Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai heinäkuussa: mitä kaupungissa ei kannata jättää väliin

Lomailu kaupungissa keskellä aavikkoa on ihanaa. Jos kestät kuumuutta, valmistaudu loputtomiin uima-altaisiin, valkoisiin rantoihin ja kristallinkirkkaisiin vesiin.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Dubai heinäkuussa: mitä kaupungissa ei kannata jättää väliin

Dubain rannoista nauttiminen | © jc dubi

Arabimaailman jalokivenä pidetyssä Dubaissa lämpötila nousee heinäkuussa erittäin korkeaksi, mutta älä anna kuumuuden viedä sinua, sillä Dubaissa on korkeista lämpötiloista huolimatta paljon nähtävää ja koettavaa. Tähän aikaan vuodesta voit viilentyä ja nauttia aurinkoisista päivistä, ostaa liput Atlantis Aquaventure -vesipuistoon, joka on maailman suurin, ja harrastaa monia muita aktiviteetteja.

Arabiemiraattien kosmopoliittisin suurkaupunki tarjoaa jotakin jokaiselle matkailijatyypille: herkuttelijalle, seikkailijalle, festivaalien kävijälle, kulttuurimatkailijalle... Tutustu 10 juttuun, joita kannattaa tehdä heinäkuussa tässä eksoottisessa tuhannen ja yhden yön kaupungissa!

1. Pidä hauskaa Legoland Dubain teemapuistossa!

Legoland Dubain sisällä| ©Jeremy Thompson
Legoland Dubain sisällä| ©Jeremy Thompson

Jos matkustat Dubaihin kesällä, yksi omaperäisimmistä suunnitelmista, joita voit tehdä erityisesti perheesi kanssa, on mennä Legoland Dubai -teemapuistoon, jossa voit testata taitojasi klassisten muovitiilien kanssa, käydä sen nähtävyyksissä tai viilentyä sen vesialueella, joka on suunniteltu erityisesti 2-12-vuotiaille lapsille vanhempiensa seurassa. Ihanteellinen heinäkuulle!

Yksi lempipuuhistani oli yönäytöksen katsominen Minilandissa, joka on valtava legokaupunki, jossa on teitä, autoja ja vaikuttavia pilvenpiirtäjiä Ison Omenan tyyliin ja jossa yli 15 000 rakennusta oli valaistu. Se oli maagista!

Käytännön tietoja puistosta

  • Missä: Legoland sijaitsee Sheikh Zayed Roadilla Dubain ja Abu Dhabin välissä.
  • Keskimääräinen sisäänpääsymaksu: 51 euroa.
  • Suositellaan, jos... haluat viettää hauskan perhepäivän ja vilvoitella pikkuisten kanssa Legoland-vesipuistossa.

Varaa passi Dubain Legolandiin

2. Tutustu keinotekoiseen Bluewaters-saareen ja sen vaikuttavaan maailmanpyörään

Bluewater-saari| ©Attila Boros
Bluewater-saari| ©Attila Boros

Jos haluat paeta suurkaupungin hälinää, voit vierailla Bluewatersissa, joka on huolella turisteja varten luotu saari. Pääset sinne siltaa pitkin, joka yhdistää saaren Sheikh Zayed Roadiin, joka on maan pisin tie, ja varaudu näkemään paljon luksusta!

Siellä on maailman suurin maailmanpyörä, joka 250 metrin pituudellaan kääpiöi London Eye -maailmanpyörän, Singapore Flyerin ja jopa Las Vegasin High Rollerin rinnalla. Kiipeäminen kannattaa, sillä toisin kuin muissa laitteistoissa, joissa kokemus kestää silmänräpäyksen, täällä täysi ajomatka kestää noin 40 minuuttia, ja voit nauttia yhdestä Dubain parhaista panoraamanäkymistä! Melkein yhtä hyvä kuin Burj Khalifan näköala.

Lähi-idän ensimmäinen Madame Tussaudin vahakabinetti

Voitko kuvitella tapaavasi Justin Bieberin tai Vin Dieselin Bluewaters Islandilla? No, ikonisessa Madame Tussaudin vahakabinetissa, joka avasi hiljattain ovensa Lähi-idässä, se on mahdollista. Kävijät voivat nauttia 60 kansainvälisestä hahmosta, joiden joukossa on useita tunnettuja kasvoja Lähi-idästä.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon Dubaissa

3. Nauti Dubai Summer Surprises -festivaalista

Ota kaikki irti Dubai Summer Surprises -festivaalista| ©WAM
Ota kaikki irti Dubai Summer Surprises -festivaalista| ©WAM

Yksi tämän kuun odotetuimmista tapahtumista on klassinen Dubai Summer Surprises -festivaali, jossa kauppiaat ja ostoskeskukset sopivat tarjoavansa suuria alennusmyyntejä kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja viihdepaikoissa. Pidin eniten siitä, miten he koristelevat ja valaisevat koko kaupungin!

