Lontoo kesäkuussa: tapahtumia ja tekemistä, joita et voi jättää väliin

Matkustaminen Lontooseen vuoden kuudentena kuukautena on erittäin hyvä ajatus, sillä päivät ovat pidempiä, lämpötila on noin 20ºC ja tekemistä riittää.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

Lontoo kesäkuussa: tapahtumia ja tekemistä, joita et voi jättää väliin

©Oscar Nord

Kesän saapuessa lontoolaiset pyrkivät ottamaan kaiken irti hyvästä säästä järjestämällä lukuisia tapahtumia gastronomisista sosiaalisiin ja kulttuuritapahtumiin. Lontoossa sinua odottavat lukuisat aktiviteetit, jotka tekevät matkastasi tavallisuudesta poikkeavan ja saavat sinut nauttimaan kokemuksestasi täysillä ja tuntemaan itsesi paikalliseksi.

Haluatko tietää, mistä puhun? Tässä on lista parhaista asioista, joita kannattaa tehdä kesäkuussa Britannian pääkaupungissa.

1. Hemmottele aistejasi Taste of London -ruokafestivaaleilla

Taste-ruokafestivaaleilla Lontoossa| ©Gary Bembridge
Taste-ruokafestivaaleilla Lontoossa| ©Gary Bembridge

Jos tutustuminen vierailemasi paikan ruokakulttuuriin on sinulle ehdoton asia, suosittelen varaamaan ruokakierroksen Lontooseen. Toinen harkitsemisen arvoinen vaihtoehto on, että kesäkuun toisella viikolla (keskiviikosta sunnuntaihin) järjestetään Lontoossa kuuluisassa Regent's Parkissa poikkeuksellinen gastronominen tapahtuma.

40 Lontoon parasta ravintolaa osallistuu tähän gourmet-ruoan ystäville välttämättömään tapahtumaan, johon jokainen kutsuttu ravintola tuo vähintään kolme ruokalajia maisteltavaksi kaikille budjeteille sopivaan hintaan. Osallistuvia ravintoloita ovat mm:

 • Anju.
 • Leong's Legend.
 • Cin Cin.
 • Heritage.
 • Genevieve Taylor, Bristol Fire School.

Ja jos haluat vielä lisää, tarjolla on myös muuta toimintaa kuin ruokaa, kuten DJ:tä ja elävää musiikkia, viininmaistelun tai cocktailien mestarikursseja tai Bombay Saphire Gin Bar -baari monien muiden joukossa. Oletko vielä ajatellut sitä? Jos haluat lisätietoja, katso Taste of Londonin virallinen verkkosivusto, josta voit myös ostaa liput tapahtumaan.

Varaa ruokakierros Lontoossa

2. Juhli kuningattaren syntymäpäivää Trooping the Colour -tapahtumassa

Trooping the Colour -tapahtumassa| ©Paul Shaw
Trooping the Colour -tapahtumassa| ©Paul Shaw

Kuten joka vuosi, kesäkuun toisena lauantaina Lontoossa juhlitaan kuningattaren syntymäpäivää tällä näyttävällä sotilasparaatilla, jota on järjestetty jo yli 200 vuoden ajan. Ihanteellinen aika vierailla Buckinghamin palatsissa. Tähän vaikuttavaan tapahtumaan, jossa monarkki itse paraatiin osallistuu lähes 2 000 sotilasta, upseeria ja muusikkoa sekä noin 200 hevosta.

Trooping the Colour alkaa Buckinghamin palatsista, josta siirrytään Horse Guards Paradeen, jossa päätapahtuma järjestetään, vaikka suosittelen, että etsit itsellesi paikan, jossa voit katsella sitä The Mallilta.

Suosittelen katsomaan tämän videon vuoden 2016 Trooping the Colour -paraatista, jotta saat käsityksen tapahtuman näytöksestä!

