Mitä tehdä Pariisissa 7 päivässä

Aiotteko viettää viikon Pariisissa ja mitä herkkua! Seitsemän päivää Pariisissa on täydellinen aika tutustua ja todella imeä sisään kaikki, mitä tällä kauniilla kaupungilla on tarjota: gastronomia, historialliset monumentit, taide kaikista aikakausista, seitsemässä päivässä näet kaiken!

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 7 päivässä

Näkymä Riemukaarelle yöllä | ©Florian Wehde

Pariisi on upea, jättimäinen kaupunki ja yksi Euroopan ja koko maailman suosituimmista matkakohteista, minkä vuoksi sen matkailu- ja kulttuuritarjonta voi olla häkellyttävää. Jos et tiedä, mistä aloittaa Pariisin matkan suunnittelua, tässä on yksityiskohtainen opas, jossa on seitsemän täyttä päivää kattava matkasuunnitelma. Se toimii lähtökohtana, kun haluat selvittää , mitä Pariisissa kannattaa nähdä ja tehdä, ja suunnitella täydellisen loman Ranskan pääkaupungissa.

Viikon Pariisin-matkalla sinulla on mahdollisuus vierailla kaupungin ja sen lähiympäristön tärkeimmissä nähtävyyksissä; lisäksi tutustut kaupungin viehättävimpiin kaupunginosiin.

.

1. päivä: Vieraile Pariisin tunnusomaisimmilla monumenteilla

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

Aamupäivän kävely ja ostokset Champs Elysées'llä.

Aloita ensimmäinen päiväsi Pariisissa kävelemällä pitkin yhtä maailman kauneimmista avenueista: Les Champs Elysees-katua. Se on 1,9 kilometriä pitkä, ja sitä pidetään yhtenä Pariisin tärkeimmistä kaduista, ja siellä sijaitsee joitakin koko Ranskan arvostetuimmista liikkeistä.

Se on täydellinen paikka aamukävelylle, näyteikkunaostoksille ja herkulliselle välipalalle. Joitakin kiinnostavia kohteita ovat mm:

 • Pariisilaiset ravintolat ja kahvilat: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée.
 • Putiikkeja ja muotimerkkejä: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane , Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton ja BOSS Store.
 • Taide ja viihde: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault ja Galeries Lafayette Champs-Elysées'llä.

Vieraile Riemukaarella

Champs-Elysées-katu yhdistää myös kaksi tärkeää Pariisin monumenttia, Riemukaaren ja Place de la Concorde -aukion, joten jossain vaiheessa matkan varrella sinun on päästävä tähän kohteeseen.

Riemukaari on itsessään pieni museo. Pääsy sisätiloihin ja mahdollisuus kiivetä kaaren huipulle maksavat noin 15 euroa, jos ostat liput etukäteen, ja viimeksi mainitusta pisteestä avautuu upea näkymä Pariisiin, mutta pääasiassa Champs Elysées'lle.

Jos et halua nousta kaaren huipulle, voit arvostaa hetkeksi ulkoseiniä, joissa on neljä suurta veistosta. Muistomerkin juurella on Anonyymin sotilaan hauta.

 • Aukioloajat: klo 10-23.
 • Pääsymaksu: Aukiolle on vapaa pääsy. Museon sisäänpääsy maksaa noin 15 euroa.
 • Vierailun kesto: noin 45-1.30 minuuttia.

Varaa liput Riemukaarelle

Lounas Eiffel-tornilla

Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe
Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe

Aika vierailla Pariisin ikonissa par excellence. Tällä retkellä saavut Eiffel-tornille lounasaikaan, ja jos varaat pöydän ylellisestä Eiffel-tornin ravintolasta, voit paitsi nauttia aidon pariisilaisen gourmet-aterian myös päästä Eiffel-tornille välttäen pitkät jonot. Sanomattakin on selvää, että näköala tältä pisteeltä on aivan mahtava, joten älä lähde pois ottamatta kauniita kuvia kaupungista!

