Lontoo syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Syyskuu on loistava kuukausi matkustaa Lontooseen - haluatko tietää, mitä voit tehdä lomasi aikana?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Lontoo syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ystäviä Lontoossa, taustalla Tower Bridge | ©Lucas Peng

Lontoossa syyskuussa voi nauttia täysillä, mutta eri tavalla. Kesä on loppusuoralla, mutta vielä on tarpeeksi lämmintä ulkoilusuunnitelmien tekemiseen, ja sitä paitsi tässä kuussa kaupungissa ei ole niin paljon turisteja, joten voit vierailla rauhallisemmin.

Haluatko tietää , mitä kaikkea voit tehdä Lontoossa syyskuussa? Jatka lukemista!

1. Tutustu Shakespearen kuuluisaan teatteriin

Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso
Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso

Jos rakastat teatteria, yksi hauskimmista asioista Lontoossa on vierailla Shakespearen Globe-teatterissa tai The Globe, kuten kaikki sen kaupungissa tuntevat. Se on moderni kopio rakennuksesta, jonka William Shakespearen taiteellinen seurue rakensi 1500-luvulla tämän kirjallisuusneron teosten esittämistä varten.

Alkuperäisen teatterin tapaan se esittää näytelmiä vain toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, joten jos olet Lontoossa syyskuussa, et voi jättää väliin tilaisuutta tutustua tällaiseen ikoniseen lontoolaiseen tapahtumapaikkaan joko osallistumalla esitykseen tai osallistumalla opastetulle kiertokäynnille The Globe -teatterin sisätiloissa ja tutustumalla siihen, millaista teatterin tekeminen oli Elisabetin aikakaudella.

Missä The Globe sijaitsee?

Se sijaitsee lähellä Millennium Bridge ä ja Tate Modernia, ja valkoisen värinsä ja pyöreän ulkonäkönsä ansiosta huomaat nopeasti, että se erottuu ympäröivistä rakennuksista ja että se ei ole vain yksi teatteri muiden West Endissä sijaitsevien teattereiden tapaan.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

2. Tutustu Thamesiin Totally Thames -festivaalilla

Thames-joki| ©MJ Tangonan
Thames-joki| ©MJ Tangonan

Lontoon kesä päättyy tyylikkäästi Totally Thames-festivaaliin, joka on syyskuussa järjestettävä valtava tapahtuma, johon kuuluu monia eri puolilla Lontoon keskustaa järjestettäviä aktiviteetteja, joiden pääkohteena on kaupungin halki virtaava kuuluisa joki.

Thamesin ympärille on koottu laaja ohjelma kulttuuritoimintaa katutaiteesta ja ruoka- ja käsityömarkkinoista perhetyöpajoihin, konsertteihin ja ilotulitukseen.

Totally Thames -festivaalille on vapaa pääsy, joten tämä tapahtuma on täydellinen lisä Thames-jokikävelylle Lontoon-matkallasi. Opit hauskalla tavalla yhdestä kaupungin ikonisista maamerkeistä! Ja tietysti täydentäisin tätä aktiviteettia Thames-joen risteilyllä, jotta voisit nauttia täysin siemauksin joesta ja Lontoon upeasta säästä, jonka syyskuu vielä tuo tullessaan.

Varaa Thames-joen risteily

3. Retki Lontoon laitamille: Stonehenge ja Bath

Stonehengen syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehengen syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle

Kun hyödynnät sitä, että sää Lontoossa syyskuussa on vielä hyvä eikä liian kylmä, ja jos aiot viipyä kaupungissa vähintään viikon, yksi tärkeimmistä asioista, joita kannattaa tehdä oleskelusi aikana, on retki Stonehengeen ja Bathiin, kahteen hyvin erilaiseen paikkaan Britannian pääkaupungissa, jotka täydentävät matkasi.

Koska molemmat kohteet sijaitsevat lähellä Lontoota, paras tapa vierailla niissä on varata järjestetty kokopäiväretki Stonehengeen ja Bathiin bussilla. Tämä on mielestäni mukavin vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse huolehtia itse matkan logistiikan suunnittelusta. Saat kaiken valmiiksi, ja sinun tarvitsee vain antaa itsesi mennä ja todella nauttia retkestä.

Tämäntyyppiset kaupunkien ulkopuoliset retket ovat loistavia, kun haluat ottaa kaiken irti Lontoon-matkastasi, sillä niiden avulla voit tutustua lyhyessä ajassa maan muihin upeisiin paikkoihin ja lisätä uusia elämyksiä lomasi aikana.

Varaa kiertomatka Stonehengeen ja Bathiin

4. Älä missaa West Endin musikaaleja

Westminsterin palatsi| ©Andrew and Annemarie
Westminsterin palatsi| ©Andrew and Annemarie

West End on Lontoon läntinen osa. Siellä asuu osa kaupungin eliitistä ja sieltä löytyvät Abbey ja Palace of Westminster. Sitä pidetään myös musikaalien eurooppalaisena mekkana. Jos amerikkalaisilla on Broadway, briteillä on West End. Syyskuu on itse asiassa kuukausi, jolloin musikaalit alkavat elpyä kesätauon jälkeen.