3. Osallistu World Naked Bike Ride -tapahtumaan

World Naked Bike Ride -tapahtumaan osallistuvia ihmisiä.| ©Jack Latimer
World Naked Bike Ride -tapahtumaan osallistuvia ihmisiä.| ©Jack Latimer

Vain kaikkein rohkeimmille! Tämä ainutlaatuinen tapahtuma järjestetään kesäkuun toisena lauantaina, ja se koostuu alastomasta pyöräretkestä Englannin pääkaupungin halki protestina autokulttuuria ja ympäristön pilaantumista vastaan, tietoisuuden lisäämiseksi pyöräilijöiden haavoittuvuudesta maanteillä ja myös nudismin ja ruumiillisen vapauden juhlana.

Matka alkaa eri paikoista, kuten Tower Hillistä, Croydonista, Key Bridgeltä, Regents Parkista, Clapham Junctionista ja Deptfordista, ja se päättyy Westminster Bridgelle ja huipentuu Hyde Parkiin.

Jos ehdotus herättää huomiosi, mutta häveliäisyys estää sinua osallistumasta, ujommat voivat osallistua vartalomaalaukseen! Hauska suunnitelma yhdistettynä taisteluun hyvän asian puolesta, etkö ole vielä vakuuttunut? Katso sitten tämä video heidän viimeisimmästä painoksestaan, niin liityt varmasti mukaan.

Varaa pyöräretki Lontoossa

4. Tule haistelemaan ruusuja Queen Maryn puutarhaan

Kuningatar Maryn puutarhan ruusut| ©Kent Wang
Kuningatar Maryn puutarhan ruusut| ©Kent Wang

Queen Mary's Gardenin romanttinen ympäristö Regents Parkissa on visuaalinen spektaakkeli. Tämä kaunis puutarha, joka on kuuluisa Lontoon suurimmasta ruusukokoelmasta, on vierailun arvoinen milloin tahansa, mutta kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat parasta aikaa, sillä silloin ruusut ovat kukassa ja tunnelma on unenomainen.

Jos pidät valokuvauksesta, et voi jättää Queen Mary's Gardenia väliin, sillä sen kaunis muotoilu ja kukkien värit takaavat, että valokuvasi eivät jää huomaamatta. Toinen ihanteellinen suunnitelma on varata lippu Kew Gardensiin, Kewin kuninkaalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa on peräti 120 hehtaaria maata.

Varaa lippu kohteeseen Kew Gardens

5. Käy katsomassa ulkoilmaelokuva

Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema
Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema

Kesäkuun hieno sää tarkoittaa, että sekä lontoolaiset että vierailijat tekevät parhaansa viettäessään aikaa ulkona ja hyödyntäen auringonpaistetta ja miellyttäviä lämpötiloja. Yksi tällainen aktiviteetti, jota voi harrastaa iltapäivisin tai iltaisin ulkona, on kesäelokuvissa käyminen. On useita paikkoja, joissa voit nauttia hyvästä Hollywood-klassikosta tällä tavoin, mutta suosittelen kahta:

Bussey Building Rooftop Film Club

Peckhamissa sijaitseva elokuvateatteri on rakennuksen katolla, mikä tarkoittaa, että lämpötilan ja elokuvan lisäksi voit nauttia upeista näkymistä. Paikassa on nuori tunnelma, ja siellä voi katsoa elokuvia useana päivänä viikossa, mutta suosittelen myös menemään sinne, jos tekee mieli ottaa drinkki, sillä tämä katto on sen arvoinen. Täällä sinulla on paikan virallinen verkkosivusto, joten voit tarkistaa elokuvat ja aikataulut tehdäksesi tämän loistavan suunnitelman.

Time Out Movies on the River

Tämä on toinen loistava vaihtoehto katsoa elokuvaa ulkona, sillä erona on se, että tällä kertaa puitteina on risteilyaluksen kansi Thames-joella, joten myös näkymät ovat upeat. Parasta tässä on se, että sen lisäksi, että pääset katsomaan elokuvan, pääset myös nauttimaan jokiristeilystä sitä ennen - kaksi yhden hinnalla! Jos haluat lisätietoja, klikkaa tästä.

Hollywoodista ja menestyselokuvista puheen ollen, voit varata James Bond -elokuvakierroksen Lontoossa.

Varaa James Bond -elokuvan kuvauspaikkakierros

6. Nauti Open Garden Squares -viikonlopusta

Vieraile Tate Modernin yhteisön puutarhassa| ©Piwigo
Vieraile Tate Modernin yhteisön puutarhassa| ©Piwigo

Lontoossa on runsaasti viheralueita ja puutarhoja, jotka ovat tavallisesti suljettuja yleisöltä, mutta kesäkuussa ne ovat avoinna kaikkien nautittavaksi kahtena päivänä vuodessa.

Tapahtumaan osallistuu yli 100 puutarhaa, muun muassa sairaaloiden, koulujen ja jopa hautausmaiden puutarhoja, joista toiset näyttävät majesteettisilta ja toiset rappeutuneilta ja laiminlyötyiltä, mutta kaikki ovat näkemisen arvoisia näinä erityispäivinä. Liput maksavat noin 8 puntaa, ja kerätyillä varoilla London Gardens Trust jatkaa investointeja näiden puutarhojen ylläpitoon ja suojeluun.

Joitakin puutarhoja, joissa voi vierailla, ovat mm. seuraavat:

 • Downing Street 10 (Britannian pääministerin talo).
 • Royal College of Physicians Medicinal Garden.
 • Crossrail Place Roof Garden.
 • Tate Modern Community Garden.
 • 49 Bankside Garden (Globe-teatterin lähellä).

Ja muista, että kuten sanoin, voit varata lipun myös Kewin kuninkaalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan.

Varaa lippusi Kewin kuninkaalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan

7. Hämmästy Lontoon sinfoniaorkesterin ulkoilmakonsertissa

Lontoon sinfoniaorkesteri Trafalgar Square -aukiolla| ©Eamonn M. McCormack
Lontoon sinfoniaorkesteri Trafalgar Square -aukiolla| ©Eamonn M. McCormack

Oletko klassisen musiikin ystävä? Tämä on suunnitelma sinulle! Joka kesä ihana Lontoon sinfoniaorkesteri antaa ilmaisen ulkoilmakonsertin Trafalgarin aukiolla. Tätä tapahtumaa ei kannata jättää väliin, ja se järjestetään yleensä kesäkuun lopussa.

Lontoon kuuluisaa orkesteria pidetään yhtenä Euroopan viidestä parhaasta, ja konsertissa kuullaan Tšaikovskin, Dvořákin, Massenet'n ja muiden maineikkaiden säveltäjien teoksia - herkkua korville, eikä sitä kannata jättää väliin!

Toinen loistava suunnitelma, jossa myös musiikki on mukana, on varata Thamesin risteily illallisineen ja musiikilla.

Varaa Thamesin risteily illallisella ja musiikilla

8. Hemmottele vintagea Peckham Salvage Yardissa

Peckham Salvage Yard -tehtaalla| ©Peckham Salvage Yard
Peckham Salvage Yard -tehtaalla| ©Peckham Salvage Yard

Kesäkuun lopulla järjestettävä Peckham Salvage Yard on Etelä-Lontoon suurimmat ulkoilmamarkkinat. Copeland Parkissa sijaitsevat markkinat ovat loistava tilaisuus, jos olet shoppailija tai antiikin ystävä, sillä tarjolla on kaikkea 1900-luvun huonekaluista keramiikkaan, kierrätettyihin ranskalaisiin koriste-esineisiin, tekstiileihin ja jopa atomiajan sähkötarvikkeisiin monien muiden muassa.

Paikalla on myös kojuja, joissa voit nauttia parasta lontoolaista kahvia aamun ostosten lomassa.

Lisätietoja:

 • Aukioloajat: klo 11.00. - 18 h.
 • Vapaa pääsy.

9. Käy konsertissa Hampton Court Palace Festivalissa

Hampton Court Palace Festivalissa| ©Kirby Clark
Hampton Court Palace Festivalissa| ©Kirby Clark

Lontoolaiset haluavat ottaa kaiken irti hyvästä säästä kesän saapuessa, ja mikä olisikaan parempi suunnitelma kuin ulkoilmamusiikkifestivaali? Hampton Court Festival tarjoaa kävijöille annoksen upeaa musiikkia.

Festivaali järjestetään yleensä kuun alussa vaikuttavassa Henrik VIII:n palatsissa, jonka majesteettisissa puutarhoissa voit myös nauttia, sillä voit tuoda omat eväät mukanasi ja pitää piknikin ennen konsertteja.

Jos kuitenkin haluat, alueella on myös ruokakojuja ja baareja, joissa voit maistella virkistäviä juomia ja täyttää vatsasi herkullisella katuruoalla. Tarkista seuraavan kerran tarkka päivämäärä.

.

10. Osallistu yhteen kaikkien aikojen suurimmista Pride-kulkueista!

Lontoon Pride-kulkueessa| ©Su--May
Lontoon Pride-kulkueessa| ©Su--May

Kesäkuun viimeisenä lauantaina järjestetään London Pride, yksi Euroopan suurimmista ja ikonisimmista paraateista. Siihen osallistuu yli kolmekymmentätuhatta ihmistä, ja muulloin se on houkutellut yli miljoona katsojaa.

Päälava on Trafalgar Squarella, jossa järjestetään juhlat, joissa esiintyy DJ:tä eri puolilta maailmaa ja jossa voit nauttia juhlatunnelmasta.

Vaikka monet kadut ja rakennukset koristellaan sateenkaarilipulla juhlan kunniaksi, suurin osa tunnelmallisimmista paikoista sijaitsee Sohon ja Vauxhallin kaupunginosissa, joissa on monenlaisia homoystävällisiä baareja, yökerhoja ja gallerioita, joissa voi nauttia parhaasta tunnelmasta upean kelluvien ja värikkäiden värien näytöksen jälkeen. Ja jos haluat vielä lisää, Vauxhallissa järjestetään sunnuntaina makropiknik.

Lontoon sää kesäkuussa

Kesästä nauttiminen Lontoossa| ©Timur Valiev
Kesästä nauttiminen Lontoossa| ©Timur Valiev

Kun tiedät, mitä aiot tehdä matkallasi Lontooseen, toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on Lontoon sää tässä vuoden kuukaudessa. Yleensä lämpötilat ovat miellyttäviä, sillä kylmänä maana kesäkuukaudet ovat yleensä ihanteellisia, eikä sadekuuroja esiinny yhtä usein kuin aiempina kuukausina.

Päivittäiset enimmäislämpötilat vaihtelevat yleensä 22 ja 27 celsiusasteen välillä, ja vähimmäislämpötilat ovat noin 14 celsiusastetta.

Toinen kesän etu on auringonpaisteen kesto: aurinko nousee ennen aamuviittä ja laskee yleensä noin kello 21.00. Näin ollen valoisaa aikaa on yli 16 tuntia vuor okaudessa, joten voit ottaa matkastasi kaiken irti.

.

Varaa Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

Mitä pakata mukaan Lontooseen

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Koska lämpötilat ovat suhteellisen korkeat tähän vuodenaikaan, suosittelen pakkaamaan kevyet ja viileät vaatteet. Puuvillaiset T-paidat tai ohuet paidat ovat paras vaihtoehto yläosaan, kun taas shortsit tai pitkät housut, jotka eivät ole liian kuumia, ovat paras vaihtoehto alaosaan. Silti auringon laskiessa voi tulla viileämpää, joten olisi ihanteellista käyttää kesäistä collegepaitaa tai ohutta villatakkia, jotta lämpötilan lasku ei yllättäisi sinua.

Jalkineiden osalta kannattaa muistaa, että kävelet ja katselet nähtävyyksiä paljon, joten kannattaa käyttää mukavia, hengittäviä kenkiä, jotta kipeät jalat eivät haittaa matkantekoa. Matkalaukkuun on myös tärkeää pakata aurinkolasit, aurinkovoidetta ja pieni sateenvarjo siltä varalta, että jonain päivänä sataa.

Varaa Lontoon kiertoajelu ja liput Lontoon Toweriin

Vaihtoehtoisia suunnitelmia sadepäivien varalle

Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski
Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski

Vaikka sää on yleensä hyvä tähän vuodenaikaan, jonain päivänä sataa todennäköisesti, joten tässä on muutama asia, joilla voit välttää pimeyden pimentämisen, jos niin käy.

 • Mene museoon. Luonnonhistoriallinen museo, British Museum, tiedemuseo tai vaikkapa Sherlock Holmes -museo ovat hyvä tapa ottaa matkasta kaikki irti ja suojautua. Tässä on artikkeli Lontoon parhaista museoista, joka auttaa sinua valitsemaan ihanteellisen vierailun.
 • Käy akvaariossa Tämä on täydellinen suunnitelma, jos sataa ja jos matkustat lasten kanssa. Akvaarion eri alueet ja siellä olevien lajien määrä takaavat, että viihdytät itseäsi tuntikausia. Se on avoinna joka päivä, ja sisäänpääsymaksu on noin 27 puntaa.
 • Vieraile Westmister Abbeyssa: Tämä Lontoon keskustassa sijaitseva suuri kirkko on toinen pakollinen nähtävyys matkallasi. Se on Britannian kruunun tunnusomainen paikka, sillä se on perinteinen paikka kuninkaallisen talouden kruunajaisille ja hautauksille. Huomaa, että se ei ole avoinna turisteille sunnuntaisin.
 • Vietä aamupäivä ostoksilla Harrodsissa. Tämän kuuluisan tavaratalon seinien sisällä on todellisia ihmeitä. Se on visuaalinen spektaakkeli niin shoppailijoille kuin muillekin. Diana of Walesin muistomerkki, lelukerros ja Egyptin sali ovat epäilemättä toinen ehdoton vierailukohde.
 • Nouse katsomaan näkymiä London Eye -maailmanpyörästä: Tästä turistinähtävyydestä on tullut yksi kaupungin tunnusomaisimmista, sillä se tarjoaa kävijöille vaikuttavimmat näkymät Lontooseen, ja mikä olisikaan parempi paikka suojautua sateelta kuin yhden maailman kuuluisimman maailmanpyörän hytti.
 • Kiipeä Tower Bridgen sisälle: Vierailu tämän kuuluisan rakennelman sisälle tutustuttaa siihen, miten vetosiltajärjestelmä toimi menneisyydessä ja nykyään, sekä osoittaa tämän sillan merkityksen Lontoon nykyhistoriassa.
 • Nauti musikaalista. Lontoon musikaalitarjonta on laaja, ja se on epäilemättä yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. West Endin tunnetuimpiin musikaaleihin kuuluvat Mamma Mia, Les Miserables ja Leijonakuningas, mutta valinnanvaraa on paljon muitakin, ja musikaalin katsominen on kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • Napatkaa jotain syötävää Covent Gardenin torilla. Näillä upeilla markkinoilla on monenlaisia baareja, joissa voit pysähtyä nauttimaan virvokkeita ja välipaloja, sekä lukuisia esityksiä ja konsertteja.

Varaa vierailu kohteeseen Westmister Abbey

Liikkuminen Lontoossa

Ihmiset metroasemalla| ©Joël de Vriend
Ihmiset metroasemalla| ©Joël de Vriend

Britannian pääkaupungin julkinen liikenneverkko on yksi Euroopan parhaista, joten kaupungissa liikkuminen ei ole vaikeaa. Liikkumiseen on useita tapoja, kuten legendaariset Lontoon taksit tai kuuluisat punaiset kaksikerroksiset bussit, jotka ovat hyvä vaihtoehto, jos matka on lyhyt, muuten matka kestää todennäköisesti odotettua kauemmin liikenteen vuoksi.

Tästä syystä toinen erittäin hyvä vaihtoehto on käyttää Lontoon metroa, jotta voit liikkua mukavasti ja tehokkaasti, varsinkin jos matkat ovat pitkiä.

Tämä opas on täydellinen lisä parhaiden suunnitelmien tekemiseen ja Lontoosta nauttimiseen kesäkuussa, hyvää matkaa!

Varaa City Sightseeing Lontoon kiertoajelubussi