Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta vinkkiä Dubaissa vierailuun

Jos suunnittelet matkaa Dubaihin lähiaikoina, älä jätä väliin näitä käytännön vinkkejä, joiden avulla saat kokemuksesta kaiken irti!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

10 parasta vinkkiä Dubaissa vierailuun

Vierailu dyyneillä Dubaissa | © Pavel Kalenik

Jos vierailet Lähi-idässä ensimmäistä kertaa ja olet jo miettinyt , mitä nähdä ja tehdä Dubaissa, sinulla saattaa olla joitakin kysymyksiä matkaa varten.

Jotta kaupunkiin tutustuminen olisi helpompaa, tässä postauksessa on 10 käytännön vinkkiä Dubain matkalle, jotka auttavat sinua järjestämään täydellisen lomamatkan. Aloitetaan!

1. Matkusta mieluummin syksyllä ja keväällä kuin kesällä

Nauti Dubain dyynit Buggyn kyydissä| ©Richard Zhou
Nauti Dubain dyynit Buggyn kyydissä| ©Richard Zhou

Dubain kesä on erittäin kuuma, ja lämpömittarit voivat nousta helposti 50 asteeseen. Lämpötilat ovat niin korkeat, että monet ulkoilma-aktiviteetit, joita olet ehkä ajatellut (kuten matka Dubain aavikolle), voivat olla vaikeita.

Ellet ole tottunut korkeisiin lämpötiloihin etkä välitä äärimmäisestä kuumuudesta, tämä ei ole hyvä aika vierailla Dubaissa. Ei edes silloin, kun on hiljainen sesonki ja hotellien ja lentojen hinnat ovat huomattavasti halvempia.

Jos aiot käydä Dubaissa ja haluat nauttia auringosta, merestä ja uima-altaista, kaksi hyvää matkustusaikaa ovat kevät ja syksy (keskikesä). Molemmat ovat myös lämpimiä vuodenaikoja, mutta ne eivät ole yhtä kuumia kuin kesä, joten voit nauttia ulkoilma-aktiviteeteista ilman väkijoukkoja.

Talvi on toinen hyvä aika matkustaa Dubaihin, jos sinulla on pieni budjetti, sillä silloin on sesonkiaika. Lämpötilat ovat leudot (harvoin yli 30 °C), mutta hinnat nousevat joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Älä missaa viestiä paras aika matkustaa Dubaihin, josta löydät yksityiskohtaisempaa tietoa.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

2. Saavuttuasi Dubaihin saat kuljetuksen hotelliisi

Lentokone saapuu Dubaihin| ©Aero Icarus
Lentokone saapuu Dubaihin| ©Aero Icarus

Kun laskeudut Dubaihin pitkän lennon jälkeen, olet luultavasti väsynyt ja haluat päästä hotelliin mahdollisimman pian lepäämään. Dubain kansainvälinen lentoasema on yksi maailman vilkkaimmista lentoasemista, ja viimeinen asia, jonka haluat tehdä tuntikausia kestäneen lentomatkan jälkeen, on kävellä ympäri lentoaseman terminaalia matkatavaroiden kanssa etsiessäsi ilmaista taksia, joka veisi sinut hotelliisi.

Neuvoni on varata Dubain lentokenttäkuljetus, joka hakee sinut lentokentältä ja vie sinut suoraan hotelliin ilman odottelua. Matkustat nykyaikaisissa ajoneuvoissa, joissa on mukavat istuimet, ammattitaitoisten kuljettajien kanssa, jotka tuntevat Dubain läpikotaisin, ja tiedät etukäteen, kuinka paljon matka maksaa - ei yllätyksiä mittareiden kanssa!

Kun otat taksin Dubaissa, muista, että kaikki taksinkuljettajat eivät ole paikallisia, joten on todennäköistä, että jotkut heistä eivät tunne kaupunkia hyvin. Sen lisäksi, että annat heille määränpääsi osoitteen, muista ottaa mukaan kartta tai anna heille viittaus lähistöllä sijaitsevaan nähtävyyteen.

Varaa lentokenttäkuljetus

3. Ota sairausvakuutus Dubain matkaa varten

Stetoskooppi| ©Karolina Grabowska
Stetoskooppi| ©Karolina Grabowska

Dubai on rauhallinen ja turvallinen kohde, jossa on nykyaikainen ja kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä. Terveydenhuolto voi kuitenkin tulla hyvin kalliiksi, jos sinulle sattuu valitettavasti vahinko, eikä sinulla ole sairausvakuutusta matkasi aikana.