 • Aukioloajat: klo 9.30-23.45.
 • Sisäänpääsymaksu: alkaen 10,7 €, hinta nousee, jos haluat nousta huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kesto: varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat kiivetä huipulle.

Varaa lippu Eiffel-torniin

Vieraile Trocaderon aukiolla ja puutarhoissa

Aivan Eiffel-tornin edustalla, kun ylität Seinen Pont d'lénan kautta, olet Trocaderon puutarhojen ja Trocaderon aukion sisäänkäynnillä, jossa voit vierailla Varsovan suihkulähteellä, jonka tärkein nähtävyys on sen jättimäinen suihkulähde, joka koostuu vesipeilistä ja 12 veistoksellisesta suihkulähteestä, jotka suihkuttavat suihkuja jopa 164 jalan korkeuteen.

Suosittelen pysähtymistä myös Trocaderon aukiolla, jota pidetään Pariisin parhaana paikkana ottaa valokuvia Eiffel-tornista strategisen sijaintinsa vuoksi. Vaikutus auringonlaskun kanssa päivän päätteeksi on todella dramaattinen, ja siitä saa todella kauniita kuvia.

 • Aukioloajat: avoinna 24 tuntia vuorokaudessa
 • Pääsymaksu: ilmainen
 • Vierailun kesto: 20-30 minuuttia riittää puutarhan kiertämiseen ja kuvien ottamiseen.

Tango-ilta Seinen rannalla

Jos vierailet Pariisissa kesällä, joka viikon perjantait ovat tango-iltoja Seinen varrella. Improvisoidut tanssijuhlat alkavat kello 19.00 ja kestävät iltahämärään asti. Kokeneet tanssijat esittelevät taitojaan kaikille halukkaille ja mainostavat samalla tanssikursseja Pariisin kouluissa eri puolilla kaupunkia.

.

Päivä 2: Tutustu Quartier Latiniin, museoihin ja risteilyihin.

Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran
Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran

Kierros Latinalaisessa korttelissa

Latinalaiskortteli tunnetaan opiskelijaelämästään, vilkkaasta ilmapiiristään ja upeista bistroistaan. Siellä sijaitsee useita korkeakouluja, kuten Pariisin yliopisto ja Sorbonnen yliopisto.

Voit varata puolen päivän opastetun kierroksen Quartier Latiniin. Näihin sisältyy yleensä vierailuja tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten: Pariisin Pantheon, Jardin du Luxembourg, Shakespeare & Co, Sorbonne de Paris ja paljon muuta.

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa

Orsay-museo

Jos olet taiteen ja maalaustaiteen ystävä tai haluat laajentaa tietämystäsi, vierailu Musée d' Orsayssa on ehdoton osa viikon mittaista Pariisin matkaasi. Voit viettää toisen päivän iltapäivän ihaillen joitakin impressionismin ja varhaismodernin taiteen tärkeimpiä teoksia. Orsaysta löydät Matissen, Van Goghin, Claude Monet'n ja Edgar Degasin alkuperäisiä freskoja.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00.
 • Pääsymaksu: Noin 16 €.
 • Vierailun kesto: Kannattaa varata 2-4 tuntia.

Hanki liput Musée d'Orsayyn

Seine-joen risteily auringonlaskun aikaan

Päätä toisen Pariisissa vietetyn päiväsi ilta risteilyllä Seinäjoella upealla laivalla. Illan aikana kaupungin turistikohteet tarjoavat dramaattisen valoshow'n, josta voit nauttia Seinen vesillä tehdyllä kierroksella; näet Eiffel-tornin, Louvre-museon, Notre-Damen katedraalin ja muiden kohteiden valot. Lisäksi voit varata illallisvaraus Seinen risteilylle ja nauttia spektaakkelista samalla kun nautit herkullisen pariisilaisen aterian.

Varaa Seinen jokiristeily

3. päivä: Tutustu Versailles'n kaupunkiin

Kukkia ja puita Versaillesissa| ©Gary Todd
Kukkia ja puita Versaillesissa| ©Gary Todd

Nauti retkestä Versailles'n palatsiin

Versailles on Pariisin ulkopuolella sijaitseva kaupunki, joka on maailmankuulu Versaillesin palatsista ja sen upeista Versaillesin puutarhoista. Matka Ranskan pääkaupungista on nopea tunnin ajomatka, joten loppupäivän voi viettää tutustumalla Versaillesin palatsin sisätilojen ja ympäröivän alueen kauneuteen.

