Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Museo d'Orsay Pariisissa: liput, hinnat, aukioloajat...

Jos pidät impressionistisesta taiteesta, Musée d'Orsay on ehdoton vierailukohde Pariisissa. Tässä kerrotaan, miten ostat liput ja mitä sinun on tiedettävä, jotta saat siitä kaiken irti.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Museo d'Orsay Pariisissa: liput, hinnat, aukioloajat...

Musée d'Orsay | ©lights.of.world

Musée d'Orsay on kuuluisa suuresta impressionistisen taiteen kokoelmastaan. Maalauksista ja valokuvista veistoksiin ja koristetaiteeseen tämä museo käsittää joitakin tärkeimpiä teoksia, jotka kuuluvat ajanjaksolle 1848-1914.

Jos et ole vielä päättänyt, mitä nähdä ja tehdä Pariisissa, ja olet taiteen ystävä, vieraile ehdottomasti tässä museossa ja syvenny impressionismin maailmaan. Tässä artikkelissa kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä matkasuunnitelmasi järjestämiseksi: miten ja mistä ostaa liput, hinnat, miten sinne pääsee ja kaikki yksityiskohdat, jotta pääset nauttimaan impressionismin parhaista teoksista Pariisissa.

Perusvaihtoehto

Pariisin Orsay museoliput

Erityinen sisäänpääsy Pariisin Musée d'Orsay -museoon jonon ohittamisen jälkeen

Nauti yhdestä hienoimmista impressionistisen taiteen kokoelmista vierailemalla Musée d'Orsayssa. Astu sisään museoon varatun sisäänkäynnin kautta ja nauti lipulla pysyvästä kokoelmasta ja vaihtuvista näyttelyistä.

Tällä vaihtoehdolla voit ohittaa jonot ja mennä museoon suoraan sisäänkäynnistä C. Voit tutustua museoon vapaasti ja nähdä pysyvien kokoelmien lisäksi myös kaikki tilapäisnäyttelyt, jotka ovat esillä vierailusi aikana.

Nauti kaikkien suurten taiteilijoiden, kuten Degasin, Cézannen ja monien muiden taiteilijoiden taiteesta. Muista, että sinulla on aina mahdollisuus vuokrata audio-opas, jos haluat hieman lisätietoa.

Suositellaan, jos... et tarvitse yksityistä opasta selittämään eri teoksia ja haluat mieluummin mennä omin päin vapaammin.

Kuinka paljon liput Musée d'Orsayyn maksavat?

Museon sisällä| ©drip&ju
Museon sisällä| ©drip&ju

Voit ostaa lipun museoon alkaen 16 €, mutta tässä ovat kaikki vaihtoehdot, joilla voit saada alennuksia tai jopa ilmaisen sisäänpääsyn.

Alennukset ja tarjoukset

 • Museoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Ennakkovarausta ei tarvita.
 • Museo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kävijöille, jotka kuuluvat johonkin seuraavista profiileista (ikätodistus vaaditaan): alle 18-vuotiaat lapset, 18-25-vuotiaat Euroopan unionin maiden kansalaiset, vammaiset ja heidän saattajansa sekä kävijät, joilla on ICOM-kortti.
 • Museo tarjoaa torstaisin klo 18.00 alkaen lippuja alennettuun hintaan 12 eurosta 16 euron sijaan.
 • Jos olet alle 18-vuotiaan lapsen seuralainen, lippusi on alennettu ja voit ostaa lipun 13 eurolla.

Osta lippu Musée d'Orsay'n museoon Pariisissa

Hyödyllistä tietoa lipuista

Pysyvien kokoelmien lisäksi voit nauttia vaihtuvista näyttelyistä (katso museon virallisilta verkkosivuilta lisätietoja vaihtuvista näyttelyistä vierailupäivinäsi)

Lipuillasi pääset museoon etuoikeutetusti 30 minuutin kuluessa varaamastasi aikavälistä.

Jos haluat vierailla Rodin-museossa ennen Musée d'Orsayn vierailua tai sen jälkeen, voit ostaa yhdistetyt liput alkaen 14 €.

Voit myös ostaa yhdistelmälippuja Louvre-museon kanssa alkaen 33 €. Jos haluat lisätietoja muista Pariisin museoista, tässä on opas kaupungin 17 parhaasta museosta.

