Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten liikkua Dubaissa

Vierailetko ensimmäistä kertaa Dubaissa etkä tiedä, millaisia liikennevaihtoehtoja kaupungissa on? Tässä viestissä voit selvittää epäilyksesi. Jatka lukemista

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Miten liikkua Dubaissa

Dubai | © Enrico Strocchi

Dubai on yksi Lähi-idän suosituimmista matkakohteista. Viime vuosina se on kasvanut autiomaan keskellä sijaitsevasta syrjäisestä kaupungista yhdeksi maailman moderneimmista ja futuristisimmista kaupungeista.

Se ulottuu yli 40 kilometriä Persianlahden rannikkoa pitkin, ja näin laajojen etäisyyksien kattamiseksi Dubain hallitus on kehittänyt vankan liikenneverkoston, jonka avulla pääset paikasta toiseen ilman pitkiä kävelymatkoja, jotka ovat lähes mahdottomia tässä kaupungissa.

Jos suunnittelet matkaa kaupunkiin lähikuukausina, älä jätä väliin tätä pientä opasta siitä, miten Dubaissa voi liikkua helposti. Saat kaiken irti ajastasi, etkä jää paitsi kaikesta Dubain nähtävyydestä ja toiminnasta. Aloitetaan!

1. Järjestetyllä Dubain kiertomatkalla ei ole vaivaa!

Vierailu Dubain linnoituksessa| ©Santiago Cordero Guerrero
Vierailu Dubain linnoituksessa| ©Santiago Cordero Guerrero

Matkustitpa Dubaihin sitten työ- tai lomamatkalle, helpoin ja mukavin tapa tutustua kaupunkiin, jos vierailet siellä ensimmäistä kertaa ja sinulla ei ole paljon aikaa, on ottaa järjestetty Dubain kiertoajelu, joka näyttää sinulle Dubain tärkeimmät nähtävyydet yhden päivän aikana.

Tämäntyyppiset kierrokset on suunniteltu siten, että vierailijat voivat tutustua kaupunkiin rennosti paikallisen oppaan johdolla, joka selittää yksityiskohtaisesti kaiken näkemänsä, kun he matkustavat mukavassa ajoneuvossa, joka vie heidät kaupungin kulmasta toiseen.

Miksi valita järjestetty Dubain kiertomatka?

Jos liityt johonkin näistä järjestetyistä Dubain kiertomatkoista, sinun ei tarvitse huolehtia liikkumisen logistiikan suunnittelusta eli reittien löytämisestä eri nähtävyyksille, parhaiden liikennevälineiden selvittämisestä, reittisuunnitelmien ja yhteyksien selvittämisestä tai lippujen hankkimisesta, muiden asioiden ohella. Kaikesta on huolehdittu viimeistä yksityiskohtaa myöten, jotta voit liikkua Dubaissa murehtimatta mistään - vain nauttimalla!

Mitä näet näillä järjestetyillä Dubain kiertomatkoilla?

Tämäntyyppinen kierros kestää yleensä koko päivän (noin 8 tuntia), ja kierroksen aikana sinulle näytetään Dubain vanhan ja uuden puolen välinen kontrasti, jotta saat kokonaiskuvan kaupungista.

Niihin kuuluu yleensä sellaisia tunnuskohteita kuin muun muassa Burj Khalifa, Jumeirahin moskeija, Burj Al Arab, Dubain museo ja Al Fahidin linnoitus. Dubain kaupunginosat, jotka nämä järjestetyt kierrokset yleensä kattavat, ovat:

