Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooman Piazza di Spagna: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi aukiosta

Jos olet kauniissa Roomassa, et voi jättää väliin ihanaa Piazza di Spagnaa ja kaikkea sen ympärillä olevaa. Se on täynnä glamouria ja ostoskatuja, joilla kaikki vierailijat voivat tehdä ostoksia ja viedä kotiin matkamuiston tästä upeasta kaupungista.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Rooman Piazza di Spagna: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi aukiosta

Piazza di Spagna Roomassa | ©Kanesue

Piazza Spagna on yksi koko Rooman taianomaisimmista paikoista, ja sitä ympäröi joitakin merkittävimpiä monumentteja. Siellä on myös ravintoloita, jotka tarjoavat tyypillistä paikallista ruokaa ja muita ruokia, jotka ilahduttavat makuhermojasi. Epäilemättä pakollinen paikka Roomassa nähtävien ja koettavien asioiden listallasi.

Tässä artikkelissa kerron sinulle kaiken, mitä sinun on nähtävä nauttiaksesi paikan kaikesta viehätyksestä ja tunteaksesi jokaisen enklaavin ilman, että joudut jättämään mitään niistä väliin.

1. Lähde kierrokselle Piazza di Spagnalle

Villa Borghese turistibussista| ©Wikimedia
Villa Borghese turistibussista| ©Wikimedia

Paras tapa tutustua paikkaan on asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaikki sen salaisuudet. Piazza di Spagnan aukiolla voit tutustua kaupungin merkittävimpiin ja kauneimpiin monumentteihin kierroksella. Tämäntyyppisellä kierroksella pääset myös tutustumaan:

  • Via del Condotti

Tämä Rooman katu alkaa Piazza di Spagnalta, ja sen nimi tulee kanaaleista, jotka johtavat Agrippan lämpövesiin. Koska se on hyvin lähellä aukiota, se on erittäin suosittu turistien keskuudessa, ja se on jopa Rooman muodikkain ostoskeskus. Koska se on kaupungin suurin ostoskeskus, tässä on artikkeli 10 parhaasta ostoskohteesta, jotta voit viedä kotiin matkamuiston.

  • Villa Borghese

Villa Borghese on Rooman kaupungissa sijaitseva puisto, jossa on erilaisia tyylejä: italialaistyylisiä puutarhoja, joissa on suuria alueita ja lampia, englantilaistyylisiä puutarhoja ja suihkulähteitä. Tässä suuressa puistossa on 9 sisäänkäyntiä, joista yksi on PIazza Spagna, ja sen sisällä on museoita, rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Villa Borghese Pinciana, joten kun astut sisään, pääset nauttimaan eri nähtävyyksistä samassa paikassa. Tässä on artikkeli Borghesen gallerian lipuista, josta on hyötyä, jos päätät laajentaa tätä vierailun osaa.

  • Piazza Del Popolo

Monet kierrokset suuntautuvat Piazza Spagnalta Piazza del Popololle, joka on yksi Rooman kuuluisimmista aukioista. Tältä aukiolta löytyy 3 kirkkoa, joiden arkkitehtuuria ja barokkityyliä voi ihailla. Nämä kirkot antavat aukiolle ainutlaatuisen tyylin, ja se on hyvin suosittu turistien keskuudessa.

Varaa kiertoajelu Rooman suihkulähteille ja aukioille

2. Piazza di Spagnan portaat

Piazza di Spagnan portaat| ©Daniel Basso
Piazza di Spagnan portaat| ©Daniel Basso

Tämä aukio tunnetaan Piazza di Spagnana, koska siellä sijaitsee Espanjan suurlähetystö. Se on yksi Rooman symbolisimmista paikoista. Portaita kutsutaan taivaan portaiksi, koska se on täydellisesti rakennettu paikka, jonka portaat on tehty marmorista.

