Mitä tehdä Lontoossa 2 päivässä

Lontoo on kaupunki täynnä monumentteja, puistoja, ruokapaikkoja ja upeita paikkoja. Kaksi päivää ei riitä Lontooseen, mutta riittää rakastumaan tähän kuuluisaan kaupunkiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 2 päivässä

Postikortti rakennuksista Lontoossa | ©João Barbosa

Kun Lontoossa vietät vain kaksi päivää, ehdit nähdä vain Britannian pääkaupungin kohokohdat, joten olen suunnitellut matkasuunnitelman, jonka avulla näet useimmat Lontoon ikonisista nähtävyyksistä. Voit tietysti ottaa sen ohjeeksi ja muokata sitä mieleiseksesi, joten varaudu kiireiseen parin päivän nähtävyyksien katseluun!

Päivä 1: Buckinghamin palatsi, Westminster Abbey, London Eye ja Lontoon keskusta

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Ensimmäisenä päivänä pyrimme näkemään kaupungin ikonisimmat nähtävyydet, jotta saamme yleiskuvan siitä, millainen kaupunki on.

Buckinghamin palatsi

Buckingham House -nimellä tunnettu rakennus on Hänen Majesteettinsa kuninkaan virallinen asuinpaikka, ja siinä on 775 huonetta ja Lontoon suurin yksityinen puutarha.

Monarkin huoneet eivät tietenkään ole avoinna vierailijoille, mutta jos ostat Buckinghamin palatsin liput, voit ihailla rakennuksen arkkitehtuuria sisältä ja kierrellä joissakin huoneissa:

  • Valtionhuoneet, joita koristavat taideteokset ja antiikkihuonekalut.
  • Valtaistuinsalit, jotka ovat enemmän kuin vertauskuvallisia.
  • Kuninkaallinen kuvagalleria, jossa voit nähdä joitakin kuninkaallisen kokoelman tärkeimpiä mestariteoksia.

Varaa liput Buckinghamin palatsiin

Kaartin vaihto

Guardin vaihtuminen Lontoossa on kuninkaallisen kaartin suorittama vartijanvaihtoseremonia. Se on aamuisin järjestettävä paraati, joka on yksi Lontoon tunnetuimmista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Kaartin vaihtuminen tapahtuu joka päivä kesä- ja heinäkuussa ja muina vuodenaikoina vain maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Se on niin täynnä ihmisiä, että sitä on joskus vaikea nähdä. Jos siis olet todella kiinnostunut, suosittelen ottamaan kiertoajelun, joka sisältää vartijanvaihdon, muuten saatat tuhlata arvokasta aikaa, jos vierailet Lontoossa kaksi päivää.

Varaa kiertoajelu, joka sisältää vartijanvaihdon

Westminster Abbey

Westminster Abbey on Lontoon ikoni, jolla on yli 1000 vuoden historia, ja siksi se on pakollinen nähtävyys Lontoon-vierailun aikana.

Tämän goottilaistyylisen kirkon sisätilat ovat kenties vielä upeammat kuin sen ulkokuori, joten suosittelen, että varaat opastetun kierroksen Westminster Abbeyyn, jotta pääset nauttimaan kaikesta.

Jos sinulla on London Pass, yksi Lontoon parhaista nähtävyyskorteista, sisäänpääsy Westminster Abbeyyn sisältyy hintaan.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Parlamenttitalo ja Big Ben

Parlamenttitalot ja Big Ben| ©Berit
Parlamenttitalot ja Big Ben| ©Berit

Kun olet nähnyt Westminster Abbeyn, jatka Parliament Squaren kautta Lontoon ikonisimpiin maamerkkeihin parlamenttitaloihin ja Big Beniin.

Parlamenttitalo, joka tunnetaan myös nimellä Westminsterin palatsi, on Britannian hallituksen tärkein kokouspaikka. Palatsi rakennettiin uudelleen vuosina 1840-1870, ja näet sen etualalla istumassa Thames-joen rannalla.

Kierrokset Big Beniin on varattu vain Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille, mutta vierailuja parlamenttitaloon tarjotaan sen virallisten verkkosivujen kautta.

.

Varaa kierros Westminsteriin

London Eye

Seuraava pysähdyspaikkasi on Lontoon silmästä avautuvat näkymät. Kulje parlamenttitalolta Westminsterin sillan yli Southbankiin. Sieltä avautuu kaksi erinomaista näkymää: toinen kohti parlamenttitaloa ja Big Beniä ja toinen kohti London Eyea.

Jos London Eye on Lontoon tekemisten listallasi, suosittelen varaamaan liput London Eyeen etukäteen, sillä jonot ovat yleensä pitkät.

