Miten kiivetä Eiffel-torniin

Haluatko tietää, miten Eiffel-torniin kiivetään? Lue lisää!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Miten kiivetä Eiffel-torniin

Eiffel-tornin näkymä | ©Pixabay

Eiffel-torniin kiipeäminen on monien Pariisiin matkustavien unelma. Se on ikoni!

Jos olet yksi heistä ja haluat sisällyttää tämän muistomerkin aktiviteetteihin, joita teet kaupungissa ollessasi, tässä postauksessa kerron sinulle , miten kiivetä Eiffel-torniin yksityiskohtaisesti, jotta et missaa mitään. Älä missaa sitä!

Miten pääsen Eiffel-tornille?

Näkymä Eiffel-tornista| ©Campus France
Näkymä Eiffel-tornista| ©Campus France

Rautarouva on Pariisin suosituin nähtävyys. Jos haluat nähdä Eiffel-tornin sisältä, sinun on ostettava Eiffel-tornilippu. Jos haluat välttää pitkät jonot monumentin sisäänkäynnillä, paras vaihtoehto on varata liput verkossa. Näin voit valita Ranskan pääkaupungissa aikatauluusi parhaiten sopivan päivän ja kellonajan hyvissä ajoin ennen matkaa. Näin voit järjestää yksityiskohtaisesti kaikki päivän aktiviteetit ja ottaa kaiken irti ajasta kaupungissa.

Jo 30 €:l la saat lipun Eiffel-torniin kiipeämiseen Helloticketissä voit nauttia upeista näkymistä sen näköalapaikoilta samalla, kun sinua seuraa ammattitaitoinen opas, joka selittää kaiken näkemäsi sekä paljon muistomerkkiin liittyviä kuriositeetteja. Mutta vaihtoehtoja on paljon enemmän ja hyvin erilaisiin hintoihin! Suosittelen, että tutustut sivustoon nähdäksesi kaikki mahdollisuudet.

Eiffel-tornin lipputyypit

Ennen kuin vierailet Eiffel-tornissa, pidä mielessä, että sinulla on erilaisia lippuvaihtoehtoja. Tässä ovat suosituimmat niistä:

Varaa liput Eiffel-torniin

Mitä vaihtoehtoja on kiivetä Eiffel-torniin?

Eiffel-tornin portaat| ©Guilhem Vellut
Eiffel-tornin portaat| ©Guilhem Vellut

Eiffel-torniin kiipeämiseen on kaksi päävaihtoehtoa: portaat ja hissi. Ja voit yhdistellä molempia riippuen siitä, mille tornin tasolle haluat nousta.

Portaat on halvin vaihtoehto (alkaen 30 € sisäänpääsy). Se sopii täydellisesti, jos haluat tutustua Eiffel-tornin sisätiloihin ja matkustat Pariisiin pienellä budjetilla. Tällä lipulla pääset portaita pitkin monumentin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen ja voit nauttia upeista näkymistä ylhäältä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että 116 metrin nousu kävellen vaatii fyysistä ponnistelua, johon kaikilla ei ole varaa.

Hissi on vaihtoehto, jota suosittelen harkitsemaan, jos matkustat Pariisiin joustavammalla budjetilla, sillä lippu maksaa hieman enemmän (alkaen 40 euroa). Se on ihanteellinen, jos haluat välttää pitkän portaikon Eiffel-tornin ensimmäiseen kerrokseen. Hissin kyytiin noustuasi voit nauttia Pariisin kauniista näkymistä etuoikeutetulta paikalta.

Ja hieman suuremmalla hinnalla voit täydentää elämyksen menemällä Eiffel-tornin huipulle hissillä kolmannessa kerroksessa. Nouset 276 metrin korkeuteen ja näet tornin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1889 rakentaneen insinööri Gustave Eiffelin toimiston.

Varaa lippusi Eiffel-torniin

Onko Eiffel-tornissa järjestetty opastettuja kierroksia ja kannattaako se?