Aukion lähellä on paikkoja, joista voit ostaa herkullisen jäätelön ja nauttia kauniista näkymistä ja paikan rakenteesta. Donne Sotto le Stelle -paraati, joka on yksi heinäkuussa Roomassa järjestettävistä tapahtumista, kaunistaa aukiota. On täydellinen mennä sinne kyseisenä päivänä katsomaan paraatia.

On ihanteellista kävellä sinne illalla ja istua portailla nauttimaan auringonlaskusta muiden turistien seurassa.

Varaa kierros Rooman suihkulähteille ja aukioille

3. Barcaccia-suihkulähde

Barcaccian suihkulähde| ©Carlo Raso
Barcaccian suihkulähde| ©Carlo Raso

Se on barokkityylinen, veneen muotoinen suihkulähde, johon on kaiverrettu perheen vaakunat. Se sijaitsee keskellä Piazza di Spagnan aukiota, ja siitä on mahdollista ottaa upeita kuvia ainutlaatuisella tyylillä.

Löydät tämän suihkulähteen, kun laskeudut marmoriportaita alas. Jos matkustat Roomaan kesällä, huomaat, että suihkulähde on tervetullut helpotus Rooman paahtavaan kuumuuteen.

Varaa yksityinen kiertoajelu Roomassa

4. Trinità del Monten kirkko

Kiipeäminen Trinità del Monten kirkkoon| ©Carmen Alonso Suarez
Kiipeäminen Trinità del Monten kirkkoon| ©Carmen Alonso Suarez

Piazza di Spagnan keskeinen monumentti on Trinità del Monten kirkko. Se sijaitsee portaikon yläpäässä, on goottilaistyylinen ja sen julkisivua koristavat symmetriset kellotornit.

Kirkosta avautuu kaunis näkymä ympäröivälle alueelle. Pääset sinne bussilla tai Rooman metrolla. Vierailuja on tarjolla tiistaista sunnuntaihin kello 6:30-20:00. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta monissa Rooman kirkoissa on tavallista, että kirkon ylläpitoa varten pyydetään lahjoitus.

5. PIazza Spagnan ympäristön ravintolat

Italialaisesta pizzasta nauttiminen| ©Nik Owens
Italialaisesta pizzasta nauttiminen| ©Nik Owens

Jos vierailet Piazza di Spagnalla, sinun ei kannata jättää huomiotta sitä ympäröiviä ravintoloita. Niissä on ainutlaatuisia ruokia, joissa on tyypillisiä ruokia, mutta ei pelkästään sitä, vaan ne tarjoavat myös erilaisia ruokia kaikille siellä vieraileville ihmisille.

Alla Rampa

Tämä ravintola sopii kasvissyöjille, ja siellä on mahdollisuus luoda gluteenittomia tai vegaanisia ruokia. Tarjolla on italialaista ruokaa, jossa on roomalaisia erikoisuuksia.

Tarjolla on aterioita illalliseksi, lounaaksi ja brunssiksi, ja ravintola on aina avoinna myöhään. Aterioiden hinnat vaihtelevat 4,50 € ja 16,00 € välillä.

.

Fashion It Caffe' -ravintola

PIazza Spagnan lähellä on tämä neljän tähden ravintola, jossa tarjoillaan välimerellistä ja italialaista ruokaa. Siellä on ulkoistuimet, joten voit nauttia Rooman miellyttävästä ilmastosta ja maisemista.

Myös heidän palvelunsa on laadukasta, he ovat asiantuntijoita jälkiruokien ja cocktailien valmistuksessa. Heidän hintansa ovat riittävän edullisia koko perheen ruokailuun.

La Degusteria del Bergamotto

Toinen ravintola, jota ei kannata jättää väliin, on La Degusteria del Bergamotto. Se sijaitsee hyvin lähellä toria, ja siellä on yksinkertainen mutta tyylikäs sisustus ja ainutlaatuisia ruokia. Sen ateriat ovat erityisesti lounaiksi ja illallisiksi, ja niiden seurana on parhaita viinejä, joita Roomalla on tarjota.