Noin kymmenen viikkoa kestävä tapahtuma alkaa yleensä 1. heinäkuuta ja päättyy syyskuun puolivälissä. Jos matkustat Dubaihin tähän aikaan, älä jätä väliin Burj Khalifan avajaistulitusta, projisointeja ja esityksiä, The Palm -suihkulähdettä ja Dubai Festival City Mallin tapahtumia.

Maistele Lähi-idän parhaita ravintoloita

Ruokaharrastajat nauttivat festivaaliin liittyvistä gastronomisista tapahtumista, kuten kesäisestä ravintolaviikosta, jolloin Dubain kolmekymmentä parasta ravintolaa tarjoavat värikkäitä ja mausteisia menuja kävijöiden iloksi. Nauti ateriasta!

Varaa Dubain kiertomatka

4. Viilennä itseäsi Dubain paratiisimaisilla rannoilla

Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth
Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth

Auringon paahtaessa 40 asteen lämmössä sinua ei ehkä huvita tehdä paljon nähtävyyksiä - normaalia, ymmärrän täysin. Kesä on kuitenkin täydellinen aika rentoutua Lähi-idän Karibianmeren Dubain rannoilla. Voit maata valkoisella hiekalla tai kastaa jalkasi kristallinkirkkaaseen veteen. Meri on muuten varsin lämmin! Suurin osa rannoista on yksityisiä ja kuuluu Dubain suurille hotelleille, mutta löydät myös joitakin erittäin mukavia julkisia rantoja.

Tässä on listani parhaista julkisista rannoista:

  • Al Mamzar Beach Park: Puisto avattiin vuonna 1994, ja siitä lähtien tuhannet turistit ovat nauttineet sen palmuista ja auringolta suojaavasta vehreydestä, rauhallisista vesistä ja koskemattomasta hiekasta. Se on epäilemättä suosikkivalintani. Ainoa huono puoli on, että se on kaukana keskustasta. Tärkeä fakta: maanantaisin ja keskiviikkoisin vain naiset ja lapset ovat sallittuja.
  • Jumeirah Beach Park: Jos etsit keidasta kaupungin läheltä, tämä on paras vaihtoehto. Tätä rantaa ympäröivät miellyttävät viheralueet, grillipaikat, baarit ja puinen kävelykatu.

Voit myös käyttää päivän uppoutumiseen maan kulttuuriin ja vierailla Jumeirahin moskeijassa, joka on ainoa moskeija, johon ei-muslimit saavat mennä sisään ja jossa järjestetään keskusteluja, joissa voi oppia lisää islamista ja hälventää myyttejä.

  • Umm Suqeimin ranta: Suosittelen lämpimästi tätä postikortin täydellistä paikkaa, jossa näet yhden Dubain parhaista auringonlaskuista, ja taustalla näkyy vaikuttava laivan muotoinen Burj Al Arab -hotelli, joka on modernin muotoilun ja arkkitehtuurin ikoni. Auringonlaskun aikaan ranta värjäytyy oranssin ja kullan väreissä, ja voit ikuistaa tämän auringonlaskun, joka heijastuu Arabianlahden rauhallisiin vesiin.
  • Open Beach: Se tunnetaan "venäläisenä rantana" venäläisten kävijöiden suuren määrän vuoksi, ja se on kilometrin pituinen ja ihanteellinen ranta kävelyyn, mutta varoitetaan, että siellä ei ole puutarhoja tai viheralueita, joissa voi viilentyä heinäkuussa, toisin kuin Jumeirahissa ja Al Mamzarissa.

Varaa kiertomatka Dubaihin

5. Tanssi yhdessä konserteista

Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt
Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt

Vaikka kesällä ei olekaan niin paljon kulttuuritoimintaa kuin talvella erittäin korkeiden lämpötilojen vuoksi, elävän musiikin konsertteja järjestetään myös heinäkuussa, erityisesti Dubain kansainvälisessä kokous- ja messukeskuksessa.

