Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Rooman yökierrokset

Tutustu Rooman romanttisimpaan ja salaperäisimpään puoleen hyvin erityisellä yökierroksella, joka vie sinut kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Se on kokemus, jonka muistat aina!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Parhaat Rooman yökierrokset

Vatikaani yöllä | ©Giuseppe Milo

Rooman antiikki antaa kaupungille vastustamattoman viehätyksen ja kauneuden. Joka kulmassa on palatsi, temppeli tai muinainen monumentti, joka ympäröi kaupunkia erityisellä tunnelmalla. Ja vaikka tämä ainutlaatuisuus näkyy jo aamulla, auringon laskiessa Rooma muuttuu maagiseksi ja jännittäväksi kaupungiksi.

Hämärän laskeutuessa, kun kaupunkia koristavat valot syttyvät, on täydellinen aika tehdä rauhallinen kävelyretki Rooman monumentaalisilla kaduilla ja tutustua ikuisen kaupungin romanttisimpaan puoleen. Tässä ovat 5 parasta yökierrosta Roomassa, jotka kannattaa tehdä lomasi aikana.

1. Lähde yökävelykierrokselle Roomaan

Rooman Colosseum yöllä| ©Raul Valdizan
Rooman Colosseum yöllä| ©Raul Valdizan

Yökävelykierros Roomassa on paras tapa ihailla kaupungin monumentteja kaikessa loistossaan.

Oppaan johdolla voit kulkea miellyttävällä kävelyllä historiallisen keskustan kaduilla ja tutustua joihinkin kaupungin tunnusomaisimpiin paikkoihin erilaisessa tunnelmassa ja sellaisena kuin et ole koskaan nähnyt niitä (Colosseum, Trevin suihkulähde, Pantheon, Forum Romanum jne.).

Tämä on loistava suunnitelma, jonka suosittelen sinulle, jos vierailet kaupungissa ensimmäistä kertaa, sillä sen lisäksi, että nautit näkymistä ja maisemista, opit myös paljon Rooman historiasta.

Opas seuraa sinua kierroksen aikana joidenkin Rooman parhaiden nähtävyyksien läpi (Terrazza del Pincio, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo jne.), joten voit ottaa upeita valokuvia matkamuistoksi kokemuksesta. Lisäksi hän tietää paljon mielenkiintoisia faktoja ja antaa kulttuurikierrokselle erittäin viihdyttävän vivahteen, jotta sinulla olisi hauskaa.

Varaa yökierros Roomassa valaistuna

2. Osallistu seikkailuun Rooman yökierroksella pyörillä!

Yökierros Espanjalaisilla portailla| ©Allie_Caulfield
Yökierros Espanjalaisilla portailla| ©Allie_Caulfield

Jos haluat tutustua Roomaan yöllä hauskalla ja erilaisella tavalla... oletko koskaan ajatellut lähteä yökierrokselle segwayllä tai pyörällä? Se on loistava suunnitelma kaupunkiin tutustumiseen, varsinkin jos matkustat perheen kanssa - lapset rakastavat ajatusta!

Lisäksi pyörillä kulkemalla kuljette paljon laajemman alueen kuin kävellen, ja näette paljon enemmän ilman, että jalkanne ovat kipeät pitkän kävelyn jälkeen.

Oppaan saattelemana matkan varrella saat kuulla monia anekdootteja ja tarinoita matkan varrella nähtävistä monumenteista (Trevin suihkulähde, Pantheon, Colosseum, Forum Romanum...) ja voit nauttia kauniista valaistusta roomalaisesta maisemasta muun muassa Piazza di Spagnan, Piazza Venezian, Piazza Navonan ja Capitolium-kukkulan kaltaisista ikonisista paikoista.

Vain yhden yön aikana saat sensaatiomaisen valokuvausraportin Roomasta samalla kun kiertelet kaupunkia hyvin omaperäisellä ja jännittävällä tavalla. Uskallatko kokeilla sitä? Se on suunnitelma, jota et unohda!

Varaa yöllinen Segway-kierros Roomassa

3. Uskalla tutustua Rooman arvoituksellisimpaan puoleen yöllisellä aavekierroksella

Näkymä kohti siltaa ja Castel Sant'Angeloa| ©Jose Mateo Jurado
Näkymä kohti siltaa ja Castel Sant'Angeloa| ©Jose Mateo Jurado

Rooman kaltainen muinainen kaupunki on aikojen saatossa takonut runsaasti yllättäviä ja mielenkiintoisia tarinoita. Jos et vieraile Roomassa ensimmäistä kertaa ja haluat tehdä jotain erilaista tutustuaksesi kaupungin muihin puoliin, yöllinen kierros Rooman legendojen parissa on erittäin viihdyttävä vaihtoehto. Tarjolla on myös erikoisempia vaihtoehtoja, kuten Dan Brownin teokseen perustuva Rooman enkelit ja demonit -kierros.

