Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Käyntikohteet Krakovan lähellä

Seuraavalla matkallasi Krakovaan et voi jättää väliin ympäri kaupunkia sijaitsevia upeita turistikohteita: maanalaisia museoita, historiallisia kohteita ja elinvoimaista luontoa - jokaiselle löytyy jotakin!

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Käyntikohteet Krakovan lähellä

Näkymä Krakovaan | ©Francisco Anzola

Puolalainen Krakova on yksi Euroopan halutuimmista matkakohteista; sen satumainen viehätysvoima, tyylikkäissä ravintoloissa tarjoiltu runsas puolalainen ruoka, kiehtovat baarit, kauniit Krakovan kirkot ja viehättävä Krakovan tori ovat tehneet siitä ihanteellisen paikan lomailuun ystävien ja perheen kanssa tai seikkailuun yksin.

Kuten olet ehkä jo huomannut, Puolan toiseksi suurimmassa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta myös Krakovan ympäristö tarjoaa monenlaisia seikkailuja. Tässä on muutamia suosikkejani, joiden avulla voit löytää inspiraatiota ja viettää upean matkan.

1. Tee retki Auschwitz-Birkenaun muistomerkkiin ja museoon.

Auschwitzin keskitysleirin sisäänkäynti| ©Rafael Wagner
Auschwitzin keskitysleirin sisäänkäynti| ©Rafael Wagner

Holokausti on yksi ihmiskunnan historian synkimmistä tapahtumista, ja Auschwitz oli sen keskellä. Täällä 1,3 miljoonaa ihmistä vangittiin ilman hyvää syytä, ja 1,1 miljoonaa heistä murhattiin. Vangit olivat enimmäkseen juutalaisia eri puolilta Eurooppaa.

Vaikka vierailu Auschwitzin keskitysleireille Cracovianosta käsinon miellyttävä kokemus, pidän sitä erittäin tarpeellisena erityisesti nuoremmille sukupolville, joiden näkemystä 1900-luvun traagisista tapahtumista etäisyys ja aika saattavat rajoittaa.

Kaikki tilat ovat täydellisessä kunnossa, sillä vaikka natsiarmeija yritti tuhota todisteet hirmuteoistaan venäläisten joukkojen edetessä kohti Puolan vapauttamista, he eivät ehtineet hävittää kaikkea. Kasarmit, krematoriot ja kaasukammiot ovat edelleen lähes täydellisessä kunnossa.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kuljetus Puolaan ja Puolasta Auschwitzin kompleksiin, joka koostuu useista alueista: alkuperäisestä leiristä, joka tunnetaan nimellä Auschwitz I, ja laajennusosasta, joka tunnetaan nimellä Auschwitz II. Mukana on myös kielitaitoinen opas, joka seuraa matkaryhmää koko ajan.

Huomaa, että Auschwitzin tiloissa on paljon arkaluonteista materiaalia. Enemmän kuin missään muussa sodasta ja holokaustista kertovassa museossa. Suosittelen ennen vierailua lukemaan Krakovasta käsin tapahtuvaa Auschwitzin vierailua koskevat säännöt, jotka on julkaistu Krakovan verkkosivustolla. Huomaa myös, että museo ei suosittele tätä vierailua alle 14-vuotiaille lapsille.

Varaa matkasi Auschwitziin

2. Tutustu Wieliczkan suolakaivoksiin

Suolakaivoksen louhinta Galleria| ©Aleksandr Zykov
Suolakaivoksen louhinta Galleria| ©Aleksandr Zykov

Toinen tärkeä vierailukohde Krakovan-matkalla onWieliczkan suolakaivosten kiertoajelu; tämä fantastinen maanalainen museo sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Krakovasta ja esittelee eri historiallisia vaiheita ja Euroopassa kehitettyjä kaivostekniikoita. Kaivoksia on tutkittu 1200-luvulta lähtien; kaivokset ovat noin 327 metriä syviä, ja niissä on 300 kilometriä käytäviä, jotka ovat täynnä veistoksia ja hämmästyttäviä luomuksia.

