Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 1 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Onko sinulla päivä Dubaissa? Täydellistä, voit ottaa mukaan koko kokemuksen tästä vastakohtien kaupungista. Tässä postauksessa kerron avaimet tärkeimpien nähtävyyksien näkemiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Dubai 1 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Dubain ranta | © Christoph Schulz

Emiraatin pääkaupungissa Dubaissa on paljon nähtävää. Halusitpa sitten historiallisen kävelyn, ostospäivän tai kävelyn satamassa, tämä on sinulle sopiva kohde. Tässä postauksessa vien sinut kierrokselle Dubain kymmeneen erikoisimpaan paikkaan, joista voit nauttia yhden päivän aikana. Tulet rakastamaan niitä: voit tutustua kaupungin menneisyyteen, nauttia näkymistä korkeuksista tai vierailla vesieläintarhassa.

Dubai on tärkeä liikenteen solmukohta. Monet matkailijat hyödyntävät päivän pysähdyksen tutustuakseen kaupunkiin. Se kannattaa: yhdessä päivässä voi nähdä ja vierailla paljon. Joillakin kiertomatkoilla saat järjestetyn kokemuksen noin 90 eurolla. Luepa lisää, ilmoittauduitpa sitten johonkin niistä tai päätät lähteä omatoimisesti! Tässä artikkelissa kerron, mitä et voi jättää väliin.

.

1. Aloita päivä aikaisin kävelyllä Dubai Creekin varrella

Kävele Dubai Creekiä pitkin| ©Stefan Wisselink
Kävele Dubai Creekiä pitkin| ©Stefan Wisselink

Kun ajattelet Dubaita, mikä tulee mieleesi? Ei varmasti vaatimaton perinteinen kaupunki. Sitä se kuitenkin oli vielä vähän aikaa sitten, ennen kuin kerrostaloja alettiin rakentaa ja kaupungista tuli ylellisyyden ja nykyaikaisuuden symboli.

Neuvon sinua ottamaan kaiken irti päivästäsi Dubaissa aloittamalla kävelyn kaupungin vanhimmassa osassa. Joen rannoille asettuivat ensimmäiset asukkaat, jotka kävivät kauppaa helmillä ja kaloilla.

Nykyään voit yhä tuntea tämän vanhan kaupungin tyylin kävellessäsi vettä pitkin. Suosittelen kävelyyn erityisesti Deira Creekin tai Heritage Villagen alueita.

Varaa kierros vanhassa ja uudessa Dubaissa

Risteily Dubai Creekiä pitkin

Jos kaikki tämä kävely Dubai Creekin rannoilla saa sinut haluamaan ylittää vesi, voit tehdä sen perinteisellä veneellä. Abra, Dubain perinteiset veneet, maksavat noin 28 euroa tunnilta riippumatta siitä, kuinka monta ihmistä aluksella on.

Voit myös ottaa lautan ja nauttia näkymistä pohjoiseen ja etelään. Kummallakin puolella on yksi kaupungin historiallisista kaupunginosista. Etelässä näkyy Bur Dubai, modernimpi alue, ja pohjoisessa perinteisempi Deira.

Voit nauttia kahdesta mielenkiintoisesta lauttareitistä, jos lähdet risteilylle Dubai Marinaan. Molemmat kestävät noin tunnin ja maksavat noin 12 euroa (noin 50 AED):

REITTI 1: Tämä on kierros Dubain vanhimpaan ja perinteisimpään osaan. Se alkaa Al Gubaiba Wharf -laiturilta Bur Dubain rantakadulta. Reitiltä lähtee kaksi lauttaa päivässä, klo 17:00 ja 19:00.

REITTI 2: Toinen lauttareitti lähtee Dubai Marina -venesatamasta ja vie Jumeirah Palmille. Se lähtee päivittäin klo 9 ja 11.

 • Suositellaan, jos haluat aloittaa päiväsi ainutlaatuisessa maisemassa.