Dubaissa on vieraillut joitakin suurimpia nimiä, kuten laulaja Julio Iglesias, joka vuonna 2018 antoi "50-vuotisjuhlakiertueensa" yhteydessä kaksituntisen esityksen, joka täytti yli 2 000 paikkaa. Lomasi aikana on tarjolla pop-, rock- ja jazzkonsertteja... Tarjonta on loputon!

.

6. Nauti kulttuurista Fiesta del Sacrificiossa (uhrifestivaali)

Eid Al Adha -ateria| ©dubai new style
Eid Al Adha -ateria| ©dubai new style

Jos kristityille pääsiäinen on yksi tärkeimmistä ja hengellisimmistä juhlista, muslimimaissa yksi islamilaisen kalenterin merkittävimmistä tapahtumista on Eid Al Adha, joka tarkoittaa suomeksi uhrijuhlaa ja merkitsee Mekkaan suuntautuvan pyhiinvaelluskauden päättymistä.

Juhlan aikana paikalliset kokoontuvat nauttimaan perinteisiä perheaterioita, ja Dubai koristelee kaupunkia upeilla koristeilla. Ei hätää, sillä voit maistella juhlille tyypillistä ruokaa ravintoloissa, joissa on usein erityinen ruokalista. Voit myös nauttia monista kulttuuriesityksistä eri puolilla kaupunkia ja juhlatunnelmasta kaduilla.

7. Purjehdi Dubain venesatamassa

Odotat pääsyä purjeveneeseen Dubai Marina -venesatamassa| ©LafullPicture
Odotat pääsyä purjeveneeseen Dubai Marina -venesatamassa| ©LafullPicture

Auringonlaskun seuraaminen, kun risteilet kaupungin pääkanavaa pitkin jahdilla, on unohtumaton kokemus, joten tämä on yksi aktiviteeteista, joita suosittelen erityisesti tähän aikaan vuodesta. Dubai Marinan risteilyt kestävät yleensä kaksi tuntia.

Riippuen siitä, kuinka seikkailunhaluinen olet, voit kuitenkin tehdä sen pienellä veneellä, pikaveneellä tai jos haluat tuntea itsesi isoksi liikemieheksi päiväksi, voit varata luksusretken vaikuttavalla jahdilla pientä maksua vastaan.

Jälkimmäisellä retkellä risteilet Dubain rannikkoa pitkin samalla kun katselet kaupungin ikonisia rakennuksia. Näihin retkiin sisältyy yleensä aamiainen aamulla, grillaus iltapäivällä tai kuutamoristeily illalla - romanttista!

Risteily Dubain huvivenesatamassa

8. Sukella veteen!

Nauti Atlantis Aquaventuresta| ©Marcus
Nauti Atlantis Aquaventuresta| ©Marcus

Paras tapa voittaa heinäkuun korkeat lämpötilat Dubaissa on vilvoitella Atlantis Aquaventure-vesipuistossa, joka on maailman suurin. Siellä on 79 liukumäkeä, joilla voi viettää hauskaa, kilometrien pituinen yksityinen ranta, jolla voi rentoutua, ja aaltokone, joka saa sinut tuntemaan olosi aidoksi surffaajaksi pilvenpiirtäjien kaupungissa.

Sukella haiden ja värikkäiden kalojen kanssa

Vesipuiston sisäänpääsyyn sisältyy vapaa pääsy Atlantis-aquariumiin, jossa voit snorklata, sukeltaa tai vaikka kävellä veden alla yli 65 000 merieläimen, kuten haiden, rauskujen ja lukuisten värikkäiden kalojen ympäröimänä. Kokemus on niin aito, että luulet uppoutuneesi keskelle merta.

Tämä nähtävyys on hauska erityisesti perheille, ja siihen voivat osallistua lapset 6-vuotiaista alkaen. Keskuksessa järjestetään myös akvaarion biologien vetämiä opetusohjelmia, jotta lapset voivat oppia meriympäristöstä ja siitä huolehtimisesta. He pääsevät näkemään meritähtiä ja jopa haiden vauvoja, he tulevat hämmästymään!

.

Osta liput Atlantis Aquadventure -tapahtumaan

9. Tee yökävely kaupungin läpi

Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis
Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis

Kun aurinko laskee, lämpötila laskee kesällänoin 10 celsiusastetta (se voi laskea 40 celsiusasteesta 29 celsiusasteeseen). Tämä on paras aika tutustua kaupunkiin paikallisen oppaan seurassa, joka näyttää sinulle kaikki katujen nähtävyydet ja äänet.

