Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Missä syödä Versaillesissa

Haluaisitko jäädä syömään Versaillesin palatsin lähelle, mutta et tiedä, minne mennä? Katso näitä ehdotuksia!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Missä syödä Versaillesissa

Versaillesin palatsi, Ranska | ©Cristian Bortes

Versailles'n palatsi on Ranskan ikoninen maamerkki ja yksi Pariisin-matkan pakollisista nähtävyyksistä.

Se sijaitsee 25 kilometrin päässä pääkaupungista, ja saatat joutua jäämään sinne lounaalle aikataulujen vuoksi tai siksi, että sinua alkaa kutittaa aikaisin.

Tässä mielessä, kun suunnittelet vierailuasi, ota selvää Versaillesin lipputyypeistä ja -hinnoista, siitä, miten pääset Pariisista Versaillesiin, mitä Versaillesin palatsissa on nähtävää ja Versaillesin aukioloajat, ja ota selvää myös hyvistä ruokapaikoista matkasi aikana. Varsinkin jos olet menossa lasten kanssa, jotka eivät voi jättää aterioita väliin.

Ota huomioon nämä 10 Versaillesin ruokapaikkaa, joissa voit syödä kuin kuningas - kirjaimellisesti!

1. Le Dauphin

Le Dauphin| ©Noam J
Le Dauphin| ©Noam J

Jos matkustat Pariisiin tiukalla budjetilla, mutta haluat jäädä lounaalle Versailles'n upeaan palatsiin, hyvä idea on mennä syömään välipalaa Le Dauphiniin, joka sijaitsee keskellä puutarhaa.

Se on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat pitää tauon vierailusi aikana ja haluat syödä nopeasti jotain, joka ei vie liikaa aikaa. Palvelu on nopeaa ja hinnat ovat varsin edullisia.

Le Dauphinista löydät yksinkertaisia suolaisia ja makeita ruokia tai kuumia ja kylmiä ruokia, jotka tappavat ruokahalusi. Esimerkiksi voileipiä, paikan päällä valmistettuja tuoresalaatteja, kotitekoisia vehnälettuja ja jäätelöä. Voit myös tilata ruokaa paikan päälle tai ottaa sen mukaan, jos haluat pitää piknikin.

 • Osoite: Dauphin groven alueella.
 • Suositeltu ruokalaji: Salaatit

Varaa opastettu kierros Versaillesin palatsissa

2. La Flottille

Jälkiruoka La Flottille| ©themasterofpuppets6
Jälkiruoka La Flottille| ©themasterofpuppets6

Ravintola La Flottille on Versailles'n puiston kanaalia vastapäätä sijaitseva brasserie, josta on upea näköala palatsille ja rauhallinen ilmapiiri. Se on ihanteellinen paikka rentoutua lounastauon aikana ja nauttia perinteistä ranskalaista, korkealaatuista ruokaa.

La Flottillessa on kaksi ruokailutilaa. Toinen on viehättävään vintage-tyyliin sisustettu ruokasali ja toinen on ulkoterassi. Jos päivä on aurinkoinen, suosittelen valitsemaan toisen vaihtoehdon, koska siellä on ihana syödä auringon lämmössä.

Ravintola tarjoaa ranskalaisvaikutteisia ruokia. Ruokalista on monipuolinen, ja se vaihtelee katetuista menuista ja päivittäisistä erikoisannoksista à la carte -ruokiin, kuten grilliruokiin, salaatteihin, pastoihin, pizzoihin, lihaan ja kalaan.

Hinnat ovat kohtuulliset ja palvelu on huomaavaista. Lisäksi La Flottillessa on take away -palvelu, jos haluat tilata jotain mukaan ja pitää piknikin Versaillesin vierailun aikana.

 • Osoite: Parc du Chateau de Versailles, 78000 Versailles, Ranska
 • Suositeltu ruokalaji: Sandwich croque-monsieur

Varaa opastettu kierros Versaillesin palatsissa

3. Grand Café d'Orléans

Café d'Orléansin pasta| ©Steven C
Café d'Orléansin pasta| ©Steven C

Toinen paikka, jossa voit nauttia hyvän aterian Versaillesin palatsissa vieraillessasi, on Le Grand Café d'Orléans.

Tämä on tilava, nykytyylinen kahvila, jossa voit istahtaa syömään nopeasti, kun Versailles'n palatsikierroksella ei ole paljon aikaa ja ruokahalu alkaa hiukan nakertaa.

Le Grand Café d'Orléans on hyvä paikka rentoutua hetkeksi. Se ei yleensä ole täynnä turisteja, joten voit rentoutua rauhassa kahvin äärellä.