 • Bur Dubai: Dubai Creekin eteläpuolella sijaitsevalla alueella sijaitsee Al Bastakiyan kaupunginosa, joka on yksi kaupungin vanhimmista ja jonka rakennuksissa ja Bur Dubai Soukissa näkyy menneiden aikojen loisto.
 • Dubai Creek: Dubai Creek erottaa Deiran ja Bur Dubain kaupunginosat toisistaan. Erittäin miellyttävä paikka kävellä. Voit ylittää rannan toiselta puolelta toiselle abrasilla, perinteisellä dubaitilaisella veneellä.
 • Deira: Dubai Creekin pohjoispuolella sijaitseva Deira on kaupungin vanha osa. Deiran kierroksella voit vierailla esimerkiksi Gold and Spice Soukissa, Al Mamzar Beach Parkissa ja Heritage Housessa.
 • Jumeirah: Tämä on ulkomaalaisten suosima asuinalue ja kaupungin suosituin ranta-alue.

Varaa Dubain pakettimatka

2. Dubain metro on nopein tapa kulkea

Metron odottaminen| ©Fabio Achilli
Metron odottaminen| ©Fabio Achilli

Metro on Dubain käytetyin liikennemuoto, joka yhdistää nopeasti kaupungin tärkeimmät paikat. Se on täysin automatisoitu, ja järjestelmän pituus on 75 kilometriä.

Tällä hetkellä se koostuu kahdesta linjasta (punainen ja vihreä), jotka on jaettu yli 40 asemaan, mutta tulevaisuudessa on suunnitteilla lisää asemia.

Punainen linja

Sekulkee kaupungin halki pohjoisesta etelään ja alkaa Dubain kansainväliseltä lentokentältä ja päättyy Jebel Aliin.

Linja kulkee Sheikh Zayed Roadin (kaupungin pääväylä) varrella, joten reitti kulkee kauniiden pilvenpiirtäjien välissä.

Punainen metrolinja on suosituin turistien keskuudessa, sillä se yhdistää tärkeimmät asemat, kuten kansainvälisen lentokentän, Burj Khalifan, Dubai Mallin ja Ibn Battuta Mallin.

Kun kuitenkin laskeudut Dubain kansainväliselle lentoasemalle pitkän lennon jälkeen, haluat ehkä mieluummin varata kuljetuksen Dubain lentoasemalta hotelliin nopeasti ja ilman odottelua. Jos olet liian väsynyt käyttämään julkisia liikennevälineitä, tämä on yksi parhaista Dubain matkavinkeistä, joita voin antaa sinulle.

Vihreä linja

Vihreä linja kulkee Dubai Creekin suuntaisesti, ja se alkaa Deirasta ja päättyy Bur Dubaihin. Tämä metrolinja kulkee molempien kaupunginosien suosituimpien nähtävyyksien kautta.

Onko mahdollista siirtyä näiden kahden linjan välillä?

Jos sinun on joskus vaihdettava suuntaa, voit vaihtaa kahden Dubain metrolinjan välillä Bur Jumanin ja Union Squarenasemilla.

Kuinka paljon metrolippu maksaa?

Dubain metro on paitsi moderni, nopea ja puhdas myös halpa. Matka voi maksaa noin 0,80 euroa, mutta matkan hinta vaihtelee määränpään etäisyyden mukaan.

Voit ostaa yksittäisen lipun tai Nol-kortin Dubain metroasemilta, linja-autoasemilta tai supermarketeista, kuten Waitrose, Carrefour tai Spinneys.

Jos haluat ladata Nol-korttisi, voit käyttää metroasemilla olevia automaatteja.

Mitkä ovat Dubain metron aukioloajat?

Se toimii viikon jokaisena päivänä, ja asemat ovat yleensä auki näinä aikoina:

 • Lauantaista keskiviikkoon: klo 5-12.
 • Torstai: klo 5.00 - 1.00
 • Perjantai: klo 10.00-1.00.

Tämä saattaa kuitenkin muuttua juhlapyhinä, joten kun suunnittelet päivän nähtävyyksiä metrolla, tarkista kyseisen päivän aikataulu.

Ruuhka-aikana Dubain metron vuoroväli on yleensä 5 minuuttia, kun taas muina aikoina se on 7 minuuttia.