Osta lippu Pariisin Musée d'Orsay -museoon

Näin saat liput museoon

Museon työt| ©SWazerty
Museon työt| ©SWazerty

Voit ostaa liput museoon lipputoimistosta, virallisilta verkkosivuilta tai Paris Passilla:

 • Jos päätät ostaa liput lipputoimistosta, suosittelen menemään sinne etukäteen, sillä sisäänpääsy on sidottu tiettyyn kellonaikaan, joten jos menet keskellä päivää, saatat joutua odottamaan. Hinnat ovat samat kuin verkkosivuilla, samoin kuin alennusehdot.
 • Voit ostaa liput myös verkossa etsimällä itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon: tavallinen lippu, seuralaislippu, torstain iltapäivälippu jne. ja valitsemalla päivän ja kellonajan, jolloin haluat käydä museossa. Voit myös lisätä audio-opaspalvelun ja erityisen audio-oppaan lapsille (katso lisätietoja jäljempänä).
 • Jos sinulla on Paris Pass -lippu, pääset museoon ilmaiseksi ilman ennakkovarausta ja ilman, että sinun tarvitsee noudattaa mitään aikaväliä.

Osta lippu Musée d'Orsay -museoon Pariisissa

Sisältyvätkö Musée d'Orsayn liput johonkin kaupungin turistipassiin?

Pariisi-passi| ©Indepent Travel
Pariisi-passi| ©Indepent Travel

Jos olet ostanut Pariisin museopassin (katso täältä, miten Paris Passin sisältävä Paris Pass toimii), pääset museoon ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse odottaa aikaväliä - voit mennä museoon milloin haluat.

Osta Paris Pass

Onko lapsille tarjolla erityisiä lippuja?

Museossa käynti perheenä| ©Darryl Bond
Museossa käynti perheenä| ©Darryl Bond

Pikkulapset pääsevät ilmaiseksi sisään (18-vuotiaisiin asti), mutta he voivat myös käyttää audio-opaspalvelua (alkaen 3,50 €), joka selittää museossa olevat taideteokset helppojen ja viihdyttävien selostusten avulla ja auttaa heitä oppimaan Ranskan taidehistoriasta.

Lisäksi museo tarjoaa erilaisia työpajoja, jotka herättävät pienten lasten uteliaisuutta ja mielikuvitusta. Ne on järjestettävä vierailun jälkeen, jotta he voivat kommentoida ja toteuttaa taiteellisia harjoituksia vierailun jälkeen. Työpajojen hinnat alkavat 7 eurosta.

Kaksi kertaa vuodessa (tarkista päivämäärät museon viralliselta verkkosivustolta) järjestetään tanssi-, musiikki- ja teatteriesityksiä eri taiteilijoiden kanssa, jotta museossa olisi ainutlaatuinen kokemus koko perheelle.

Tutustu tähän oppaaseen, jos olet Pariisissa lasten kanssa ja tarvitset vaihtoehtoja, mitä nähdä ja tehdä kaupungissa.

Onko opastettuja kierroksia - kannattaako ne?

Opastetut kierrokset| ©edwardhblake
Opastetut kierrokset| ©edwardhblake

Musée d'Orsay ei tarjoa ainoastaan opastettuja kierroksia tai ryhmälippuja, mutta jos haluat mennä yksin, voit myös pyytää ääniopastusta aikuisille tai lapsille.

Opastettu kierros englanniksi:

Museo tarjoaa noin 90 minuuttia kestäviä opastettuja kierroksia. Opas saattaa sinut tällä kierroksella impressionismin maailmaan, näyttää parhaat palat ja selittää teoksia, jotta voit syventyä Pariisin taidehistoriaan.

Alle 13-vuotiaat lapset eivät saa osallistua kierrokselle, ja kierros on englanninkielinen. Kierroksen hinta on alkaen 6 €, ja jos ostat sen yhdessä lipun kanssa, hinta on alkaen 22 €.

Ääniopas

Kun olet ostanut lippusi, voit pyytää (alkaen 6 €) äänikierroksen, joka sisältää selostuksen ja asiantuntijatietoa yli 300 teoksesta museon pysyvistä kokoelmista.

Ääniopas on saatavilla monilla kielillä, myös espanjaksi. Tilapäisnäyttelyissä äänikierros on saatavilla vain englanniksi ja ranskaksi.

Ääniopas

lapsille

Jos matkustat perheenä ja joku seurueesi jäsenistä on 6-12-vuotias, voit pyytää museosta (alkaen 3,50 €) ääniopastusta, jossa kerrotaan pysyvistä kokoelmista ja vaihtuvista näyttelyistä ja jonka selostus on mukautettu pienimmille, jotta he voivat oppia impressionismin taiteesta hauskalla ja viihdyttävällä tavalla.

Miten pääset Musée d'Orsayhin?

