Parhaat Segway -retket Pariisissa

Etkö halua missata Pariisin yksityiskohtia, mutta et halua tutustua kaupunkiin kävellen? Segway-kierrokset ovat ratkaisusi. Kyseessä on itsetasapainottuva sähköinen kulkuväline, jonka avulla voit tehdä pitkiä kierroksia ilman suurempia ponnisteluja. Oletko valmis siihen?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Parhaat Segway -retket Pariisissa

Segway rosados | ©Christina Spinnen

Pariisi tunnetaan myös nimellä "valojen kaupunki" tai jopa "rakkauden kaupunki". Nämä lempinimet johtuvat sen erilaisista romanttisista puitteista ja ikonisista nähtävyyksistä, jotka valaisevat Ranskan pääkaupunkia öisin. Arvostaaksesi sen kauneutta voit valita erilaisia retkiä nähdäksesi ja tehdäksesi erilaisia aktiviteetteja Pariisissa. Niistä Segway-kierrokset ovat loistavia, kun haluat tutustua kaupunkiin väsymättä liikaa.

Kävely Pariisissa voi olla hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Joskus saatat kuitenkin väsyä jo tunnin kävelyn jälkeen. Segwayn kyydissä et väsy missään vaiheessa, ja mikä parasta, voit kiertää haluamasi kaupunginosat vain 2-3 tunnissa.

1. Segway-kierros Pariisin kuuluisimmissa nähtävyyksissä

ihmisiä segwayllä nähtävyyksien edessä| © Les Corpographes
ihmisiä segwayllä nähtävyyksien edessä| © Les Corpographes

Haluatko nähdä Pariisin suosituimmat nähtävyydet Segwayn kyydissä? Silloin tämäntyyppinen kierros on ihanteellinen sinulle, varsinkin jos sinulla ei ole paljon kokemusta tämäntyyppisen henkilökuljetusajoneuvon käytöstä, sillä se sopii erinomaisesti aloittelijoille. Vain 1 tunnissa ja pienen ryhmän seurassa tutustut tähän arvoitukselliseen kaupunkiin omaperäisellä ja hauskalla tavalla.

Tällä kierroksella on yleensä erilaisia aikatauluja, joten voit tutustua Pariisin eri kasvoihin aamulla, iltapäivällä tai illalla. Ennen lähtöä saat 30 minuutin tiedotustilaisuuden. Tänä aikana opit, miten Segwayta käytetään, saat kypärän ja muita ohjeita, joita matkanjärjestäjä pitää tarpeellisina.

Kierroksen aikana kuulet ajankohtaisia, historiallisia ja mielenkiintoisia faktoja kohteista, joissa vierailet. Sinulla on myös aikaa ottaa upeita valokuvia ja selfieitä. Näihin kohteisiin, joissa voit vierailla tämän kierroksen aikana, kuuluu Champ de Mars, suuri julkinen puutarha, jonka läpi voit kävellä tapaamaan arvoituksellista Eiffel-tornia. Voit ostaa liput Eiffel-torniin kiipeämiseen myöhemmin nähdäksesi sen sisältä.

Puutarhan lähellä on arkkitehtoninen kokonaisuus Les Invalides, joka oli alun perin eläkkeelle jääneiden ranskalaisten sotilaiden ja sotilaiden asuinpaikka. Tämä paikka on kuitenkin kuuluisin siitä, että siellä on keisari Napoleon Bonaparten jäännökset. Muita tärkeitä pysähdyspaikkoja ovat Pont Alexandre III -silta ja Musée du Quai Branly.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 50 ¤ tai enemmän.
 • Kesto: noin 1 tunti.
 • Sisältää: Segway-kierros, kypärä ja tiedotus ennen lähtöä.
 • Tämän vaihtoehdon edut: voit ohittaa Pariisin kuuluisimmat nähtävyydet korkeintaan tunnissa.
 • Vaihtoehdon haitat: Kierros voi olla hyvin nopea, joten et välttämättä pääse nauttimaan kaikista nähtävyyksistä.

2. Kierrä Pariisia yksityisellä Segway-kierroksella kumppanisi kanssa

pariskunta segwayllä Eiffel-tornin edessä| ©seeway tour
pariskunta segwayllä Eiffel-tornin edessä| ©seeway tour

Pariisi tunnetaan rakkauden kaupunkina, joten jos matkustat kumppanisi kanssa, yksityinen kiertoajelu on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos etsit tekemistä päivän aikana Pariisissa.