Varaa jahtikierros Dubai Marina -venesatamassa

2.Vieraile kauniilla historiallisella alueella: Al Fahidi

Al Fahidin kaduilla| ©Ankur Panchbudhe
Al Fahidin kaduilla| ©Ankur Panchbudhe

Olet aivan lähellä: Al Fahidi sijaitsee myös Bur Dubaissa, kaupungin perinteisessä osassa. Se on historiallinen kaupunginosa, joka on täynnä näyttäviä rakennuksia.

Vaikka nykyään ymmärrämme Dubain modernin keskuksena, vanha kaupunginosa arabialaisarkkitehtuurin rakennuksineen on ihmeellinen. Se on nimittäin nimetty maailmanperintökohteeksi ja on viehättävä matkailukohde.

Mutta ei vain rakennuksia, joita kävelykierros kaupunginosassa tarjoaa. Tuulitornien lisäksi voit vaeltaa kauniilla kujilla, käydä museoissa ja taidegallerioissa tai maistella paikallista ruokaa.

Al Fahidin alue jää ainutlaatuisen makunsa ansiosta mieleesi, eikä sitä kannata jättää väliin!

 • Suositellaan, jos nautit kaupunkikävelystä ja maagisten kulmien löytämisestä.

Varaa Dubain kiertoajelu

3. Kävele tekstiilisukissa

Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo
Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo

Et voi lähteä Dubaista vierailematta yhdellä tyypillisistä vanhoista arabimarkkinoista, soukilla, ja harjoittelematta tinkimistaitojasi. Tai ainakin yritä, sillä tämän taidon hallitseminen vie aikaa.

Dubaissa on kolme tärkeintä soukkia: tekstiilisukki, maustesukki ja kultasukki. Tekstiilisukki sijaitsee Al Fahidin kaupunginosassa Dubain museon linnoituksen takana, hyvin lähellä Dubai Creekiä.

Nykyään turismi on muuttanut soukit, ja siellä myydään enemmän matkamuistoja kuin tekstiilejä. Monet perinteiset räätälit ovat muuttaneet työpajojaan kaupoiksi, mutta räätälöityjä pukuja voi yhä saada edullisesti.

 • Suositellaan, jos olet kiinnostunut nauttimaan paikallisesta kulttuurista. Soukit ovat melkoinen elämys.

Varaa kiertoajelu Dubain soukeille

4. Maista Dubain perinteisiä makuja

Pääsy Sheikh Mohammedin kulttuurikeskukseen| ©Lyleham
Pääsy Sheikh Mohammedin kulttuurikeskukseen| ©Lyleham

Al Fahidin kaupunginosa on täydellinen paikka maistella paikallista ruokaa. Siellä on runsaasti paikkoja, joista valita. Kun on aika ladata akkuja kaupunkikierroksellasi, suosittelen, että annat nenäsi opastaa sinua... tai käyt jossakin näistä kahdesta suosittelemastani paikasta.

Beduiiniateria kulttuurisen yhteisymmärryksen keskuksessa

Voit pitää kävelykierroksellasi tauon ja käydä Centre for Cultural Understandingin ravintolassa, joka sijaitsee entisöidyssä tuulitornissa. Siellä valmistetaan aitoa emiraattista ruokaa ja samalla tarjotaan ohjelmaa, jossa kerrotaan paikallisesta kulttuurista.

He tarjoavat mottonsa "Open Doors, Open Minds" (Avoimet ovet, avoimet mielet) mukaisesti maksuttomia kokemuksia: kulttuurillisista aterioista, joissa he vastaavat vierailijoiden kysymyksiin, opastettuihin kierroksiin yhdessä Dubain hienoimmista moskeijoista.

He tarjoilevat aamiaisen, lounaan ja illallisen jaettavaksi lattialla istuen beduiinien perinteitä noudattaen. Melkoinen kokemus! Muista kuitenkin varata paikkasi, sillä paikat ovat täynnä.

