Dubai 1 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Onko sinulla päivä Dubaissa? Täydellistä, voit ottaa mukaan koko kokemuksen tästä vastakohtien kaupungista. Tässä postauksessa kerron avaimet tärkeimpien nähtävyyksien näkemiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Dubai 1 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Dubain ranta | © Christoph Schulz

Emiraatin pääkaupungissa Dubaissa on paljon nähtävää. Halusitpa sitten historiallisen kävelyn, ostospäivän tai kävelyn satamassa, tämä on sinulle sopiva kohde. Tässä postauksessa vien sinut kierrokselle Dubain erikoisimpiin paikkoihin, joista voit nauttia yhden päivän aikana.

Tulet rakastamaan niitä: voit tutustua kaupungin menneisyyteen, nauttia näköalasta korkeuksista tai vierailla vesieläintarhassa.

Aloita päivä aikaisin kävelyllä Dubai Creekin varrella

Kävele Dubai Creekiä pitkin| ©Stefan Wisselink
Kävele Dubai Creekiä pitkin| ©Stefan Wisselink

Kun ajattelet Dubaita, mikä tulee mieleesi? Ei varmasti vaatimaton perinteinen kaupunki.

Sitä se kuitenkin oli vielä vähän aikaa sitten, ennen kuin kerrostaloja alettiin rakentaa ja kaupungista tuli ylellisyyden ja nykyaikaisuuden symboli. Ehdotan, että otat kaiken irti päivästäsi Dubaissa aloittamalla kävelyn kaupungin vanhimmassa osassa. Joen rannoille asettuivat ensimmäiset asukkaat, jotka kävivät kauppaa helmillä ja kaloilla.

Jos olet todella kiinnostunut tutustumaan Dubain historiaan, suosittelen varaamaan kierroksen vanhaan ja moderniin Dubaihin. Nykyäänkin voit tuntea tämän vanhan kaupungin tyylin kävelyllä veden äärellä. Suosittelen erityisesti Deira Creekin tai Heritage Villagen alueita, joista voi nauttia kävellen.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Risteily Dubai Creekiä pitkin

Dubai Creek| ©Stefano Brivio
Dubai Creek| ©Stefano Brivio

Jos kävely Dubai Creekin rannalla saa sinut haluamaan ylittää vesi, voit tehdä sen perinteisellä veneellä.

A bra, Dubain perinteiset veneet, maksavat noin 28 euroa tunnilta riippumatta siitä, kuinka monta ihmistä aluksella on.Voit myös ottaa lautan ja nauttia näkymistä pohjoiseen ja etelään. Kummallakin puolella on yksi kaupungin historiallisista kaupunginosista. Etelässä näkyy Bur Dubai, modernimpi alue, ja pohjoisessa perinteisempi Deira. Voit nauttia kahdesta mielenkiintoisesta lauttareitistä, jos lähdet risteilylle Dubai Marinaan. Molemmat kestävät noin tunnin ja maksavat noin 12 euroa (noin 50 AED):

 • Kierros Dubain vanhimpaan ja perinteisimpään osaan. Se lähtee Al Gubaiban laiturilta Bur Dubain rantakadulta. Päivittäin on kaksi lähtöä, klo 17:00 ja 19:00.
 • Dubai Marinasta toinen lauttareitti vie Jumeirah Palmille. Se lähtee päivittäin klo 9 ja 11.

Toinen upea vaihtoehto on varata jahtikierros Dubai Marinaan, jolloin näet Dubain tärkeimmät nähtävyydet, voit ihailla henkeäsalpaavaa taivaanrantaa ja nauttia upean lounaan tai illallisen, riippuen valitsemastasi vuorokaudenajasta. Ei kannata jättää väliin!

Varaa Dubain venesataman jahtikierros

Vieraile kauniilla historiallisella alueella: Al Fahidi

Al Fahidin kadut| ©Ankur Panchbudhe
Al Fahidin kadut| ©Ankur Panchbudhe

Olet hyvin lähellä: Al Fahidi sijaitsee myös Bur Dubaissa, kaupungin perinteisessä osassa. Se on historiallinen kaupunginosa, joka on täynnä näyttäviä rakennuksia.

Vaikka nykyään ymmärrämme Dubain modernin keskuksena, vanha kaupunginosa arabialaisarkkitehtuurineen on ihmeellinen.

Se on itse asiassa nimetty maailmanperintökohteeksi ja on viehättävä nähtävyys. Mutta ei vain rakennuksia, joita kävelykierros kaupunginosassa tarjoaa.Tuulitornien lisäksi voit vaeltaa kauniilla kapeilla kaduilla, käydä museoissa ja taidegallerioissa tai maistella paikallista ruokaa. Ainutlaatuisen makunsa ansiosta Al Fahidin alue jää mieleesi, eikä sitä kannata jättää väliin!

