Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

7 parasta tekemistä Deirassa

Deira on Dubain alue, joka on täynnä historiaa, karismaa, tuoksuja ja makuja, kaukana pilvenpiirtäjistä. Liity mukaani ja tutustu tämän taianomaisen kaupunginosan parhaisiin vierailukohteisiin ja suunnitelmiin.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuuttia luettu

7 parasta tekemistä Deirassa

Deira, Dubai | ©Susanne Nilsson

Deiran kaupunginosa sijaitsee kaupunkia erottavan jokisuiston pohjoispuolella, Persianlahden rannikon ja Dubain kansainvälisen lentokentän vieressä. Deira on yksi Dubain alkuperäisistä alueista, ja se on kehittynyt Creek-joen varteen. Historiallisesti se on ollut Dubain kaupallinen keskus, mutta suurten ostoskeskusten nousu on vienyt sen aseman.

Se on kuitenkin myös kasvanut kaupungin taloudellisen kehityksen myötä, ja siellä asuu nyt suurin osa kaupungin työväestöstä. Sen asukkaat ovat pääasiassa Intian ja Pakistanin alueilta tulleita maahanmuuttajia.

Kadut ovat hieman kaoottisia ja pölyisiä, mutta naapurustossa on ainutlaatuinen karisma, ja se on Dubain nähtävyyksien ja tekemisen listalla. Sen soukkeihin kokoontuu paikallisia ja turisteja kaikkialta maailmasta, mikä tekee siitä kaupungin monikulttuurisimman alueen. Deira on yksi niistä kaupunginosista, joissa on pakko käydä, jos matkustat Dubaihin. Tässä on luettelo paikoista, joissa sinun kannattaa vierailla:

1. Dubai Creek

Matka Dubai Creekin läpi| ©Paul Fenwick
Matka Dubai Creekin läpi| ©Paul Fenwick

Dubai Creek on luonnollinen puro, joka jakaa kaupungin ja erottaa toisistaan kaupungin kaksi historiallisinta kaupunginosaa, Deiran ja Bur Dubain. Noin 10 kilometrin pituinen kaupunki syntyi ja vakiinnutti asemansa merkittävänä kauppapaikkana.

1900-luvun alussa Afrikasta ja Intiasta saapui lukuisia laivoja, joiden lastina oli mausteita, koruja ja kaikenlaisia tavaroita, joita myydään yhä nykyäänkin Deiran soukissa. Viime vuosisadan puolivälissä jokisuisto koki suuren muutoksen. Se ojitettiin, ja uusia laitureita rakennettiin, jotta Creekiin edelleen kulkeva meriliikenne lisääntyisi.

Nykyään jokisuiston rannat ovat yksi parhaista alueista rauhalliselle kävelylle ja yksi suosikkipaikoistani ilman tärkeimpien nähtävyyksien hälinää. Minulle paras tapa nauttia tästä alueesta on kuitenkin matkustaa vesillä Abras-aluksella. Nämä ovat perinteisiä puuveneitä, jotka kuljettavat matkustajia rannalta toiselle, mikä on aidompi ja halvempi vaihtoehto kuin risteily Dubain venesatamassa. Niitä on tällä hetkellä noin 150 suistossa.

Varaa jahtimatka Dubai Marinassa

Ylitä Dubai Creek

Creekiä pitkin kulkee kaksi päälinjaa Deirasta Bur Dubaihin ja päinvastoin:

  • Deira Old Souqin asema (Deira) - Bur Dubain asema (Bur Dubai).
  • Al Sabkha Station (Deira) - Dubai Old Souq Station (Bur Dubai).

Deirasta Bur Dubaihin kulkeva linja liikennöi kello 5:00 ja 00:00 välillä, kun taas toinen linja liikennöi 24 tuntia vuorokaudessa. Lipun hinta on erittäin halpa, noin 20 senttiä kumpaankin suuntaan, ja se maksetaan lautamiehelle käteisellä.

Voit vuokrata Abran, jolla pääset liikkumaan Dubai Creekissä, ja ne maksavat yleensä noin 30 euroa tunnilta. Jos valitset tämän vaihtoehdon, suosittelen tekemään sen auringonlaskun aikaan. Jotkut Abras-varustamot tarjoavat myös illallisen laivalla.

