Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Krakova Hop On Hop Off -bussi

Kuten monissa muissakin Euroopan kaupungeissa, myös Krakovassa on oma kiertoajelubussi, joka vie sinut kaupungin kohokohtiin.

Katherine Betances

Katherine Betances

5 minuuttia luettu

Krakova Hop On Hop Off -bussi

Krakova, Puola | ©Jacek Dylag

Matkailukohteena Krakovan kaupungille on ominaista kauneus ja viehätysvoima, joita on mahdotonta jäljitellä. Se on yksi Puolan kahdesta tärkeimmästä kaupungista ja yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista.

Tästä syystä siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää, tehtävää ja nautittavaa, joten mikä tahansa matka Krakovaan vaatii huolellista suunnittelua, jotta saat kaiken irti Krakovassa oleskelustasi.

Kiertoajelubussivaihtoehto on yksinkertainen ja ennen kaikkea nopea tapa päästä mukaan Krakovan taikaan ja liikkua Krakovan vanhankaupungin tärkeimpien nähtävyyksien välillä.

1. Täydellisin vaihtoehto: Krakova Hop-on-Hop-off.

Krakova, Puola| ©Ostap Senyuk
Krakova, Puola| ©Ostap Senyuk

Kuten muissakin Euroopan ja maailman suurkaupungeissa, myös sievässä pienessä Krakovassa on oma versionsa klassisesta hop-on-hop-off -kiertoajelubussista.

Se on loistava vaihtoehto matkailijoille, jotka ovat kaupungissa vain lyhyen aikaa, korkeintaan 3 päivää Krakovassa, ja haluavat tutustua kaupunkiin nopealla mutta erittäin kattavalla kierroksella.

Miten City Sightseeing Krakova toimii?

Krakovan Hop-on-Hop-off -kiertoajelubussilla on ennalta suunniteltu reitti, joka koostuu 8 pysähdyksestä Krakovan vanhankaupungin tärkeimmillä nähtävyyksillä. Matkustajat ostavat yhden tai useamman päivän voimassa olevan erikoiskortin.

Tämän passin avulla voit nousta bussiin ja poistua siitä niin monta kertaa kuin haluat niin kauan kuin passisi on voimassa. Voit vierailla kaikissa sinua kiinnostavissa nähtävyyksissä, jäädä pois suoraan läheisillä pysäkeillä ja nousta takaisin bussiin, kun haluat jatkaa kierrosta.

Toinen mielenkiintoinen tapa käyttää Krakovan Hop-on-Hop-off-palvelua on kulkea koko non-stop-reitti, jolloin saat nopean yleiskuvan koko paikasta. Valinta on täysin sinun! ja riippuu pitkälti matkasi erityispiirteistä.

Esimerkiksi koko non-stop-reitin kulkeminen voi olla mielenkiintoista talvella Krakovassa, kun lämpötila on liian kylmä kaupungin kaduille jalkaisin tutustumiseen.

Jos kuitenkin matkustat Krakovaan kesällä, bussista nouseminen ja joidenkin alueiden tutkiminen kävellen on paras tapa nauttia kaupungista.

Bussissa on ääniopas 10 eri kielellä, muun muassa espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi. Äänioppaat antavat matkustajalle tietoa kaupungista ja matkan varrella nähtävistä nähtävyyksistä.

Varaa parhaat Krakovan matkat

Matka-aikataulu ja kesto

 • Aikataulu: Krakovan Hop-on-Hop-off -kiertoajelubussi liikennöi vuoden jokaisena päivänä aamulla kello 10.00-16.20 iltapäivällä.
 • Kierroksen kesto: Täydellinen itseopastettu kierros ilman pysähdyksiä kestää yhteensä 90 minuuttia.

Kierroksen reitit ja pysähdykset.

Hop-on-Hop-off tarjoaa Krakovan kaupungissa yhden linjan kierroksen, joka tunnetaan nimellä Red Line ja joka pysähtyy seuraavilla kaupungin kohokohdilla.