Versaillesin palatsi julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1979, ja se on yksi Euroopan suosituimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin vuonna 1623, ja Ludvig XIV muutti ja laajensi sitä. Palatsi oli kuninkaan pääasiallista asuinpaikkaa siihen asti, kunnes monarkia kukistui Ranskan vallankumouksen aikana.

Erityisen vaikuttavia ovat rikkaasti koristellut rokokotyyliset sisätilat, vuosien saatossa täydellisesti säilynyt rakenne ja majesteettiset ulkopuutarhat, joiden pinta-ala on 2 000 hehtaaria. Matka Versaillesiin Pariisista on paras tapa nähdä palatsi.

Varaa retki Versailles'n palatsiin

4. päivä: Vietä päivä Quartier Le Marais'ssa

Place de la Bastille| ©Pierre Blaché
Place de la Bastille| ©Pierre Blaché

Ranskan pääkaupungin seitsemän päivän matkasuunnitelmasi neljännen päivän voit omistaa tutustumiselle kaupungin 3. ja 4. kaupunginosassa sijaitsevaan Quartier Le Marais'hin.

.

Tutustu Place de la Bastilleen

Kun olet juonut kahvia yhdessä Le Marais'n kierroksellasi löytyvistä lukuisista majoitusliikkeistä, suosittelen vierailemaan hetken yhdellä kaupungin vanhimmista aukioista: Place de la Bastille -aukiolla.

Vuosisatojen ajan tämä paikka symboloi Ranskan kuninkaallisten valtaa, minkä vuoksi aseistettu parisilaisjoukko valtasi sen vallankumouksen alkuaikoina.

Tutustu Place des Vosges -aukiolle ja Victor Hugon taloon.

Place des Vosges on toinen Pariisin vanhimmista aukioista ja yksi kauneimmista aukioista, ja se on myös Le Marais'ssa asuvien pariisilaisten suosiossa.

Se sijaitsee vain 5 minuutin päässä Place de la Bastille -aukiolta, ja kävijät voivat kävellä kaarien ja polkujen alla ja ottaa kevätpäivinä aurinkoa puutarhassa. Punatiiliset kaupat, putiikit ja kahvilat lisäävät paikan eloisuutta kauniilla julkisivuillaan. Aivan aukion vieressä sijaitseva Le Maison de Victor Hugo muutettiin museoksi kirjailijan kuoleman jälkeen vuonna 1885.

 • Aukioloajat: Victor Hugon museo on avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Museon pysyvä kokoelma on yleisölle ilmainen. Väliaikaisiin kokoelmiin pääsee maksua vastaan.
 • Vierailun kesto: Enintään tunti riittää talon eri tiloihin tutustumiseen.

Vieraile Picasso-museossa Pariisissa

Picasso-museo Pariisissa| ©commons
Picasso-museo Pariisissa| ©commons

Pariisin kansallisessa Picasso-museossa esitellään espanjalaisen taiteilijan Pablo Picasson töitä, ja siellä on hänen henkilökohtainen veistoskokoelmansa. Nykyään se on myös tärkeä keskus espanjalaisen taiteilijan elämää ja työtä koskevalle tutkimukselle. Museokierros kestää yleensä yhteensä noin 2 tuntia.

 • Aukioloajat: Tiistaista sunnuntaihin sisäänpääsyajat ovat klo 10-18.
 • Pääsymaksu: aikuisen lippu alkaen 40 €.
 • Vierailun kesto: Sisäkierros kestää noin tunnin.

Hanki liput Picasso-museoon

Vieraile Pompidou-taidekeskuksessa

Päätä Le Marais'n kiertoajelusi vierailuun Pompidou-keskuksessa. Se on avoinna yleisölle viikon jokaisena arkipäivänä klo 11-23. Rakennus itsessään on taideteos ja yksi aikamme tärkeimmistä arkkitehtonisista maamerkeistä.

