Arrabidan ja Sesimbran päivämatkat Lissabonista

Lissabon on kaunis kaupunki, siitä ei ole epäilystäkään. Sen ympäristö on kuitenkin myös suuri matkailunähtävyys Portugalissa. Siksi retkiä Arrábidaan ja Sesimbraan ei voi jättää väliin, kun olet Portugalin pääkaupungissa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

Arrabidan ja Sesimbran päivämatkat Lissabonista

Lissabon, Portugali | ©Rubina Ajdary

Lissabonissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, sillä se on yksi Euroopan matkailullisimmista kaupungeista. Kaupungin metropolialue on maan väkirikkain, ja sen ympäristössä on joitakin Etelä-Portugalin tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä. Näihin kuuluvat Arrábidan luonnonpuisto ja Sesimbran viehättävä rannikkokaupunki.

Molemmat kaupungit ovat erittäin tärkeitä Portugalin viiniteollisuudelle, ja ne erottuvat omana itsenään maisemiensa kauneuden ja asukkaidensa ystävällisyyden ansiosta. Siksi pyydänkin sinua jatkamaan tämän sinulle laatimani postauksen lukemista, sillä kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää parhaista retkistä näihin kahteen kohteeseen, jotka sijaitsevat vain 40 kilometrin päässä Lissabonin keskustasta.

1. Retki Lissabonista Arrábidaan ja Sesimbraan, jossa on viininmaistajaiset

Viininmaistajaiset| ©Kelsey Knight
Viininmaistajaiset| ©Kelsey Knight

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä retkestä näihin kohteisiin Lissabonista, on se, että se on suhteellisen lyhyt matka, sillä molemmat sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä maanteitse nopeiden moottoriteiden kautta. Tämäntyyppisen suunnitelman osallistujamäärästä on kuitenkin hyvä tietää, että kyseessä on pieni ryhmä, mutta kyseessä ei myöskään ole yksityisretki, sillä osallistujia on yleensä keskimäärin noin 20.

Tämän matkan pääkohteena on vierailla Arrábidan luonnonpuiston ympärillä sijaitsevilla viinitiloilla, jotka ovat yksi Portugalin viiniteollisuuden tärkeimmistä alueista. Tämä tarkoittaa, että tämän matkan aikana nautit noin kuusi viininmaistiaista vähintään kahdella eri viinitilalla. Yksi niistä Casa Museu Jose Maria da Fonsecassa, joka on yksi Portugalin vanhimmista viinikellareista.

Muista, että kyseessä on opastettu kierros, joten mukana on aina asiantuntija, joka kertoo sinulle kaikki historialliset yksityiskohdat jokaisesta matkan varrella vierailemastasi kohteesta. Muista myös, että ajoneuvot ovat yleensä melko hienoja ja aina ilmastoituja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Tällaisen retken hinta on yleensä noin 80 € aikuiselta ja noin 40 € 12-4-vuotiailta lapsilta. Hinnat ovat varsin edullisia ottaen huomioon, että tämä on yksi parhaista retkistä ja retkistä Lissabonista.
  • Kesto: Tällainen retki kestää keskimäärin noin kahdeksan tuntia. Viininmaisteluosuus kestää yleensä noin kolme tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Yleensä kyseessä on minibussi tai on myös mahdollista valita bussi, joka ei olisi täynnä ihmisiä, sillä ne on suunniteltu vain enintään 20 hengen ryhmille.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Kuusi viininmaistiaista ja kiertoajelu 80 eurolla henkilöä kohti on erittäin vakuuttava hinta. Lisäksi se, että mukana on opas, on tärkeää, jotta et menetä mitään yksityiskohtia vierailukohteista.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Se, että kierros kestää keskimäärin noin kahdeksan tuntia, voi olla hieman hankalaa niille, jotka matkustavat Lissaboniin tiukalla aikataululla.

Parhaat kiertoajelut ja retket Lissabonista

2. Yksityinen retki Arrábidaan ja Sesimbraan Lissabonista käsin

Arrábida| ©Hélder Lopes
Arrábida| ©Hélder Lopes

Aina on niitä, jotka haluavat yksityisyyttä ja yksinoikeutta kiertäessään heitä eniten kiinnostavia matkailukohteita matkalla. Tästä syystä on olemassa yksityisretkiä, jotka vievät sinut myös näihin kahteen kohteeseen ilman, että sinun tarvitsee jakaa ajoneuvo suhteellisen suuren ihmisryhmän kanssa.

