Lontoo joulukuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi jättää väliin

Joulukuu on yksi parhaista kuukausista vierailla Lontoossa. Joulu on kaiken kattava, mutta on myös muuta tekemistä - tutustutaan siihen!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Lontoo joulukuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi jättää väliin

Iso punainen bussi | ©Jamie Davies

Britannian pääkaupunki on upea paikka nähdä kaikkina vuodenaikoina, mutta Lontoo joulukuussa on erityisen viehättävä, sillä joulumieli vallitsee marraskuusta tammikuun alkuun, ja tässä kuussa kaupunki loistaa kaikessa loistossaan.

Haluatko tietää, mitä voit tehdä Lontoon-matkalla joulukuussa? Tutustu näihin 10 upeaan juttuun, joilla voit pitää hauskaa.

1. Ratsastaa sightseeing bus nähdä valaistus

Lontoon katuvalaistus| ©Mark Higham
Lontoon katuvalaistus| ©Mark Higham

Lontoo on yksi maailman kauneimmista kaupungeista, kun talvi saapuu. Varsinkin joulun aikaan, kun kadut on koristeltu kaikenlaisilla valoilla, seppeleillä, valohahmoilla ja joulukuusilla.

Kaupungin keskustassa näet kauneimmat jouluvalot joko pitkällä kävelyllä tai ottamalla lipun Lontoon kiertoajelubussiin, joka myös kiertää tärkeimmät alueet, ja voit hyödyntää tilaisuutta nähdä sekä talvikoristeita että Britannian pääkaupungin suosituimpia muistomerkkejä.

Joitakin kauneimpia alueita, joita ei kannata jättää väliin upeita valokuvia varten, ovat:

 • Regent Street ja Oxford Street (jälkimmäisellä alueella Marble Archin ja Oxford Circuksen välinen osuus on yleensä näyttävin).
 • Carnaby Street SoHossa. Joulukoristeilla on joka vuosi eri teema.
 • Covent Garden, yksi kaupungin kauneimmista aukioista, joka on vielä vaikuttavampi jouluna. Siellä on elävää musiikkia ja jättimäinen joulukuusi.
 • Trafalgar Square, jossa on Lontoon suurin joulukuusi Norjasta asti.

Varaa paikka Lontoon kiertoajelubussista

2. Katso musikaaleja West Endissä

Osallistuminen Les Miserables -esitykseen| ©Aliandro13
Osallistuminen Les Miserables -esitykseen| ©Aliandro13

Mahtavaa tekemistä sateisena päivänä Lontoossa joulukuussa on mennä nauttimaan West Endin musikaaleista. Talvinen Lontoo on musikaalien sesonkiaikaa, ja sen voi tuntea ilmassa.

Niiden esityksillä ei ole mitään kadehdittavaa kuuluisan Broadwayn esityksille. Musiikkinumerot ovat upeita ja lavastus on vaikuttava. Vaikka et osaisikaan englantia, älä pelkää, sillä monet West Endin musikaaleista on tehty elokuviksi.

Joulusesongin aikana monet ihmiset menevät teatteriin viettämään nautinnollista iltaa ja pakenemaan kylmää, joten liput Lontoon musikaaleihin ovat erittäin kysyttyjä.

Jos et halua jonottaa loputtomiin lippukassalla ja päätyä ilman lippuja, suosittelen hankkimaan liput netistä ennen matkaa- voit matkustaa rauhallisin mielin tietäen, että sinulla on liput matkalaukussasi!

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

3. Nouse London Eye -näköalapaikalle ja jää katsomaan ilotulitusta

London Eye ilotulitus| ©Amanda Slater
London Eye ilotulitus| ©Amanda Slater

Kaupungin horisontti on upea kaikkina vuodenaikoina, mutta joulukuussa Lontoon tunnelma on aivan erityinen, kun kadut ja aukiot on koristeltu jouluvaloilla ja joulukoristeilla.

Jos haluat nauttia upeista panoraamanäkymistä Britannian pääkaupunkiin, sinun on kiivettävä London Eyeen, Euroopan korkeimpaan maailmanpyörään.

Se eroaa muista observatorioista, kuten The Shardista, siinä, että se on jatkuvasti liikkeessä, jolloin voit nähdä kaupunkia eri pisteistä ja näkökulmista. Voit myös ottaa upeita valokuvia muun muassa ympäröivistä monumenteista, kuten Big Benistä ja Westminsterin palatsista, St Paulin katedraalista, Tower Bridgestä, Buckinghamin palatsista, Westminster Abbeysta ja Thames-joesta.

