Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 2 päivässä

Lontoo on kaupunki täynnä monumentteja, puistoja, ruokapaikkoja ja upeita paikkoja. Kaksi päivää ei riitä Lontooseen, mutta se riittää rakastumaan tähän kuuluisaan kaupunkiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 2 päivässä

Postikortti rakennuksista Lontoossa | ©João Barbosa

Olen koonnut listan asioista, joita kannattaa tehdä Lontoossa kahden päivän oleskelun aikana , joten valmistaudu! Kun Lontoossa viipyy 2 päivää, ehdit nähdä vain kohokohdat. Huomaa, että tämä matkasuunnitelma on suunniteltu siten, että näet useimmat Lontoon ikonisista nähtävyyksistä. **Varaudu parin päivän kiireiseen nähtävyyksien kiertelyyn!**Suosittelen aloittamaan matkat aikaisin, jotta voit hyödyntää Lontoossa vietetyn ajan mahdollisimman hyvin. Toivon, että tämä matkasuunnitelma antaa sinulle jonkinlaisen rakenteen ja kaikki tiedot, joita tarvitset vieraillaksesi ikonisissa maamerkeissä, suosituissa rakennuksissa ja hämmästyttävillä alueilla, jotka olen jättänyt sinulle alla .

Päivä 1 - Buckinghamin palatsi, Westminster Abbey, London Eye ja Lontoon keskusta

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Ensimmäisenä päivänä pyrimme näkemään kaupungin ikonisimmat maamerkit, jotta saamme yleiskuvan siitä, millainen kaupunki on.

Buckinghamin palatsi

Tuntuu sopivalta aloittaa kaksi päivää Lontoossa kuningattaren virka-asunnosta, joka alun perin tunnettiin Buckinghamin talona. Tästä rakennuksesta tuli itse asiassa melkein British Museum 1600-luvulla. 1800- ja 1900-luvuilla se on kasvanut, ja nyt siinä on 775 huonetta ja Lontoon suurin yksityinen puutarha.

Kaikki tässä palatsissa on niin pröystäilevää kuin odottaa saattaa, ulkoa sisälle asti. Jopa palatsiin johtava polku ei ole jätettä, vaan se on kokonaan punainen, jotta se simuloi jättimäistä punaista mattoa.

 • Aukioloajat: 21. heinäkuuta - 31. elokuuta: Avoinna päivittäin klo 9.30-17.15
 • Hinta: Buckinghamin palatsi: Aikuiset: 25 puntaa (29,80 euroa)
 • Osoite: The Mall, Lontoo SW1A 1AA.

Vartijan vaihtuminen

Vartijan vaihtuminen Lontoossa on kuninkaallisen kaartin suorittama vartijanvaihtoseremonia. Paraati järjestetään aamuisin, ja se on yksi Lontoon kuuluisimmista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Jos haluat nähdä vartijanvaihdon Lontoossa, tarkista sen ajat ja päivät, sillä se tapahtuu vain tiettyinä päivinä. Suosittelen myös tarkistamaan vartiovuoron vaihtumisen verkkosivuilta parhaat paikat seremonian seuraamiseen, sillä se tapahtuu muutamassa tarkassa paikassa.

.

Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi neljästä Unescon maailmanperintökohteesta Lontoossa, ja se on ehdoton nähtävyys Lontoon-vierailun aikana. Tällä Lontoon ikonilla on yli 1000 vuoden historia, jaWestminster Abbeyn sisällä on paljon nähtävää. Tämän goottilaistyylisen kirkon sisätilat ovat kenties vielä upeammat kuin ulkokuori. Jos sinulla on London Pass, yksi Lontoon parhaista turistikorteista, sisäänpääsy Westminster Abbeyyn sisältyy hintaan. Joka tapauksessa on suositeltavaa pysyä ajan tasalla Westminster Abbeyn aukioloajoista ja Westminster Abbeyn hinnoista,jos niihin tulee muutoksia.

