London Eye aukioloajat

Ennen kuin ostat lippusi London Eyeen, suosittelen, että otat selvää London Eyen aukioloajoista, jotta voit suunnitella aktiviteettisi paremmin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

London Eye aukioloajat

Vierailu London Eye | © Chait Goli

London Eye on yksi Lontoon kaupunkilomasi pakollisista nähtävyyksistä, mutta tiedätkö, mitkä ovat sen aukioloajat, kuinka kauan kokemus kestää ja mikä on paras aika mennä ylös?

Älä huoli, jotta voit järjestää tämän vierailun yksityiskohtaisesti, tässä postauksessa kerron sinulle kaiken London Eyen aukioloajoista. Jatka lukemista!

1. Mitkä ovat London Eyen aukioloajat?

Lontoon silmään nouseminen| ©Images Alight
Lontoon silmään nouseminen| ©Images Alight

London Eye on avoinna maanantaista sunnuntaihin. Maailmanpyörän aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella talvi- tai kesäkauden mukaan - katso tarkemmin!

London Eye talven aukioloajat

Talvikuukausina maailmanpyörä on yleensä avoinna klo 11-18. On kuitenkin joitakin poikkeuksia. Esimerkiksi Lontoon jouluna London Eye on auki jouluaattona (24. joulukuuta) klo 17.30 asti, kun taas uudenvuodenaattona (31. joulukuuta) aukioloajat ovat vielä lyhyemmät ja auki klo 15.00 asti.

Jos aiot matkustaa Lontooseen talvella ja haluat sisällyttää tämän nähtävyyden reittisi varrelle, pidä tämä mielessä, kun järjestät nähtävyyspäivääsi.

London Eye kesän aukioloajat

Kesäkuukausina maailmanpyörä on avoinna klo 10-20.30.

Jos vierailet Lontoossa kesällä, voit joustavampien aukioloaikojen ansiosta suunnitella enemmän aktiviteetteja päivällä ja jättää London Eye -vierailun loppupäivään, jos haluat nauttia auringonlaskusta ja Lontoon näkymistä lintuperspektiivistä yöllä.

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

2. Kuinka pitkä kiertue on?

Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Andres Urena
Näkymä London Eye -näköalapaikalta| ©Andres Urena

London Eye -elämys kestää noin 30 minuuttia. Matka saattaa tuntua lyhyeltä, mutta se on itse asiassa tarpeeksi aikaa nauttia panoraamanäkymistä ja ottaa runsaasti valokuvia kaupungin horisontista ja ympäröivistä nähtävyyksistä, kuten Thames-joesta, Big Benistä ja Westminsterin palatsista.

Lisäksi maailmanpyörässä on interaktiiviset näytöt, joiden avulla löydät jokaisen maamerkin tarvittaessa helpommin.

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

3. Milloin London Eye suljetaan?

Kuva, jonka taustalla on London Eye| ©Juliana Dacoregio
Kuva, jonka taustalla on London Eye| ©Juliana Dacoregio

Maailmanpyörä on avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi joulupäivänä (25. joulukuuta) ja nähtävyyden huoltoaikana, joka kestää yleensä 7.-22. tammikuuta.

Valitettavasti London Eye -näköpyörällä ei pääse näinä aikoina, mutta halutessasi voit mennä London Eye -näköpyörän päälle ottamaan kuvia maisemista, joiden taustalla on upea pyörä, ja tehdä risteilyn Thames-joella sen vieressä.

Mihin aikaan voin tehdä viimeisen vierailuni London Eyeen?

Riippuen vuodenajasta, jolloin vierailet London Eye -näköalalla, viimeinen sisäänpääsy on 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Jos päätät viime hetkellä lähteä katsomaan London Eyea, hyvä suunnitelma sen jälkeen on illallisristeily Thamesilla. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

4. Mikä on paras aika ja päivä London Eye -näköalapaikalle?

London Eye kaukaa| ©Martie Swart
London Eye kaukaa| ©Martie Swart

Paras aika

London Eye -näköalapaikalle pääsee parhaiten aikaisin aamulla heti nähtävyyden avauduttua, eli talvella klo 11 ja kesällä klo 10 (lipputoimistot avataan 30 minuuttia aikaisemmin).

London Eye on yksi Britannian pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Se houkuttelee päivittäin tuhansia kävijöitä, jotka haluavat nähdä henkeäsalpaavat näkymät Lontooseen 135 metriä korkeasta maailmanpyörästä, joten pitkät jonot eivät ole harvinaisia. Jos haluatte välttää ne, kuten sanoin jo aiemmin, teidän on noustava aikaisin!

