Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Amsterdam 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Neljän päivän kaupunkiloma Amsterdamissa antaa sinulle runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin perusteellisesti. Ota huomioon, mitä Alankomaiden pääkaupungilla on tarjottavanaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Amsterdam 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Amsterdamin kanaalit auringonlaskun aikaan | ©Jean Carlo Emer

Amsterdam tunnetaan eksentrisistä kokemuksista, joita harvalla muulla maalla on tarjota, kuten laajasta marihuana-alueesta ja laillisesta prostituutiosta Punaisen valon alueella. Kaikki Amsterdamin nähtävyydet ovat täynnä historiaa ja kulttuuria.
Koska Amsterdamissa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, olen yrittänyt sisällyttää parhaat nähtävyydet tähän 4 päivän Amsterdamin matkasuunnitelmaan.

1. päivä: Grachtengordelin ja Negen Straatjesin alueilla vierailu

Begijnhofin sisäpiha| ©Christophe PINARD
Begijnhofin sisäpiha| ©Christophe PINARD

Tänä ensimmäisenä päivänä ajatuksena olisi käydä Begijnhofissa, nauttia näkymistä Sinisen Amsterdamin näköalapaikalta, vierailla tärkeillä alueilla *Munttrorenissa, Pathé Tuschinskissa ja Rembrandtin aukiolla sekä nauttia taiteellisesta ajasta Anne Frankin talossa.

Begijnhof

Begijnhof on uskonnollinen naisyhteisö, joka on peräisin 1300-luvulta. Katolisen sisarkunnan (Beguine) naiset olivat asuneet tässä syrjäisessä ja hiljaisessa yhteisössä satoja vuosia. Alue koostuu asunnoista, kirkosta ja suuresta pihapiiristä. Begijnhof on avoinna klo 9-16(lauantaisin ja sunnuntaisin suljettu).

Tämä yksityinen yhteisö on piilossa Amsterdamin keskustan vilkkailta kaduilta. Et koskaan tiedä, missä se on, ellet etsi sitä. Ehdottomasti paikka, jossa kannattaa käydä, mutta 30 minuuttia on enemmän kuin tarpeeksi aikaa.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa

Blue Amsterdam: Lounas näköalalla

Blue Amsterdamissa| ©RoofG
Blue Amsterdamissa| ©RoofG

Miten olisi lounas Amsterdamin näköalalla? Suoraan Bloemenmarktia vastapäätä on Blue Amsterdam, ja vaikka se on hieman piilossa ostoskeskuksen sisällä, tästä kahvilasta/ravintolasta on kaunis näköala kaupungin keskustaan! Se on avoinna klo 10-18:30 joka päivä.

Tämä kahvila on viihtyisä paikka, jota ympäröivät täyspitkät ikkunat, mikään ei häiritse näkymääsi, ja ikkunan kummallakin puolella kerrotaan, mitä katselet, mikä on hyödyllistä ensikertalaisille.

Munttroren - Pathé Tuschinski - Rembrandtin aukio

Nauti lounaan jälkeen kävelyretkestä naapurustossa. Munttoren on vuonna 1620 rakennettu kellotorni, joka oli osa kaupunginmuuria. Mint Tower on historiallinen maamerkki, jossa on pieni lahjatavarakauppa. Tutustumiseen ja kuvien ottamiseen menee noin viisi minuuttia.

Kävele sitten Pathé Tuschinski -teatteriin. Tämä historiallinen elokuvateatteri on sisustettu huolellisesti art deco -tyyliin, ja sen ulkoarkkitehtuuria on mukava katsella.

Jos jatkat kävelyä, tulet Rembrandtin aukiolle. Rembrandt on loistava paikka ottaa valokuva Yövartijan patsaiden kanssa, jotka ovat saaneet inspiraationsa Rembrandtin mestariteoksesta Yövartija.

Anne Frankin talo

Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell
Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell

Kävele Anne Frankin talolle. Vierailu Amsterdamissa ei voi olla täydellinen ilman Anne Frankin talon kiertoajelua. Anne Frankin talossa pieni tyttö ja hänen perheensä piileskelivät natseilta toisen maailmansodan aikana. Anne Frank -museo on avoinna päivittäin klo 9-17.