 • Aukioloajat: Maanantai - sunnuntai klo 9:30 - 15:30
 • Hinta: Aikuiset: 20 puntaa (23,80 euroa)
 • Osoite: 20 Deans Yd, Lontoo SW1P 3PA, Yhdistynyt kuningaskunta.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyssa

Parlamenttitalo ja Big Ben

Parlamenttitalo ja Big Ben| ©Berit
Parlamenttitalo ja Big Ben| ©Berit

Kun olet nähnyt Westminster Abbeyn, jatka Parliament Squarea pitkin parlamenttitalolle ja Big Benille. Mikään maamerkki ei edusta Lontoota yhtä hyvin kuin parlamenttitalo ja Big Ben.

Parlamenttitalo eli Westminsterin palatsi on Britannian hallituksen tärkein kokouspaikka. Palatsi rakennettiin uudelleen vuosina 1840-1870, ja se näkyy etualalla Thames-joen rannalla.

Haluatko käydä näiden muistomerkkien sisällä? Kierrokset Big Beniin on varattu yksinomaan Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille, mutta vierailuja parlamenttitaloon tarjotaanvirallisen verkkosivuston kautta.

 • Aukioloajat: Maanantai: 13.15-17.30. Tiistaista perjantaihin: klo 9:15-16:30
 • Hinta: Aikuiset: £25 (29,70 €) - £28 (33,30 €)
 • Osoite: : London SW1A 0AA, Yhdistynyt kuningaskunta

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyssa

London Eye

Seuraavana pysähdyspaikkanasi on London Eye -näköalapaikka. Ylitä Westminsterin silta parlamenttitalolta Southbankiin. Sieltä on kaksi erinomaista näkymää: toinen parlamenttitalolle ja Big Benille ja toinen London Eye -näköalapaikalle. Suosittelen henkilökohtaisesti ihailemaan sitä ulkopuolelta, jolloin säästät rahaa ja ennen kaikkea aikaa, sillä jonotus on yleensä pitkä. Jos London Eye on kuitenkin Lontoon tekemisten listallasi, suosittelen varaamaan liput London Eyeen etukäteen.

 • Aukioloajat: tammikuu - maaliskuu: klo 11-18. Huhti- ja toukokuu: aukioloajat vaihtelevat päivästä riippuen
 • Hinta: Aikuiset: 27 puntaa (32,10 euroa)
 • Osoite: Riverside Building, County Hall, Lontoo SE1 7PB, Yhdistynyt kuningaskunta.

Osta lippuja London Eye -hotelliin

Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Jatka Southbankista Hungerford Bridgeä pitkin kohti Trafalgar Squarea. Pidä tauko ja nauti sillalta avautuvista näkymistä kohti London Eyea ja parlamenttitaloa.

Trafalgar Square on julkinen aukio, jota ympäröivät Lontoon tärkeimmät nähtävyydet, kuten museot, galleriat, historialliset rakennukset, patsaat ja muistomerkit. Vielä tänäkin päivänä siellä järjestetään julkisia tapahtumia.

Kansallisgalleria

Taiteen ystävät voivat vierailla National Galleryssa, jossa on yli 2 300 taideteosta. Sisäänpääsy on ilmainen (lukuun ottamatta erikoisnäyttelyitä). Jos taide ei kuitenkaan ole sellainen asia, jota arvostat niin paljon, suosittelen jättämään tämän suunnitelman väliin, jotta aikaa ei kuluisi enempää.

 • Aukioloajat: klo 10:00-18:00 (päivittäin)
 • Hinta: ilmainen
 • Osoite: Trafalgar Square, Lontoo WC2N 5DN, UK

Covent Garden

Lyhyen kävelymatkan päässä Trafalgar Squarelta pääset Covent Gardeniin, joka on täynnä katutaiteilijoita. Covent Gardenin keskustasta löydät erilaisia kauppoja ja ravintoloita - tämä voi olla loistava paikka piiloutua sateisena päivänä!