Tällä kiertoajelulla vierailet Pariisin tunnusomaisimmilla nähtävyyksillä, kuten Eiffel-tornilla, Champ de Marsilla, Grand Palais'lla, Petit Palais'lla, Vapauden soihdulla, Riemukaarella, Place du Trocadérolla ja muilla.

Näiden nähtävyyksien kiertäminen on tapa sinetöidä rakkautenne Pariisissa, ja teette sen ilman suurempaa väsymystä, kun kumppaninne ajaa segwayta aivan vieressänne.

Tämä kiertoajelu on samanlainen kuin edellinen, mutta se sisältää enemmän pysähdyksiä ja enemmän aikaa jokaisessa niistä. Lisäksi tämä on yksityinen kierros, jossa teillä on aikaa ottaa valokuvia ja nauttia maisemista, joten aikaa jää runsaasti henkilökohtaisiin tarpeisiinne. Kierroksen oppaat huolehtivat siitä, että sinut viedään parhaille paikoille ikimuistoisia valokuvia varten.

Kierroksen ansiosta aikaa kuluu noin kaksi tuntia. Aikataulu riippuu valitsemastasi matkanjärjestäjästä. Iltapäivä on kuitenkin paras aika, koska se on lähellä auringonlaskua. Näin voit arvostaa päivää ja yötä yhdellä retkellä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 80 € tai enemmän, kierroksesta riippuen.
 • Kesto: noin 2 tuntia.
 • Sisältää: Segway-kierros, kypärä ja kierros Pariisin romanttisimmilla alueilla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: ihanteellinen kierros kumppanin kanssa ja kaupunkiin tutustuminen lyhyessä ajassa, lisäksi se on yksityinen.
 • Vaihtoehdon haitat: Vaihtoehto voi olla hieman kalliimpi kuin muut samankaltaiset kierrokset, vaikka se onkin hieman eksklusiivisempi.

3. Tutustu Pariisiin auringonnousun aikaan Segwayllä

Segway-kierrokset perheille Pariisissa| ©seeway tour
Segway-kierrokset perheille Pariisissa| ©seeway tour

Jos rakastat auringonnousuja, värejä ja säätä, rakastat Pariisin kiertämistä varhain aamulla. Näillä varhaisaamun Segway-kierroksilla voit välttää väkijoukkoja ja saada kaupungin itsellesi ja pienelle ryhmällesi. Kierros kestää yleensä 2 tuntia, joten pääset näkemään monia kaupungin nähtävyyksiä.

Yleensä tämä kierros alkaa Place de Fontenoylta ja ensimmäinen pysähdyspaikka on Eiffel-torni. Seuraavat kohteet ovat Place du Trocadéro ja 11. marraskuuta, Riemukaari, Champs Elysées, Grand Palais ja Petit Palais. Kaikissa näissä kohteissa on uskomatonta arkkitehtuuria, jota voit ihailla kaikessa loistossaan.

Kullakin pysäkillä sinulla on vain noin 5 minuuttia aikaa ottaa kuvia ja ihailla näkymiä, joten tämä on yleensä nopeampi kierros. Yritykset tarjoavat yleensä segwayn mukana kypärän sekä kuuman juoman päivän alkajaisiksi. Suosittelen tuomaan mukaan välipalaa matkaa varten tai syömään ennen kierroksen aloittamista.

Muista, että tämän kierroksen tarkoituksena on ihailla Pariisin kauneutta auringonnousun aikaan, joten sisäänpääsymaksut edellä mainittuihin kohteisiin eivät sisälly hintaan. Hyvä uutinen on se, että sinulla on loppupäivä aikaa palata ja vierailla niissä tai tehdä mitä tahansa muuta aktiviteettia, joka kiinnostaa sinua.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • Hinta: noin 80 €.
 • Kesto: noin 2 tuntia.
 • Sisältää: segway ja henkilökohtainen käyttölaukku sekä kuuma juoma ja oppaan selostus matkan varrella.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Kun kiertelet kaupunkia aamulla, voit aloittaa päivän oikealla jalalla ja käyttää lopun aikaa muihin aktiviteetteihin.
 • Vaihtoehdon haitat: Joillekin voi olla vaikeaa nousta aikaisin aamulla tämän kierroksen aloittamista varten, erityisesti lomapäivinä. Yritä suunnitella etukäteen, jotta pääset ajoissa tapaamispaikalle.

4. Lähde Segway-kierrokselle Pariisiin yöllä

ihmisiä segwayllä yöllä| ©Joe Flood
ihmisiä segwayllä yöllä| ©Joe Flood

Rakastatko yötaivasta, kuuta ja valaistujen kaupunkien näkemistä? Jos näin on, sinun ei kannata jättää väliin tilaisuutta tutustua Pariisiin yöllä segwayllä. Valon kaupunki sopii täydellisesti tutustuttavaksi yöllä, sillä kaikki sen nähtävyydet Louvresta Eiffel-torniin ovat valaistuja. Muista ostaa liput Louvreen etukäteen, jos haluat vierailla Louvressa.

