:

  • Maravé Gelateria: Se sijaitsee aukiolle päin avautuvassa kulmassa ja tarjoaa asiakkailleen muutakin kuin vaniljaa. Paikka on valoisa, siisti ja puhdas, ja siellä työskentelee kohteliaita ja tehokkaita työntekijöitä. Enemmän kuin vierailu sinne on uusi kokemus rikkaista mauista.
  • Sweet Gelato Roma: 1 korttelin päässä aukiolta sijaitsevamakeiskauppa tarjoaa paljon vapautta räätälöinnissä ja makujen ja täytteiden yhdistämisessä. Erinomaisia makuja ovat muun muassa hasselpähkinä, mango, pistaasi ja sitruunamarenki. Hinnat ovat hyvät, koska ne lasketaan painon mukaan, ja tunnelma on mukava.

Vieraile tunnetussa kirjakaupassa, jossa on viihtyisä tunnelma

Fahrenheit 451 -kirjakauppa| ©2post
Fahrenheit 451 -kirjakauppa| ©2post

Jos olet lukemisen ystävä ja haluat hankkia mielenkiintoisia kirjoja, käy ehdottomasti kirjakaupassa. Fahrenheit 451 Di Kaos Di Gabrielli Catia on Piazza campo dei Fiorin edessä Roomassa. Sen viihtyisä ja kaunis ilmapiiri yhdessä lukemisen kanssa vie sinut eri paikkoihin ja tapahtumiin.

Suosittelen teitä käymään siellä, jotta voitte minun ja monien muiden ihmisten tavoin uppoutua syvälliseen lukemiseen. Kun alat lukea sen kirjoja, menet ajassa pois, ja sinulla on hauskaa. Jos kuitenkin haluat ostaa kirjallisia teoksia lukeaksesi ne myöhemmin kotona, voit tehdä niin edelleen.

Tämä riippumaton kirjasto on kuin avoin ovi, joka antaa sinulle pääsyn mielikuvituksen vapauteen. Toisaalta kirjojen koristelu, järjestäminen ja jakelu helpottavat niiden löytämistä. Käytettyjen ja antiikkisten kirjojen kirjo antaa paikalle myös sen erityisen ja omaleimaisen tunnelman.

Nauti herkullinen illallinen laadukkaassa ravintolassa

Vierailu Antica Hostaria Romanesca -ravintolassa Piazza Campo dei Fiorilla| ©HostariaRomanesca
Vierailu Antica Hostaria Romanesca -ravintolassa Piazza Campo dei Fiorilla| ©HostariaRomanesca

Monissa ravintoloissa voit kokeilla roomalaista ruokakulttuuria, sillä ne tarjoavat erilaisia kulinaarisia ruokia, jotka miellyttävät hienoa makuaistiasi. Tämä johtuu siitä, että Piazza Campo dei Fiori Roomassa on turistialue. Voit syödä illallista kumppanisi kanssa, sillä Roomassa on useita romanttisia paikkoja

. Kaikki niistä eivät tietenkään voi taata yhtä laadukasta palvelua ja ruokaa. Samoin tunnelma ja hinnat vaihtelevat paikasta toiseen. Jotta et hukkuisi niin moneen vaihtoehtoon, joista valita, tässä on 3 suositusta, joita voit vertailla, ja suosittelen tätä postausta siitä, missä syödä Roomassa.

  • Antica Hostaria Romanesca: Henkilökunnan poikkeuksellinen palvelu perinteisessä, historiallisessa ja alkuperäisessä ympäristössä. Tärkeintä on, että heidän ruokansa on todella hyvää, eivätkä he tyydy vain tyypillisiin pizzoihin ja pastoihin. Jos menet sinne, voit tilata ja maistaa vähän tunnettuja italialaisia ruokia.
  • La Carbonara: Sen nimi viittaa paikan kuuluisimpaan ruokalajiin, mutta se erottuu myös ravioli-, tiramisu-, cannelloni- ja pasta all'amatriciana -annoksistaan. Paikka on tyylikäs, keskeinen, klassinen ja hienovarainen, hinnat ovat kohtuulliset ja tarjoilijat ovat ystävällisiä.
  • Giordi Ristorante: Suuri terassi, jossa on mukava, rento tunnelma ja maukasta musiikkia taustalla. Sen ruokalistalla on erilaisia juomia ja perinteisesti roomalaisia ruokia, joita kannattaa kokeilla, sekä herkullisia jälkiruokia. Näitä tarjoilevat kohteliaat, ystävälliset ja tehokkaat tarjoilijat.