Wieliczkan suolakaivokset julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1978, ja paras aika vierailla niissä on aamulla; muista, että kaivoksiin voi tutustua vain osana opastettua kierrosta. Suosittelen varaamaan paikan mahdollisimman aikaisin, sillä englanninkieliset kierrokset myydään loppuun nopeasti.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Se sisältää edestakaisen matkan Krakovasta suolakaivoksille ja takaisin; tapaamispaikka on yleensä sovittu, ja sinun on oltava siellä 15 minuuttia etukäteen. Suolakaivoksissa on paljon nähtävää, mutta kiinnitä erityistä huomiota Pyhän Kingan katedraaliin, joka on tehty kokonaan suolasta, mukaan lukien lattia, kattokruunut ja koko alttarialue.

 • Hinta: Suolakaivoskierroksia on tarjolla alkaen 46 €/henkilö.
 • Kierroksen kesto: Kierros kestää vähintään 4,5 tuntia, joten sinun tulisi varata vähintään puoli päivää matkasuunnitelmastasi Krakovaan.

Varaa retki suolakaivoksiin

3. Lähde kiertoajelulle katsomaan henkeäsalpaavaa Varsovaa.

Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro
Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro

Päiväretki Puolan pääkaupunkiin on Krakovassa vierailevien matkailijoiden suosima aktiviteetti. Kaupunki on suosittu Puolan kaupunkina, joka teki eniten vastarintaa natsihallintoa vastaan, mutta sen kauniit rakennukset tuhoutuivat täysin pommituksissa vuonna 1939. Hallinnon kaatumisen jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen uskomattomalla tavalla pitäen mahdollisimman tarkasti kiinni alkuperäisistä suunnitelmista ja materiaaleista.

Krakovasta Varsovaan matkustamiseen on useita vaihtoehtoja, joista suosituimpia ovat suurnopeusjunakuljetus ja bussikuljetus. Voit varata opastetun kierroksen, joka antaa sinulle yksityiskohtaisen käsityksen tämän upean kaupungin monimutkaisesta historiasta.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Varsovan vanhakaupunki on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja tämäntyyppiseen kokemukseen kuuluu yleensä opas, joka vie ryhmän kävelykierrokselle kaupungin keskustan vaikuttavimpiin historiallisiin kohteisiin. Voit ihailla kaikenlaisia keskiaikaisia ja renessanssiajan monumentteja.

 • Hinta: Hinta voi vaihdella paljon riippuen valitsemastasi kokemuksesta ja siihen sisältyvistä palveluista. Ryhmäkierrokset, joihin sisältyy opas, ovat yleensä saatavilla 180 eurosta alkaen, kun taas yksityiset kierrokset, joihin sisältyy hotellikuljetus Krakovassa, maksavat yleensä noin 400 euroa.
 • Kierroksen kesto: Tätä kokemusta varten on varattava koko päivä. Ne lähtevät Krakovasta yleensä aikaisin aamulla ja palaavat kaupunkiin päivän päätteeksi.

Varaa kiertomatka Krakovasta

4. Tutustu Wroclawiin, Puolan älylliseen sydämeen.

Wroclawin tori| ©Hrs Poland
Wroclawin tori| ©Hrs Poland

Wroclaw on nimi, jolla puolalainen Wroclawin kaupunki tunnetaan. Se sijaitsee vain reilun kolmen tunnin junamatkan päässä Krakovasta, ja se on paljon vähemmän suosittu kohde, mutta suosittelen käymään siellä Puolan-matkalla. Läheisen sijainnin ansiosta sinulla on useita liikennevaihtoehtoja päästäksesi Krakovasta Wroclawiin ja takaisin Krakovan hotelliisi yhden päivän aikana.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Vierailu Wroclawissa on yksi Puolan piilotetuista helmistä; kaupunkia kutsutaan maan kulttuuriseksi ja älylliseksi keskukseksi, ja tärkeimmät akateemiset keskukset ja suuret yliopistot sijaitsevat tässä kaupungissa.

