Yves Saint Laurent Museo Pariisissa Liput: miten ostaa ja hinnat

Tutustu 1900-luvun vaikutusvaltaisimpiin kuuluneen muotisuunnittelijan perintöön. Tutustu Yves Saint Laurentin merkittävään panokseen naisten muodin maailmassa.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Yves Saint Laurent Museo Pariisissa Liput: miten ostaa ja hinnat

Iniciales del museo en la pared | ©Ekrulila

Pariisi on hämmästyttävä matkailukohde, joka tarjoaa monenlaista kulttuuritoimintaa käymällä sen monumenteissa ja lukuisissa museoissa. Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus arvostaa rakennusten arkkitehtonista perintöä ja tutustua historian suurten kirjailijoiden kuvataideteoksiin ja veistoksiin, voit myös vierailla muodin teemaan erikoistuneissa museoissa.

Jos et tiedä , mitä nähdä ja tehdä Pariisissa ja pidät muodin maailmasta, suosittelen ostamaan liput Yves Saint Laurent -museoon. Voit nauttia kuuluisan muotisuunnittelijan Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurentin tekemistä luonnoksista ja haute couture -malleista.

Paras vaihtoehto

Pariisin Yves Saint Laurent -museon liput

Varaa vierailusi Yves Saint Laurent -museoon Pariisissa.

Vierailet couturier Yves Saint Laurentin ateljeessa, jossa hän loi lukemattomia muotimaailmaa mullistavia malleja. Näet hänen luonnoksiaan, prototyyppejä ja hänen tuotemerkkiinsä kuuluvia ikonisia mekkoja.

Tunnusomainen couturier Yves Saint Laurent ei ansainnut erityistä paikkaa vain muotimaailmassa, vaan myös Pariisin kaduilla. Tästä on todisteena hänen nimeään kantava museo, jossa on 30 vuoden historia. Tämä on ajanjakso, jolloin suunnittelija työskenteli keskeytyksettä ateljeessaan, jossa voit vierailla, jos varaat lippusi kuukausia etukäteen. Näin pääset tutustumaan osaan tämän arvostetun muotitalon perinnöstä.

Yves Saint Laurent -museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia yksinomaan ryhmille. Kierrokset järjestetään tiistaista sunnuntaihin klo 9:00-11:00, kaksi tuntia ennen virallisia avajaisia. Voit tutustua ikonisten vaatteiden,** prototyyppien, asusteiden, mallien, luonnosten** ja muiden huoneissa esillä olevien esineiden tärkeän kokoelman **historiaan **. Kaikki tämä yksityiskohtaisesti museon asiantuntevan henkilökunnan opastuksella.

Suositellaan, jos... haluat oppia ja ihailla legendaarisen couturierin Yves Saint Laurentin perintöä, joka onnistui muuttamaan haute couture -muodin historian kekseliäisyydellään ja lahjakkuudellaan.

Kuinka paljon liput Pariisin Yves Saint Laurent -museoon maksavat?

Euroseteleitä puupöydällä| ©Markus Spiske
Euroseteleitä puupöydällä| ©Markus Spiske

Liput Pariisissa sijaitsevaan Yves Saint Laurent -museoon maksavat keskimäärin 10 euroa per henkilö. Tämä on kertalippu, jolla pääset ilmaiseksi tutustumaan kaikkiin rakennuksen huoneisiin.

Tähän lippuun ei sisälly erikoisoppaan seuraa, joten voit tutustua huoneisiin omaan tahtiisi. Samoin jokaisen näyttelyn edessä on infokortti, jossa on tarkat tiedot esillä olevista haute couture -vaatteista, asusteista, valokuvista, kaavoista ja muusta materiaalista.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museoon

Minkälaisia lippuja on saatavilla? Onko Pariisissa sijaitsevaan Yves Saint Laurent -museoon saatavilla lippuja, joilla voi ohittaa jonon?

museon sisäänkäynti, jossa ihmiset jonottavat| ©taigatrommelchen
museon sisäänkäynti, jossa ihmiset jonottavat| ©taigatrommelchen

Pariisissa sijaitseva Yves Saint Laurent -museo tarjoaa vierailijoille useita erilaisia lippuja, joten voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan. Näitä ovat yksittäiset, yhteis-, ryhmä- ja opastetut liput.