Tämä kierros alkaa yleensä heti pimeän tultua, jotta voit arvostaa Pariisia yöllä. Oppaat sanelevat yleensä ohjeet ja pitävät ryhmän kanssa lyhyen koulutustilaisuuden ennen lähtöä. Suosittelen saapumaan ajoissa, jotta et jää paitsi oppaiden ohjeista.

Ensimmäinen pysähdyspaikka on yleensä Les Invalides, sotamuseo ja Napoleonin hauta. Jos pidät historiasta, kuulet mielelläsi, mitä oppailla on sanottavaa näistä kohteista.

Kierrokset kulkevat yleensä myös Pont Alexandre III -sillan ohi, joka ylittää Seine-joen Pariisissa ja näyttää kauniilta yöllä valaistuna. Jos olet kiinnostunut, voit tehdä Segway-kierroksen jälkeen risteilyn Seinäjoen yli.

Muita pakollisia pysähdyspaikkoja ovat Grand Palais, Place de la Concorde, Louvre-museo, Musée d'Orsay ja tietysti arvoituksellinen Eiffel-torni.

Muista, että tämäntyyppiset kierrokset vain opastavat sinut nähtävyyksille, eivätkä kustannukset sisällä sisäänpääsymaksuja. Kypärä, segway, ammattitaitoinen opas kuuluvat hintaan, ja jos on kylmä tai sateinen sää, jotkin yritykset saattavat sisällyttää kierrokselle myös mäkitossut, segwayn ohjaustangon kylmäsuojat ja takin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 92 €.
 • Kesto: noin 1,5-2 tuntia.
 • Sisältää: ammattitaitoinen opas, suojakypärä, segway ja mackintossut sekä kylmän sään vaatteet, jos teet tämän Pariisin kierroksen talvella.
 • Tämän vaihtoehdon edut: yökierroksella voit ihailla ja tutustua kaikkien Pariisin nähtävyyksien valaistukseen.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Kierroksen aikaan useimmat museot ovat sulkemassa tai jo sulkeneet ovensa. Jos siis haluat vierailla niissä, sinun on tehtävä se seuraavana päivänä tai ennen kierrosta.

5. Hengitä raitista ilmaa segwayn kyydissä Parcours Bois de Vincennes -puistossa Pariisissa

ihmisiä segwayn kyydissä| ©the_bill
ihmisiä segwayn kyydissä| ©the_bill

Jos haluat tutustua Pariisiin muualla kuin Eiffel-tornin luona, suosittelen kiertämään Parcours Bois de Vincennes -puiston Segwayllä. Nämä puistot sijaitsevat historiallisessa metsässä, jota käytettiin aikoinaan Ranskan kuninkaiden metsästysmaana. Se sijaitsee Pariisin laidalla, ja sitä pidetään kaupungin keuhkoina.

Tänne pääsee julkisilla liikennevälineillä, metrolla, raitiovaunulla tai RER:llä (lähijuna). Kun olet perillä, etsi yhtiön ilmoittama kohtaamispaikka. Kuten kaikilla näillä kierroksilla, ennen lähtöä kannattaa tehdä pieni harjoitus ja kuunnella oppaiden antamia ohjeita ja muita kommentteja.

Kypärän lisäksi ja säästä riippuen saat käsineet, ponchon, tuulitakin ja kylmänsuojan Segwayn ohjaustankoon. Kierros kulkee metsäpolkuja pitkin, joissa törmäät muun muassa Land Artin ja Daumesnil- ja Minimes-järvien nähtävyyksiin. Kiehtovimmat kohteet ovat järvet ja trooppinen puutarha.

Kierros kestää noin 2 tuntia ja 30 minuuttia. Tänä aikana voit levätä ja nauttia maisemista oppaiden osoittamissa paikoissa. Suosittelen tekemään tämän kierroksen Pariisissa keväällä. Taukoja pidetään yleensä Grand Pagodalla ja romanttisella temppelillä Reuilly-saarella.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • Hinta: noin 60 €.
 • Kesto: 2-3 tuntia.
 • Sisältää: Segway kypärineen, sertifioidut oppaat, sateelta ja kylmältä suojaavat varusteet, jos sää sen sallii.
 • Vaihtoehdon edut: Tämäntyyppinen retki tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä luontoon ja hengittää raikasta ilmaa.
 • Vaihtoehdon haitat: Kierroksen kokouspaikalle pääsee julkisilla liikennevälineillä tai taksilla. Tämä merkitsee enemmän aikaa ja rahaa.