Jos et voi mennä aamulla, koska sinulla on kyseiselle päivälle jokin muu aktiviteetti, voit mennä lounaalle London Eye -näköalapaikan lähelle ja mennä sisään heti lounasaikaan, noin kello 15.00, jolloin ihmisiä on myös vähän.

Paras päivä

Lontoon silmällä vierailee päivittäin peräti 10 000 kävijää, mikä on uskomatonta! Näin saat käsityksen pitkistä jonoista, jotka muodostuvat pyörän juurelle päästäkseen sisään.

Jos haluat välttää pitkän jonottamisen, suosittelen varaamaan liput London Eye -maailmanpyörään mahdollisuuksien mukaan arkipäiväksi ja välttämään viikonloppuja ja juhlapyhiä kaikin keinoin.

Toisaalta maailmanpyörästä avautuvista näkymistä on parasta nauttia aurinkoisena, pilvettömänä päivänä, mutta Lontoon sää on arvaamaton.

Tässä vinkki! Älä osta London Eye -lippuja liian kauas etukäteen. Odota niiden ostamista 1-2 viikkoa ennen matkaa, jolloin voit tarkistaa Lontoon sääennusteen tarkemmin ja valita päivän, jolloin taivas on kirkas.

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eyeen

5. Kuinka pitkät jonot ovat London Eye -näköalapaikalle pääsemiseksi?

Lontoon silmään jonossa| ©Images Alight
Lontoon silmään jonossa| ©Images Alight

London Eyeen pääsee kahdessa jonossa: toisessa on tavallinen lippu ja toisessa jonoton lippu, jolla on etuoikeutettu pääsy.

Tavallisen lipun jonotusaika on keskimäärin 30 minuuttia. Mutta sellaisina päivinä, jolloin kävijöitä on valtava määrä, se voi kestää jopa tunnin. Toisaalta jonotusoikeuslipun jonotus on hyvin lyhyt, vain muutama minuutti.

Riippuen siitä, miten haluat päästä London Eye -näköalapaikalle, sinun on oltava kärsivällinen, sillä jonoja on useita!

Miten ohittaa jonot London Eye -vuoroon?

Voit ohittaa lipputoimiston ensimmäisen jonon lippuja ostaessasi, jos teet sen etukäteen ja verkossa Helloticketsin kautta.

Jos haluat välttää jonottamisen ja säästää aikaa, voit ostaa netistä Lontoon silmään jonon ohituslipun, jolla pääset nähtävyyteen etuoikeutetusti. Voit lukea lisää tämän ja muiden lippujen hinnoista kohdasta London Eye -hinnat.

Ainoa asia, jota et voi välttää, on jonotus turvatarkastuspisteellä, mutta se on välttämätöntä kaikkien vierailijoiden hyvinvoinnin kannalta, ja kaikkien pitäisi päästä sen ohi.

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

6. Milloin on paras aika katsella auringonlaskua London Eye -näköalapaikalta?

Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski
Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski

Auringonlasku on yksi kauneimmista ajankohdista London Eye -näköalalla. Jos olet varma, että haluat vierailla nähtävyydellä tähän aikaan, suosittelen ensin varmistamaan, että tiedät, milloin aurinko laskee Lontoossa, sillä tämä ilmiö vaihtelee vuodenajasta ja kuukaudesta riippuen.

Kun tiedät tämän, vierailu vaatii hieman suunnittelua, jotta voit olla siellä juuri sillä hetkellä. Jos valitset London Eye -lipun, sinun tarvitsee mennä vain turvatarkastusjonon läpi, joten yritä olla paikalla noin 30 minuuttia ennen auringonlaskua.

Taivaan muuttuminen moniväriseksi auringon laskiessa ja kaupungin valojen hitaasti valaistessa on maaginen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Osta Lontoon kiertoajelu ja liput London Eyeen

7. Lontoon silmän lähellä sijaitsevien nähtävyyksien aukioloajat

Westminster Abbey| ©Justin Horton
Westminster Abbey| ©Justin Horton

Kun olet ajanut Lontoon silmällä, voit halutessasi vierailla muissa lähialueen nähtävyyksissä. Alta näet aukioloajat joistakin suosituimmista nähtävyyksistä maailmanpyörän lähellä, kuten Westminster Abbey tai National Gallery.

  • Westminster Abbeyn aukioloajat: Avoinna maanantaista perjantaihin klo 9:30-15:30. Lauantaisin klo 9-13. Sunnuntaisin avoinna jumalanpalveluksia varten.
  • Kansallisgalleria: Avoinna päivittäin klo 10-18. Perjantaisin klo 21.00 asti. Suljettu 24. ja 26. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.