Kuka tahansa voi ostaa yksittäisen lipun joko lipunmyynnistä tai Pariisin Yves Saint Laurent -museon viralliselta verkkosivustolta. Ryhmälippu on tarkoitettu julkisille yrityksille, ja sillä on erityishinta, joka ilmoitetaan varauksen yhteydessä.

Ryhmälipun osalta on kaksi vaihtoehtoa:

 • Kierros museo-oppaan kanssa, joka kertoo sinulle Yves Saint Laurent -muotitalon historiasta ja jokaisesta näyttelystä huoneissa.
 • Kierros yksityisoppaan kanssa niille, jotka haluavat tutustua museoon ja nauttia henkilökohtaisemmasta vierailusta.

Nämä kaksi viimeistä kierrosta kestävät noin tunnin, ja ne ovat saatavilla tiistaista lauantaihin, mutta vain aamupäivisin **(klo 9:00 ja 11:**00).

Molemmissa tapauksissa varaukset on tehtävä vähintään 24 tuntia etukäteen.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museossa

Sisältyvätkö liput Pariisin Yves Saint Laurent -näyttelyyn johonkin kaupungin turistipassiin?

mies poseeraa museon symbolissa| ©Aymane mellouki
mies poseeraa museon symbolissa| ©Aymane mellouki

Ei, valitettavasti lippuja Pariisin Yves Saint Laurent -museoon ei ole saatavilla osana kaupungin turistipasseja. Sinun on siis ostettava lippusi netistä tai lipputoimistosta.

Tärkeimpiin turistipasseihin, kuten City Passes, Go City ja Paris Pass, sisältyy kuitenkin vierailu muihin nähtävyyksiin, joista voit nauttia Yves Saint Laurent -museokierroksen jälkeen.

Näin on esimerkiksi joissakin Pariisin 17 parhaassa museossa, kuten Louvre-museossa ja Orangerie-museossa, joka sijaitsee vain 39 minuutin matkan päässä Yves Saint Laurent -museosta.

Varaa Paris Pass

Onko olemassa lippuja, jotka sisältävät opastetun kierroksen Yves Saint Laurent -museossa Pariisissa, ja onko se sen arvoista?

mallinukke korujen ja hatun kanssa| ©Albyn Davis
mallinukke korujen ja hatun kanssa| ©Albyn Davis

Kyllä, joillakin Pariisissa sijaitsevan Yves Saint Laurent -museon lipuilla pääset opastetulle kierrokselle kaikkiin huoneisiin. Tämä koskee lippuja, joita tarjotaan enintään 15 hengen ryhmille, jotka kuuluvat julkisille ja liike-elämän organisaatioille, jotka saavat myös erikoishinnan.

Näin museon henkilökuntaan kuuluva kokenut opas kertoo muun muassa näyttelyiden yksityiskohtaisen historian ja anekdootteja, joita couturier on kokenut ammattiuransa aikana.

Epäilemättä näiden lippujen ostaminen on kannattava vaihtoehto, sillä hyvästä hinnasta ryhmäsi pääsee nauttimaan täydellisestä kierroksesta, jossa he oppivat Yves Saint Laurentin panoksen merkityksestä muodin kehitykselle.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museossa

##Onko Pariisissa sijaitsevaan Yves Saint Laurent -museoon saatavilla alennettuja lippuja? Kyllä, Yves Saint Laurent -museossa on alennettuja lippuja, joten voit maksaa lippukassalla 7 euroa, jolloin säästät 3 euroa per henkilö yleiseen hintaan verrattuna.

Kaikki kävijät eivät kuitenkaan ole oikeutettuja tähän alennukseen kertalipun hinnasta, sillä sinun on täytettävä tietyt vaatimukset, jotka voidaan tarkistaa henkilökortin avulla. Sinun on esimerkiksi oltava 10-18-vuotias ja oltava muodin tai taidehistorian opiskelija tai yliopisto-opiskelija.

Myös Pariisissa sijaitsevaan Yves Saint Laurent -museoon on mahdollisuus päästä ilmaiseksi. Tätä varten sinun on oltava:

 • Alle 10-vuotias.
 • Toimittaja, jolla on asianmukainen oikeaksi todistettu henkilöllisyystodistus.
 • Kansainvälisen museo- ja museoalan järjestön (ICOM) jäsen.
 • Fyysinen vamma (tässä tapauksessa myös saattaja saa alennuksen).
 • Työtön kävijä.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museossa

Onko lapsille tarjolla erityisiä lippuja?

onnellinen lapsi| © Patricia Prudente
onnellinen lapsi| © Patricia Prudente

Pariisissa sijaitsevassa Yves Saint Laurent -museossa alle 10-vuotiaat lapset eivät maksa sisäänpääsymaksua, joten he pääsevät rakennukseen täysin ilmaiseksi. Se on siis hyvä vaihtoehto, jos olet Pariisissa lasten kanssa ja haluat kasvattaa heissä rakkautta haute couture -muotia kohtaan.

