Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Eiffel-torniin

Haluatko toteuttaa unelmasi kiivetä Eiffel-torniin ja nähdä Pariisin kaikessa loistossaan? Kerron sinulle, miten pääset muistomerkille, missä ikinä oletkin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Miten päästä Eiffel-torniin

Näkymä Eiffel-torniin, Pariisi | ©Flickr

Eiffel-torni sijaitsee osoitteessa 5 Avenue Anatole France Champ de Marsin rantakadulla Pariisin sydämessä. Se on kaupungin ja mahdollisesti koko Ranskan ikonisin maamerkki! Siihen tutustuminen on siis yksi tärkeimmistä asioista, joita Ranskan pääkaupungissa kannattaa tehdä.

Vierailua järjestäessäsi sinun kannattaa selvittää, miten saat liput Eiffel-torniin ja mikä on lippujen hinta Eiffel-torniin, mutta myös se, miten Eiffel-torniin voi kiivetä ja missä voi syödä Eiffel-tornin ympäristössä.

Ja tietysti miten päästä Eiffel-tornille. Jos et tiedä, mitä mahdollisuuksia sinulla on, älä huoli, sillä tälle monumentille on erittäin hyvät julkiset liikenneyhteydet, ja tässä postauksessa kerron, miten pääset sinne hetkessä.

1. Kävele ja nauti näköaloista

Odottamassa nousua| ©gckwolfe
Odottamassa nousua| ©gckwolfe

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka rakastavat kävelyä ja joilla ei ole aikapulaa, Eiffel-tornille pääs eminen Pariisin kaduilla on miellyttävin tapa päästä sinne, koska matkan varrella on aina jotain uutta nähtävää ja ihailtavaa.

Vaikka Pariisin välimatkat saattavat tuntua liian pitkiltä ja kävely Eiffel-tornille voi olla uuvuttavaa, se ei oikeasti ole niin pitkä matka.

Keskusta on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten museoita, puistoja, muistomerkkejä tai kauppoja, jotka viihdyttävät sinua matkalla Eiffel-tornille ja saavat ajan kulumaan kuin siivillä, ja Eiffel-tornille jalkautuminen on hauskaa, koska se on poikkeuksellinen tilaisuus tutustua uusiin reitteihin Pariisissa ja löytää uusia nähtävyyksiä.

Kävely on myös halvin tapa päästä Eiffel-tornille, koska se ei maksa mitään. Jos matkustat kaupunkiin tiukalla budjetilla, se auttaa sinua säästämään hieman rahaa, mikä on aina hyvä asia.

Jos siis haluat kävellä Eiffel-tornille, koska olet innostunut kävelystä ja nähtävyyksien katselusta, tässä kerrotaan, kuinka kaukana tämä Pariisin ikoni on muista kaupungin lähistöllä sijaitsevista nähtävyyksistä, jotta voit arvioida, kuinka paljon aikaa tarvitset.

Kävelymatkan päässä kaupungin suosituista nähtävyyksistä

 • Champ de Mars: sinne pääset noin 7 minuutissa.
 • Musée du Quai Branly: matka sinne kestää noin 8 minuuttia.
 • Pariisin viemärimuseo: matka sinne kestää noin 15 minuuttia.
 • Musée d'Art Moderne de Paris: matka kestää noin 17 minuuttia.
 • Musée Guimet: sinne on noin 21 minuutin kävelymatka.

Osta liput Eiffel-torniin

2. Metrolla, jotta saavut nopeasti ja ajoissa

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Jos haluat jättää keskustan kävelyn väliin, joko siksi, että jalkasi tarvitsevat lepoa kaiken kävelyn jälkeen, tai siksi, että sinulla on hyvin vähän aikaa ja haluat päästä Eiffel-tornille mahdollisimman nopeasti, suosittelen käyttämään Pariisin metroa, jotta pääset perille ajoissa.

Tärkeimmät metrolinjat, jotka kulkevat Eiffel-tornille, ovat:

 • Trocadéron asema, linja 9. 14 minuutin kävelymatkan päässä.
 • Bir-Hakeimin asema, linja 6. 10 minuutin kävelymatka.
 • Ecole Militaire -asema, linja 8. 15 minuutin kävelymatka.

Kuinka paljon metrolippu maksaa Pariisissa?

Jos haluat päästä Eiffel-tornille metrolla, voit ostaa vähintään 1,90 euron hintaisen kertalipun. Jos sinulla on lomallasi Paris Pass, voit kuitenkin käyttää kaupungin julkista liikenneverkkoa (bussi, RER, metro tai Montmartren raitiovaunu) ilmaiseksi vyöhykkeillä 1-3. Eiffel-torni sijaitsee vyöhykkeellä 1.

Pariisissa ollessasi tulet todennäköisesti käyttämään tätä liikennevälinettä melko paljon, joten jos haluat saada syvällisen käsityksen siitä, miten Pariisin metro toimii, suosittelen lukemaan postauksen Kuinka käyttää Pariisin metroa.

