Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pariisissa 7 päivässä

Aiotteko viettää viikon Pariisissa ja mitä herkkua! Seitsemän päivää Pariisissa on täydellinen aika tutustua ja todella imeä sisään kaikki, mitä tällä kauniilla kaupungilla on tarjota: gastronomia, historialliset monumentit, taide kaikista aikakausista, seitsemässä päivässä näet kaiken!

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 7 päivässä

Näkymä Riemukaarelle yöllä | ©Florian Wehde

Pariisi on upea ja jättimäinen kaupunki! Se on yksi Euroopan ja koko maailman suosituimmista matkakohteista, minkä vuoksi sen matkailu- ja kulttuuritarjonta voi olla häkellyttävää. Jos et tiedä, mistä aloittaa Pariisin matkan suunnittelua, tässä on yksityiskohtainen opas, jossa on seitsemän täyttä päivää kattava matkasuunnitelma. Se antaa sinulle lähtökohdan sille , mitä Pariisissa kannattaa nähdä ja tehdä, ja auttaa sinua suunnittelemaan täydellisen loman.

Viikon retkellä Pariisissa sinulla on mahdollisuus vierailla kaupungin ja sen lähiympäristön tärkeimmissä nähtävyyksissä; lisäksi voit tutustua kaupungin viehättävimpiin kaupunginosiin.

.

1. päivä: Vieraile Pariisin tunnusomaisimmilla monumenteilla

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

Aamupäivän kävely ja ostokset Champs Elysées'llä.

Aloita ensimmäinen päiväsi Pariisissa kävelemällä pitkin yhtä maailman kauneimmista avenueista: Les Champs Elysees-katua. Se on 1,9 kilometriä pitkä, ja sitä pidetään yhtenä Pariisin tärkeimmistä kaduista; siellä sijaitsee joitakin koko Ranskan arvostetuimmista liikkeistä.

Se ontäydellinen paikka aamukävelylle, näyteikkunaostoksille ja herkulliselle välipalalle. Joitakin kiinnostavia kohteita ovat:

Pariisilaiset ravintolat ja kahvilat: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée.

Putiikit ja muotimerkit: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane , Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton ja BOSS Store.

Taide ja viihde: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault ja Galeries Lafayette Champs-Elysées'llä.

Vieraile Riemukaarella

Champs-Elysées-katu yhdistää myös kaksi tärkeää Pariisin monumenttia: Riemukaari Pariisissa ja Place de la Concorde -aukio, joten jossain vaiheessa matkan varrella sinun on päästävä tähän kohteeseen.

Riemukaari on itsessään pieni museo, ja sen sisätiloihin pääsy ja mahdollisuus kiivetä kaaren huipulle maksavat noin 13 euroa; täältä avautuu upea näkymä Pariisiin, mutta ennen kaikkea Champs-Elysées'lle.

Jos et halua kiivetä kaaren huipulle, voit ihailla hetkeksi kaaren ulkoseiniä, joissa on neljä suurta veistosta. Muistomerkin juurella on Anonyymin sotilaan hauta.

 • Aukioloajat: klo 10.00-23.00.
 • Pääsymaksu: Aukiolle on vapaa pääsy. Museon sisäänpääsy maksaa noin 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Noin 45-1,30 minuuttia.

Varaa yksityinen kierros Pariisissa

Lounas Eiffel-tornilla

Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe
Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe

Aika vierailla Pariisin ikonissa. Saavu Eiffel-tornille lounasaikaan, jos varaat pöydän ylellisestä Eiffel-tornin ravintolasta, voit paitsi nauttia aidon pariisilaisen gourmet-aterian myös päästä Eiffel-tornille välttäen pitkät jonot. Sanomattakin on selvää, että näköala täältä on aivan upea, älä lähde ottamatta kauniita kuvia kaupungista!

 • Aukioloajat: klo 9.30-23.45.
 • Sisäänpääsymaksu: 10,7 €, hinta nousee, jos haluat mennä huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kesto: Varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat mennä ylös.

