London Eye ja Madame Tussauds -museo: näin järjestät vierailun kahteen kaupungin suosituimpaan nähtävyyteen

Jos etsit tapaa säästää hieman Lontoon-matkallasi, yhdistelmälippujen ostaminen useisiin nähtävyyksiin voi auttaa - lue lisää!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

London Eye ja Madame Tussauds -museo: näin järjestät vierailun kahteen kaupungin suosituimpaan nähtävyyteen

London Eye | ©David Henderson

Jos aiot nähdä useita Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä kaupungissa ollessasi, paras tapa säästää rahaa on valita yhdistelmälippu joihinkin niistä, sillä niiden ostaminen erikseen voi olla paljon kalliimpaa.

Tällainen on esimerkiksi London Eye -näköalapaikan ja Madame Tussauds -museon yhdistelmälippu Lontoossa. Tässä postauksessa kerron muun muassa, miten voit ostaa yhdistelmälippuja ja kuinka paljon voit säästää niillä. Älä missaa sitä!

Mistä voi ostaa yhdistelmälippuja London Eye ja Madame Tussauds -museoon Lontoossa?

Madame Tussauds -museon ulkopuolella| ©annahasfreckles
Madame Tussauds -museon ulkopuolella| ©annahasfreckles

Sekä London Eye että Madame Tussauds -museo ovat kaksi Lontoon tunnetuinta nähtävyyttä.

Tämä tarkoittaa pitkiä jonoja lipunmyyntipisteissä, joissa voi yrittää ostaa lippuja, joten jos päätät hankkia ne sieltä, on aina olemassa riski, että ne myydään nopeasti loppuun suuren kysynnän vuoksi, ja kun sinun vuorosi koittaa, näet "Sold Out" -kyltin. Lisäksi olet tuhlannut arvokasta aikaa Lontoon-matkastasi jonottamalla lipputoimistossa, kun voisit käydä jossakin Lontoon museoista tai tehdä bussikierroksen kaupunkiin.

Paras vaihtoehto

Suosittelen, että vältät tämän skenaarion hinnalla millä hyvänsä ja valitset nopeimman ja kätevimmän vaihtoehdon, eli ostat liput netistä ja ennakkoon, jotta voit käydä London Eye -näköalalla ja Madame Tussauds -museossa.

Kaikki edut! Voit hankkia liput mukavasti kotoa käsin, ilman että sinun tarvitsee mennä nähtävyyksien lipputoimistoihin tai jonottaa turhan pitkään, ja voit ottaa ne matkalaukussasi mukaan ennen matkaa.

Varaa liput Lontoon silmään

Miten ostan yhdistelmäliput verkossa ja miten käytän niitä?

Vierailu Lontoon silmään| ©Alessio Cesario
Vierailu Lontoon silmään| ©Alessio Cesario

Yhdistelmäliput London Eyeen ja Madame Tussaudsiin voi ostaa kumman tahansa nähtävyyden verkkosivuilta.

Jos esimerkiksi ostat yhdistelmälipun London Eye -sivuston kautta, sinun tarvitsee sivustoa selatessasi vain valita haluamasi yhdistelmälippu, päivämäärä ja kellonaika, jolloin haluat tehdä ensimmäisen aktiviteetin (vierailun London Eyeen), sekä lippujen määrä. Se on yhtä helppoa!

Jos varaat yhdistelmäliput Madame Tussauds -museon kautta, prosessi on sama, sillä tämä museo on ensimmäinen nähtävyys, jossa sinun on käytävä, ja maailmanpyörä on toinen nähtävyys.

Tällä hetkellä Hellotickets-sivustolla voit ostaa liput näihin kahteen nähtävyyteen erikseen. Toisaalta sinulla on liput London Eye -maailmanpyörään ja liput Madame Tussauds -museoon, ja molempien hinta on noin 40 euroa.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Muut Lontoon yhdistelmäliput

Jos ajattelit nähdä useita Lontoon huippunähtävyyksiä, mutta tämä yhdistelmä ei ole ihanteellinen sinulle, älä huoli, sillä on muitakin vaihtoehtoja, joilla säästät myös rahaa. Tässä on valikoima parhaita Helloticketsin yhdistelmälippuja:

Kuinka paljon voin säästää yhdistelmälipulla London Eye ja Madame Tussauds -museo?

Kierros Madame Tussauds Lontoossa| ©Luke Rauscher
Kierros Madame Tussauds Lontoossa| ©Luke Rauscher

Alkaen 45 punnasta saat yhdistelmälipun London Eye ja Madame Tussauds -museoon, jolla voit säästää noin 33 %, kun ostat lipun yhdessä.