Yksi asia tässä ravintolassa on se, että siihen kuuluu WiFi, joten voit silti tehdä suosikkitoimintojasi puhelimellasi. Siellä on jazzbaari, joka tarjoaa rennon ja rauhallisen ilmapiirin.

Jos haluat syödä siellä, sinun on tehtävä varaus etukäteen. Myös lahjakortteja on saatavilla. Hinnat vaihtelevat 12,00 € ja 22,00 € välillä.

Ristorante Leonardo

Ravintola on sisustettu tyylikkäästi harmaalla ja valkoisella värillä, jotka antavat paikalle ainutlaatuisen ilmeen. Se sopii kasvissyöjille ja gluteenittomista ruokalajeista pitäville.

Se on aina auki myöhään iltaan asti, joten jos olet käyttänyt aikasi PIazza Spagnan kiertelyyn, voit tulla tänne syömään maukasta ruokaa.

Siellä on myös terassi, jolla voit syödä ulkona, ja sen hinnat ovat noin 10 €.

La Strega Nocciola

Tämä ravintola erottuu edukseen siinä, että kaikki sen ruoka on italialaista ja voit tilata ruokaa take away -periaatteella. Lisäksi hinnat vaihtelevat 2,50 €, 3,50 €, 4,50 € tai 6,50 € välillä. Ravintolan vetonaula ovat sen jälkiruoat, ja suosituin myyntivaltti on sen jäätelö.

Varaa ruokakierros Roomassa

6. Keats-Shelley House

Keats-Shelleyn talo Espanjalaisilla portailla| ©Keats1795
Keats-Shelleyn talo Espanjalaisilla portailla| ©Keats1795

Tämä on romanttisille runoilijoille Percy Bysshe Shelleylle ja John Keatsille omistettu museo, joka sijaitsee Piazza Spagnan itäpuolella. Rakennuksessa säilytetään erilaisia muistoesineitä näiden kirjailijoiden ja runoilijoiden elämästä.

Laajaan kokoelmaan kuuluu veistoksia, käsikirjoituksia, maalauksia ja ensipainoksia, jotka muistuttavat niiden runoilijoiden elämästä, joita ne kunnioittavat. Museolla on myös maailman suurin ja paras romanttisen kirjallisuuden kirjasto, johon lisätään vuosittain tuhansia niteitä.

Keats-Shelley Housen liput ja aukioloajat

Voit ostaa liput suoraan lipputoimistosta. Lippujen hinnat ovat:

  • Alle 6-vuotiaat lapset: vapaa pääsy.
  • Aikuiset: noin 6 euroa.
  • Yli 65-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat: noin 5 €.

Museo on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10:00-13:00 ja 14:00-18:00. Jos siis pidät runoudesta ja romantiikasta, sinun on ehdottomasti poikettava tässä maailmassa ainutlaatuisessa paikassa.

7. Inmaculadan pylväs

Inmaculadan pylväs Plaza Españalla.| ©Eduardo Ortín
Inmaculadan pylväs Plaza Españalla.| ©Eduardo Ortín

Tämä upea teos on omistettu tahrattomalle sikiölle, jonka paavi Pius IX julisti roomalaiseen tyyliin. Se koostuu myös marmorijalustasta, ja se on tuettu cipollino-marmorilla. Pylväs on kaksitoista metriä pitkä, ja sen huipulla on Neitsyt Marian pronssinen patsas.

Joulukuun 8. päivän juhla

Tämä paikka on erittäin tärkeä siellä asuville ihmisille, sillä joka 8. joulukuuta vietetään tahrattoman sikiämisen juhlapäivää. Kaikki ihmiset kokoontuvat yhteen ja tarjoavat ruusukoreja yhdessä pyhän isän kanssa. Nämä kukat symboloivat kaupungin asukkaiden rakkautta, sillä he tuntevat olevansa Neitsyt Marian lapsia.