Jos lapsi on 11-18-vuotias, hän saa 3 euron erikoisalennuslipun. Tällöin he maksavat museoon pääsystä vain 7 euroa.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museossa

Miksi liput kannattaa ostaa verkosta eikä lipputoimistosta?

henkilö älypuhelin kädessä| ©Priscilla du preez
henkilö älypuhelin kädessä| ©Priscilla du preez

Kun ostat liput verkossa, voit maksaa ennakkoon ja sähköisesti, joten pääset taatusti Yves Saint Laurent -museoon sinulle parhaiten sopivana päivänä ja kellonaikana.

Periaatteessa se on ikään kuin tekisit varauksen, joten kun saavut rakennukseen, et joudu vaaraan, ettet pääse sisään, koska ihmisiä on paljon. Tämä vaihtoehto on siis kätevämpi kuin mennä suoraan lipputoimistoon.

Yves Saint Laurent -museon aukioloajat Pariisissa

ihmisiä kävelee museossa| ©adrienblanc
ihmisiä kävelee museossa| ©adrienblanc

Pariisissa sijaitsevan Yves Saint Laurent -museon aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin kello 11:00-16:00. Lauantaisin rakennus on kuitenkin yöaikaan auki, joten se pitää ovensa auki kolme tuntia tavallista pidempään eli klo 21:00 asti.

On myös tärkeää muistaa, että viimeinen päivittäinen sisäänpääsy on 45 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Näin ollen gallerioihin pääsee päivällä klo 17.15 asti ja illalla klo 20.15 asti.

Pariisissa sijaitsevan Yves Saint Laurent -museon aukioloajat 24. ja 31. joulukuuta ovat erityiset: museo suljetaan ennenaikaisesti klo 16.30, ja viimeinen sisäänpääsy on klo 15.45.

Lisätietoja saat Yves Saint Laurent -museon virallisilta verkkosivuilta ennen vierailua.

Kuinka paljon aikaa tarvitset Pariisissa sijaitsevaan Yves Saint Laurent -museoon tutustumiseen?

tervetulokyltti| ©Matt Kieffer
tervetulokyltti| ©Matt Kieffer

Pariisin Yves Saint Laurent -museossa vierailemiseen kuluu yleensä yksi tunti. Itse asiassa tämä on rakennuksen oppaiden ryhmävierailuilla tarjoaman kierroksen pituus.

Ihmisten vierailutahti on kuitenkin usein erilainen, joten jotkut vierailijat tarvitsevat kierroksen loppuunsaattamiseen vähintään 30 minuuttia lisää eli puolitoista tuntia.

Toisilla kävijöillä aikaa kuluu jopa 45 minuuttia, sillä he menevät museoon viimeisestä sisäänkäynnistä ennen sulkemisaikaa.

Oli miten oli, käynti Pariisin Yves Saint Laurent -museossa vie vain vähän aikaa, joten voit sovittaa muita aktiviteetteja aikatauluusi. Ota esimerkiksi yksi Pariisin pyöräretkistä tai hyppää kaupungin parhaisiin kiertoajelubusseihin tutustuaksesi kaupunkiin.

Varaa opastettu kierros Yves Saint Laurent -museoon

Paras aika vierailla Yves Saint Laurent -museossa Pariisissa

mallinukke mekossa| ©José D...
mallinukke mekossa| ©José D...

Yves Saint Laurent -museossa on parasta käydä silloin, kun turisteja on vähemmän, sillä silloin odotusaika lipunmyynnissä lyhenee.

Esimerkiksi Yves Saint Laurent -museossa kannattaa käydä joka päivä klo 17:00, sillä silloin on vähän ihmisiä. Samaan aikaan lauantaisin vähiten väkeä on kello 19:00 ja 20:00.

Lisäksi ilmastollisesti mikä tahansa kuukausi vuodesta on hyvä aika vierailla Yves Saint Laurent -museossa, koska kyseessä on suljettu tila, eivätkä sään tyypilliset muutokset vaikuta kierrokseen.

