Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Syyskuu on loistava kuukausi matkustaa Lontooseen - haluatko tietää, mitä voit tehdä lomasi aikana?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Lontoo syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ystäviä Lontoossa, taustalla Tower Bridge | ©Lucas Peng

Lontoo syyskuussa on erittäin miellyttävää aikaa, mutta eri tavalla. Kesä on loppusuoralla, mutta on vielä tarpeeksi lämmintä ulkoilusuunnitelmien tekemiseen, eikä kaupungissa ole niin paljon turisteja tässä kuussa, joten voit vierailla rauhassa.

Haluatko tietää, mitä voit tehdä Lontoossa syyskuussa? Lue lisää!

1. Tutustu Shakespearen kuuluisaan teatteriin

Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso
Shakespearen Globe-teatteri| ©Diego Delso

Jos rakastat teatteria, yksi hauskimmista asioista on käydä Shakespearen Globe-teatterissa tai The Globe, kuten se tunnetaan kaupungissa. Se on nykyaikainen kopio rakennuksesta, jonka William Shakespearen taiteellinen seurue rakensi 1500-luvulla tämän kirjallisuusneron teosten esittämistä varten.

Alkuperäisen teatterin tapaan se esittää näytelmiä vain toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, joten jos matkustat Lontooseen syyskuussa, et voi jättää käyttämättä tilaisuutta nähdä kaupungin ikoninen tapahtumapaikka joko osallistumalla esitykseen tai osallistumalla opastetulle kierrokselle, jonka aikana pääset tutustumaan siihen, millaista oli draamataide Elisabetin aikakaudella.

Jos olet nähnyt elokuvan "Shakespeare in love", saat käsityksen siitä, millaista teatteri oli tuolloin, mutta koska matkustat Lontooseen syyskuussa, mikset näkisi sitä henkilökohtaisesti?

Missä The Globe on?

Lähellä Millennium Bridgeä ja Tate Modernia sijaitseva teatteri erottuu nopeasti ympäröivistä rakennuksista valkoisen värinsä ja pyöreän ulkonäkönsä ansiosta, eikä se ole pelkkä teatteri, kuten West Endissä olevat teatterit.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

2. Pidä hauskaa Southbankin Underbelly-festivaaleilla

Underbelly-festivaalista nauttiminen| ©Underbelly Festival
Underbelly-festivaalista nauttiminen| ©Underbelly Festival

Thamesin rannalla Royal Festival Hall in ja London Eyen välissä sijaitseva Underbelly Festival on yksi vuoden odotetuimmista kulttuuritapahtumista.

Jos et ole perinteisen teatterin ystävä, tämä festivaali on sinua varten. Lavalla on paljon live-esityksiä, kuten kabareeta, sirkusta ja musiikkia, mutta siellä on myös paljon ruokakojuja, joissa voit nauttia kaikenlaisia herkullisia välipaloja ja naposteltavia samalla kun nautit tunnelmasta.

Southbankissa sijaitseva Underbelly Festival on hauska ja epämuodollinen paikka, jossa voit poiketa tauolle, jos olet tekemässä kierrosta alueella tai olet käynyt ajamassa Lontoon kuuluisimmalla maailmanpyörällä.

Lapsille järjestetään myös esityksiä, joten se on loistava paikka rennolle perhe-elämälle - teillä on varmasti hauskaa!

Varaa kiertoajelu Lontoossa

3. Osallistu Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäiseen kelluvaan elokuvateatteriin

Elokuvateatteri veden äärellä| ©Openaire Float-In Cinema
Elokuvateatteri veden äärellä| ©Openaire Float-In Cinema

Syyskuun lämpötilat ovat vielä tarpeeksi lämpimät ulkoiluun, mutta yksi hauskimmista asioista, joita voit tehdä lomasi aikana, on käydä kaupungin ensimmäisessä kelluvassa elokuvateatterissa Paddington Basinissa.

Kyseessä on uudenlainen elokuvakokemus, joka muistuttaa hieman drive-in-elokuvateatteria, mutta siinä on eräänlainen twisti: elokuvan katsominen laivalla.

Ennen näytöksen alkua sinulla on aikaa nousta veneeseen, jolla voit risteillä Pikku-Venetsian vesillä ja tutustua alueeseen. Kun olet kiinnittänyt veneen laituriin, voit valita, katsotko elokuvan vedestä käsin vai jollakin paikan rannalla olevista aurinkotuoleista.

Romanttisempaa kuin popcornin syöminen ja elokuvan katsominen näin ainutlaatuisessa ympäristössä ei olekaan. Oletko valmis Openaire Float-In Cinema -elokuviin?