Osta liput Eiffel-torniin

3. Kaupunkibussilla, mukava ja halpa

Pariisin kaupunkibussi linja 82| ©Les Chatfield
Pariisin kaupunkibussi linja 82| ©Les Chatfield

Toinen kätevä ja nopea tapa päästä Eiffel-tornille on käyttää kaupunkibussia, jolla on laaja verkosto ja hyvät yhteydet eri puolille pääkaupunkia.

Jos haluat hyödyntää matkan nauttiaksesi Pariisin kaupungin kauniista kaupunkimaisemista, se on loistava vaihtoehto tutustua uusiin kaupunginosiin ja katuihin. Se on myös käytännöllinen ja edullinen, ja se sopii erinomaisesti edullisesti matkustaville matkailijoille, sillä yhdensuuntainen lippu maksaa alkaen 1,90 euroa.

Tärkeimmät bussilinjat, jotka kulkevat Eiffel-tornille, ovat:

 • Eiffel-tornin asema (Quai Jacques Chirac), linjat 82 ja 30. 4 minuutin kävelymatkan päässä.
 • Eiffel-tornin asema (Av. de la Bourdonnais), linja 42. 5 minuutin kävelymatka.
 • Champs de Marsin asema (Av. Joseph Boubard). 6 minuutin kävelymatka.
 • Eiffel-tornin asema (Av. de New York), linja 72. 15 minuutin kävelymatka.

4. RER:llä, nopealla lähijunalla

Pariisi RER| ©Rob Dammers
Pariisi RER| ©Rob Dammers

Pariisin RER (Réseau Express Régional) on esikaupunkijunaverkosto, joka yhdistää kaupungin laitamilta keskustaan.

Monet pariisilaiset käyttävät sitä yhdessä metron kanssa matkoillaan, koska lippu palvelee molempia liikennemuotoja, ja nämä kaksi lippua ovat päällekkäisiä monilla reitin varrella sijaitsevilla asemilla. RER voi kuitenkin joskus kulkea jopa nopeammin, koska se ei pysähdy niin monella asemalla.

Kaupungin keskustassa liikennöi 5 RER-linjaa, kuten mikä tahansa metrolinja. Jos haluat päästä Eiffel-tornille RER-junalla, valitse linja C(Champ de Mars - Tour Eiffel -asema). Ikoniselle muistomerkille on 7 minuutin kävelymatka.

5. Jaetuilla polkupyörillä ajaminen

Vélib-polkupyörät| ©I, Rcsmit
Vélib-polkupyörät| ©I, Rcsmit

Ranskan pääkaupungissa liikkumiseen yksi pariisilaisten suosituimmista kulkuvälineistä ovat Vélib-polkupyörät, joita on ripoteltu monille kaduille.

Jos pidät polkemisesta, vuokraamalla tällaisen pyörän pääset Eiffel-tornille. Sen lisäksi, että voit tutustua kaupunkiin ja nähdä Pariisin viehätyksen eri näkökulmasta, autat myös ympäristöä.

Eiffel-tornia lähimmät Vélib-asemat ovat seuraavat:

 • Asema 2 Av. Octave Gréard. 1 minuutin kävelymatkan päässä.
 • Asema 2 Quai Branly. 4 minuutin kävelymatka.
 • Asema 43 Avenue Rapp. 2 minuutin kävelymatka.
 • Asema 36 Avenue de Suffren. 5 minuutin kävelymatka.

Miten käytän Vélib-pyöränjakopalvelua Pariisissa?

Vélib on itsepalvelupyörävuokrausjärjestelmä, jota jokainen voi käyttää kaupungissa oleskelunsa aikana. Niitä voi vuokrata 7 päivää viikossa ja 24 tuntia vuorokaudessa, ja tarjolla on useita vaihtoehtoja.

Jos vietät Pariisissa vain lyhyen aikaa, voit valita erityyppisten tilapäisten kulkulupien väliltä: perusluokan Ticket-V (45 minuuttia noin 3 eurolla), 24 tunnin kulkulupa Pariisissa (noin 5 tai 10 euroa riippuen siitä, onko pyörä sähköinen vai mekaaninen) tai kolmen päivän kulkulupa Pariisissa (noin 20 euroa). Tarjolla on kuitenkin myös kulkulupia, jos aiot viettää Pariisissa pidemmän aikaa.

Lisätietoja tästä järjestelmästä saat Vélibin verkkosivuilta. Suosittelen tutustumaan siihen, koska se on hyvin yksinkertainen ja intuitiivinen.

Onko pyöräily Pariisissa turvallista?

Kyllä, älä huoli. Pariisilaiset rakastavat pyöräilyä kaupungin laidalta toiselle, ja pyöräteiden verkosto on melko laaja ja turvallinen.

