Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooma heinäkuussa: kaupungin parhaat puolet

Heinäkuu on yksi parhaista kuukausista matkustaa Roomaan, Italian historialliseen pääkaupunkiin. Aurinkoiset päivät antavat sinulle mahdollisuuden nauttia erilaisista ulkoilmatapahtumista, kuten oopperoista, elokuvista ja Estate Romasta, sekä kävelyretkistä, uima-altaista ja muusta - ota selvää, mitä on tarjolla!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Rooma heinäkuussa: kaupungin parhaat puolet

Kotimaan alttari, Rooma | ©Michele Bitetto

Kuumat kesäpäivät merkitsevät sitä, että Roomassa on kesällä vielä enemmän tekemistä ja nähtävää. Voit viettää leppoisia iltapäiviä kävelemällä tai pyöräilemällä Italian puutarhoissa, kaduilla ja nähtävyyksillä. Esimerkiksi Borghesen puutarhat ja Castel Sant'Angelo.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus nähdä sekä päivällä että illalla erilaisia esityksiä, elokuvia ja viihdyttäviä tapahtumia. Suurin osa näistä on kokonaan ulkona, joten voit hyödyntää sääolosuhteita. Lue täältä, miten voit nauttia Rooman-matkastasi sesonkiaikana, kun tarjolla on niin paljon tekemistä.

1. Katso oopperanäytös ulkoilmassa

Ooppera Caracallassa| ©Leigh Williams
Ooppera Caracallassa| ©Leigh Williams

Roomassa on heinäkuussa nähtävä perinne, josta varmasti nautit. Tämä tapa perustuu siihen, että tämän kuukauden aikana järjestetään joka vuosi oikeita oopperaesityksiä. Erona muihin esityksiin on se, että niillä on erityinen piirre: ne ovat ulkoilmassa eri paikoissa.

Ennen niitä järjestettiin vain kuuluisassa Terme Antonina- tai Terme di Caracalla-puistossa, jotka ovat historiallisia raunioita. Nyt niitä järjestetään myös suuressa Circus Maximuksessa, josta voi nauttia henkeäsalpaavista näkymistä oopperaesityksen taustalla. Ennen kaikkea näet kaukaisuudessa tärkeän ja kauniin keisarikunnan palatsin, joka oli aikoinaan Rooma.

Ohjelmaan kuuluu yleensä jopa kolmen eri esityksen esittäminen. Vaikka ooppera ei kuuluisikaan musiikkiesitysten suosikkigenreihisi, voit silti pitää hauskaa. Et voi mitenkään olla rakastamatta olemista näin ainutlaatuisten ja mahtavien raunioiden keskellä yhden ihanan illan ajan. Tarkemmat tiedot esityksistä ja liput löytyvät Teatro Dell'Operan verkkosivuilta.

.

2. Tule elokuvajuhlille Trasteveressä

Elokuvajuhlista nauttiminen Trasteveressä| ©Andrea Littera
Elokuvajuhlista nauttiminen Trasteveressä| ©Andrea Littera

Rooman heinäkuun erilaisiin tekemisiin ja nähtävyyksiin kuuluu elokuvajuhlat Trasteveressä, joka on yksi Rooman viehättävimmistä kaupunginosista. Festivaalin ansiosta pääset katsomaan ilmaisia elokuvanäytöksiä, mikä on ehdottomasti hyödynnettävä. Erityisesti heinäkuun aikana on tarjolla erinomainen valikoima erittäin mielenkiintoisia elokuvia.

Varsinkin klassisia ja moderneja kauhuelokuvia sisältäviä genrejä on mahdollisuus nähdä. Lisäksi tarjolla on tieteiselokuvia ja muita animaatioelokuvia. Näitä elokuvatyyppejä vastaavat nimikkeet ovat varsin monipuolisia ja suosittuja.

Jos otat selvää , missä Trasteveressä voi syödä, vietät ulkoilmaillan elokuvan ja hyvän ruoan parissa. Koska tarkat elokuvalistaukset ja esityspäivät vaihtelevat, tarkista suunnitelmat virallisilta verkkosivuilta. Suosittelen täydentämään kokemuksen herkullisella illallisella.

