Dubai heinäkuussa: mitä kaupungissa ei kannata jättää väliin

Lomailu kaupungissa keskellä aavikkoa on ihanaa. Jos kestät kuumuutta, valmistaudu loputtomiin uima-altaisiin, valkoisiin rantoihin ja kristallinkirkkaisiin vesiin.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Dubai heinäkuussa: mitä kaupungissa ei kannata jättää väliin

Dubain rannoista nauttiminen | © jc dubi

Dubai, jota pidetään arabimaailman jalokivenä, nousee heinäkuussa erittäin korkeisiin lämpötiloihin, mutta älä anna kuumuuden viedä sinua, sillä korkeista lämpötiloista huolimatta Dubaissa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi opastetun kaupunkikierroksen varaaminen. Tähän aikaan vuodesta voit viilentyä ja nauttia aurinkoisista päivistä, ostaa liput Atlantis Aquaventure -vesipuistoon, joka on maailman suurin, ja harrastaa monia muita aktiviteetteja.

Arabiemiraattien kosmopoliittisin suurkaupunki tarjoaa jotakin jokaiselle matkailijatyypille: herkuttelijalle, seikkailijalle, festivaalien kävijälle, kulttuurimatkailijalle... Katso 10 asiaa, joita kannattaa tehdä heinäkuussa tässä eksoottisessa tuhannen ja yhden yön kaupungissa!

1. Pidä hauskaa Legoland Dubain teemapuistossa!

Legoland Dubain sisällä| ©Jeremy Thompson
Legoland Dubain sisällä| ©Jeremy Thompson

Jos matkustat Dubaihin kesällä, yksi omaperäisimmistä suunnitelmista, joita voit tehdä erityisesti perheesi kanssa, on varata liput Legoland Dubain vesipuistoon, jossa voit testata taitojasi klassisilla muovitiilillä, käydä sen nähtävyyksillä tai viilentyä sen vesialueella, joka on suunniteltu erityisesti 2-12-vuotiaille lapsille vanhempiensa seurassa. Ihanteellinen heinäkuulle!

Yksi aktiviteeteista, joista pidin eniten, oli yönäytöksen seuraaminen Minilandissa, joka on suuri legokaupunki, jossa on teitä, autoja ja täynnä vaikuttavia pilvenpiirtäjiä Ison Omenan tyyliin ja jossa yli 15 000 rakennusta oli valaistu. Se oli maagista!

Käytännön tietoja puistosta

 • Missä: Legoland sijaitsee Sheikh Zayed Roadilla Dubain ja Abu Dhabin välissä.
 • Keskimääräinen lipun hinta: Alkaen 74 €. Samaan hintaan on myös mahdollisuus päästä Legolandin yleiseen sisäänpääsyyn ilman vesialuetta.
 • Suositellaan, jos... haluat viettää hauskan perhepäivän ja vilvoitella pikkuisten kanssa Legoland-vesipuistossa.

Varaa Legoland-passi Dubaissa

2. Risteily Dubain venesatamassa

Odottamassa veneeseen nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture
Odottamassa veneeseen nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture

Kuvankauniin auringonlaskun katseleminen kaupungin pääkanavaa pitkin risteillen veneellä on unohtumaton kokemus, joten tämä on yksi parhaista valinnoistani tähän vuodenaikaan. Dubai Marinan risteilyt kestävät yleensä kaksi tuntia.

Riippuen siitä, kuinka seikkailunhaluinen olet, voit kuitenkin tehdä sen pienellä veneellä, pikaveneellä tai jos haluat tuntea itsesi suurliikemieheksi päiväksi, voit varata ylellisen retken vaikuttavalla jahdilla pientä maksua vastaan.

Jälkimmäisellä retkellä risteilet Dubain rannikkoa pitkin samalla kun katselet kaupungin ikonisia rakennuksia. Näihin retkiin sisältyy yleensä aamiainen aamulla, grillaus iltapäivällä tai kuunvalossa tehtävä kierros illalla - romanttista!

Tässä muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja:

 • Illallisristeily Dubaissa, joka maksaa noin 41 euroa ja jolle voit varata liput täältä.
 • Perinteinen illallisristeily purjeveneellä noin 39 eurolla, johon voit ostaa liput etukäteen.
 • Vaihtoehtoisesti voit varata megajahdin illallisristeilyn noin 63 eurolla.

Lähde risteilylle Dubai Marina -venesatamaan

3. Tutustu keinotekoiseen Bluewaters-saareen ja sen vaikuttavaan maailmanpyörään

Bluewater Island| ©Attila Boros
Bluewater Island| ©Attila Boros

Jos haluat paeta suurkaupungin hälinää, voit vierailla Bluewatersissa, joka on huolella turisteja varten luotu saari. Pääset sinne siltaa pitkin, joka yhdistää saaren Sheikh Zayed Roadiin, joka on maan pisin tie, ja varaudu näkemään paljon luksusta!