Jotta vältät kaikki yllätykset, jotka voisivat pilata tällaisen erityisen matkan, on parasta ottaa sairausvakuutus Arabiemiirikunnissa. Mutta ennen kuin otat riskin ja ostat matkasairausvakuutuksen, kehotan sinua tarkistamaan pankkikorttisi sopimuslausekkeista, sisältävätkö ne vakuutuksen, kun maksat matkasi niiden avulla.

4. Käytä julkista liikennettä Dubaissa liikkumiseen

Dubain bussi| ©Andrew Mansfield
Dubain bussi| ©Andrew Mansfield

Vaikka Dubai on edelleen yksityisestä liikenteestä riippuvainen kaupunki, liikenneverkkoa on viime aikoina modernisoitu huomattavasti, ja se on loistava vaihtoehto päästä paikasta toiseen oleskelusi aikana.

 • Metro: On 2 linjaa (punainen ja vihreä). Vaikka sen kattavuus on rajallinen, se on nopea ja tiheästi liikennöivä ja pysähtyy lähellä tärkeimpiä hotelleja.

 • Bussi: Verkostossa on yli 100 linjaa, joista yksi on yöbussi, ja voit myös ottaa Dubain kiertoajelubussin, jolla on ilmaisia pysähdyksiä kaupungin nähtävyyksien ympärillä.

 • Taksi: Taksit ovat melko halpoja, ja käytät niitä todennäköisesti useaan otteeseen. Kanna mukanasi käteistä AED (dirham), koska monissa ei ole korttiautomaattia.

Miten ostaa lippu?

Jos käytät mieluummin julkista liikennettä, sinun on ostettava NOL-kortti, jos haluat matkustaa metrolla tai bussilla, sillä käteistä ei hyväksytä.

Älä jätä väliin postausta Miten liikkua Dubaissa, jotta tiedät yksityiskohtaisesti kaikki käytettävissäsi olevat vaihtoehdot liikkua kaupungissa.

Varaa paikkasi Dubain kiertoajelubussissa

5. Ole varovainen, missä juot alkoholia Dubaissa

Alkoholia käyttävä henkilö| ©cottonbro
Alkoholia käyttävä henkilö| ©cottonbro

Alkoholin juomisen alaikäraja on 21 vuotta, mutta jotkin baarit eivät saa tarjoilla alkoholijuomia alle 25-vuotiaille.

Matkailijat voivat nauttia alkoholia luvanvaraisissa paikoissa, kuten hotelleissa, ravintoloissa ja yökerhoissa, mutta juominen tai humalassa oleminen julkisesti ei ole sallittua.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lain mukaan se on rangaistava teko, joten jos päätät ottaa ryypyn, varmista, ettei alkoholi nouse päähäsi, jotta vältät joutumasta vaikeuksiin.

6. Nauti parhaista Lähi-idän ruokalajeista Dubaissa

Tyypillinen arabialainen ruoka| ©PHRS
Tyypillinen arabialainen ruoka| ©PHRS

Mitä syödä kaupungissa?

Dubaissa voit nauttia parasta paikallista ja kansainvälistä ruokaa. Jos pidät Lähi-idän ruoasta, libanonilaiset, syyrialaiset ja iranilaiset ovat kaikki suosittuja kaupungin ravintoloissa, mutta voit myös maistella herkullisia ruokia italialaisesta, japanilaisesta, kiinalaisesta, intialaisesta ja marokkolaisesta keittiöstä, vain muutamia mainitaksemme. Valinnanvaraa riittää!

Missä syödä Dubaissa?

Jos haluat syödä ravintoloissa, joissa paikalliset tekevät sitä, suosittelen menemään ostoskeskuksiin tai Deiraan (Dubain vanha keskusta), jossa on perinteisiä ruokapaikkoja, joissa tarjoillaan perinteisiä ruokia melko halvalla, kun taas jos haluat kokeilla suuria nimikkoravintoloita, löydät ne hotelleista.

Jos haluat inspiraatiota, suosittelen sinua katsomaan postausta Missä syödä Dubaissa, josta löydät useita ideoita, jotka varmasti miellyttävät sinua.

7. Tarkista yleiset vapaapäivät Dubaissa

Dubai in the Heights| ©Mayred Nyckmey
Dubai in the Heights| ©Mayred Nyckmey

Arabiemiirikuntien yleisten vapaapäivien tarkka tunteminen on melko vaikeaa, koska useimmat vapaapäivät määräytyvät kuun kalenterin mukaan, mutta voit löytää internetistä joitakin likimääräisiä tietoja, jotka helpottavat Dubain matkan suunnittelua.

Jos matkasi ajoittuu islamilaisen kalenterin suosittuihin juhlapäiviin, kuten Eid al-Adhaan tai ramadaniin, kaupunki on todennäköisesti liian hiljainen, ja siellä on vähän tai ei lainkaan liikettä, sillä emiraatit kokoontuvat kotiinsa juhlimaan perheidensä ja läheistensä kanssa.