Mitä sinun on tiedettävä Dubain metrosta?

 • Juominen ja syöminen met rossa on kielletty saattueiden puhtauden säilyttämiseksi. Vartijat, jotka valvovat matkustajien turvallisuutta, voivat sakottaa niitä, jotka tekevät niin.
 • Jokaisessa Dubain metrojunassa on kolme osastoa: ensimmäinen luokka (Nol Card Gold -kortin haltijat), naisten osasto ja kaikkien muiden matkustajien osastot.
 • Metroasemat ovat ilmastoituja, ja niillä on ilmainen Wi-Fi matkustajille. Myös matkapuhelinverkon kattavuus on kattava.
 • Dubain metrossa voit ottaa mukaan kaksi matkatavaraa: matkalaukun ja käsimatkatavaran.

Järjestetyn kiertomatkan varaaminen Dubaissa

3. Dubain bussit ovat halvin tapa liikkua

Dubai Bus| ©Andrew Mansfield
Dubai Bus| ©Andrew Mansfield

Taloudellinen vaihtoehto Dubain tutkimiseen on bussi. Viime vuosina ajoneuvokanta on kasvanut kasvavan käyttäjämäärän vuoksi, ja sitä on päivitetty uusilla, mukavilla autoilla, jotka vastaavat paremmin käyttäjien tarpeita.

Kaikki Dubain bussipysäkit ovat yhteydessä metroverkkoon, joten on helppo suunnitella matka, jossa yhdistyvät molemmat liikennemuodot. Etenkin nyt, kun bussipysäkit on muutettu pieniksi ilmastoiduiksi keidaspaikoiksi, jotka auttavat sinua selviytymään kaupungin valtavasta kuumuudesta.

Kuinka monta bussilinjaa on olemassa?

Dubain bussiverkostossa on yli 100 linjaa, mukaan lukien yöbussit (jotka on merkitty kirjaimella N ja linjanumerolla) ja syöttöliikenteen bussit, jotka yhdistävät kaupunginosat metrolinjoihin (jotka on merkitty kirjaimella F ja linjanumerolla).

Kuinka paljon bussilippu maksaa?

Matkan hinta voi olla noin 0,50 euroa, mutta matkan hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan.

Koska Dubaissa bussinkuljettajat eivät hyväksy käteistä, sinun on ostettava ladattava Nol Card, jonka voi ostaa metroasemien automaateista.

Mitkä ovat Dubain bussiaikataulut?

Reitit liikennöivät viikon jokaisena päivänä kello 4:stä 1:een aam ulla lukuun ottamatta reittiä C01, joka liikennöi 24 tuntia vuorokaudessa. Dubain bussien vuoroväli on 30 minuuttia.

Mitä sinun on tiedettävä Dubain busseista?

Bussipysäkillä ei saa syödä tai juoda eikä istuimilla saa maata bussin saapuessa. Tällaisesta käytöksestä rangaistaan Dubaissa vaihtelevin sakoin.

Järjestetyn kiertomatkan varaaminen Dubaissa

4. Dubain takseissa, enemmän mukavuutta ja mukavuutta varten

Dubai taksit| ©Fabio Achilli
Dubai taksit| ©Fabio Achilli

Toinen hyvä tapa liikkua Dubaissa on taksi. Länsimaiden taksipalveluihin verrattuna Dubain taksipalvelut ovat varsin edullisia maan alhaisen bensiinin hinnan vuoksi.

Dubaissa toimiiuseita taksiyhtiöitä, jotka voi erottaa toisistaan katon värin perusteella, sillä muu kori on aina kermanvärinen. Monet niistä ovat yksityisomistuksessa (kuten Careem tai Uber), kun taas yksi on julkinen (Dubai Taxi Corporation).