Varaa lippu Eiffel-torniin

Vieraile Trocaderon aukiolla ja puutarhoissa

Aivan Eiffel-tornin edessä, kun ylität Seinen Pont d'lénan kautta, olet Trocaderon puutarhojen ja Trocaderon aukion sisäänkäynnillä.Käy Varsovan suihkulähteellä pääkohde on sen jättimäinen suihkulähde, joka koostuu vesipeilistä ja 12 veistoksellisesta suihkulähteestä, jotka ampuvat suihkuja jopa 164 jalan korkeuteenPysähdy Trocaderon aukiolla Sitä pidetään Pariisin parhaana paikkana ottaa valokuvia Eiffel-tornista strategisen sijaintinsa vuoksi. Auringonlaskun vaikutus päivän päätteeksi on todella dramaattinen ja antaa todella kauniita kuvia.

 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia
 • Pääsymaksu: Ilmainen
 • Vierailun kesto: 20-30 minuuttia riittää puutarhan kiertämiseen ja kuvien ottamiseen.

Tango-ilta Seinen rannalla

Jos vierailet Pariisissa kesällä, joka viikon perjantait ovat tango-iltoja Seinen varrella. Improvisoidut tanssijuhlat alkavat kello 19.00 ja kestävät iltahämärään asti. Kokeneet tanssijat esittelevät taitojaan kaikille halukkaille ja mainostavat samalla tanssikursseja Pariisin kouluissa eri puolilla kaupunkia.

.

Päivä 2: Tutustu Quartier Latiniin, museoihin ja risteilyihin.

Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran
Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran

Kierros Latinalaisessa korttelissa

Latinalaiskortteli tunnetaan opiskelijaelämästään, vilkkaasta ilmapiiristään ja upeista bistroistaan. Siellä sijaitsee useita korkeakouluja, kuten Pariisin yliopisto ja Sorbonnen yliopisto.

Voit varata puolen päivän opastetun kierroksen Quartier Latiniin. Näihin sisältyy yleensä vierailu tärkeissä nähtävyyksissä, kuten Pariisin Pantheon, Jardin du Luxembourg, Shakespeare & Co, Sorbonne de Paris ja paljon muuta.

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa

Orsay-museo

Jos olet taiteen ja maalaustaiteen ystävä tai haluat laajentaa tietämystäsi, vierailu Musée d' Orsayssa on ehdoton osa viikon mittaista Pariisin matkaasi. Voit viettää toisen päivän iltapäivän ihaillen taidegalleriaksi muutettua ylellistä asemaa, jossa on joitakin impressionismin ja varhaismodernin taiteen tärkeimpiä teoksia. Orsaysta löydät Matissen, Van Goghin, Claude Monet 'n ja Edgar Degasin alkuperäisiä freskoja.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00.
 • Pääsymaksu: Noin 16 €.
 • Vierailun kesto: Kannattaa varata 2-4 tuntia.

Seine-joen risteily auringonlaskun aikaan

Päätä toisen Pariisissa vietetyn päivän ilta risteilyllä Seinen varr ella upealla laivalla. Illan aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet tarjoavat dramaattisen valoshow'n, josta voit nauttia Seinen vesillä tehdyllä kierroksella; näet Eiffel-tornin, Louvre-museon, Notre-Damen katedraalin ja muiden kohteiden valot. Lisäksi voit varata illallisvarauksen Seinen risteilylle; nauti spektaakkelista samalla kun nautit herkullisen pariisilaisen aterian.

Varaa Seinen jokiristeily

3. päivä: Tutustu Versailles'n kaupunkiin

Kukkia ja puita Versaillesissa| ©Gary Todd
Kukkia ja puita Versaillesissa| ©Gary Todd

Nauti retkestä Versaillesin palatsiin

Versailles on Pariisin ulkopuolella sijaitseva kaupunki, joka on maailmankuulu Versaillesin palatsista ja sen upeista Versaillesin puutarhoista. Matka Ranskan pääkaupungista on nopea tunnin ajomatka, joten loppupäivän voi viettää tutustumalla Versaillesin palatsin ja ympäröivän alueen kauneuteen.