Pidä tämä mielessäsi, kun suunnittelet lomaa Dubaissa, ja harkitse matkaa Dubaista; turisteja kyllä löytyy, mutta väkijoukot ovat näinä aikoina silti pienempiä kuin muina vuodenaikoina.

Varaa kiertomatka Dubaissa

8. Ole kunnioittava Ramadanin aikana

Perinteet Ramadanin juhlinnassa| ©Gabby Canonizado
Perinteet Ramadanin juhlinnassa| ©Gabby Canonizado

Ramadan on islamilaisen kalenterin yhdeksännen ja pyhimmän kuukauden arabialainen nimi. Tähän aikaan vuodesta muslimit juhlivat aikaa, jolloin Allah paljasti Koraanin profeetta Muhammadille, ja perheet rukoilevat ja paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.

Jos Dubain matkasi ajoittuu ramadanin aikaan, tämä on hyvä aika uppoutua islamilaiseen kulttuuriin ja oppia lisää sen tavoista. Matkailijat ovat tervetulleita yhteisöön, mutta heidän ei tarvitse noudattaa samoja sääntöjä kuin muslimien. Muut kuin muslimimatkailijat voivat syödä hotelleissa ja ostoskeskuksissa, joissa ravintolat pidentävät aukioloaikojaan ramadanin aikana, jotta kaikki asiakkaat mahtuisivat mukaan. Dubaissa on paljon hiljaisempaa öisin ramadanin aikana.

Kunnioituksen ja kohteliaisuuden merkkinä pidetään kuitenkin sitä, ettei julkisesti syödä tai juoda ramadanin aikana paastoten.

Toinen asia, jota kannattaa miettiä, kun päätät varata retkiä Dubaissa, on se, että tämän pyhän kuukauden aikana jotkin yritykset saattavat sulkea aikaisemmin, jotta voit viettää enemmän aikaa perheen kanssa. Pidä tämä mielessä, kun järjestät aktiviteettien aikataulua siellä!

9. Pukeudu vaatimattomasti julkisesti

Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan
Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan

Kun pakkaat matkatavaroitasi, muista, että Arabiemiraatit on konservatiivinen maa, joka noudattaa muslimien tapoja, joten on tärkeää, että pukeudut paikallista herkkyyttä kunnioittavaan asuun.

Kun vierailet julkisilla paikoilla, kannattaa pukeutua raittiisiin vaatteisiin, jotka peittävät hartiat ja polvet. Vaikka Dubai on kaikista emiraateista ehkä vapaamielisin ja uimapukuja voi käyttää rannalla ja uima-altaalla, muilla julkisilla paikoilla on parasta välttää tiukkoja, lyhyitä tai paljastavia vaatteita, jotka saattavat herättää ei-toivottua huomiota tai loukata herkkyyttä.

Dubain kuuman ilmaston vuoksi suosittelen pakkaamaan matkalaukkuun kevyet, väljät puuvillavaatteet sekä hatun ja aurinkolasit, jotka suojaavat sinua voimakkaalta auringonvalolta.

Naisten ei ole pakko käyttää hijabia Dubaissa, mutta on suositeltavaa pakata mukaan kevyt huivi, joka mahtuu helposti laukkuun, jos haluat peittää hiuksesi esimerkiksi moskeijassa käydessäsi.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tästä, suosittelen lukemaan postauksen Miten pukeutua Dubaissa, josta löydät lisää vinkkejä siitä, miten pukeutua sopivasti kaupungissa lomasi aikana.

10. Opi hieman arabiaa Dubain vierailua varten

Arabia| ©Mona Termos
Arabia| ©Mona Termos

Dubain virallinen kieli on arabia, mutta matkailualueilla puhutaan eniten englantia. Keskitason kielitaidolla kommunikoit helposti Dubain eri kaupunginosissa. Koskaan ei kuitenkaan ole pahitteeksi opetella muutama sana paikallista kieltä, jotta voi luoda yhteyksiä paikallisiin.

Joitakin hyödyllisiä arabiankielisiä ilmaisuja Dubain-matkallasi ovat:

 • Tervehdys
 • Hei: Marhaban
 • Hyvää huomenta: Saba'a AlKair
 • Hyvää iltapäivää: Masa'a AlKair
 • Hyvää iltaa: Laila Tiaba
 • Hyvästi: Ma'a ElSalama
 • Hyvästi: Wada'an
 • Hyödyllisiä sanoja
 • Kyllä: Na'am
 • Ei: Laa
 • Hyvä: Taib
 • Huono: Saia
 • Ole hyvä: Min Fadilak
 • Kiitos: Shokran