Varaa perinteinen purjehdusristeily Dubaissa

2. Gold Souk

Vierailu Gold Soukissa| ©Alejandro Muñiz
Vierailu Gold Soukissa| ©Alejandro Muñiz

Deiran edustavin piirre on epäilemättä sen soukit. Monista kultasukista niin sanottu kultasukki on suosituin ja tunnetuin. Itse asiassa yksi lempinimistä, jolla Dubain kaupunki tunnetaan, on "Kullan kaupunki", ja se johtuu suurelta osin tästä paikasta. Soukissa on noin 300 korukauppaa, joissa kulta on tärkein materiaali, mutta myös timantteja ja muita jalo- ja puolijalokiviä käsitellään.

Eräässä kaupassa, jonka löydät pian soukiin tulon jälkeen , on esillä Najmat Taiba. Kulta- ja timanttisormus, jolla on Guinnessin maailmanennätys maailman painavimpana sormuksena. Sormuksen kruunaava jalokivi painaa 5,17 kiloa, ja sormuksen valtava kultasormus painaa lähes 60 kiloa.

Varaa kierros Dubain soukkeihin

Vinkkejä ostajille

Kultasukki on ihanteellinen paikka korujen ystäville tai niille, jotka haluavat antaa lahjan, jota he eivät koskaan unohda. Kaikille heille jaan kanssanne vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, jos aiot tehdä ostoksia kultasukissa:

Kultasukki on hyvin säännelty, ja siellä on näytöt, jotka kertovat kullan hinnan grammalta karaatin mukaan. Kiinnitä huomiota ja merkitse tiedot muistiin, jos kauppias pyytää kohtuuttoman suurta summaa.

Koska kyseessä ovat hyvin säännellyt markkinat, kaupoissa on vaikea tulla huijatuksi. Korun hinta riippuu kuitenkin myös siihen tehdystä kultasepän työstä, ja tässä yhteydessä he yrittävät saada sinulta ylimääräistä rahaa. Tinkiminen on välttämätöntä, eikä myyjän antamaan ensimmäiseen hintaan pidä koskaan luottaa. Jos olet taitava tässä taidossa, saat huomattavia alennuksia.

Älä tee ostoksia ensimmäisestä näkemästäsi liikkeestä. Vaihtoehtoja on loputtomasti, ja jos käytät aikaa niiden tutkimiseen, löydät varmasti etsimäsi paremmalla hinnalla.

Väärennöksiä on lähes mahdotonta löytää kaupoista, mutta niiden ulkopuolella näin ei ole. Kauppojen välissä sinua lähestyvät todennäköisesti katukauppiaat, joiden tuotteet ovat todennäköisesti väärennöksiä.

Voit maksaa käteisellä tai luottokortilla, mutta jos maksat käteisellä, kauppiaat antavat sinulle todennäköisemmin alennusta.

Varaa Dubai Souks Tour

Miten päästä Soukiin

Kultasuk sijaitsee kaupunginosan läntisimmässä osassa, ja sinne on melko helppo päästä. On parasta kävellä ja hyödyntää kävelymatka nähdäksesi Deiran kadut, souk on hyvin opastettu ja sinne on helppo päästä. Jos saavut Abras del Creekin asemalta, sinne on vain muutama sata metriä opasteita seuraamalla.

Muita vaihtoehtoja ovat bussi tai metro. Bussilla pääset bussilinjoilla 8, 10, X10, 91A ja X23, ja metrolla voit jäädä pois Al Rasin pysäkillä vihreällä linjalla.

Soukin aukioloajat

Souk on avoinna seitsemänä päivänä viikossa paitsi perjantaiaamuisin, joka on islamilainen lepopäivä. Myymälät ovat avoinna klo 9:00-13:00 ja 16:00-22:00.

Lämpö ei ole ongelma, koska se on katettu. On kuitenkin vaikea välttää väkijoukkoja. Jos sinulla on mahdollisuus valita, suosittelen menemään keskiviikkoisin tai torstaisin, koska silloin on yleensä vähemmän väkeä.

Varaa Dubai Street Food Tour

3. Spice Souk

Spice Souk| ©Patricia Ortega
Spice Souk| ©Patricia Ortega

Hyvin lähellä Gold Soukia, käytännössä sen vieressä, on mausteiden**"Souk"**(niin soukkeja kutsutaan Dubaissa). Jos kultasukki on nähtävyys, tämä on haju- ja makuelämys. Kun lähestyt kauppoja, tuoksu tunkeutuu sinuun ja kutsuu sinut sisään. Täältä löydät loputtoman määrän Lähi-idän mausteita, joita ei tunneta länsimaissa ja jotka kannattaa löytää ja maistaa. Parhaat paikalliset kokit käyvät täällä, ja mausteiden lisäksi täällä myydään riisiä, pähkinöitä ja muita vastaavia tuotteita, joita voit kokeilla ennen ostamista.

Miten päästä Dubaihin

Se on tuskin 200 metrin päässä kultasukista, joten suunnat kultasukille ovat lähes samat. Lähin metropysäkki on edelleen Al Ras, ja bussit kulkevat samoilla linjoilla, jotka mainitsin jo aiemmin kultasukille.

Aukioloajat

Maustekauppojen aukioloajat ovat samat kuin kultasukin kauppojen. Klo 9:00-13:00 ja 16:00-22: 00. Samasta syystä ne ovat suljettuina myös perjantaiaamuisin.

Maustesukissa ei yleensä ole yhtä paljon väkeä kuin kultasukissa, mutta sinne kannattaa mennä keskiviikkoisin tai torstaisin.

Varaa Dubain ruokakierros

4. Hajuvesi Souk

Hajuvedet hajuvesisukista| ©Alejandro Muñiz
Hajuvedet hajuvesisukista| ©Alejandro Muñiz

Tämä on myös hyvin lähellä kulta- ja maustesukkeja - itse asiassa kaikki kolme sijaitsevat samalla alueella - ja tämä on par excellence -tuoksusukki. Sanotaan jopa, että sen voi tavoittaa pelkän hajun perusteella. Hajuvedet ovat osa arabimaailman syvimmälle juurtunutta perinnettä, ja hajuvesien souk on tästä hyvä esimerkki. Näiltä markkinoilta löydät kaikenlaisia tuoksuja. Eteeriset öljyt, suitsukkeet, eri puiden tuoksut ja pitkä lista muita.

Kauppiaat tarjoavat mahdollisuuden myydä tukkumyyntiin, mutta voit myös ostaa mittatilaustyönä valmistettuja hajuvesiä, joissa on valitsemasi tuoksusekoitukset erikokoisissa pulloissa. Tarjolla on hintaluokkia, jotka sopivat kaikille budjeteille, mutta muista, että jotkut hajuvedet voivat maksaa yhtä paljon kuin jotkut kultasukin korut.

Miten päästä Dubaihin

Se sijaitsee kultasukin itäpuolella, muutaman sadan metrin päässä 10. kadulla. Metro- ja bussipysäkit ovat samat kuin edellä, ja se on hyvin lähellä Al Sabkha Abrasin asemaa, jos ylität joen.

Aukioloajat

Hajuvesimyymälät noudattavat samoja aukioloaikoja eli kello 9.00-13.00 ja 16.00-22.00. Perjantaiaamuisin ne ovat suljettuina.

Varaa Dubain yökierros

5. Deiran rantamarkkinat

Tuoreen kalan myynti| ©Devin Hunter
Tuoreen kalan myynti| ©Devin Hunter

Niille, jotka haluavat maistaa Dubain ruokakulttuuria, Deiran kaupunginosan rantamarkkinat ovat ehdoton vierailukohde. Nykyään markkinat ovat nykyaikaisemmat ja paremmin varustetut, mutta niissä on säilynyt soukkien klassinen olemus. Sen tärkein nähtävyys ovat kalakojut, joissa on kaikenlaisia tuoretuotteita, jotka tuodaan suoraan Persianlahdelta. Kalan ja äyriäisten lisäksi tarjolla on myös kojuja, joissa myydään lihaa, hedelmiä ja vihanneksia, joista useimmat ovat tyypillisiä alueelle.

Kaikki tuoreet tuotteet saapuvat varhain aamulla, joten se on paras aika käydä markkinoilla. Voit myös nähdä, miten kala puhdistetaan ja valmistetaan. Jos aiot ostaa, älä unohda tinkiä, sillä klassinen souk-tyyli on yhä paikallaan. Markkinoilla on myös ravintoloita, jotka myyvät alueen tuotteita.

Miten sinne pääsee

Markkinat sijaitsevat Deiran kaupunginosan pohjoisosassa rannikon varrella. Se on hieman syrjässä turistikohteista, joten sinne pääsee parhaiten taksilla. Dubain alhaisen hintatason ja kuumuuden vuoksi taksit ovat aina paras tapa liikkua kaupungissa. Linja-autot 17 ja C15 pysähtyvät lähistöllä, mutta suosittelen, että otat sen sijaan taksin.

Aukioloajat

Markkinoille on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, joka päivä. Se on kuitenkin suljettu tiettyinä aikoina siivoustöiden vuoksi. Lauantaista torstaihin kello 14:00-16:00 ja perjantaisin kello 12:30-13:30 markkinat on suljettu siivouksen vuoksi.

Suosittelen menemään sinne heti aamusta, koska silloin heillä on tuoreimmat tuotteet. Jos ei, voit mennä viime hetkellä, sillä jäljellä olevat tuotteet ovat yleensä edullisempia. Jos voit välttää perjantaita, sitä parempi. Tämä on islamin vapaapäivä, ja siellä on yleensä enemmän väkeä.

6. Heritage House

Heritage Housen sisäänkäynti| ©Serge Bystro
Heritage Housen sisäänkäynti| ©Serge Bystro

Heritage House on historiallinen ja perinteinen Dubain rakennus, joka on muutettu eräänlaiseksi museoksi, jossa voit nähdä omakohtaisesti, millaista perinteinen kotielämä oli. Rakennus on peräisin 1800-luvun lopulta, ja sen omisti 1900-luvulla yksi Dubain kuuluisimmista kauppiaista, joka muutti sen 950 neliömetrin palatsiksi. Dubain hallitus osti sen vuonna 1994 ja kunnosti sen matkailukäyttöön sopivaksi.

Heritage Housen kierroksen aikana vierailet talon kaikissa huoneissa, jotka toimivat peilinä sen vieraiden entisestä elämästä. Kartanon sisäpihalla voit rentoutua ja nauttia kupin teetä, joka tarjoillaan paikan päällä. Vierailu on maksuton, erittäin miellyttävä ja erittäin suositeltava, koska se on hyvin lähellä kultasukkia.

Miten sinne pääsee

Talo on käytännössä kultasukin vieressä. Jos menet metrolla ja jäät pois vihreän linjan Al Ras -asemalla, Heritage House on aivan sen vieressä. Pääset sinne myös Abralla, joka pysähtyy Deira Old Souq Marinen pysäkillä. Bussilinjat 8, 10, X10, 91A ja X23 pysähtyvät lähistöllä.

Aukioloajat

Vierailuaika on **lauantaista torstaihin klo 8:00-19:30 ja perjantaisin klo 14:30-19:**30. Muista, että sisäänpääsy on ilmainen.

7. Al Mamzar Beach Park

Päivän viettäminen Al Mamzar Beach Parkissa| ©Fabio Achilli
Päivän viettäminen Al Mamzar Beach Parkissa| ©Fabio Achilli

Deiran pohjoispuolella, kaukana soukkien ja ympäröivien katujen hälinästä, sijaitsee Mamzar Beach Park. Se on keidas, jonka hoidetuilla rannoilla voit viettää päivän rentoutuen, ja se on ihanteellinen , jos matkustat Dubaihin heinä- tai elokuussa, vuoden kuumimpina kuukausina. Se avattiin vuonna 1994, ja käytössäsi on viheralueita, suihkuja, grillejä, leikkikenttiä lapsille, kioskeja, uima-altaita, vuokrattavia mökkejä jne. Kaikki tämä yhdessä erittäin puhtaiden ja hyvin hoidettujen valkoisten hiekkarantojen kanssa tekee siitä yhden matkailijoiden suosikkirannoista.

Liput

Pääsy puistoon yhden päivän ajaksi maksaa 5 dirhamia eli noin 1,20 euroa valuuttakurssin mukaan. Jos haluat päästä myös puiston uima-altaisiin, sisäänpääsymaksu on 2,40 euroa. Jos matkustat autolla, pysäköinti maksaa 7,20 euron lisämaksun.

On tärkeää tietää, että maanantaisin ja keskiviikkoisin puistoon saavat maan perinteiden vuoksi mennä vain naiset ja lapset ja että sinun on myös noudatettava Dubain pukeutumissääntöjä.

Aikataulut

Puisto on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon klo 8:00-22:00 ja torstaista lauantaihin klo 8:00-23:00.

Miten päästä Deiraan

Puiston huono puoli on, että se sijaitsee kaukana kaupungin keskustasta. Mutta älä anna sen estää sinua nauttimasta rannoista. Kuten aina Dubaissa, paras tapa päästä sinne on taksi. Jos valitset bussilinjan C28, pysähtyy puiston sisäänkäynnin luona.

Se siitä suositusteni listasta Deiran vierailukohteista. Seutu on täynnä taikaa ja perinteitä, joita et voi jättää väliin, jos matkustat Dubaihin.