Muista, että tämäntyyppiset aktiviteetit alkavat yleensä noutamalla sinut suoraan majapaikastasi Lissabonissa, ja sieltä alkaa ajo matkasuunnitelman ensimmäiseen pysäkkiin. Tämä on yleensä Arrábidan luonnonpuisto, jossa sinulla on mahdollisuus nauttia tämän metsäalueen panoraamanäkymistä. Portinho da Arrábidan, Praia da Figueirinhan ja Albarquelin rannat ovat muita paikkoja, jotka voivat halutessasi kuulua reittiin.

Koska kyseessä on yksityinen kiertomatka, sinulla on lopullinen päätös valta siitä, missä paikoissa vierailet. Muista, että Sesimbra on aina yksi tämän kierroksen pysähdyspaikoista, ja sinulla on tilaisuus nauttia tämän kaupungin pohjoispäässä sijaitsevan keskiaikaisen linnan valtavuudesta. Lisäksi voitte kävellä kaduilla ja nauttia lounasta omatoimisesti portugalilaisissa ravintoloissa.

Korostan sitä, että yksityinen kiertoajelu yksityisessä ilmastoidussa ajoneuvossa voi olla yksi parhaista asioista, joita voitte tehdä Lissabonissa kesällä, jos haluatte tutustua ympäröivään alueeseen, ja korostan jälleen kerran sitä, että tämä kiertoajelu on varattu yksinomaan seuralaisryhmällenne.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Koska kyseessä on yksityinen kierros, hinta on aina hieman korkeampi kuin jaetulla kierroksella. Hinta on yleensä noin 300 euroa, jos kyseessä on yksityisauto, jos osallistujia on enemmän, hinta nousee 400 tai 500 euroon ja se jaetaan jokaisen matkustajan kesken.
  • Kesto: Myös tämäntyyppinen yksityinen retki kestää noin kahdeksan tuntia Lissabonista lähdöstä paluuseen. Muista, että voit halutessasi vierailla myös Arrábidan luonnonpuistoa ympäröivien viininviljelyalueiden viinitiloilla.
  • Kuljetusvälineet: Lähes aina on kyse kolmi- tai nelipaikkaisesta henkilöautosta, tai yli kuuden hengen ryhmälle voidaan järjestää myös tila-auto.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Tämäntyyppisellä retkellä sinulla on mahdollisuus pyytää kuljettajaa viemään sinut niihin paikkoihin, jotka todella kiinnostavat sinua. Tämä edellyttäen, että he pysyvät reitillä, joka vie sinut Sesimbraan.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Jos autossa on vain kaksi henkilöä, tämä voi olla kallis vaihtoehto. Se merkitsee kuitenkin myös vähemmän fyysistä rasitusta, mikä auttaa sinua palaamaan kaupunkiin nauttimaan Lissabonin parhaista gastronomisista kierroksista illalla.

Lissabonin gastronominen kierros

Miten varata matka Arrábidaan ja Sesimbraan Lissabonista?

Sisäänpääsy Sesimbran linnaan| ©pedrik
Sisäänpääsy Sesimbran linnaan| ©pedrik

Sinulla on erilaisia vaihtoehtoja, kun varaat matkan Lissabonista Arrábidaan ja Sesimbraan, ja paras kaikista on aina verkkomenetelmä. Tämä johtuu siitä, että sen avulla näet tarkan hintavaihtelun käytettävissä olevien päivämäärien mukaan, ja yleensä saat myös välittömän vahvistuksen ostoksestasi.

Kun varaat tällaisen retken verkossa, sinulla on yleensä myös mahdollisuus peruuttaa ostoksesi ilmaiseksi, jos ilmoitat siitä riittävän ajoissa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua muiden käyttäjien arvosteluihin, joilla on ollut sama kokemus, joten voit olla varma, että sijoitat rahasi viisaasti. Sama pätee, jos etsit vaihtoehtoja, miten pääset Lissabonista Portoon tai miten pääset Lissabonista Fatimaan.

Mahdollisuus ostaa matka suoraan matkailutoimistosta, joka sijaitsee jossakin Lissabonin kaupunginosassa, on myös olemassa. Tämän vaihtoehdon ongelmana on se, että et tiedä, onko matkoja saatavilla juuri matkasi päivämääränä, sillä jätät tämän oston viime hetkeen. Et myöskään tiedä, onko se sopiva suunnitelma, koska et voi verrata sitä muihin vaihtoehtoihin.