Varaa kiertoajelu Lontoossa

4. Mene alennusmyyntejä metsästämään Walthamstow'n kirpputorille

Walthamstow kirpputori| ©Joe Mackertich
Walthamstow kirpputori| ©Joe Mackertich

Jos rakastat sukeltaa kirpputoreille etsimään ainutlaatuisia esineitä ja löytämään edullisia löytöjä, **Walthamstow Flea Market -**kirpputoria ei kannata jättää väliin. Mikä olisikaan parempi tapa viettää syyskuinen iltapäivä kuin vaeltaa tämän vintage-kirpputorin kojujen seassa?

Yhdistyneen kuningaskunnan suurimman panimon, Trumans' Social Clubin, järjestämässä tapahtumassa on vain 1 punnan pääsymaksulla mahdollisuus viettää hauskaa markkinoiden tavaroita, kuten antiikkihuonekaluja, retrovaatteita ja -koruja, koriste-esineitä ja muita kuriositeetteja, selaillen.

Mitä tällainen tapahtuma olisi ilman musiikkia, olutta ja katuruokaa? Walthamstow'n kirpputorilla voit tanssia ja napostella vähän kaikkea- lähdet kotiin laukut ja vatsa täynnä!

5. Nauti uusimmista trendeistä Lontoon muotiviikoilla

Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes
Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes

Lontoo on yksi maailman muotipääkaupungeista, ja syyskuussa siellä vietetään suosittua muotiviikkoa, jossa vakiintuneet suunnittelijat ja uudet kyvyt kokoontuvat esittelemään ehdotuksiaan.

Jos rakastat tätä maailmaa, älä unohda varata aikaa kalenteristasi osallistuaksesi johonkin Lontoon muotiviikon järjestämään yleisölle avoimeen tapahtumaan. Siellä voit tutustua uusimpiin trendeihin, käydä catwalk-esityksissä ja nauttia lukuisista näytöksistä samalla kun seurustelet Britannian pääkaupungin siisteimpien ihmisten kanssa.

Pidätkö ideasta? Sitten suosittelen, että katsot Lontoon muotiviikkojen verkkosivuja, jotta saat selville, mitä uutta on luvassa, ja hyödynnät sen mahdollisimman hyvin.

6. Tutustu Lontoon ainutlaatuisiin rakennuksiin Open House -festivaalilla

Sisäänkäynti 10 Downing Street| ©Tom Robinson
Sisäänkäynti 10 Downing Street| ©Tom Robinson

Syyskuussa Lontooseen matkustaminen on erinomainen tilaisuus osallistua Open House Festival-tapahtumaan, jossa monet Britannian pääkaupungin rakennukset, jotka ovat normaalisti suljettu turisteilta, avaavat ovensa yleisölle kierroksia varten.

Tällaisia ovat muun muassa Downing Street 10, kaupungintalo tai St Bartholemew's Hospital.

Festivaalin verkkosivuilta löydät täydellisen luettelon aloitteeseen osallistuvista rakennuksista, ja jos haluat löytää lisää erikoisia paikkoja kaupungista, katso postaus 10 salaista paikkaa Lontoossa. Laita kamerasi valmiiksi, sillä ne eivät jätä sinua välinpitämättömäksi!

7. Tallenna Hyde Parkin kauneus kamerallasi

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Yksi suosikkipaikoistani Lontoossa syyskuussa, kun sää on vielä hyvä, on Hyde Park, yksi Britannian pääkaupungin kuninkaallisista puistoista.

Jos haluat irrottautua hetkeksi Lontoon katujen hälinästä, kannattaa hyödyntää lomasi aurinkoinen päivä ja vierailla kaupungin keskustassa sijaitsevassa suurimmassa puistossa.

Syyskuun viimeisinä päivinä, kun puiden lehdet alkavat vaihtaa väriä, on täydellinen aika lähteä valokuvauskierrokselle puistoon ja vangita kasvillisuuden kauneus ja sen vivahteet kameralla.

Voit vierailla Hyde Parkissa yksin tai osana opastettua kierrosta. Kierroksen aikana näet monia mielenkiintoisia paikkoja, kuten Marble Archin, Diana of Walesin muistolähteen tai ruusupuutarhan.

8. Ylitä Lontoon silta lammaslauman saattelemana

Tornin silta| ©Charles Postiaux
Tornin silta| ©Charles Postiaux

Keskiajalla paimenet ylittivät London Bridgen lammaslaumojensa kanssa päästäkseen kaupunkiin ja myydäkseen niitä markkinoilla. Tämä käytäntö jatkui useita vuosisatoja, kunnes - tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä - nykyaikana tälle tavalle ei enää ollut tilaa ja se lopulta hävitettiin.

Viime vuosina on kuitenkin herätetty henkiin perinne, jonka mukaan lammaslauma ylittää London Bridge -sillan, ja se on yksi kummallisimmista asioista, joita voit nähdä Lontoossa syyskuussa, jos kuljeskelet alueella.

