Päiväretket Zakopaneen Krakovasta

Jos aiot vierailla Zakopanessa Krakovan-matkasi aikana, kannattaa ottaa huomioon seuraavat retket ja aktiviteetit, joiden avulla voit ottaa kaiken irti tästä vuoristoalueesta.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Päiväretket Zakopaneen Krakovasta

Zakopane, Puola | ©Elijah G

Muutaman tunnin ajomatkan päässä Krakovasta sijaitsee Zakopane, joka on upeiden vuoristomaisemien, termisten lähteiden, laskettelurinteiden ja herkullisen perinteisen ruoan kaupunki. Se on suosittu matkakohde, jota monet matkailijat pitävät pakollisena.

Jos et siis tiedä , mitä nähdä ja tehdä Krakovassa, hyvä vaihtoehto on osallistua retkelle Zakopaneen. Voit muun muassa kävellä kilometrien pituista kävelykatua pitkin, vierailla alueen museossa ja kansallisella hautausmaalla, kiivetä Gubalowka-vuoren huipulle köysiradalla tai vaellusreitillä.

1. Tee bussimatka Zakopaneen Krakovasta ja vaellusaktiviteetti Gubalowka-vuorelle

Tatrzański Narodowy -puisto, Zakopane, Puola.| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Narodowy -puisto, Zakopane, Puola.| ©Wojciech Portnicki

Jos olet ulkoilmavaelluksen ja vuoristomaisemien harrastaja, kannattaa Krakovan vierailun aikana tehdä lyhyt kahden tunnin bussimatka Zakopanen alueelle. Siellä vaellat erikoistuneen oppaan johdolla Gubalowka-vuorelle ja kävelet sitten kaupungin pääkatua pitkin.

Tämän aktiviteetin aloittamiseksi tapaat oppaasi ennalta sovitussa paikassa Krakovan keskustassa. Sen jälkeen koko ryhmä nousee mukavaan linja-autoon, ja samalla kun kuljettaja ajaa Zakopaneen, opas kertoo teille hieman sen alueen historiasta, jonne olette matkalla.

Zakopanessa pysähdytte ensin Gubalowkan köysirata-asemalla, joka sijaitsee aivan Krupówki-kadun päässä. Sieltä löydät polun, jonka kautta voit nousta vuorelle.

Ylös nousu voi kestää 45 minuuttia ja alas laskeutuminen 30 minuuttia, riippuen fyysisestä kunnostasi. Matkaa on noin 2 kilometriä ja vähintään 300 metriä pystysuoraa.

Sen lisäksi, että voit ihailla huipulta panoraamanäkymää kaupunkiin ja Tatra-vuoristoon, voit syödä, juoda ja levätä hieman alueen ravintoloissa. Näet myös joitakin pieniä mäkiä, jotka sopivat erinomaisesti hiihtämiseen.

Laskeudut sitten kierroksen toiselle pysähdyspaikalle, Krupówkin kävelykadulle, jonka varrella on kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja kilometrin matkalla. Voit tutustua tähän alueeseen omaan tahtiisi noin kahden tunnin ajan ennen paluuta Krakovaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 80 euroa/henkilö.
 • Kesto: 10 tuntia (noin)
 • Kuljetusmuoto: Retki tapahtuu ilmastoidussa bussissa.
 • Vaihtoehdon edut: Pääset nauttimaan todellisesta vuoristokokemuksesta sisäänrakennetun vaellusaktiviteetin ansiosta.
 • Vaihtoehdon haitat: Tämä retki ei sisällä ovelta ovelle -palvelua. Sinun on siis itse huolehdittava siitä, että pääset hotellilta tapaamispaikkaan ja takaisin.

Varaa retki Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta käsin

2. Nauti Zakopanen kaupungista ja Chocholowskien kylpylästä Krakovasta lähtevällä retkellä

Zakopane, Puola| ©Michal Lis
Zakopane, Puola| ©Michal Lis

Loistava vaihtoehto sisällyttää 2 päivän kiertoajeluohjelmaan on retki Zakopanen kaupunkiin ja Chocholowskien lämpökylpyläalueelle.

Nautit mukavasta kahden tunnin bussimatkasta, upeista vuoristomaisemista ja alueen kuumimmasta, 82ºC:n vedestä, jossa voit rentoutua.

Saavuttuasi Zakopaneen pysähdyt ensimmäisenä Gubalowkan köysirata-asemalla, josta pääset kiipeämään samannimiselle vuorelle.

Tämä on hauska kokemus, ja sieltä avautuu näkymiä kaupunkiin eri kulmista. Ennen laskeutumista näet myös huipulla sijaitsevan laskettelurinteen ja joitakin ravintoloita.