Eiffel-tornin opas| ©gbfernie5
Eiffel-tornin opas| ©gbfernie5

Aivan oikein, ja se on vaihtoehto, jota suosittelen lämpimästi, koska se on todella hauskaa. Eiffel-tornin opastetulla kierroksella voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Pariisiin, ja sen lisäksi opit paljon tämän monumentin historiasta ja sen rakentamisesta sekä joitain kaikkein kummallisimpia anekdootteja.

Neuvoni on, että kannattaa valita Eiffel-tornin opastettu kierros, jos olet ensimmäistä kertaa Pariisissa, koska saat kokemuksesta paljon enemmän ir ti, kun sinulla on enemmän tietoa monumentista, jossa vierailet.

Lisäksi oppaan seura tekee hissin odottelusta miellyttävämpää, sillä se voi joskus käydä hieman pitkäksi ja tylsäksi, kun muistomerkillä on niin paljon ihmisiä. Voit myös kysyä häneltä vinkkejä ja suosituksia, jotta saat kaiken irti lomastasi Ranskan pääkaupungissa.

Varaa lippu Eiffel-torniin ja risteilylle Seinen joella

Mitkä ovat Eiffel-tornin aukioloajat?

Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely
Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely

Toisin kuin monet muut Pariisin nähtävyydet, Eiffel-torni on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 9.30-22.45 ja sulkee ovensa kello 23.45.

Tämä aikataulu antaa sinulle runsaasti aikaa vierailla Eiffel-tornissa milloin tahansa, mutta erityisesti silloin, kun se sopii parhaiten matkasuunnitelmiisi kaupungissa.

Varaa liput Eiffel-torniin

Kuka pääsee Eiffel-torniin?

Näkymä tornista| ©Chris Yunker
Näkymä tornista| ©Chris Yunker

Eiffel-tornissa käynti on ehdoton edellyt ys kaikille hyväkuntoisille Pariisissa oleskelun aikana.

Muistomerkin rakenteen ja ominaisuuksien vuoksi jalkaisin tapahtuva nousu ei sovi sydänsairauksista tai muista vakavista vaivoista kärsiville vierailijoille. Matkaa ei myöskään suositella raskaana olev ille naisille, koska Eiffel-torniin kiipeäminen vaatii tietyissä olosuhteissa ylimääräistä ponnistelua.

Pyörätuolilla pääsee Eiffel-tornin toiseen kerrokseen, mutta ei huipulle, joka sijaitsee kolmannessa kerroksessa.

Varaa lippu Eiffel-torniin

Kannattaako Eiffel-tornissa käydä lasten kanssa?

Lapset kiipeilevät Eiffel-tornin portaissa.| ©Poom!
Lapset kiipeilevät Eiffel-tornin portaissa.| ©Poom!

Ehdottomasti! Lapset rakastavat nähdä kaupungin lintuperspektiivistä ja kiivetä niinkin ainutlaatuiseen monumenttiin kuin Eiffel-torni, jonka he ovat varmasti nähneet lukemattomissa elokuvissa.

Lisäksi Eiffel-tornissa on riittävästi turvatoimia, jotta siihen voi tutustua perheen kesken. Sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä kaikki nähtävyyden alueet on suojattu turva-aidalla. Ainoa asia, josta sinun on oltava varovainen, on se, etteivät lapset kompastu, jos päätät kävellä portaita ylös. Lisäksi jokaisella tasolla voit pitää pienen tauon, jotta he eivät uuvu kierroksen aikana.

Ja jos etsit muita suunnitelmia pienten lasten kanssa talossa, älä epäröi tutustua artikkeliin Pariisi lasten kanssa.

Varaa lippu Eiffel-torniin ja risteilylle Seine-joella

Kuinka paljon aikaa tarvitset Eiffel-tornissa käymiseen?

Odottelemassa ylöspääsyä| ©gckwolfe
Odottelemassa ylöspääsyä| ©gckwolfe

Normaalisti koko Eiffel-tornin vierailu (jalustasta huipulle) kestää noin 2 tuntia tai 2 tuntia ja 30 minuuttia, kun taas vain monumentin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen riittää todennäköisesti 1 tunti ja 30 minuuttia.