Dubain hallitus valvoo viimeksi mainittua RTA:n (Dubai Roads and Transport Authority) kautta, ja vaikka kaikki taksiyhtiöt tarjoavat samankaltaista palvelua, matkustajat käyttävät eniten Dubai Taxi Corporation -taksiyhtiötä (punaisella katolla) sen tarjoamien turvallisuuteen ja halpoihin hintoihin perustuvien palvelujen vuoksi.

Miten takseja käytetään Dubaissa?

Dubaissa on yli 50 taksitolppaa, erityisesti ostoskeskusten, hotellien, lentokentän ja metroasemien läheisyydessä. Jos taksitolpalla ei ole takseja, voit soittaa taksitolpan puhelinnumeroon ja tilata taksin hakemaan sinut (tämä kestää enintään 30 minuuttia).

RTA on kuitenkin lanseerannut RTA Smart Taxi -sovelluksen, jonka avulla voit varata taksin älypuhelimellasi. Se maksaa saman verran kuin puhelimitse soittaminen, mutta kertoo kuljettajan nimen, sijainnin ja läheisyyden sijaintiisi sekä arvioidun saapumisajan määränpäähäsi.

Kuinka paljon se maksaa?

Dubaissa takseissa on mittari, joka on kytkettävä päälle reitin alussa. Lippumaksu on noin 2 euroa ja lipun hinta noin 0,50 euroa kilometriltä. Helpoin tapa selvittää, kuinka paljon taksimatka maksaa, on kuitenkin asentaa RTA S'hail -sovellus.

Syötä vain lähtöpisteesi ja määränpääsi, ja sovellus laskee likimääräisen hinnan taksille ja jopa muille Dubain liikennevälineille, kuten metrolle ja bussille.

Mitä sinun on tiedettävä Dubain takseista?

 • Kuten metrossa, myös takseissa on vain naisille tarkoitettuja takseja, joita ajavat naispuoliset taksinkuljettajat. Niitä kutsutaan vaaleanpunaisiksi takseiksi, ja ne maksavat noin 1,45 euroa päivällä ja noin 1,69 euroa kello 22.00 alkaen.
 • Monet taksinkuljettajat eivät ole paikallisia, vaan ovat kotoisin muista maista, eivätkä välttämättä tunne kaupunkia tarpeeksi hyvin tunnistaakseen tarkan osoitteen. Näissä tapauksissa, kun annat heille haluamasi paikan nimen, muista mainita myös jokin lähellä sijaitseva nähtävyys, jotta he saavat viitteitä. Voit myös jäädä pois tunnetulla metroasemalla ja kulkea reitin julkisilla liikennevälineillä.
 • Kaikissa Dubai Taxi Corporationin takseissa ei tällä hetkellä ole datapuhelinta, joten on parasta pitää mukanaan käteistä, jotta voit maksaa kyydistäsi. Toisaalta Uberin ja Careemin kaltaisten sovellusten ajoneuvot hyväksyvät korttimaksut.

5. Veneillä Dubaissa nauttimassa luonnonkauniista maisemista

Dubain lautalle nouseminen| ©Dennis Sylvester Hurd
Dubain lautalle nouseminen| ©Dennis Sylvester Hurd

Toinen tapa liikkua Dubaissa on lautta. Kaupunki kasvoi Creek-joen rannalla, joka on luonnollinen suistoalue, joka erottaa Bur Dubain ja Deiran historialliset alueet toisistaan. Edestakaista kulkua varten on tarjolla erilaisia vesiliikennevaihtoehtoja, perinteisistä puuveneistä ( abras ) ja nykyaikaisista lautoista risteilyihin Dubain venesatamassa.

1. Abras

Niitä käytetään Dubai Creekin ylittämiseen. Ne maksavat 0,48 euroa, ja ne maksetaan käteisellä kuljettajalle. Ne lähtevät muutaman minuutin välein, joten taajuus on suuri. Perinteisen abran kyydissä pääset nauttimaan kauniista näkymistä Creekiin.