6. Segway-kierros Pariisin kaupunkitaiteen läpi

Nainen Segwayn kyydissä ja mies kävelee| ©Tony
Nainen Segwayn kyydissä ja mies kävelee| ©Tony

Pariisi on kaupunki täynnä taidetta, mutta kaikki se ei löydy museoista. Monille taiteilijoille tai taiteen ystäville kiertoajelu Pariisin 13. arrondissementin katutaiteeseen tutustumiseksi on paras suunnitelma. Tällaisella kierroksella voit arvostaa maalauksia ja taideteoksia, jotka koristavat koko aluetta.

Matka voi olla pitkä, joten segwayllä ajaminen on ihanteellista, sillä se voi kestää 2-3 tuntia, joten et jää paitsi yhdestäkään taideteoksesta. Lisäksi segwayllä matkustaminen estää sinua väsymästä niin paljon kävelemiseen, ja sinun tarvitsee nousta laitteesta vain silloin, kun haluat ottaa selfieitä tai valokuvia löytämistänne seinämaalauksista.

Seinämaalauksissa on kuuluisien taiteilijoiden, kuten Sethin, Okudan ja Inti, maalauksia. Yksi kierroksen odotetuimmista teoksista on usein Lémurien Microcebus, jonka on tehnyt Bordalo II, taiteilija, joka tunnetaan kaupunkijätteen uudelleenkäytöstä maalauksiksi ja taideteoksiksi. Voit vapaasti ottaa valokuvia ja poseerata hänen seinämaalaustensa vieressä.

Kierroksen oppaat kertovat mielenkiintoisia faktoja taiteilijoista ja heidän töistään. Jos sinulla on kysyttävää, voit kysyä heiltä. Kierros päättyy lähtöpisteeseen, jossa sinun on palautettava segway ja kypärä. Tämä kierros on ehdottomasti loistava tapa nähdä se, mitä turistit toisinaan Pariisissa jättävät näkemättä.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: noin 60 euroa.
 • Kesto: 2-3 tuntia.
 • Sisältyy: Opastettu kierros Pariisin 13. kaupunginosan katutaiteessa.
 • Vaihtoehdon edut: ihanteellinen tilaisuus arvostaa taidetta Pariisin museoiden ulkopuolella.
 • Vaihtoehdon haitat: Tällä kierroksella et näe Pariisin suosituimpia ja kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Mitä näen tämäntyyppisellä kierroksella?

Segwayllä liikkuvia ihmisiä, jotka näkevät patsaita| ©Phototidbits
Segwayllä liikkuvia ihmisiä, jotka näkevät patsaita| ©Phototidbits

Segway-kierrokset Pariisissa on suunniteltu suhteellisen nopeiksi kierroksiksi. Niillä pyritään lyhyessä ajassa tutustumaan kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin. Se on ihanteellinen kokemus niille, jotka nauttivat ulkoilmasta eivätkä halua jättää väliin sitä, mitä tällä paikkakunnalla on tarjottavanaan.

Makusi ja sen mukaan, mitä haluat arvostaa, voit valita aamu- tai ilta-ajan. Nämä kierrokset tarjoavat erilaisen näkökulman Pariisiin, sillä yöllä lähes kaikki nähtävyydet ovat valaistuja. Valot voivat vaihtaa väriä juhlien tai maan tärkeiden päivämäärien mukaan.

Voit myös kävellä katutaiteen koristelemilla kaduilla, joten et käy pelkästään Pariisin parhaissa museoissa. Jos yhteydenpito luontoon ja raikkaan ilman hengittäminen on sinun juttusi, voit vierailla myös kaupungin keuhkoissa. Kuten huomaat, jokaiselle löytyy jotakin.

Vinkkejä Segway-kierrokselle Pariisissa

ryhmä ihmisiä segwayllä| ©Markus Tacker
ryhmä ihmisiä segwayllä| ©Markus Tacker

Toisin kuin pyöräretkillä, sinun ei tarvitse osata ajaa Segwayta. Suosittelen vain saapumaan ajoissa kierroksen alkuun, jotta oppaat voivat selittää, miten laitetta käytetään. Mutta älä huoli: noin 10 minuutissa opit ajamaan sitä, koska se ei ole kovin monimutkainen laite.