Tällaisen aktiviteetin avulla voit ihailla useita kaupungin tunnusomaisimpia muistomerkkejä ja paikkoja, kuten Castel Sant'Angeloa, Palazzo Farnesea, Sant'Andrea della Vallen basilikaa tai Ponte Sistoa, tähtien valossa ja uudesta näkökulmasta samalla kun kuuntelet hämmästyttäviä tarinoita, legendoja ja myyttejä, joita Roomassa on tapahtunut vuosisatojen ajan.

Rooman yölegendakierrokset eivät yleensä kestä kovin kauan (noin 1 tunti ja 30 minuuttia), joten ne ovat melko siistiä puuhaa, jos sinulla ei ole paljon aikaa kaupungissa, mutta et halua luopua siitä, että näet sen valaistuna yöllä ja ripauksella mysteeriä- sinulla on varmasti hauskaa!

Varaa yöllinen aavekierros Roomassa

4. Pureudu Rooman yöhön gastronomisella yökierroksella!

Nauti italialaisesta pizzasta| ©Nik Owens
Nauti italialaisesta pizzasta| ©Nik Owens

Jos kaksi suurinta intohimoasi ovat taide ja gastronomia, Rooma on oikea paikka nauttia molemmista. Ja yökierros Roomassa gastronomisella twistillä on paras tapa tehdä se.

Roomassa on tapana syödä pizzaa yöllä, joten aloitat iltasi herkullisella ohutpohjaisella pizzalla italialaisessa ravintolassa. Sen jälkeen lähdet kuunvalossa kiertoajelulle kaupungin kaduille tutustumaan kaupungin arvoituksellisempaan puoleen ja sen kauniisiin monumentteihin, kuten Colosseumiin, Trevin suihkulähteeseen, Pantheoniin, Pietarinaukiolle ja -basilikaan, Kapitolinkukkulalle ja Piazza Navonalle.

Unohtumattoman illan päättää aito italialainen gelato. Tämä herkku on keksitty tässä maassa, ja gelatossa on erityinen maku - kun kerran maistat sitä, haluat varmasti maistaa sitä uudelleen! Siksi jätän tässä postauksessa sinulle listan Rooman parhaista gelato-kaupoista, jotta voit palata sinne aina halutessasi.

Tällaiset yökierrokset kestävät yleensä hieman pidempään kuin muut Rooman yökierrokset**(hieman yli 3 tuntia**), mutta ne ovat sen arvoisia, sillä ikuisen kaupungin valaistusta maisemasta nauttimisen lisäksi saat myös pienen ja hauskan gastronomisen elämyksen, joka piristää aina mieltäsi.

Varaa yöllinen ruokakierros Roomassa

5. Nauti intiimistä illasta yksityisellä yöllisellä Rooman kierroksella.

Yö Trevin suihkulähteellä| ©Henning Klokkeråsen
Yö Trevin suihkulähteellä| ©Henning Klokkeråsen

Jos haluat tutustua Roomaan yöllä intiimimmällä tavalla ilman, että olet osa suurta turistiryhmää, tai haluat yllättää kumppanisi romanttisella suunnitelmalla vain kahdestaan ikuisen kaupungin kaduilla katselemassa sen kauniita monumentteja valaistuna tähtien alla, toinen mielenkiintoinen vaihtoehto ovat yksityiset yökierrokset Roomassa.

Tämäntyyppisellä kiertoajelulla sinulla on mahdollisuus tutustua Roomaan yöllä yksityisajoneuvossa kuljettajan kanssa ja räätälöidä oma matkasuunnitelmasi ympäri kaupunkia vierailemalla muistomerkeillä, joista pidät eniten: muun muassa Colosseum, Trevin suihkulähde, Pantheon, Vatikaani, Pietarinaukio, Circus Maximus tai Piazza Navona.

Lisäksi yksityiset Rooman yökierrokset ovat erinomainen vaihtoehto nauttia kaupungin erityisestä viehätyksestä iltahämärässä, jos sinulla ei ole paljon aikaa tai jos et halua väsyä liikaa, sillä ne kestävät vain noin 2 tuntia ja 30 minuuttia, ja niihin sisältyy yleensä kuljetus hotellille.

Varaa Vespa Night Tour of Rome

6. Ihastu valaistuun Roomaan minibussikierroksella

Valokuvan ottaminen Colosseumista| ©David Monje
Valokuvan ottaminen Colosseumista| ©David Monje

Kuvittele katselevasi valaistuja Rooman monumentteja ja katuja mukavasti minibussista käsin. Kahden tunnin kiertoajelulla kaupungin tunnusomaisimmilla paikoilla voit nauttia parhaista näkymistä väsymättä ja antamatta kuljettajan viedä itseäsi mukanaan, sillä hän ei jätä mitään improvisoitavaksi.