Jos pidät tästä genrestä, et voi jättää väliin alueen legendaarisimpia teattereita, kuten Her Majesty's Theatre, Lyceum Theatre tai Apollo Theatre, ja nauttia niissä esitettävistä upeista musikaaleista. Oopperan kummitus, Mormonin kirja, Leijonakuningas tai Moulin Rouge ovat vain muutamia uskomattomia esityksiä, joita voit nähdä.

Varaa lippusi West Endin musikaaliin

5. Ylitä London Bridge lammaslauman saattelemana

Towerin silta| ©Charles Postiaux
Towerin silta| ©Charles Postiaux

Keskiajalla paimentolaisilla oli tapana ylittää Lontoon silta lammaslaumojensa kanssa päästäkseen kaupunkiin ja myydäkseen niitä markkinoilla. Tämä käytäntö jatkui useiden vuosisatojen ajan, kunnes - tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä - nykyaika ei enää antanut tälle tavalle tilaa, ja se lopulta hävitettiin.

Viime vuosina perinne ylittää London Bridge lammaslauman kanssa on kuitenkin herätetty henkiin, ja se on yksi kummallisimmista asioista, joita voit nähdä Lontoossa syyskuussa, jos kuljeskelet alueella.

Jos haluat kuitenkin osallistua esitykseen yksityiskohtaisesti, sinun on hankittava lippu organisaation verkkosivuilta. Jos et pääse, voit joka tapauksessa ylittää sen ja ihailla kaunista rakennelmaa. Voit jopa hankkia lipun Tower Bridgelle, jotta pääset lasiselle käytävälle ja voit katsella Thames-jokea 42 metrin korkeudesta.

.

6. Pidä hauskaa Southbankin Underbelly-festivaaleilla

Underbelly-festivaaleista nauttiminen| ©Underbelly Festival
Underbelly-festivaaleista nauttiminen| ©Underbelly Festival

Thamesin rannalla Royal Festival Hall in ja London Eyen välissä sijaitseva Underbelly Festival on yksi vuoden odotetuimmista kulttuuritapahtumista.

Jos et ole perinteisen teatterin ystävä, tämä festivaali on sinua varten. Lavalla nähdään runsaasti live-esityksiä, kuten kabareeta, sirkusta ja musiikkia, mutta siellä on myös runsaasti ruokakojuja, joissa voit nauttia kaikenlaisia herkullisia välipaloja ja naposteltavia samalla kun nautit tunnelmasta.

Myös lapsille on tarjolla esityksiä, joten se on loistava paikka rentoon perhekeskeiseen ajanviettoon - teillä on varmasti hauskaa!

Varaa kiertoajelu Lontoossa

7. Osallistu Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäiseen kelluvaan elokuvateatteriin

Elokuvateatteri veden päällä| ©Openaire Float-In Cinema
Elokuvateatteri veden päällä| ©Openaire Float-In Cinema

Syyskuun lämpötilojen ollessa vielä tarpeeksi lämpimät viettääksesi aikaa ulkona, yksi hauskimmista asioista, joita voit tehdä lomasi aikana, on käydä kaupungin ensimmäisessä kelluvassa elokuvateatterissa Paddington Basinissa.

Ennen näytöksen alkua sinulla on aikaa hypätä veneeseen, jolla voit seilata Little Venice -alueen vesillä ja tutustua alueeseen. Kun olet kiinnittänyt veneen laituriin, voit valita, katsotko elokuvan vedestä käsin vai jollakin paikan rannalla olevista aurinkotuoleista.

Romanttisempaa ei olekaan kuin popcornin syöminen samalla kun katsot elokuvaa näin ainutlaatuisessa ympäristössä. Oletko valmis Openaire Float-In Cinema -elokuvaan?

Varaa Lontoon kierros

8. Lähde alennusmyyntejä metsästämään Walthamstow'n kirpputorille

Walthamstow'n kirpputori| ©Joe Mackertich
Walthamstow'n kirpputori| ©Joe Mackertich

Jos rakastat sukeltaa kirpputoreille etsimään ainutlaatuisia esineitä ja löytämään edullisia löytöjä, **Walthamstow Flea Market -**kirpputoria ei kannata jättää väliin. Mikä olisikaan parempi tapa viettää syyskuun iltapäivää kuin vaeltaa tämän vintage-kirpputorin kojuissa?

Yhdistyneen kuningaskunnan suurimman panimon Trumans' Social Clubin järjestämässä kirpputorilla voit vain yhdellä punnalla viettää hauskaa selaillessasi markkinoiden tavaroita, kuten antiikkihuonekaluja, retrohenkisiä vaatteita ja koruja, koriste-esineitä ja muita kuriositeetteja.

Ja mitä tällainen tapahtuma olisi ilman musiikkia, olutta ja katuruokaa? Walthamstow Kirpputorilla voit tanssia ja napostella vähän kaikkea- lähdet kotiin täydet laukut ja vatsat täynnä!

