Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat opastetut kierrokset Eiffel-torniin

Haluaisitko tutustua Eiffel-torniin opastetulla kierroksella? Ne ovat hauskoja! Älä missaa seuraavaa viestiä, jossa kerron sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Parhaat opastetut kierrokset Eiffel-torniin

Näkymä Eiffel-torniin | ©Thorsten

Eiffel-torni on Pariisin tärkein symboli ja maailman suosituin nähtävyys. Sen kiipeäminen on yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa tehdä Ranskan pääkaupunkiin suuntautuvan matkan aikana.

Muistomerkki, jolla on erikoinen historia ja joka 1800-luvulla oli vallankumous tekniikan alalla ja josta on nykyään tullut yksi kaupungin upeimmista näköalapaikoista.

Jos haluat nähdä Eiffel-tornin ja nauttia samalla opastetun kierroksen eduista, lue tämä viesti ja tutustu tarjolla oleviin vaihtoehtoihin, lippujen hintoihin ja siihen, mitä kaikkea voit nähdä tämän upean kokemuksen aikana. Aloitetaan!

1. Opastettu kierros Eiffel-tornissa portaita pitkin!

Eiffel-tornin portailla| ©Selena N. B. H.
Eiffel-tornin portailla| ©Selena N. B. H.

Eiffel-tornin korkeus on 300 metriä, joten hissillä nouseminen on aina houkuttelevaa, mutta vaikka se ei ehkä tunnukaan siltä, on hyviä syitä nähdä hieman vaivaa ja nousta portaita pitkin.

Miksi valita tämä kokemus?

Toisaalta voit katsella hyvin erikoisia maisemanäkymiä, jotka jäävät useimmilta kävijöiltä näkemättä, kun he valitsevat aina hissin ylöspäin. Toisaalta Eiffel-tornin portaat ovat yleensä vähemmän ruuhkaisia kuin hissit, joihin voi muodostua pitkiä jonoja, jotka hidastavat suunnitelmiasi monumentin kruunaamiseksi. Hyvänä nähtävyyksien katselupäivänä odotusaika portaiden nousuun on kuitenkin yleensä alle 30 minuuttia.

Vierailu Eiffel-tornin portailla kestää yleensä noin 2 tuntia, mutta jonotusajat turvatarkastuksessa tai portaille pääseminen ruuhka-aikoina voivat kestää hieman pidempään.

Mitä voit odottaa?

Se on luultavasti melko eksklusiivinen kokemus, sillä lähes kaikki kierrokset monumenttiin jättävät yleensä ensimmäisen kerroksen väliin, jonne pääsee kiipeämällä yli 300 askelmaa. Ja se on sääli, sillä lasilattian ylittäminen 57 metrin korkeudessa on jännittävä kokemus, joka koettelee huimausta!

Sen jälkeen sinun on käveltävä vielä noin 600 askelmaa ylös, jotta pääset ensimmäisen kerroksen näköalatasanteelle, mutta vakuutan, että se on vaivan arvoista, sillä matkan varrella näet Pariisin ikonisimpia monumentteja, kuten Notre Damen katedraalin, Riemukaaren ja Champs Elysées'n. Olet 116 metriä maanpinnan yläpuolella!

Ja jos päätät päivittää lipun päästäksesi ylimmälle tasolle ja kruunataksesi Eiffel-tornin, älä huoli, sillä sinun ei tarvitse kävellä huipulle asti, vaan otat hissin, joka vie sinut huipulle suoraan ensimmäisestä kerroksesta. Laita kamerasi valmiiksi, sillä täältä pääset nauttimaan Pariisin parhaista panoraamanäkymistä!

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta?

Jos olet hyväkuntoinen ja sinua ei haittaa portaiden kiipeäminen, suosittelen tätä vaihtoehtoa, sillä noustessasi Eiffel-tornin eri tasoille näet, kuinka maisema muuttuu hitaasti silmiesi edessä ja laajenee ympärilläsi. Se on uskomaton tunne!

Toiminnan aikana sinulla on mahdollisuus nähdä muistomerkin sisätilat ja katsella Pariisin kauneimpia näkymiä samalla, kun opas, joka seuraa sinua reitillä, selittää sinulle tämän nähtävyyden historiaa, monia kuriositeetteja ja joitakin yksityiskohtia muista nähtävistä muistomerkeistä.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

2. Opastettu kierros Eiffel-torniin hissillä, mukavin vaihtoehto

Eiffel-tornin hissit| ©Stewart Holmes
Eiffel-tornin hissit| ©Stewart Holmes

Jos ajatus siitä, että joutuisit kävelemään yli 900 askelmaa ylös Eiffel-tornin toisen kerroksen näköalatasanteelle, ei lainkaan houkuttele, älä huoli, sillä on toinen, paljon houkuttelevampi vaihtoehto, joka on nousta hissillä huipulle ja nauttia yhdestä Pariisin ikimuistoisimmista näköaloista.