Voit myös poiketa kahville tyypillisissä finjaan-kupeissa, jotka tarjoillaan suoraan dallah-kahvipannusta. Keskus sijaitsee Al Musalla Rd:n varrella.

Maista päivitettyä perinnettä: Aseelah-ravintola

Jos haluat nauttia perinteisen ja nykyaikaisen keittiön yhdistelmästä, älä jätä väliin vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevaa Aseelah-ravintolaa. Se on sisustettu arabialaisin elementein, ja ravintolan keskellä on vaikuttava juuttikuusikko.

Perinteiset ruokalajit, kuten samak tai arabialainen hummeri, ovat sormia nuoleskellen hyviä! Hinnat vaihtelevat tietysti sen mukaan, mitä tilaat. Vaihtoehtoja on noin 40 eurosta alkaen, mutta lasku per henkilö voi nousta paljonkin ruokalajista riippuen. Löydät sen osoitteesta Baniyas Rd.

Varaa Dubain katuruokakierros

5. Nauti vaikuttavasta Dubai Mall -ostoskeskuksesta

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Nyt kun olet tutustunut vanhaan, perinteiseen Dubaihin, ehdotan radikaalia maisemanvaihtoa: vieraile Dubai Mallissa.

Miten sinne pääsee

Voit kulkea vihreällä metrolinjalla Burjumanin asemalle ja liittyä sitten punaisella linjalla Burj Khalifa/Dubai Mall -asemalle.

Julkisilla kulkuneuvoilla pääset noin tunnissa. Voit ostaa yhden päivän rajoittamattoman matkakortin noin 5 eurolla. Voit myös ottaa taksin tai Uberin. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 8 €. Jos näet vaaleanpunaisen taksin, se on naisten kuljettama ajoneuvo, joka tarjoaa palvelujaan vain muille naisille.

.

Mitä löydät

Dubain ostoskeskukset ovat mahtavia, ja minusta Dubai Mall on kaupungin vaikuttavin ostoskeskus. Itse asiassa se on maailman suurin ostoskeskus.

Se ei ole pelkkä ostospaikka - tämän valtavan kompleksin sisältä löydät kaikki nämä nähtävyydet ja elämykset. Minkä niistä valitset?

Siellä on luistelurata, Dubai Ice Rink, jossa voit onnekkaalla onnella todistaa lumisadetta. Siellä on myös vaikuttava sisätiloissa oleva vesiputous. Sitä ei odottaisi, ostoskeskuksen sisällä.

Dubai Mall on tunnettu akvaariostaan. Dubain vedenalaisessa eläintarhassa on 300 eläinlajia, muun muassa rauskuja ja haita. Akvaario on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon kello 10:00-22:00. Akvaario maksaa noin 30 €

Siellä on myös lentosimulaattori, jossa voit istua A380-lentäjän paikalle. Liput on ostettava etukäteen. Hinta on noin 85 € puoleksi tunniksi.

Jos menet lasten kanssa, älä jätä väliin kummitustaloa tai lasten teemapuistoa (KidZania). Varauksia tarvitaan. Pääsy KidZaniaan maksaa noin 50 €/henkilö.

Tietenkin siellä on myös kauppoja: yli 1 200 kauppaa eri puolilta maailmaa. Voit käydä Bloomigsdalessa tai Galeries Lafayette Haussmannissa muutaman minuutin päässä toisistaan.

Ja paljon muuta. Tämän ostoskeskuksen sisällä voit vierailla 7 metriä korkeassa ja 24 metriä pitkässä diplodokkusfossiilissa. Aivan kuten elokuvissa.

Ja jos yllättäen tulee nälkä, ei hätää: ravintoloita löytyy jokaiseen makuun ja ikään.

 • Suositellaan, jos haluat kokea modernin Dubain shoppailun ja ylellisen luksuksen.

6. Vieraile Miracle Gardenissa

Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola
Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola

Miracle Garden on Dubailandissa sijaitseva puutarha, joka avattiin ystävänpäivänä 2013 ja josta tuli pian turistinähtävyys.