Versaillesin palatsi julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1979, ja se on yksi Euroopan suosituimmista nähtävyyksistä. Palatsi rakennettiin vuonna 1623, ja Ludvig XIV muokkasi ja laajensi sitä. Palatsi toimi kuninkaan pääasiallista kotia siihen asti, kunnes monarkia kaatui Ranskan vallankumouksen aikana.

Sen puhtaaseen rokokootyyliin sisustetut, runsaasti koristellut sisätilat, vuosien saatossa täydellisesti säilynyt rakenne ja 2 000 hehtaarin laajuiset ulkotarhojen majesteettiset puutarhat ovat suorastaan ällistyttäviä. Matka Versaillesiin Pariisista on paras tapa nähdä palatsi.

Varaa retki Versailles'n palatsiin

4. päivä: Vietä päivä Quartier Le Marais'ssa

Place de la Bastille| ©Pierre Blaché
Place de la Bastille| ©Pierre Blaché

Palattuasi Pariisiin voit viettää Ranskan pääkaupungin seitsemän päivän matkasuunnitelmassasi neljännen päivän tutustumalla Marais'n kaupunginosaan, joka sijaitsee kaupungin 3. ja 4. kaupunginosassa.

.

Katso Place de la Bastille

Kun olet juonut kahvia yhdessä niistä monista majoitusliikkeistä, joita löydät Le Marais'n kierroksellasi, suosittelen, että vietät hetken yhdellä kaupungin vanhimmista aukioista: Place de la Bastille -aukiolla. Vuosisatojen ajan tämä paikka symbolisoi Ranskan kuninkaallisten valtaa; aseistettu pariisilaisjoukko valtasi Bastillen vallankumouksen alkuvaiheessa, ja sen katsottiin edustavan monarkian despotismia, minkä vuoksi sen valtaaminen merkitsi virstanpylvästä vallankumouksen ideologiassa.

Katso Place des Vosges ja Victor Hugon talo.

Place des Vosges on toinen Pariisin vanhimmista aukioista, yksi kauneimmista ja myös Le Marais'ssa asuvien pariisilaisten suosikki. Se sijaitsee vain 5 minuutin päässä Place de la Bastille -aukiolta, ja kävijät voivat kävellä sen kaarien ja polkujen alla ja ottaa kevätpäivinä aurinkoa puutarhassa. Punatiiliset kaupat, putiikit ja kahvilat lisäävät paikan eloisuutta kauniilla julkisivuillaan. Aivan aukion vieressä sijaitseva Le Maison de Victor Hugo muutettiin museoksi kirjailijan kuoleman jälkeen vuonna 1885.

 • Aukioloajat: Victor Hugon museo on avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Museon pysyvä kokoelma on yleisölle ilmainen. Väliaikaisiin kokoelmiin pääsee maksua vastaan.
 • Vierailun kesto: Enintään tunti riittää talon eri tiloihin tutustumiseen.

Vieraile Picasso-museossa Pariisissa

Picasso-museo Pariisissa| ©commons
Picasso-museo Pariisissa| ©commons

Pariisin kansallisessa Picasso-museossa esitellään espanjalaisen taiteilijan Pablo Picasson töitä ja siellä on hänen henkilökohtainen veistoskokoelmansa. Nykyään se on myös tärkeä keskus espanjalaisen taiteilijan elämää ja työtä koskevalle tutkimukselle. Museokierros kestää yleensä yhteensä noin 2 tuntia.

 • Aukioloajat: Sisäänpääsy on tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00.
 • Pääsymaksu: Aikuisen lippu alkaen 40 euroa.
 • Vierailun kesto: Sisäkierros kestää noin tunnin.

Vieraile Pompidoun taidekeskuksessa

Päätä Le Marais'n kiertoajelusi käymällä Pompidou-keskuksessa, joka on avoinna yleisölle viikon jokaisena arkipäivänä kello 11.00-23.00. Rakennus itsessään on taideteos ja yksi aikamme tärkeimmistä arkkitehtonisista maamerkeistä.

