Käyntikohteet Krakovan lähellä

Seuraavalla Krakovan-matkallasi et voi jättää väliin kaupungin upeita turistikohteita: maanalaisia museoita, historiallisia kohteita ja eläväistä luontoa - jokaiselle löytyy jotakin!

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Käyntikohteet Krakovan lähellä

Näkymä Krakovaan | ©Francisco Anzola

Puolalainen Krakova on yksi Euroopan halutuimmista matkakohteista: sen satumainen viehätysvoima, herkullinen ruoka ja upeat rakennukset ovat tehneet siitä ihanteellisen matkakohteen, mutta myös Krakovan ympäristö tarjoaa kaikenlaisia seikkailuja ja elämyksiä. Tässä on muutamia suosikkejani, jotka inspiroivat sinua tekemään upean matkan.

Tee retki Auschwitz - Birkenaun muistomerkkiin ja museoon.

Sisäänkäynti Auschwitzin keskitysleirille.| ©Rafael Wagner
Sisäänkäynti Auschwitzin keskitysleirille.| ©Rafael Wagner

Holokausti on yksi ihmiskunnan historian synkimmistä jaksoista, ja Auschwitz oli sen keskellä. Täällä vangittiin ilman syytä 1,3 miljoonaa ihmistä, joista 1,1 miljoonaa murhattiin. Vangit olivat enimmäkseen juutalaisia eri puolilta Eurooppaa.

Vaikka Auschwitzin keskitysleirillä käynti Krakovasta käsin ei ehkä ole miellyttävä kokemus, pidän sitä erittäin tarpeellisena, erityisesti nuoremmille sukupolville, joiden näkemystä 1900-luvun traagisista tapahtumista etäisyys ja aika saattavat rajoittaa.

Kaikki laitokset ovat täydellisessä kunnossa, sillä vaikka natsiarmeija yritti tuhota todisteet hirmuteoistaan, kun venäläiset joukot etenivät vapauttaakseen Puolan, heillä ei ollut aikaa hävittää kaikkea. Kasarmit, krematoriot ja kaasukammiot ovat säilyneet lähes täydellisessä kunnossa.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kuljetus Puolaan ja Puolasta Auschwitzin kompleksin vierailulle, joka koostuu useista alueista: alkuperäisestä leiristä, joka tunnetaan nimellä Auschwitz I, ja laajennuksesta, joka tunnetaan nimellä Auschwitz II. Matkaan sisältyy myös kielitaitoinen opas, joka seuraa matkaryhmää koko ajan.

Sinun on hyvä tietää, että Auschwitzin laitos sisältää paljon arkaluonteista materiaalia, joka on voimakkaampaa kuin se, mitä löydät mistä tahansa muusta sodasta ja holokaustista kertovasta museosta. Suosittelen lukemaan ennen vierailua Krakovasta käsin tapahtuvaa Auschwitzin vierailua koskevat säännöt, jotka on julkaistu museon verkkosivustolla, ja huomaa, että museo itse ei suosittele tätä vierailua alle 14-vuotiaille lapsille.

 • Hinta: 26 euroa.
 • Kierroksen kesto: 7 tuntia.

Varaa Auschwitz-kierros

Tutustu Wieliczkan suolakaivoksiin

Suolakaivoksen louhinnan galleria| ©Aleksandr Zykov
Suolakaivoksen louhinnan galleria| ©Aleksandr Zykov

Toinen Krakovan matkan keskeinen käyntikohde on kierros Wieliczkan suolakaivoksissa. Tämä fantastinen maanalainen museo sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Krakovasta, ja siinä esitellään eri historiallisia vaiheita ja Euroopassa kehitettyjä kaivostekniikoita. Kaivoksia on tutkittu 1200-luvulta lähtien. Kaivokset ovat noin 327 metriä syviä, ja niissä on 300 kilometriä gallerioita, jotka ovat täynnä veistoksia ja hämmästyttäviä luomuksia.