Wroclawin vierailun mielenkiintoisin puoli on sen vanhan kaupungin kauneus. Alue on erittäin helppokulkuinen, joten olet hyvin valmistautunut tutkimaan sitä kävellen. Se on täynnä värikkäitä rakennuksia, torneja ja kirkkoja. Ilmasta avautuvat näkymät Oder-joen ympärille rakennetuista vanhoista rakennuksista ovat todella henkeäsalpaavia.

 • Hinta: Matka Wroclawiin voi maksaa noin 100 euroa, mikä sisältää kuljetuksen Krakovaan ja takaisin sekä asiantuntevan oppaan koko kokemuksen ajaksi. Jos matkustat yksin, yhdensuuntainen lippu Wroclawiin PKP Intercity -yhtiön junalla maksaa keskimäärin 17 euroa; varaa edestakaiseen lippuun rahaa ja lisää rahaa ruokaan ja kuljetukseen kaupungin sisällä.
 • Matka-aika: Matka Krakovan keskustasta kestää vähintään 3,5 tuntia ja takaisin 3,5 tuntia. Suosittelen, että varaat matkasuunnitelmastasi kokonaisen päivän tämän kauniin kaupungin näkemiseen.

Varaa kiertomatka Krakovasta

5. Villa Zalipie

Villa Zalipien talot| ©Leszek Kozlowski
Villa Zalipien talot| ©Leszek Kozlowski

Tämä kaunis ja viehättävä kylä tunnetaan kaikkialla Puolassa nimellä "maalattu kylä", ja se on mielenkiintoinen vierailukohde, jos olet Krakovassa lasten kanssa. Varaa puoli päivää matkasuunnitelmastasi nähdäksesi Zalipien värikäs arkkitehtuuri, jossa talojen ja rakennusten julkisivut on maalattu puolalaisen kansantaiteen vertauskuvallisilla värikkäillä kuvioilla. Tämä kohde tarjoaa upeaa valokuvausta, joten älä unohda pakata kameraa!

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Järjestettyihin retkiin sisältyy kuljetus värikkääseen kaupunkiin ja takaisin Krakovassa sijaitsevasta hotellistasi. Ihanteellista, jos et osaa paikallista kieltä ja jos on vaikea kommunikoida muilla kielillä kuin englanniksi. Kun olet saapunut kylään, sinulla on vapaata aikaa kierrellä siellä ennen paluumatkaa.

 • Hinta: Tämäntyyppinen elämys on saatavilla 58 eurolla per henkilö.
 • Matkan kesto: Zalipien kylä sijaitsee vain 1,5 tunnin ajomatkan päässä Krakovasta. Järjestetyt retket kestävät yhteensä noin 5-6 tuntia. Jos lähdet Krakovasta aamulla, olet takaisin iltapäivällä.

Varaa kiertomatka Krakovasta

6. Retki Zakopaneen ja Tatra-vuorille

Tatra-vuoret| ©Piotr J
Tatra-vuoret| ©Piotr J

Zakoponen kaupunki ja Tatran kansallispuisto sijaitsevat vain kahden tunnin ajomatkan päässä Krakovan keskustasta; se on loistava vierailukohde, jos olet Krakovassa neljä tai viisi päivää ja haluat nauttia Puolan luonnon kauneudesta.

Puolan suosituimpana kansallispuistona pidetty puisto on yksi Krakovan paikallisten suosikkikohteista, ja alueeseen tutustumiseen on tarjolla monia eri kielisiä retkiä ja opastuksia.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Mielenkiintoisinta Tatran kansallispuistossa vierailemisessa ovat monet tarjolla olevat retket, jotka voivat vaihdella vuodenajasta riippuen. Jos vierailet Krakovassa kesällä, voit nauttia ihanista järvistä, kun taas jos vierailet Krakovassa talvella, voit nauttia aktiviteeteista, kuten hiihtämisestä vuoristossa tai ihanista lämpölähteistä.

