Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Hop On Hop Off New Yorkin yökierros

New Yorkin yöllisen hehkun katseleminen on ehdoton nähtävyys, ja kaduilla risteily yökiertoajelubussilla on rentouttavin tapa päättää väsyttävä päivä.

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

Hop On Hop Off New Yorkin yökierros

New Yorkin yö | ©Davide Gabino

Mikä olisikaan parempi tapa päättää päivä kuin New Yorkin yöbussikierros. Erittäin suositeltava vaihtoehto, jonka avulla voit kokea mukavasti New Yorkin yön taikaa, sen valoja ja ainutlaatuista ja erityistä tunnelmaa.

Jos ajattelit nousta yhteen New Yorkin parhaista turistibusseista, harkitse myös mahdollisuutta tehdä se yöllä ja nauttia Ison Omenan valaistuksesta. Loppujen lopuksi olemme kaupungissa, joka ei koskaan nuku, eikö niin?

Paras vaihtoehto

New York Big Bus Hop-On Hop-Off Kiertoajelu

Kaupungin valot kiertoajelubussista käsin

Paras vaihtoehto para seguir recorriendo la ciudad que nunca duerme cuando anochece. Disfruta de las principales calles, avenidas y plazas de la Gran Manzana a bordo de un autobús de dos pisos.

Vaikka kaupunki tarjoaa päivisin satoja nähtävyyksiä, museoita, kiertoajeluja ja aktiviteetteja, sinun on löydettävä New York yöllä omin päin. Siksi elämäsi helpottuu, jos vietät illan tutustumalla sen katujen parhaisiin puoliin kiertoajelubussilla.

Kun olet kulkenut pitkän päivän Manhattanilla tai tutustunut sen kauppoihin, kolkkiin ja ravintoloihin, on paras tapa päättää päivä (ja ottaa upeita kuvia!), kun voit katsella kaupunkia kaksikerroksisen bussin katolta.

Suositellaan, jos... haluat jatkaa kaupunkiin tutustumista pimeän tultua. Erityisen suositeltavaa, jos matkustat perheen kanssa tai talvella, kun kylmä vaanii auringonlaskun jälkeen.


Mitä näet New York Cityn yöbussilla?

Yön turistibussi Time Squarella| ©Elliott Cowand
Yön turistibussi Time Squarella| ©Elliott Cowand

Toisin kuin päiväsaikaan järjestettävillä bussikierroksilla, joilla on erilaisia reittejä ja reittisuunnitelmia, yöbussikierroksella on yksi ainoa reitti, joka kulkee New Yorkin suosituimpien paikkojen kautta.

Vaikka sinulla ei olisikaan valinnanvaraa, New Yorkin vierailijat suosivat yleensä tätä reittiä, sillä se tarjoaa aivan erilaisen näkymän kaupunkiin.

Päätepysäkit

  • Times Square
  • Broadway
  • Grand Central Terminal
  • Chrysler Building
  • Empire State Building
  • Rockefeller Center
  • Fifth Avenue
  • Brooklynin silta

Varaa Manhattanin yöbussikierros

Erot bussimatkojen välillä päivällä ja yöllä

Tower Streetin turistibussin pysäkki| ©Matt Towe
Tower Streetin turistibussin pysäkki| ©Matt Towe

Monille turistibussin mukavuuteen alistuminen saattaa tuntua "ei niin paikalliselta" kokemukselta ja, kuten nimikin kertoo, ehkä hieman liian turistiselta. Totuus on kuitenkin se, että hyvin käytettynä se voi olla liittolaisesi matkasi aikana.