Joka tapauksessa Eiffel-tornissa vierailuun ei ole aikarajoitusta. Itse asiassa voit viettää pitkänkin ajan selaillen matkamuistomyymälöitä atriumissa, ensimmäisessä tai ensimmäisessä kerroksessa tai jopa juoden drinkin jossakin nähtävyyden ympärillä olevista baareista.

Varaa liput Eiffel-torniin

Mitä ei kannata jättää väliin Eiffel-tornissa

Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen
Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen

Eiffel-tornin sisällä

Useimmat kävijät ovat usein ihastuneita Eiffel-tornista avautuviin kaupunkinäkymiin. Tornin rakentaminen oli kuitenkin yksi 1800-luvun suurimmista insinööritieteellisistä vallankumouksista, ja sillä oli valtava vaikutus nykyajan yleisöön.

Monet matkailijat eivät yleensä huomaa tornin sisäkehystä ja sen nerokasta rakennetta. Myös hissien toiminta on hyvin silmiinpistävää. Tutustu siis tarkkaan, äläkä jätä yksityiskohtia huomaamatta - tulet varmasti hämmästymään!

Näkymät muistomerkiltä

Näkymät Eiffel-tornista ovat sensaatiomaiset. Ensimmäisen kerroksen näköalatasanteelta olet 116 metrin korkeudessa ja näet monet Pariisin nähtävyydet sellaisina kuin et ole niitä koskaan ennen nähnyt. Monumentin tähystyslasit auttavat sinua tehtävässä!

Kohokohta tulee, kun nouset Eiffel-tornin huipulle kolmanteen kerrokseen 276 metrin korkeuteen merenpinnasta. Kaupungin horisontin näkeminen huipulta on huimaava ja jännittävä tunne. Huipulta näet muun muassa Sacre-Coeur-basilikan ja Musée d'Orsayn: Tämä on museoksi muutettu entinen rautatieasema, jossa on kattavia näyttelyitä 1800-luvun taiteesta. Se on yksi Pariisin parhaista museoista, ja siksi siellä on ehdottomasti käytävä Notre Damen katedraalissa, Seine-joella, Louvren museossa, Trocaderon puutarhoissa, Riemukaarella, Champs de Marsilla, Eiffel-tornin juurella sijaitsevissa puutarhoissa, joissa voit aurinkoisena päivänä rentoutua piknikillä ja nauttia uskomattomasta näkymästä muistomerkkiin tai Champs Elysées'lle.

Vierailun päätteeksi et voi jättää väliin Eiffel-tornin kolmannessa kerroksessa sijaitsevaa Gustave Eiffelin toimistoa, kuuluisan insinöörin, joka rakensi tornin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1889. Tornissa on tuon ajan alkuperäinen tunnelma!

Varaa lippusi Eiffel-torniin ja risteilylle Seinäjoella

Eiffel-torni yöllä

Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira
Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira

Pariisi on ihana kaupunki, joka voi viedä henkeä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta on totta, että yöllä siinä on jotain erityistä. Pariisin näkeminen korkeuksista on upea kokemus, varsinkin yöllä, jolloin kaupunki näyttää upealta ja monumentti loistaa kaikessa loistossaan.

Tuhansien pienten värivalojen koristelemalta näköalatasanteelta avautuva näkymä kaupunkikuvaan on kuvankaunis loppu upealle päivän nähtävyyksien katselulle "valon kaupungissa"!

Yöllinen näkymä Eiffel-torniin on upea suunnitelma, jota ei kannata jättää väliin. Tutustu kaikkeen, mitä tällä kokemuksella on tarjottavanaan postauksessa Eiffel-torni yöllä.

Varaa lippusi Eiffel-torniin

Miten päästä Eiffel-torniin?

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Pariisi on valtava kaupunki, jossa on pitkiä etäisyyksiä. Jos sinulla ei ole aikaa kävellä, on parasta käyttää julkisia kulkuneuvoja, jotta pääset nopeasti Eiffel-tornille.

 • Metrolla: Linja 6 (Bir-Hakeimin asema), linja 8 (Ecoile Militairen asema) ja linja 9 (Trocadéron asema).
 • Bussilla: linjat 82 ja 42, Eiffel-tornin pysäkki.