Jos haluat sisällyttää molemmat nähtävyydet ohjelmaasi Lontoossa ollessasi, yhdistelmälipun hankkiminen on vaihtoehto, jota suosittelen lämpimästi, jotta voit säästää pennin, sillä niiden ostaminen erikseen on kalliimpaa, ja ne ovat kaksi nähtävyyttä, jotka eivät tällä hetkellä valitettavasti sisälly London Pass -lippuun tai London Explorer Pass -lippuun.

Vierailut sekä London Eye -maailmanpyörään että Madame Tussauds -museoon sisältyvät kuitenkin Magic London Pass-korttiin, joka on matkailijakortti, joka sisältää pääsyn useisiin Lontoon nähtävyyksiin (esim. Madame Tussauds London, The London Eye, The London Dungeon, SEA LIFE London tai Shrek's Adventure London), ja sitä suositellaan erityisesti lasten kanssa kaupunkiin matkustaville perheille, jotka haluavat nauttia Britannian pääkaupungista hauskemmalla ja perheystävällisemmällä tavalla.

Jos haluat lisätietoja Lontoon nähtävyyskorteista, suosittelen tutustumaan postaukseen The best London sightseeing card, jossa jokainen kortti analysoidaan yksityiskohtaisesti.

Varaa liput London Eye -maailmanpyöräilyyn auobussilla ja risteilyllä

Milloin voin tehdä yhdistetyn vierailun näihin kahteen nähtävyyteen?

Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Andres Urena
Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Andres Urena

Yhdistetyn lipun ostaminen London Eyeen ja Madame Tussauds -museoon ei tarkoita sitä, että sinun on nähtävä molemmat nähtävyydet kiireessä yhden päivän aikana. Voit suunnitella molemmat vierailut haluamallasi tavalla.

Jos esimerkiksi ostat yhdistelmälipun London Eye -sivustolta, valitse ensin päivä ja kellonaika, jolloin haluat käydä London Eye -nähtävyydessä, ja kun olet tehnyt varauksen, saat vahvistussähköpostiviestin, jossa on linkki, jonka kautta voit varata toisen nähtävyyden (Madame Tussauds -museo) etukäteen.

Tällä yhdistetyllä lipulla London Eye ja Madame Tussauds -museoon sinulla on enintään 90 päivää aikaa käydä toisessa nähtävyydessä (Madame Tussauds) ensimmäisen nähtävyyden (London Eye) vierailupäivästäsi.

Kun olet ostanut yhdistelmälipun, et voi muuttaa ensimmäisen nähtävyyden (London Eye) vierailun päivämäärää ja kellonaikaa, mutta sinulla on enintään viisi kertaa aikaa muokata toisen nähtävyyden vierailupäivää ennen alkuperäistä valittua päivämäärää.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Mitä näen Lontoon silmässä?

Yli 130 metrin korkeudessa sijaitsevista London Eye -katselukopeista avautuvat henkeäsalpaavat panoraamanäkymät jatkuvassa liikkeessä olevaan Britannian pääkaupunkiin. Näin näet Lontoon horisontin hyvin omaperäisestä ja erilaisesta näkökulmasta, mitä muut Lontoon observatoriot eivät tarjoa.

London Eye -näköalapaikan korkeimmalta kohdalta näet Thames-joen kaikessa laajuudessaan ja voit nauttia upeista näkymistä muun muassa Big Beniin ja Westminsterin palatsiin, Westminsterin sillalle tai St Paulin katedraalin suureen kupoliin.

Näkymät London Eye -silmästä ovat upeat mihin aikaan päivästä tahansa, mutta iltahämärässä Lontoossa on ainutlaatuinen ja erityinen viehätysvoima.

Ennen kuin varaat lippusi, tutustu London Eye -näköalapaikan aukioloaikoihin, ja jos se sopii aikatauluusi, suosittelen lukemaan postauksen The London Eye at night, jotta saat selville kaikki edut, joita nähtävyydessä vierailu auringonlaskun aikaan tarjoaa.

Varaa liput Lontoon silmään

Mitä näen Madame Tussaudsissa?

Usain Bolt Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe
Usain Bolt Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe

Jos haluat vaihtaa maisemaa ja päästä pois Lontoon tunnetuimpien museoiden polulta, vierailu Madame Tussauds -museossa on erittäin hauska suunnitelma, jonka suosittelen tekemään kaupungissa ollessasi.

Yllättävää tässä museossa on se, miten hyvin tehtyjä ovat hyperrealistiset vahafiguurit, jotka on tehty erittäin yksityiskohtaisesti ja jotka ovat käytännössä kopioita julkkiksista, joita ne esittävät. Tätä ei valitettavasti voi sanoa muista vahamuseoista ympäri maailmaa. Toisin kuin ne, Madame Tussauds Lontoossa on ansaitusti ansainnut maineensa.

Madame Tussauds on siisti myös siksi, että voit poseerata Madame Tussaudsissa esillä olevien julkkisfiguurien kanssa eri lavasteissa ja viedä kotiin hulvattoman valokuva-albumin vierailustasi.

Eikä siinä kaikki, museossa voit kuuluisien ihmisten vahafiguurien lisäksi nauttia myös erilaisista interaktiivisista kokemuksista, jotka tekevät vierailustasi paljon jännittävämmän.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Miten päästä nähtävyydestä toiseen?

Metron odottaminen| ©Ingela Persson-Rue
Metron odottaminen| ©Ingela Persson-Rue

Jos haluat hyödyntää yhdistelmälippusi London Eye ja Madame Tussauds -museo -vierailuihin samana päivänä, nopein ja kätevin tapa päästä nähtävyydeltä toiselle on käyttää Lontoon metron Jubilee-linjaa, joka yhdistää Waterloon (lähimpänä maailmanpyörää) ja Baker Streetin (lähimpänä museota) asemat.

Varaa liput London Eyeen ja muihin nähtävyyksiin

Missä syödä London Eye tai Madame Tussauds -museon lähellä?

Hot dogin nauttiminen Oh My Dogista!| ©Richard Ziebold
Hot dogin nauttiminen Oh My Dogista!| ©Richard Ziebold

Lähellä London Eyea

 • Oh My Dog! Hot Dogs Southbank: Heidän hot doginsa ovat herkullisia. Täydellinen, jos tarvitset nopean lounaan, koska sinulla on kiire.
 • Gillray's Steakhouse & Bar: Loistava paikka, jos haluat maistaa brittiläistä keittiötä. Upeat näkymät Thamesille, London Eyeen ja Big Beniin.
 • Fishcotheque: Yksi Lontoon parhaista fish & chips -ravintoloista. Ravintola on yksi vanhimmista tähän ruokalajiin erikoistuneista, ja siinä on hyvin omituinen retrotunnelma.

Jos haluat tietää muita ravintoloita, joissa voi syödä London Eyen lähistöllä, älä jätä väliin postausta Places to eat near the London Eye.

Madame Tussauds -museon lähellä

 • Bill's Baker Street: Upea, retrotunnelmaan sisustettu paikka aamiaiselle tai brunssille.
 • Crepes & Shakes: Pieni koju museon lähellä, jossa valmistetaan upeita makeita ja suolaisia crepejä. Ihanteellinen, jos tarvitset nopean purtavan ennen Lontoon kierroksen jatkamista.
 • The Metropolitan Bar: Pubi, jossa voit syödä kohtuuhintaan tyypillisiä ruokia, kuten fish&chips, lihapiirakkaa tai hampurilaisia.

Varaa liput London Eyeen ja muihin nähtävyyksiin

Muita vinkkejä yhdistettyyn vierailuun Lontoon London Eye ja Madame Tussauds -museo -museossa

London Eye -katsomon sisällä| ©Viator.com
London Eye -katsomon sisällä| ©Viator.com

Vinkkejä London Eye -vierailuun

 • Paras aika vierailla London Eye -nähtävyydessä on aikaisin, heti kun nähtävyys avataan aamulla: kesällä klo 10 ja talvella klo 11.
 • Mene London Eyeen mieluumminarkipäivänä kuin viikonloppuisin tai juhlapyhinä, jos haluat välttää pitkät jonot.
 • Muista ottaa kamera mukaan, jotta voit ottaa kuvia kaupunkimaisemasta London Eye -katsomosta.
 • Jos vierailet Lontoossa joulukuussa, mene London Eye -robotilla katsomaan kaupungin jouluvaloja kaikessa loistossaan.
 • Suuntaa Golden Jubilee -sillalle, josta saat parhaat kuvat London Eye -näköalasta ulkopuolelta.

Vinkkejä vierailuun Madame Tussauds -museossa Lontoossa

 • Jos haluat välttää jonot museoon pääsemiseksi, kannattaa käydä museossa aikaisin aamulla heti nähtävyyden avauduttua.
 • Jos otat Madame Tussauds -museovierailulle mukaan selfie-tikun , aseta kamera vahapatsaan silmien korkeudelle. Näin kuva näyttää realistisemmalta.
 • Hyödynnä Madame Tussaudsin vierailu tutustumalla Marylebonen kaupunginosaan, jossa on eniten georgialaisia taloja pääkaupungissa.
 • Muista, että museovierailulle ei saa tuoda ruokaa eikä juomaa.

Varaa liput London Eyeen ja muihin nähtävyyksiin