Varsinainen rakennus on nyt muutettu talomuseoksi. Jos olet joskus lukenut Anne Frankin kirjan Nuoren tytön päiväkirja, tiedät, miten mielenkiintoista on käydä tässä museossa. Joka tapauksessa vierailet varmasti yhdessä Amsterdamin parhaista museoista. Tässä on lisätietoja Anne Frankin talosta.

Varaa Anne Frank -kierros

Jordaanin kanaalialue ja 9 katua

Jordaanin kanava-alue on trendikäs ja hienostunut kaupunginosa Amsterdamin keskustan länsipuolella. Tämä alue on tunnettu kauniista taloista, trendikkäistä kahviloista ja tyylikkäistä kaupoista. Se on ehdottomasti täydellinen alue iltapäiväkävelylle tai ostoksille. Suosittuja katuja ovat Prinsengracht, Westerstraat, Haarlemmerstraat ja De 9 Straatjes (9 katua).

Kun kuljeskelet tällä alueella, voit myös ylittää monia Amsterdamin kauneimmista kanavista, joita koristavat kukat ja pysäköidyt polkupyörät. Se on hieno paikka ottaa kuvia.

Päivä 2: Bloemenmarktilta Vondelparkiin

Kouter Kukkamarkkinat| ©bookfinch
Kouter Kukkamarkkinat| ©bookfinch

Toisena päivänä matka alkaa Bloemenmarkista, sitten vierailet Van Gogh -museossa ja lopuksi kävelet Vondelparkissa. Päivänä on myös mahdollisuus maistella erilaisia hollantilaiseen kulttuuriin liittyviä ruokia.

Bloemenmarkt (Amsterdamin kukkamarkkinat)

Aloita toinen päiväsi Amsterdamissa väreissä ja tuoksuissa! Vaikka matka Keukenhofin tulppaanipuutarhaan on upea suunnitelma, neljän päivän matkasuunnitelmassa ei kannata eksyä liian kauas kaupungista. Ensimmäisenä päivänä sinun on siis tyydyttävä Amsterdamin kukkamarkkinoihin (Bloemenmarkt). Bloemenmarkt on avoinna maanantaista lauantaihin kello 9-17.30 ja sunnuntaisin kello 11-17.30.

Nämä kukkamarkkinat herättävät huomiota, sillä kanavan varrella "kelluu" rivi kukkakauppoja. Kaupoissa myydään muutakin kuin tulppaaneja, ja täältä löytyy kaikenlaisia kukkia ja matkamuistoja Hollannista. Jos olet kiinnostunut, voit myös ostaa tulppaanisipuleita kotiin vietäväksi!

Van Goghin museo

Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi
Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi

Vincent van Gogh on yksi maailman tunnetuimmista taiteilijoista. Amsterdamissa sijaitseva Van Gogh -museo on omistettu rakastetulle hollantilaiselle taidemaalarille, ja siellä on hänen laajin kokoelmansa, johon kuuluvat muun muassa Auringonkukat, Makuuhuone, Mantelinkukka, Iiris ja Perunansyöjät. Kokoelma on järjestetty aikajärjestyksessä.

Museossa on myös laaja kokoelma hänen veljensä Theon ja muiden taiteilijoiden kanssa vaihtamiaan kirjeitä. Koko kokemus muistuttaa tavallaan Van Goghin elämäkerran lukemista visuaalisin apuvälinein. Lisätietoja Van Gogh -museon aukioloajoista, hinnoista jne

Varaa opastettu kierros Van Gogh -museossa

Hollantilainen lounas

Syö hollantilaisia haringseja (silakoita) Frens Haringhandelissa, joka on yksi tämänkaltaisen kalan erikoisimmista paikoista ja joka on myös hyvin lähellä. Muista, että tämä on yksi kuuluisimmista hollantilaisista ruokalajeista. Frens Haringhandel on avoinna klo 11-17:30.

Jos silli ei maistu, voit suunnata Vlaams Friteshuis Vleminckxiin ja nauttia belgialaisia ranskalaisia valitsemallasi erikoiskastikkeella. Se on avoinna klo 11-19.

Vondelpark

Kierros Vondelparkissa| ©Curtis Poe
Kierros Vondelparkissa| ©Curtis Poe

Vondelpark on julkinen puisto lähellä Amsterdamin museoaluetta. Kaupunkipuisto suunniteltiin ja rakennettiin 1800-luvulla, ja se on kaunis puisto, jossa voi kävellä, pyöräillä tai rentoutua nurmikolla aurinkoisena päivänä. Koko kierroksen kiertämiseen kuluu yleensä noin tunti. Puiston keskellä on myös teehuone, jos haluat nauttia luonnosta sisältä käsin.