Krakovan Hop-on-Hop-off-hinnat

Krakovan Hop-On-Hop-Off -lippujen hintataulukko noudattaa seuraavia parametrejä.

 • 24 tunnin lippu: Noin 45 euron aikuisten lippu ja 40 euron lastenlippu 3-15-vuotiaille lapsille. Tämä lippu on voimassa 24 tuntia aktivoinnista. Tämä erikoislippu sisältää ylimääräisen sähköisen vaunukyydin Krakovan ympäri.
 • 72 tunnin lippu: Noin 22 euron aikuisten lippu ja 20 euron lastenlippu 3-15-vuotiaille lapsille. Tämä passi on voimassa 72 tuntia aktivoinnista, eikä se sisällä lisämatkoja, ainoastaan bussin.
 • Vauvat matkustavat ilmaiseksi: Jos matkustat Krakovaan pienten lasten kanssa, sinun on hyvä tietää, että vauvojen ei tarvitse maksaa lippua päästäkseen Krakovan Hop-on-Hop-off-bussilla. Heidän on kuitenkin istuttava vanhempiensa sylissä koko kierroksen ajan.

Varaa parhaat Krakovan kierrokset

2. Kiertoajelubussi Wow Krakova!

Krakova, Puola| ©Severinus Dewantara
Krakova, Puola| ©Severinus Dewantara

Wow Krakow -bussin kiertoajelu on toinen vaihtoehto, jota kannattaa harkita matkallasi kaupunkiin. Tätä palvelua tarjoaa paikallinen yritys, jonka toiminta on samanlaista kuin Hop-on-Hop-off -bussilla, ja sitä on tarjolla kahdessa päämuodossa: päivä- ja yökierros.

Päiväbussi

Wow Krakow Sightseeing Bus -päiväkierroksella voit tutustua kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin omaan tahtiisi kierroksella, joka on suunniteltu niin, että voit hypätä bussin kyytiin ja pois niin monta kertaa kuin haluat. Kierroksella on ääniopas kuudella kielellä: puolaksi, englanniksi, saksaksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi

Wow Krakova -reitti! Se sisältää yhteensä 12 pysähdyspaikkaa Krakovan keskustan lukuisten kiinnostavien kohteiden lähellä.

Tunnetuimpia niistä ovat: Krakovan filharmonia, Wawelin linna, kansallismuseo, Kościuszkon röykkiö, Norbertinus-sisarten kirkko (jota pidetään yhtenä 10:stä Krakovan pakollisesta nähtävyydestä), Grunwaldzki-silta ja monet muut.

 • Kierroksen kesto: Koko reitti ilman pysähdyksiä kestää noin 90 minuuttia.
 • Aikataulu: Kierros alkaa yleensä kello 10.30 ja päättyy noin kello 14.00.
 • Hinta: Yhden päivän tai 24 tunnin Wow Krakow -passi on saatavana alkaen 20 eurolla matkustajaa kohti.

Varaa parhaat Krakovan kierrokset

Yöbussi

Wow Krakow! tarjoaa kävijöille yökierroksen kaupungissa, ja tämä aktiviteetti on arvioitu yhdeksi parhaista asioista, joita Krakovassa voi tehdä yöllä.

Tätä kierrosta tarjotaan kausittain, joten riippuen siitä, milloin matkustat kaupunkiin, yökierros voi olla saatavilla tai ei.

Kierroksen aikana näet todennäköisesti kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuten vierailun kuuluisalle Krakuksen kukkulalle, josta on panoraamanäkymät kaupunkiin.

Kierrokseen sisältyy myös opas, joka seuraa ryhmää koko kierroksen ajan, sekä virvokkeita paikallisessa ravintolassa Krakovan keskustassa, yleensä pääaukion ympärillä.

 • Kierroksen kesto: Kierros kestää kokonaisuudessaan noin 3 tuntia.
 • Aikataulu: Bussi on yleensä käytettävissä keskiviikosta lauantaihin. Kierros alkaa Krakovan Galaxy-hotellista klo 20:00. Suosittelen kuitenkin varmistamaan tämän tiedon yritykseltä ennen kierrosta.
 • Hinta: Sinun on maksettava keskimäärin 20 euroa per matkustaja.