Vuonna 1978 Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu Wieliczkan suolakaivokset on paras aika vierailla aamulla; muista, että kaivoksiin voi tutustua vain osana opastettua kierrosta. Suosittelen varaamaan paikan mahdollisimman aikaisin, sillä englanninkieliset kierrokset myydään loppuun nopeasti.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Matkaan sisältyy edestakainen matka Krakovasta suolakaivoksille ja takaisin; tapaamispaikka järjestetään yleensä, ja sinun on oltava paikalla 15 minuuttia ennen kierroksen alkua. Suolakaivoksissa on paljon nähtävää, mutta kiinnitä erityistä huomiota Pyhän Kingan katedraaliin, joka on tehty kokonaan suolasta, mukaan lukien lattian muotoilu, kattokruunut ja koko alttarialue.

 • Hinta: 50 €.
 • Kierroksen kesto: 4 tuntia.

Varaa retki suolakaivoksiin

Lähde kiertoajelulle tutustumaan vaikuttavaan Varsovaan.

Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro
Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro

Kierroksen varaaminen Puolan pääkaupunkiin on Krakovassa vierailevien matkailijoiden suosima aktiviteetti. Kaupunki on suosittu Puolan kaupunkina, joka teki eniten vastarintaa natsihallintoa vastaan, mutta sen kauniit rakennukset tuhoutuivat täysin pommituksissa vuonna 1939. Hallinnon kaatumisen jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen uskomattomalla tavalla pitäen mahdollisimman tarkasti kiinni alkuperäisistä suunnitelmista ja materiaaleista.

Löydät useita vaihtoehtoja käydä Varsovassa Krakovasta, joista suosituimpia ovat suurnopeusjunakuljetus ja bussikuljetus. Voit varata opastetun kierroksen, joka antaa sinulle yksityiskohtaisen käsityksen tämän upean kaupungin mutkikkaasta historiasta.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Varsovan vanhakaupunki on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja tämäntyyppiseen kokemukseen kuuluu yleensä opas, joka vie ryhmän kävelykierrokselle keskustan vaikuttavimpiin historiallisiin kohteisiin. Voit ihailla kaikenlaisia keskiaikaisia ja renessanssiajan monumentteja.

 • Hinta: 218 €.
 • Kierroksen kesto: 12-13 tuntia.

Varaa matka Varsovaan Krakovasta

Retki Zakopaneen ja Tatra-vuoristoon

Tatra-vuoret| ©Piotr J
Tatra-vuoret| ©Piotr J

Zakopanen kaupunki ja Tatravuorten kansallispuisto sijaitsevat vain kahden tunnin ajomatkan päässä Krakovan keskustasta. Retken varaaminen Zakopaneen ja Tatraan on loistava suunnitelma, jos olet Krakovassa neljä tai viisi päivää ja haluat nauttia Puolan luonnon kauneudesta.

Puolan suosituimpana kansallispuistona pidetty puisto on yksi Krakovan paikallisten suosikkikohteista, ja alueeseen tutustumiseen on tarjolla monia erikielisiä retkiä ja matkoja.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Tatran kansallispuistossa vierailemisen mielenkiintoisin osa on monet tarjolla olevat retket, jotka voivat vaihdella vuodenajasta riippuen. Jos vierailet Krakovassa kesällä, voit nauttia kauniista järvistä, kun taas jos vierailet Krakovassa talvella, voit nauttia aktiviteeteista, kuten hiihtämisestä vuoristossa tai ihanista kuumista lähteistä.

 • Hinta: 68 €.
 • Kierroksen kesto: 10 tuntia.

Varaa kiertomatka Zakopaneen ja Tatra-vuoristoon

Tutustu Krakovan piilotettuun helmeen - Ojcówin kansallispuistoon

Retki Ojcówin kansallispuistoon| ©Damian Borkowski
Retki Ojcówin kansallispuistoon| ©Damian Borkowski

Pradnikin laaksossa vain 37 minuutin ajomatkan päässä Krakovasta sijaitsee maan pienin kansallispuisto. Kaupunkilaisille Ojców on yksi heidän suosikkipaikoistaan viikonloppulomalle tai suunnitella retkeilyä ystävien kanssa.