Varaa ruokakierros Trastevereen

3. Mene Campo De' Fiori -markkinoille sesongin ajaksi

Markkinatuotteita Campo dei Fiorin markkinoilla| ©Joanne Clifford
Markkinatuotteita Campo dei Fiorin markkinoilla| ©Joanne Clifford

Yksi yksinkertaisista ideoista, mitä tehdä tai nähdä Roomassa heinäkuussa, on käydä Campo De' Fiorilla. Kyseessä on kesällä loistavat paikalliset markkinat, joilla on mahdollisuus ostaa tuoretuotteita, myös hedelmiä. Joitakin hedelmiä, jotka ovat sesongissa kyseisenä kuukautena, ovat mm. seuraavat:

 • Vadelma
 • Päärynät
 • Vesimelonit
 • Mustikat
 • Mansikat
 • Karhunvatukat

Jos jokin näistä on suosikkisi, älä epäröi ostaa niitä useampia. Nyt on ihanteellinen aika, koska tähän aikaan vuodesta runsaat hedelmät ovat luonnollisesti myynnissä. Aivan kuin rahan säästäminen ei olisi jo tarpeeksi, takaan, että näkemäsi viehättävä tunnelma on erittäin kiehtova.

Sisäänpääsy Piazza Campo De' Fiorille, jossa tämä valtava roomalainen tori sijaitsee, on täysin ilmainen. Kävely ei siis kirjaimellisesti maksa sinulle mitään, etkä myöskään tuhlaa liikaa rahaa herkullisten makeiden välipalojen ostamiseen.

Varaa ruokakierros Campo De' Fiorin torille

4. Lähde pyöräretkelle pääkaupungin ympäri

Pyöräretkestä nauttiminen| ©Blue Bird
Pyöräretkestä nauttiminen| ©Blue Bird

Pyöräily parhailla turistibusseilla on yksi tapa nähdä Rooma heinäkuussa. Sanoisin kuitenkin, että perinteisin ja jännittävin tapa tutustua pääkaupunkiin on pyöräillä.

Koska ei ole kylmä, ulkona on mukavampi olla, ja voit itse päättää, kuinka nopeasti haluat ajaa. Tämä antaa sinulle paljon vapautta pysähtyä ja tarkastella lähemmin mitä tahansa monumenttia tai paikkaa, joka vetoaa sinuun. On selvää, että kumppanin tai perheen kanssa tekeminen lisää hauskuutta tähän aktiviteettiin.

Varaa sähköpyöräretki Roomaan

5. Vieraile upeassa Castel Sant'Angelossa

Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román
Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román

Lisää Castel Sant'Angelo listallesi siitä, mitä Roomassa kannattaa nähdä heinäkuussa, sillä usko pois, se on sen arvoista. Suosittelen yövierailua (vain kesällä), jotta voit nauttia näkymistä.

Älä ole kuten muut turistit, jotka jättävät huomiotta tämän pääkaupungin jalokiven, joka näyttää ilmiömäiseltä yöllä valaistuna. Jos menet juuri ennen auringonlaskua, näkemäsi nähtävyydet jättävät sinut suu auki.

Sinulla on etuoikeus nähdä Rooma kultaisen kylvyn peittämänä. Jos sinua houkuttaa vangita nämä korvaamattomat hetket valokuviin, hanki liput Castel Sant'Angeloon.

Osta liput kohteeseen Castel Sant'Angelo

6. Älä missaa upeaa Estate Romaa

Näkymä Tiber-joelle festivaalilta| ©tjsalo
Näkymä Tiber-joelle festivaalilta| ©tjsalo

Roomassa heinäkuussa järjestettävä festivaali on pakollinen vierailukohde fantastinen Estate Roma. Se järjestetään käytännössä koko tuon kesäkuukauden ajan, sillä siihen kuuluu suuri määrä useita päiviä kestäviä tapahtumia. Ne vaihtelevat erilaisten elokuvien hyvistä näytöksistä ja keskusteluista konsertteihin ja esityksiin.