Miten sinne pääsee

Mall of Emiratesin tai Mall of Dubain ostoskeskuksesta pääset Miracle Gardeniin suoraan julkisilla liikennevälineillä. Matka kestää noin 20 minuuttia bussilla 105 sekä taksilla tai Uberilla.

Mitä löydät

Tämä vierailu on vieläkin vaikuttavampi, jos muistat, että Dubai on rakennettu aavikkoalueelle. Kyseessä on maailman suurinistutettu kukkapuutarha (72 000 neliömetriä ja 45 000 istutettua kukkaa). Kukat on järjestetty esimerkiksi sydämen tai tähden muotoihin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Pääsymaksu puutarhaan maksaa noin 11 euroa.
 • Aukioloajat: Puutarha on avoinna kello 09:00-21:00, mutta vain kuusi kuukautta vuodessa, talvikuukausina. Dubaissa on kesäkuusta lokakuuhun niin kuuma sää, etteivät kasvit kestä sitä kesällä.

7. Kävele Dubain keskustan ja Business Bayn alueella

Dubain keskusta| ©Francisco Anzola
Dubain keskusta| ©Francisco Anzola

Muista tehdä kävelyretki Downtown Dubain läpi. Downtown Dubai on turistinen ja trendikäs alue, jossa on yllättäviä kolkkia ja nopeaa elämänrytmiä.

Business Bayn, liikekorttelin, edustalta voit ottaa selfien kaupungin horisontista, mukaan lukien ylellisten JW Marriott Marquis Dubai -hotellien tornit. Ja alueen kaduilla vaeltaessasi löydät kaikkea Dubain oopperasta kansainvälisiin muotiputiikkeihin.

Mitä löydät

Vilkas kaupunginosa, jossa on modernin Dubain rakennuksia ja elämyksiä.

 • Suositellaan, jos haluat nähdä Dubain katutasossa.

8. Kiipeä Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan pilvenpiirtäjään

Näkymä Dubai Mall -ostoskeskukseen Burj Khalifasta käsin| ©elisasophia
Näkymä Dubai Mall -ostoskeskukseen Burj Khalifasta käsin| ©elisasophia

Burj Khalifa on maailman korkein pilvenpiirtäjä ja yksi Dubain maamerkeistä. Se sijaitsee Downtown Dubai -nimisellä alueella ja on 828 metriä korkea. Mutta älä huoli, pääset sinne nopeasti: hissit ovat nopeatempoisia.

Miten sinne pääsee

Jumeirah Beachilta pääset sinne kävellen, sinne on noin 15 minuutin kävelymatka. Jos tulet jostain muusta kaupunginosasta, Burj Khalifalle on helppo päästä.

Nauti kaupungista huipulta käsin

Voit kiivetä 124. ja 125. kerrokseen ja nauttia Burj Khalifan huipulta 360º näköalasta, joka kattaa kaupungin, meren ja aavikon. Ole varovainen, jos pelkäät korkeita paikkoja! Näissä kerroksissa sijaitsevien näköalatasanteiden lattia on lasia.

On erittäin suosittua mennä ylös auringonnousun tai -laskun aikaan: näinä aikoina vaikutelma on vieläkin voimakkaampi. 148. kerroksessa on vielä korkeampi näköalatasanne, ja jos korkeus tekee nälkäiseksi, voit käydä juomassa juoman maailman korkeimmassa kahvilassa, The Lounge Burj Khalifassa.

Kierrokseen kuuluu myös multimediaesitys Dubain historiasta ja siitä, miten pilvenpiirtäjä rakennettiin. Voit hankkia lippusi Burj Khalifaan netistä tai suoraan lipputoimistosta. Hinta on noin 36 euroa per henkilö, ja se on varattava etukäteen.