Osta liput London Eye -näköalapaikalle

Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Jatka Southbankista Hungerford Bridgeä pitkin kohti Trafalgar Squarea ja pidä tauko nauttiaksesi sillalta avautuvista näkymistä takaisin London Eyeen ja parlamenttitaloon.

Trafalgar Square on julkinen aukio, jota ympäröivät Lontoon tärkeimmät nähtävyydet, kuten museot, galleriat, historialliset rakennukset, patsaat ja muistomerkit, jotka ovat näkemisen arvoisia.

Varaa Lontoon kiertoajelu

Covent Garden

Lyhyen kävelymatkan päässä Trafalgar Squarelta pääset Covent Gardeniin, joka on täynnä katutaiteilijoita. Covent Gardenin keskustassa on monenlaisia kauppoja ja ravintoloita - tämä voi olla loistava paikka piiloutua sateisena päivänä!

Jos et ole vielä syönyt lounasta, Covent Garden on loistava paikka pysähtyä syömään. Kävele Neal's Yardissa, jossa on värikäs keidas kaukana kaupungin hälinästä ja jossa on runsaasti ruokavaihtoehtoja, myös erinomaisia vegaaniruokia.

.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

Kansallisgalleria

Jos olet taiteen ystävä, National Gallery, jossa on yli 2300 taideteosta, on olennainen osa Lontoon-vierailuasi. Suosittelen tässä tapauksessa varaamaan opastetun kierroksen National Galleryyn, sillä siihen menee vain tunti ja pääset näkemään museon tärkeimmät teokset.

Jos taide ei kuitenkaan ole asia, jota arvostat niin paljon, suosittelen jättämään tämän suunnitelman väliin, jotta et tuhlaa aikaa johonkin, joka ei täytä sinua.

Varaa opastettu kierros National Galleryyn

Piccadilly Circus ja Leicester Square (aukio)

Picadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius
Picadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius

Regent Streetiltä ja Oxford Streetiltä (yksi vilkkaimmista kaduista) on päästävä Piccadilly Circukselle. Piccadilly Circus on aina vilkas mihin aikaan päivästä tahansa. Se on Lontoon vastine New Yorkin Time Squarelle, ja se on merkittävä matkailunähtävyys.

Jatka Piccadilly Circusta pitkin, niin päädyt Leicester Squarelle. Täällä järjestetään Lontoon elokuvien ensi-illat, ja tämä osa Lontoota on luultavasti vielä parempi yöllä. Se on myös Theatrelandin sydän, joten lähellä on paljon teattereita, joissa voit käydä katsomassa esityksen.

Vaikka Leicester Squarella on myös paljon ruokavaihtoehtoja, se ei ole paras paikka syödä korkeiden hintojen vuoksi.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

Soho

Tämä alue on erittäin suosittu sekä lontoolaisten että matkailijoiden keskuudessa. Se on ehdottomasti täydellinen paikka päivän päättämiseen, sillä siellä on tarjolla monenlaisia viihde-, ruoka- ja yöelämän vaihtoehtoja.

Wardour Streetin varrella ja sen ympäristössä on monia erinomaisia ravintoloita. Voit kokeilla Princiä, jos italialainen ruoka on mieleesi.

Päivän päätteeksi voit nauttia cocktailin jossakin alueen monista baareista tai klubeista.

Varaa Lontoon kiertoajelu

2. päivä: Lontoon torni, Tower Bridge, Shard, Millennium Bridge ja Sky Garden (taivaan puutarha)

Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr
Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr

Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon Lontoosta kahdessa päivässä, suosittelen jälleen aloittamaan ajoissa. Matkasuunnitelmasi toinen päivä alkaa Tower of Londonista, joka avataan tiistaista lauantaihin klo 9.00 (ja sunnuntaista maanantaihin klo 10.00), ja päättyy Sky Gardeniin.

Lontoon torni

Tämä ikoninen historiallinen paikka on peräisin 1070-luvulta, jolloin se oli vaikuttava jokilinnoitus, ja se on toiminut olemassaolonsa aikana monessa eri tarkoituksessa: linnoituksena, vankilana, kuninkaallisena rahapajaan ja jopa eläintarhana, ja nykyään se on matkailunähtävyys.

Voit varata liput Tower of Londoniin etukäteen, jotta vältät ajanhukan tai pääsyn Lontoo-passilla.

Jos et ole kiinnostunut sisäänpääsystä, kävele ainakin tornin ympärillä, josta saat erinomaiset näkymät ja käsityksen tornin mittakaavasta.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Towerin silta

Tower Bridge Lontoossa| ©Chris Schippers
Tower Bridge Lontoossa| ©Chris Schippers

Kun olet nähnyt kruununjalokivet, suuntaa Tower Bridgelle, joka on yksi Lontoon maamerkeistä.

