Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Liput Versaillesin palatsiin: lipputyypit, hinnat, miten välttää jonot jne.

Versaillesin palatsi on yksi niistä paikoista, jotka ylittävät mielikuvituksen rajat. Sen huoneiden ja puutarhojen ylellisyys, taide, historia ja kulttuuri tekevät siitä pakollisen vierailukohteen.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Liput Versaillesin palatsiin: lipputyypit, hinnat, miten välttää jonot jne.

Versaillesin palatsi | ©Jeremy Bezanger

Vain 25 kilometrin päässä Pariisista Ludvig XIV määräsi kunnostettavaksi vanhan metsästysmajan, josta tuli vuosien kuluessa se, minkä me tunnemme nykyään Versaillesin palatsina. Monien aikakausielokuvien näyttämönä toiminut paikka ei ole fiktion tulos vaan vuosisatojen ja vuosisatojen historian tulos, josta Marie Antoinetten hahmo erottuu edukseen.

Tiedät varmasti jo tämän, mutta älä epäröi ostaa lippua Versaillesiin. Sen myötä astut maailmaan, jossa taide, kulttuuri ja luonto kulkevat käsi kädessä. Entisissä kuninkaallisissa asunnoissa ja sen valtavissa puutarhoissa piilee monia salaisuuksia, mutta hyvin järjestetyllä vierailulla mikään ei jää sinulta huomaamatta.

Nopein

Versaillesin palatsi, puutarhat ja Marie Antoinette -liput

Hanki lippu Versaillesin palatsiin ilman jonoja

Haluatko ottaa kaiken irti Versaillesin vierailustasi? Tällä lipulla voit ohittaa jonon, saada etuoikeutetun pääsyn ja sinulla on paljon enemmän aikaa tutustua palatsiin ja puutarhoihin.

Inhoatko jonottamista yhtä paljon kuin minä? Jos et halua tuhlata arvokasta aikaa Versaillesin sisäänkäynnin pitkässä jonossa odotteluun, suosittelen ottamaan etuoikeutetun pääsyn lipun. Sen avulla pääset palatsiin, puutarhoihin ja Marie-Antoinetten kartanoon viivyttelemättä ja voit ihailla ja ymmärtää maalauksia, seinävaatteita, peilejä, suihkulähteitä, veistoksia... Lyhyesti sanottuna kaikkea sitä taidetta, joka tekee Versailles'sta maailmanperintökohteen.

Onko se todella tarpeen? Usko minua, kun pääset Versaillesiin, viimeinen asia, jota haluat tehdä, on jonottaa lipputoimistoon ja sitten pääsisäänkäynnille. Tällä etukäteen ostettavalla Versaillesin lipulla säästät lähes kaksi tuntia odottelua.

Suositellaan, jos... Haluat välttää pitkät jonot ja odottelun ja saada kaiken irti Versaillesin vierailustasi.

Kuinka paljon liput Versaillesin palatsiin maksavat?

Versaillesin palatsin ulkopuolella| ©Hellotickets
Versaillesin palatsin ulkopuolella| ©Hellotickets

Yleinen ja täydellinen sisäänpääsy Versaillesiin maksaa noin 22 € aikuisilta. Jos olet kuitenkin alle 18-vuotias, sinulla on EU:n passi ja olet alle 25-vuotias, olet ostanut Paris Passin tai Paris Museum Passin tai olet vierailulla marraskuun ja maaliskuun välisenä ensimmäisenä sunnuntaina, olet onnekas, sillä sisäänpääsy on ilmainen.

Näihin lippuihin sisältyy kuitenkin vain pääsy palatsiin, puutarhoihin, Domaine de Trianoniin (Ludvig XIV:n rakennuttamaan palatsiin), puistoon ja tilapäisnäyttelyihin.

Etkö halua vierailla kaikessa tässä? Tarjolla on edullisempia lippuvaihtoehtoja, joilla pääset tutustumaan vain palatsiin (noin 20 €) tai Domaine de Trianoniin (noin 12 €). Puutarhoihin on aina vapaa pääsy, paitsi jos Versaillesin suihkulähteiden musiikillinen valaistus(Grandes Eaux Musicales) on käynnissä.

Neuvoni on, että älä odota lippujen ostamista lipunmyyntipisteestä, sillä saatat joutua odottamaan pitkään. Tämän välttämiseksi suosittelen, että ostat liput etukäteen ja valitset tietyn aikaväli, johon haluat mennä, näin säästät aikaa.

Versailles on valtava ja näyttävä paikka, et halua tuhlata aikaa jonottamiseen!

Varaa lippusi Versaillesiin

Kannattaako Versaillesiin lähteä opastetulle kierrokselle?

Kierros palatsissa| ©Dr Bob Hall
Kierros palatsissa| ©Dr Bob Hall

Kyllä, opastettu kierros Versaillesissa on erittäin suositeltava. Palatsi ja puutarhat ovat niin valtavat, että paras tapa tutustua niihin on opastettu kierros. Näin näet varmasti tärkeimmät nähtävyydet ja ymmärrät myös jokaisen ympäröivän taiteen ja historian palan.