Keskus tarjoaa kävijöilleen kuusi eri kokoelmaa: modernin taiteen kokoelma, nykytaiteen kokoelma, taidevalokuvakokoelma, muotoilukokoelma ja uuden median kokoelma.

 • Aukioloajat: klo 11-21. Museo on suljettu tiistaisin.
 • Pääsymaksu: Aikuisten pääsyliput maksavat noin 18 euroa.
 • Vierailun kesto: Varaa noin kaksi tuntia museokierrokseen, arkkitehtuurin ihailuun ja näyttelyiden katseluun.

Päivä 5: Maison Monet ja Quartier Montmartre (Montmartre-kortteli)

Sacre-Coeur-basilika| ©Superchilum
Sacre-Coeur-basilika| ©Superchilum

Puolipäiväretki Givernyyn ja Monet'n taloon

Giverny on ranskalainen pikkukaupunki, joka sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Pariisista viehättävässä Normandiassa, jonne Monet ja muut 1900-luvun impressionistitaiteilijat perustivat asuinpaikkansa ja taidestudionsa. Claude Monet'n asuinpaikassarakkaus luonnon kauneuteen näkyy suurten varjoisten puiden alla sijaitsevassa rehevässä puutarhassa, joka on peitetty violeteilla liljoilla.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00.
 • Pääsymaksu: Aikuisten pääsymaksu on alkaen 9,50 euroa.
 • Vierailun kesto: Matka Pariisista kestää vähintään 5 tuntia paluumatka mukaan luettuna.

Sacre Coeur

Tämä ranskalaisen arkkitehtuurin helmi edustaa roomalais-bysanttilaista tyyliä. Kukkulalla Montmartren kaupunginosassa 18. kaupunginosassa sijaitseva basilika on mahtipontinen, ja sieltä avautuu etuoikeutettu näkymä koko Pariisiin.

Sacre Coeuria pidetään yhtenä kaupungin kauneimmista ja ikonisimmista kirkoista, joten suosittelen, että käytätte kuudennen päivän iltapäivän Givernystä palattuanne tutustumaan Montmartreen kaikessa rauhassa. Kirkon kupoli on 83 metriä korkea, ja sinne pääsee kiipeämällä 300 askeleen portaita pitkin.

 • Aukioloajat: Basilikka on avoinna vierailuille klo 6.00 alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kest o: Sekä Sacré Coeurin kupoliin että kryptaan tutustumiseen on varattava 45 minuuttia.

Dali-museo Pariisissa

Sisäänkäynti Dali-museoon| ©Florian75018
Sisäänkäynti Dali-museoon| ©Florian75018

Vain 5 minuutin päässä Montmartrelta sijaitsee Pariisin Dali-museo eli Espace Dali; se on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka ihailevat tämän eksentrisen taiteilijan töitä tai ovat uteliaita hänen töistään. Jotkut hänen parhaista teoksistaan löytyvät tästä pienestä museosta, johon voi tutustua vain 1,5 tunnissa.

 • Aukioloajat: klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Pääsylippu maksaa aikuisilta alkaen 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Kyseessä on pieni museo, joten koko kierroksen voi tehdä noin tunnissa tai alle.

Place de Montmartre

Dali-museon lähellä on Place du Tertre, yksi 18. arrondissementin tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Pariisilaiset käyvät täällä ostoksilla, hengailevat ja juovat kahvia ystävien kanssa. Jos haluat nähdä hieman todellista pariisilaista arkea paljon vähemmän turistisesti, tulet rakastamaan tätä paikkaa!

Tämä tila toimi aikoinaan julkisena alueena, jossa taiteilijat ja taiteilijakandidaatit pitivät työnsä näyttelyitä, joten älä ylläty, jos löydät kävelykierroksellasi todellisia lahjakkuuksia, joilla on paljon potentiaalia.

