Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Hamilton Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Valmistaudu nauttimaan Alexander Hamiltonin tarinasta ja Yhdysvaltojen synnystä sellaisena kuin et ole koskaan ennen nähnyt sitä... rapin tahdissa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Hamilton Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Brodwayn musikaalin Hamilton näytösluettelo | ©Joe Shlabotnik

Hamilton on musikaali, josta kaikki puhuvat! Se on yksi parhaista Broadway-musikaaleista, jonka voit nähdä New Yorkin-matkallasi.

11 Tony-palkinnon voittanut musikaali Hamilton oli ehdolla peräti 16 palkinnon saajaksi, mikä on enemmän kuin mikään muu Broadway-tuotanto on koskaan saavuttanut.

Jos haluat nähdä viime vuosikymmenen läpimurtoesityksen, tässä postauksessa kerrotaan, miten saat liput, kuinka paljon ne maksavat ja paljon muuta.

Miten hankkia lippuja Hamiltoniin Broadwaylla?

Broadway-musikaalin näyttämö| ©Terren
Broadway-musikaalin näyttämö| ©Terren

Musikaalista Hamilton on tullut viime aikoina todellinen ilmiö. Tästä syystä suosittelen ostamaan liput Broadwaylle netistä Helloticketsin kaltaisilta sivustoilta, koska tämän kaltaisilla esityksillä on paljon kysyntää ja teatterit ovat täynnä.

Jos haluat saada hyvät liput Hamiltonin katsomiseen Broadwaylla, suosittelen kokemukseni perusteella ostamaan liput netistä mahdollisimman aikaisin. Näin tekemällä saat useita etuja:

  • Saat taatusti parhaat paikat haluamallasi päivämäärällä ja parempaan hintaan kuin lippukassalla.
  • Kun varaat liput verkossa, voit valita teatterissa paikan, josta pidät eniten.
  • Sinun ei tarvitse kiirehtiä teatteriin jonottamaan ikuisesti lippukassalla ja yrittää saada lippuja, kun voit käyttää tuon arvokkaan ajan Hamiltonin hahmokierrokselle New Yorkissa.

Milloin ostaa lippuja netistä Broadway-musikaaliin Hamilton

Tiesitkö, että Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset? Tämä tarkoittaa sitä, että hinnat nousevat musikaalin esityspäivän lähestyessä ja tarjonta vähenee (kuten esimerkiksi lennotkin), joten jos odotat ostamista esityspäivänä tai muutamaa päivää ennen esitystä, vaarana on, että liput myydään loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla, ja vieläpä kohtuuttomilla hinnoilla ja aloilla, joiden näkyvyys ei ole kovinkaan loistava.

Osta liput Hamilton-musikaaliin

Kuinka paljon liput Broadwayn Hamiltoniin maksavat?

Richard Rodgers -teatterin sisäänkäynti| ©David & Bonnie
Richard Rodgers -teatterin sisäänkäynti| ©David & Bonnie

Liput musikaaliin Hamilton ovat Broadwayn kalleimpia, keskimäärin noin 300 dollaria.

Kannattaa muistaa, että viikonloppuisin ja tiettyinä vuodenaikoina, kuten kesällä New Yorkissa tai jouluna New Yorkissa, hinnat voivat nousta, koska silloin on sesonki ja monet ihmiset käyttävät lomansa hyväkseen vierailemalla Isossa Omenassa.

Missä on paras alue nähdä musikaali Hamilton?

Teatteri, jossa Hamilton esitetään, Richard Rodgers Theatre, on yksi Broadwayn suurimmista, joten yleisesti ottaen missä tahansa on hyvä paikka nauttia esityksestä.

Tyypillisesti kalleimmat liput ovat teatterin keskellä orkesterialueella (täältä näet koko esityksen), kun taas etummainen välipohja (josta on näkymät lähemmäs näyttämöä) ja takimmainen välipohja (josta on näkymät kauemmas näyttämöstä) ovat toisessa ja kolmannessa kehässä. Yritä löytää budjettiisi ja odotuksiisi parhaiten sopivat liput.