Siellä on maailman suurin maailmanpyörä, joka 250 metrin pituudellaan kääpiöi London Eye -maailmanpyörän, Singapore Flyerin ja jopa Las Vegasin High Rollerin rinnalla. Kiipeäminen kannattaa, sillä toisin kuin muissa laitteistoissa, joissa kokemus kestää silmänräpäyksen, täällä täysi ajomatka kestää noin 40 minuuttia, ja voit nauttia yhdestä Dubain parhaista panoraamanäkymistä! Melkein yhtä hyvät kuin Burj Khalifan näköalat. Voit hyödyntää tämän ja varata Dubain opastetulle kiertoajelullesi liput Burj Khalifaan.

Lähi-idän ensimmäinen Madame Tussaudin vahakabinetti

Voitko kuvitella tapaavasi Justin Bieberin tai Vin Dieselin Bluewaters Islandilla? No, ikonisessa Madame Tussaudin vahakabinetissa, joka avasi hiljattain ovensa Lähi-idässä, se on mahdollista. Kävijät voivat nauttia 60 kansainvälisestä hahmosta, joiden joukossa on useita tunnettuja kasvoja Lähi-idästä.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon Dubaissa

4. Nauti Dubai Summer Surprises -festivaalista

Ota kaikki irti Dubai Summer Surprises -festivaalista| ©WAM
Ota kaikki irti Dubai Summer Surprises -festivaalista| ©WAM

Yksi tämän kuun odotetuimmista tapahtumista on klassinen Dubai Summer Surprises -festivaali, jossa kauppiaat ja ostoskeskukset sopivat tarjoavansa suuria alennusmyyntejä kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja viihdepaikoissa. Pidin eniten siitä, miten he koristelevat ja valaisevat koko kaupungin!

Noin kymmenen viikkoa kestävä tapahtuma alkaa yleensä 1. heinäkuuta ja päättyy syyskuun puolivälissä. Jos matkustat Dubaihin tähän aikaan, älä jätä väliin Burj Khalifan avajaistulitusta, projisointeja ja esityksiä, The Palm -suihkulähdettä ja Dubai Festival City Mallin tapahtumia.

Maistele Lähi-idän parhaita ravintoloita

Ruokaharrastajat nauttivat festivaaliin liittyvistä gastronomisista tapahtumista, kuten kesäisestä ravintolaviikosta, jolloin Dubain kolmekymmentä parasta ravintolaa tarjoavat värikkäitä ja mausteisia menuja kävijöiden iloksi. Nauti ateriasta! Voit myös varata ruokakierroksen kaupunkiin tutustuaksesi paikalliseen ruokaan ja tuotteisiin.

.

Varaa Dubain kiertoajelu

5. Viilene Dubain paratiisimaisilla rannoilla

Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth
Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth

Auringon paahtaessa 40 asteen lämmössä sinua ei ehkä huvita tehdä paljon nähtävyyksiä - normaalia, ymmärrän täysin. Kesä on kuitenkin täydellinen aika rentoutua Lähi-idän Karibianmeren Dubain rannoilla. Voit maata valkoisella hiekalla tai kastaa jalkasi kristallinkirkkaaseen veteen. Meri on muuten varsin lämmin! Suurin osa rannoista on yksityisiä ja kuuluu Dubain suurille hotelleille, mutta löydät myös joitakin erittäin mukavia julkisia rantoja.

Tässä on listani parhaista julkisista rannoista:

 • Al Mamzar Beach Park: Puisto avattiin vuonna 1994, ja siitä lähtien tuhannet turistit ovat nauttineet sen palmuista ja auringolta suojaavasta vehreydestä, rauhallisista vesistä ja koskemattomasta hiekasta. Se on epäilemättä suosikkivalintani. Ainoa huono puoli on, että se on kaukana keskustasta. Tärkeä fakta: maanantaisin ja keskiviikkoisin vain naiset ja lapset ovat sallittuja.
 • Jumeirah Beach Park: Jos etsit keidasta kaupungin läheltä, tämä on paras vaihtoehto. Tätä rantaa ympäröivät miellyttävät viheralueet, grillipaikat, baarit ja puinen kävelykatu.

Voit myös käyttää päivän uppoutumiseen maan kulttuuriin ja vierailla Jumeirahin moskeijassa, joka on ainoa moskeija, johon ei-muslimit saavat mennä sisään ja jossa järjestetään keskusteluja, joissa voi oppia lisää islamista ja hälventää myyttejä.

