Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Roomasta Napoliin

Oletko lähdössä Roomaan ja haluat matkustaa Napoliin? Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Miten päästä Roomasta Napoliin

Napoli | ©Carlo Raso

Napoli on yksi Etelä-Italian viehättävimmistä ja aidoimmista kaupungeista. Se sijaitsee vain 200 kilometrin päässä pääkaupungista, joten se on täydellinen pakopaikka , jos vietät muutaman päivän Roomassa.

Jos haluat hyödyntää ikuiseen kaupunkiin suuntautuvan matkasi tutustuaksesi maan muihin alueisiin, tässä ovat kaikki mahdollisuudet, joilla pääset Roomasta Napoliin hetkessä.

Järjestetty kiertomatka, paras tapa päästä Napoliin Roomasta

Napolin panoraamanäkymä| ©Aliya Izumi
Napolin panoraamanäkymä| ©Aliya Izumi

On hyvin tavallista, että matkailijat käyttävät Rooman-matkan hyväkseen laajentaakseen näköalojaan ja tutustuakseen muihin pääkaupungin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin, kuten esimerkiksi Napoliin.

Tämä on käytännöllinen ja hauska tapa ottaa kaikki ir ti Italian-matkasta ja kerätä mahdollisimman paljon kokemuksia tutustumalla maan muihin alueisiin lyhyessä ajassa.

Matka Roomasta Napoliin kestää yleensä koko päivän (10-14 tuntia).

Mitä näet kiertueella?

Napoli on historian saatossa kuulunut moniin valtakuntiin, mikä näkyy kaupungin morfologiassa. Siellä on siis monia kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Piazza del Plebiscito (jossa on kuninkaallinen palatsi, San Francesco di Paolan basilika, Salernon palatsi tai prefektuurin palatsi), San Severon kappeli, jossa on Kristus "Velato", tai Via San Gregorio Armeno (kuuluisa joulumarkkinoistaan), monien muiden muassa.

Oppaan saattamana, kierroksen aikana näet, miksi se on niin kiehtova matkailijoille, se ei jätä ketään välinpitämättömäksi! Saksalainen runoilija J.W. Goethe kirjoitti jo 1800-luvun alussa, että "kaupunki on kaupungin kaupunki". Goethe kirjoitti: "Vaeltele vain kaduilla ja avaa silmäsi nähdäksesi jäljittelemättömiä spektaakkeleita". Kuten huomaatte, Napolin olemus ei ole muuttunut ajan kulumisesta huolimatta, ja sitä me matkailijat rakastamme.

Entä jos yhdistän Napolin vierailun johonkin toiseen kohteeseen?

Koska Napolin kaupunki on hyvin lähellä Pompejia (vain 30 minuutin ajomatkan päässä), suosittelen, että käytätte tämän Napolin retken Roomasta ja vierailette myös kuuluisassa arkeologisessa kohteessa.

Pompeijissa vierailu on Italian-matkan ehdoton kohde, ja sen yhdistäminen Napolin järjestettyyn retkeen on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä monia maan tärkeitä paikkoja ilman, että retken valmisteluun kuluu paljon vaivaa, ja säästää aikaa ja rahaa.

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin

Bussilla, halvin tapa päästä Napoliin on

Bussi Napoliin| ©Antonio Vera
Bussi Napoliin| ©Antonio Vera

Voit ostaa bussilippuja Napoliin jo 12 eurolla, jos haluat jättää järjestetyt kiertoajelut väliin ja tehdä sen yksin.

Joitakin yhtiöitä, jotka kattavat palvelun, ovat Flixbus, Itabus tai Marinobus. Voit varata paikkasi verkossa, ja kierros kestää noin 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin

Autolla, joustavin tapa päästä sinne Roomasta

Matkustaminen autolla| ©Alquiler de Coches
Matkustaminen autolla| ©Alquiler de Coches

Rooma ja Napoli sijaitsevat noin 200 kilometrin päässä toisistaan, ja niihin pääsee helposti autolla.

Jos päätät vuokrata auton tutustuaksesi Napoliin, suunnitelmissasi on hieman enemmän joustavuutta, sillä voit räätälöidä reitin ja ajoituksen omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan, jättää tiettyjä pysähdyksiä väliin tai viipyä pidempään haluamassasi kohteessa.

Napoliin pääsee Roomasta helposti autolla. Aja vain A1-moottoritietä, joka on hyvin viitoitettu. Matka tällä tiellä kestää noin 2 tuntia ja 20 minuuttia, ja se on maksullinen ja maksaa noin 15 euroa.

Auton vuokraaminen Napoliin on hyvä vaihtoehto, jos pidät automatkoista ja haluat tutustua matkan varrella muihin viehättäviin kyliin, joihin et pääsisi julkisilla kulkuneuvoilla.

Junalla, nopein tapa päästä Napoliin

Frecciarossa-juna Napoliin| ©Ferrovie dello Stato Italiane
Frecciarossa-juna Napoliin| ©Ferrovie dello Stato Italiane

Juna on nopein tapa päästä Roomasta Napoliin. Ne lähtevät Terminin asemalta (pääkaupungin keskustassa) ja saapuvat Napolin päärautatieasemalle.