2. Dubai Lautta

RTA:n ylläpitämillä nykyaikaisilla katamaraaneilla voit nähdä kaupungin eri nähtävyyksiä vedestä käsin sekä sen upean rannikon. Reittejä on kuusi, mutta suosituin on Al Ghubaibasta Dubai Marinaan kulkeva reitti, sillä se näyttää joitakin kaupungin ikonisia maamerkkejä, kuten Atlantiksen, Burj Al Arabin ja Burj Khalifan. Liput alkavat 3,60 eurosta. Voit tarkistaa aikataulut Dubain liikenteen virallisilta verkkosivuilta.

3. Dubai Marina risteilyt

Jumeirah Palmin vieressä Dubain eteläosassa on Dubai Marinan alue. Tämä on rakennettu keinotekoisen kanavan ympärille, josta pääsee mereen, ja se on ravintoloiden, ostoskeskusten ja luksushotellien paikka.

Hauska tapa tutustua alueeseen on tehdä 60-90 minuutin veneristeily Dubain huvivenesataman ympäri, jolloin voit nähdä alueen ikonisimmat nähtävyydet, kuten huvivenesataman, Palm Jumeirahin keinotekoisen saariston sekä muun muassa Burj Al Arab- ja Atlantis The Palm -hotellit.

Suosittelen, että otat tämän risteilyn Dubai Marina -venesataman ympärillä illalla ja jäät sen jälkeen illalliselle ja miellyttävälle kävelylle alueelle, sillä tunnelma on erittäin vilkas auringonlaskun aikaan ja kaupunkikuva näyttää kauniilta värivalojen valaisemana.

Varaa Dubai Marina Cruise

6. Matkailubussilla, jotta saat kaiken irti vierailustasi

Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman
Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman

Dubain kaltaisessa kaupungissa, jossa etäisyydet ovat niin valtavat, hyvä tapa liikkua on matkustaa turistibussilla, sillä sen avulla voit matkustaa mukavasti istuen kaupungin yhdestä kohdasta toiseen ja tutustua sen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Dubain avoimilla kiertoajelubusseilla voit suunnitella oman matkasuunnitelmasi Dubaissa ja kiertää kaupunkia omaan tahtiisi hyppäämällä kyytiin ja poistumalla mistä tahansa reitin varrella sijaitsevasta pysäkistä. Jos olet siellä vain lyhyen aikaa, se on loistava tapa tutustua Dubaihin.

Kiertoajelubussin käyttö edellyttää, että valitset päivälipun (esim. 1, 2, 3, 5 tai 7 päivää), ja sinä aikana voit ajaa rajattomasti. Käyttöaika alkaa siitä, kun lunastat lipun ensimmäisen kerran.

Miten voin ostaa lipun, jolla pääsen kiertämään Dubaissa turistibussilla?

Nopein ja mukavin tapa on ostaa lippu etukäteen verkossa. Varausprosessin päätteeksi saat sähköpostitse kupongin, jonka voit lunastaa missä tahansa reitin varrella sijaitsevassa pysäkissä.

Haluan varata paikan turistibussista


Vertailemme vaihtoehtoja Dubaissa liikkumiseen

 • Metro
 • Hinta: Alkaen 0,80 €
 • Aikataulu: Joka päivä
 • Taajuus: 5 minuuttia
 • Viivat: 2 (punainen ja vihreä)
 • Bussi
 • Hinta: Alkaen 0,50 €.
 • Aikataulu: Joka päivä
 • Taajuus: 30 minuuttia
 • Rivit: Yli 100 riviä
 • Taksit
 • Hinta: Alkaen 2 € lippu alaspäin ja kilometrikohtainen hinta alkaen 0,50 €.
 • Aikataulu: Joka päivä
 • Taajuus: Korkea
 • Linjat: Useat yritykset
 • Lautat
 • Hinta: alkaen 0,48 € abras ja alkaen 3,60 € lautta.
 • Aikataulu: Joka päivä
 • Taajuus: Korkea
 • Linjat: Eri linjat