Kiertoajelulla näet Rooman edustavimmat aukiot, kuten Piazza della Repubblican, Piazza Venezian tai Piazza Navonan, unohtamatta tietenkään upeaa Pietarinaukiota, joka valaistuna on vieläkin vaikuttavampi.

Tämän mukavan minibussin reitiltä ei kuitenkaan jää näkemättä Colosseumia tai Circus Maximusta, joiden valaistus ei jätä ketään välinpitämättömäksi, eikä myöskään Gianicolo-vuorta, jota pidetään Rooman romanttisimpana paikkana.


Kannattaako Roomassa tehdä yökierros?

Pantheon yöllä| ©Ricardo Ramírez Gisbert
Pantheon yöllä| ©Ricardo Ramírez Gisbert

Totta kai kannattaa! Jos Rooman kauneus on silmiinpistävää päivänvalossa, iltahämärässä ikuinen kaupunki loistaa erityisellä viehätyksellään.

Lisäksi aamuihin verrattuna yöllä ei yleensä ole niin paljon turisteja ja kävely Rooman keskustassa on rauhallisempaa. Voit esimerkiksi nauttia paljon enemmän joistakin muistomerkeistä, kuten Trevin suihkulähteestä tai Sant'Angelon sillasta, jotka ovat aina täynnä ihmisiä.

Vaikka nämä kierrokset järjestetään yöllä, vierailemasi monumentit ovat hyvin valaistuja, mikä korostaa niiden viehätystä, ja näin voit arvostaa niiden arkkitehtonisia ja koristeellisia elementtejä eri näkökulmasta kuin päivällä.

Jos siis olet valokuvauksen harrastaja, suosittelen sinulle yökierrosta Roomassa, sillä reitin aikana saat ottaa matkasi parhaita kuvia. Se on aktiviteetti, josta nautit paljon!

Ja unohtamatta, että kävely yöllä monumentaalisen Rooman läpi on hyvin romanttinen ja intiimi kokemus, varsinkin jos valitset yksityisen yökierroksen ikuiseen kaupunkiin. Loistava suunnitelma yllättää kumppanisi lomasi aikana.

Kuinka paljon yökierros Roomassa maksaa?

Riemukaaren yönäkymä| ©Dennis Jarvis
Riemukaaren yönäkymä| ©Dennis Jarvis

Helloticketistä löydät vaihtoehtoja24 eurosta alkaen, jotta voit tehdä yökierroksen Roomassa jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivaksi.

Kierrosten hinta riippuu muun muassa seuraavista tekijöistä: aktiviteetin kesto ja vierailtavien nähtävyyksien määrä, onko kyseessä tavallinen vai yksityinen kierros, tehdäänkö kierros kävellen vai pyörillä, sisältyykö siihen gastronominen kokemus kierroksen aikana tai kuljetus hotellille ja takaisin, ja niin edelleen.

Kuinka pitkiä ovat yökierrokset Roomassa?

Pyhän Johanneksen basilika Roomassa yöllä| ©Mark CjC
Pyhän Johanneksen basilika Roomassa yöllä| ©Mark CjC

Rooman yökierrokset kestävät yleensä noin 3 tuntia, mikä tekee niistä loistavan aktiviteetin ennen illallista.

Joihinkin Rooman yökierroksiin kuuluu jopa pieni ruokailu matkan varrella, joten kierroksen päätyttyä voit jättää sen ajan väliin ja jatkaa kaupungin tutkimista yöllä omatoimisesti.

Voinko tehdä yökierroksen Roomassa lasten kanssa?

Koko perhe kiertää Roomaa yöllä| ©Dale Cruse
Koko perhe kiertää Roomaa yöllä| ©Dale Cruse

Ehdottomasti! Useimmat yökierrokset Roomassa alkavat yleensä noin kello 18 tai 19, joten se on loistava tapa tehdä Roomassa lasten kanssa ennen illallista. Oppaat ovat aina hyvin ystävällisiä lapsia kohtaan, ja kierrokset ovat erittäin perheystävällisiä.

Vanhemmat tuntevat lapset joka tapauksessa parhaiten, jotta he tietävät, onko tällainen kiertoajelu jotain, josta he voisivat pitää. Omasta mielestäni kyllä, sillä yökierroksen aikana he eivät ainoastaan nauti kauniista näkymistä Rooman keskustaan ja sen monumentteihin, vaan he myös oppivat asioita hauskalla ja viihdyttävällä tavalla.

Lisäksi on olemassa yökierroksia ympäri Roomaa, jotka voidaan tehdä pyörällä tai Segwayllä, mikä antaa niille ylimääräisen ripauksen omaperäisyyttä ja seikkailua. Suunnitelma, jota teinit varmasti rakastavat tehdä ikuisessa kaupungissa oleskelunsa aikana!