Mitä eroa on sillä, matkustatko kiertoajelubussilla päivällä vai yöllä? Tarkastelemme sitä jäljempänä

Aikataulut

Kun päivällä liikennöivien kiertoajelubussien viimeinen lähtöaika on yleensä noin kello 17.30 illalla, yöbussit alkavat liikennöidä tähän aikaan. Varsinkin talvella New Yorkissa pimenee aikaisin, joten jos haluat nähdä kaupungin valaistuna, suosittelen valitsemaan yöbussin. Noin kello 18:00 ja 20:00 välisenä aikana vuoroja lähtee 20 minuutin välein.

Pysäkit

Päivisin liikennöivillä kiertoajelubusseilla on yleensä useita reittejä, mutta yöbussilla on vain yksi reitti, joka on vain pidempi ja pysähtyy siksi useammin.

Päivä- ja yöbussit eroavat toisistaan siinä, että päiväbussit keskittyvät kaupungin suosituimpiin matkailukohteisiin, kun taas yöbussit painottavat paikkojen ja rakennusten valaistusta. Huomaa, että päivällä voit käyttää tätä palvelua kaupungin näkemisen lisäksi myös liikkumiseen paikasta toiseen, mutta yöllä esimerkiksi museot ovat kiinni, joten matka keskittyy enemmän nähtävyyksiin.

Hinnat

Lippujen hinnat ovat samat päivä- ja yöbussissa. Ero on siinä, että kyseisellä hinnalla sinulla on päivällä mahdollisuus nousta bussiin useita kertoja (koska et käytä sitä ainoastaan kaupunkikierrokselle ja nähtävyyksien katseluun, vaan myös siirtymiseen paikasta toiseen), ja todennäköisesti yöllä käyt vain kerran lipun hinnalla etkä käytä sitä enää.

Vaikka bussikierroksen hinta on noin 40 euroa sekä päivällä että yöllä, päivällä voit löytää turistibussilipun ja New Yorkin eri nähtävyyksien yhdistelmiä, joiden hinnat ovat korkeammat.

Eri käyttötarkoitukset

Yksi kiertoajelubussilipun tärkeimmistä käyttötarkoituksista päivän aikana on käyttää sitä liikennevälineenä, jolla siirrytään nähtävyydestä toiseen. Kuten olemme jo nähneet, reitit kattavat käytännössä koko kaupungin ja vievät sinut kaupungin tärkeimpiin avainkohtiin (museot, näköalapaikat, aukiot, kadut, kaupunginosat jne.).

Yöllä taas pysäkit ja reitit ovat paljon rajoitetumpia, joten kannattaa ottaa se niin, että tarkoituksena on tehdä täysi kierros ja nauttia matkasta, käydä läpi kaupungin tärkeimmät osat ja nauttia valaistuksesta ilman, että tarvitsee turvautua metroon tai tehdä pitkiä kävelylenkkejä päivän päätteeksi.

Kuinka kauan koko bussikierros kestää (päivä tai yö)?

Park Ave Viaduktin ylikulkusilta Grand Central Terminalissa New Yorkissa.| ©Kyle Ortiz
Park Ave Viaduktin ylikulkusilta Grand Central Terminalissa New Yorkissa.| ©Kyle Ortiz

Yöbussireitti voi kestää kaksi kertaa kauemmin kuin päiväbussireitti. Kun päivällä kiertoajelubussit kulkevat yleensä tunnista puole entoista tuntiin, yöbussilla voi kestää jopa neljä tuntia (valitusta yhtiöstä riippuen on myös kahden tunnin reittejä).

Kierroksen voi tietysti katkaista milloin tahansa, mutta suosittelen, että teet koko kierroksen, koska New Yorkissa on niin paljon nähtävää yöllä, että neljä tuntia ei ole liian pitkä aika.

Miten voit ostaa lipun New York Cityn kiertoajelubussiin yöllä?

Broodway, yksi yöbussin pysäkeistä.| ©Marcos Rivera
Broodway, yksi yöbussin pysäkeistä.| ©Marcos Rivera

New Yorkin yöbussilla on suuri kysyntä, ja lippu kannattaakin ostaa netistä etukäteen, jos et halua jäädä paitsi vierailustasi. Lippusi lähetetään suoraan sähköpostiisi, ja sinun tarvitsee vain esittää se ilmoitettuna päivänä ja kellonaikana.