Puistoon pääsee omatoimisesti paikallisen Unibus-yhtiön palveluiden avulla. Heidän bussinsa lähtevät 2-3 tunnin välein Nowy Kleparzista. Jos kuitenkin vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa, suosittelen, että varaat matkan Krakovasta.

.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kun varaat tämäntyyppistä palvelua, yritykset sisällyttävät kuljetuksen Krakovasta; jotkut yritykset ehdottavat yhteistä tapaamispaikkaa keskeisellä alueella, kun taas toiset tarjoavat noutoa hotellista.

Kuljetuksen lisäksi saat avustetun kierroksen Ojcówin puistossa ja sen kauniissa nähtävyyksissä, joihin kuuluvat: Pieskowa Skalan linna, vierailu Puolan suurimmissa luolissa nimeltä Jaskinia Łokietka ja mahdollisuus vierailla Pyhän Florianin portilla ja kuuluisassa kirkossa veden äärellä.

 • Hinta: 131 €.
 • Kierroksen kesto: 4 tuntia.

Varaa matka Ojcówin kansallispuistoon

Ryhdy pyhiinvaeltajaksi Wadowicessa ja Czestochowassa

Wadowice| ©Szymak
Wadowice| ©Szymak

Olitpa katolilainen tai et, suosittelen opastettua matkaa Wadowiceen ja Czestochowaan, kahteen pieneen kaupunkiin Etelä-Puolassa, jotka ovat nykyään kulttuurisesti erittäin kiinnostavia paikkoja eri syistä:

 • Wadowice on **paavi Johannes Paavali II:**n Karol Wojtylan syntymäpaikka. Kaupungissa voi vierailla museossa, joka on omistettu tälle 1900-luvun merkkihenkilölle.
 • Czestochowassa sijaitsee Jasna Goran luostari, ja se on Puolan tärkein pyhiinvaelluskeskus ja hengellinen pääkaupunki Mustan Madonnan ihmeellisen maalauksen ansiosta.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Tähän retkeen sisältyy nouto ja jättäminen hotellilta sekä kuljetus ilmastoidulla tila-autolla. Matkaan sisältyy vierailu Jasna Goran luostariin Czestochowassa ja Johannes Paavali II:n perhetalon museoon Wadowicessa. Vierailujen välillä on aikaa levätä ja syödä lounasta.

 • Hinta: 150 €.
 • Matkan kesto: 10 tuntia.

Varaa retki Wadowiceen ja Czestochowaan

Tutustu Pieskowa Skalan linnaan ja Czestochowaan

Pieskowa Skalan linna| ©Zygmunt Borowski
Pieskowa Skalan linna| ©Zygmunt Borowski

Houkutteleeko ajatus luonnon ja pyhien paikkojen yhdistämisestä? Molemmat ovat ulottuvillasi , jos varaat matkan Pieskowa Skalan linnaan ja Czestochowaan, Puolan katolilaisuuden sydämeen ja yhteen alueen pyhistä paikoista.

Tutustut myös Kotkanpesäreittiin, jossa näet yli 20 hyvin säilynyttä keskiaikaista linnaa, jotka ovat maan elävää historiaa. Vierailet myös Czestochowassa, jossa sijaitsee Jasna Goran luostari, jossa sijaitsee maan suojeluspyhimys Częstochowan Musta Madonna.

Päivän aikana vierailet myös Pieskowa Skalan linnassa, joka on vaikuttava linnoitus Ojcówin kansallispuistossa, ja pääset tutustumaan linnassa sijaitsevaan taidemuseoon.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Tähän retkeen sisältyy nouto ja kyyditys hotellista sekä kuljetus yksityisautolla. Lisäksi sinua seuraa koko ajan ammattitaitoinen kuljettaja/opas. Pienissä, noin 15 hengen ryhmissä sinulla on mahdollisuus vierailla Jasna Góran luostarissa, jossa voit nähdä ikonisen Mustan Madonnan, ja vierailla Pieskowa Skalan linnassa.

 • Hinta: 115 €.
 • Retken kesto: 8 tuntia.