Kaupungissa pyöräillessä on kuitenkin aina hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä ympärillä tapahtuu, ja noudattaa liikennesääntöjä. Näin toimimalla sinulla ei pitäisi olla mitään ongelmia.

6. Matkailubussilla Eiffel-tornille

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Jos aiot vierailla Pariisissa pian ja olet ostanut lipun turistibussiin, joka vie sinut kiertoajelulle ja näyttää sinulle kaikki kaupungin ihmeet, sinun on hyvä tietää, että voit käyttää turistibussilippua myös päästäksesi Eiffel-tornille. Erittäin käytännöllistä!

Pariisissa on useita turistibussiyhtiöitä, jotka tarjoavat tätä palvelua, ja kaikki ne pysähtyvät Eiffel-tornin luona, joten turistibussin käyttäminen on loistava vaihtoehto kaupungin muille liikennevälineille.

Pääset Eiffel-tornille mukavasti istuen kuin se olisi vain yksi kulkuväline, mutta nautit Pariisin kauniista näkymistä ja kuuntelet oppaan selostusta - siitä tulee hauska kokemus!

Sekä Big Bus Classic- ja Night Route -bussin että Open Tour -bussin Blue Route - reitin reiteillä Pariisissa pysähtyy Eiffel-torni. Suosittelen lukemaan postauksen The Best Sightseeing Buses in Paris, jos haluat lisätietoja tästä suositusta palvelusta.

7. Batobussilla pääset Eiffel-tornille veden päällä

BatoBus| ©Andy Blackledge
BatoBus| ©Andy Blackledge

Batobus on turistivene, joka kulkee Seine-jokea pitkin. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti Eiffel-tornille, koska sen avulla pääset monumentille ja samalla voit tehdä lyhyen matkan Seinen varrella, joka antaa sinulle erilaisen näkymän kaupunkiin halvemmalla kuin perinteinen risteily Seinen varrella.

Batobussin hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monta päivää valitset passisi. Voit ostaa 24 tunnin passin 17 eurolla ja 48 tunnin passin 19 eurolla.

Eiffel-tornin laiturilla olevalta batobussipysäkiltä on vain 4 minuutin kävelymatka monumentin sisäänkäynnille.

8. Bonusreitti! Miten päästä Eiffel-tornille Pariisin Disneylandista?

Autokyyti| ©Alexandr Podvalny
Autokyyti| ©Alexandr Podvalny

Jos yövyt Disneyland Paris -hotelleissa tai olet lähtenyt aamulla käymään huvipuistossa, mutta haluat päättää päivän tyylikkäästi katselemalla Eiffel-tornin kauneutta illalla tai syömällä illallista Eiffel-tornin ympäristössä, ota huomioon, että sinulla on useita vaihtoehtoja päästä Ranskan pääkaupungin ikonille.

Lähijunalla Pariisin Disneylandista

Mene Pariisin Disneylandin vieressä olevalle Chessy-Marne la Vallée -juna-asemalle ja ota sieltä RER-linja A.

Junat kulkevat 10-15 minuutin välein, ja matka-aika on noin 1 tunti ja 15 minuuttia.

Eiffel-tornin lähellä on useita asemia, joilla voit jäädä junasta pois, mutta Place du Trocadéro -aukion näkymät tulevat hämmästyttämään sinut. Siksi suosittelen sinua jäämään pois siellä, mutta ensin sinun on jäätävä pois Charles de Gaulle - Étoile -asemalla ja vaihdettava linjalle 6 Nationin suuntaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin saavut Trocaderoon.

Autolla Disneyland Parisista

Jos olet matkustanut autolla Pariisin Disneylandiin ja haluat käyttää sitä myös Ranskan pääkaupungin kiertämiseen ja Eiffel-tornille, näiden kahden kohteen välinen etäisyys on noin 50 kilometriä A4-moottoritietä pitkin. Matka kestää noin 50 minuuttia riippuen Pariisin liikenteestä, joka voi toisinaan olla hieman kaoottista.

Kun olet perillä, Eiffel-tornin ympärillä on pysäköintialueita, joihin voit pysäköidä autosi vierailun ajaksi. Tässä on joitakin niistä:

Taksilla Disneyland Parisista

Vaikka useimmat matkailijat käyttävät yleensä RER-junaa päästäkseen Disneyland Parisista Eiffel-tornille, toinen vaihtoehto, jolla pääset myös sinne ja jota emme voi sulkea pois, on ottaa taksi tätä reittiä varten.

On totta, että se ei ole kovin taloudellinen kuljetusväline, mutta se on yksi mukavimmista, joten jos budjetti ei ole ongelma, se voi olla mahdollisuus. Sinun tarvitsee vain varata taksi ja kertoa sille, että haluat mennä Eiffel-tornille. 90 eurolla saat kuljetuksen noin 50 minuutissa.