Tämän pitkän festivaalin aikana pitkän Tiber-joen ympäristössä on avoinna useita baareja ja kojuja, joissa on tarjolla ruokaa. Houkutteleeko sinua ajatus italialaisen gastronomian maistelemisesta, elävän musiikin kuuntelemisesta tai kirjojen lukemisesta? Jos haluat kokeilla kaikkien näiden asioiden tekemistä yhdessä, osallistu Estate Romaan.

Kaikki se, mitä viime vuosina on tapahtunut, on todiste siitä, että tätä festivaalia juhlitaan suuressa mittakaavassa. Suunnitelmat muuttuvat tietysti joka vuosi, ja on tärkeää pysyä ajan tasalla, jotta pääset mukaan. Onneksi on olemassa virallinen verkkosivusto, josta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot, jotta et missaa mitään.

.

7. Nauti virkistävästä ajasta uima-altaassa

Uima-altaasta nauttiminen| ©Kindel Media
Uima-altaasta nauttiminen| ©Kindel Media

On mahdotonta kieltää, että Roomassa on heinäkuussa melko kuuma, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Itse asiassa korkeiden lämpötilojen ansiosta on mahdollista suunnitella hauskaa aikaa uima-altaassa. Kesä osoittautuu täydelliseksi ajaksi uida ja vilvoitella hotellin tai yhteisön uima-altaassa.

Heinäkuuhun mennessä useat hotellien uima-altaat ovat avoinna yleisölle. Joten vaikka et olisi tehnyt varausta hotelliin, jossa on uima-allas, voit nauttia niistä, vaikka et olisikaan tehnyt varausta hotelliin, jossa on uima-allas. Usko minua, kun kuumuus alkaa tuntua, ajatus viilentymisestä uinnilla tuntuu erinomaiselta ja jopa hyvin tarpeelliselta.

Sisäänpääsymaksu päivän viettämiseen riippuu valitsemastasi tietystä paikasta. Päivä, jona menet, sijainti, tilat ja tarjotut palvelut vaikuttavat vielä siihen, onko se kalliimpi vai halvempi. Joitakin tarjolla olevia vaihtoehtoja ovat mm:

 • Circolo belle Arti
 • Uima-allas delle rose
 • Hotel Palazzo Naiadi
 • Lanciani Tennis Club
 • Grand Hotel Gianicolo

8. Vieraile museossa kuunnellen klassista musiikkia

Vierailu Capitoliumin museossa Roomassa| ©Mike Steele
Vierailu Capitoliumin museossa Roomassa| ©Mike Steele

Klassinen musiikki on täydellinen säestys museoiden runsaille taideteoksille. Vieraillessasi heinäkuussa joissakin Rooman museoissa voit nauttia tämäntyyppisestä musiikista täysin livenä ja myös suojautua Italian pääkaupungin kuumuudelta näinä päivinä.

Kun katselet tiettyjen teosten eri näyttelyitä, kuulet live-esityksiä. Kuulet erittäin ammattitaitoisen muusikon esiintyvän ja soittavan aikakauden kappaleita. Vakuutan, että tämänkaltainen tapahtuma auttaa sinua kokemaan jotain aivan uutta pääkaupungissa.

Päästäksesi tällaiseen toimintaan sinun on hankittava liput, joiden hinta vaihtelee 20 eurosta 30 euroon. Niitä on saatavilla verkossa verkkosivuston kautta.

9. Kävele galleriassa ja kuuluisassa Borghesen puutarhassa

Villa Borghesen tilat| ©Unsplash
Villa Borghesen tilat| ©Unsplash

Toinen asia, jota kannattaa tehdä ja nähdä Roomassa heinäkuussa, on käydä katsomassa Villa Borghesen puutarhoja. Siellä ollessasi voit mennä Borghesen galleriaan, jossa on kuukauden aikana esillä erityinen taidekokoelma. Lisäksi lämpimässä säässä on mukava kävellä puutarhoissa, jotka ovat täynnä luonnonihmeitä.

Gallerian heinäkuussa vuosittain järjestämien erikoisnäyttelyiden lisäksi on myös tavanomaisia näyttelyitä. Tähän kategoriaan kuuluvat muun muassa Caravaggion, Berninin, Canovan, Tizianin ja Raffaellon teokset. Tarjolla on myös lapsille sopivia aktiviteetteja, kuten Cinema dei Piccoli ja biopuisto.