Osta lippu musikaaliin Hamilton

Mitä odottaa musikaalilta Hamilton?

Presidentti Obama Hamiltonin näyttelijöiden kanssa| ©Obama White House Archived
Presidentti Obama Hamiltonin näyttelijöiden kanssa| ©Obama White House Archived

Saatat tuntea George Washingtonin tai Thomas Jeffersonin nimet (Yhdysvaltojen historiassa hyvin merkittäviä poliitikkoja), mutta ehkä Alexander Hamiltonin (toinen maan perustajista) nimi on sinulle hieman tuntemattomampi.

Tämä musikaali kertoo tarinan Hamiltonista, Karibialta kotoisin olevasta orpokodista, joka erinäisten olosuhteiden jälkeen päätyy Yhdysvaltoihin ja josta tulee hyvin tärkeä henkilö sekä itsenäisyyssodassa että maan ensimmäisessä hallituksessa.

Tässä musikaalissa on todella kiehtovaa se, että tarina kerrotaan innovatiivisella tavalla ja hyvin omaperäisellä näkökulmalla, joka yllättää katsojan: rapin tahtiin, ilman juuri lainkaan dialogia ja rohkealla ja interaktiivisella lavastuksella, jossa on runsaasti hämmästyttäviä valo- ja äänitehosteita. Se on viime vuosikymmenen suurin Broadway-hitti.

Varaa liput musikaaliin Hamilton

Minkä tasoinen englannin kielen taito on tarpeen, jotta voin nähdä Hamiltonin Broadwaylla?

Broadway-musikaalin näyttämön ylänäkymä| ©Edward Blake
Broadway-musikaalin näyttämön ylänäkymä| ©Edward Blake

Hamilton on yksi niistä harvoista Broadway-musikaaleista, joiden katsomiseen tarvitset hyvää englannin kielen taitoa, sillä näyttelijät laulavat melko nopeasti ja käyttävät paljon sanaleikkejä, joten jos et osaa kieltä sujuvasti, voit joskus helposti eksyä.

Internetistä löytyy kuitenkin koko ääniraita ja sanat, joten jos et osaa englantia sujuvasti, suosittelen tutustumaan siihen ennen esitystä, jotta voit tutustua siihen ja päästä näytelmän tunnelmaan.

Varaa liput Hamilton-musikaaliin

Mitkä ovat Hamiltonin esitysajat Broadwaylla?

Richard Rogers -teatteri| ©Joe Shlabotnik
Richard Rogers -teatteri| ©Joe Shlabotnik

Yleisesti ottaen musikaalin Hamilton esitysajat New Yorkissa ovat seuraavat:

  • Maanantai: Suljettu.
  • Tiistai: 19.00.
  • Keskiviikko: klo 14.00 ja klo 20.00.
  • Torstai: 19.00.
  • Perjantai: 20.00.
  • Lauantai: klo 14.00 ja 20.00.
  • Sunnuntai: 15.00.

Esitysajat voivat kuitenkin muuttua, jos ne osuvat esimerkiksi jouluaaton, joulupäivän, uudenvuodenaaton tai uudenvuodenaaton kaltaisiin juhlapyhiin.

Siksi suosittelen Hamiltonin musikaalin lippuja ostaessasi, että vilkaiset ensin esityskalenterista tarkistaaksesi, mitkä esitykset järjestetään haluamallasi päivämäärällä.

Kuinka kauan Hamilton kestää?

Tämän näytelmän kesto on 2 tuntia ja 40 minuuttia väliajalla.

Osta lippu musikaaliin Hamilton

Missä teatterissa Broadway-musikaali Hamilton esitetään ja mikä on osoite?

Richard Rodgers Theatre New Yorkissa| ©Robert Cutts
Richard Rodgers Theatre New Yorkissa| ©Robert Cutts

Musikaali Hamilton esitetään Richard Rodgers Theatre-teatterissa, joka sijaitsee osoitteessa 226 W 46th St, lyhyen kävelymatkan päässä Times Squarelta.