Kierros jatkuu toisella pysähdyksellä Krupowki-kadulla, joka on noin kilometrin pituinen kävelykatu ja jota pidetään Zakopanen pääkaduna.

Siellä on lukuisia matkamuisto- ja vuoristovaatekauppoja. Löydät myös ravintoloita ja ruokakojuja, joissa voit nauttia perinteistä ruokaa, sekä baareja ja kahviloita kuumia juomia ja välipaloja varten.

Sen jälkeen nouset takaisin bussiin palataksesi Krakovaan, mutta matkalla kuljettaja tekee viimeisen pysähdyksen Chocholowskien lämpökylpylässä, joka sijaitsee 23 minuutin päässä Zakopanesta.

Tässä kylpylässä sinulla on kolme tuntia aikaa liota mikroelementtejä (magnesiumia, rikkiä ja natriumia) sisältävissä vesissä. Voit valita urheilualtaiden, lastenaltaiden tai hierontasuihkuilla varustettujen altaiden välillä. Ehdottomasti kokemus, joka kannattaa lisätä Krakovassa lasten kanssa tehtävien asioiden luetteloon.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 199 euroa.
 • Kesto: 10 tuntia (n.)
 • Kuljetusmuoto: Retki järjestetään luksusbussilla, ja siihen sisältyy nouto ja kyyditys hotellista.
 • Vaihtoehdon edut: Tällä retkellä et ainoastaan tutustu Zakopanen kaupunkiin, vaan voit myös rentoutua rauhallisessa lomakeskuksessa.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Tällä kiertomatkalla ei sallita minkäänlaisia lemmikkejä, ei myöskään lemmikkejä.

Varaa kiertomatka Zakopaneen ja kuumiin lähteisiin

3. Osallistu Krakovasta käsin kiertoajelulle Zakopanen historialliseen keskustaan

Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak
Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak

Jos et vielä tiedä , mitä nähdä ja tehdä Krakovan ympäristössä, tämä retki Zakopaneen on hyvä vaihtoehto.

Se on noin 2 tunnin ja 30 minuutin päässä kaupungista sijaitseva turistikaupunki, jossa sinua odottavat kauniit vuoristomaisemat ja monet historialliset kohteet.

Kun olet saapunut Zakopaneen, nouset bussista ja seuraat reittiä yhdessä oppaasi kanssa. Se alkaa nousulla Gubałówkam-vuorelle köysiradalla, josta avautuu hieno näköala vuoristoon ja kaupunkiin yleensä.

Vuoren huipulla on upeat näkymät, ja voit vierailla ravintoloissa ja ruokakojuissa. Siellä on myös hiihtomäki, joka kiinnostaa hiihtoharrastajia.

Laskeutumisen jälkeen on aika vierailla Zakopanen historiallisessa keskustassa. Näet:

Ennen kuin palaat takaisin Krakovaan, sinulla on vapaata aikaa kävellä kuuluisaa Krupówkin kävelykatua pitkin. Voit ostaa matkamuistoja, maistella paikallista ruokaa (savujuustoa, vasikanleikettä, taimenta, ankkaa, keittoja), nauttia drinkin baarissa tai istua kahvilassa ja rentoutua.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän kierroksen keskihinta on 74 euroa.
 • Kesto: 8 tuntia ja 30 minuuttia (noin)
 • Kuljetusvälineet: Sinut kuljetetaan tilavassa, mukavassa ja ilmastoidussa bussissa.
 • Vaihtoehdon edut: Vaikka sinulla on opas rinnallasi opastamassa, sinulla on vapaata aikaa tehdä ostoksia, syödä ja vierailla joillakin kaupungin alueilla.
 • Vaihtoehdon haitat: Kierrokseen ei sisälly sisäänpääsyä Gubałówkam-vuoren huipulla sijaitsevalle hiihtomäelle, joten sinun on maksettava siitä erikseen.

.

Varaa matka Zakopaneen Krakovasta

4. Puolen päivän retki Zakopaneen Krakovasta käsin

Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Puola (Polska)| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Puola (Polska)| ©Wojciech Portnicki

Tämä puolen päivän retki Zakopaneen on ihanteellinen niille, joilla on kaksi päivää aikaa Krakovassa, mutta jotka eivät halua jättää väliin houkuttelevimpia turistikohteita.

Liity tähän seikkailuun ja nauti upeista näkymistä Gubalowka-vuoren huipulta. Voit myös maistella paikallisia ruokia, ostaa matkamuistoja ja palata Krakovaan hyppäämään nähtävyysbussin kyytiin, osallistumaan yhteen parhaista ruokakierroksista tai tekemään mitä tahansa muuta matkasuunnitelmassasi olevaa aktiviteettia.