Jos et ole vielä syönyt lounasta, Covent Garden on hyvä paikka pysähtyä syömään. Kävele Neal's Yardissa värikkäässä keidas kaukana kaupungin hälinästä, jossa on runsaasti ruokavaihtoehtoja, myös erinomaisia vegaaniruokia.

 • Aukioloajat: klo 8-18 (ma-la)
 • Hinta: ilmainen
 • Osoite: Covent Garden London, UK

Picadilly Circus ja Leicester Square

Picadilly Circus on West-Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius
Picadilly Circus on West-Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius

Regent Streetiltä ja Oxford Streetiä (yksi vilkkaimmista kaduista) pitkin on päästävä Piccadilly Circukselle. Piccadilly Circus on aina vilkas mihin aikaan päivästä tahansa. Se on Lontoon vastine New Yorkin Time Squarelle, ja se on merkittävä matkailunähtävyys.

Jatka Piccadilly Circusta pitkin, ja saavut Leicester Squarelle. Täällä järjestetään Lontoon elokuvien ensi-illat, ja tämä osa Lontoosta on luultavasti vielä parempi yöllä. Se on myös Theatrelandin sydän, joten lähistöllä on paljon teattereita, joissa voit käydä katsomassa esityksen.

Vaikka Leicester Squarella on myös runsaasti ruokavaihtoehtoja, se ei ole suositeltavin ruokapaikka korkeiden hintojensa vuoksi.

Soho

Soho on tämän 2-päiväisen Lontoon matkan viimeinen pysähdyspaikka. Tämä alue on erittäin suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Se on ehdottomasti täydellinen paikka päivän päättämiseen, sillä siellä on tarjolla monenlaista viihdettä, ruokaa ja yöelämää.

Wardour Streetillä ja sen ympäristössä on monia erinomaisia ravintoloita. Voit kokeilla Princiä, jos italialainen ruoka on sinun juttusi.

Päivän päätteeksi voit nauttia cocktailin jossakin alueen monista baareista tai klubeista.

Päivä 2: Lontoon torni, Tower Bridge, Shard, Millennium Bridge ja Sky Garden (taivaanpuutarha)

Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr
Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr

Jos haluat nähdä Lontoosta mahdollisimman paljon kahdessa päivässä, suosittelen jälleen aloittamaan ajoissa. Reittisi toinen päivä alkaa Tower of Londonista, joka avataan tiistaista lauantaihin klo 9.00 (ja sunnuntaista maanantaihin klo 10.00), ja päättyy Sky Gardeniin.

Lontoon torni

Tämä ikoninen historiallinen paikka on peräisin 1070-luvulta, jolloin se oli vaikuttava jokilinnoitus, ja se on palvellut monia eri tarkoituksia koko olemassaolonsa ajan linnoituksena, vankilana, kuninkaallisena rahapajaan ja jopa eläintarhana ja nykyään matkailunähtävyytenä.

Jos et ole kiinnostunut menemään sisälle, voit ainakin kävellä tornin ympärillä, josta saat erinomaiset näkymät ja käsityksen tornin mittakaavasta. Lontoo-passiin sisältyy pääsy Tower of Londoniin. Jos sinulla ei ole tätä turistikorttia, suosittelen tarkistamaan torniin pääsyn hinnat.

 • Aukioloajat: tiistaista lauantaihin: klo 9-17.30. Sunnuntai ja maanantai: klo 10-17.30.
 • Hinta: Aikuiset: 24,70 puntaa (29,40 euroa)
 • Osoite: London EC3N 4AB, Yhdistynyt kuningaskunta

Varaa liput Lontoon Toweriin

Tornin silta

Lontoon Tower Bridge| ©Chris Schippers
Lontoon Tower Bridge| ©Chris Schippers

Kun olet nähnyt kruununjalokivet, suuntaa Tower Bridgelle, joka on yksi Lontoon maamerkeistä. Silta avataan melko säännöllisesti, jotta suuret laivat pääsevät kulkemaan. Se on vaikuttava nähtävyys, joten kannattaa tarkistaa Tower Bridge -s ivustolta, onko se auki kahden Lontoossa vietetyn päivän aikana.