 • Umm Suqeimin ranta: Suosittelen lämpimästi tätä postikortin täydellistä paikkaa, jossa näet yhden Dubain parhaista auringonlaskuista, ja taustalla näkyy vaikuttava laivan muotoinen Burj Al Arab -hotelli, joka on modernin muotoilun ja arkkitehtuurin ikoni. Auringonlaskun aikaan ranta värjäytyy oranssin ja kullan väreissä, ja voit ikuistaa tämän auringonlaskun, joka heijastuu Arabianlahden rauhallisiin vesiin.
 • Open Beach: Se tunnetaan "venäläisenä rantana" venäläisten vierailijoiden suuren määrän vuoksi. Se on kilometrin pituinen ja ihanteellinen kävelyyn, mutta siellä ei ole puutarhoja tai viheralueita, joissa voisi viilentyä heinäkuussa, toisin kuin Jumeirahissa ja Al Mamzarissa.

Ja jos pidät vesiaktiviteeteista, suosittelemme seuraavaa Sukellusmatka Fujairahiin Dubaista snorklausta ja sukellusta. Se on kaunis alue, joka sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Dubaista, ja siihen kannattaa tutustua sen luonnon ja merielämän vuoksi.

Varaa Dubain kiertomatka

6. Ankat vedessä!

Atlantis Aquaventuresta nauttiminen| ©Marcus
Atlantis Aquaventuresta nauttiminen| ©Marcus

Paras tapa voittaa heinäkuun korkeat lämpötilat Dubaissa on vilvoitella Atlantis Aquaventure-vesipuistossa, joka on maailman suurin. Siellä on 79 liukumäkeä, jotka takaavat hauskanpidon, kilometrien pituinen yksityinen ranta rentoutumiseen ja aaltokone, joka saa sinut tuntemaan olosi aidoksi surffaajaksi pilvenpiirtäjien kaupungissa.

Snorklaa delfiinien ja kultakalojen kanssa

Voit myös varata lippusi Dubain Atlantis-vesipuistoon ja uida delfiinien kanssa! Voit sukeltaa veteen näiden eläinten kanssa, uida niiden kanssa ja oppia kaiken niiden elämästä ja rutiineista.

Täydellinen suunnitelma koko perheelle, jota et unohda koskaan. Tämä nähtävyys on erittäin hauska erityisesti perheille, ja mikä parasta, saatte samana päivänä ilmaisen pääsyn Aquaventure-vesipuistoon, he ovat varmasti innoissaan!

Osta lippuja kohteeseen Atlantis Aquaventure

7. Kävele kaupungin läpi yöllä

Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis
Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis

Kun aurinko laskee, lämpötila laskee kesällänoin 10 celsiusastetta (se voi laskea 40 celsiusasteesta 29 celsiusasteeseen). Tämä on paras aika tutustua kaupunkiin paikallisen oppaan seurassa, joka näyttää sinulle kaikki kaupungin katujen nähtävyydet ja äänet.

Opastettu kierros kestää yleensä noin 4 tuntia, ja se vie sinut Madinat Jumeirahin läpi, joka on moderni versio perinteisestä arabikylästä, jossa on souk ja kanavia, jotka muistuttavat pientä Venetsiaa. Näet yöllä upean Burj Khalifan, maailman korkeimman pilvenpiirtäjän, ja näet Dubain kuuluisan, värivaloilla valaistun suihkulähde-esityksen, josta on tullut yksi maailman suosituimmista suihkulähteistä, vaikka se ei olekaan Trevin suihkulähde.

Jos mietit, mikä on paras retki sinulle kesällä, tässä on artikkeli, jossa on Dubain parhaat retket ja kiertoajelut, tutustu niihin ja ota huomioon!

Varaa yökierros Dubaissa

8. Pysy viileänä sen värikkäissä soukeissa

Deria Golden Souk| ©neekoh.fi
Deria Golden Souk| ©neekoh.fi

Jos haluat tuntea itsesi kuin Scheherezade tai Aladdin taikalampussaan jossakin "Tuhannen ja yhden yön" tarinassa, suosittelen sinua menemään johonkin Dubain soukista, joka on avoin ovi arabikulttuurin salaisuuksiin, tuoksuihin ja olemukseen. Tässä metropolissa on kolme tärkeää markkinapaikkaa: Gold Souk, Bur Dubai Souk ja Spice Souk.