Kun sinut on noudettu hotellistasi, lähdet 2 tunnin ja 20 minuutin ajomatkalle Zakopanen kaupunkiin. Kuljetuksen aikana voit katsella maisemia bussin ikkunasta ja kuunnella kuljettajan selostusta sen kaupungin historiasta, johon olet matkalla.

Saavuttuasi Zakopaneen sinulla on noin kaksi tuntia aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia maisemista. Voit:

 • Kävellä kuuluisaa Krupowki-katua pitkin. Tämä on kilometrin mittainen kävelykatu, jossa on paljon kaupallista toimintaa: matkamuistoja, vaatteita, kenkiä ja vuoristotarvikkeita myyviä kauppoja. Siellä on myös ravintoloita, baareja, kahviloita ja paljon muuta.
 • Nouse köysiradalla Gubalowka-vuorelle. Tämä kyyti kestää vain muutaman minuutin, mutta tarjoaa sinulle koko ajan etuoikeutetun näkymän Zakopaneen. Kun olet huipulla, voit ihailla maisemia hetken aikaa ja ottaa upeita valokuvia ennen laskeutumista.

Tämän lyhyen mutta unohtumattoman seikkailun jälkeen kaikki matkalla olleet joutuvat palaamaan bussiin. Kuljettaja lähtee sitten kohti Krakovaa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 143 euroa per henkilö.
 • Kesto: Kierroksen kesto: 1.5 tuntia: Kierros Zakopanessa kestää 2 tuntia (n.)
 • Kuljetusmuoto: Kuljetus hotellille ja hotellilta tapahtuu mukavassa, ilmastoidussa bussissa.
 • Vaihtoehdon edut: Pääset näkemään Zakopanen ja nauttimaan maisemista lyhyestä ajasta huolimatta.
 • Vaihtoehdon haitat: Sinulla ei ole mukana erikoistunutta opasta.

Varaa retki Zakopaneen Krakovasta

5. Vieraile Morskie Oko -järvellä ja Zakopanen kaupungissa Krakovasta käsin

Morskie Oko, Puola| ©Lasma Artmane
Morskie Oko, Puola| ©Lasma Artmane

Tämä Krakovan parhaimpiin kuuluva retki vie sinut Morskie Oko -järvelle ja sen jälkeen Zakopanen kaupunkiin, joka sijaitsee aivan Tatra-vuoriston juurella. Löydät kauniita luonnonmaisemia ja rauhallisen ilmapiirin, jossa voit rentoutua.

Tämä retki kestää yleensä enintään 12 tuntia. Matkustat Krakovasta mukavassa bussissa, jossa on ammattitaitoinen kuljettaja. Matka Zakopanen alueelle kestää noin kaksi tuntia.

Matkalla kuljettaja kertoo sinulle tarinoita taianomaisista kohteista, joissa aiot vierailla.

Kun saavutte parkkipaikalle, nousette bussista ja lähdette kävelemään kohti Morski Oko -järveä. Kävelymatka kestää kaksi tuntia tiheän metsän läpi.

Voit nauttia henkeäsalpaavista vuoristomaisemista ja järven rauhallisista sinisistä vesistä. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa valokuvia tai jopa, kuten minä tein, nähdä vaikuttavia peuroja.

Kun olet nähnyt järven, bussi vie sinut Zakopanen kaupunkiin. Retkestä riippuen sinulla voi olla mahdollisuus nousta köysiradalla Gubalowka-vuoren huipulle, josta on upeat näkymät Tatra-vuoristoon.

Sen jälkeen laskeudut jälleen alas, ja ennen paluuta Krakovaan kävelet pitkin kilometrien pituista Krupowki-kävely- ja ostoskatua, jossa on lukuisia matkamuistomyymälöitä, ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 107,17 euroa/henkilö.
 • Kesto: 11-12 tuntia hotellin noutoajankohdasta.
 • Kuljetusväline: Ilmastoitu bussi.
 • Vaihtoehdon edut:
 • ** Vaihtoehdon haitat:** Kierrokseen ei sisälly ruokaa ja juomia, joten sinun on ostettava haluamasi ruoka itse.

Varaa matka Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta

6. Vieraile Zakopanessa Krakovasta käsin ja tutustu tähän kauniiseen alueeseen omaan tahtiisi

Zakopane, Puola| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Puola| ©Yevhenii Dubrovskyi

Tämä kiertomatka Zakopaneen Krakovasta on suunnattu ihmisille, jotka nauttivat uusien paikkojen tutkimisesta omaan tahtiin ilman opasta tai suurta ihmisryhmää. Voit tutustua kaupunkiin, kauniisiin maisemiin, maistella perinteistä ruokaa, nähdä paikallista arkkitehtuuria, rentoutua kuumissa lähteissä ja paljon muuta.