Kuinka paljon New Yorkin yöbussi maksaa?

New Yorkin yöbussikierroksen kiinteä hinta on noin 40 euroa. Jos olet käyttänyt kiertoajelubussia aiemmin, tiedät, että joskus bussin päivälipun voi yhdistää muihin nähtävyyksiin, jolloin hinta voi vaihdella; yöbussin hinta on aina sama, koska sitä ei voi yhdistää muihin vierailuihin.

Night Sightseeing Busin aikataulut

Empire State Building New Yorkissa yöllä| ©George Bakos
Empire State Building New Yorkissa yöllä| ©George Bakos

Voit nousta yöbussilla kello 17:30 ja noin kello 20:00 välisenä aikana miltä tahansa reitin varrella sijaitsevalta pysäkiltä. Jos haluat ottaa kaiken irti New Yorkin nähtävyyksien katselusta ja nousta viime hetkellä kiertoajelubussiin, suosittelen menemään pysäkille kolmekymmentä minuuttia ennen viimeistä lähtöaikaa, jotta et jää ilman paikkaa.

New Yorkin yöbussin käytön edut

Brooklyn Bridge yöllä| ©Anders Hakstun
Brooklyn Bridge yöllä| ©Anders Hakstun

New Yorkin yöllisellä kiertoajelulla on joitakin suuria etuja. Tässä ovat tärkeimmät:

1. Hyödynnä yö nähdäksesi enemmän kaupungista pimeän tultua

Illalla klo 18:00-19:00 useimmat New Yorkin nähtävyydet ja museot ovat suljettuina. Vaihtoehtoja on siis vähän, mutta iltakierros on ihanteellinen, jotta voit hyödyntää päivän parhaalla mahdollisella tavalla ja nauttia vielä enemmän New Yorkin kulttuurista.

2. Saat erilaisen ja ainutlaatuisen näkymän New Yorkiin

Yksi asia, joka sinun on ehdottomasti nähtävä ennen New Yorkista paluuta, on kaupunki yöllä. New York tunnetaan kaupunkina, joka ei koskaan nuku, ja se on todella upea nähtävyys pimeän tultua.

Manhattaninliikenne ja kaaos ruuhka-aikaan, kun aurinko laskee ja newyorkilaiset lähtevät kotiin, on parasta nähdä huolettomasti yökiertoajelubussin ensimmäisessä kerroksessa. Usko minua!

3. Suojaudu kylmältä talvella

New Yorkiin matkustaminen talvella on unelma: jouluvalot, luistelukentät? Luulet olevasi elokuvasarjassa! Jos kuitenkin vierailet kaupungissa joulukuussa, tammikuussa tai helmikuussa, lämpötila on todennäköisesti hyvin kylmä, erityisesti öisin.

Kun tuntuu, että pitkien kävelymatkojen väsymys ei enää riitä taistelemaan kylmää vastaan, turistibussi on loistava tapa jatkaa kaupungin näkemistä lämpimässä ja kodikkaassa tilassa.

4. Lepää ja nauti silti nähtävyyksistä

Pitkän päivän nähtävyyksien katselun jälkeen on normaalia olla väsynyt, ja on vaikeaa ottaa kaikki irti suunnitelmista, ellei se ole erittäin mukava suunnitelma, ja mikä olisikaan parempi suunnitelma kuin kiertoajelu, jossa voit levätä ja tutustua kaupunkiin yksityiskohtaisemmin asiantuntevien paikallisten oppaiden ansiosta.

5. Nauti illasta perheesi kanssa

Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, tämä on loistava tapa ottaa kaikki irti heidän viimeisistä energiatunneistaan ennen kuin he nukahtavat hotellissa - he nauttivat kaupungista bussissa istuen!