9. Nauti uusimmista trendeistä Lontoon muotiviikoilla

Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes
Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes

Lontoo on yksi maailman muotipääkaupungeista, ja syyskuussa siellä vietetään suosittua muotiviikkoa, jossa vakiintuneet suunnittelijat ja uudet lahjakkuudet kokoontuvat esittelemään ehdotuksiaan.

Jos rakastat tätä maailmaa, älä unohda varata aikaa kalenteristasi osallistuaksesi johonkin Lontoon muotiviikon järjestämään yleisölle avoimeen tapahtumaan. Siellä voit tutustua uusimpiin trendeihin, käydä catwalk-esityksissä ja nauttia monista näytöksistä samalla kun sekaannut Britannian pääkaupungin siisteimpiin ihmisiin.

Pidätkö ajatuksesta? Sitten suosittelen, että vilkaiset The London Fashion Weekin verkkosivuja, jotta saat selville, mitä uutta on luvassa, ja otat siitä kaiken irti.

10. Tutustu Lontoon ainutlaatuisiin rakennuksiin Open House -festivaalilla

Downing Street 10 sisäänkäynti| ©Tom Robinson
Downing Street 10 sisäänkäynti| ©Tom Robinson

Matkustaminen Lontooseen syyskuussa on erinomainen tilaisuus osallistua Open House Festivaliin, tapahtumaan, jossa useat Britannian pääkaupungin rakennukset, jotka ovat normaalisti suljettuja turisteilta, avaavat ovensa yleisölle, jotta he voivat tutustua niihin.

Tällaisia ovat muun muassa 10 Downing Street, City Hall tai St Bartholemew's Hospital.

Festivaalin verkkosivuilta löydät koko luettelon aloitteeseen kuuluvista rakennuksista, ja jos haluat löytää lisää erikoisia paikkoja kaupungista, katso postaus 10 salaista paikkaa Lontoossa. Laita kamerasi valmiiksi, sillä ne eivät jätä sinua välinpitämättömäksi!

11. Ikuista Hyde Parkin kauneus kamerallasi!

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Yksi suosikkipaikoistani Lontoossa syyskuussa, kun sää on vielä kaunis, on Hyde Park, yksi Britannian pääkaupungin kuninkaallisista puistoista.

Jos haluat irrottautua hetkeksi Lontoon katujen hälinästä ja väkijoukoista, parasta on hyödyntää aurinkoinen lomapäivä ja vierailla kaupungin keskustan suurimmassa puistossa.

Syyskuun viimeisinä päivinä, kun puiden lehtien väri alkaa muuttua, on täydellinen aika tehdä valokuvausreitti puiston läpi vangiten kameralla kaikki kasvillisuuden kauneus ja sen vivahteet.


Mitkä ovat lämpötilat syyskuussa?

Iltapäivä St Paul's Cathedral| ©Matt Smith
Iltapäivä St Paul's Cathedral| ©Matt Smith

Syyskuussa korkein lämpötila on noin 20ºC ja alin 13ºC.

Kesä on ihanteellinen aika matkustaa Lontooseen, koska päivät ovat pidempiä ja ulkoiluun on enemmän valoisaa aikaa.

Se on myös vuodenaika, jolloin sataa vähiten, joten sade ei todennäköisesti pilaa suunnitelmiasi.

Kuinka vilkas matkailusesonki on syyskuussa?

Piknikretkeilijöitä Stonehengessä| ©Stonehenge Stone Circle
Piknikretkeilijöitä Stonehengessä| ©Stonehenge Stone Circle

Lontoon matkailun huippusesonki on kesällä, mikä tarkoittaa, että kaupunki on täynnä turisteja, hotellit ovat ääriään myöten täynnä ja hinnat nousevat.

Syyskuu on kuitenkin kesä-, heinä- ja elokuuhun verrattuna hiljaisempi, sillä uusi kouluvuosi alkaa ja monet matkailijat palaavat kotiin.

Turistialueilla ei ole yhtä paljon ihmisiä, joten se on hyvä aika lähteä Lontooseen, jos haluat matkasi ajoittuvan kesään.

Mitkä ovat Lontoon hinnat syyskuussa?

Maksaa ostoksille| ©David Dvořáček
Maksaa ostoksille| ©David Dvořáček

Kesällä Lontoon hotellit ovat lähes täyteen varattuja ja hinnat ovat melko korkeat.

Syyskuussa tilanne muuttuu, sillä kauden lopulla suurin osa kävijöistä lähtee ja hotellit laskevat hintojaan, jolloin keskustasta on helpompi löytää majoitusta edullisemmin.

Mitä pakata mukaan Lontooseen syyskuussa?

Laukkujen pakkaaminen| ©Timur Weber
Laukkujen pakkaaminen| ©Timur Weber

Vaikka kesä loppuu syyskuussa, lämpötilat ovat päivisin yhä miellyttäviä, joten suosittelen pakkaamaan kevyet vaatteet aurinkoisia ja lämpimiä päiviä varten.

Kun päivät kuitenkin lyhenevät ja kylmät ilmat alkavat, sinun on pakattava mukaan myös lämpimiä vaatteita, erityisesti yöpymistä varten.