Lippujen hinnat ja matka-ajat riippuvat lähtöajasta ja junatyypistä, jolla matkustat. Voit ostaa ne Italon tai Trenitalian kautta.

  • Italo tai Frecciarossa: Nämä ovat suurnopeusjunia, jotka kulkevat määränpäähänsä noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Lippuja on saatavilla alkaen 18 €.
  • Intercity: Nämä junat kulkevat noin 2 tuntia ja 30 minuuttia. Voit ostaa lippuja alkaen 19 €
  • Regionales: Nämä junat ovat perillä noin 3 tuntia. Voit ostaa lippuja alkaen 12 €

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin

Lentokoneella, kallein tapa matkustaa Roomasta

Lentokoneen ottaminen| ©Anna Zvereva
Lentokoneen ottaminen| ©Anna Zvereva

Suora lento Roomasta Napoliin kestää vain noin 50 minuuttia, mutta en suosittele sitä, koska tähän aikaan on lisättävä kuljetus lentokentälle, turvatarkastusten läpikäyminen, odotusaika terminaalissa jne.

Laske, että lentokoneella Roomasta Napoliin matkustaminen kestää yhteensä yli 3 tuntia ja liput ovat erittäin kalliita muihin liikennevälineisiin verrattuna, noin 80 euroa. Se ei ole sen arvoista!


Milloin on paras aika matkustaa Roomasta Napoliin?

Kävely Napolin kaduilla| ©Mario Sánchez Prada
Kävely Napolin kaduilla| ©Mario Sánchez Prada

Kuten Rooman ilmasto, Napoliin kannattaa matkustaa keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötila on miellyttävä ja ilmapiiri suhteellisen kuiva.

Napolin ilmaston etuna näinä vuodenaikoina on myös se, että kadut ovat vilkkaampia kuin talvella, mutta eivät läheskään yhtä täynnä kuin kesällä, joten tärkeimpiin nähtävyyksiin pääsee rauhassa.

Vaikka kesä on ehdoton lomakausi, en suosittele Napoliin menemistä tähän vuodenaikaan, koska sää kaupungissa on melko kuuma ja kostea, ja voit tuntea olosi liian kuumaksi ja tahmeaksi nähtävyyksien katseluun, ja kaikki on täynnä turisteja!

Kuinka paljon maksaa järjestetty matka Napoliin Roomasta?

Napoli auringonlaskun aikaan| ©Alex N.
Napoli auringonlaskun aikaan| ©Alex N.

Alkaen 98 € löydät vaihtoehtoja Helloticketsista. Järjestettyjen retkien hinnat voivat vaihdella tiettyjen tekijöiden mukaan, kuten retken pituuden, ryhmän koon, sen mukaan, onko kyseessä yksityinen aktiviteetti vai ei, matkan varrella olevien nähtävyyksien, retken aikana toteutettavien aktiviteettien tai sen mukaan, sisältyykö retkeen oppaan palvelut.

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin

Miksi kannattaa tehdä Roomasta järjestetty kiertomatka Napoliin?

Tyypillinen näkymä Napolin keskustan kapeilta kaduilta| ©Vincenzo La Montagna
Tyypillinen näkymä Napolin keskustan kapeilta kaduilta| ©Vincenzo La Montagna

Vaikka kiertoajelun voi tehdä omatoimisesti, järjestetyt kiertoajelut ovat mielestäni paras tapa matkustaa Roomasta Napoliin.

  • Ne ovat erittäin käteviä! Sinun ei tarvitse huolehtia mistään matkan suunnitteluun liittyvästä, vaan voit vain ostaa liput ja pitää hauskaa.
  • Järjestetyllä kiertomatkalla vältyt viime hetken ongelmilta, joita voi syntyä, jos lähdet omatoimisesti.
  • Näin varmistat, että saat kierroksen ajasta kaiken irti.
  • Sinulla on mukanasi asiantunteva opas, joka kertoo sinulle paljon anekdootteja ja tarinoita, jotka muuten saattaisit menettää.
  • Ja jos matkustat yksin tai pariskuntana, sinulla on mukana ryhmä, joten kiertoajelusta tulee vieläkin hauskempi.
  • Voit levätä paluumatkalla Roomaan ilman, että sinun tarvitsee koko ajan tarkkailla julkisen liikenteen aikatauluja palataksesi takaisin.

Kaikki edut!

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin

Muita kaupunkeja, joissa voit vierailla retkellä Roomasta käsin

Vierailu Pompeijissa| ©Unsplash
Vierailu Pompeijissa| ©Unsplash

Napoli on yksi niistä kaupungeista, jotka esiintyvät kaikilla Roomasta lähtevien matkojen listoilla sen erityisen viehätyksen vuoksi, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi, ja sen läheisyyden vuoksi pääkaupunkiin.

Mutta niitä on paljon muitakin! Jos matkustat Roomaan ja haluat vierailla muissakin kaupungeissa kuin Napolissa, tutustu näihin ehdotuksiin:

Varaa retki Napoliin ja Pompeijiin