6. Ota upeita valokuvia

New York on valokuvauksellinen kaikkina vuorokauden aikoina, mutta yöllä se on erityisen näyttävä. Ota kamera esiin ja hyödynnä tärkeimmät pysähdykset (ja liikennevalot!), jotta voit ottaa matkan parhaat kuvat.

Muita vaihtoehtoja nauttia New Yorkin yöelämästä

Yöristeily Hudson-joella| ©Tony Fischer
Yöristeily Hudson-joella| ©Tony Fischer

Vaikka monet nähtävyydet ja museot alkavat sulkea iltapäivällä, New Yorkilla on paljon tarjottavaa myös yöllä: näköalatasanteita, kattoja, risteilyjä... Älä anna itsellesi houkutusta palata majapaikkaasi auringon laskiessa, sillä tekemistä riittää vielä!

Lähde illallisristeilylle Hudsonilla

Se on kaupungin romantiikan perimmäinen ilmaus: illallisristeily New Yorkissa on täydellinen tapa päättää päivä parhaalla maulla suussa.

Risteilette Hudsonilla elävän musiikin soidessa taustalla, nautitte tyylikkään illallisen ja näette Manhattanin ja Brooklynin horisontin valaistuna. Voitko keksiä mitään parempaa? Onneksi tarjolla on retkiä, ruokalistoja ja veneitä jokaiseen makuun ja budjettiin, joten kannattaa harkita sitä!

Nauti cocktail kaupungin parhaimmilla katoilla

Yksi New Yorkin pakollisista asioista on nähdä pilvenpiirtäjät yhden pilvenpiirtäjän huipulta, ja jos se tapahtuu cocktailin äärellä, sitä parempi. Monista hotelleista, ravintoloista ja pilvenpiirtäjistä on upeat näkymät kaupunkiin.

Newyorkilaiset ja turistit kokoontuvat sinne joka ilta päättämään päivänsä jazzin ja muutaman drinkin kera. Tässä on luettelo New Yorkin parhaista katoista, joilla voit nauttia yöstä kuin newyorkilainen.

Kiipeä Empire State Buildingiin tai Top of the Rockiin

Jos haluat jättää kattojen vilinän väliin ja nousta legendaariseen pilvenpiirtäjään nauttimaan Manhattanin näkymistä rauhassa, Empire State Building ja Top of the Rock ovat avoinna myöhään, joten voit vierailla niissä illallisen jälkeen.

Jos olet jo harkinnut nousevasi ainakin yhdelle niistä, sinun on hyvä tietää, että yöaika on yksi parhaista ajoista tehdä se, koska silloin on yleensä paljon vähemmän väkeä.

Katso Broadway-musikaali

Toinen hieno asia, joka tekee New Yorkista ainutlaatuisen, on sen legendaarisella Broadway-kadulla tarjottavien esitysten määrä. Musikaalin katsominen on yksi tyypillisimmistä asioista, joita et voi jättää väliin matkallasi, ja lisäksi tarjolla on loputtomasti erilaisia esityksiä: sinua hemmotellaan valinnanvaralla.

Jos et tiedä, mistä aloittaa, voit vilkaista tätä artikkelia parhaista Broadway-musikaaleista ja antaa show'n alkaa!

Älä missaa NBA live

Jos matkustat lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana, New Yorkissa on todennäköisesti NBA:n runkosarjan ottelu, joko Knicks Madison Square Gardenissa tai Barclays Centerissä Brooklynissa, jossa Nets pelaa.

Piditpä koripallosta tai et, NBA-otteluun osallistuminen livenä on jotain, joka kannattaa tehdä kerran elämässä: peliä edeltävä show, julkkikset eturivissä, koripallon maailmantähdet pelaamassa livenä ja hurjan yleisön tunnelma antavat sinulle muiston, jonka muistat ikuisesti.