Jos taas päätät lähteä Eiffel-tornille autolla, sinun on hyvä tietää, että lähialueella on useita pysäköintialueita, joihin voit pysäköidä autosi.

 • Pullman Tour Eiffelin pysäköintialue (noin 5 minuutin kävelymatka).
 • 443 Avenue Joseph Bouvard (noin 6 minuutin kävelymatka).
 • Quai branly-Tour Eiffelin pysäköintialue (noin 8 minuutin kävelymatka).
 • 2 Place Joffre, 75007 Pariisi (noin 12 minuutin kävelymatka).

Jos etsit tarkempia tietoja tästä aiheesta, älä jätä väliin postausta Miten päästä Eiffel-tornille- katsomme tarkemmin!

Varaa lippu Eiffel-tornille ja risteilylle Seinäjoella

Vinkkejä Eiffel-tornissa vierailuun

Varaa verkossa| ©Glenn Carstens-Peters
Varaa verkossa| ©Glenn Carstens-Peters

Ota huomioon nämä vinkit, jotta saat kaiken irti vierailustasi legendaarisessa Eiffel-tornissa!

 • Koska se on Pariisin suosituin monumentti, suosittelen ostamaan liput etukäteen ja netistä, jotta vältät loputtomat jonot lipputoimistoissa.
 • Jos vierailet Pariisissa ensimmäistä kertaa, voi olla hyvä idea ottaa opastettu kierros Eiffel-torniin, sillä saat enemmän irti kokemuksesta ja viihdyt oppaan kanssa.
 • Kun suunnittelet vierailuasi, suosittelen tarkistamaan sääennusteen haluamallesi päivälle, sillä joskus Pariisi yleensä koittaa sumun peitossa, eikä näkymistä pääse nauttimaan yhtä paljon.
 • Jos haluat intiimimmän ja rauhallisemman kokemuksen Eiffel-tornista, on parasta suunnitella vierailu aikaisin aamulla (jos ei ole sumua) tai alkuillasta.
 • Jos matkustat Pariisiin tiukalla budjetilla ja haluat nähdä Eiffel-tornin kuluttamatta paljon rahaa, suosittelen valitsemaan porraskierroksen.
 • Toisaalta, jos matkustat Pariisiin pienellä budjetilla, suosittelen valitsemaan hissikierroksen, jolla pääsee Eiffel-tornin huipulle kolmannelle tasolle.
 • Pariisi on kallis kaupunki. Jos aiot kiivetä Eiffel-torniin ja tehdä risteilyn Seinäjoella, hyvä vaihtoehto on valita säästöpaketti, jossa yhdistyvät molemmat aktiviteetit ja jossa säästät hieman rahaa.
 • Auringonlasku on hyvä aika kiivetä Eiffel-torniin, jos haluat nauttia sekä päivä- että yönäkymistä, mutta et halua tehdä vierailua kahdesti. Varaudu kuitenkin tungokseen, sillä se on päivän suosituin aika!
 • Jos haluat syödä jotain ennen tai jälkeen Eiffel-tornin vierailun, suosittelen piknikille Trocaderon puutarhaan tai Champs de Mars -kadulle, jos päivä on aurinkoinen. Se on erittäin rentouttava kokemus, ja saat upean näkymän monumenttiin eri näkökulmasta.
 • Eiffel-tornin sisällä on myös useita upeita ravintoloita, joihin voit mennä, jos haluat viettää erityisen romanttisen illan - erittäin suositeltavaa!
 • Pidä huolta tavaroistasi koko vierailun ajan. Taskuvarkaat ovat varuillaan huolimattomuuden varalta.
 • Säästäkää aikaa vierailunne päätteeksi menemällä portaita alas, sillä hissit muodostavat pitkiä jonoja - siihen menee vain muutama minuutti, ja matkalla alas teillä on verrattomat maisemat!

Jos nämä pienet "vinkit" auttoivat sinua valmistelemaan vierailuasi Eiffel-torniin, suosittelen sinua tutustumaan myös postaukseen Vinkkejä vierailuun Eiffel-tornissa (milloin mennä, vierailun kesto...), josta löydät paljon muuta.

Varaa liput Eiffel-torniin