Keskus tarjoaa kävijöilleen kuusi eri kokoelmaa: modernin taiteen kokoelma, nykytaiteen kokoelma, taidevalokuvakokoelma, muotoilukokoelma ja uuden median kokoelma.

 • Aukioloajat: klo 11-21. Museo on suljettu tiistaisin.
 • Pääsymaksu: aikuisten pääsyliput maksavat noin 18 euroa.
 • Vierailun kesto: Varaa noin kaksi tuntia museokierrokseen, arkkitehtuurin ihailuun ja näyttelyiden katseluun.

Varaa lippu Pompidou-keskukseen

Päivä 5: Maison Monet ja Quartier Montmartre (Montmartre-kortteli)

Sacre-Coeur-basilika| ©Superchilum
Sacre-Coeur-basilika| ©Superchilum

Puolipäiväretki Givernyyn ja Monet'n taloon

Giverny on ranskalainen pikkukaupunki, joka sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Pariisista viehättävässä Normandiassa. Monet ja muut 1900-luvun impressionistiset taiteilijat perustivat sinne asuntonsa ja taidestudionsa. Claude Monet'n asunnossa näkyy rakkaus luonnon kauneutta kohtaan, ja siellä on suurten varjoisten puiden alla sijaitseva violettien liljojen peittämä vehreä puutarha.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00.
 • Pääsymaksu: Aikuisten pääsymaksu on alkaen 9,50 euroa.
 • Vierailun kesto: Matka Pariisista kestää paluumatka mukaan lukien vähintään 5 tuntia.

Varaa retki Givernyyn

Sacre Coeur

Tämä ranskalaisen arkkitehtuurin helmi edustaa roomalais-bysanttilaista tyyliä. Kukkulalla Montmartren kaupunginosassa 18. kaupunginosassa sijaitseva basilika nousee mahtipontisesti kukkulalle, ja sieltä avautuu etuoikeutettu näköala koko Pariisiin.

Sacre Coeuria pidetään yhtenä kaupungin kauneimmista ja ikonisimmista kirkoista, joten suosittelen, että käytätte kuudennen päivän iltapäivän Givernystä palattuanne tutustumaan Montmartreen kaikessa rauhassa. Kirkon kupoli on 83 metriä korkea, ja sinne pääsee kiipeämällä 300 askeleen portaita pitkin.

 • Aukioloajat: basilika on avoinna vierailuja varten klo 6.00 alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: ilmainen.
 • Vierailun kest o: Sacré Coeurin kupoliin ja kryptaan tutustuminen kestää 45 minuuttia.

Varaa kierros Sacre Coeuriin

Dali-museo Pariisissa

Sisäänkäynti Dali-museoon| ©Florian75018
Sisäänkäynti Dali-museoon| ©Florian75018

Vain 5 minuutin päässä Montmartrelta sijaitsee Pariisin Dali-museo eli Espace Dali, joka on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka ihailevat tämän eksentrisen taiteilijan töitä tai ovat uteliaita hänen töistään. Jotkut hänen parhaista teoksistaan löytyvät tästä pienestä museosta, johon voi tutustua vain 1,5 tunnissa.

 • Aukioloajat: klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Pääsylippu maksaa aikuisilta alkaen 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Kyseessä on pieni museo, joten koko kierroksen voi tehdä noin tunnissa tai alle.

Place de Montmartre

Dalí-museon lähellä on Place du Tertre, joka on yksi 18. arrondissementin tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Pariisilaiset käyvät täällä ostoksilla, hengailemassa ja kahvilla ystävien kanssa. Jos haluat nähdä hieman todellista pariisilaista arkea paljon vähemmän turistisesti, tulet rakastamaan tätä paikkaa!

Tämä tila toimi aikoinaan julkisena alueena, jossa taiteilijat ja taiteilijakandidaatit pitivät työnsä näyttelyitä, joten älä ylläty, jos löydät kävelykierroksellasi todellisia lahjakkuuksia, joilla on paljon potentiaalia.