Jos vierailet Amsterdamissa kesällä, voit nauttia ilmaisista konserteista ja tanssiesityksistä. Vondelpark on ihanteellinen myös perheille, sillä siellä on useita leikkipaikkoja lapsille.

Illallinen Foodhallenissa

Suuntaa Amsterdam Oud-Westiin syömään rennosti Foodhallenissa. Foodhallen on katumarkkinat, jossa paikalliset rentoutuvat työn jälkeen ja nauttivat hetken onnesta. Avoinna klo 12-23 (perjantaisin ja lauantaisin keskiyöhön asti).

Ruoka- ja juomamyyjät tarjoavat erilaisia kansainvälisiä makuja.
Foodhallen oli ennen raitiovaunualue, ennen kuin se kunnostettiin hienostuneeksi ruokapaikaksi. Alkuperäiset punatiiliseinät ja junarata muistuttavat alkuperäisestä arkkitehtuurista.

Chicken Masala, Fritto Misto, Fish & Chips ovat vain joitakin katuruokia, joita voit tilata.

Päivä 3: Vierailu Amsterdamin vanhassa etelässä (Oud-Zuid)

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Kolmantena päivänä vierailet valtavassa Rijksmuseumissa, kuuluisassa De Pijp -korttelissa ja kaupungin kuuluisimmilla katumarkkinoilla, Albert Cuypin markkinoilla.

Rijksmuseum

Rijksmuseum on yksi Amsterdamin pakollisista museoista. Se sijaitsee Museumpleinillä ja on omistettu Alankomaiden taiteelle ja historialle keskiajalta nykypäivään. Tässä kansallisessa museossa on esillä hollantilaisten kultakauden taiteilijoiden, kuten Rembrandtin, Vermeerin, Frans Halsin ja monien muiden , mestariteoksia. Jos haluat lisätietoja museosta, suosittelen tutustumaan tähän Rijkmuseumia käsittelevään postaukseen. Se on avoinna klo 9-17. Suosittelen kuitenkin käymään siellä aikaisin päivällä, jotta olo olisi mukavampi.

Varaa liput Rijksmuseumiin

De Pijp

Rijksmuseumista on 10 minuutin kävelymatka Amsterdamin De Pijpin kaupunginosaan. De Pijp oli aikoinaan työväenluokan aluetta, mistä johtuu sen historiallinen merkitys. Nyt monet amsterdamilaiset kuitenkin pitävät sitä kaupungin suosikkina.

Tämä kaupunginosa houkuttelee nuoria ammattilaisia, taiteilijoita, opiskelijoita ja perheitä. Jordaanin tavoin De Pijpissä on runsaasti trendikkäitä kahviloita, aamiais- ja brunssipaikkoja sekä tyylikkäitä kauppoja.

albert cuypin markkinat

De Pijpissä sijaitsevilla söpöillä katumarkkinoilla on monia kojuja, joissa myydään paikallista ruokaa, vaatteita, kenkiä, matkamuistoja, kukkia ja paljon muuta. Markkinoiden kohokohta on tietysti paikalliset välipalat, joita myydään.
Jos pidät hollantilaisista välipaloista tai katuruoasta yleensä, tämä on oikea paikka sinulle. Markkinat ovat avoinna klo 9-17, ja ne ovat suljettu sunnuntaisin.

Illallinen: Klassisia ruokia modernilla twistillä De Wijnkaartissa

Hyvää illallista varten suosittelen De Wijnkaart-ravintolaa, joka sijaitsee aivan Vondelparkin eteläpuolella. Tämä paikallinen ravintola tarjoilee hollantilaisia klassikoita, kuten stamppotia (vihannessosetta), hacheea (liha- ja sipulimuhennosta) jne. Ravintola on avoinna kello 17.00-23.00 (lauantaisin ja sunnuntaisin auki keskiyöhön asti).

Ilmapiiri on pirteä ja vilkas, ja henkilökunta on erittäin ystävällistä, joten tunnet olosi kotoisaksi. Suosittelen varaamaan paikan etukäteen, sillä se on yleensä kiireinen.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa

Päivä 4: Vierailu Wallenin alueella

Ullakkokirkon sisäpuoli| ©rijksmonument
Ullakkokirkon sisäpuoli| ©rijksmonument

Tänä viimeisenä päivänä aloitat aamun energisesti maistelemalla hollantilaisia pannukakkuja. Vierailet myös ullakkokirkossa, Amsterdamin prostituutiomuseossa ja punaisen valon kaupunginosan yöllisessä tunnelmassa.