Sen lisäksi, että saavut ajoissa paikalle ja kiinnität huomiota kaikkiin ohjeisiin, suosittelen käymään vessassa ennen kierroksen alkua. Nämä kierrokset on järjestetty siten, että ajasta saadaan kaikki irti ja nähdään monia nähtävyyksiä. Vaikka pysähdyksiä on nähtävyyksien ihailemiseksi ja valokuvien ottamiseksi, minuutteja kullakin pysähdyksellä on rajoitetusti.

Suosittelen myös ottamaan mukaan eväitä ja vesipullon matkaa varten. Vaikka sinun ei pitäisi kävellä, päivän kuumuus voi kuivattaa sinut, joten on parasta varautua. Päivän päätteeksi voit myös vierailla jossakin pääkaupungin ravintolassa tai jopa päättää lähteä yhdelle parhaista gastronomisista kierroksista, jotka näyttävät sinulle kaupungin parhaat maut.

Miksi kannattaa lähteä Segway-kierrokselle Pariisissa?

Onnellinen perhe Segwayn kyydissä| ©Julie
Onnellinen perhe Segwayn kyydissä| ©Julie

Vierailu Pariisin kaltaisessa kuuluisassa kaupungissa on tilaisuus, jota ei kannata missään nimessä jättää käyttämättä, varsinkin jos sinulla on vain kaksi päivää aikaa nähdä ja oppia Pariisista tai jos sinulla on yleensä tiukka aikataulu.

Joskus kaduilla kävellessäsi voit helposti harhautua tai väsyä kierrokseen. Kun matkustat Segwayn kyydissä opastetulla kierroksella, sinulla ei ole näitä ongelmia, koska sinun ei tarvitse ponnistella paljon matkan varrella.

Tämäntyyppistä kierrosta suositellaan iäkkäille aikuisille tai liikuntarajoitteisille henkilöille. Kunhan he pystyvät seisomaan, Segway on heille ihanteellinen kulkuneuvo, joten he eivät menetä mitään osaa Pariisista. Sinulla ei siis ole mitään tekosyytä viedä vanhempia tai isovanhempia heidän haluamalleen kierrokselle.

Lisäksi nämä kierrokset tehdään sertifioitujen oppaiden avustuksella. Kierroksella määriteltyjen kohteiden ohi kulkiessasi voit kuulla mielenkiintoisia faktoja kohteen historiasta. Jos sinulla on kysyttävää, voit kysyä heiltä ongelmitta. Toisaalta näille retkille voi lähteä mihin vuorokaudenaikaan tahansa säästä riippumatta, sillä yritykset tarjoavat kypärän ja ajoneuvon lisäksi mäkitossuja ja takkeja suojaamaan kylmältä.

Mitä etuja on opastetulla Segway-kierroksella verrattuna Pariisissa omatoimiseen vierailuun?

Opastetut kierrokset segwayllä ryhmän kanssa| ©Happy A
Opastetut kierrokset segwayllä ryhmän kanssa| ©Happy A

Jos et tunne Pariisissa, tarvitset todennäköisesti paljon aikaa kiertää kaupunkia eksymättä. Joskus kartta ei riitä, vaan tarvitset asiantuntijan näyttämään, minne mennä.

Muista, että metrolla pääset kaikkialle, mutta linjoja on niin paljon, että olisi outoa löytää perille. Sertifioidun oppaan avulla löydät haluamasi nähtävyydet ongelmitta.

Toisaalta, jos sinulla on vähän aikaa, Segway-kierrokset ovat ihanteellinen vaihtoehto. Jos matkustat ystävien kanssa, voitte mennä kaikki yhdessä, sillä nämä kierrokset tehdään yleensä pienissä 8-10 hengen ryhmissä. Näin saatte hauskemman ja miellyttävämmän kokemuksen.

Lisäksi nämä kierrokset kestävät yleensä noin 1-3 tuntia, riippuen pakettiin sisältyvistä kohteista. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden ottaa päivästä kaiken irti. Voit tehdä päivän aikana muita aktiviteetteja ja lopettaa tämän kierroksen tai päinvastoin.

Muista aina käyttää kypärää suojellaksesi itseäsi matkalla. Vaikka kyseessä ovat turvalliset retket, on suositeltavaa estää vahinkoja odottamattomista kolhuista tai putoamisista.

Liity pyöräretkelle

Jos olet klassisempi ja poljeskelet mieluummin Pariisin kaduilla, on olemassa myös pyöräretkiä, jotka vievät sinut tutustumaan valon kaupunkiin, jossa näkee yhä useammin pyöräilijöitä. Voit valita sähköpyöräretkistä yökierroksiin jo 40 eurolla.

Varaa Pariisin pyöräretki