Miksi valita tämä kokemus?

Vaikka vierailu Eiffel-torniin portaita pitkin tarjoaa ainutlaatuisen maisemanäkymän, joka useimmilta turisteilta jää näkemättä, on totta, että tämä ei ole kaikkien ulottuvilla, sillä 116 metrin korkeuteen kiipeäminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Siinä tapauksessa Eiffel-tornin hissikierros on paras vaihtoehto sinulle.

Mitä voit odottaa?

Eiffel-tornin hissikierros kestää yleensä noin 2 tuntia. Ainoa haittapuoli tässä aktiviteetissa on se, että odotusaika monumentin hisseillä on pitkä, sillä useimmat kävijät valitsevat tämän vaihtoehdon, ja se voi kestää yli tunnin.

On kuitenkin hyvä puoli, että tästä ei tarvitse olla huolissaan, koska opas, joka seuraa sinua vierailun aikana, selittää yksityiskohtaisesti Eiffel-tornin historiaa, kuka sen loi ja miten, sen symboliikkaa Pariisin kaupungille sekä paljon mielenkiintoisia anekdootteja, jotka tekevät odottelusta miellyttävämpää.

Voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne ja kysyä oppaalta kysymyksiä Eiffel-tornista tai kysyä häneltä suosituksia, joiden avulla voitte ottaa kaiken irti matkastanne Ranskan pääkaupunkiin.

Millainen tämä kokemus on?

Kun pääset hissin kyytiin, suosittelen sinua katsomaan tarkkaan, miten hissit toimivat, ja katsomaan muistomerkin sisätiloja, sillä sen rakentaminen oli yksi 1800-luvun suurimmista teknisistä vallankumouksista.

Matkalla ulos voit kävellä toisen kerroksen näköalatasanteella ja nauttia unohtumattomista näkymistä Pariisiin: muun muassa Riemukaaresta, Champs Elysées'stä, Louvren museosta ja Notre Damen katedraalista. Voit nauttia yhdestä matkasi kauneimmista panoraamanäkymistä, joita et näe missään muualla Pariisissa.

Opas kertoo myös perusteellisesti paitsi nähtävistä muistomerkeistä myös joistakin kaupunginosista, kuten Montparnassesta, Les Invalidesista tai Buttes-Montmartresta. Ja kaiken kukkuraksi, jos päätät päivittää lippusi, voit nousta hissillä Eiffel-tornin ylimmälle tasolle ja nähdä kaupungin sen korkeimmalta kohdalta 276 metrin korkeudelta merenpinnan yläpuolelta. Näkymät Pariisiin ovat henkeäsalpaavat!

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta?

Jos sinulla on matkasi aikana pieni budjetti, Eiffel-tornin hissikierros on erinomainen vaihtoehto, koska sinun ei tarvitse kiivetä portaita ja voit tehdä sen vaivattomasti ja mukavasti.

Lisäksi saat nauttia opastetusta kierroksesta, jossa ammattilainen näyttää sinulle Eiffel-tornin perusteellisesti ja kertoo Pariisista ja useista sen maamerkeistä.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin


Miksi opastettu kierros Eiffel-tornissa kannattaa?

Odottamassa nousua| ©gckwolfe
Odottamassa nousua| ©gckwolfe

Vaikka voit vierailla Eiffel-tornissa omin päin, jos olet ensimmäistä kertaa Pariisissa, suosittelen osallistumaan opastetulle kierrokselle, koska saat enemmän irti kokemuksesta, kun sinulla on enemmän tietoa vierailukohteesta.

Eiffel-torni on maailmankuulu, mutta sen historiasta ja rakentamisesta on monia mielenkiintoisia faktoja, jotka ovat suurelle yleisölle tuntemattomia. Oppaan avulla voit oppia paljon tästä nähtävyydestä hauskalla tavalla ja pitää hauskaa. Tulet arvostamaan sitä, että hän on kanssasi jonottamassa sisäänpääsyä, sillä hänen anekdoottinsa tekevät odottelusta siedettävämpää.

Koska hän tuntee Eiffel-tornin rakenteen täydellisesti, voit myös kysyä häneltä neuvoja siitä, miten löytää paras paikka näköalatasanteilla, jotta voit ottaa kauneimmat valokuvat maisemista. Hän jopa auttaa sinua tunnistamaan kaikki Pariisin muistomerkit, jotka näkyvät taivaanrannassa, jotta et jää mistään paitsi.

Ja lopuksi, jotain mistä pidän Eiffel-tornin opastetulla kierroksella on se, että oppaat ovat erittäin mukavia ihmisiä, joilta voi kysyä suosituksia, jotta Pariisin matkasta saisi kaiken irti. He ovat aina valmiita auttamaan!

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

Kuinka paljon maksaa opastettu kierros Eiffel-tornissa?