Varaa Pieskowa Skalan linna ja Czestochowan kierros

Koskenlasku Pieninyn kansallispuistossa

Koskenlasku Pieninyn kansallispuistossa.| ©Anna Fiolek
Koskenlasku Pieninyn kansallispuistossa.| ©Anna Fiolek

Toinen suosittu mutta vähän tutkittu vaihtoehto Krakovassa on tehdä ekomatkailua Pieninyn kansallispuistossa.

Pieninyn kansallispuisto on kahden tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Jos vierailet Krakovassa keväällä tai kesällä, älä jätä käyttämättä tilaisuutta vierailla tässä kauniissa luontokohteessa ja harrastaa yhtä Krakovan suosituimmista aktiviteeteista: koskenlaskua Dunajec-joen rotkossa.

.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Kaikkiin retkiin sisältyy yleensä kuljetus hotelliltasi tai keskeiseltä paikalta Krakovassa lopulliseen kohteeseesi puistossa sekä opas omalla kielelläsi tai englanninkielinen opas. Mukana on myös retkellä tarvittava turvavarustus.

 • Hinta: 90 €.
 • Retken kesto: 7 tuntia.

Tutustu Wroclawiin, Puolan henkiseen sydämeen.

Wroclawin tori| ©Hrs Poland
Wroclawin tori| ©Hrs Poland

Wroclaw on nimi, jolla puolalainen Wroclawin kaupunki tunnetaan. Se sijaitsee reilun kolmen tunnin junamatkan päässä Krakovasta, ja se on paljon vähemmän suosittu kohde, mutta suosittelen vierailua Puolan-matkalla. Läheisyydestä johtuen sinulla on useita liikennevaihtoehtoja, joilla pääset Krakovasta Wroclawiin ja takaisin Krakovan hotelliisi yhden päivän aikana.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Vierailu Wroclawissa on yksi Puolan piilotetuista jalokivistä; sitä kuvataan maan kulttuuriseksi ja älylliseksi keskukseksi, ja tärkeimmät akateemiset keskukset ja tärkeimmät yliopistot sijaitsevat tässä kaupungissa.

Wroclawin vierailun mielenkiintoisin puoli on sen vanhan kaupungin kauneus. Se on alue, jossa on helppo kävellä, joten olet hyvin valmistautunut tutustumaan siihen kävellen. Se on täynnä värikkäitä rakennuksia, torneja ja kirkkoja. Oder-joen ympärille rakennettujen vanhojen rakennusten ilmakuvat ovat todella henkeäsalpaavia.

 • Hinta: 100 €.
 • Kierroksen kesto: Suosittelen, että varaat matkasuunnitelmassasi kokonaisen päivän tämän kauniin kaupungin näkemiseen.

Vieraile Villa Zalipie

Villa Zalipien talot| ©Leszek Kozlowski
Villa Zalipien talot| ©Leszek Kozlowski

Tämä kaunis ja viehättävä kylä tunnetaan kaikkialla Puolassa nimellä "maalattu kylä", ja se on mielenkiintoinen vierailukohde, jos vierailet Krakovassa lasten kanssa. Varaa puoli päivää matkasuunnitelmastasi nähdäksesi Zalipien värikäs arkkitehtuuri, jossa talojen ja rakennusten julkisivut on maalattu värikkäillä kuvioilla, jotka kuvaavat puolalaista kansantaidetta. Tämä kohde tarjoaa upeita valokuvausmahdollisuuksia, joten älä unohda pakata kameraa mukaan!

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Järjestettyihin retkiin sisältyy kuljetus värikkääseen kaupunkiin ja takaisin Krakovassa sijaitsevasta hotellistasi. Ihanteellinen, jos et osaa paikallista kieltä ja jos sinun on vaikea kommunikoida muilla kielillä kuin englanniksi. Saavuttuasi kylään sinulla on vapaata aikaa tutustua kylään kaikessa rauhassa ennen paluumatkaa.

 • Hinta: alkaen 58 €/henkilö.
 • Retken kesto: noin 5-6 tuntia.