Pariisin metro| ©QbiT
Pariisin metro| ©QbiT

Museo sijaitsee osoitteessa 1 Rue de la Légion d'Honneur, Seinen vasemmalla rannalla, Tuileries-puutarhaa vastapäätä. Museoon pääsee kävellen, bussilla, metrolla, junalla, taksilla tai autolla. Lue tästä oppaasta lisätietoja Pariisissa liikkumisesta.

 • Museoon pääseminen metrolla: Tämä voi olla bussin ohella yksi edullisimmista tavoista päästä museoon. Lähimmät metroasemat ovat Solférino (6 minuutin kävelymatka) tai Tuileries (9 minuutin kävelymatka). Linja 12 on yksi lähimmistä. Tässä on linkki, jos sinulla on epäilyksiä siitä, miten Pariisin metroa käytetään.
 • Käytä bussia päästäksesi museoon: Metron ohella bussi on erittäin edullinen vaihtoehto Pariisissa. Lähimmät pysäkit ovat Musée d'Orsay ja Pont Royal-Quai Voltaire, 4 minuutin kävelymatkan päässä, tai Solferino-Bellechasse ja Pont de Solferino-Quai Des Tuileries, 6 minuutin kävelymatkan päässä. Tämän alueen kautta kulkevat bussilinjat 68, 69, 72, 73 ja 85.
 • Junalla pääset nopeammin: junalinjat H, L ja N kulkevat museon läheltä, ja ne voivat olla nopea ja kätevä vaihtoehto.
 • Kävele ja nauti Pariisista: Museo on lähellä kaupungin muita turistikohteita. Louvre-museo on vain 12 minuutin kävelymatkan päässä, Musée de l'Orangerie ja Tuileries-puutarha ovat kävelyetäisyydellä, joten matkasuunnitelmastasi riippuen kävelymatka Musée d'Orsayhin voi olla paras vaihtoehto. Lisäksi Seine-joen varrella kulkeminen on ihana kokemus, joka kruunaa museovierailun jälkeisen päivän. Katso tästä postauksesta parhaat Seinen jokiristeilyt.
 • Pysäköinti museon lähellä: Jos olet päättänyt ajaa museoon autolla, lähellä on kaksi pysäköintialuetta: Carrousel du Louvre-ostoskeskuksessa, joka sijaitsee Avenue 1 du General Lemonnierilla, ja Bac Montalembert -parkkipaikassa, joka sijaitsee osoitteessa Montalembert-katu 9.

Pääsy museoon

Kun saavut museoon, löydät eri portit riippuen siitä, millainen lippu tai passi sinulla on:

 • Portti A: Jos et ole ostanut lippuasi etukäteen, haluat ostaa ne lipunmyynnistä tai kuulut profiileihin, jotka pääsevät museoon ilmaiseksi, mene portille A. Tämä sisäänkäynti on myös museopassin omaaville.
 • Portti B: Tämä portti on tarkoitettu vain aikuisten ryhmille, joille on tehty ennakkovaraus.
 • Portti C: Mene tälle sisäänkäynnille, jos olet AFMO:n jäsen, jos olet ostanut lippusi ennakkoon, jos sinulla on museopassi tai jos sinulla on erityistarpeita tai vammaisia.
 • Portti D: Tämä sisäänkäynti on tarkoitettu ainoastaan etukäteen varatuille koululaisryhmille.

Tärkeimmät teokset, joita ei kannata jättää väliin museossa

Unikot, Monet| ©ccahuana
Unikot, Monet| ©ccahuana

Museossa on yli 6000 taideteosta, joiden joukossa on maalauksia, mitaleita, valokuvia, koriste-esineitä jne.

Ylemmässä kerroksessa on merkittäviä mestariteoksia, kuten Monet'n Lontoo, parlamentti ja unikot, Van Goghin Tähtimäinen yö ja omakuva, veistoksia, kuten Rodinin Pronssin aika tai Antoine Bourdellen Ludwig van Beethovenin rintakuva.

Voit myös nauttia tärkeistä maalauksista, kuten Renoirin Tanssi Moulin de la Galette -teoksesta tai Manet'n Olympiasta.

Kuinka paljon aikaa tarvitset museossa käymiseen

Museoon tutustuminen| ©Eddie Crimmins
Museoon tutustuminen| ©Eddie Crimmins

Suositeltava vierailuaika museossa (pysyvä näyttely ja vaihtuvat näyttelyt) on 2-4 tuntia. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon aikaa haluat käyttää kuhunkin teokseen.