Kiertoajelubussien edut ja haitat

Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque
Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque

Riippumatta siitä, missä kaupungissa vierailet, kiertoajelubusseilla on monia etuja matkailijoille, alkaen siitä, että ne sisältävät pysäkkejä lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, mikä tekee niihin pääsemisestä erittäin helppoa.

Suosikkiasiani on kuitenkin luultavasti mahdollisuus nauttia enemmän kaupungista kaupunkikeskuksissa, joissa metro on massojen kulkuväline. Kiertoajobussin avulla voimme liikkua kohteiden välillä ja todella kävellä kaduilla, eikä vain kulkea niiden alla.

Kiertoajelubussien suurin haittapuoli on useimmissa tapauksissa se, että matkustajalta puuttuu organisointi. Jos et suunnittele matkasuunnitelmaasi huolellisesti, saatat päätyä maksamaan palvelusta, jota et juurikaan käytä. Tästä syystä suosittelen, että matkustajat varaavat vähintään yhden päivän vanhan kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen.

Varaa parhaat Krakovan matkat

Vinkkejä nähtävyyksiin tutustumiseen kiertoajelubussilla

Krakova, Puola| ©Dawid Labno
Krakova, Puola| ©Dawid Labno

Krakovaan matkustettaessa on monia vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon, mutta kaupunkiin ja turistibussiin tutustumisen kannalta tässä ovat tärkeimmät.

1 tai 2 päivän passi riittää yleensä

Kun vierailet Krakovassa, pidä mielessä, että kaupungissa on vanha kaupunki ja pieni historiallinen keskusta, ja useimmat nähtävyydet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan.

Näin ollen voit varata 1 tai 2 päivää Krakovassa tutustuaksesi ja nauttiaksesi vanhastakaupungista ja lähteä sitten kauempana sijaitseviin kohteisiin.

Jos matkasuunnitelmasi on hyvin järjestetty, 1- tai 2-päiväinen bussilippu riittää yleensä kaiken tärkeän näkemiseen.

Varaa matka Auschwitziin Krakovasta

.

Passin ostaminen etukäteen on paras vaihtoehto.

Bussikorttien ostaminen ennen kaupunkiin saapumista on yksi parhaista päätöksistä, joita voit tehdä.

Näin säästät aikaa ja varmistat, että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit ottaa lomastasi kaiken irti.

Tutustu Krakovan vanhankaupungin ulkopuolelle

Lopuksi yleisemmän matkavinkki: niin houkutteleva kuin Krakova onkin, yritä tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin, jotka sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, mutta riittävän lähellä, jotta sinne ja takaisin pääsee korkeintaan päiväretkellä.

Henkilökohtaisia suosikkejani ovat:

Varaa retki Wieliczkan suolakaivoksille

.

Tärkeimmät kohteet, joiden ohi turistibussit kulkevat

Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque
Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque

Krakova on yksi Puolan suosituimmista matkakohteista arkkitehtonisten muistomerkkiensä, museoidensa, keskiaikaisten rakennustensa ja yhden maanosan vanhimmista markkinoista ansiosta.

Vaikka Krakovassa on paljon nähtävää ja koettavaa, kiertoajelubussit ovat erinomainen tapa nähdä kaupungin kohokohdat ja tutustua historialliseen keskustaan rennolla tavalla.

Huomaa, että kiertoajeluohjelma riippuu pitkälti varaamastasi palvelusta. On kuitenkin muutamia kohteita, joita ei kannata jättää väliin: kuninkaallinen Wawelin linna, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, vanha Kazimierzin oikeustalo kaupungin sydämessä, etnografinen museo, jossa voit tutustua Euroopan historiaan ja kulttuuriin, Schindlerin tehdas ja paljon muuta.

Varaa opastettu kierros Wawelin linnaan

.