 • Hinta: Krakovasta lähteviä retkiä on erityyppisiä ja eri reittejä, mutta keskimääräinen hinta on noin 60 euroa.
 • Retken kesto: Vaikka Tatran kansallispuistoon on vain kahden tunnin matka, puistossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tämän vuoksi kiertoajelu vaatii yleensä noin 8 tuntia ajastasi, joten suosittelen varaamaan koko päivän tähän seikkailuun.

Varaa retki Zakopane ja Tatra-vuorille

7. Tutustu Krakovan piilotettuun helmeen - Ojcowin kansallispuistoon

Kierros Ojcowin kansallispuistossa| ©Damian Borkowski
Kierros Ojcowin kansallispuistossa| ©Damian Borkowski

Pradnikin laaksossa, vain 37 minuutin ajomatkan päässä Krakovasta, sijaitsee maan pienin kansallispuisto. Kaupunkilaisille Ojcow on yksi heidän suosikkipaikoistaan viikonlopun viettoon tai retkeilyyn ystävien kanssa.

Puistoon pääsee omatoimisesti paikallisen Unibus-yhtiön palveluilla; bussit lähtevät 2-3 tunnin välein Nowy Kleparzista. Jos vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa, suosittelen kuitenkin varaamaan matkan Krakovasta.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kun varaat tämäntyyppisen palvelun, yritykset tarjoavat kuljetuksen Krakovasta; jotkin yritykset ehdottavat yhteistä tapaamispaikkaa keskeisellä alueella, kun taas toiset tarjoavat noutoa hotellista.

Kuljetuksen lisäksi saat avustetun kierroksen Ojcowin puistossa ja sen kauniissa nähtävyyksissä, kuten Pieskowa Skalan linnassa, vierailun Puolan suurimmissa luolissa nimeltä Jaskinia Łokietka sekä mahdollisuuden nähdä Pyhän Florianin portti ja kuuluisa kirkko veden äärellä.

 • Hinta: Opastettu kierros Krakovasta maksaa keskimäärin noin 50 euroa. Mukaan sisältyy kuljetus, saattaja ja opas omalla kielelläsi tai englanniksi.
 • Kierroksen kesto: Kierroksen kesto voi vaihdella hieman vuokraamastasi yrityksestä riippuen, mutta kierroksen vähimmäisaika on yleensä 5 tuntia ja enimmäisaika 7 tuntia.

Varaa retki Ojcówin kansallispuistoon

8. Ilmoittaudu koskenlaskutunnille Pieninyn kansallispuistossa.

Koskenlasku Pieninyn kansallispuistossa.| ©Anna Fiolek
Koskenlasku Pieninyn kansallispuistossa.| ©Anna Fiolek

Toinen suosittu mutta vähän tutkittu vaihtoehto Krakovassa on tehdä ekomatkailua Pieninyn kansallispuistossa.

Pieninyn kansallispuisto on kahden tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Jos vierailet Krakovassa keväällä tai kesällä, älä jätä väliin tilaisuutta vierailla tässä kauniissa luontokohteessa ja harrastaa yhtä Krakovan suosituimmista aktiviteeteista: koskenlaskua Dunajec-joen rotkossa.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kaikkiin retkiin sisältyy yleensä kuljetus hotellilta tai keskeiseltä paikalta Krakovassa lopulliseen kohteeseen puistossa sekä opas omalla kielelläsi tai englanninkielinen opas. Mukana on myös matkan aktiviteetteihin tarvittavat turvavarusteet.

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla alkaen 90 €/henkilö. Tämä maksu sisältää kuljetuksen Krakovaan ja takaisin sekä kaikki koskenlaskuun liittyvät varusteet ja maksut.
 • Kierroksen kesto: Kierroksen keskimääräinen kesto on noin 7 tuntia, mukaan lukien matka-aika Krakovaan ja takaisin. Matkasuunnitelmaan kannattaa varata vähintään yksi päivä.

Varaa retket Krakovasta