Sisäänpääsy maksaa 9,80 puntaa (11,66 euroa) , ja sen hinnalla pääset kävelemään korkealla kulkuväylää pitkin ja, jos olet tarpeeksi rohkea, sillan yläpuolella riippuvalla lasisella kulkuväylällä . Mikä jännitys!

 • Aukioloajat: Huhtikuu-syyskuu: klo 10.00-18.00 Lokakuu-maaliskuu: klo 9.30-17.30
 • Hinta: Aikuiset: 9,80 puntaa (11,70 euroa)
 • Osoite: Tower Bridge Rd, Lontoo SE1 2UP, Yhdistynyt kuningaskunta.

The Shard

Lontoon korkein pilvenpiirtäjä on 95-kerroksinen ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin. 310 metriä maanpinnan yläpuolelle kohoava Shard on yksinkertaisesti Länsi-Euroopan korkein rakennus.

Samanlaisen ilmaisen, joskaan ei aivan yhtä vaikuttavan näköalan saat 31. tai 32. kerroksen baareista. Kaikissa Shardin baareissa ja ravintoloissa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja henkeäsalpaavat näkymät. On täysin mahdollista katsella ympärilleen ja palata alas ostamatta juomaa.

Jos haluat tuplata kokemuksen, kannattaa tietysti poiketa Shardin Ting-ravintolassa, jossa tarjoillaan yksi parhaista iltapäiväteistä ja joka yhdessä kaupungin upeiden näköalojen kanssa lisää elämääsi päiviä. Shardin lähellä on myös useita ruokapaikkoja.

 • Aukioloajat: torstai-lauantai: klo 10-22 (sisäänpääsy klo 20.30 asti). Sunnuntai-keskiviikko: klo 10-19 (sisäänpääsy klo 17.30 asti).
 • Hinta: Aikuiset: 32 puntaa (38,10 euroa)
 • Osoite: 32 London Bridge St, London SE1 9SG, Yhdistynyt kuningaskunta.

Osta lippuja The Shard

Kultainen piilo

Kultainen piilo| ©Jose L. Marin
Kultainen piilo| ©Jose L. Marin

Reittisi tällä 2 päivän Lontoo-reitillä vie sinut Kultaisen poron ohi. Tämä on täysimittainen rekonstruktio ensimmäisestä englantilaisesta laivasta, joka kiersi maailman, ja jonka kapteeni oli Sir Francis Drake.

Pääset mukaan myös Lontoo Passilla. Se on vaikuttava rakennelma ja näkemisen arvoinen.

 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 10-17
 • Hinta: Aikuisten sisäänpääsy: 7,95 puntaa (9,50 euroa)
 • Osoite: St Mary Overie's Dock, Cathedral St, Lontoo SE1 9DE, Yhdistynyt kuningaskunta.

Borough Market

Sinun pitäisi olla jo tarpeeksi nälkäinen! Poikkea Borough Marketissa, joka on yksi Lontoon parhaista katuruokapaikoista. Täältä löydät houkuttelevan valikoiman maailmanlaajuisia ruokia.

Herkulliset tuoksut läpäisevät aistisi välittömästi, ja jos et ole nälkäinen, odota vain, kunnes pysähdyt! Markkinat ovat yleensä avoinna joka päivä paitsi sunnuntaisin. Tarkista Borough Marketin verkkosivuilta senhetkiset aukioloajat.

 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin ( 10:00-17:00). Perjantai ( 10:00-18:00). Lauantai ( 08:00-17:00). Sunnuntai ( 10:00-14:00).
 • Hinta: Ilmainen
 • Osoite: 8 Southwark St, London SE1 1TL, Yhdistynyt kuningaskunta.