 • Aukioloajat: Klo 10.00-20.00.
 • Sisäänpääsymaksu: Vapaa, aukio on avoinna yleisölle.
 • Vierailun kesto: Voit viettää aikaa niin kauan kuin haluat, löydät runsaasti tekemistä ja kahviloita, joissa voit käydä syömässä.

Varaa kierros Montmartrelle

6. päivä: Nauti ranskalaisesta goottilaisuudesta ja Louvresta.

Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Vieraile Ile de la Citén alueella

Kuudennen päivän aamuna siirry Pariisin 4. kaupunginosaan ja vieraile Ile de la Citén alueella. Se on pieni saari Seinen keskellä, ja siellä sijaitsee joitakin Pariisin tärkeimpiä goottilaisen arkkitehtuurin rakennuksia:

Notre Damen katedraali. Se on suljettu yleisöltä vuoden 2019 tulipalon jälkeen, ja se on nähtävissä vainLa Sainte Chapelle-aukiolta, jasiinä on maailman suurin kokoelma 1200-luvun lasimaalauksia.La Conciergerie. 1300-luvun palatsissa, joka myöhemmin muutettiin vankilaksi, Marie Antoinette oli vangittuna kuolemaansa asti giljotiinilla.

 • Aukioloajat: Saint Chapelle on avoinna yleisölle klo 9-17.
 • Sisäänpääsymaksu: Sisäänpääsymaksu on alkaen 11,50 €.
 • Vierailun kest o: Kierros sisätilojen arvostamiseen kestää noin 30 minuuttia.

Vietä päivä Louvressa

Ile de la Citén alueelta pääset Louvreen lyhyen 10 minuutin kävelymatkan päässä Seinen rannalla sijaitsevaa George Pompidou -bulevardia pitkin. Sitä pidetään yhtenä maailman kuuluisimmista museoista, ja se oli aikoinaan palatsi ja kuninkaallisen perheen koti, kunnes Ludvig XIV siirsi kotinsa Versaillesin palatsiin.

Yksi parhaista tavoista välttää pitkät jonot Louvressa on ostaa lippu etukäteen. Näin sinulla on enemmän aikaa nauttia Louvren upeasta kokoelmasta,johon kuuluu: uskomattomia veistoksia, kuten Milon Venus tai Artemis-veistos, kuuluisia maalauksia, kuten Mona Lisa, Ranskan kruununjalokiviä, keskimäärin 2000 tekstiiliä ja lähes 3000 huonekalua.

 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Pääsymaksu: Pääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kest o: Tärkeimpien taideteosten näkemiseen on varattava vähintään kaksi tuntia.

Varaa lippu Louvreen

7. päivä: Tutustu Pariisin ulkopuolelle

Sisäänpääsy Chateau Chevernyn linnaan| ©amanderson2
Sisäänpääsy Chateau Chevernyn linnaan| ©amanderson2

Kokopäiväretki Loiren linnoihin

Loiren laakso on palkittuine viinitarhoineen, satumaisine linnoineen ja upeine maisemineen yksi Ranskan lumoavimmista alueista, ja sitä ei kannata jättää väliin, jos olet Ranskan pääkaupungissa useita päiviä.

Tours lähtee päivittäin Pariisista ja vie turistit ja paikalliset laaksoon, jossa he viettävät päivän tutustuen alueeseen ja palaavat illalla pääkaupunkiin. Loiren laakso sijaitsee 215 kilometriä Pariisista lounaaseen, ja ajomatka kestää keskimäärin 2,5-3 tuntia, ja nopeimmillaan kiertomatka kestää yhteensä noin 12 tuntia.

Tosin matkasuunnitelma voi vaihdella suuresti valitsemastasi kiertomatkasta riippuen. Loiren laakson kiertomatkalla eniten vierailtuja linnoja ovat:

 • Chenonceau (Château de Chenonceau),
 • Chevernyn linna (Château de Cheverny).
 • Chambordin linna (Château de Chambord).

Vinkkejä Loiren laaksossa vierailuun: Käytä mukavia kävelykenkiä, pukeudu sääolosuhteiden mukaan ja lataa kameran akut, nauti!

Varaa matkasi Loiren laaksoihin