Vaikka voit vierailla Versaillesissa omin päin, oppaan kanssa vierailu on investointi kulttuuriin ja myös kokemukseen. Olet varmasti usein palannut vierailulta tietämättä, mitä olet nähnyt. Usko minua, et halua palata Pariisiin sellaisella mielellä, vaan varmana siitä, että olet nähnyt Versaillesin joka ikisen nurkan.

Lisäksi ostamalla lipun ja varaamalla kierroksen etukäteen vältyt jonottamiselta lippukassalla ja voit nauttia vierailustasi heti ensimmäisestä minuutista lähtien.

Varaa opastettu kierros Versaillesiin

Näin ostat liput Versaillesin palatsiin lipunmyynnistä

Palatsin huoneet| ©Dr Bob Hall
Palatsin huoneet| ©Dr Bob Hall

Se on helppoa! Lipunmyyntipisteet sijaitsevat Cour d'Honneurin vasemmalla puolella, joka toivottaa vierailijat tervetulleiksi Versaillesiin. Sieltä voit ostaa yleisen sisäänpääsyn lippuja. Odotusaika on noin 40 minuuttia, ja hinta on noin 27 euroa. Jos haluat välttää jonot, suosittelen ostamaan liput etukäteen. Näin sinun ei tarvitse odottaa vuoroasi lipputoimistossa ja säästät melkein ylimääräisen tunnin jonottamiselta.

Jos haluat ostaa lipun vain Domaine de Trianoniin tutustuaksesi Ludvig XIV:n rakennuttamaan majoituspaikkaan, josta Marie Antoinette myöhemmin nautti niin paljon, sinun kannattaa mennä palatsin lipputiskeille.

Kun olet ostanut lippusi mistä tahansa lipputoimistosta, sinun on mentävä Access A:han ja odotettava siellä noin tunti, sillä siellä on yleensä paljon ihmisiä. Jos haluat säästää itsesi myös tältä odottelulta, varmista, että varaat ensisijaisen pääsyn lipun (portin B kautta), jossa jono on aina nopeampi (noin 20 minuutin odotus).

Varaa lippusi Versaillesiin

Jos olen ostanut Pariisin Sightseeing Passin, sisältyykö siihen liput Versaillesiin?

Palatsin katto| ©Hellotickets
Palatsin katto| ©Hellotickets

Kyllä, Paris Pass tai Paris Museum Pass sisältää pääsyn Versaillesin palatsiin ja puutarhoihin. Nämä passit ovat loistava vaihtoehto, jos haluat säästää jonottamiselta ja varmistaa pääsyn suurimpaan osaan Pariisin nähtävyyksistä.

Molemmat vaihtoehdot ovat loistava idea, jos haluat paitsi käydä Versaillesin palatsissa ilman pitkiä jonotuksia, myös päästä muihin Ranskan pääkaupungin museoihin, kuten Louvreen.

Paris Passin hinta on alkaen 109 euroa (riippuen siitä, kuinka moneksi päiväksi haluat sen), ja museoihin ja Pariisin maamerkkeihin pääsyn lisäksi se sisältää myös kuljetuskortin, jolla pääset vapaasti liikkumaan kaupungissa.

Paris Museum Pass, hinta noin 48 euroa, on täydellinen passi, jos olet museoiden ystävä ja Pariisin tekemisten listallasi on muutama museo. Useimmissa Pariisin museoissa on erityinen jono, joka on paljon nopeampi kuin yleinen jono, niille, joilla on tämä turistipassi.

Varaa Pariisi-passi

Miten pääset Versailles'n palatsiin Pariisista?

Pariisin RER| ©Rob Dammers
Pariisin RER| ©Rob Dammers

Versailles on ehdoton nähtävyys, jos matkustat Ranskan pääkaupunkiin, joten sinne pääsee helposti monilla yhteyksillä Pariisista. Nopein ja halvin vaihtoehto on epäilemättä alueellinen juna (RER), joka kestää noin puoli tuntia ja maksaa noin 4 euroa per suunta, vaikka on muitakin vaihtoehtoja, kuten yksityinen liikenne tai auto.

Kaksi jälkimmäistä vaihtoehtoa ovat hienompia, sillä sinun ei tarvitse seurata aikatauluja ja ne vievät sinut suoraan Versaillesin sisäänkäynnille ilman pysähdyksiä välissä. Hinta on kuitenkin jonkin verran korkeampi.

Järjestetyt retket Versaillesiin

Jos vierailet Pariisissa ja haluat unohtaa kuljetuksen etsimisen Versaillesiin, helpoin tapa on osallistua jollekin järjestetyistä retkistä Pariisista Versaillesiin. Koska kyseessä on paljon vierailtu monumentti, sinne järjestetään kaikenlaisia retkiä, joista osaan sisältyy opastettu kierros palatsissa ja puutarhoissa noin 100 euron hintaan. Erittäin suositeltava vaihtoehto.