Kyseessä on hyvin kaunis tapahtuma, joka on täynnä iloa ja rauhaa, joten jos aiot vierailla Roomassa joulukuussa, älä epäröi tulla nauttimaan tästä ainutlaatuisesta juhlasta maailmassa.

8. Antico Caffé Greco

Antico Caffé Grecon sisäänkäynti.| ©Bill Learmonth
Antico Caffé Grecon sisäänkäynti.| ©Bill Learmonth

Kun olet kävellyt koko Piazza di Spagnan ympäri, voit pysähtyä tässä tyylikkäässä kahvilassa, joka on kaupungin vanhin. Se on myös maailman kolmanneksi vanhin kahvila, mikä tarkoittaa, että se on täynnä historiaa.

Se sijaitsee Via del Condottilla, vain muutaman askeleen päässä Espanjalaisista portaista. Kahvilassa kävivät ennen taiteilijat ja intellektuellit. Se on paikka, jonka sisustus ja ilmapiiri vievät sinut muihin aikoihin, ja se on myös eräänlainen galleria kaikkien näyttelyesineiden vuoksi. Matkailijat vierailevat siellä paljon sen arkkitehtuurin ja kuvien vuoksi, mikä tekee siitä lyömättömän kahvilan.

Huoneen nimi on ''Ominibus'', jossa säilytetään useita taideteoksia ja muistoja kahvilassa käyneistä henkilöistä. Näiden tärkeiden henkilöiden joukossa on María Zambrano, joka kävi usein kahvilassa.

9. Augustuksen mausoleumi

Vierailu Augustuksen mausoleumissa| ©Jamie Heath
Vierailu Augustuksen mausoleumissa| ©Jamie Heath

Augustuksen mausoleumi sijaitsee lähellä Piazza di Spagnaa, ja sinne pääsee kävelemällä joelle. Tämä muistomerkki on yksi antiikin Rooman tärkeimmistä.

Näet sen pyöreän, valkoisella marmorilla päällystetyn rakenteen. Sitä ympäröivät kauniit ikivihreät puut ja monumentin perustajan patsas. Sisällä on toisiinsa liitettyjä keskittyneitä käytäviä, joiden kammiot tukevat kattoa. Sen keskushallissa on kaksi maan peittämää pyöreää rumpua, ja sen sisäänkäynnillä on kaksi obeliskia.

Vuosien mittaan sitä on käytetty keskiaikaisena linnoituksena, koristepuutarhana, härkätaisteluareenana ja konserttilavana. Nykyään se on vaivalloisen restauroinnin jälkeen maailman matkailukohde.

Epäilemättä paikka on täynnä historiaa ja viehätystä; vierailu on pakollinen.

10. Via Margutta

Via Marguttan vierailu| ©Carlo Raso
Via Marguttan vierailu| ©Carlo Raso

Viiden minuutin päässä Piazza di Spagnalta on yksi Rooman kaupungin viehättävimmistä ja tyypillisimmistä kaduista, joka on esiintynyt myös elokuvissa, kuten ''Roman Holiday'', ja lauluissa. Se sijaitsee Piazza Spagnan ja Piazza del Popolon välissä, ja sen nimi on Via Margutta.

Via Margutta on maaginen paikka, jossa kaupunkilaiset ja turistit kävelevät rauhassa ja hiljaisuudessa. Myös muratti ja ryömintäkasvit peittävät palatsien julkisivuja. Tällä tiellä on taide- ja antiikkigallerioita, entisöintityöpajoja ja käsityökauppoja.

Näitä kaikkia asioita voit nähdä ja tehdä Piazza di Spagnalla nauttiaksesi kaikista sen upeista muistomerkeistä ja astuaksesi sisään sen ravintoloihin maistelemaan tarjolla olevia maukkaita ruokia.

Ja jos tämä ei riitä (mitä en usko, että riittää), on myös mahdollisuus tutustua kaupunkiin Rooman yökierroksilla, jolloin voit kokea aukion eri näkökulmasta.