Voit myös tilata ruokaa paikan päälle tai ottaa sen mukaan, jos haluat pitää piknikin puistossa. Tarjolla on laaja valikoima tuotteita, joten löydät varmasti jotain mieleistäsi: voileivistä ja välipaloista salaatteihin ja leivonnaisiin muun muassa makeanhimoisille. Hinnat ovat kohtuuhintaisia.

 • Osoite: Aivan Versaillesin palatsin sydämessä.
 • Suositeltu ruokalaji: Sandwich Viennois

Varaa opastettu kierros Versaillesin palatsissa

4. Le Petite Venise

Vierailu Le Petite Venise| ©Ornellavoyage
Vierailu Le Petite Venise| ©Ornellavoyage

Jos olet tiukemmalla budjetilla ja haluat gourmet-aterian Versailles'n palatsissa vieraillessasi, suosittelen vierailua Le Petite Venise- tulet rakastamaan sitä!

Tämä ravintola sijaitsee bukolisessa ympäristössä, Grand Canal -kanaalin ja Apollon suihkulähteen välissä, Versaillesin palatsin sydämessä. Se on siis paikka, jossa on erittäin miellyttävä ilmapiiri ja joka sopii täydellisesti romanttiseen tapaamiseen, perheateriaan tai ateriointiin ystävien kanssa. Ei ole turhaa, että se on merkitty historialliseksi muistomerkiksi.

Ruokalista Le Petite Venise tarjoaa italialaisvaikutteista lounasta, joka on valmistettu tuoreista, kauden tuotteista. Jos sinulla on siihen mahdollisuus ja matkasi Pariisiin osuu Pariisin kevääseen tai kesään, suosittelen, että pyydät pöytää terassilta ja nautit herkullisen pastalautasen auringonpaisteessa ja nautit siitä hyvän viinilasillisen kera.

 • Osoite: Jardins du château de Versailles Place d'Armes, All. d'Apollon, 78000 Versailles.
 • Suositeltu ruokalaji: Pasta

5. La Girandole

La Girandolessa| ©Foursquare
La Girandolessa| ©Foursquare

Toinen hyvä ruokapaikka Versailles'n palatsin vierailun aikana on La Girandole, viehättävä brasserie, joka sijaitsee Versailles'n puutarhassa linnan ja Pikku-Venetsian välissä. Paikka luonnon kesk ellä, jossa voit viettää rauhallista aikaa maisemia katsellen ja samalla nauttia herkullisen lounaan tai välipalan.

Ruokalista on yksinkertainen mutta monipuolinen, ja sen antimet antavat sinulle energiaa Versailles'n palatsin kiertoajelulle. Tarjolla on kaikkea mahdollista lämpimistä ja kylmistä voileivistä, salaateista ja hampurilaisista pizzaan, pastaan ja crepeihin. Jos vierailet Versailles'ssa lasten kanssa, löydät varmasti jotain, josta he pitävät La Girandolassa.

Hinta-laatusuhde on myös hyvä, samoin kuin ravintolan palvelu. Aina tarkkaavainen asiakkaita kohtaan.

 • Osoite: Parc du Chateau, Pl. d'Armes, 78000 Versailles, Ranska
 • Suositeltu ruokalaji: Crepes

6. Angelina Petit Trianon

Välipala Angelina Petit Trianonissa| ©Soa
Välipala Angelina Petit Trianonissa| ©Soa

Vierailijoille, jotka haluavat pitää lyhyen tauon Petit Trianonin ympäristössä Versailles'n matkansa aikana ja jotka haluavat nauttia gourmet-välipalaa, suosittelen Angelina Petit Trianonin terassia.

Täällä voit nauttia pariisilaisia herkkuja, kuten suklaaeclairia, tarte citronia tai mille-feuillea, monien muiden herkullisten leivonnaisten joukossa - Angelina Petit Trianonista on vaikea lähteä syömättä vain yhtä! Jos lisänä on kuppi teetä tai heidän kuuluisaa kuumaa kaakaotaan, olet seitsemännessä taivaassa.

Niille, jotka pitävät enemmän suolaisesta kuin makeasta, tämä kahvila tarjoaa myös voileipiä, kuten croque-monsieuria, salaatteja tai sipulikeittoa, vain muutamia ruokalajeja mainitakseni.

Hinnat ovat keski- ja yläkanttiin, mutta jos sinulla on pieni budjetti tai haluat hemmotella itseäsi, kokemus on sen arvoinen.

 • Osoite: Parc du Chateau de Versailles, Petit Trianon, 78000, Versailles.
 • Suositeltu ruokalaji: Eclair de chocolate

7. Chez Tiouiche - Au Bon Accueil (hyvää huomenta)

Cous cous cous Chez Tiouichelta - Au Bon Accueil| ©Shahin N
Cous cous cous Chez Tiouichelta - Au Bon Accueil| ©Shahin N

Chez Tiouiche - Au Bon Accueil sijaitsee Versailles'n palatsin ulkopuolella mutta lähellä. Se on pohjoisafrikkalaisesta keittiö stä inspiraationsa saanut ravintola sekä ruokalistaltaan että sisustukseltaan, ja siellä voit nauttia yhtä Pariisin parhaista cous cous -annoksista.

Chez Tiouiche - Au Bon Accueil -ravintolassa suosittelen tilaamaan ruokalistalta vähän kaikkea, jotta voit kokeilla maghrebin keittiön eri makuja, kuten tajinea, cous cousia, kefta-kebabia tai zalouk-salaattia. Ja kaiken huipuksi... jälkiruoat! Ne ovat herkullisia, erityisesti baklava maurilaisen teen kera.

Ravintola on perheyritys, ja sen ilmapiiri on erittäin miellyttävä. Omistajat ovat erittäin vieraanvaraisia ja tekevät kaikkensa, jotta tunnet olosi kotoisaksi.

 • Osoite: 4 Rue St-Julien, 78000 Versailles, Ranska
 • Suositeltu ruokalaji: Cous cous royale

8. Creperie la Place

Creperie la Place -ravintolassa nauttimassa hiippareista| ©Fouregas
Creperie la Place -ravintolassa nauttimassa hiippareista| ©Fouregas

Kuka ei pidä crepeistä? Tämä on yksi ranskalaisen keittiön tyypillisimmistä ja suosituimmista ruokalajeista, koska se on maultaan rikas ja monipuolinen, sillä siitä on tarjolla sekä makeita että suolaisia versioita.

Jos Versailles'n palatsissa vierailun jälkeen haluat syödä muutaman crepeksen, älä jätä väliin Creperie la Place-ravintolaa, joka on pieni ja viihtyisä ranskalaistyylinen ravintola, jossa voit syödä niitä.

Tämän kuuluisan ruokalajin lisäksi Creperie la Place -ravintolassa voit valita ruokalistalta myös muita vaihtoehtoja, kuten salaatteja, ja heillä on jopa lasten ruokalista, joka on ihanteellinen, jos olet menossa Versaillesiin lasten kanssa. Hinta-laatusuhde on melko hyvä ja palvelu on ystävällistä.

 • Osoite: 17 rue Colbert, 78000, Versailles, Ranska.
 • Suositeltava ruokalaji: Crepe campagnole.

9. Pizza Via Veneto

Syöminen Pizza Via Venetossa| ©ElizabethRay
Syöminen Pizza Via Venetossa| ©ElizabethRay

Jos Versailles'n palatsissa vieraillessasi tulee nälkä ja olet niin nälkäinen, ettet tiedä, mitä söisit, pizza on erittäin suosittu ruokalaji, josta kaikki pitävät. Itse asiassa Versailles'n lähellä on ravintola Pizza Via Veneto, jossa tarjoillaan erittäin maukkaita annoksia.

Se on ystävällinen, perheomisteinen pizzeria, jossa on rauhallinen tunnelma. Täydellinen paikka levätä kiireisen Versaillesin palatsin vierailun jälkeen. Palvelu on erinomaista ja hinnat ovat myös hyvät.
Pizzojen koko on juuri sopiva (et jää nälkäiseksi tai täyteen) ja mikä tuoksu! Jos olet pizzafani, sinulla on hauskaa syödä siellä.

 • Osoite: 17 rue Colbert, 78000, Versailles, Ranska.
 • Suositeltava ruokalaji: Crepe campagnole.

10. Piknik Versaillesissa

Piknik Versaillesissa| ©Viator
Piknik Versaillesissa| ©Viator

Jos vierailusi Versailles'n palatsiin osuu Pariisin leudoimpaan säähän ja koittaa aurinkoinen, kirkas päivä, loistava vaihtoehto lounaaksi siellä on piknik, jolla voit nauttia luonnosta ja alueen rennosta ilmapiiristä - tunnet itsesi kuin Ranskan kuningas!

Versailles'n palatsissa voit pitää piknikretken Sveitsiläiskaartin järven rannalla tai Saint-Antoinen tasangolla, palatsin ja Trianonin palatsien välissä. Se on loistava idea, jos olet lähdössä perheretkelle ja haluat, että lapsilla on hauskaa leikkiä ulkona, tai jos haluat yllättää kumppanisi romanttisella hetkellä.

Versaillesissa on useita paikkoja, joista voit ostaa piknik-ruokaa, kuten La Flottille, Le Grand Café d'Orléans, La Girandole tai Dauphin's Groves. Kaikissa niistä on take away -palvelu.

Osta liput Versaillesin palatsiin