Opastettu kierros kestää yleensä noin 4 tuntia, ja se vie sinut Madinat Jumeirahin läpi, joka on moderni versio perinteisestä arabikylästä, jossa on souk ja kanavia, jotka muistuttavat pientä Venetsiaa. Näet yöllä upean Burj Khalifan, maailman korkeimman pilvenpiirtäjän, ja näet Dubain kuuluisan, värivaloilla valaistun suihkulähde-esityksen, josta on tullut yksi maailman suosituimmista suihkulähteistä, vaikka se ei olekaan Trevin suihkulähde.

Jos mietit, mikä on paras retki sinulle kesällä, tässä on artikkeli, jossa on Dubain parhaat retket ja kiertoajelut, tutustu niihin ja ota huomioon!

Varaa yökierros Dubaissa

10. Pysy viileänä sen värikkäissä soukeissa

Deria Golden Souk| ©neekoh.fi
Deria Golden Souk| ©neekoh.fi

Jos haluat tuntea itsesi kuin Scheherezade tai Aladdin taikalampussaan jossakin "Tuhannen ja yhden yön" tarinassa, suosittelen sinua menemään johonkin Dubain soukista, joka on avoin ovi arabikulttuurin salaisuuksiin, tuoksuihin ja olemukseen. Tässä metropolissa on kolme tärkeää markkinaa: Gold Souk, Bur Dubai Souk ja Spice Souk.

.

  • Gold Souk: Nämä ovat tärkeimmät markkinat, joilla käy eniten kävijöitä. Sen tuotteista löydät käsintehtyjä koruja erittäin mielenkiintoiseen hintaan ja verovapaasti. Huomaa, että tämä paikka on suljettu perjantaiaamuisin.
  • Souk Bur Dubai: Tämä paikka oli alun perin omistettu vain kankaiden myynnille, mutta nykyään löydät suuren määrän kauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja. Älä unohda tinkiä!
  • Spice Souk: Tämä on toinen kaupungin suosituimmista ja aidoimmista markkinoista. Se on kaupungin vanhin, ja se on aromien, värien ja makujen juhlaa - matka ajassa taaksepäin perinteiseen emiraattikeittiöön!

Varaa opastettu kierros Dubaissa ja tutustu sen soukeihin

Mikä on lämpötila heinäkuussa Dubaissa?

Aurinkoinen iltapäivä Dubaissa| ©Guilhem Vellut
Aurinkoinen iltapäivä Dubaissa| ©Guilhem Vellut

Sää Dubaissa on heinäkuussa hyvin lämmin. Lämpötilat vaihtelevat 30 celsiusasteen puolivälistä 40 celsiusasteen yläpuolelle. Hyvä uutinen on se, että tähän aikaan ei koskaan sada, joten matkalaukkuun ei tarvitse pakata "kaiken varalta" sateenvarjoa. Toinen hyvä uutinen on se, että auringonnousu on yleensä klo 05:40 ja auringonlasku klo 19:12. Saat nauttia yli 13 tunnin suunnittelusta!

Monille aurinko voi olla paahtava. Suurin osa kesäaktiviteeteistasi on oltava virkistäviä (ranta, vesipuistot ja uima-altaat) ja hyödynnä päivän keskituntia tutustuaksesi sen herkullisiin ilmastoituihin ravintoloihin ja tietysti sen taianomaisiin soukeihin.

Heinäkuun matkailijamäärät

Aurinkoinen rantapäivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson
Aurinkoinen rantapäivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson

Kuten voitte kuvitella, kesä on Dubain alhaisin matkailusesonki, sillä kuumuuden vuoksi se ei ole paras aika matkustaa Dubaihin. Positiivista on, että voit nauttia arkkitehtuurista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä kuin kuningas käytännössä yksin, verrattuna kiireisempiin ja vilkkaampiin talvikuukausiin.

Lisäksi sinulla on varaa yöpyä hyvissä hotelleissa, mikä olisi mahdotonta muina vuodenaikoina, sillä hinnat laskevat huomattavasti tähän vuodenaikaan. Harva uskaltaa matkustaa heinä- ja elokuussa. Rohkealle seikkailijalle: voitko kuvitella nauttivasi unelmiesi lomasta majoituspaikassa, jossa on infinity-allas, josta näet Dubain pilvenpiirtäjät, ja vieläpä edulliseen hintaan?

Nurian matkavinkki

Varoitus: Alkoholin nauttiminen ei ole sallittua Dubaissa paikallisille. Turistit saavat nauttia alkoholia tietyissä paikoissa, kuten hotelleissa, baareissa ja joissakin ravintoloissa.