Voit päästä sinne kävellen New Yorkin keskustan läpi (lähellä on useita turistikohteita, kuten Top of the Rock tai Bryant Park) tai halutessasi julkisilla liikennevälineillä.

Voit kulkea metrolla (N-, Q-, R- tai W-linjat 49th Streetin asemalle) tai bussilla (linjat M20 ja M104, jotka pysähtyvät 8th Avenuen ja West 46th Streetin välissä).

Isabelin matkustajavinkki

Varmista, että saavut teatteriin vähintään 30 minuuttia etuajassa, sillä jos saavut myöhässä ja esitys on jo alkanut, sinua ei välttämättä päästetä sisään.

Kannattaako Hamilton Broadwaylla nähdä lasten kanssa?

Esitystä odotellessa| ©Todd Baker
Esitystä odotellessa| ©Todd Baker

Musikaali Hamilton on tarkoitettu aikuisyleisölle, koska dialogissa on jonkin verran "voimakasta kieltä".

Teatteriin pääsevät kuitenkin myös vähintään 4-vuotiaat lapset, joilla on oma lippu, vaikka esitys sopii paremmin vähintään 10-vuotiaille lapsille, joilla on hyvä englannin kielen taito.

Varaa liput Hamilton-musikaaliin

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Hamilton Richard Rogers -teatterissa| ©Youtuber
Hamilton Richard Rogers -teatterissa| ©Youtuber

Broadway-musikaaliin osallistumiseen ei ole erityistä pukukoodia. On tavallista pukeutua mukaviin ja sopiviin vaatteisiin. Vähän niin kuin smart-casual-etiketti, sillä kukaan ei yleensä ole ylipukeutunut kuin oopperassa.

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen?

Tyypillinen Shake Shack -menu| ©Spring Happenings
Tyypillinen Shake Shack -menu| ©Spring Happenings

Tämä riippuu istunnosta, johon olet menossa, ja esityspäiväksi laatimastasi nähtävyysaikataulusta. Suosittelen joka tapauksessa syömään jotain syötävää ennen sisälle menoa, sillä Hamilton on pitkä esitys, eikä se ole yhtä nautinnollinen, jos vatsa kolisee.

Lähistöllä on runsaasti vaihtoehtoja ruok ailuun, sillä teatteri sijaitsee lähellä Times Squarea, joka on hyvin keskeinen alue New Yorkissa. Siellä kaikki on aina auki, ja on helppo löytää paikka, jossa voi tappaa nälänhädän. Esim:

Tutustu Hamiltonin luonteeseen opastetulla kierroksella

Alexander Hamilton U.S. Custom House| ©ajay_suresh
Alexander Hamilton U.S. Custom House| ©ajay_suresh

Jos Broadway-musikaali Hamiltonin nähtyäsi haluat oppia lisää tästä uteliaasta hahmosta, voit osallistua opastetulle kävelykierrokselle. New Yorkissa on monia Alexander Hamiltonin historiaan ja elämään liittyviä vertauskuvallisia paikkoja.

Asiantuntevan oppaan avulla voit oppia lisää hänen roolistaan yhtenä Yhdysvaltojen perustajista ja paikoista, jotka saivat kunnian pitää hänet keskuudessaan.

Varaa opastettu kierros New Yorkissa Hamiltonin elämästä

Muita vastaavia musikaaleja, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Timon ja Pumba Leijonakuningas Broadway-näytelmässä| ©Ask a Ticket
Timon ja Pumba Leijonakuningas Broadway-näytelmässä| ©Ask a Ticket

Broadway on New Yorkin teatterin mekka! Ja kun olet kerran kokenut sen taikuuden, haluat aina tulla takaisin.

Jos Hamiltonin katsomisen jälkeen haluat viettää vielä yhden päivän teatterissa, suosittelen tutustumaan joihinkin muihin Broadway-musikaaleihin, jotka ovat parhaillaan käynnissä ja jotka ovat suuri hitti:

Osta lippu Broadway-musikaaliin