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

Versaillesin palatsin aukioloajat

Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Ennen Versaillesiin saapumista on tärkeää tarkistaa aukioloajat, sillä ne vaihtelevat vuodenajasta riippuen, eivätkä kaikki alueet ole auki samaan aikaan tai joka päivä.

  • Huhtikuun 1. päivästä lokakuun 31. päivään palatsi on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9-18.30 ja puutarhat joka päivä klo 8-20.30.
  • Marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään palatsi on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9.00-17.30 ja puutarhat joka päivä klo 8.00-18.00.

Lisäksi suosittelen merkitsemään muistiin ajat, jolloin kevät- ja kesäviikonloppuisin puutarhojen suihkulähteissä järjestetään kaunis esitys, jossa valot, vesi ja musiikki rytmittävät vierailunne. Voit tarkistaa aikataulun ja päivät, jolloin valot syttyvät, viralliselta verkkosivustolta.

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Versaillesin palatsissa ja puutarhoissa vierailuun?

Versaillesin palatsin sali| ©Jean-Philippe Delberghe
Versaillesin palatsin sali| ©Jean-Philippe Delberghe

Aikaa ei ole koskaan tarpeeksi nähdä Versailles kokonaisuudessaan, mutta suosittelen, että varaat ainakin kokonaisen päivän. Kun suunnittelet matkaasi Versaillesiin, sinun on hyvä ottaa huomioon, että jos et ole ostanut lippua etukäteen tai varannut kierrosta, tarvitset noin 2 tuntia jonottamiseen lipunmyyntipisteessä ja sisäänpääsyyn. Kun olet päässyt sisään, suosittelen viettämään loppuaamupäivän palatsissa ja lounaan jälkeen kävelemään puutarhassa, kunnes on aika palata Pariisiin.

Sinun on myös otettava huomioon matka sinne ja takaisin, joka kestää noin 40 minuuttia molempiin suuntiin. Vaikka saattaa tuntua pitkältä ajalta viettää koko päivä Pariisin-matkastasi pelkästään Versaillesissa, voin vakuuttaa, että haluat palata vielä toisenkin kerran nähdäksenne kaiken jäljellä olevan.

Varaa opastettu kierros Versaillesiin

Kaikki asiat, joita et voi jättää väliin Versailles'n vierailun aikana

Sveitsiläiskaartin järvi| ©Wikimedia
Sveitsiläiskaartin järvi| ©Wikimedia

Lista ihmeistä, joita löydät matkallasi Versaillesiin, on pitkä. Palatsiin ja puutarhoihin kätkeytyvä ylellisyys, kulttuuri, luonto ja historia jättävät sinut suu auki. Mitä ei kannata jättää väliin vierailun aikana?

Versailles'n palatsin kuninkaallisissa kammioissa kierteleminen antaa epäilemättä käsityksen siitä ylellisyydestä ja rikkaudesta, josta Ranskan hovi nautti Ludvig XVI:n ja Marie-Antoinetten aikana, mutta sinun on ehdottomasti käytävä myös peilisalissa, jossa allekirjoitettiin Versailles'n sopimus, asiakirja, joka lopetti ensimmäisen maailmansodan.

On selvää, että palatsin sisätilat ovat suuri museo, mutta huomaat, että taide jatkuu, kun menet ulos ja kävelet sen puutarhoissa, ei vain kasvillisuuden vaan myös veistosten ja suihkulähteiden vuoksi.

Varaa lippusi Versaillesiin

Onko Versaillesin palatsissa käynti lasten kanssa hyvä idea?

Versaillesin vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis
Versaillesin vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis

En aio pettää teitä, päivä voi olla pitkä perheen pienimmille, vaikka sekä palatsi että puutarhat sopivat kaikille, vaikka menisitte Versaillesiin lasten kanssa.

Jos sallitte minun antaa suosituksen, järjestäkää vierailu hyvin niin, että palatsin osa ei ole liian pitkä, sillä se voi olla lapsille tylsä, ja nauttikaa pidempään puutarhasta, jossa lapset voivat juosta ja leikkiä.

Varaa lippusi Versaillesiin

Vinkkejä Versaillesin palatsissa vierailuun

Versailles'n sisällä| ©Marko Kudjerski
Versailles'n sisällä| ©Marko Kudjerski

Olen varma, että olet jo suunnitellut suurimman osan vierailustasi, mutta haluaisin antaa sinulle muutaman vinkin Versaillesissa vierailua varten, jotta vierailusta tulisi vieläkin parempi:

Oletko jo hankkinut lippusi Versaillesiin? Kuninkaiden, historian ja taiteen maailma odottaa sinua siellä. Aiotko jättää sen väliin?

Varaa lippusi Versaillesiin