 • Gold Souk: Nämä ovat tärkeimmät markkinat, joilla käy eniten kävijöitä. Sen tuotteista löydät käsintehtyjä koruja erittäin mielenkiintoiseen hintaan ja verovapaasti. Huomaa, että tämä paikka on suljettu perjantaiaamuisin.
 • Souk Bur Dubai: Tällä paikalla myytiin alun perin vain kankaita, mutta nykyään täällä on paljon kauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja. Älä unohda tinkiä!
 • Spice Souk: Tämä on toinen kaupungin suosituimmista ja aidoimmista markkinoista. Se on kaupungin vanhin, ja se on aromien, värien ja makujen juhlaa - matka ajassa taaksepäin perinteiseen emiraattikeittiöön!

Varaa opastettu kierros Dubaissa ja tutustu sen soukeihin

9. Tanssi yhdessä konserteista

Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt
Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt

Vaikka kesällä ei olekaan niin paljon kulttuuritoimintaa kuin talvella erittäin korkeiden lämpötilojen vuoksi, elävän musiikin konsertteja järjestetään myös heinäkuussa, erityisesti Dubain kansainvälisessä kokous- ja messukeskuksessa.

Dubaissa on vieraillut joitakin suurmiehiä, kuten laulaja Julio Iglesias, joka esiintyi vuonna 2018 osana "50-vuotisjuhlakiertuettaan" kaksituntisessa esityksessä, joka onnistui täyttämään yli 2 000 paikkaa. Lomasi aikana löydät pop-, rock- ja jazz-konsertteja... Tarjonta on loputon!

.

10. Nauti kulttuurista Fiesta del Sacrificiossa (uhrifestivaali)

Eid Al Adha -ateria| ©dubai new style
Eid Al Adha -ateria| ©dubai new style

Jos kristityille pääsiäinen on yksi tärkeimmistä ja hengellisimmistä juhlista, muslimimaissa yksi islamilaisen kalenterin merkittävimmistä tapahtumista on Eid Al Adha, joka tarkoittaa suomeksi uhrijuhlaa ja merkitsee Mekkaan suuntautuvan pyhiinvaelluskauden päättymistä.

Juhlan aikana paikalliset kokoontuvat nauttimaan perinteisiä perheaterioita, ja Dubai koristelee kaupunkia upeilla koristeilla. Ei hätää, sillä voit maistella juhlille tyypillistä ruokaa ravintoloissa, joissa on usein erityinen ruokalista. Voit myös nauttia monista kulttuuriesityksistä eri puolilla kaupunkia ja juhlatunnelmasta kaduilla.

.

Mikä on lämpötila heinäkuussa Dubaissa?

Aurinkoinen iltapäivä Dubaissa| ©Guilhem Vellut
Aurinkoinen iltapäivä Dubaissa| ©Guilhem Vellut

Sää Dubaissa on heinäkuussa hyvin lämmin. Lämpötilat vaihtelevat 30 celsiusasteen puolivälistä 40 celsiusasteen yläpuolelle. Hyvä uutinen on se, että tähän aikaan ei koskaan sada, joten matkalaukkuun ei tarvitse pakata "kaiken varalta" sateenvarjoa. Toinen hyvä uutinen on se, että auringonnousu on yleensä klo 05:40 ja auringonlasku klo 19:12. Saat nauttia yli 13 tunnin suunnittelusta!

Monille aurinko voi olla paahtava. Suurin osa kesäaktiviteeteistasi on oltava virkistäviä (ranta, vesipuistot ja uima-altaat) ja hyödynnä päivän keskituntia tutustuaksesi sen herkullisiin ilmastoituihin ravintoloihin ja tietysti sen taianomaisiin soukeihin.

Heinäkuun matkailijamäärät

Aurinkoinen rantapäivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson
Aurinkoinen rantapäivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson

Kuten voitte kuvitella, kesä on Dubain matalin matkailusesonki, sillä kuumuuden vuoksi se ei ole paras aika matkustaa Dubaihin. Positiivista on, että voit nauttia arkkitehtuurista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä kuin kuningas käytännössä yksin, verrattuna kiireisempiin ja vilkkaampiin talvikuukausiin.

Lisäksi sinulla on varaa yöpyä hyvissä hotelleissa, mikä olisi mahdotonta muina vuodenaikoina, sillä hinnat laskevat huomattavasti tähän vuodenaikaan. Harva uskaltaa matkustaa heinä- ja elokuussa. Uskaliaalle seikkailijalle: voitko kuvitella nauttivasi unelmiesi lomasta majoituspaikassa, jossa on infinity-allas, josta näet Dubain pilvenpiirtäjät, ja vieläpä edulliseen hintaan?

Nurian matkavinkki

Varoitus: Alkoholin nauttiminen ei ole sallittua Dubaissa paikallisille. Turistit saavat käyttää alkoholia tietyissä paikoissa, kuten hotelleissa, baareissa ja joissakin ravintoloissa.