Shakespearen Globe

Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso
Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso

Kun jatkat kävelyä joen etelärantaa pitkin, tulet väistämättä törmäämään Shakespearen Globeen. Tämä maailmankuulu ulkona sijaitseva esittävien taiteiden keskus on rekonstruktio Globe-teatterista, johon William Shakespeare kirjoitti suurimmat näytelmänsä.

Shakespearen tai teatterin ystäville se on vierailun arvoinen. Liput sisältyvät myös London Pass -korttiin, ja ne maksavat 17 puntaa (20,23 euroa), ja ne voi varata myös verkossa Shakespeare's Globe'n verkkosivuilta.

 • Aukioloajat: Päivittäin klo 9-17
 • Hinta: Aikuiset: 13,50 puntaa (16,10 euroa)
 • Osoite: 21 New Globe Walk, Lontoo SE1 9DT, Yhdistynyt kuningaskunta.

Tate Modern

Vielä 5 minuutin kävelymatkan päässä on Tate Modern. Kuten useimpiin Lontoon museoihin ja taidegallerioihin, Tate Moderniin on vapaa pääsy. Tässä taidegalleriassa on Yhdistyneen kuningaskunnan suurin modernin taiteen kokoelma.

Suosittelen tarkistamaan aukioloajat ja mahdolliset erikoisnäyttelyt Tate Modernin verkkosivuilta.

 • Aukioloajat: sunnuntaista torstaihin klo 10.00-18.00 perjantaisin ja lauantaisin klo 10.00-22.00
 • Hinta: ilmainen
 • Osoite: Bankside, London SE1 9TG.

Vuosituhannen vaihteen silta

Näkymä Millennium-sillalle| ©Brian Chow
Näkymä Millennium-sillalle| ©Brian Chow

Vuonna 2000 avattu Millennium Bridge oli ensimmäinen Thames-joen yli rakennettu silta 100 vuoteen. Tämä vaikuttava teräksinen riippusilta yhdistää Tate Modernin ja Shakespeare's Globen Thamesin etelärannalla ja St Paulsin pohjoisrannalla. Historiallisten monumenttien spektaakkeli!

Katso tarkkaan, kun kävelet sillan yli, niin saatat löytää yhden Lontoon helmistä täydeltä näköalapaikalta! Purukumiin on nimittäin maalattu pieniä piilotettuja taideteoksia, jotka on suunnitellut taiteilija Ben Wilson.

Harry Potter -fanit saattavat tunnistaa Millennium Bridgen Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan alkukohtauksesta. Tämä on yksi monista paikoista, joissa voit nauttia Harry Potterista Lontoossa. Jos pidät myös Harry Potterista, suosittelen Harry Potteriin ja hänen elokuviinsa liittyvää kierrosta.

 • Aukioloajat: Silta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.
 • Hinta: ilmainen
 • Osoite: Thames Embankment, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta.

Sky Garden

Viimeinen pysäkkimme tässä Lontooseen kahdessa päivässä -oppaassa on Sky Garden - yksi Sky Gardenin parhaista puolista on se, että se on ilmainen!

Teemapuutarhat on jaettu kolmeen tasoon. Täältä löydät esihistoriallisen metsän, joka koostuu viikunapuista ja saniaisista sekä Välimeren ja Etelä-Afrikan kukkivista kasveista.

Sky Gardenissa on myös näköalatasanne, kaksi ravintolaa, baari ja ulkoterassi, joten hyvästele Lontoo kunnon illallisella!

 • Aukioloajat: maanantaista keskiviikkoon ( klo 10:00-23:30). Torstai ( 10:00 - 00:00). Perjantai (09:00-02:00). Lauantai (08:30-02:00).Sunnuntai (08:30-23:00)
 • Hinta: Ilmainen
 • Osoite: 1 SKY GARDEN WALK, Lontoo EC3M 8AF, Yhdistynyt kuningaskunta.