Aamiainen: hollantilaisia pannukakkuja

Jos sinulla on mahdollisuus syödä aamiaista hotellin ulkopuolella, kokeile hollantilaisia pannukakkuja Pancakes Amsterdam Centraalissa. Kahvila on vilkas, joten istumapaikan saaminen ilman varausta voi olla vaikeaa. Lisäksi ravintola sijaitsee kätevästi 4. päivän reittimme alkupäässä. Aukioloajat klo 8:00-15:30.

Herramme kirkko ullakolla

Tämä on entinen 1600-luvun kirkko, joka on muutettu uskonnolliseksi museoksi. Se on yksi Amsterdamin piilokirkoista, joissa katolilaiset kävivät salaa jumalanpalveluksissa Alankomaiden uskonpuhdistuksen aikana. Pääsymaksu on 15,5 euroa, ja se on avoinna tiistaista perjantaihin (klo 10-17) sekä lauantaina ja sunnuntaina**(klo 13-18**).

Suosittelen lämpimästi vierailua tässä kirkkomuseossa. Voit paitsi tutustua historialliseen 1600-luvun porvaristaloon myös oppia paljon sen historiasta. Museossa on esillä hollantilaisen talon huonekaluja, keittiöitä, palvelusväen asuintiloja sekä kauniit urut, kirkon hopeakokoelma, maalauksia ja uskonnollisia esineitä.

Amsterdamin prostituutiomuseo

Amsterdamin prostituutiomuseo| ©Jennifer K
Amsterdamin prostituutiomuseo| ©Jennifer K

Vain muutaman metrin päässä viimeisestä pysäkistä on kuuluisa Punaisen valon museo, joka tunnetaan myös nimellä Amsterdamin prostituutiomuseo. Se on maailman ensimmäinen prostituutiomuseo. Voit tutustua prostituoitujen huoneisiin, kuunnella heidän tarinoitaan ja oppia kaiken maailman vanhimman ammatin salaisuuksista.
Museo sijaitsee Amsterdamissa sijaitsevassa kuuluisassa bordellissa, joka on yhä alkuperäisessä kunnossaan. Sinulla on jopa mahdollisuus istua yhden ikkunan takana ja tuntea, millaista on olla kaduilta katsottuna.

Varaa liput Punaisten valojen museoon

Punaisen valon alue (De Wallen)

Punaisen valon alue, joka tunnetaan myös nimellä De Wallen, on ainutlaatuinen Amsterdamissa, eikä sinun tarvitse siirtyä kauas edellisestä pysäkistä. Kuten ehkä jo tiedätkin, prostituutio on laillista tällä Amsterdamin alueella. Mutta jos menet alueelle ennen kuin valot syttyvät yöllä, se ei ole lainkaan sellainen kuin kuvittelet. Näet kaupoissa joitakin seksilelukauppoja ja -kahviloita. Yöllä käynti on melkoinen kokemus, punaiset valot ja tunnelma tällä Amsterdamin alueella ovat täysin ainutlaatuisia.

Ammattilaisvinkki: Älä ota kuvia punaisen valon alueella. Seksityöntekijät eivät pidä siitä, että heitä valokuvataan, ja heidän yksityisyyttään suojellaan. Suosittelen kierroksia punaisen valon alueella.

Illallinen Amsterdam Bellezzassa

Tämän neljännen päivän päätteeksi suosittelen illallista Amsterdamin Bellezza-ravintolassa, joka sijaitsee itse punaisen valon alueella. Se on ravintola, jonka tunnelma on hyvin sopusoinnussa sijaintinsa kanssa: neonvalot, rauhallinen ja viihtyisä ilmapiiri ja hyvin monipuolinen ruokalista. Ravintola on avoinna kello 18.00-12.00, mikä on erittäin houkutteleva aika.

Parhaan palvelun ja mukavuuden saamiseksi suosittelen kuitenkin varaamaan paikan ajoissa, sillä sen kysyntä on yleensä suurta. Lisätietoja saat ravintolan verkkosivuilta.

Varaa kierros Amsterdamin punaisen valon alueella