Jos kuitenkin haluat nähdä spektaakkelin yksityiskohtaisesti, sinun on hankittava liput järjestäjien verkkosivuilta.

9. Tutustu Thamesiin Totally Thames Festivalin kanssa

Thames-joki| ©MJ Tangonan
Thames-joki| ©MJ Tangonan

Lontoossa järjestetään joka vuosi Totally Thames Festival, joka on syyskuussa järjestettävä valtava tapahtuma, jossa järjestetään monia aktiviteetteja eri puolilla Lontoon keskustaa ja jonka päähenkilönä on kaupungin halki virtaava kuuluisa joki.

Thamesin ympärillä on laaja kulttuuritoimintaohjelma katutaiteesta ja ruoka- ja käsityömarkkinoista perhetyöpajoihin, konsertteihin ja ilotulitukseen.

Totally Thames Festivaliin on vapaa pääsy, ja tämä tapahtuma on täydellinen lisä Thames-jokikävelylle Lontoon-matkallasi - opit kaiken yhdestä kaupungin ikonisista maamerkeistä hauskalla tavalla!

Varaa Thamesin risteily

10. Retki Lontoon laitamille: Stonehenge ja Bath

Stonehenge syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehenge syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle

Hyödynnä sitä, että Lontoon sää syyskuussa on vielä hyvä eikä ole liian kylmä, ja jos aiot olla kaupungissa vähintään viikon, yksi tärkeimmistä asioista, joita kannattaa tehdä oleskelusi aikana, on retki Stonehengeen ja Bathiin, jotka ovat kaksi hyvin erilaista paikkaa kuin Britannian pääkaupunki ja jotka täydentävät matkasi.

Koska molemmat nähtävyydet sijaitsevat lähellä Lontoota, paras tapa nähdä ne on varata kokopäiväretki Stonehengeen ja Bathiin.

Mielestäni tämä on mukavin vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse huolehtia matkan logistiikan suunnittelusta itse. Saat kaiken valmiiksi ja sinun on vain annettava itsesi mennä ja nautittava kiertueesta paljon.

Tämäntyyppiset kaupunkikierrokset ovat loistavia, kun haluat ottaa kaiken irti Lontoon-matkastasi, sillä niiden avulla voit tutustua lyhyessä ajassa maan muihin upeisiin osiin ja lisätä lomallesi uusia kokemuksia.

Varaa kiertue Lontoosta


Mikä on lämpötila syyskuussa?

Iltapäivä St Paul's Cathedral| ©Matt Smith
Iltapäivä St Paul's Cathedral| ©Matt Smith

Syyskuussa korkein lämpötila on noin 20 °C ja alin lämpötila 13 °C.

Kesä on ihanteellinen aika matkustaa Lontooseen, koska päivät ovat pidempiä ja ulkoiluun on enemmän aikaa.

Tämä on myös vähäsateisin vuodenaika, joten sade ei todennäköisesti pilaa suunnitelmiasi.

Mitkä ovat syyskuun matkailijamäärät?

Piknikretkeilijät Stonehengessä| ©Stonehenge Stone Circle
Piknikretkeilijät Stonehengessä| ©Stonehenge Stone Circle

Lontoon matkailun huippusesonki ajoittuu kesään, mikä tarkoittaa, että kaupunki on täynnä turisteja, hotellit ovat tupaten täynnä ja hinnat nousevat.

Syyskuu on kuitenkin hiljaisempi kuin kesä-, heinä- ja elokuu, sillä uusi kouluvuosi alkaa ja monet vierailijat palaavat kotiin.

Turistialueilla ei ole niin paljon ihmisiä, joten se on hyvä aika lähteä Lontooseen, jos haluat matkasi ajoittuvan kesään.

Mitkä ovat Lontoon hinnat syyskuussa?

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Kesällä Lontoon hotellit ovat lähes täynnä ja hinnat ovat melko korkeat.

Syyskuussa tilanne muuttuu, sillä kauden lopussa useimmat kävijät lähtevät ja hotellit laskevat hintojaan, jolloin keskustasta on helpompi löytää majoitusta edullisemmin.

Mitä pakata matkalle Lontooseen syyskuussa?

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Timur Weber
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Timur Weber

Vaikka kesä loppuu syyskuussa, lämpötila on edelleen miellyttävä päivisin, joten suosittelen pakkaamaan kevyet vaatteet aurinkoisia ja lämpimiä päiviä varten.

Kun päivät kuitenkin lyhenevät ja kylmät ilmat alkavat, sinun on pakattava matkalaukkuusi myös lämpimiä vaatteita, erityisesti yöpymistä varten.