Varaa Dubain kiertomatka

Kävele tekstiilisukissa

Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo
Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo

Et voi lähteä Dubaista vierailematta yhdellä tyypillisistä vanhoista arabimarkkinoista, soukilla, ja harjoittelematta tinkimistaitojasi. Tai ainakin yritä, sillä tämän taidon hallitseminen vie aikaa.

Dubaissa on kolme tärkeintä soukia:

Nykyään soukit ovat muuttuneet matkailun myötä, ja siellä myydään enemmän matkamuistoja kuin tekstiilejä, mutta kiertoajelun varaaminen Dubain soukeille on vastustamaton suunnitelma, jos pidät shoppailusta.

Lisäksi monet perinteisistä räätäliliikkeistä on muutettu putiikeiksi, vaikka räätälöidystä puvusta voi yhä saada hyvän tarjouksen.

Varaa kiertoajelu Dubain soukseihin

Maista Dubain perinteisiä makuja

Sheikh Mohammedin kulttuurikeskuksen sisäänkäynti| ©Lyleham
Sheikh Mohammedin kulttuurikeskuksen sisäänkäynti| ©Lyleham

Al Fahidin kaupunginosa on täydellinen paikka maistella paikallista ruokaa. Siellä on runsaasti paikkoja, joista valita. Kun kaupunkikierroksellasi on aika tankata, suosittelen varaamaan Dubain katuruokakierroksen... tai käymään jossakin näistä kahdesta suosittelemastani paikasta.

Beduiiniateria Centre for Cultural Understanding -keskuksessa

Pidä tauko nähtävyyksien katselusta ja vieraile Centre for Cultural Understandingin ravintolassa, joka sijaitsee entisöidyssä tuulitornissa. Siellä valmistetaan aitoa emiraattista ruokaa ja järjestetään samalla paikallisesta kulttuurista kertovia keskusteluja.

He tarjoavat mottonsa "Open Doors, Open Minds" (Avoimet ovet, avoimet mielet) mukaisesti maksuttomia kokemuksia: kulttuuriaterioista, joilla he vastaavat vierailijoiden kysymyksiin, opastettuihin kierroksiin yhdessä Dubain hienoimmista moskeijoista. He tarjoilevat aamiaisen, lounaan ja päivällisen jaettavaksi lattialla istuen beduiinien perinteen mukaisesti. Melkoinen kokemus! Muista kuitenkinvarata paikka, jotta saat varmasti paikan, sillä siellä on paljon väkeä. Voit myös poiketa nauttimaan kahvia tyypillisissä finjaan-kupeissa, jotka tarjoillaan suoraan dallah-kahvipannusta. Keskus sijaitsee Al Musalla Rd.

Kokeile päivitettyä perinnettä: Aseelah Restaurant

Jos haluat nauttia perinteisen ja nykyaikaisen keittiön yhdistelmästä, älä jätä väliin vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevaa Aseelah-ravintolaa.

Se on sisustettu arabialaisilla elementeillä, ja ravintolan keskellä on vaikuttava juuttipuu. Perinteiset ruokalajit, kuten samak tai arabialainen hummeri, ovat sormia nuoleskellen hyviä! Hinnat vaihtelevat tietysti sen mukaan, mitä tilaat. Vaihtoehtoja on noin 40 eurosta alkaen, mutta lasku per henkilö voi nousta paljonkin ruokalajista riippuen. Löydät sen osoitteesta Baniyas Rd.

Varaa Dubain katuruokakierros

Nauti vaikuttavasta Dubai Mall -ostoskeskuksesta

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Nyt kun tunnet vanhan ja perinteisen Dubain, ehdotan radikaalia maisemanvaihdosta: käy Dubai Mallissa.

Miten sinne pääsee

Voit mennä vihreällä metrolinjalla Burjumanin asemalle ja yhdistää sen jälkeen punaisen linjan Burj Khalifa/Dubai Mall -asemalle.

Julkisilla kulkuneuvoilla matka kestää noin tunnin. Voit ostaa yhden päivän rajoittamattoman matkakortin noin 5 eurolla. Voit myös ottaa taksin tai Uberin. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 8 €.

Jos näet vaaleanpunaisen taksin, se on naisten kuljettama ajoneuvo, joka tarjoaa palvelujaan vain muille naisille.

Mitä löydät

Dubain ostoskeskukset ovat todella upeita, ja mielestäni Dubai Mall on kaupungin vaikuttavin ostoskeskus. Itse asiassa se on maailman suurin ostoskeskus. Se ei ole vain paikka, jossa voi tehdä ostoksia - tämän valtavan kompleksin sisältä löydät kaikki nämä nähtävyydet ja elämykset:

 • Siellä on jäähalli, ** Dubai Ice Rink**, jossa voit onnekkaalla onnella nähdä lumisateen.
 • Siellä on myös vaikuttava sisätiloissa oleva vesiputous. Sitä ei odottaisi ostoskeskuksen sisällä.
 • Sen akvaariossa on 300 eläinlajia, muun muassa rauskuja ja haita, ja se on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon kello 10:00-22:00. Hinta on noin 38 €, ja suosittelen ostamaan liput Dubain akvaarioon etukäteen.
 • Lentosimulaattori, jossa voit istua A380:n lentäjän paikalle. Liput on ostettava etukäteen. Hinta on noin 85 € puoleksi tunniksi.
 • Jos menet lasten kanssa, älä jätä väliin kummitustaloa tai lasten teemapuistoa (KidZania). Varaukset ovat välttämättömiä. Pääsy KidZaniaan maksaa noin 50 €/henkilö.
 • Tietenkin on myös kauppoja: yli 1 200 kauppaa eri puolilta maailmaa, kuten Bloomigsdale tai Galeries Lafayette Haussmann.
 • Voit myös käydä katsomassa 7 metriä korkeaa ja 24 metriä pitkää diplodokkusfossiilia. Aivan kuten elokuvissa.
 • Ja jos nälkä yllättäen yllättää, ei hätää: ravintoloita löytyy jokaiseen makuun ja ikään.

Varaa liput Dubain akvaarioon

Vieraile Miracle Gardenissa

Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola
Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola

Miracle Garden on Dubailandissa sijaitseva puutarha, joka avattiin ystävänpäivänä 2013 ja josta tuli pian matkailunähtävyys.

Miten sinne pääsee

Mall of Emiratesin tai Mall of Dubain ostoskeskuksesta pääset Miracle Gardeniin suoraan julkisilla liikennevälineillä. Matka kestää noin 20 minuuttia bussilla 105 sekä taksilla tai Uberilla.

Mitä löydät

Tämä vierailu on vieläkin vaikuttavampi, jos muistat, että Dubai on rakennettu aavikkoalueelle. Kyseessä on maailman suurinistutettu kukkapuutarha (72 000 neliömetriä ja 45 000 istutettua kukkaa). Kukat on järjestetty esimerkiksi sydämen tai tähden muotoihin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Pääsy puutarhaan maksaa noin 11 euroa.
 • Aukioloajat: Puutarha on avoinna kello 09:00-21:00, mutta vain kuusi kuukautta vuodessa, talvikuukausina. Dubaissa on kesäkuusta lokakuuhun niin kuuma sää, etteivät kasvit kestä sitä kesällä.

Kävele Dubain keskustan ja Business Bayn alueella

Dubain keskusta| ©Francisco Anzola
Dubain keskusta| ©Francisco Anzola

Muista käydä kävelyllä Dubain keskustan alueella. Dubain keskusta on turistinen ja trendikäs alue, jossa on yllättäviä nurkkia ja nopeaa elämänrytmiä.

Business Bayn, liikekorttelin, edustalta voit ottaa selfien kaupungin horisontista, mukaan lukien ylellisten JW Marriott Marquis Dubai -hotellien tornit. Ja alueen kaduilla vaeltaessasi löydät kaikkea Dubain oopperasta kansainvälisiin muotiputiikkeihin.

Mitä löydät

Elämää täynnä oleva kaupunginosa, jossa on modernin Dubain rakennuksia ja elämyksiä.

Kiipeä Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan pilvenpiirtäjään

Näkymä Dubai Mallin ostoskeskukseen Burj Khalifasta.| ©elisasophia
Näkymä Dubai Mallin ostoskeskukseen Burj Khalifasta.| ©elisasophia

Burj Khalifa on maailman korkein pilvenpiirtäjä ja yksi Dubain maamerkeistä. Se sijaitsee Downtown Dubai -nimisellä alueella ja on 828 metriä korkea. Mutta älä huoli, pääset sinne nopeasti: hissit ovat nopeatempoisia.

Miten sinne pääsee

Jumeirah Beachilta pääset sinne kävellen, sinne on noin 15 minuutin kävelymatka. Jos tulet jostain muusta kaupunginosasta, Burj Khalifalle on helppo päästä.

Nauti kaupungista huipulta käsin

Voit kiivetä 124. ja 125. kerrokseen ja nauttia Burj Khalifan huipulta 360º näköalasta, joka kattaa kaupungin, meren ja aavikon. Ole varovainen, jos pelkäät korkeita paikkoja!

Näissä kerroksissa sijaitsevien näköalatasanteiden lattia on tehty lasista. On erittäin suosittua mennä ylös auringonnousun tai -laskun aikaan: näinä aikoinavaikutelma on vieläkin voimakkaampi. 148. kerroksessa on vielä korkeampi näköalatasanne, ja jos korkeus tekee nälkäiseksi, voit käydä juomassa juoman maailman korkeimmassa kahvilassa, The Lounge Burj Khalifassa.

Kierrokseen kuuluu myös multimediaesitys Dubain historiasta ja siitä, miten pilvenpiirtäjä rakennettiin. Suosittelen hankkimaan Burj Khalifan lipun netistä.

Hinta on noin 40 euroa per henkilö, ja se on varattava etukäteen.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

Näe suihkulähteiden spektaakkeli

Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis
Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis

Mitä kello on? 18:00? Tule alas! 300 metrin päässä Burj Khalifasta on vesinäytös, joka ei tuota pettymystä. Burj-järvellä 275 metriä pitkässä suihkulähteessä järjestetään päivittäin show. Sen vesisuihkut yltävät 150 metrin korkeuteen.

Mutta jos haluat suunnitelmasta vieläkin näyttävämmän, aitoon Dubain tyyliin, suosittelen ostamaan liput suihkulähde-esitykseen, johon sisältyy yöllinen ajelu perinteisellä veneellä sekä nouto ja kyyditys takaisin hotellille. Ylellisyydessä!

Hyödyllisiä tietoja

 • Missä: Burj Dubaita vastapäätä, Dubai Mallin terassilla.
 • Aukioloajat: Päivittäin klo 18:00-23:00, 30 minuutin välein.

Varaa liput suihkulähde-esitykseen

Ruokailu Dubain keskustassa

Vierailu Royal Orchid -ravintolassa| ©Royal Orchid Restaurant
Vierailu Royal Orchid -ravintolassa| ©Royal Orchid Restaurant

Eikö olekin aika pysähtyä tauolle ja juomalle? Dubai Mallin ja Burj Khalifan kaupunginosaa kutsutaan Dubai Downtowniksi, ja se on modernin kaupungin keskus.

Täältä löydät ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin: pikaruokailusta fine diningiin. Omat suosikkini? Tässä ne ovat:

 • The Royal Orchid: Mohammed Bin Rashid Boulevardilla on tämä ravintola, joka on erikoistunut Kaukoidän ruokiin Japanista Thaimaahan. Ruoat on esitetty huolella ja maut ovat erittäin huoliteltuja. Hinta on noin 50 €/henkilö (riippuen tietenkin siitä, mitä tilaat), ja varaus on tietysti välttämätön.
 • Neos: Pilvenpiirtäjän 63. kerroksessa sijaitsevassa paikassa voit nauttia juoman tai välipalan ja katsella suihkulähde-esitystä ainutlaatuiselta paikalta Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevardilla. Hinta on noin 69 €, ja paikassa on pukukoodi: sinne ei voi mennä shortseissa tai varvassandaaleissa. Se on melkoinen elämys.

Ennen kuin aloitat

Dubai yöllä| ©Tom Chen
Dubai yöllä| ©Tom Chen

Odotat innolla matkaa, eikö totta? Odota hetki! Minun on kerrottava sinulle vielä eräs asia: sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit lähteä omatoimisesti tai varata järjestetyn kiertoajelun.

Haluatko mieluummin varata järjestetyn matkan vai matkustaa omin päin?

Ensinnäkin voit valita järjestetyn kiertomatkan. Jotkut kestävät koko päivän (noin 9 tuntia) ja tarjoavat opastetun kierroksen Dubain ikonisimpiin nähtävyyksiin.

 • Ne maksavat noin 90 euroa henkilöä kohti päivässä. Neuvon sinua tutustumaan tässä postauksessa oleviin ehdotuksiin ja valitsemaan kierroksen, joka sisältää sinua eniten kiinnostavat kohteet.

 • Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta erittäin mukavassa versiossa, tutustu Dubain kiertoajelubusseihin, jotka kulkevat ympäri kaupunkia. Voit myösvierailla näissä paikoissa omatoimisesti. Koska kyseessä on päiväretki, suosittelen käyttämään taksia tai Uberia. Julkinen liikenne on turvallista ja halpaa, mutta paljon hitaampaa, joten älä tuhlaa aikaasi kaupungissa! Jos valitset tämän vaihtoehdon, voit myös löytää opastettuja kierroksia tiettyihin kohtiin reitin varrella. Esimerkiksi Al Fahidin kaupunginosassa on useita kierroksia, joilla on opas, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi.

Tämä kierros kestää noin puolitoista tuntia ja maksaa noin 28 €. Tähän päättyy kierroksemme. Mikä päivä! Toivottavasti pidit matkasuunnitelmasta.

Varaa paikkasi Dubain kiertoajelubussissa