Matkojen kesto Lissabonista Arrábidaan ja Sesimbraan

Portinho da Arrábida, Portugali| ©Francisco Barrento
Portinho da Arrábida, Portugali| ©Francisco Barrento

Keskimäärin matka Lissabonista näihin kahteen matkailukohteeseen kestää noin kuudesta seitsemään tuntia. Matka voi pidentyä kahdeksaan tai jopa yhdeksään tuntiin riippuen liikenteestä ja tekemiesi aktiviteettien määrästä.

Juuri tästä syystä tämän ominaisuuden sisältävää matkaa suositellaan, jos etsit suunnitelmia Lissabonissa viiden päivän matkalle tai jos mietit aktiviteetteja, joita voit tehdä Lissabonissa neljän päivän vierailun aikana. Tämä johtuu siitä, että sinulla olisi vielä aikaa kävellä ympäri kaupunkia ja sinulla jäisi vielä pari tuntia aikaa tutustua ympäröivään alueeseen.

Mitä näen tämäntyyppisellä kiertomatkalla?

Portinho da Arrábida, Portugali| ©Ze Maria
Portinho da Arrábida, Portugali| ©Ze Maria

Tällaisella retkellä voit nauttia luonnonmaisemista, jotka ovat tyypillisiä Lissabonin eteläosassa, ja koko asutusta, joka on kehittynyt vuosisatojen ajan Tejo-joen rantojen ja suun eteläpuolella. Erityisesti Arrábidan luonnonpuistossa näet kallioita, vuoria, metsäalueita, joitakin linnoituksia ja myös pari aluetta, joilla on upeat rannikkomaisemat.

Viininmaisteluun liittyvillä pysähdyspaikoilla voit myös ihailla tyypillisten portugalilaiskylien kauneutta, ja voit jopa vierailla keskiaikaisissa rakennelmissa, kuten Palmelan linnassa.

Muista, että vaikka tämäntyyppisillä retkillä on runsaasti aktiviteetteja, sinulla on silti riittävästi aikaa päästä majapaikkaasi lepäämään muutamaksi minuutiksi ja lähteä sitten tutkimaan Lissabonin parhaita nähtävyyksiä ja tekemistä yöllä. Seuraavat paikat ovat tämäntyyppisen retken peruspysähdyspaikkoja:

Palmelan linna

Tämä Arrabiadan luonnonpuiston itäpään takana sijaitseva linna on keskiaikainen linnoitus, joka kuuluu yleensä tämäntyyppisen kiertomatkan matkasuunnitelmaan. Se on yleensä seuraava pysähdyspaikka kierroksen viimeisen viininmaistelun jälkeen, joka on epäilemättä yksi parhaista viininmaisteluista Lissabonissa ja sen ympäristössä.

Sesimbra

Sesimbra on vaatimaton rannikkokunta, joka sijaitsee Arrábidan luonnonpuiston länsipäässä. Siellä on useita viehättäviä alueita, kuten Forte de Santiago de Sesimbra ja samanniminen linna. Linna on peräisin keskiajalta, ja se sijaitsee kalliolla, jolta on erinomaiset näkymät muuhun kaupunkiin. Kannattaa muistaa, että tämä osa matkareittiä valitaan yleensä hyvän aidon portugalilaisen lounaan nauttimiseen.

Kristuksen kuninkaan pyhäkkö

Kristuksen kuninkaan pyhäkkö| ©Max Avans
Kristuksen kuninkaan pyhäkkö| ©Max Avans

Paluumatkalla Lissaboniin valitaan yleensä reitti, joka kulkee 25. huhtikuuta sillan yli. Tämä silta itsessään on todellinen turistinähtävyys kaupungissa, koska se muistuttaa kuuluisaa Golden Gate -siltaa San Franciscossa.

Ennen Tagus-joen ylittämistä tämän kuuluisan rakennelman kautta pysähdytään yleensä Kristuksen kuninkaan kansallisessa pyhäkössä. Kyseessä on kaunis katolinen patsas, joka on luotu Jeesuksen pyhän sydämen kunniaksi ja joka on saanut suoran vaikutteita Brasilian Rio de Janeirossa sijaitsevasta Kristus Lunastajasta.