Jos haluat ajelulle maailman kuuluisimpaan maailmanpyörään, London Eye -maailmanpyörän aukioloajat uudenvuodenaattona poikkeavat muusta kalenterista, sillä se sulkeutuu paljon aikaisemmin, noin kello 15.00. Pidä tämä mielessä, jos päätät ostaa liput London Eye -maailmanpyörään kyseisenä päivänä!

Sinä päivänä suosittelen, ettet eksy liian kauas alueelta, sillä keskiyöllä siellä järjestetään vaikuttava ilotulitusnäytös, joka jättää sinut sanattomaksi. Mene Thamesin rannalle tai jollekin Thamesin ylittävistä silloista nauttimaan tapahtumasta läheltä.

Varaa London Eye -kierros lipulla

4. Koe Harry Potter Studios Parkin taika

Harry Potter Studios joulukoristeet| ©The Wizarding World Team
Harry Potter Studios joulukoristeet| ©The Wizarding World Team

Lontoo on jo itsessään taianomainen kaupunki, mutta jos vierailet siellä joulukuussa, Harry Potter Studios Park on yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin - kuvittele, että näet Tylypahkan vuoden taianomaisimpaan aikaan!

Joulun aikaan Warner Bros. studioilla on erityinen viehätysvoima. Kaikki on koristeltu tyypillisillä jouluaiheilla tätä erityistä tilaisuutta varten.

Esimerkiksi Suuri ruokasali on koristeltu joulukuusilla, seppeleillä ja seppeleillä, samoin kuin Rohkelikon yhteinen huone. Muut tilat, kuten Kielletty metsä, Diagon Alley, Hagridin maja ja Tylypahkan linnan malli, näyttävät myös hyvin talvisilta, sillä ne on peitetty useilla kerroksilla elokuvamaista lunta, joka sopii vuodenajan tunnelmaan.

Kaiken kaikkiaan Harry Potter Studios Park näyttää kauniilta Lontoossa, mutta jos lippujen ostaminen Harry Potter Warner Studios -puistoon on jo normaalitilanteessa hankalaa jästien suuren kysynnän vuoksi, jouluna tämä tehtävä muuttuu vielä monimutkaisemmaksi.

Kirjoituksessa Harry Potter Studios London Park Tickets: mistä ja miten ostaa lippuja puistoon löydät tietoa siitä, miten saada ne. Ja jos et lopulta saa niitä edes loitsun avulla, Harry Potter Lontoo -postauksessa näet muutamia vaihtoehtoja, joilla voit nauttia Potter-universumista Lontoossa.

Osta liput Harry Potter Studios Londoniin

5. Vieraile Winter Wonderland -messuilla Hyde Parkissa

Hyde Parkin talven ihmemaa| ©TimeOut
Hyde Parkin talven ihmemaa| ©TimeOut

Joulu Lontoossa ei olisi sama ilman Winter Wonderlandia, kaupungin suurinta joulumessua. Pieni jouluparatiisi sijaitsee Hyde Parkissa, Lontoon suosituimmassa puistossa.

Sisällä on paljon vierailukohteita ja tekemistä. Esimerkiksi suuri kirpputori, josta voit ostaa erilaisia matkamuistoja tai lahjoja läheisillesi. Tarjolla on myös hauskoja nähtävyyksiä, kuten jäähalli, sirkus, karuselli, vuoristorata tai maailmanpyörä, josta avautuvat upeat panoraamanäkymät Hyde Parkiin. Nuoremmille lapsille on jopa lasten alue Santa Land.

Se on avoinna marraskuun puolivälistä tammikuun alkuun, ja sinne pääsemiseksi sinun on hankittava lippu Winter Wonderlandin verkkosivustolta.

Suosittelen menemään puolenpäivän aikoihin ja pysymään puistossa pimeään asti, sillä silloin näet koko festivaalin värivalot, jotka koristavat messuja.

Varaa pyöräretki Lontoon puistojen läpi

6. Luistele Lontoon jäähalleissa

Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man
Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man

Yksi lempipuuhistani Lontoossa joulukuussa on luistelu yhdellä niistä jäähalleista, joita Britannian pääkaupunkiin pystytetään kylmän sään saapuessa.

Valittavana on paljon erilaisia, ja ne sijaitsevat aina kaupungin keskeisillä paikoilla, joten voit luistelun aikana nauttia kauniista näkymistä ympäröivään maaseutuun ja maamerkkeihin. Lisäksi saat upeita kuvia!