Rakennus pitää itse asiassa yllä matalaa lämpötilaa näyttelyiden hyvän kunnon säilyttämiseksi, mikä on eduksesi, jos olet Pariisissa kesällä, sillä sinun ei tarvitse huolehtia hellekesästä.

Kuinka päästä kohteeseen Yves Saint Laurentin museo paikassa Pariisi?

ihmisiä bussissa| © Ash Gerlach
ihmisiä bussissa| © Ash Gerlach

Jos et tiedä , miten päästä Pariisissa vierailemaan Yves Saint Laurent -museossa, joka sijaitsee osoitteessa 5 Av. Marceau, 75116, 16. arrondissementissa, sinun on hyvä tietää, että tähän tarkoitukseen on käytettävissä useita liikennevälineitä. Voit mennä bussilla, junalla, metrolla tai käyttää Vélib-pyöränjakojärjestelmää.

Ensimmäisessä tapauksessa, eli bussilla , voit nousta bussilla 92, 80, 71, 63 tai 42 Alma-Marceaun pysäkillä. Voit käyttää myös N-, L- tai J-junia, mutta jos haluat matkustaa Pariisin metrolla, linja 9 Alma-Maceaun asemalla on paras vaihtoehto.

Jos haluat liikkua kaupungissa kahdella pyörällä, voit käyttää Vélib-pyöriä, joiden asemat ovat osoitteissa 3, Avenue Montaigne ja 2, Avenue Marceau.

Asiat, joita ei kannata jättää väliin Yves Saint Laurent -museossa Pariisissa

mallinukke punaisissa, valkoisissa ja mustissa mekoissa.| ©Larry Syverson
mallinukke punaisissa, valkoisissa ja mustissa mekoissa.| ©Larry Syverson

Pariisissa sijaitseva Yves Saint Laurent -museo on haute couture -muodille omistettu tila. Täällä voit nauttia hämmästyttävistä vaatteiden ja asusteiden näyttelyistä. Kaikki ne ovat edustavia elementtejä couturier Yves Saint Laurentin työstä noin 30 vuoden ajalta.

Museon huoneissa on yhteensä 5000 mekkoa, jotka on jaettu eri näyttelyihin sen mukaan, millä ajanjaksolla ne on tehty. Löydät myös noin 15 000 asustetta, prototyyppejä ja lukemattomia luonnoksia, valokuvia hänen muotinäytöksistään ja joitakin valkokankaita, joilla näytetään elokuvia hänen elämästään.

Kierroksen aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Yves Saint Laurentin työpajaan, joka oli paikka, jossa hän teki kaikki ideansa mahdollisiksi ja vei ne paperilta kankaalle, jotta hän voisi innovoida muotimaailmaa huimalla tavalla.

Lisäksi Yves Saint Laurent -museon 450 neliömetrin kokoinen kartano tarjoaa Napoleon III -tyylisen julkisivunsa ja sisätilojensa ansiosta kurkistuksen kaupungin arkkitehtoniseen menneisyyteen.

Vinkkejä Yves Saint Laurent -museossa vierailuun Pariisissa

ihmiset kävelevät mekon ympärillä| ©Laurence Gras
ihmiset kävelevät mekon ympärillä| ©Laurence Gras

Matkailukohteissa on yleensä joitakin sääntöjä, joita vierailijan on noudatettava, eikä Yves Saint Laurent -museo Pariisissa ole poikkeus. Näin voit hyödyntää vierailusi parhaalla mahdollisella tavalla ja välttää kaikenlaiset haitat.

Seuraavassa on muutamia käytännön vinkkejä:

 • Jos vierailet Pariisissa sijaitsevassa Yves Saint Laurent -museossa talvella, sinun on hyvä pitää lämpimänä vierailusi aikana, sillä rakennuksen lämpötila pidetään melko alhaisena, jotta näyttelyesineet eivät vahingoittuisi.
 • Älä ota mukaasi lemmikkieläimiä, paitsi jos kyseessä on avustajakoira.
 • Varaa lippusi vähintään 24 tuntia etukäteen.
 • Vältä suurten laukkujen tai matkalaukkujen käyttöä, sillä niitä ei sallita museon sisällä.
 • Yritä saapua museoon hyvissä ajoin, sillä museon sisäisten turvatarkastusten läpipääsy voi kestää jonkin aikaa.
 • Huomaa, että gallerioissa ollessasi et voi poistua sieltä ja palata sinne uudelleen, ellet osta uutta lippua.