Vinkkejä retkelle Lissabonista Arrábidaan ja Sesimbraan

Sesimbra, Portugali| ©Hugo Jones
Sesimbra, Portugali| ©Hugo Jones

Ensimmäinen neuvo, jonka voin antaa sinulle, on valita retki omien tarpeidesi mukaan. Ei kannata maksaa yksityisestä retkestä itsellesi, jos sinulla ei ole ketään mukana kokemassa. Toisaalta jaetulla kiertomatkalla Arrábidaan ja Sesimbraan sinulla on etuoikeus matkustaa vierailemiesi paikkojen historian asiantuntijan kanssa, ja samalla voit ystävystyä joidenkin sellaisten ihmisten kanssa, jotka myös osallistuvat tälle kiertomatkalle.

Toinen asia, jota voin neuvoa, on ottaa mukaan riittävästi välipaloja ja nestettä. Tämä johtuu siitä, että kiertoajelulla on osia, joissa ei ole pysähdyksiä, ja jos sinulle tulee nälkä tai jano, on erittäin epämukavaa joutua odottamaan seuraavaa reittiosuutta.

Toinen asia, jota voin suositella tämäntyyppisessä kiertoajelussa, on se, että sinulla ei lopu suunnitelmat kesken, kun palaat takaisin kaupunkiin. Useimmat niistä alkavat aikaisin aamulla, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi olla takaisin Lissabonissa kuuteen mennessä. Tästä syystä olisi hyvä ajatus varata jokin aktiviteetti, kuten vierailu Lissabonin parhaisiin fadon kuuntelupaikkoihin tai hieno illallinen ravintolassa, joka kiinnostaa sinua.

Parhaat paikat fadon kuunteluun Lissabonissa

Kuinka paljon matka Arrábidaan ja Sesimbraan maksaa Lissabonista?

Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo
Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo

Tällainen retki maksaa yleensä yli 60 €/henkilö. On kuitenkin otettava huomioon, millaisia aktiviteetteja matkaohjelmaan sisältyy, sillä mielenkiintoinen ja viihdyttävä aktiviteetti, johon kuuluu viininmaistajaiset, voi nostaa hinnan 80 tai jopa 100 euroon henkeä kohti.

Tämäntyyppisen retken osalta on myös tärkeää huomata, että hinnat voivat vaihdella vähemmän turistisina vuodenaikoina. Siksi retket Portugalin pääkaupungin laitamille ovat yleensä yksi parhaista nähtävyyksistä ja tekemistä lokakuussa Lissabonissa muiden syyskuukausien ohella. Tämä johtuu siitä, että kävijöiden määrä laskee rajusti kesään verrattuna.

Miksi Lissabonista kannattaa tehdä retki Arrábidaan ja Sesimbraan?

Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo
Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo

Matka Lissabonista Arrábidaan ja Sesimbraan on suositeltava kokemus kaikentyyppisille matkailijoille, sillä sen avulla voit tutustua Portugalin kauneuteen kaikkien tuntemien tyypillisten turistikohteiden ulkopuolella.

Samaan aikaan matka, jolla on nämä ominaisuudet, on todella täydellinen kokemus, kun tiedät, että se vie sinut neljään, viiteen tai jopa kuuteen tärkeään paikkaan, ja kaikki tämä suhteellisen edulliseen hintaan. Tämä tarkoittaa sitä, että se optimoi aikasi, sillä sen avulla näet yhdellä matkalla suuren määrän Tagus-joen suun eteläpuolisen alueen nähtävyyksiä.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että vierailisin Arrábidassa ja Sesimbrassa omin päin?

Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo
Sesimbra, Portugali| ©Marcio Azevedo

Opastettu kierros on täynnä etuja, jos otat huomioon, että mukana on ammattilainen, joka osaa käsitellä matkailijoita, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään, mikä liittyy kierroksen logistiikkaan.

Lisäksi se on viime kädessä kustannussäästö, kun otat huomioon, että yksityisauton vuokraaminen, polttoainetankin tankkaaminen ja pääsymaksujen maksaminen monista kohteista, jotka sisältyvät jo opastettuun kierrokseen.

Vaihtoehtona on kuitenkin myös se, että maksat yksityisestä kuljetuksesta majoituspaikastasi Lissabonissa sijaitsevaan Sesimbraan. Näin säästyisit suhteellisen lyhyessä ajassa joiltakin sellaisilta paikoilta, jotka eivät ehkä kiinnosta sinua, ja saavuttaisit tämän rannikkokaupungin, jolle on ominaista sen kauneus ja rauhallisuus.