Täydennä vierailuasi tässä kuuluisassa galleriassa kävelyllä värikkäissä puutarhoissa. Voit halutessasi osallistua opastetulle kierrokselle, jonka avulla voit tutustua tähän tilaan perusteellisesti. Ainoa päivä, jolloin galleria ei ole avoinna, on maanantai. Muina viikonpäivinä **voit käydä kello 9:00-19:**00.

Varaa opastettu kierros Borghesen galleriaan

10. Selaa italialaisia kauppoja ja hyödynnä erikoistarjoukset

Ostokset Roomassa| ©Sam Lion
Ostokset Roomassa| ©Sam Lion

Shoppailutarjoukset ovat kaikkinainen tilaisuus, ja haluat varmasti hyödyntää ne. Onneksi Roomassa heinäkuussa voit nähdä valtavia alennusmyyntejä ympäri kaupunkia. Sen ensimmäisten viikkojen aikana useat kaupat kaupungissa leikkaavat hintoja.

Voit hyödyntää jopa 50 prosentin alennuksia monista tuotteista, mikä säästää rahaa. On kuitenkin tärkeää, että rajoitut ostamaan tai hyväksymään tarjouksia suurista, tunnetuista kaupoista.

Kierrä näitä kauppoja ja hyödynnä kausiluonteisesti alhaiset hinnat. Näin voit viedä kotiin useita matkamuistoja Italian pääkaupungin matkaltasi.

Millainen sää Roomassa on heinäkuussa?

Nauti kesästä Roomassa| ©Miriam Mezzera
Nauti kesästä Roomassa| ©Miriam Mezzera

Jos matkustat heinäkuussa, pääset todistamaan Rooman kaupungin kesäkautta. Kyseessä on kuuma kuukausi, jolloin lämpötilat nousevat huippuunsa, mikä tekee kaupungista kuuman. Näet säteilevän auringonpaisteen, jonka ansiosta lämpötila nousee **keskimäärin 26 °C:**een.

Viime vuosina lämpöasteet ovat kuitenkin olleet korkeammat, ja ne ovat nousseet noin 37 °C:een. Kaupunki on sateeton, sillä heinäkuussa sataa yleensä vain kolmena päivänä. Vaikka olisitkin käynyt aiemmin kuumissa ilmastoissa, muista, että Rooman kosteus tekee kaikesta vaikeampaa.

Jos siis päätät, että heinäkuu on paras aika vierailla Roomassa, yritä olla viettämättä liikaa aikaa auringossa keskellä päivää. Pidä myös mahdollisimman paljon nestettä ja valitse hotellit, joissa on ilmastointi.

Miten pakata matkatavaroita Roomaan heinäkuussa

Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich

Jotta lomasi Roomassa heinäkuussa sujuisi varmasti hyvin, sinun on pakattava hyvin. Yleinen neuvo tai ehdotus, jonka voin antaa sinulle, on pakata kesävaatteita. Tämä tarkoittaa, että vaatteiden on oltava hyvin kevyitä ja mukavia, kun otetaan huomioon kuuma sää tähän vuodenaikaan.

Ota mukaan esimerkiksi lyhythihaisia puseroita tai T-paitoja (erityisesti kesällä), jotka eivät ole liian paksuja. Käytä myös hattuja, joiden avulla voit suojautua auringolta, ja sandaaleita, jotka eivät ole liian peittävät. Älä tietenkään unohda pakata mukaan joitakin muodollisia vaatteita tilaisuuksiin, jotka vaativat tällaista pukeutumista.

Esimerkiksi pitkät housut, paidat, hameet tai polvipituiset mekot. Mutta yleisesti ottaen Rooman matkaa suunnitellessasi kannattaa pitää mielessä, että kaiken, mitä pakkaat, on oltava tuoretta. Muihin pakollisiin varusteisiin kuuluvat tietenkin uimapuku, sateenvarjo ja aurinkovoide. Nyt olet valmis.