Seikkailu alkaa hotellisi ovelta Krakovassa, josta nouset minibussin kyytiin ja sinut kuljetetaan Zakopanen turistikaupunkiin. Siellä sinulla on runsaasti aikaa kierrellä kaupungin kaduilla ja pysähtyä kauppoihin tekemään ostoksia, syödä aamiaista tai lounasta jossakin ravintolassa, istua kahvilassa ja nauttia kuumaa juomaa ja paljon muuta.

Yleensä tämäntyyppisillä ilmaisilla kiertomatkoilla on liput joihinkin lisäkäynteihin Zakopanessa, joten jos haluat tutustua lisää tähän suosittuun talvikohteeseen, älä jätä väliin näitä aktiviteetteja:

 • Lähde ajelulle köysiradalla, joka vie sinut Gubalowka-vuorelle. Sieltä avautuu etuoikeutettu näkymä Zakopaneen.
 • Uppoile Chocholowinlämpöaltaassa noin kolmen tunnin ajan ja nauti veden hyödyistä ihollesi rentoutuessasi.
 • Vieraile Tatran kansallismuseossa ja opi mielenkiintoisia faktoja alueen ainutlaatuisesta puuarkkitehtuurityylistä.
 • KäyWielka Krokiewin kukkulalla, joka on kuuluisa laskettelurinne, jota käytetään maailmankuuluissa kilpailuissa.

Lopuksi tapaat minibussin kuljettajan ennalta sovittuna aikana ja paikassa. Sen jälkeen sinut kuljetetaan takaisin hotelliisi Krakovassa ja jatkat 1 päivän Krakovan nähtävyyksien kiertoajeluohjelmaan sisältyviä aktiviteetteja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 48 euroa/henkilö.
 • Kesto: Enintään 24 tuntia.
 • Kuljetusvälineet: Retkellä käytetään ilmastoitua tila-autoa, jossa on mukavat istuimet.
 • Vaihtoehdon edut: Voit kierrellä Zakopanessa omaan tahtiisi ja halutessasi nauttia lisäaktiviteeteista.
 • Vaihtoehdon haitat: Kierros ei sovellu pyörätuolin käyttäjille.

Varaa retki Zakopaneen Krakovasta

Vinkkejä Zakopanen retkeä varten Krakovasta käsin

Morskie Oko, Zakopane, Puola| ©Emilia Niedzwiedzka
Morskie Oko, Zakopane, Puola| ©Emilia Niedzwiedzka

Jos suunnittelet matkaa Zakopaneen Krakovasta, on olemassa muutama perusvinkki, joiden avulla saat matkastasi kaiken irti:

 • Käytälämpimiä vaatteita. Muista, että Zakopanessa lämpötila on alhaisempi kuin Krakovassa, erityisesti vuoren huipulla.
 • Käytä mukavia kenkiä, sillä vaelluksen aikana joudut kävelemään huomattavan matkan, etkä halua väsyä.
 • Ota mukaan oikeat varusteet kutakin aktiviteettia varten. Vaellusta varten et siis voi unohtaa kävelykeppiä, vaelluskenkiä ja nesteytystä, kun taas kuumissa lähteissä liotellessasi tarvitset uimapuvun ja pyyhkeitä.
 • Jos teet retken omin pä in, sinun on laadittava pieni matkasuunnitelma nähtävyyksistä, joissa haluat käydä, ja varmistettava, että tiedät aikataulut ja lipunostotavan.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että vierailet Zakopanessa Krakovasta käsin omin päin?

Polana Strążyska, Zakopane, Puola| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Puola| ©Maksym Harbar

Valitsemalla opastetun kierroksen Zakopanessa vierailuun Krakovasta säästät aikaa ja rahaa. Esimerkiksi:

 • Sinulla on kuljetus hotellillesi tai Krakovan kaupungissa sijaitsevaan tapaamispaikkaan ja takaisin.
 • Kierroksen aikana sinua seuraa kokenut henkilö, joka vie sinut suoraan nähtävyyksiin ja kertoo paikan historiasta.
 • Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että liput tiettyyn nähtävyyteen myydään loppuun viime hetkellä, sillä nämä kiertoajelut sisältävät ne yleensä.

Toisin on, kun vierailet Zakopanessa omin päin, sillä joudut matkustamaan julkisilla busseilla tai takseilla, mikä lisää matka-aikaa ja budjettia. Kun saavut kaupunkiin, saatat myös tuntea olosi hieman hämmentyneeksi sen suhteen, mistä aloittaisit kiertoajelusi.