Tässä on muutamia Lontoon jäähalleja, joissa kannattaa vierailla:

 • Somerset House: Monet turistit eivät tiedä sitä, mutta talvisin Somerset House -aukiolla on valtava jäähalli. Luisteluympäristö on kaunis, sen takana oleva uusklassinen rakennus, sitä ympäröivät markkinat ja sitä hallitseva joulukuusi - ihme!
 • Winter Wonderland: Hyde Parkissa sijaitsevan joulumessukeskuksen sisällä on upea luistelurata. Voit mennä keskipäivällä tai iltahämärässä, kun messujen valot alkavat syttyä.
 • Natural History Museum: Tämäkin on yksi Lontoon kauneimmista luistelupaikoista joulukuussa, sillä luistinrata sijaitsee kauniin Natural History Museumin edessä. Keskustassa on myös kaunis joulukuusi, jonka ympärillä voi pyörähtää.

7. Tinkimetsästys Boxing Day -päivänä

Etsitkö Boxing Day tarjouksia| ©Chickenwaddle77
Etsitkö Boxing Day tarjouksia| ©Chickenwaddle77

Jos vietät joulun Lontoossa, merkitse kalenteriin Boxing Day, joka aloittaa alennusmyynnit ja alennukset monissa kaupungin kaupoissa.

Ja mikä löytö! On paikkoja, joissa voit löytää 50 prosentin alennuksen Boxing Dayn alennusmyynneistä. Tapaninpäivä on erinomainen tilaisuus ostaa matkamuistoja ja myös muutamia lahjoja läheisillesi.

Tässä on muutamia Lontoon parhaita paikkoja, joissa voit käydä ostoksilla:

 • Oxford Street
 • Regent's Street
 • Camden High Street
 • Soho
 • Covent Garden
 • Portobello Road
 • King's Road

Ota siis mukaan kaupungin kartta, avaa silmäsi ja laita korttisi valmiiksi... sillä se päätyy savuamaan!

8. Kuuntele joululauluja Trafalgarin aukiolla

Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin
Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin

Trafalgar Square on yksi Lontoon kuuluisimmista aukioista. Vaikka se on yleensä vilkas ja kiireinen paikka kaikkina vuodenaikoina, talvella se on vielä vilkkaampi.

Lontoolaiset ja turistit kokoontuvat sinne ottamaan kuvia National Galleryn edessä olevan jättimäisen joulukuusen kanssa, nauttimaan jouluvaloista ja joululauluista, joita eri kuorot laulavat joulukuussa joka ilta kuusen vieressä.

Esitys on ilmainen! Jos siis haluat tuntea joulun tunnelman englantilaiseen tapaan, suosittelen kävelyä Lontoon Trafalgar Square -aukiolla joulukuussa.

9. Kävele Southbankin talvitoreilla, satumaisilla kirpputoreilla

Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead
Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead

Yksi kauneimmista joulumarkkinoista, joilla voit vierailla Lontoossa joulukuussa, on Southbankin talvitori, joka sijaitsee London Eyen vieressä Southbankissa, Thames-joen etelärannalla olevalla kävelykadulla.

Southbankin markkinoista tekee erityisen se, että ne ovat saaneet inspiraationsa tyypillisistä saksalaisista puumarkkinoista, jotka on koristeltu seppeleillä ja kaikenlaisilla valoilla - se on täysin satumainen!

Suosittelen piipahtamaan siellä iltapäiväksi ja pitämään hauskaa. Sen lisäksi, että kiertelet jokaisessa myyntikojussa etsimässä matkamuistoja tai lahjoja kotiin viemisiksi, voit myös herkutella markkinoiden gastronomisissa kojuissa.

Kun olet väsynyt, pidä tauko ja istu alas nauttimaan tunnelmasta. Southbankin talvitoreilla järjestetään yleensä myös elävää musiikkia ja taide-esityksiä yleisölle, eikä niistä peritä maksua.

10. Maista glögiä, joulun makua Lontoossa

Vähän glögiä| ©Anastasia Tyavina
Vähän glögiä| ©Anastasia Tyavina

Kun olet Lontoossa joulukuussa, käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutustu brittiläiseen keittiöön. On totta, että sillä ei ole kovin hyvää mainetta maailmalla, mutta heillä on pieniä juttuja, jotka ovat erittäin maukkaita ja muuttavat mielesi.

Kyseessä on glögi, kuuma juoma, joka on erityisen suosittua jouluna, kun on jäätävän kylmä. Se valmistetaan punaviinistä, johon lisätään hedelmäpaloja, kanelia ja muita mausteita tyypillisen makean maun aikaansaamiseksi.

Tulet huomaamaan, miten se auttaa sinua saamaan kehosi takaisin kuntoon koleina päivinä! Löydät sitä monilta joulumarkkinoilta ympäri kaupunkia. Äläkä unohda kokeilla sitä jauhelihapiirakan kanssa, joka on hyvin tyypillinen hedelmäkakku tähän vuodenaikaan - sinun on vaikea kokeilla vain yhtä!