 • Aukioloajat: klo 10-20.
 • Sisäänpääsymaksu: ilmainen, aukio on avoin yleisölle.
 • Vierailun kesto: Voit viettää aikaa niin kauan kuin haluat, sillä tarjolla on paljon tekemistä ja kahviloita, joissa voit käydä syömässä.

Varaa kierros Montmartrelle

6. päivä: Nauti ranskalaisesta goottilaisuudesta ja Louvresta

Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Vieraile Ile de la Citén saarella

Kuudennen päivän aamuna siirry Pariisin 4. kaupunginosaan ja vieraile Ile de la Citellä, pienellä Seinen keskellä olevalla saarella, josta löydät joitakin Pariisin goottilaisen arkkitehtuurin tärkeimpiä rakennuksia:

 • Notre Damen katedraali: se on suljettu yleisöltä vuoden 2019 tulipalon jälkeen, ja sen voi nähdä vain aukiolta.
 • La Sainte Chapelle: siellä on maailman suurin kokoelma 1200-luvun lasimaalauksia.
 • La Conciergerie: 1300-luvun palatsi, joka muutettiin myöhemmin vankilaksi ja jossa Marie Antoinette oli vangittuna kuolemaansa asti giljotiinilla.

Kierros sisätilojen arvostamiseen kestää noin 30 minuuttia. Sisäänpääsy maksaa 11,50 €, ja Saint Chapelle on avoinna yleisölle kello 9-17. Sisätilojen kiertäminen kestää noin 30 minuuttia.

Varaa kiertoajelu Ile de la Citén alueella

Vietä päivä Louvressa

Ile de la Citélta pääset Louvreen lyhyen 10 minuutin kävelymatkan päässä Seinen rannalla sijaitsevaa George Pompidou -bulevardia pitkin. Sitä pidetään yhtenä maailman kuuluisimmista museoista, ja se oli aikoinaan palatsi ja kuninkaallisen perheen koti, kunnes Ludvig XIV siirsi kotinsa Versaillesin palatsiin.

Yksi parhaista tavoista välttää pitkät jonot Louvressa on ostaa lippu etukäteen. Näin sinulla on enemmän aikaa nauttia Louvren upeasta kokoelmasta, johon kuuluu muun muassa seuraavia teoksia: uskomattomia veistoksia, kuten Venus de Milo tai Artemis-veistos, kuuluisia maalauksia, kuten Mona Lisa, Ranskan kruununjalokivet, keskimäärin 2000 tekstiiliä ja lähes 3000 huonekalua.

 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Pääsymaksu: Pääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kest o: Tärkeimpien taideteosten näkemiseen on varattava vähintään kaksi tuntia.

Varaa lippu Louvreen

7. päivä: Tutustu Pariisin ulkopuolelle

Sisäänpääsy Chateau Chevernyn linnaan| ©amanderson2
Sisäänpääsy Chateau Chevernyn linnaan| ©amanderson2

Kokopäiväretki Loiren Châteaux'n linnoihin

Palkittuja viinitarhoja, satumaisia linnoja, upeita maisemia ja Unescon maailmanperintökohteita... Loiren laakso on yksi Ranskan lumoavimmista alueista, ja sitä ei kannata jättää väliin, jos olet muutaman päivän Ranskan pääkaupungissa.

Tours lähtee päivittäin Pariisista ja vie turistit ja paikalliset asukkaat laaksoon tutustumaan sinne päiväksi ja palaa pääkaupunkiin illalla. Tosin matkareitti voi vaihdella suuresti sen mukaan, minkä kiertueen valitset. Suosituimmat linnat, joissa voi vierailla Loiren laakson matkalla, ovat:

 • Chenonceau (Château de Chenonceau).
 • Chevernyn linna (Château de Cheverny).
 • Chambordin linna (Chambord) (Château de Chambord).

Älä unohda käyttää mukavia kävelykenkiä, pukeutua sääolosuhteiden mukaan ja ladata kameran akkuja, mutta ennen kaikkea pitää hauskaa!

Varaa matkasi Loiren laaksoihin