Silta avataan melko säännöllisesti, jotta suuret laivat pääsevät kulkemaan. Se on vaikuttava näky, joten kannattaa tarkistaa Tower Bridge -s ivustolta, onko se avoinna kahden Lontoossa viettämäsi päivän aikana.

Osta Lontoo-passi

The Shard

Lontoon korkein pilvenpiirtäjä on 95 kerrosta korkea, ja sieltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin.

Varaa liput The Shardiin ja kiipeä 310 metriä maanpinnan yläpuolelle Länsi-Euroopan korkeimpaan rakennukseen.

Voit myös käydä The Shardin Ting-ravintolassa, jossa tarjoillaan yksi parhaista iltapäiväteistä, vaikka ravintola sijaitsee 35. kerroksessa, joten näkymät eivät ole yhtä upeat.

Osta liput The Shardiin

Golden Hide

Golden Hide| ©Jose L. Marin
Golden Hide| ©Jose L. Marin

Reittisi tällä 2 päivän Lontoo-reitillä vie sinut Golden Hiden ohi. Tämä on täysimittainen rekonstruktio ensimmäisestä englantilaisesta laivasta, joka kiersi maailman, ja jonka kapteenina toimi Sir Francis Drake.

Pääset laivaan myös ostamalla London Passin. Se on vaikuttava rakennelma ja näkemisen arvoinen.

Osta London Pass

Borough Market

Sinun pitäisi olla jo aika nälkäinen! Poikkea Borough Marketilla, joka on yksi Lontoon parhaista katuruokapaikoista. Täältä löydät houkuttelevan valikoiman ruokaa kaikkialta maailmasta.

Herkulliset aromit läpäisevät aistisi välittömästi, ja jos et ole nälkäinen? Markkinat ovat yleensä avoinna joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta. Tarkista Borough Marketin verkkosivuilta ajantasaiset aukioloajat.

Osta London Explorer Pass

Shakespeare Globe

Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso
Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso

Kun jatkat kävelyä joen etelärantaa pitkin, tulet väistämättä törmäämään Shakespeare's Globe -teatteriin, joka on maailmankuulu ulkoilmassa sijaitseva esitystaidekeskus, joka on rekonstruktio Globe-teatterista, johon William Shakespeare kirjoitti parhaat näytelmänsä.

Shakespearen tai teatterin ystäville vierailu on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se sisältyy myös Lontoo-passiin.

Jos sinulla ei ole sitä, liput Shakespeare Globeen maksavat 17 puntaa (20,23 euroa), ja ne voi varata verkossa Shakespeare's Globe -sivuston kautta.

Osta London Pass

Tate Modern

Vielä 5 minuutin kävelymatka, niin pääset Tate Moderniin. Kuten useimpiin Lontoon museoihin ja taidegallerioihin, Tate Moderniin on vapaa pääsy, mutta jos todella rakastat taidetta ja haluat ottaa kaiken irti vierailustasi, kannattaa varata opastettu kierros Tate Moderniin.

Tässä taidegalleriassa on Yhdistyneen kuningaskunnan suurin modernin taiteen kokoelma. En kerro enempää.

Varaa opastettu kierros Tate Moderniin

Millennium Bridge

Näkymä Millennium-sillalle| ©Brian Chow
Näkymä Millennium-sillalle| ©Brian Chow

Vuonna 2000 avattu Millennium Bridge oli ensimmäinen Thames-joen yli rakennettu silta 100 vuoteen. Tämä vaikuttava teräksinen riippusilta yhdistää Tate Modernin ja Shakespeare's Globen Thamesin etelärannalla ja St Paulsin pohjoisrannalla. Historiallisten monumenttien spektaakkeli!

Itse sillalla on myös pieniä, purukumiin maalattuja piilotettuja taideteoksia, jotka on suunnitellut taiteilija Ben Wilson.

Harry Potter -fanit tunnistavat Millennium Bridgen Harry Potter ja puoliverinen prinssi-elokuvan alkukohtauksesta. Jos pidät Harry Potterista, suosittelen varaamaan Harry Potter -kierroksen Lontooseen- tulet pitämään siitä!

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

Sky Garden

Viimeinen pysähdyspaikkamme tässä kahden päivän Lontoon-oppaassa on Sky Garden, teemapuutarha kolmessa tasossa, jossa voit tutustua esihistorialliseen metsään, jossa kasvaa viikunapuita ja saniaisia sekä kukkivia kasveja Välimereltä ja Etelä-Afrikasta.

Sky Gardenissa on myös näköalatasanteet, kaksi ravintolaa, baari ja ulkoterassi. Yksi Sky Gardenin parhaista puolista on se, että se on ilmainen!

Varaa paikka Lontoon kiertoajelubussista