 • Suositellaan, jos... pidät upeista näkymistä.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

9. Näe suihkulähteiden spektaakkeli

Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis
Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis

Mitä kello on? 18:00? Tule alas! 300 metrin päässä Burj Khalifasta on vesinäytös, joka ei tuota pettymystä. Burj-järvellä 275 metriä pitkässä suihkulähteessä on joka päivä ilmainen show. Sen vesisuihkut yltävät 150 metrin korkeuteen - älä missaa sitä!

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: Burj Dubain edessä, Dubai Mallin terassilla.
 • Aukioloajat: Joka päivä klo 18:00-23:00, 30 minuutin välein.
 • Hinta: Näytös on ilmainen.

10. Illallinen Dubain keskustassa

Vierailu Royal Orchid -ravintolassa| ©Royal Orchid Restaurant
Vierailu Royal Orchid -ravintolassa| ©Royal Orchid Restaurant

On aika pysähtyä tauolle ja juomalle, eikö olekin? Dubai Mallin ja Burj Khalifan kaupunginosaa kutsutaan Dubai Downtowniksi, ja se on modernin kaupungin keskus. Täältä löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin: pikaruokailusta fine diningiin.

Minun suosikkini? Tässä ne ovat:

 • The Royal Orchid: Mohammed Bin Rashid Boulevardilla on tämä ravintola, joka on erikoistunut Kaukoidän ruokiin Japanista Thaimaahan. Ruoat on esitetty huolella ja maut ovat erittäin huoliteltuja. Hinta on noin 50 €/henkilö (riippuen tietenkin siitä, mitä tilaat), ja varaus on tietysti välttämätön.
 • Neos: Pilvenpiirtäjän 63. kerroksessa sijaitsevassa paikassa voit nauttia juoman tai välipalan ja katsella suihkulähde-esitystä ainutlaatuiselta paikalta Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevardilla. Hinta on noin 69 €, ja paikassa on pukukoodi: sinne ei voi mennä shortseissa tai flip-flopeissa. Se on melkoinen elämys.

Ennen kuin aloitamme

Dubai yöllä| ©Tom Chen
Dubai yöllä| ©Tom Chen

Odotat jo innolla matkaa, eikö totta? Odota hetki! Minulla on vielä yksi asia kerrottavana: sinulla on kaksi vaihtoehtoa: lähde omatoimisesti tai varaa järjestetty kiertoajelu.

Haluatko mieluummin varata järjestetyn kiertomatkan vai matkustaa omin päin?

Ensinnäkin voit valita järjestetyn matkan. Jotkut kestävät koko päivän (noin 9 tuntia) ja tarjoavat opastetun kierroksen Dubain ikonisimpiin nähtävyyksiin.

Ne maksavat noin 90 euroa henkilöä kohti päivässä. Neuvon sinua tutustumaan tässä postauksessa oleviin ehdotuksiin ja valitsemaan kierroksen, joka sisältää sinua eniten kiinnostavat kohteet.

Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta erittäin mukavana versiona, tutustu Dubain kiertoajelubusseihin, jotka kulkevat ympäri kaupunkia.

Voit myös käydä näissä paikoissa omin päin. Koska kyseessä on päiväretki, suosittelen käyttämään taksia tai Uberia. Julkinen liikenne on turvallista ja halpaa, mutta paljon hitaampaa, joten älä tuhlaa aikaasi kaupungissa!

Jos valitset tämän vaihtoehdon, voit myös löytää opastettuja kierroksia tiettyihin pisteisiin reitin varrella. Esimerkiksi Al Fahidin kaupunginosassa on useita kierroksia, joilla on opas, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Tämä kierros kestää noin puolitoista tuntia ja maksaa noin 28 euroa.

Kierroksemme päättyy tähän. Vaikka yksi päivä ei olekaan pitkä aika, saat silti hyvän käsityksen Dubaista. Sen alkuajoista pienenä kaupunkina Persianlahden rannalla nykypäivän modernin symboliksi.

Mikä päivä! Toivottavasti pidit matkareitistä.

Varaa paikkasi Dubain kiertoajelubussissa