Näkymä torniin toiselta tasolta| ©gckwolfe
Näkymä torniin toiselta tasolta| ©gckwolfe

Eiffel-tornin opastetulle kierrokselle osallistumisen lippujen hinta vaihtelee sen mukaan, valitsetko portaat vai hissin monumenttiin nousemiseksi.

Jos tutkit sitä portaita pitkin

Alkaen 33 € saat Helloticketsistä lipun opastetulle kierrokselle Pariisin suosituimman tornin portaille.

Tällä lipulla pääset ensimmäiseen ja ensimmäiseen kerrokseen ja voit nauttia uskomattomista näkymistä, jotka hissikierrokset yleensä ohittavat.

Se on ihanteellinen, jos matkustat kaupunkiin pienellä budjetilla ja haluat nähdä tämän ikonisen nähtävyyden kuluttamatta liikaa rahaa.

Jos otat hissin

Jos haluat nähdä Eiffel-tornin opastetulla hissikierroksella, voit ostaa lipun Helloticketsistä jo 43 eurolla.

Jos matkustat Pariisiin joustavalla budjetilla, suosittelen harkitsemaan tätä vaihtoehtoa, koska vältät valtavan portaikon pohjakerroksesta ensimmäiseen kerrokseen, mikä ei ole mitenkään vähäpätöinen asia, jos tunnet olosi väsyneeksi tai et ole hyvässä fyysisessä kunnossa.

Se on myös hyvä vaihtoehto, jos olet kuluttanut koko aamupäivän Pariisin nähtävyyksien kiertelyyn ja haluat nyt mieluummin ottaa rennosti ja antaa jaloillesi lepoa sen sijaan, että tekisit enemmän töitä.

Kun sinulla on lippu Eiffel-tornin opastetulle kiertoajelulle hissillä, voit ajaa hissillä suoraan ylös toiselle tasolle ja nauttia heti Pariisin kauniista näkymistä.

Jos haluat kruunata tornin huipun, -

Hieman kalliimmalla, 15 eurolla, voit täydentää kokemuksen valitsemalla myös mahdollisuuden käydä Eiffel-tornin huipulla kolmannella tasolla.

Tämä osa retkestä on tehtävä hissillä, koska huipulle ei pääse millään muulla tavalla. Pääset tornin korkeimmalle kohdalle 276 metrin korkeuteen, ja monumentin huipulta avautuvat upeat näkymät Pariisiin vievät henkeäsi!

Ja jos tämä ei vielä riittäisi, pääset myös tutustumaan insinööri Gustave Eiffelin toimistoon, joka on kuuluisa tämän tornin rakentamisesta Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1889. Siitä kannattaa maksaa, koska se on todella jotain erikoista.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

Miten ostaa lippuja Eiffel-tornin opastetulle kierrokselle?

Jono lippujen ostamiseksi Eiffel-tornissa| ©Hello Paris
Jono lippujen ostamiseksi Eiffel-tornissa| ©Hello Paris

Jos haluat nähdä Eiffel-tornin, suosittelen ostamaan liput opastetulle kierrokselle mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen netistä.

Koska kyseessä on maan suosituin muistomerkki, tämän pienen toimenpiteen avulla voit varata paikkasi päiväksi ja kellonajaksi, joka sopii parhaiten aikatauluusi, ja välttää myös pisimmät jonot lipunmyyntipisteessä, jotka ovat yleensä pisimmät.

Näin joudut jonottamaan vain puutarhan turvatarkastuspisteellä sisäänkäynnin luona ja jonottamaan vielä jonoja, jotta kävijävirtoja voidaan säädellä tai jotta voit nousta hisseihin tai portaisiin.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

Milloin on paras aika lähteä opastetulle kierrokselle Eiffel-torniin?

Näkymä Eiffel-torniin| ©Chris Yunker
Näkymä Eiffel-torniin| ©Chris Yunker

Paras aika

Eiffel-torni on Ranskan suosituin monumentti, joten se on aina täynnä ihmisiä. Jos etsit kuitenkin vähemmän tungosta, jotta voit osallistua opastetulle kierrokselle ja kävellä muistomerkin ympärillä ilman väkijoukkoja, suosittelen menemään aikaisin aamulla (klo 9-11) tai odottamaan illalla päivän loppuun (klo 20-22).

Auringonlasku Pariisissa on maaginen hetki nauttia Eiffel-tornista, mutta myös yksi ruuhkaisimmista. Jos et pidä väkijoukoista, on parasta valita toinen aika vierailla tässä nähtävyydessä, esimerkiksi iltaisin. Se on maaginen kokemus!

Paras päivä

Mitä tulee viikonpäiviin, paras aika lähteä opastetulle kierrokselle Eiffel-torniin on tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, jolloin on vähemmän väkeä kuin viikonloppuisin, jolloin sisäänkäynneillä voi olla pitkiä jonoja.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin