Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Versaillesiin Pariisista

Suunnitteletko vierailua Versaillesiin Pariisista käsin? Olen varma, että nautit siitä, mutta sinun on ensin päästävä sinne, joten haluan esitellä sinulle muutamia vaihtoehtoja, jotta matkastasi tulisi onnistunut.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Miten päästä Versaillesiin Pariisista

Versaillesin palatsi | ©Jeremy Bezanger

Jos olet laatimassa listaa Pariisin nähtävyyksistä, Versailles on ehdoton retkikohde noin 20 kilometrin päässä Ranskan pääkaupungista. Sen palatsin ja puutarhojen kauneus on osa Ranskan kulttuuria ja historiaa, ja se on myös osa matkaasi. Koska kyseessä on niin suosittu nähtävyys, et voi unohtaa ostaa lippuja Versaillesiin ja järjestää oman matkasi sinne.

Vaikka järjestetyt matkat Versaillesiin ovat aina paras vaihtoehto, koska ne järjestävät kuljetuksen puolestasi ja ovat sitten myös mukana vierailun aikana, on olemassa muitakin kulkuvälineitä, kuten bussit ja junat, sekä yksilöllisempiä vaihtoehtoja, kuten taksit. Kerron niistä, niiden eduista ja haitoista lisää!

1. Järjestetty kiertomatka: paras tapa päästä Versaillesiin Pariisista käsin

Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken
Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken

Jos haluat varmistaa, että vierailusi Versaillesiin Pariisista onnistuu heti ensimmäisestä minuutista lähtien, suosittelen varaamaan järjestetyn retken Versaillesiin Pariisista. Näin pääset Versaillesiin mukavasti ja nopeasti, mutta vierailusta tulee myös paljon täydellisempi, sillä useimmilla retkillä on mukana erikoistunut opas, jonka johdolla voit tutustua palatsiin ja puutarhoihin yksityiskohtaisesti, eikä sinulta jää mitään näkemättä.

Vierailusi Versaillesissa pitäisi keskittyä vain nauttimiseen, joka minuutista nauttimiseen ja olennaisen tärkeään osaan ranskalaista kulttuuria, minkä vuoksi suosittelen unohtamaan matkan järjestämisen ja luottamaan retkikokemukseen. Tämä on epäilemättä syy, miksi ne ovat niin suosittuja.

Taide, luonto, historia ja kulttuuri läpäisevät Versaillesin jokaisen nurkan, ja opastetun kierroksen aikana näet kaiken sen. Yksi suurista eduista on se, että oppaasi kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Versaillesista, Versaillesin palatsissa ja sen kuuluisassa peilisalissa tapahtuneista historiallisista tapahtumista Versaillesin puutarhoja asuttavaan luontoon.

Versaillesiin pääseminen Pariisista voi olla hieman stressaavaa, jos huolehdit kaikesta itse, sillä ostaessasi lippuja Versaillesiin sinun on valittava aikaväli ja saavuttava paikalle ajoissa. Järjestetyllä kiertoajelulla voit varmistaa, että näin tapahtuu, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, ettet tiedä, missä voit jäädä pois tai onko parkkipaikkaa.

Lisäksi voit varata tarpeidesi ja budjetin mukaan erityyppisiä kiertoajeluja: ilman jonoja, yksityiskuljetuksella, täydellä sisäänpääsyllä tai vain palatsiin ja puutarhoihin jne. Lyhyesti sanottuna, jollakin näistä retkistä voit kokea Versailles'ssa lähes räätälöidyn kokemuksen.

Retki Pariisista Versaillesiin junalla

Junaa odotellessa| ©Chris Yunker
Junaa odotellessa| ©Chris Yunker

Oletko huolissasi siitä, ettet tunne Pariisissa ja että pääset väärään junaan tai väärälle pysäkille, kun lähdet Versaillesiin? Se on normaalia, Pariisi on valtava kaupunki ja voi olla hieman sekava. Siksi, jos haluan mennä junalla Versaillesiin ja varmistaa, että pääsen perille turvallisesti, luotan järjestetyn kierroksen oppaaseen. Näin koko ryhmä kokoontuu juna-asemalla ja lähtee kohti Versailles'ta ilman, että on mahdollista nousta väärään junaan tai myöhästyä pysäkiltä. Voin siis vakuuttaa sinulle, että noin tunnissa pääset määränpäähäsi ilman ongelmia.

Parasta on se, että sen lisäksi, että matkustat junalla turvallisesti oppaan kanssa, tämä henkilö seuraa sinua Versailles'n vierailun aikana, jotta et missaa mitään ja ymmärrät jokaisen legendan, historiallisen tosiasian ja salaisuuden palatsista ja sen puutarhoista.

Epäilemättä tämä on yleensä hyvin edullinen vaihtoehto, sillä se sisältää pääsyn koko Versailles'n alueelle (mukaan lukien Trianonien palatseihin) sekä erikoistuneen oppaan ammattitaitoa ja tietämystä. Huomaa, että monet näistä kierroksista eivät sisällä edestakaista junalippua, mutta jos sinulla on kortti, kuten Paris Pass tai Paris Transport Pass, sinun ei tarvitse maksaa matkasta.

.

Varaa matkasi Versaillesiin

Pariisin ja Versaillesin välinen kiertomatka jaetulla yksityisellä kuljetuksella

Julkinen liikenne ei oikein vakuuta sinua? Ymmärrän kyllä, joskus on parempi panostaa vaihtoehtoon, joka vie kaiken huolen ja stressin siitä, että pääset asemalle tai juna on myöhässä ja menetät aikaa kiertomatkalla. Jos nämä sanat sopivat sinulle, oletko ajatellut varata järjestetyn yksityisen bussimatkan Versaillesiin? Tämä on erittäin suositeltava vaihtoehto, sillä matkustat pienen turistiryhmän kanssa, joka myös vierailee Versailles'ssa kanssasi ja mukana olevan oppaan kanssa.

Tämäntyyppisen kiertoajelun mukavuus on korvaamaton, sillä linja-auto noutaa sinut kaupungin keskeisestä paikasta, jonne on helppo päästä, ja vie sinut sitten Versailles'hin yhdessä toisen matkustajaryhmän kanssa, joka on yhtä innostunut näkemään tämän historiallisen palatsin. Jos matkustat Pariisiin kesällä, ei ole parempaa vaihtoehtoa, sillä sen lisäksi, että saavutte perille nopeasti (noin tunti), ajoneuvossa on ilmastointi, ja uskokaa pois, Pariisin kesälämpötiloissa arvostatte sitä.

Saavuttuanne Versailles'iin näin mukavan matkan ja sisäänpääsyn ilman jonotusta teillä on kaikki energia kuunnella oppaan selityksiä, katsella muinaisia kuninkaallisia kammioita ja kävellä läpi puutarhojen, joissa vuodenajasta riippuen näette kauniin vesi-, valo- ja musiikkinäytelmän.

 • Hinta: alkaen noin 70 € (sisältää kuljetuksen ja sisäänpääsyn).
 • Matka-aika: yhteensä noin 50-60 minuuttia.
 • Suositellaan, jos: haluat unohtaa odottelun ja saapua Versaillesiin mukavasti nauttimaan vierailustasi.

Varaa matkasi Versaillesiin

2. Kuinka päästä Versaillesiin junalla Pariisista?

Pariisi RER| ©Rob Dammers
Pariisi RER| ©Rob Dammers

Kuinka päästä kohteeseen Versailles paikassa Pariisi nopeasti ja edullisesti? Se on olemassa, ja se on juna. Pääset Versaillesiin noin 30 minuutissa yhdeltä Pariisin keskeisimmistä juna-asemista, ja vieläpä hyvään hintaan (noin 4 euroa kumpaankin suuntaan). Riippuen siitä, missä asut, sinun kannattaa valita jompikumpi junalinja, vaikka varoitan sinua siitä, että sinun on vaihdettava junaa päästäksesi perille. Joka tapauksessa kerron sinulle, mitä vaihtoehtoja sinulla on.

RER-linja C

Pariisin Invalidesin asemalta on yhteys Versailles Rive Gauchen asemalle, joka on 10 minuutin kävelymatkan päässä Versaillesin sisäänkäynniltä. Pääset sinne RER-linja C:llä, joka kulkee noin 30 minuutissa näiden kahden pisteen välisen matkan. Ole varovainen ja varmista, että otat junan Versailles Château - Rive Gauche -suuntaan, sillä linjassa on haarautuma.

Suosittelen arvostamaan tätä vaihtoehtoa, sillä se on melko halpa (noin 8 € edestakainen matka) ja pääset Invalideihin helposti Pariisin metrolla mistä tahansa Pariisin kaupunginosasta.

Transilien

Asutko Montparnassessa? Se on upea kaupunginosa, ja sen asemalta (Paris-Montparnasse) pääsee noin 15 minuutissa Versailles-Chantiersin asemalle Transilienin N-linjalla. Sieltä on vain noin 20 minuutin kävelymatka Versailles'n palatsin sisäänkäynnille, joten jos olet matkalla Pariisiin lasten kanssa, se ei ehkä ole paras vaihtoehto.

Jos hotellisi on lähellä Montmartren kaupunginosaa, Pariisin Saint-Lazaren asemalta lähtee Real Madridin Transilienin linjan L virallinen verkkosivusto noin 30 minuutissa, mutta sen jälkeen sinun on käveltävä vielä noin 20 minuuttia Versailles'n sisäänkäynnille.

.

 • Hinta: noin 4 € (yhteen suuntaan)
 • Matka-aika: yhteensä noin 50 minuuttia
 • Suositellaan, jos: sinua ei haittaa, että joudut siirtymään tai kävelemään asemille ja asemilta.

Varaa lippusi Versaillesiin

3. Pääset Versaillesiin Pariisista bussikuljetuksella

Suora bussi| ©versaillesexpress
Suora bussi| ©versaillesexpress

Haluatko päästä kohteeseen Versailles suoraan kohteesta Pariisi? Minulla on sinulle vaihtoehto: Versailles Express. Se on tosiaan nopea vaihtoehto, sillä se kulkee Eiffel-tornilta Versaillesiin noin 30-40 minuutissa, mutta se ei ole kovin helppokulkuinen. Mitä tarkoitan? Sen lisäksi, että sillä on vain kaksi lähtöä Eiffel-tornilta päivässä, sen hinta on melko korkea (noin 25 euroa), ja palvelu on käytettävissä vain tiistaista sunnuntaihin tammikuusta lokakuuhun. Jos siis matkustat Pariisiin talvella, unohda tämä vaihtoehto.

Vaikka hinta on korkea, jos majoitut Eiffel-tornin lähellä, matkustat Pariisiin keväällä tai kesällä ja haluat päästä suoraan Versaillesiin mukavasti istuvassa bussissa ilman pysähdyksiä, harkitse Versailles Express -vaihtoehtoa.

 • Hinta: noin 25 €
 • Matka-aika: yhteensä noin 30 minuuttia.
 • Suositellaan, jos: Haluat jättää pysähdykset väliin ja päästä Pariisin keskustasta suoraan Versaillesiin.

4. Pääset Versaillesiin Pariisista julkisilla busseilla

Bussilinja 171| ©Bus Box
Bussilinja 171| ©Bus Box

Jos haluat Versaillesiin julkisilla busseilla, jotka ovat halvempia (noin 3 euroa), voit ottaa bussilinjan 171. Matka Pont de Sèvresiltä Place d'Armes de Versailles'n aukiolle, joka on aivan sisäänkäynnin vieressä, kestää noin 30 minuuttia. Bussi kulkee melko tiheästi (noin 10 minuutin välein) ja on käytettävissä käytännössä koko päivän (aamukuudesta keskiyöhön).

Vaikka sinun on keksittävä keino päästä Pont de Sèvresin asemalle, bussi 171 kulkee melko nopeasti, ja voit katsella maisemia, kunnes Versailles'n palatsi ilmestyy horisonttiin tervehtimään sinua.

 • Hinta: noin 2 € (yhteen suuntaan)
 • Matka-aika: yhteensä noin 30 minuuttia
 • Suositellaan, jos: Etsit erittäin edullista vaihtoehtoa.

Varaa lippusi Versaillesiin

5. Kuinka päästä Versaillesiin taksilla Pariisista?

Taksi Pariisi| ©joiseyshowaa
Taksi Pariisi| ©joiseyshowaa

Vaikka taksi Pariisista Versaillesiin ei olekaan halvin vaihtoehto (se maksaa noin 40-60 euroa per suunta), se on hyvä vaihtoehto, jos matkustat ryhmässä ja haluat päästä suoraan palatsiin noin puolessa tunnissa ilman odottelua, välipysähdyksiä tai viivästyksiä. Varmista vain, että otat Pariisin virallisen taksin, jotta sinua ei huijata.

Jos viet lapsia Versaillesiin, taksi on myös hyvä vaihtoehto, koska lapset ovat turvallisempia ja rauhallisempia turvaistuinten ansiosta. Lisäksi sinun ei tarvitse kävellä tai vaihtaa paikkaa, sillä taksi ottaa sinut kyytiin ja jättää sinut sinne, minne haluat.

 • Hinta: alkaen 40 € (yhteen suuntaan)
 • Matka-aika: noin 30 minuuttia
 • Suositellaan, jos: matkustat ryhmässä tai lasten kanssa.

6. Miten päästä Pariisista Versaillesiin autolla?

Autokierros| ©Alexandr Podvalny
Autokierros| ©Alexandr Podvalny

Jos olet päättänyt vuokrata auton lomasi ajaksi tehdäksesi kiertomatkan Ranskassa tai lähteä erilaisille retkille Pariisista, se on loistava idea! Noin 16€:lla päivässä saat auton, jolla voit liikkua Pariisissa ja käyttää tilaisuuden Versaillesiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että voit vuokrata auton vain, jos olet vähintään 21-vuotias ja sinulla on vähintään vuoden ajokortti. Huomaa, että jos ajokorttisi ei ole EU-maan myöntämä, sinun on haettava kansainvälistä ajokorttia.

Voit vuokrata auton lentokentältä Pariisiin saapuessasi tai varata sen etukäteen verkossa, mitä suosittelen, jotta sinun ei tarvitse kiirehtiä. Muista myös tarkistaa Ranskan liikennesäännöt ja tietullit.

Kun sinulla on vuokra-auto ja olet Pariisissa valmiina lähtemään Versaillesiin, aja A13-moottoritietä kohti Rouenia. Aja noin 30 minuuttia, kunnes saavut Versailles-Châteaun liittymään, ja sitten on aika etsiä parkkipaikka.

Versaillesin ulkopuolella on ilmaisia pysäköintialueita, mutta ne ovat aina täynnä, ja sinun on käveltävä palatsin sisäänkäynnille. Jos näin käy, älä huoli, sillä Versailles'n alueella on useita parkkipaikkoja, jotka maksavat noin 10 euroa neljältä tunnilta. Suosittelen Place des Armesin pysäköintipaikkaa, joka sijaitsee sisäänkäyntiä vastapäätä.

.

 • Hinta: noin 16 €/vrk
 • Matka-aika: noin 30 minuuttia
 • Suositellaan, jos: Olet vuokrannut auton Ranskan matkasi aikana ja haluat mennä Versaillesiin sillä.

7. Vertailemme kaikkia vaihtoehtoja, joilla pääset Pariisista Versaillesiin

 • Järjestetty kiertomatka
 • Hinta: alkaen noin 70 € (sisältää kuljetuksen ja sisäänpääsymaksut).
 • Kesto: noin 50-60 minuuttia
 • Etu: mukavuus
 • Haittapuoli: Jos haluat matkustaa yksin, tämä ei ole sinulle sopiva vaihtoehto.
 • Juna
 • Hinta: noin 4 € (yhteen suuntaan)
 • Kesto: noin 50 minuuttia
 • Etu: vastinetta rahalle
 • Haittapuoli: Tarvitaan kuljetuksia tai kävelyä asemille.
 • Sukkulabussi
 • Hinta: noin 25 €
 • Kesto: noin 30 minuuttia
 • Etu: suora matka
 • Haittapuoli: erittäin kallis eikä kovin helppokulkuinen.
 • Perinteinen bussi
 • Hinta: noin 2 € (yksi päivä)
 • Kesto: noin 30 minuuttia
 • Etu: melko edullinen hinta
 • Haittapuoli: Matkaa tekee vain yksi bussilinja.
 • Taksi
 • Hinta: noin 40€-60€ (yhteen suuntaan).
 • Kesto: noin 30 minuuttia
 • Etu: voit valita noutopaikan ja määränpään.
 • Haitta: erittäin korkea hinta
 • Vuokra-auto
 • Hinta: noin 16 €/vrk (ilman tietulleja).
 • Kesto: noin 30 minuuttia
 • Etu: voit liikkua vapaasti ja ilman aikataulua.
 • Haittapuoli: ei ole kustannustehokasta vuokrata autoa vain Versaillesiin menoa varten.

Oletko saanut valmiiksi Versaillesin vierailun järjestämisen? Sinne pääseminen on ensimmäinen askel, joten toivottavasti vinkkini auttoivat sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon.