Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo kesäkuussa: tapahtumia ja tekemistä, joita et voi jättää väliin

Lontooseen matkustaminen vuoden kuudentena kuukautena on hyvä idea, sillä päivät ovat pidempiä, lämpötila on noin 20ºC ja tekemistä riittää. Itse asiassa tässä kuussa järjestetään joitakin vuoden tärkeimmistä tapahtumista, aiotko jättää sen väliin?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

Lontoo kesäkuussa: tapahtumia ja tekemistä, joita et voi jättää väliin

©Oscar Nord

Kesän kynnyksellä lontoolaiset yrittävät hyödyntää hyvää säätä järjestämällä monenlaisia tapahtumia gastronomisista sosiaalisiin ja kulttuuritapahtumiin. Lontoossa sinua odottaa paljon aktiviteetteja, jotka tekevät matkastasi tavallisuudesta poikkeavan ja saavat sinut nauttimaan kokemuksestasi täysillä ja tuntemaan olosi paikalliseksi. Haluatko tietää, mistä puhun? Tässä on luettelo kesäkuun parhaista aktiviteeteista Britannian pääkaupungissa.

1. Hemmottele aistejasi Taste of London -ruokafestivaaleilla

Taste of London -ruokafestivaaleilla| ©Gary Bembridge
Taste of London -ruokafestivaaleilla| ©Gary Bembridge

Jos vierailemasi paikan ruokakulttuurin tunteminen on sinulle välttämätöntä, minulla on hyviä uutisia, sillä ruokafestivaali odottaa sinua! Lontoon kuuluisassa Regent's Parkissa järjestetään kesäkuun toisella viikolla (keskiviikosta sunnuntaihin) poikkeuksellinen gastronominen tapahtuma, johon osallistuu 40 Lontoon parasta ravintolaa.

Gourmet-ruoan ystäville suunnattu tapahtuma, johon jokainen kutsuttu ravintola tuo vähintään kolme ruokalajia maisteltavaksi ja jonka hinta sopii kaikille budjeteille.

Jotkut osallistuvista ravintoloista ovat:

 • Anju
 • Leong's Legend
 • Cin Cin
 • Heritage
 • Genevieve Taylor, Bristol Fire School

Ja jos haluat vielä lisää, tarjolla on myös muuta toimintaa kuin ruokaa, kuten DJ:tä ja elävää musiikkia, mestarikursseja viininmaisteluun tai cocktaileihin tai Bombay Saphire Gin Bar -baari monien muiden muassa. Mietitkö sitä vielä?

Jos haluat lisätietoa, täällä on Taste of Londonin virallinen verkkosivusto, josta voit myös ostaa liput tapahtumaan.

Varaa Lontoon ruokakierros

2. Hämmästy Lontoon sinfoniaorkesterin ulkoilmakonsertissa

Lontoon sinfoniaorkesteri Trafalgarin aukiolla| ©Eamonn M. McCormack
Lontoon sinfoniaorkesteri Trafalgarin aukiolla| ©Eamonn M. McCormack

Oletko klassisen musiikin ystävä? Tämä on suunnitelma sinulle! Lontoon sinfoniaorkesteri tarjoaa joka kesä ilmaisen ulkoilmakonsertin Trafalgarin aukiolla. Tätä tapahtumaa ei kannata jättää väliin, ja se järjestetään yleensä kesäkuun lopussa.

Kuuluisa lontoolainen orkesteri kuuluu Euroopan viiden parhaan joukkoon, ja konsertissa kuullaan Tšaikovskin, Dvořákin, Massenet'n ja muiden maineikkaiden säveltäjien teoksia - herkkua korville, jota ei kannata jättää väliin!

Varaa Thames-joen risteily illallisella ja musiikilla

3. Juhli kuningattaren syntymäpäivää Trooping the Colour -tapahtumassa

Trooping the Colour -tapahtumassa| ©Paul Shaw
Trooping the Colour -tapahtumassa| ©Paul Shaw

Kuten joka vuosi, kesäkuun toisena lauantaina, kuningattaren synt ymäpäivää juhlitaan Lontoossa tällä näyttävällä sotilasparaatilla, jota on järjestetty jo yli 200 vuoden ajan. Tähän vaikuttavaan tapahtumaan, jossa monarkki itse osallistuu, osallistuu myös lähes 2000 sotilasta, upseeria ja muusikkoa sekä noin 200 hevosta.

Trooping the Colour alkaa Buckinghamin palatsista, josta he suuntaavat Horse Guards Paradeen, jossa päätapahtuma järjestetään, vaikka suosittelen, että löydät paikan, josta voit katsella sitä The Mallilta.

Suosittelen sinua katsomaan tämän videon vuoden 2016 Trooping the Colour -paraatista saadaksesi käsityksen siitä, miten tapahtuma etenee!

4 Hemmottele itseäsi vintage-herkuilla Peckhamin pelastuslaitoksella

Peckhamin romuttamolla| ©Peckham Salvage Yard
Peckhamin romuttamolla| ©Peckham Salvage Yard

Kesäkuun lopulla järjestetään Peckhamin Salvage Yard, Etelä-Lontoon suurimmat ulkoilmamarkkinat. Copeland Parkissa sijaitsevat markkinat ovat loistava tilaisuus, jos olet shoppailija tai antiikin ystävä, sillä sieltä löydät kaikkea 1900-luvun huonekaluista keramiikkaan, ranskalaisiin koriste-esineisiin, tekstiileihin ja jopa atomiajan sähkötarvikkeisiin monien muiden joukossa.

Paikalla on myös kojuja, joissa voit nauttia parasta lontoolaista kahvia ja pitää taukoa aamun ostoksista.

Lisätietoja:

 • Aukioloajat: 11:00h - 18:00h
 • Vapaa pääsy.

5 Mene konserttiin Hampton Courtin palatsin festivaalilla

Hampton Courtin palatsin festivaaleilla| ©Kirby Clark
Hampton Courtin palatsin festivaaleilla| ©Kirby Clark

Lontoolaiset rakastavat ottaa kaiken irti hyvästä säästä kesän saapuessa, ja mikä olisikaan parempi suunnitelma kuin ulkoilmamusiikkifestivaali? Hampton Court Festival tarjoaa kävijöille annoksen upeaa musiikkia. Festivaali järjestetään yleensä kuun alussa vaikuttavassa Henrik VIII:n palatsissa, jonka majesteettisissa puutarhoissa voit myös nauttia, sillä voit tuoda omat eväät mukanasi ja pitää piknikin ennen konsertteja. Jos kuitenkin haluat, alueella on myös ruokakojuja ja baareja, joissa voit maistella virkistäviä juomia ja täyttää vatsasi herkullisella katuruoalla. Tarkista seuraavan kerran tarkka päivämäärä täältä.

.

6 Nauti Open Garden Squares -viikonlopusta

Vierailu Tate Modernin yhteisön puutarhassa| ©Piwigo
Vierailu Tate Modernin yhteisön puutarhassa| ©Piwigo

Lontoossa on runsaasti viheralueita ja puutarhoja, jotka ovat tavallisesti suljettuja yleisöltä, mutta kesäkuussa ne avataan kahdeksi päiväksi vuodessa kaikkien nautittavaksi.

Tapahtumaan osallistuu yli 100 puutarhaa, mukaan lukien sairaaloiden puutarhat, koulujen puutarhat ja jopa hautausmaiden puutarhat, joista toiset näyttävät majesteettisilta ja toiset rappeutuneilta ja laiminlyötyiltä, mutta kaikki ovat näinä erityispäivinä näkemisen arvoisia. Liput maksavat noin 8 puntaa, ja kerätyillä varoilla London Gardens Trust jatkaa investointeja näiden puutarhojen ylläpitoon ja suojeluun.

Vierailun arvoisia puutarhoja ovat mm:

 • 10 Downing Street (Britannian pääministerin talo)
 • Royal College of Physicians Medicinal Garden
 • Crossrail Place Roof Garden
 • Tate Modern Community Garden
 • 49 Bankside Garden (lähellä Globe-teatteria)

7 Osallistu yhteen suurimmista Pride-kulkueista

Lontoon Pride-kulkueessa| ©Su--May
Lontoon Pride-kulkueessa| ©Su--May

Kesäkuun viimeisenä lauantaina järjestetään Lontoon Gay Pride -juhla, joka on yksi Euroopan suurimmista ja tunnetuimmista paraateista. Siihen osallistuu yli kolmekymmentätuhatta ihmistä, ja aiemmin se on houkutellut yli miljoona katsojaa.

Päälava on Trafalgar Square -aukiolla, jossa järjestetään juhlat, joissa esiintyy DJ:tä eri puolilta maailmaa ja jossa voit nauttia juhlatunnelmasta.

Vaikka monet kadut ja rakennukset koristellaan sateenkaarilipulla juhlan kunniaksi, suurin osa tunnelmallisimmista paikoista sijaitsee Sohon ja Vauxhallin kaupunginosissa, joissa on monenlaisia homoystävällisiä baareja, yökerhoja ja gallerioita, joissa voit nauttia parhaasta tunnelmasta upeiden kellukkeiden ja värien näyttelyn jälkeen.

Ja jos haluat vielä lisää paraatin jälkeen, sunnuntaina järjestetään makropiknik, jossa tuhannet ihmiset kokoontuvat Vauxhallissa jatkamaan juhlallisuuksia.

8 Osallistu World Naked Bike Ride -tapahtumaan

World Naked Bike Ride -pyöräilyyn osallistuvat ihmiset| ©Jack Latimer
World Naked Bike Ride -pyöräilyyn osallistuvat ihmiset| ©Jack Latimer

Vain kaikkein rohkeimmille! Tämä ainutlaatuinen tapahtuma, joka järjestetään kesäkuun toisena lauantaina, koostuu alastomasta pyöräretkestä Englannin pääkaupungin halki protestina autokulttuuria ja ympäristön tilan heikkenemistä vastaan, tietoisuuden lisäämiseksi pyöräilijöiden haavoittuvuudesta maanteillä sekä nudismin ja ruumiillisen vapauden juhlana.

Kyyti lähtee eri paikoista, kuten Tower Hillistä, Croydonista, Key Bridgeltä, Regents Parkista, Clapham Junctionista ja Deptfordista, ja päättyy Westminster Bridgelle ja huipentuu Hyde Parkiin.

Jos ehdotus herättää huomiosi, mutta vaatimattomuus estää sinua osallistumasta, ujoille sallitaan vartalomaalaus! Hauska suunnitelma yhdistettynä taisteluun hyvän asian puolesta, etkö ole vielä vakuuttunut? Katso sitten tämä video heidän uusimmasta versiostaan, niin ilmoittaudut varmasti.

Varaa pyöräretki Lontooseen

9 Tule haistelemaan ruusuja Queen Maryn puutarhaan

Kuningatar Maryn puutarhan ruusut| ©Kent Wang
Kuningatar Maryn puutarhan ruusut| ©Kent Wang

Queen Mary's Gardenin romanttinen ympäristö Regents Parkissa on visuaalinen spektaakkeli. Tämä kaunis puutarha, joka on kuuluisa Lontoon suurimmasta ruusukokoelmasta, on vierailun arvoinen milloin tahansa, mutta kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat parasta aikaa, sillä silloin ruusut ovat kukassa ja tunnelma on unenomainen.

Matkavinkki

Jos pidät valokuvaamisesta, et voi jättää Queen Mary's Gardenia väliin, sillä sen kaunis muotoilu ja kukkien värit takaavat, että valokuvasi eivät jää huomaamatta.

10 Mene katsomaan ulkoilmaelokuvaa

Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema
Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema

Kesäkuun hyvä sää tarkoittaa, että sekä lontoolaiset että vierailijat tekevät parhaansa viettäessään aikaa ulkona ja hyödyntäen auringonpaistetta ja miellyttäviä lämpötiloja. Yksi tällainen aktiviteetti, jota voi harrastaa iltapäivisin tai iltaisin ulkona, on kesäelokuvissa käyminen. On useita paikkoja, joissa voit nauttia hyvästä Hollywood-klassikosta tällä tavoin, mutta suosittelen kahta:

Bussey Buildingin kattoklubi

Peckhamissa sijaitseva elokuvateatteri on rakennuksen katolla, mikä tarkoittaa, että lämpötilan ja elokuvan lisäksi voit nauttia uskomattomista näkymistä. Tässä paikassa on nuori ilmapiiri, ja siellä voi katsella elokuvia useana päivänä viikossa, mutta suosittelen myös menemään sinne, jos tekee mieli ottaa drinkki, sillä tämä katto on sen arvoinen. Täällä on paikan virallinen verkkosivusto, josta voit tarkistaa elokuvat ja aikataulut, jotta voit tehdä tämän hienon suunnitelman.

Time Out Movies on the River

Tämä on toinen loistava vaihtoehto katsoa elokuvaa ulkona, sillä tällä kertaa tapahtumapaikkana on risteilyaluksen kansi Thames-joella, joten näkymät ovat myös upeat. Parasta tässä kaikessa on se, että sen lisäksi, että pääset katsomaan elokuvan, pääset myös nauttimaan jokiristeilystä sitä ennen - kaksi yhden hinnalla! Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.

Lontoo sää kesäkuu

Kesästä nauttiminen Lontoossa| ©Timur Valiev
Kesästä nauttiminen Lontoossa| ©Timur Valiev

Kun tiedät, mitä aiot tehdä Lontoon-matkallasi, toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, on kaupungin sää kyseisenä kuukautena vuodesta. Lämpötilat ovat yleensä miellyttävät, koska maa on kylmä, mutta kesällä lämpötila on yleensä ihanteellinen, eikä sateet ole yhtä yleisiä kuin edellisinä kuukausina.

Päivittäiset enimmäislämpötilat vaihtelevat yleensä 22 ja 27 celsiusasteen välillä, ja vähimmäislämpötilat ovat noin 14 celsiusastetta.

Toisaalta toinen kesän etu on sen tarjoamat aurinkotunnit, sillä aamunkoitto alkaa ennen kello 05:00 ja aurinko laskee yleensä noin kello 09:00 illalla, joten nautimme yli 16 tuntia päivänvaloa päivässä tässä vuoden kuukaudessa, minkä ansiosta voit ottaa matkastasi kaiken irti.

Mitä pakata Lontooseen

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Koska lämpötilat ovat suhteellisen korkeat tähän vuodenaikaan, suosittelen pakkaamaan kevyet ja viileät vaatteet. Puuvillaiset T-paidat tai ohuet paidat ovat paras valinta yläosaan, kun taas shortsit tai pitkät housut, jotka eivät ole liian kuumia, ovat paras valinta alaosaan. Silti auringon laskiessa voi tulla viileämpää, joten olisi ihanteellista käyttää kesäistä collegepaitaa tai ohutta villatakkia, jotta lämpötilan lasku ei yllättäisi sinua.

Jalkineiden osalta kannattaa muistaa, että aiot kävellä ja katsella nähtävyyksiä, joten on parasta käyttää mukavia, hengittäviä kenkiä, jotta kipeät jalat eivät ole matkan aikana tiellä. Matkalaukkuun on myös tärkeää pakata aurinkolasit, aurinkovoidetta ja pieni sateenvarjo siltä varalta, että jonain päivänä sataa.

Vaihtoehtoiset suunnitelmat sadepäivien varalle

Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski
Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski

Vaikka sää on yleensä hyvä tähän aikaan vuodesta, on todennäköistä, että jonain päivänä sataa, joten tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä, jos niin käy.

 • Käy museossa. Luonnonhistoriallinen museo, British Museum, tiedemuseo tai vaikkapa Sherlock Holmes -museo ovat hyvä tapa ottaa matkasta kaikki irti ja suojautua. Tässä on artikkeli Lontoon parhaista museoista, joka auttaa sinua valitsemaan ihanteellisen museovierailun.
 • Käy akvaariossa Tämä on täydellinen suunnitelma, jos sataa ja jos matkustat lasten kanssa. Sen eri alueet ja lajit takaavat, että viihdytät itseäsi tuntikausia. Se on avoinna joka päivä, ja sisäänpääsymaksu on noin 27 puntaa.
 • Vieraile Westmister Abbeyssä Tämä Lontoon keskustassa sijaitseva suuri kirkko on toinen pakollinen nähtävyys matkallasi. Se on Britannian kruunun symbolinen paikka, sillä se on perinteinen paikka kuninkaallisen talouden kruunajaisille ja hautajaisille. Huomaa, että se ei ole avoinna turisteille sunnuntaisin.
 • Vietä aamupäivä ostoksilla Harrodsissa. Tämän kuuluisan tavaratalon seinien sisällä on todellisia ihmeitä. Visuaalinen spektaakkeli niin ostajille kuin muillekin. Diana of Walesin muistomerkki, lelulattia ja Egyptin sali ovat epäilemättä toinen ehdoton vierailukohde.
 • Mene ylös katsomaan näkymiä London Eye -näköalapaikalta. Tästä nähtävyydestä on tullut yksi kaupungin symbolisimmista, sillä se tarjoaa kävijöille vaikuttavimmat näkymät Lontooseen, ja mikä olisikaan parempi paikka suojautua sateelta kuin yhden maailman kuuluisimman maailmanpyörän hytti.
 • Kiipeä Tower Bridgen sisälle. Vierailu tämän kuuluisan rakennelman sisätiloihin kertoo, miten vetosiltajärjestelmä toimi menneisyydessä ja nykypäivänä, ja tuo esiin tämän sillan merkityksen Lontoon nykyhistoriassa.
 • Nauti musikaalista. Lontoon musikaalivalikoima on laaja, ja se on epäilemättä yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. West Endin tunnetuimpiin musikaaleihin kuuluvat Mamma Mia, Les Miserables ja Leijonakuningas, mutta tarjolla on paljon muitakin, ja musikaalin katsominen on kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • Napatkaa jotain syötävää Covent Gardenin torilla. Näillä upeilla markkinoilla on monenlaisia baareja, joissa voit pysähtyä nauttimaan virvokkeita ja välipaloja, sekä lukuisia esityksiä ja konsertteja.

Liikkuminen Lontoossa

Ihmiset metroasemalla| ©Joël de Vriend
Ihmiset metroasemalla| ©Joël de Vriend

Britannian pääkaupungin julkinen liikenneverkko on yksi Euroopan parhaista, joten kaupungissa liikkuminen ei ole vaikeaa. Liikkumiseen on useita tapoja, kuten legendaariset Lontoon taksit tai kuuluisat punaiset kaksikerroksiset bussit, jotka ovat loistava vaihtoehto, jos matka on lyhyt, sillä muuten liikenne todennäköisesti viivästyttää sinua. Tästä syystä toinen erittäin hyvä vaihtoehto on käyttää Lontoon metroa, jotta voit liikkua mukavasti ja tehokkaasti, varsinkin jos matkat ovat pitkiä.

Tämä opas on täydellinen lisä parhaiden suunnitelmien tekemiseen ja Lontoon nauttimiseen kesäkuussa, hyvää matkaa!