Esimerkiksi museon tarjoamat opastetut kierrokset kestävät noin 90 minuuttia ja jotkut opastetut kierrokset jopa 2 tuntia. Jos haluat myös vuokrata itseoppaan tai käydä läpi suosikkiteoksesi, vierailusi kestää noin 4 tuntia.

Museon aukioloajat

Museon sisäänkäynti| ©Eric
Museon sisäänkäynti| ©Eric

Musée d'Orsay on avoinna klo 9.30-18.00, paitsi torstaisin, jolloin se sulkeutuu klo 21.45. Museo on suljettu maanantaisin sekä yleisinä juhlapäivinä 1. toukokuuta ja 25. joulukuuta.

Jos olet jättänyt museovierailusi päivän viimeisille tunneille, ole varovainen, sillä pysyviin kokoelmiin pääsee viimeistä kertaa klo 17.00 (torstaisin klo 21.00).

Vinkkejä ja kiinnostavaa tietoa

Näkymiä museosta| ©Dave
Näkymiä museosta| ©Dave
 • Älä huolehdi takin, laukkujen jne. kantamisesta. Museossa on lokeroita, joissa voit säilyttää matkalaukkuja ja reppuja, sekä vaatehuoneet takkeja varten. Lisäksi voit lainata lastenvaunuja, sillä tilaa vieviä lastenvaunuja tai vauvan kantokopoja ei sallita museossa, tai jos tarvitset, voit pyytää pyörätuolia tai taittuvaa tuolia.
 • Museossa on hissit ja luiskat, jotta liikuntarajoitteiset pääsevät sinne.
 • Tasolla -1, vastaanoton vieressä, on vauvojen alue.
 • Museossa on ilmainen wifi.
 • Jos haluat vierailla museossa rauhassa, suosittelen käymään aamupäivällä klo 9.30 ja puolenpäivän välisenä aikana sekä arkisin, sillä silloin museossa on vähemmän väkeä.

Tämä on museon myymälä

Museoravintola| ©sergio barbieri
Museoravintola| ©sergio barbieri

Museon sisällä on myymälä ja kirjakauppa. Se on omistettu kaikenikäisille, ja sen sisältö on ranskaksi ja englanniksi. Normaalilla lipulla pääset myymälään, joka sijaitsee lipunmyyntipisteen takana ja jolla on samat aukioloajat kuin museolla.

Myymälästä voit ostaa taidekirjoja, luetteloita ja maalauksia, veistoksia, valokuvia jne. Kaiken tämän ansiosta tämä kauppa on oikea kirjakauppa, jos tarvitset tietoa taiteesta vuosina 1848-1914.

Voit myös ostaa museon teosten innoittamia lahjoja, tilapäisnäyttelyihin liittyviä tuotteita tai postikortteja, jotka voit lähettää matkamuistoksi läheisillesi. Tarjolla on myös erilaisia museon kokoelmiin liittyviä pelejä, joiden avulla voit pitää hauskaa perheen kanssa kotimatkalla.

Jos haluat viedä kotiin matkamuiston museovierailustasi, voit siirtyä verkkokaupan verkkosivujen kautta.

Missä syödä, jos vierailet museossa

Museopäivä| ©Alex Lawrence
Museopäivä| ©Alex Lawrence

Museossa on kaksi eri ruokailutilaa. Täällä voit nauttia erilaisia tuotteita ja juomia tai menuja lounaaksi tai illalliseksi museovierailun jälkeen.

Sen lisäksi, että ravintola on majesteettinen tila vanhoille juna-asemille tyypillisine korkeine kattoineen ja kontrastisine kattokruunuineen ja kultaisine kattoineen, se tarjoaa ruokalistoja ja perinteisiä ruokia keittiömestari Gabriel Ferrierin ja Benjamin Constantin ranskalaisesta gastronomisesta tarjonnasta. Ravintola on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11.45-17.30 ja torstaisin kello 11.45-14.45 ja 19.00-21.00.

Jos haluat jotain epämuodollisempaa tai vain välipalaa, voit aina mennä Campanan veljesten suunnittelemaan Café Campanaan, jonka tunnelma vie sinut jugendia kunnioittaen merenalaiseen maailmaan.

Ruokalistaa uudistetaan ajoittain, mutta tarjolla on salaatteja, pataruokia, gourmetjälkiruokia, jäätelöä jne. Kahvila on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.30-16.45 ja torstaisin kello 10.30-19.00.

Jos haluat lounastaa tai illastaa museon ulkopuolella, suosittelen tutustumaan tähän Pariisin parhaiden ravintoloiden tai kaupungin parhaiden creperien oppaaseen.

.